* anda perasan CANTEEEKKK? *

Assalamualaikum Warahmatullahiwabarakatuh. (wah! bagi salam penuh agar syaitoon tak menghuni belog aku! wakaka.)

hie-hie to bloggers tercayang, kpd si SILENT READERS juga (walau lolly tak dpt teka sape meker2, tapi lolly mahu mengucapkan TERIMA KASIH daun keladi kerna sudi menyinggah di belog chumilll ini. ahaks.

waaa. suda lama miss lolly tak menghupdate belog kan? da manyak sarang lelabah kat page ini. sarang tebuan pom ade! haiyarrrrrrk. sila korang lap pc/lappy yang BERHABUK tu oke? ngeee. baru sarang sang serangga takde kat page lolly ini. muhaha! =)

MyEm0.Com

btw, lolly nak btow 1 pengalaman yang lolly dapat ari ini. kerna KERNA kerna pagi tadi, lolly berdepan dgn seseorang yg PERASAN CANTIK! aduyaii. sungguh lucu n sangat pelik!


*****************

~SITUASINYA TAK LEBEY TAK KURANG BEGINI~

sedang sibuk2 3 orang gades menggosip. tetibe salah seorang dari gades itu membuka topik mengenai 'KEKAGUMAN TERHADAP KECANTIKAN DIRINYA'.

BEAUTY: aku peliklah, knp ramai org laki dop usha-usha aku? tak kiralah abang2, suami orang, pakcik-pakcik pom sibuk dop ngorat aku jer.
LOLLY: ye ke? (sedang berfikir)
BEAUTY: aku tahu. sebab aku ni CANTIK kot! tu yang ramai berkenan kot?
TUDUNG HITAM: grrrrr. (maybe meluat kot!)
BEAUTY: tak spt orang yg berTUDUNG HITAM tu (sambil menjeling kepada tudung hitam) aku tengok takde pun orang nak mengorat die! hehehe.

****************

ertinya? korang faham la kan? si BEAUTY nak kata dia cantik dan yang berTUDUNG HITAM itu tak cantik! OH MY GOSHHHHHHHHH! (tiru gaya laura) ada juga manusia macam ini. nak muntah pinkkkk lolly! rasa-rasa nak sepak-sepak muka si beauty tu, suh dia sedar diri sikit.

MyEm0.Com

yg mendengarnya suda bingit telinga. apatah lagi yg merasainya! musti terasa gila dgn ayat si beauty tu. haiyark! kalau ya pom perasan cantik, janganlah sibuk-sibuk nak bangga dan merendahkan orang lain. KAU INGAT KAU SAJA YANG CANTEEEKKK?

MyEm0.Com

apa yang lolly perhatikan, si beauty takda lah cantik mana pom. SUAM-SUAM KUKU aja. kalau nak dibandingkan dgn orang lain, jauh cantik orang lain tuh! hanya bersandarkan 'CHINESE LOOK', tak hebat pom si beauty oiitttttt! lainlah kau ada kacukan melayu + mexico + uganda + tridinad tobago + ireland + japan + tamil nadu + london! barulah meletop kebebommm! nak bangga diri pom agak-agaklah!

SORRY SI BEAUTY! AKU TERKUTUK KAMOO! (ter- oke?)

MyEm0.Com

bagi lolly,
tak salah memuji kecantikan yang tuhan anugerahkan kepada kita, tapi kenala berpada-pada. jangan memuji diri sendiri di hadapan orang lain. SANGAT MELUAT oke? apatah lagi, jika merendahkan rupa paras orang lain dan leyh plak bandingkan yang mana cantik n yang mana hodoh. SANGAT MEMBENCI!

kita ada keistimewaan dan kelemahan masing-masing. maybe luaran kita leyh menarik perhatian orang lain, TAPI dalaman kita SANGAT BUSUK! moralnya, jangan nak bangga diri sangat. mungkin kita tak perasan apa KELEMAHAN kita, tapi orang lain yg nampak!. so, jangan nak tunjuk hebat oke?


" tuhan itu maha adil. Dia bagi semua manusia ini rasai NIKMAT yg sama rata. tak lebey tak kurang. cuma pandai-pandai kita kena mensyukurinya. "


BERSATU TEGUH BERCERAI ROBOH! waaa. tetiba plak!

oke,
lolly temou MERAPIK panjang2.
tak mahu menjadi USTAZAH LOLLY.
tak mahu menjadi KAK PORA dlm berita minggu.
tak mahu juga menjadi si GAYAH GEBU dlm metro ahad.
(wah! siap memperomote lagi!)
korang dah besar panjang,
so? LU PIKIRLAH SENDIRI!


p/s: sesiapa yg sentiasa berPERASAAN begitu, berTAUBATlah!
MyEm0.Com


salam sayang,





60 FAHRIN AHMAD:

elle said...

xsayang mulut la org yg anda gelarkn sbg BEAUTY tu.. huhu... sesukati ek dia kutuk org... kita xcantik xpe asalkn hati kita cantik... huhu...

wlaupn elle prnh gk perasan diri ni cantik la gk [wahaha... kelakar lak. xtau malu =p] tp xdela smpai SENTIASA perasan cantik or smpai look down org lain... perasan sndr2 aje ms tgk cermin dh la... wahaha... =p

btw, miss lolly cantik gk... cumey je gmbr2 dlm blog nih... ehehehe...

