*lolly tidak berjiwa 1 MALAYSIA kah? aishooo.:P *






aku bangga gila dgn picta dia atas. :) ini member shaye yg bagi. dia kata kat ostel die ada 3 kaum tinggal sebilik. aishooooo. SHIKIN? YUN MEI? PRIYA? apakah? mmg betul2 semangat 1 Malaysia ah meker2 ni kang? tetibe aii ghase nak RESPECT diorang secara membabis buta. HAGHAG=)

MyEm0.Com


lolly mmg kalah bab2 ni tau. mmg kalahhhh teruk:P. ekceli, lolly mmg prihatin ttg pemilihan rumate. kalau rumate tu tak sebulu, tak sekaki, dan tak seperut dgn lolly, memang rr lolly aser hidupQuh amatlah mengacaubilaukan * hohoi. maaf. bm time spm failed. wakaka. ghase2 nak p bagitahu kat pricipal kolej pasal nak duduk umah universiti seorang diri. ataupun nak ulang alik dari kampung ke kampus setiap hari dgn jet peribadi. HAGHAG:):) boleh? tapi. alhamdulillah. sepanjang 3 tahun dop ostel ni, rumate semuanya sehati sejiwa sejoli dan bebagai2 lagi. muhaha:) I LOVE U SO MUCH MY RUMATE-RUMATE. muah! keh3.


ADAKAH INI BERMAKNA LOLLY TIDAK MENGAMALKAN 1 MALAYSIA? oh my gosssh.


MyEm0.Com


lolly lebih suka sebilik ngan rumate yg SEKAUM dgn lolly. lolly ghase, bukan lolly sajork kang yg berpendirian begitu? kamoo semua juga kang? sila jangan menipu oke? TAPI kes diatas tu kes istimewa la kan. 1 dalam beghibu-ghibu ows kes gitu. 3 kaum tinggal sebilik? syabasss bete!


-----------


well, lolly ada 1 pengalaman dimana festime lolly jejak di ostel ni, lolly perlu SEBILIK dgn 3 KAUM. aishooooo. amma appa tulunnnnnnnn! :(:(

citenye begini.
mase mula2 lolly sampai ke kolej nih. semua bilik dah penuh oke? kalau ada pom, perlu isi kekosongan bilik ajerp:( dimana, bilik melayu sudah penuh. hanya tinggal bilik cina dan india sajork! aishooo. ini bermakna lolly akan tinggal sebilik dgn meker. berdebar gila jantung lolly mendengarnya. kaki pom menjadik kejang dan mata opkoz rr membulat kang? muhaha.

MyEm0.Com

so, mase tu ade 3 orang melayu mahu check in bilik, dimana orang itu adala lolly, kawan lolly dan sorang pompuan mane ntah. kira kami kena berebut kunci dimana 3 kunci tu rumate india+melayu, kristian+melayu dan cina+india. peh. rumit gila pilihan yang ada. :(:( sedeyh weys sedeyh!

dan kakak kawan lolly telah mendahului kami dgn merembat kunci kristian+melayu. dan lolly pulak merembat kunci india+melayu. hohoiiii. gila ghase bersyukur dah tyme tuh coz tak dapat rumate cina+indian. ekeke. kiranya sorang melayu tuh leyh jadikan geng jugak rr walau ada indian yg menyelit. hihi:):) senyum pom boleyh lebauuuuuuuuuuuu tyme tuh :):)

MyEm0.Com


tp masalahnya FAMILY si pompuan yg sorang lagik tuh cam tak puas hati jerp anaknya dapat rumate indian+ cina. terus gaduh2 dgn orang office. hohoi. :( dan setelah beberapa minit kemudian *ecece beberapa minit kemudian tuh. si kerani opis tu pom nak balik kunci yg lolly pegang, then ganti dgn kunci rumate indian+ cina. hoho. apakah? setelah lolly dapat kunci indian+cina tuh, TERUS DILEMPARNYA KUNCI itu atas lantai. gila tak puas hati lolly tyme tuh. senang2 ajerp nak tindas aku yer! si family pompuan tu bukan main rr senyum simpulnya kat aku, tanda kemenangan. kejam gila. menchikkkkkkkkkk :(:( aku ape lagik terus NANGIS tak hingat dunia rr. my family lak terus marah2 kerani opis tu. kerani opis tengok jer aku nanges bagai nak rak, terus meker kalut2 nak carik bilik yg sesuai utk aku. akhirnya dapat rr jugak bilik melayu+melayu. hah! ada pun. aku pom tak tahu ape motip meker nak simpan bilik melayu+melayu tu. pastu bagitau kat orang lain bilik melayu+melayu dah full. bilik pelbagai kaum je yg ada. ohooi. sungguh MEMBENCI oke?

