* aku adalah anak tiri yg kejam! sob2x *


hie2. kemuahhhhhhhhhh. (sila lap pp gebus anda). :)


berjumpa lagi kita dalam KELABBBBB POPPPPP! (cewah tetibe plak meninterprame chenel faveretku) agagaga.

MyEm0.CoM

saat ini, lolly tamau lagi menceritakan hal2 kendurik situ sana sini, dimana ianya tak akan habes sampai bulan depan,mahupom tahun depan. (wah! tercakap juga). sekarang, lolly mahu bercerita tentang isu HOT, HOT dan HOTTTTT!

ows. sejak mummyku yg gojes balek kampung aritu, ada juga larrr cakap-cakap depan
( bukan cakap belakang oke? huhu ) yg menggosip-gosip supaya deddyku kawen lagikkkkk. grrrrr. apakah? M.E.N.G.O.M! itu aje yg volleyhh lolly katakan kpd manusiak2 yg mempunyai otak setaraf makhluk asing itu. huh! tahulah my mummy balek kampung tanpa menyempurnakan nafkah zaher dan baten, tapi janganlah berFIKIRAN SONGSANG sebegitu ghupeeew! ngeee. sila ambil TAKAFUL insurans utk muloot anda!

MyEm0.CoM


KES 1


"da, kalu abah kawen sorang lagi, camane?"


isykkk.. ada gak soklan cepumas begini ae? sungguh lancang muloooot mu ye kak?

JAWAPANNYA TIDAKKKKKKKK! :( :(
ha! kpd bakal ibuk tirikQuh, kamoo ingat sodap kah menjadi permaisuri kedua abahku yg kacak itu dan memiliki anak-anak tiri walau manes tapi degil n keras kepala? walau anda CANTEK cam angolina jolie sekalipom atau SELEMBUT SUTERA cam miss lolly ( sila perhatikan betul2 nama yg tertera. ekekeke ). anda tidak akan terlepas jadual-jadual-jadual harian yg ketattt maha padatttt. pagik petang siang malam kena BASUH kaen aku, adek2 aku, dari suar TECIKKKKK hingga suar BESOOOWW, dari baju TECIKKKK hingga baju BESOOOWW! TABOLEY PAKAI MESIN BASUH! kne basuh dgn LUTUT oke? agagaga.

MyEm0.CoM


bab-bab MASAKAN plak, kamoo kena sediakan menu-menu yang beshhhh dan mengancam setiap hari. NO ikan kering! NO budu! NO ikan singgang! NO capati! TP sila taip YES utk pizza! YES nasi beriani! YES hot cokelat! okeeee? biar anak-anak tirimu ini gemok-gemok cam badak shumbuuu, tua-tua manyak penyakit. agagagaga!


MyEm0.CoM

si ibu tiriku juga akan mendapat PENDERAAN FIZIKAL dengan sekerapnya! sepak terajang, tarik rambut, perlu main congkak dari pagi hingga malam sampai patah jari-jari tangan, perlu masokkkan bola pingpong ke dalam lobang idung sebagai senaman idung yang berpanjangan. muhaha! ( diingatkan lolly amat mementingkan senaman sebegini dan ianya akan dipraktikkan kpd bakal ibu tiri aku! ). biar AMBULANS dop weewoooweeewooo depan umah aku aja. hihi.

so, kpd bakal ibuk-ibuk tiri aku, bersiap sedialah dari segi fizikal dan mental untuk mendapat ANAK TIRI YANG BAEKKKK cam aku nih! tak buat KERJA RUMAH, aku suh pamping sambil cium-cium tanah sebanyak 154 kali. agagaga.

MyEm0.CoM


KES 2


adala sorang pachik kertu mertu mane ntah, sempat lagik bergurau manja dgn my deddy dan menanyakan soklan-soklan yg boley membuatkan telinga aku terbakar!