~ceRRy beRRy~ said...

aiy0ooo...
poyos sungguh si beauty ituhhh...
klu Ifa,
Ifa nk ckp camni...

"ohh..ek?? abes nape xde datuk2 @ anak tan sri ngorat ko?? ke dorang x brani sbb ko cantik sgt!"

muahahahaha...
ifa pn terkutuk oke!
hehehehe....

Lilianna Ferira said...

hahhahah, kalau kawan I yang cakap macam tu, saya dah bagi dah cermin besar kat dia, hahahahaha... :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

elle:

ahhhaaa..

xpa. yg itu satu kesyukuran namanye.

tu NORMAL ja elle.

hihihi.

mekaceh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherry:

ihhiii.

xpe2.

tkutuk skit je.

lol xleyh nak smash owg tuh dlu.

biarkan die je.

mmg pwasan kan?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*liliana:

hihi.

bg cermin besar ae?

bagoss2.

w a n a said...

mmg sikap mcm ni la wana sll amalkan..
oopss.. terlebey suda.. hik3.. =)

tp, jgn laa smp nk perli2 org lak kan..
mcm bagus la plak! huh..!

miss hirose said...

eee mmg btul2 meluat la ngn org cmni
suke suki je ckp camtu
xjg ati org len pn
ni msti busuk punye org ni..muahahahaha

greenieycactus said...

ahha sumtyme aku perasan gak cun when look at my face in the mirror..mcm superstar kowts..kah3 xley blah tapi bila sensorg jela yo, ade org x koser aku nak pujik diri cun..eh,yeke?miahahaha

NieSah said...

wah...perasan dan gedik sekaligus nmpaknya pakej org tuh...
huhu~~ harap berubah..

miss eila~ said...

ader gak org pasan cm tuh..xmalu ker

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O

sebijik, sejibon mcm ustazah da..
hahaha...

yg penting
biar BURUK di luar,
tpi CHANTEK di dalam..
ceewahh..

tapi wan n lol
CHANTEK dua2 ni
mcm mana ni??
(wahh makan hati semua org)
khaaakhaaaa

Softtouch [Hanim] said...

sangat poyo beauty itu..x salah nk puji diri sendiri tapi xpyhlah nak anoounce kat semua org atau kwn2.dalam ati cukup lah...mcm2 lah dik oi...

joegrimjow said...

ku perasan comeyy

azizan4444 said...

saye beuty gak weh..meh la ngorat saye..saye sunyi..hahahaa!

Nursyafiqah said...

cit.
sapekah beauty tersebut?
tidak malukah memuji diri-sendiri di hadapan orang? :P
da la kutuk owang,
puji diri sendiri pulak.
BUWEKK :P ~ ~
menyampah doh! :p
kpd bertudung itam,betol kata kak lolly ini,masing2 ada kelebihan n kelemahan msg2.oke? :D
riak la kamu wahai beauty!
betbatlah..ngagagaga ~ ~ ~ :p

Clara Emily Cancer said...

biarkan je la..
manusia mmg cmtuh..
kalau cntik pn x guna..
kalau perangai x cntik..

mayb nk tarik perhatian dia ckp cmtuh..
dengar boleh tp jgn amek ati..

http://claraemilycancer.blogspot.com

Eazy Izzuddin said...

very da foyo..
ayyak! terlebih sudah..
haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wana:

selalu amalkan? apakah?
hihi.

ye2.
jgn sampai busukkan owg lain!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hirose:

bukan aje busuk.

malah TENGIT.

opps!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*greeny:

wah.

lol juga sama.

tgk mirror n kekadang pujik diri.

haha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*niesah:

uhahaha.

pakej ye?

lol tmbah 1 ag.

POYO!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eila:

ya! ramai yg wujud di dunia inis pt itu.

cuma kt x pwasankannya.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

wakaka.

ramai owh owg mkn ati ngan knyataan wan tuh.

hihi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hanim:

saya sokong pendapat anda 1001%.

tebaik jugak puji dirik gituh.

riak!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joegrimjoe:

kamoo mmg cumei pom!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*azizan:

cis.

xmahuuuuuuuuuuuuuu!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syafiqah:

sungguh marah omg!

sabar sayang. hihi.

emh.

lol simpati kpd tudung hitam.

n menchi kpd si beauty.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*clara:

ows.

ya2..

dgr pom sakit ati sayang.

maknanya ati pom dah terasa.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

sangat da FOYO meh!

mr_kay said...

wah blagak gler si beauty tu kan..ntah pape lah...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr kay:

sesangat lah berlagak kan?