yg fenting. kamoo semua jangan hingat lolly senang ditindas oke? aku akan gunakan kuasa AIRMATA aku utk mencairkan mana2 pihak. ecece. kuasa airmata tuh. agaga:):)

MyEm0.Com

kawan aku yg dapat bilik kristian+melayu tu lagik teruk. baru sampai je kat bilik. terus terpampang kat pintu " DONT DISTURB ME! getloossss! " aduyai. nak masuk bilik sendiri pom takut gila. haghag:) naseblah. muhaha. bukak jer pintu bilik, terus nampak PERKAKAS DALAM yg BESAR2 digantungnya di hadapan bilik. apakah? sungguh tidak senonoh perlakuan sebegitu oke? kawan aku ape lagik, terus ditumpangnya bilik aku beberapa hari sebelum dapat bilik yg betul2 ideal. tak mahu masuk bilik sendiri. ngeeee:P:P



bangun2 je tido. terus melalak nak tangkap pic oke? isyk. melampau :P

MyEm0.Com


apaapapom.
HAPPY BUFDAY MALAYSIA. sweet 52.
rakyat didahulukan. pencapaian diutamakan.
apakah benar semua itu? sama2 kita saksikan. :):)


p/s:
moga2 pemikiran kita tidak lagi ditakuk lama. pemikiran kita haruslah matang coz Malaysia umurnya sudah pom setengah abad oke?


salam sayang,




58 FAHRIN AHMAD:

meo188 said...

pembetulan.... bukan xleh duk 1 bilik dgn kaum duk lain.... tp xleh duk bilik dgn org beragama lain kan?

maneleh... sorng duk sembah patung... sorang duk bakar kemeyan... sorng nk bersolat... sorang duk sembah matahari...huhuhuhu

btw,

wah, comelnye gambar tue... suke tgk tgn tue kecik2 comel mcm baby. huhuhu. mesti sedap kalau buat masak goreng rempah cicah dgn kicap cili potong

edda(",) said...

ade eh kes mcm tu.. tak sanggup o0o0o0

fathiahRAIHANA said...

err mmg kna dok stu blik cm2 ke ?
ta sio0ok nyeee .
pe bnd na jg aurat cne . :S

heppy merdeka sis lolly .
^^

meo188 said...

meo kambing? uiks!

lolly pipi mcm karipap :p

~ceRRy beRRy~ said...

hoho..
nsb bek ifa x penah dok sebilik ngan lain2 kaum..
serumah penah la..tu pn dorang dari sabah sarawak..bkn cina india tuh.. kaum lain dari sabah sarawak tuh..hehe..

pape pn...
happy merdeka day lolly...
nsb bek lolly menang dlm pertarungan merebut bilik...hehehe..

Noorlaila Mohamed Nor said...

nak amik gamba wajah di hari merdeka kot
:p

♥chentaMAYA™ said...

kuat melalak dak nie!
ahaha~

iNcikPait said...

cm pnah dgr cte 2...
hehehe...first time lolly dftr u
org lain ngis sbb kna tggal kat fmily
lolly ngis sbb dpt rmte..kua3
ok gak pe klau dpt rmte kaum lain2..
t try tgk cte GADOH..ada motif dia

joegrimjow said...

xpernah lagi duk sbilik bukan sekaum ni
klu kena
ok je kot

joegrimjow said...

oopp lupe
slamat merdeka cik lolly
bile nak buang word verification ni?
hehe

Amer Aan said...

x snggup den sebilik...
ngan kaum len...

pp lolly mcm karipap...
rse nk ngap je..
huhu

Khairil said...

xpernah lg dlm situasi mcm ni

oranglidi said...

wa penah duk dengan cine kristian protestan.

best gak dapat blajar sumting dari diorang. tp, yg pnting kena jaga btul2 agama sndiri. biar depa tgk gaya idup kita pd masa yg sama.. n apa itu Islam sbenarnya.

iLhAm_bEcKs said...

huii..misz lol!!
apekah??
sy agk cmpius n3 misz lol kali nih..

adkah ttg cre2 misz lol dpat kan blik??
ataupon...
kisah misz lol dan tman ttangge..
ataupOn..
ttg merdeka??

muahahaha
*fening! dush3x

mohdisa said...

wah, bestnya. hehe...nak tampal gak la...tp tampal pic2 dak2 bola je la...hehe...awk...comel la pic tu...:)

Monkey D Luffy said...

ala...

cuba dulu baru rasa...

jangan tolak mentah2... rugi

Akmar Anuar said...