" nih, bini tak balik umah lame nih, tak sunyi ke? boleh cari lain nih! "

MyEm0.CoM

aduyaiiiii. HELLO PACHIK! untuk pengetahuan pachik, my deddy maseh ada anak-anak yg dah besarrrr panjanggg, kiuttt miutttt lagi, yg voleyyhh menguruskan deddynya dgn sistematik oke? boleh menyediakan perkidmatan kemas rumah, masak-memasak, jaga bisnes dan macam-macam lagi perkhidmtan, walau tanpa kehadiran seorg pompuan lain dalam rumah kami. so, tak payahlah sibuk2 nak jodohkan my deddy n pompuan lain oke? sonang2, pachik je la yg kawen satu lagik! huhu.

huh! seb baek my deddyku hanya jawab "sorang pom dah cukup! ". kalau die bg jawapan lain dari itu dgn niat mahu mengiakan kata pachik terseboot, SIAPLAH ABAH! AKANKU BOIKOT DIRIMU! tamau basuh baju abah selama 40 hari, tamau masak nasi selama 3 bulan, tamau cakap dgn abah selama 1 tahun. agagaga. tp sebbaik abah saya sorg yg baekkk n hebattt. muhahaha!

MyEm0.CoM


KES 3


lolly ngan secara exlusifnya muncul di tv3 dalam rancangan WANITA HARI INI ingin membuka 1 rahasia tentang PENGGODA DEDDYquh! well, lolly penah lihat sendiri seorang SALESGIRL yg gedix n geltas, konon-konon mahu bermesra n bermanja-manja ngan abahku. siap bertepuk tampar atas bahu deddyku lagik.hoho. ( syhuuuhh suda! my mom tatau cite nih! hihi ). dan lolly dapat melihat deddy dgn muka bersalahnya coba menjauhkan diri dari duduk bersebelahan dengan pompuan ituh! APA TINDAKAN SAYA? lolly terus masuk ke dalam opis abah dan berpura-pura mahu CHECK AKAUN! agagaga. :p. PASTU? pompuan gedix itu terus BLAH dari opis deddyku. yehhaaaa!

BLAAAAAAAAHHHHHHHH LA WEIIIII!!!!!
aku tengok muka ko lagi, aku penyet2 vontot kamoo yang tonggeks ituh. buwerkkkkkkkkkkk! ;p

MyEm0.CoM


dolu-dolu aku maseh teringat ada pekerja deddy yg tanye my mummy, camane kalau taw abahku ada pompuan lain? my mom cakap, "tryla! nak main tarik2 rambut bolehlarrrrr!" dassaaaaaaaaaaat mummyku! SAYA MAHU JOIN VOLLEYHHH? bukan setakat rambutnya aku tarik, abes baju dan suarnya aku londehkan biar sampai pompuan tu serik oke? :D beshhh gak nih. mahu join mummy!

MyEm0.CoM


BERMADU?

tu hal family. tapi bagaimana pula jika lolly yang dimadukan esok-esok? OH MY GOSHHHH! NO WAYYYYY OKE? tak sanggup!

" abang, lepaskan saya jika mahu tawen ngan pompuan itu! "

so, kpd MR.LOLLY, jgn harap saya mahu bagi kamoo bercanda dgn pompuan laen tau! tak sanggup saya mahu membahagikan 3 malam di rumah dia, 4 malam di rumah saya. ohhhh tak sangguuppp! mahu 7 malam oke? ( kenapa MALAM gak aku seboott nih, aduyai. tukar-tukar. 7 siang oke? hihi ). muhahaha.


MyEm0.CoM


INGAT PESANAN SAYA.
jika kamoo ingin memadukan aku. aku yang akan memadukan kamoo dulu oke? hihi.

MyEm0.CoM


p/s: kita cuma merancang, tuhan yang menentukan. hanya Dia yang tahu apa nasib kita kelak. sob2x. cehhh.. tetibe alim plak!


menurut perintah,


57 FAHRIN AHMAD:

cikeYda said...

hahahahah..

tp aku ada mak tiri taw..
my father kawin dua..
my mom is bini pertama..

tapi kita semua sama adik beradik tiri ble satu kepala.. ngee..

mungkin dari kecil lagi mmg da sama2 kan.. so xda masalah la bagi kami..

mmg bebeza dgn kes miss lolly ni.. hehhehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eyda:

ngeeeew. tu r. ops! dari tecik ae? dah biasa xpe r.. hihi.

kes lolly nih kes bewat.agagga.

