aku tak mahu dibuang DAERAH! huwaaaa =(

salam to akak2, abg2, adek2, pakcik machik sekalian.


weeewww! sejak memenjak ni pewut lolly selalu membuncit ngan riangnya. almaklumlarrr kenduri kendara situ sana sini. tpaksa la lolly ngan jelessssnya melangkah ke khemah pkawinan dan mkn ngan sekenyangnya. sambil mkn tu sambil berfikir BILA LA AKU NAK KAWEN PLAK nih? muhaha! (bajet duit da cukup agagaga!).

p/s: sape2 nak meminang aku, CEPAT2 MASUK oke? aku tgh READY nih. hehe.
cop2!
TOMOK aku nak tinggal kat mane plak?


setelah menyelongkar album2 lama, aku jumpa PIC NENEKku yg gojes di zaman mudanya. NENEK? PEACEEEE?

MyEm0.Com


btw, korang musti perasan kan belog hotttt ini sering menempekkan LAGU2 INDONESIA. bukan kerna DJnya orang indonesia ataupun PACARnya orang indonesia juga, akan tatapi lolly sangat berFANATIK dgn INDONESIAN SONG oke? sooooooooooo much!

ya! ya! bila korang masuk je page ini, jangan musyykillll, jangan hairan, belog ini bukan asalnya dari seberang, bukan juga beroperasi di indonesia. akan TATAPI belog ini buatan rakyat MALAYSIA oke?

WARNING!
belog ini MADE IN MALAYSIA. TRULY MALAYSIA!

MyEm0.Com


hoho. ramai bloggers2 yg bertanya kenapa lolly sering pasang lagu indonesia? lagu malaysia tidak bessshhhhhh kah? jwpannya?

jika diberi pilihan antara PULAU BALI atau PULAU SIPADAN?
saya maseh memilih PULAU SIPADAN.

jika dibeli pilihan antara IRWANSYAH atau FAHRIN AHMAD?
saya maseh memilih FAHRIN AHMAD.

jika diberi pilihan antara BUSANA ALA2 JAWA atau ALA2 SONGKET dihari perkahwinan?
saya maseh memilih ALA2 SONGKET.

jika diberi pilihan antara majalah PLAYBOY INDONESIA atau majalah PLAYBOY MALAYSIA? ( playboy malaysia tu cam majalah mangga larrr.. muhaha!).
saya maseh memilih majalah PLAYBOY MALAYSIA.

TAPI. jika diberi pilihan antara LAGU INDONESIA dan LAGU MALAYSIA?
ini saya agak musyykil sikit. jika secara hipokrit lolly akan jawab LAGU MALAYSIA. jika secara tulus ikhlas, lolly akan jawab SAYA SUKA LAGU INDONESIA!

MyEm0.Com

so, itulah jawapannya. korang jangan GAM aku oke? hehehe. (gila poyo ayat aku!).


ekceli, lolly start minat lagu indonesia selepas kemasyuran PETERPAN merebak di malaysia. sebelum kedatangan meker, ada band sheila on7, padi, dewa dan lain2. tapi lolly takda la fanatik sangat kat band2 sebelum peterpan tuh. shukewwwww pom gitu2 aja. buat pengetahuan korang, lolly ada beli album2 indonesia ini. album2 peterpan, soundtrack myheart, soundtrack ada apa dengan cinta, dewa, dll.

TAPI sekarang,
lolly sangat minat dengan band ST12 dan WALI BAND. hampir kesemua lagu diorang beshhhhh2. tapi takda larrr sampai membeli album diorang, hanya menDOWNLOAD aja. agagagaga. save bajet la katakan. hihi. lagipom, aku temou menyalurkan uwang-uwang aku di bank2 selain malaysia. haha.