UM pon camtu kah?
gilo ah!
itu pon nak simpan2 bilik yg patut ade, xphm aku..

by the way, KUASA AIR MATA??? OMG!!! TAK TAHAN AKU BACE WEH!! GEWDIK SUNGGUH!!!! xD
rase mcm nak sekeh2 ko sbb gedik sgt..kuasa air mata konon...wahahahha...ko tak kental rupenye wahai lollypop..wahaaha =p

tapi, syabas! sebab dpt gak bilik yg ko nak..
agak2 kalo ko xdpt, mesti ko nye blog suram je kan? ala-ala gothic gituh sebab tension dpt rumate x besh..hehe =p

Red Bloodx said...

walaupun saya bukan penyokong 1 Malaysia tapi sy ramai kawan2 berbangsa lain. Bg saya diaorang semua hamba Allah juga... Dijadikan Allah dan klu potong jari pon kuar darah merah jugak. Happy always. Salam Ramadhan...

FATIN kiddy said...

ciannyer lolly kene tindas..tp pape pun air mate lolly mmg hebat la..haha..

fatin pun penah bertumate ngan kristian dr sem 1 smpai la sem 4. huhu. mule2 oke jer tp lame2 dah melampau giler sbb dah berani bwk msk ke dlm bilik2 segale yg HARAM bg islam. huhu. menyakitkan ati btol. tp skg alhamdullilah, dpt rumate islam :)

ZARA 札拉 said...

daku tak kisah~
daku lagi suka if dapat bercampur gaul dengan bangsa dan agama lain~

s.y.a.r.q said...

hamboii miss lolly..nak duk umah universiti tuh... :p

(syarq pon teringin jugak!!) :p

farah said...

pernah je dok serumah dengan bukan muslim selama 1 semester,

mula2 okei je,
lepas tu jadi tak okei.

selamat hari merdeka cik lolly.

:)

CaPiQa said...

tu bukan 1malaysia. tu 1 bilik je. lalala~~~ ^_^

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

tingin nk duk sebilik camtuh....tingin sgt!
hikhikhikhikhik

ezany said...

duduk sesame melayu sng sket.. kang duk ngan kaum lain dia letak patung utk sembah tu ker.. tak pun colok ker.. bwk makanan yg xbape nak halal dlm bilik.. jenuh gak.. hak hak..

Jane said...

hehehe..lucula kes lolly ni..knk2 rebina pun ade lolly ni tau..nangis aje kejenye..tpkn lolly,jane pun ade kes mcm ni tp kes jane jauh bezanye..mse study pringkat awl dlu,jane stay hostel jugak tp hostel dlm prumahanla..kmpus pye gak..yg bestnye,dlm bilik jane ni ade 4 org sbb bilik jane paling besar..so 2 katil double daker dlm 2..yg bestnye dlm bilik jane ni ade 2 student malay n jane plak dgn member sorg ni indian mix chinese..kitorg same2 mix tp die more 2 indian face n culturela..jane plak more to chinese face but mate jane plak sabahan style..hehe..yg peliknye,1st day kitorg jmp 2 mmg trus rapat..rapat giler mcm dh lame knl..mlm 2 je trus rapat,siap boleh tukar2 mknan,tlg mnolong susun brg n mcm2..siap leh gelak2 lg..mmg best sgt2..member2 bilik lain smue pelik..bygkn,member melayu jane 2 dr baling kedah n seorg dr pahang..jane dgn tangechi lg sorg 2 msing2 dr perak n penang..smue dtg dr jauh2 tp 1st day jmp je trus rapat..diorg ckp kitorg berempat ni agaknhye mmg dh ditakdirkn bersahabat smpai bile2..hehe..rndu plak time 2,g klas sme2,g mkn sme2..tido dlm bilik yg same..ktawe same2..smue dlm klas yg same plak 2..rindunyeeee.....skng smue dh berpisah,msing2 cntnue study kt tmpt yg berbza..huhu..tp contct ttp x pnh lupe...hehe.
mcm 2 la al kisahnye lolly molly...

||| PöJìé PööH ||| said...

