* oh abang taxi :P *

grr. memang taxi kat KL ni suka cekik darah eh? tapi aku ghase bukan je mencekik darah dah ni. cekik tulang belakang urat saraf pankreas urat merih bontot montot dan tot tot segalanyalah. huh tak puas hati tak puas hati. :'(

eh korang perasan tak entri aku ni kan ade ade je yg tak puas hati. huh tak suka tak suka. ni belog tak puas hatiiiii ke hape? nak nak je aku nak tukar title belog aku KETIDAKPUASAN HATIAN MISS LOLLY. boleh? kehkehkeh. ahh lantak lah. ada aii kisah? cak cak cak. eh silap tukar tukar. amboi amboi amboi. *gaya gediks lolly ali


oke berbalik kepada topik ye kanak-kanak.


ari tu kan time aku kat hentian putra. ambik rr taxi nak balik hostel. aku kan balik kelantan hari tu. eh aku tak cite kat korang eh? naseebbb la maks oi. siapa tak suh add FACEBOOK aii. kan dah terlepas isu hangat. MUHAHAHAHAHA. *gelak jinjin.

pastu kepoh-kepoh la aku cariks taxi sorang2 jam 5 pagi. berani gila wei. gila pun tak berani cam aku. agaga.


T: adik nak pergi mane?
L: kolej 9 UM bang. *hoho. fokus perkataan BANG disitu. kehkeh.
T: 20 hingget boleh?
L: maks oi. guna meter boleh tak?
T: boleh-boleh.


aku sengaja suh guna meter. coz ari tu guna meter tak da pun nak sampai 20 hingget. 14 hingget je noks. jimat 6 hingget aii kan. so apalagi harusss guna meter! yeyeeah.

nak sampai hostel aku tengok meter dalam 13 hingget je. aku pom berkira-kira rr dalam hati konon-konon keshiaaan la kan dia mintak dgn aku 20 hingget tapi meter dalam 13 hingget lebih je. rugi besaaauuu tu. aku pun punya rr baik hati konon nak bagi 15 hingget walau meter trang tang tang 13.40 sen. baik tak aku? agaga. sila pujiks dgn lebih sikit ya tuan puan. sila pujiks dgn ayat berbunga-bunga juga tau. ngee.

sampai je ostel aku kobek2 ah wallet nih. sekali dengar


T: 25 hingget dik.
L: zaaaass terlopong aku tengok meter. airk kenapa meter tadi tunjuk 13 hingget je?
T: oh yg tu meter dr pukul 6 pg sampai 12 mlm. meter sebenar ni haaaaaa.
L: so, kenapa tunjuk meter yg kul 6 pagi tu, kenapa tak tunjuk yg tgh malam punye?
T: abang tak ingat nak tekan.
L: *ba wau ngok betul. ye ke? atau sengaja pachik nak tipu saya? pachik jgn ingat senang nak tipu saya. ingat saya ni perempuan lemah sangat ke? tak pernah saya naik taxi sampai 25 hingget. *fokus perkataan pachik disitu. dah takda abang2 dah. KAHKAH. gila kejam aku. apa kau ingat kau tu muda sangat. ewaaaah.

T: sebab tu lah pachik kata nak 20 hingget tadi. sebab pachik tahu kalu guna meter memang lebih 20 hingget punya.
L: *ewaaaah. baik sangat eh pachik. sanggup nak rugi 5 hingget tgh malam gini. dah la pachik. tak baik la main caras-caras gini. tak berkat tau perut keluarga pachik makan hasil camni kalau saya tak ikhlas.

weh weh. aku shiap bagi tazkirah subuh lagiks kat pachik tu. ahha. kelassss lolly. BAHAHA :)

T: *nampak muka bengang gila oh. kamu tak tahu ke harga taxi naik?
L: tahu la. tapi tak kan sampainya 25 hingget tu. paling-paling tidak 18 hingget je. taxi pachik bukan taxi marcedes pun nak mahal-mahal. nih saya bagi 20 hingget.