Monkey D Luffy said...

aku cantik gak

auwww

KhairiL's said...

aku cantik gk
tp kurang skit dr luffy
hohoho, x de kena mengena

*******

apsl kata dia SUAM-SUAM KUKU, kalu x baru jer nk ngorat dia...x pun lol pun boleh gk
wakaka

tuediak303 said...

mu kutuk owg gak ni lolly.. jahak mu ek..
wakakaka (sian kan jer pd ms beauty..sunggoh xtahu malu)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*luffy;

muhaha.

kamoo tak cantik.

TAPI kamoo kiut.

haha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kriell:

wakaka.

korang sama cantik arh.

hihi.


nak ngorat die?

dipersilakan =)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*tuediak:

ows.

TERkutuk oke?

hehe.

mmg xtahu malu! ummp!

UXOP said...

Lol..
abg uxop ingin memerasan diri ini tersangat ensem cam hugh grant..hishhh..takde pekdah ehhh..

Mana leh ckp gitew dgn kawan2 sepapat-sepipit dgn kita..nnti ssh dia nk kene cari kita gak kan..mana tau kot2 break heart (qlate-english)dia gi nangis dpn kita utk minta neshat.

Sekian tuk Ustazah Lol..belog Lol dh ada anak nyamuk chikukunya laa..erkkk..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*uxop:

hihi. tape2. abg uxop mmg encem. klate kita encem2.hihi.

haha.
ntah. die mngadu kat teman cantik die kot.huhu. yg xcantik x dpandangnya dah. huhu.

ade nyamuk chikungunya? nak p beli RIDSET jap.

matju@pauh said...

hahahahahah jugak ek spesis cam2.... perasan tol.......


lolly, ari nie pas semayang jumaat matju ngan zizang nak gie kedai lolly bleh???????

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*matju:

kdai yg mane satu yup?

Datin Paduka Bokbong said...

erghhh!! siyes meluat ngan c Beauty tuh!!
kalo ye pon rs cntik sgt, xyah nk perasan2 dpn org & hina org lain..adoiii...menasio apekah!
hahaha...
x sume org yg nk ngorat kite tu btl2 bkenan/tpesona/tpana ngan "kecantikan" kite..kdg2 llaki cuma nk test merket!!!hahahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*datin:

hurm.

tu lar. mmg membenci.

heheh.

nak test market ye? btul ckp senior. hihi

[z@ck] said...

ya ampun..
plz la jgn prasan cantik..
tuhan tarik nikmat tu baru tahu..
kn2..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zack:

bukan ja tarik nimnat.

tarik segala2 nya.

ZaHiRaH said...

org yg perasan cantik tu perasan sbb xde owg nak puji die so die ckp la mcm tu spye org iyakan je. owg mcm tu adelah owg yg missing sumthing in her life..owg laki kdg2 die saje je ngorat bkn sbb cantik x cantik, saje test power..huhuh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zahirah:

hihi,

ye2.

sokong kamoo 101%.

ye gak.. nak test power je. xsemestinya cantik.

gazyCristiano said...

kamu yg cantik for me.. lol

chipsmore said...

kalo cantik..otak x gune..baik x ya..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*gazy:

hahaha.

kamoo ni.

tengs ya.

KAMU HENSEM!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chipsmore:

yea2.. baek x pyah la..otak senget. =)

milimilo said...

org perasan cantik ni ade di mane2 je..bajet bagos lak tuh..mmg xthn..ape die ingt org pndg je,tros org minat la..ntah2 org pndg sbb ade yg xkne kat muke die..

pnah dgr x..
xde org gile yg nak ngaku die gile
so,
xde org cantik yg ngaku die cantik.
kalo ngaku gak,
mknenye die xcantek..lalala

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*milimilo:

tu la. owg pwasan tlampau cantik ni mmg gituh kot..

hahahha. ade ke samakan ngan owg gila.pandai kamoo.

Mohd Ariff said...

salam kenal dari mohd ariff :)

cantik blog dia..

sesuai dgn entry ni, kami nak share something yg berkaitan sgt rasanya. Utk renungan bersama.

http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=1043:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ariff:

salam kenal juga.

oke.tengs.

aKu NaKaL said...

hoho mcam2 ek x)~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*aku nakal:

macam2 ada. lalalaaa.

arsyad said...

demo meme comey kuk..tp demo nakal2 skit..jange terbolah2 deh..jange malu2.. :)

jabon said...

bener emang setiap orang dikaruniai rasa nikmat, termasuk juga nikmat kalo berkumpul dengan keluarga dan lain-lain.