* DUGAAN yg masam manis :P *

hei. aii nak bebel kat kamoo semua boleh? haruslah boleh kan. kalau tidak. aii nak bebel kat sape lagi? :( tak da siapa nak mendengar luahan hati aii ni ha. wuwuwu:( nanti sakit jiwa lak mak ows. so, dengar je la ye? alaa. aii bebelan manja je. :) hihi.

lolly mahu cerita KRONOLOGI semalam. ecece. kronologi tu. tragedi2 yg berlaku semasa aku mahu balik kampung. owh ya. aii dah ada kat kampung sekarang. hip hip horay:)

kelmarin. bus lolly pukul 9.30 pagi. pastu siap2 awal la kan konon2 takut jam. so, janji rr ngan abang taxi kul 8. naik2 je taxi, terus je abang taxi tu hentam-hentam lolly dgn macam2 soalan. menchiii aii:P dari A-Z dia tanya aku ni ha. oke aku tipu. bukan dari A-Z tapi dari A-Q sajork. muhaha:P A-Z banyak sangat. mahu berbuih mulut aii nak menjawab. abang taxi tu tak reti2 ke aii puasa. mulut aii pom berpuasa juga. tak boleh cakap banyak2 sangat. nanti tekak kering. agaga:)

MyEm0.Com

keluar je dari taxi tu. si abang taxi tu cakap " nanti abang calling2 ya? " what? ABANG? atuyaii. aku ternaik taxi abang gatal ghupenya. agaga. :) dia ingat aku syok kat dia ke hape? oh my gosshhhh.

sampai kat putra pukul 8.30 pagi. awal gila oke? kalau aku tahu, mahu pukul 9 aku janji ngan abang taxi tu. nanti sampai je kat stesen bus, terus aku naik bus kan? ini apahal nak tunggu lama2. seorang diri lak tu. harus boshhaaan aii tunggu lama2. nak ngintip mamat hensem pun, takda satu pom yg hensem. ecece. lolly mahu tunjuk dah kegedikannya tu. muhaha. abaikan oke? lolly budak baik. im repeat lolly budak baik. tak gedik langsung. ecece:):)




intai MAMAT hensem? mengintai itu amalan mulia.


setelah satu jam bus bergerak. ada la seorang manusia ini tak reti bahasa. dia dop tepi aku. bukan tepi sangat. sebab seat lolly single mingle. kiranya dia duduk kat seat sebelah nun la. aduyai. aku pom tak tahu nak terang camane ni ha. kamoo semua faham2 sendiri la ye pasal seat tu. alkisahnya, dia makan depan kitorang dalam bas tu. nampak muka macam melayu je. maybe muka je kot. agama lain rasanya. maybe dia bidayuh ke hape kan. think positif oke?. tapi agak2 rr, bidayuh balik kelantan ke weh? lallala.

mula2, dia makan cheese burger. aduyai. sebbaik aku tak suka benda2 bercheese ni. kalau tak, terliur jugak mak ni ha.:P pastu, dia kluarkan pulak mcflurry. apa mcflurry? kurang ajooor makan aiskrim faveret depan aku. yg taboleyhbelah tu, sebelum dia ngap mcflurry, siap pandang kiri kanan ag wei. pas pandang je muka aku, terus dia zappp aiskrim tu. apakah? sengaja nak tunjuk kat aku ke hape? aishoooooo. very da tak puas hati oke?

MyEm0.Com


siap2 boleh KEN*UT dalam bus lagi tu. sangat terkurang ajar oke? very tak senonoh. kenapa la dia boleh 1 bus dgn aku? eyh silap2. kenapa la dia dapat seat sebelah aku. HAGHAG:P:P. *merenung nasib.

lolly terpaksa turun bus kat machang. sbbnya tiket ke tanah merah suda habis. aishoooo. yg paling aku suka, my daddy terus sambut aku masa aku turun bus itu. dia tunggu aku dekat setengah jam suda. oh daddy. I LOVE U KETAT METAT oke? tetibe terharu pulak aii ghase :):) ahaks. sbg upahnya, aku temankan abah aku basuh keretanya dekat workshop. baikkan lolly? baikkan? agaga. eleh. itu pom nak bangga ke?