adillah kan aku bagi 20 hingget. dia rugi 5 hingget. aku lagi lagi lagi lagi lagi lah rugi 5 hingget. kira aku ni seorang yg adil juga lah. muhaha. take a note ye bahawasanya miss lolly ni memang adil orangnya. plus yg arif lagi bijaksana. ewaaaah. meh lempang aku meh!


sambung cite.


pastu geram aku nak bagitahu
BERTAUBATLAH PACHIK. hikhik. sebbaik aku ni bukan jenis mulut zaapppp kan. kalau tak mamtiklah kau pachik aku kerjakan. ewaaah sekali sekala lolly bersikap keji sebegitu. tak pe kan. mummy aku tahu bangga mummy aku dapat anak keji sebegini. lalalala.

aishooo. memang sikap pentaxi pentaxi kat KL ni semua gini-gini ke? dah banyak kali aku jumpa nih. tapi tapi tapi ada satu taxi yg memang murahhh gila gila. baik gila oh. tu yg aku selalu naik taxi dia. konon pelanggan tetap la kan. KEHKEH. dah la
hensem. *hensem yg penting ye. oke oke dah la lolly kau jangan nak tunjuk gatal kat sini. kau kan budak baik plus sopan santun. semua orang tahu kot. KEHKEH. panggggg!


oke babai.


eh jap jap. aku nak ucap terima kasih daun keladi kepada warga
UUM yg telah memberi layanan 60 bintang** kepada aii ni ha sepanjang aku menumpang berteduh kat sana. ahaks. wah warga UUM tu noks. bukan memainnnn aii nih. berlagaks cam artis fofulaaar gitu. berlagaks je oke. aii kan mmg terkenal dgn sifat keberlagakannya.




best buddy 1


best buddy 2


best buddy 3


best buddy 4


best buddy 5,6,7 sampai ten tak hingat nak ambek gambauuu. ngee. akhir kata i lap u all lah.





belog aku mmg tak besh kan? punye la lama tak hupdate. kehkehkeh. ah ikut suka aii la. kan tulis yg merapu meraban korang tak suka lak. *ceh statement cover konon. padahal malas. ahh belahhh rr lolly! menyampasss.


oke babai. muasss. hikhik.



salam sayang,

83 FAHRIN AHMAD:

Framestone said...

nie bile mahu bergambar dgn bro nie...

leh bro masukan dlm album meet uncle framestone kat facebook tue....

mmg cam tue pun taxi2 KL... bro pun pornah kne... kul 4pg di pudu bersama si dia.. sanggup bro tgu sampai kul 6..balik naik rapid KL lg bagus....

www.broframestone.com

Melz said...

sian dia.. bukan lolly.. tapi dia..bukan tentang dia atau dia :P kah kah kah

neway padan muka

cik intan (◡‿◡✿) said...

.mmg saje je nk tipu pacik tu
.haish jahat!

Eazy Izzuddin said...

bilakah ku akan best buddy mu
hehe
xD

abg taxi skang suke cekik darah
walau dekat destinasi
mahal nk m*mpus
huhu

merahitujambu said...

taxi bandar memang cmtu..ade yg ok..ok laa..ade yang x ok tu nasib bdn la..ape pon hati2 ok..

MsAnisSyahirah said...

wah...25 hinggit???

tu cekik jantung namenyer..

bayar terus kiok..

huhuhu...

klo report boleh ka??

hihi..