MyEm0.Com

aku nak jugak korang tahu (wlu korang TAK NAK TAHU) segala setiap inci2 mp3 di HENFON lolly, majoritinya adalah LAGU-LAGU INDONESIA. lagu2 lain? nasyid seket. malaysia seket. omputih seket. muhaha! begitu juga ngan LAPPY lolly. virus-virus n bakteria lagu indonesia telah merebak ke local disk C,D,E,F, G mahupun H sampai Z. owssss.. dasat sungguh penangan lagu2 indonesia di hatiku =)

walauapapapapapommm. lagu-lagu malaysia tatap juga beshhhhh. so, teruskan produser2 REALITI TV menapis bakat-bakat yang ada di malaysia ini. hohoho! walau korang kutuk progeram realiti ini, tapi korang tatap tengok kang? apa-apa pom, aku sokong kewujudannya, walau manyak realiti tv yang NTAHAPAPANTAH. aku tatap sokong agenda korang yang mahu mengaut untung berdolar-dolar hingget tuh. muhaha!.


p/s:
arap-arap segala PENGAKUANku yg berunsur suci murni itu tidak membuatkan AKU DIBUANG DARI MALAYSIA. hoho.
WE LOVE MALAYSIA! hoyehhhhhhh.

MyEm0.Com


note:
alhamdulillah, RESULT aku sangat oke. keputusannya di luar jangkaan mata hati dan kakiku.huhu. tengs god! tengs kwn2 yg mendoakanku! aku shayyaaaaang semua.

MyEm0.Com


salam sayang,

49 FAHRIN AHMAD:

keSENGALan teserlah.. said...

hahaa...
lagu st12 n wali band sgt besh..
zatie suke je..

Akmar Anuar said...

hahahahaha....senget siot entry nih...

ehem2....lollypop ske lagu indon dari lagu melayu eh?
cik kama ske lagu omputeh dari lagu melayu..
so kte leh jadi geng...
tap kalo nak buang i dari mesia, sila la anta i kat new york ke..london ke...
lolly kene buang kat jawa.....muahahahaha


muahahahahahahhaha

Akmar Anuar said...

lolly...i folo u.....:D

s.y.a.r.q said...

alolololo... saye pon suke jugak lagu indonesia....:)

joegrimjow said...

layan je la jumaat ni

xuen adyla said...

entry ni lucu
xuen suka lagu english dan mandarin dan korea dan jepun
kalau nak buang negeri
sila humban ke new york ke paris london england japan korea ke?

ahahahahha

kalau loolly kena campak sipadan cmna?

~ceRRy beRRy~ said...

hehe..
ifa pn peminat lagu2 indon wooo..
same la kite..
meh kite geng...
hehehehe...........

aizul said...

aah laa dah nmpk muncit banyak pelut mak cik lolly tuh! hahahaha

u better watch out!~ ngew3x...

AiMiEiA said...

yee... saya pon setuju..

memang lagu2 indon best..

sepatutnya industri kite amik contoh

bersaing secare sehat

gazyCristiano said...

Aku super minat lagu indon although aq budak cina... ST12'S lagu best giler! Kangen band,Aba band, Ungu,Agnes..... Afgan gak!

i_m diba said...

wah..mmg xdnafikn..band indonesia sodap2 lgu die..thap lyan ah..bg aku sume best ag2 ungu,peterpan..so7 skng yg tgh hot mmg st12 n kangen band..huh mantop!

Monkey D Luffy said...

lagu indon jiwang2

lalala

miss hirose said...

kite nk msuk minang miss lolly bley?
agagagagagagaa
tul gak kn miss lolly mmg besh lgu2 indon ni..
sore die kalo nyanyi mmg sdap
tp kalo ckp seyes buruk dan sakit ati je dgr..agagagagagagaga

GRuNGe said...

Masih minat lagu Rock Kapak made in Malaysia.

KhairiL's said...

lagu indon
hmmm, boleh la layan

UXOP said...

Incik uxop nk masuk minang (bkn kaum minang indo tu) cik Lol..tp..alaamaakk..lg singgit dak cukup nk wat antaran,nk kene jual cd 1 lg..hihi
sila tunggooo ya..
Apsal Lol dak minat lagu siam?best ape..suara nyaring2 buluh gitu..
err..saya minat Ungu,Radja,Peterpan & Rhoma Irama..ekeekee..