UXOP said...

wahh..diam2 je ade gosseep hot gitew..
Jgn biarkn ini berlaku ye..nnti ssh skit bila jd.cam-cam leh jd bila ada aper2 yg diluar kawalan kt..
Incik uxop juge tk shukeww dgn situasi ini,..mesti ikhlas tuk org yg kt cayang saje.tak baek amik kesempatan keatas klemahan pasangan kita.
Betui tak laling yayang..ehheee

IxoR@ said...

Berat masalah ni...berat....

sebaiknya bawa berbincang.

Akmar Anuar said...

mak ai!!! entry ni ganas glerrrrrr...
takut i nak bace ooo....

kes pertama,kedua dan ketiga tuh mmg tiga2 dasat oh!
glerr ke pe nak tanye or wat camtuh?

bengong!!!

ok, nape cik kama emo sekalis nih?

UXOP said...

Err..
cam penah nmpk je ayat blahh la weii..
ni yg cikgu nk rottaan skiet kt kuku tu sbb shukeww mng-kopi susukan ayat2 chenta tu..kih3.

ije said...

haha. dah siap task da untuk bakal ibu tiri. =P

KhairiL's said...

rasa2 ada x yg berani sahut cabaran dr lol

xuen adyla said...

ush anak tiri garang cam singa
hhahahah

sure xda kut nak jadi mak tiri u
btw kepada perempuan sales girl

kak lolly
xuen ada tong asid..
nak pinjam x?

hahah

azizan4444 said...

haha..ini adalah kisah benar..kat tv3.jgn lpas pluang..ngiahaha

mr.syazwan said...

ok apa dpt mak 2

org lain ssh tau nk dpt mak 2 lol dpt

haaa x best tu

lg 1 kalau ada mak tiri ok pe

ramai sikit adik beradik kan kan kan

hahahah

klau abe wan nt nk kahwin 2 voleh dok??

kha3

~ceRRy beRRy~ said...

uiksss...
ganas gler nih...hahaha..
adeyhhh...

bkn setakat gerun..
nk ngorat daddy kamo pn org len dh kecut...hehehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*uxop:

ya! lol sbg si chentha ati kecygan kuarga, lol xkan sia2kan ape yg bang uxop tuh! ngeee. akan ku pijak2 bdn sesape yg berani pikat my dad. mugagagga.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ixora:

ngeee. shayang,bebincang pasal ape lak nih? muhehe.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

shabow2 cik kema, kamoo plax yg tlebih.ihikkkks.

cam kamoo plak yg merasainya. ngee.

ganaz2!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*uxop:

wahai kandakuh uxop. sesongguhnya daku tidak paham ape yg kanda cakapin ituh? ngee.

ayat2 chenta apakah? grrrr.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ije:

huhu.tau takpe. so, jgn nak memandai.hiiii.

GRuNGe said...

Wah wah wah. Ni kes terbalik ni. Selalu ibu tiri dera anak, ni anak tiri dera ibu tiri. Leh wat drama sinetron ni. Lolly, sila tulis sekerip dan hantar ke bandung yea. :P

UXOP said...

owhh..dak fahe ko?..ngehh.ngeehh
itu ayat blahh la weii..rock2 gitu..
tp ayat tu mmg sesueiii tuk lps kn grrrr tu..
ilang amarah dlm hati..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kriell:

ngeee. ase2 ada x owg yg brani sahut cabaran? xda kowt.

Monkey D Luffy said...

anaknya plak apa citer?

takkan daddy je nak bg kawen kan

lalala

hidayah said...

wow
byk nye lolly berfikir

incik.keiroro said...

siri ratapan anak tiri versi blogger... ekeke... ;)

~Atiezam~ said...

takut nye....
sure sape2 pon x mo jd mak tiri lolly ni...
hehehe...

merahitujambu said...

your dad setia la..jgn pkr bkn2..kesimpulan yg sy leh simpulkan...cewah..your dad setia ok..xmoh2..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*xuen:

ngeeeee. gila ganas kamoo nak bg lolly tong asyiddd? muhahaha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*azizan:

cop2. iklan meggi jap.ngueee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

muheee.. best pe? takoot slalu gado je.