Pojie setuju sama Meo188..
Lain bangsa maybe ok, tp lain agama payah sket..
It's a bit sensitive for me..
Sbb masing² xkan selesa ble nk beribadah nti..
Nk amalkan konsep 1Malaysia sial bertempat..
Betul x?
Huhu..

hakim said...

miss lolly jahat kuasa 7...memilih bulu lak..xbek tau,,nnt kena marah..xleh duk sekaum,kena jd cm member..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

yup2. betul juga ya. hihi:):) tengs pembetulan itew~

emh:):) ni pujian ke kutukan. huks~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*edda:

belambak oke kes begitu:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*fathiahraihana:

yep2:):) adedeh susah gak dop satu bilik. kne jaga aurat:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

uhuks. meo pipi cam popia.kah3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherry~

ihiks shayang:):) sbh n srwk xpe yang. coz itu bukan kaum:) mybe agama lain:):)

muhaha. tu r pasal. yeeeey. lolly win hoke?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*noorlaila:

haghag:) tu rr wahajQuh di pagi merdeka:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chentaMaya:

wiahuhuhu. ne ade. fitnah.haghag:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*insik pait:

hohoi. nehiii hei pagal pan hei.

tatap ngak mahu dapat rumate dr kaum n agama lain:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

rasain dulu ye pak:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

aishooooo. ups ups.

salam merdeka:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*amer ann:

hiks. ya pandangan kita sama oke? ngee:):)

pipi amer cam kue tart. sodaaaap:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kriell:

miahuhu. ini pengalaman ah:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*orang lidi:

upsss. ya. respect sama lo.

kwn lolly skng sebilik ngan cina kristian ugak:)

dulu2 rapat. skng mber die bawa masuk geng2 dia dalam blik ghamai2 pastu cam bpesta. leyh bayangkan x? haghag:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ilham:

aishooooooooooo:)

semua ada. macam2 ada:0

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mohdisa:

ikikikiki. hoho. wakaka wakiki. *gelak budak manja:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*luffy:

pengalaman kwn2yg menakutkan:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

gile ah. ko ngutuks aku. wek2. haghag:):) ya. yaa. mybe ko pom mluat nak bace belog aku nnt coz belog aku emo semacam ye. haha. tu rr pasal, lolly patut menang kes perebutan bilik.:):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*redblook:

ops. ya shaye paham:) tp sy x selesa oke. cara hidup kita lain2. kalau cara hidup sama. xpe ah. ni cara solat pom lain2. aurat pom kne jaga. hiks~

lagipom dop 1 blik yg kecil ni xsanggup kowt. aishooooo. kalu rumah oke lagi.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*fatin:

itu rr yg lolly xmahu shayang.:P:P budaya kita lain2 kan:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zara:

lol juga xkesah oke?
lol kwn2 ramai bangsa lain. siap leyh mkn bsama2, jln sama2 n duduk sama2 kat dewan kuliah.

tp kalu sebilik? lol kne pk masak2 lu:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syarq:

jom kita mogok nak dop kat umah u. hihi:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farah:

tu serumah. besauuuu. kalu sebilik gane? nggeeee:):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*capiqa:

eweh:)

1 bilik? apakah?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*bkn sinderella:

aishoo. good luck dear:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezanY;

itu rr yg lolly pk. uh uh negatip betul:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*jane:

fuyoo. panjangnya. i likeee.

bagushh la gitu shayang. kira meke oke. lol takut jumpa yg k.o jerp cam kwn2 lolly sblm nih. lagipom, my family tak galakkan hokeey dop ngan agama2 lain. aurat nak kne jaga. aishooooo.

meddekaaaaaaaaaaaaaa!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pojie:

lol xgunakan seagama lain bukan pe. sentimen tu agak danger seket. kang mai puak2 agama lain serang mybelog. hiks. kira guna kaum tu oke rr seket. betul x? hihi:):)


salam merdeka~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akim:

kamoo pom dop blainan kaum ke akim gemok kuasa 30?

chipsmore said...

gamba itu comel..shawl 2 cantek...sy kalo leyh..bia melayu je la sume dalam bilik...senang nk tolerate ;)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chipsmore:

yuppy:) betul3. sng nak tolerate kang:) ihiks~