MyEm0.Com


itu sajalah KISAH MALANG aku semalam. memang malang kan? dugaan nak ghaye katakan. tape2. miss lolly seorang penyabar. ececece. motip?


note:
baju ghaye tak siap lagik. entah siap entah tidak. atuyai. sedey gila ah. sobsobsob.


salam sayang,

62 FAHRIN AHMAD:

en.alierostam said...

ouh....kemain jauh lg bersimpang abg teksi tu ye...last2 nak kol..haha ..owh,suke laki pandai masak eh ..motipnye nak cupcake tu le..hehe

Eazy Izzuddin said...

isk3
dugaan....

Salam Lebaran....
Ada Kad Raya Untuk Kamoo....
;)

MiSZuE said...

hehe..lawak jek bace :P

joegrimjow said...

raya ke2 dtg2 la
hehe

edda(",) said...

memang dugaan btol tu.. nie pun dah terliur dgr mcflury!!.. chaittt!

farah said...

sabar cik lolly,
nanti siap la baju raya tu.

:)

meo188 said...

best juge jadi driver taxi... leh ngorat2 aweks. huhuhuhuhu

Dugaan dlm bas lg... tambah lg jauh kan. Penat gile ah ding dong.

Wokehlah, kirim slm kat kambing2 di kg nanti. Ckp ABANG MEO ckp kat kambing2 semua, "aaaaiiillabieeeuuu!"

huhuhuhu

s.y.a.r.q said...

ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww,,,,malunye kentot depan org ramai,,,,

mesti kentot dye bau cheese burger...hehehehe

piECES oF ME said...

weweeeeeeeeeeit kna ngorat ngan abg taxi!!!!!!!huhuhu

bapak x hormat mamat 2!!!!
dlu mst dia x blajar sivik!!!!wawawawa
miss lolly pnya baju raye taun ni color apa??

mst vouge!!!!

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

byknye dugaan.. sabar jer la kan..

btw.. selamat hari raya.. ;)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*en. alienrostam:

kahkah:):)

tu rr pasal. lolly wat muka plik je bila die cakap gitu.

walaweyh. opkoz rr nak wat tok laki.agaga:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

tengs ya. t lol amek:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zue:

eceh. lawak kah? muhaha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

umah joe kat mane yea?

btow adress:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*edda:

miahuhu. terliur gak?

jom kita zaaappp mcflurry jugak?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farah:

kalu xshiap. camane tu? sob3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

dalam ramai2 owg pompuan. kamoo kim salam kat kambing? apakah? ding dong.agagaga.

baik ko tukar je cita2 jadi pemandu taxi hokeh?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syarq:

ko buat aku cam nak tmuntah:P:P


buwerkkkk.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pieces:

ohho. mmg xda sivic gila ah. menciikk:(:(

hoho. kale pepel, pink, kuning. aishoo. jgn dsebut oke pasal bju raye skng?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*te-are:

hiks.

selamat hari gahye jugak oke?

en.alierostam said...

eceeceh..nak wat tok laki eh ...haha , bleh masuk dalam list nie...hehe

oranglidi said...

pejadahnye mamat kentut tu. xmalu langsung.. die musafir koott.. sbb tu x posa. hehehe..

mengintai memang amalan mulia! hehe.

oghe kllatee upenyo..

Razman said...

alamakk..ko nampak ke aku makan dalam bas ritu? aiseyh..

slmt hari raya..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

masam manis jeh keh?? masin takde?? huhu

Samaira said...

psst mamat x pose tu ensem x wakakaka

Mr.Chenta said...

temankan abah ke atau terpaksa temankan? =D

~ceRRy beRRy~ said...

hehe..
cik abg tuh x poce kot lolly..
siap g mcD agy..
ish3... xmalu!