Samaira said...

wakaka
gler brani dak mata boolat ni ekkk
sebaik pakcik tu x bwk lari g siam jd bini ke 2 dia wakaka

miss zeila said...

sis..
berani nye sis ckp cmtu..
seb baik pakcik tu tak wat pape...

hmm..cm kenal je buddy 4..hehe

butterfly said...

waa..
gile bran lah miss lolly..

tabik spring..
:))

cybernetic88 said...

haha. spe yg berslh skng ni?. hahaha. ceh xpe la. papepon pdn mke. lalala =P

Akmar Anuar said...

aku tak jadi nak marah kat pakcik taxi tuh sbb entry ko ni klaka la weh..WALOPON ko marah2 tapi stil klaka weh...

part ko sebut BA WAU NGOK tuh puas aku pk....rupe2 nye BONGOK....WAHAHAHAHA...tergelak besar aku weh...

weh weh...takpelaa ko jarang update...janji ko leh tulis entry klaka camnih...terhibur aku dowh dalam aku mara2 kat pakcik taxi tuh...

rindu lolly-pop! muah!

IxoR@ said...

Ambil kesempatan la tu....pulak tu dia tgk kita ni sendirian...apa lagi...

Nasib baik la Lolly ni berani orgnya... bagus bagus bagus....

en.alierostam said...

haha...klaka2....seb baik 20 hinggit...garang sieyh awek nie....uuuuu

Framestone said...

lagi satu...jgn BerBANG sgt...dorg ie awal2 pg leh cair gitew..dah la lol nie comey

out of topic--> he..23x jgn riso lol.. update untuk esok lusa n sepanajng minggu nei dah ade dah...cuma xditypekan lagi je... hope lol sudi la membacanya even bro xsemapat nk lawat page lol..rindu kat lol nie

sharamli said...

uish..sampai 6o bintang tu

oranglidi said...

best badi 5= oranglidi

meo188 said...

baru je nk apply jd abg teksi utk hantar cik lolly...

skrg dh xjd... nanti cik lolly guling2 manja mcm kucing minta kurang2 tambng pule... adeh2...silap2 bg free trus sbb cik lolly comel mcm kucing

farah said...

isk isk mmg tak patut.

harus bagi lempang kat pakcik tu.

ahhahaha.

alang said...

haha. Kira ok la tu. AKu teringat dulu2 time aku belajar kat bandar tun razak,cheras. Klau siang teksi standard 7 8 inggit je. Tapi bila malam expecially sampai dari kampung kul 4 5 pagi sampai ke 20 inggit kena. Tapi tu citer tahun 2001/2002 la. Skrang dah tak tau dah teksi kat Kl mcm mana.

s.y.a.r.q said...

ngeh ngeh ngeh...
kalau kawan2 syarq yg nai k taxi nak balik kolej 8 tuh mestilah selalu marah pasal taxi2...

sesuke hati jek nak letak harge tambang

Noorlaila Mohamed Nor said...

yewww mahalnya!
hari tu kat kl kena 20hengget
dekat je pun
hangin je rasa
sabau jela

dianna said...

waaa gile berani pergi sound pakcik teksi tuh. kalau i sumpah i senyap je lepas tu mencarut dlm hati. share kan keberanian. share kan. hehe

joegrimjow said...

naik taxi kat mana2 xyah risau kecuali malaysia

Framestone said...

out of topic--> thank lol... ni bro syg lol nie... tp jgn riso.. bro xkan sesekali stop berblog...dari 2006 lg bro berblog tau...

adik bro xbace blog nie... so mmg die xtau pe2 he...23x die hari nie exam

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

drebar teksi ni kalu dia tengok yang budak2 inesen naik teksi dia, harus lagi kene pau...so kene buat muka garang2 skit...kikiki...some of them lah, tak semua =D

ezany said...

ok lagi tu dia cekik darah.. kalau dia cekik miss lolly btul2.. kan naya jer.. har har..

cik EPAL said...

terajang je pakcik teksi tu..wakakaka

shazika said...

sis
saya pernah amek teksi
dari putra ke cheras
kol 5 pg
1 teksi 25 hengget
mak oi
sengkek la kalo naik sorg2

touyakaruma said...

Laa jangan lawan Pak Cik tu ,
Lain kali cuba wat gaya seorang gadis innocent ,
Confirm dia kenakan 3 ringgit jer.