ihiks? hamboi terhingin nak tawen 2. blaja bior abes lu!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherry:

nguehheheh. itu la tujuanQuh. mahu smua owg kecut mecut.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*grunge:

ni cite alaf bawu? mahu lol uat skrip? brapa byrannya? 4 dollar?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*uxop:

itu ayat rekaan semata2. tidak ada kne mngena ngan hidup atau yg udah tiada.ngeee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*luffy:

anaknya SETIA tahap CIPAN.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hidayah:

hihihi. tape2.. asal waras. hihi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*keiroro:

wakaka. kesitu suda kamoo. lol heroin kah?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*atiezam:

neee.. tau xpe. jgn sesiapa yg berani oke?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*merah itu jambu:

hihi. MY DAD MMG SETIA. fullstop.ihkis.

pauhputik said...

salah ke klu laki kahwin daripada satu???? bukan ke quota tu ada 4 (klu mampu la)............. :p matju nanti nok kahwin nga lolly dulu.... pah no 2 vale no 3 zizang ok x????????

Kishyuuu said...

ada jugak ke org yg nk kt abah quh..ish3x baru quh tahuuuu. klu ye pun carilaa yg gantem cam brat pittt ke, irwansyah ke, nih yg double X's gak yg dicari...syuhh2 pi jauh2 ok

Eazy Izzuddin said...

aiyok!
byk kes nih
hik3
x suke madu
mmg tidakkk!!
huhu
xD

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pauhputik:

arggghh. anaknya yg x mampu.ekek.

hamboih.lol xminat pada GAY.hihi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kisyuuuu:

muhahah. sempat lagik ko mnegutuk abah kt.agagaga.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

say NO utk BERMADU!

dak eina said...

hihi..klakar la miss l0lly neh..

awang gelok said...

hahah...eda2...

sunggeh penuh dgn jenakan ayatmu itu..smpikan xkering gusi ku tatkala sdg membaca...nasib baik gigi ku gigi original..klu palsu dah lama tercabut dr akar umbinya.ekekeke..

tp, syuk sbg mr lolly tdk akan sesekali memmadukan eda taw..ahaks

mr.syazwan said...

alaa gado2 manja2 je kot..

ohh belajaq kasi hbs dulu erk

ok baik MOKCIK FAREDA

hahaha

tpi klau mengatal time belajar xpe kan? kan?

^_~

mr.syazwan said...

dak eina..

lol mmg kelakor..

tgk la thn depan KONPEM lol msk RAJA LAWAK

treadmark.. I'M PASS AWAY.....

kha3..

(sori lol guwau2 je)

ceylet skit??

^_~

E said...

bawang merah bawang putih..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*dak eina:

adesss serius ini. ade nampak klakar ke. agagaga *)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*awnag gelok:

muheheh. ows. cuk pkai gg palsu upenye selama ini, baru eda taw. syuhhhh aja.

cehhh.. mr lolly mane lak ni? muhaha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

muhehehe. kamoo blajar dlu elok2 ye kanda?

jgn cbuk2 nak menggatal. nnt miss lolly marah. agagaga. sape miss lolly?

uhurmm.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

kanda lagik? ohhoo. bakal top komentar tebaek nih. muhehe.

hamboi2 sonang2 ajo ekou cakap trademark lol cenggitu ae?

xda hinsurans takapul nih? *__*

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*E:

lol bawang pink wink. hihi

mr.syazwan said...

haaaa ok2 baik mok cik

haha

sapa miss lolly??

erm entah la

miss fareda knl la..

hahahahaha

mr.syazwan said...

KONPEM KAWEY TOP KOMENTAR TERBAEK N TERFUUYOOO

haahahahhaa

alaa apasat insurans takaful

masuk kurnia insurans laa

MEMANG BERBALOI

kha3

awang gelok said...

hehe...
mr lolly?hnya sushi yg taw..ahaks..

tp bkn schukcowry ok..betulkan balik kenyataan tu..hehehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

hamboi x kenal miss lol yea? sepakkkkkkkk kang :p

tahniah. anda top komentar sekarang.silalah mengekalkannya.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*awang gelok:

ya2! hanya saya aja yg tahu.ngeee.

SHUCOWRY kan?