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

erm pejadah driver taxi y gatal tuh?
ttbe nk merenyam lak. desperate sgt ker???

sab0 mizz l0lly, kang btal posa...
msti ownk mlayu...apsal lak die care sgt tgk kiri knan b4 ngap? nmpk sgt la.............

mohdisa said...

wah, gatl jugak dia yerk...hehe..dah smpi kg ye...jgn lupa org di sini yerk...anyway...happy always k...selamat berhari raya....:)

Amer Aan said...

suara bebelan u mmbuatkn i ske mndgrnye...hehe

ezany said...

mesti miss lolly ni sbenarnya tak puas hati ngan org sbelah tu sbb dia tak ajak mkn eskem sesame.. haha..

lieya orange M.I. said...

...gila tak malu, kalau yg mkn tu org melayu...
...cian miss lolly tak ciap ag bj raya...
...try la cari ready made...
...utk sparepart...=p


...selamat hari raya juga utk kamu...=D

HIZAMI said...

haha.

sian cik l0lly neh.

nsb bek tak terbatal p0se~

=)

cybernetic88 said...

hahaha. abg teksi gatal. nasib la. lalala =P

selamat hari raya aidil fitri!

d i D a_LittLeBaby said...

disaat aku inginkan nya tapi aku tak bisa dapatkannyaa kemali..waaaaaa...tempat dida dah diambil orggg..susa dah nak kejaarrrr.huhuhu

mr.syazwan said...

Salam di hulur maaf di pinta,
Lahir dari hati yang ikhlas,
Ku mohon Syawal seindah pelita,
Amal Ramadan moga terbalas..

SALAM FUUUYOOO RAYA....

simpleperson said...

nice blog...
salam perkenalan...

chipsmore said...

baju raya x siap lg?? xpe...raya kang pakai la kain batik...kui3x..

btw,samat ari raya..maap kalo de salah...weee ;)

Kasawari said...

Ucapan Selamat Tinggal Ramadhan dengan penuh terharu dan berdoa semoga dipertemukan sekali lagi di Ramadhan yang akan datang..

Selamat Hari Raya..

Maaf Zahir dan Batin dari Kami sekeluarga..

Framestone said...

he...23x sian xdpt ngitip abg2 hensem ek.... sabo2... time raya nnt dpt la ngitip ek

222.broframestone.com

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alienrostam:

adess. muhaha.

dalam list xtahan tu:):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*oranglidi:

opkoz rr iowg kelantan. napain dong?

musafir? agak2 rr xpoce:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*razman:

ekeke. kantoiiii!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*richeal:

apa ko hingat. ni perogram masakan??

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*samaira:

hedeeeh. ngada2 rr munyiknya. ekeke")

xhensem ah!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr chenta:

ahha. opkoz rr ikhlas amanah fatonah ag:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherrY;

tu rr pasaii. x poce. xmalu kang?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherrY;

tu rr pasaii. x poce. xmalu kang?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*bkn cnderella:

erm. driver tu gatal nak mamti:P

ntah rr yang. xtahu die tu bangsa pe. tamau berprasangka lak:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*isa:

weweeeeeh. sape gataiii? no no.

selamat hari raya. tengs:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*amer:

wahWAHwah!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezany:

aisshhooo. lu rr xpuas hati ngan gua ka ow.

sesanpai atii tudoh gua cenggitu ae?

ekeke.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lieya:

da siap. 3 pasang agy:)

selamat hari raya yang:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hizami:

iman aii kuat.ecece

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cybernatic:

ehehe. moga2 cik abg teksi tu insaplarr:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*dida:

kejar dida kejar!

go go go~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

camat ari raya:P:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*simpleperson:

ohhaaaa:) hie2. tengs welkam oke?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chipsmore:

kain batik? apakah?

samat ari raye:) 0-0 k?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kasawari:

aii:):)

selamat hari raya:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:


selamat hari raya juga:)

fazrin2211 said...

hahahaha, abang call ye esok,,hehehee