Kasawari said...

lagu padi best.. he he

arsyad said...

hoh..satu jah demo tokleh tinggal wahai fareda...

BUDU..

kalu demo tinggal hok ni meme keno bue sengoti daeroh..beringat molek tuh..

i minat HIJAU DAUN..muahaha..best gle lagu ni.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zatie:

sangat beshhh kan.

i like too.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

mesti.

tp kamoo yg kne buang kat bangladesh oke?

no london2!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

mewaceh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syark:

lagu mke beshhhh siot kang?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

ari len xley layan ae?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*xuen:

ayoyo.. sungguh nakal kamoo.

mahu campak lol kat sipadan?

t lanun2 mai serang lol.. tamauuuuuuuuuuuuuuu!

manyaknya genre peveret kamoo.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherry:

agaga. geng ngan minah indon ka? tamau!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*aizul:

muhaha. manyak2 tempat

nape pewutku kau tengok?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*aimieia:

sy sokong 145% kenyataan anda.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*gazy:

huwaa.. manyak gila u suka eyh gazy?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

diba:

wewwww. sungguh mantap band2 indonesia ini kang?

meletooppp.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*luffy:

cam kamoo JIWANG juga. =p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*suzana:

sy bukan LESSY.harap maklum.agagaga.

cehh.. sempat agy die kutuk.haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*grunge:

rock kapak? layan jer

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kriell:

kamoo shuke lagu pe kriell?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*uxop:

huahuahua. sila jual cd manyak2.. wit antaran lol mahal tau.agaga.

lagu shiammm? kucing siam lol minatla. hihi. irama romanona? sape die tuh? hihi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kasawari:

i like PADI too.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*arsyad:

ngeeuuwww. BUDU itu kmestian. tp budak klate ramai xshukeww budu. meke xkne kluar daerah pom.

mentang2 la kat belog aku nih pasang lagu HIJAU DAUN.

UXOP said...

Kucing siam nak kene gi amik alik siam..dak mao ahh tkut kene bomm..ssh nk laku kt psr mlm la Lol..
Rhoma Irama tu mmg top10 masa org2 dulu termasuk zaman parent Lol..cuba tanya mak/ayah Lol,msti diorang tahu..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*uxop:

kat sni xda kucim siam ke? tuh kat blakang umah kamoo berekor2. p tangkap!

heheh..meke x minat dangdt.. meke minat rock! haha.

merahitujambu said...

budu??sedap gak..emmm..
org nk kwin kte pon teringin..tp dh bersediakah anda??

Eazy Izzuddin said...

halu miss lolly
eazy x menghilang lah
ade jek
hik3
xD

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*merahitujambu:

haha. bersedia ouch.. 50-50.ngee..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

xdala.

lol tgk kamoo sonyap ajo.

mr.syazwan said...

tak pe lol nk lagu indon ke, malaysia ke, india ke, bangla ke, nigeria ke JANJI LOL HEPI AKAN BUATKAN KANDA WAN TERSENYUM N BAHAGIA... CEEWAAH!! hak3...

btw TAHNIAH LOL RESULT DIA GEMPAK erk.. BGS2... CEYLET SKIT??? hehe

muaaaahhh!!! (statement berani mati)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr.wan:

adeshhhh. tengkiyu bang wankuhhh!

muaaaaahhhhh jugak (statement 2x brani mati)

cik ian@aH Lian~ said...

TOMOK sis
punyer wokeh!

lalala...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cik ian:

sis amek GOMOK je yea?

arsyad said...

TOMOK?

guano tomok2..tuhan maroh orhe tomok..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

* arsyad:

eekekeke.

tomok tapa. temok xleyh. TAMAK haram!

Anonymous said...

Yes indeed, in some moments I can bruit about that I approve of with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is even now a definitely as you did in the decrease efflux of this beg www.google.com/ie?as_q=adobe cs3 master collection ?
I noticed the catch-phrase you have not used. Or you profit by the dreary methods of development of the resource. I possess a week and do necheg