♥ayudeadwish♥ said...

hajat di hati nak ngorat abg teksi tetibe jadik pakcik lak..
sumer duet punyer pasal~~
hahahaa

Mieza vs Rory said...

hohohoo....jgn nek teksi lg

izwan7 said...

nasib badanla naik teksi 5pagi cik adik oii..
kire murah lagi tu..
kalau tak sekali ganda tau harga die..

Syed Salleh said...
This comment has been removed by the author.
Syed Salleh said...

agree.. preferable naek train or commuter gi safe kowt ^^

al-Wann said...

huhu brani giler lwan pak taxi 2,he2

suraya said...

bukn kl je mmg mne2 taxi mcm 2...

fez_the reds said...

hahahha...
hai miss loly..
lame x comment kat sini..
ala..
miss rezeki dyer ..
biarkan jer..
heheehhe

ct odah said...

ko mmg hebat la lolly!!thniah ats keberanian ko..hahha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

BAHAHAHA.

bergambau? leh je. t rr terjumpa kat ane2 ke bro. hikhik :):)

sidia yg penting ye puan puan. ngee. heee. wat pe ni kul 4 pg.KAHKAHKAH.


*gelak keji.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

BAHAHAHA.

bergambau? leh je. t rr terjumpa kat ane2 ke bro. hikhik :):)

sidia yg penting ye puan puan. ngee. heee. wat pe ni kul 4 pg.KAHKAHKAH.


*gelak keji.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*melz:

jahanamkaumelsempatlagikaukatapadanmukaisyisyisy.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*intan:

memangg rr jht gila2. main caras2 duet orang!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

ngee. t kt berjumpa pastu akan bergambau pastu akan dimasukkan ke best buddy jugak. KEHKEHKEH

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*MIJ:

oke yang :):)


taxi luar bandar camane pula? kehkehkeh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anis:

boley je report.

tp lolly malas rr nak report2 nih. leceh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*samaira:

isy kau ni. ade lak kata cam2. cabai mulut ko kan. kehkeh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zeila:

agaga. kenal ae.

sis pom xtahu camane dapat keberanian tu :P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*butterfly:

tu baru seket. ewaaaaaaaaaaah :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*acapz:

eeyeeww. pachik tu rr bersalah. main kidnap duet orang scr blebihan. hiii :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

aku terharu dows kau cakap entri aku klakakakakakaka :P:P

kau ni aku ngah marah kau cakap aku kelakar. aishoooo. cian aku~~ kau agak2 kalau aku marah2, camane reaksi aku?


aku pom sayang kau gak. kemapopopopo!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ixora:

tu rr pasal. nak naik ramai2. xda geng balik skali. naseb :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alierostam:

garang? weeee. KAHKAHKAH. garang itu bkn lolly sbnrnya.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

KAHKAHKAH. berBANG sngaja suh bagiks tambang murah kowt. agaga. tapi? BAHANA yg menimpa.kehkehkeh.


oke t lol selalu jenguks page bro wlu bro xjenguks page lol. sedey~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sharamli:

ajat nak bg 61 bintang~ weks!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*oranglidi:

ko best buddy 15 gua.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

hamboih. kalau ngan meo. lolly sanggup bayar berjuta2 jika meo jd dreber taxi tuh.




tp berjuta2 rupiah je lah ye. jgn demand~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farah:

aishooo. ingat lol berani lempang2 orang~~~~ wee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alang:

puyooo. lagiks dasattt bebe. skng lagiks rr naik. tambang pom dah start rm3.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syarq:

bukan aje kolej 8. kolej 9 pom.keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*laila:

kau tak lawan ke? ish ish ish.

Akmar Anuar said...

ko ni kt blog je nmpk ganas tapi tah2 ko nih ayu2 je kan?
so ble ko marah2 tu aku tak rase ko marah2 kot..
aku rase ko bebel sorang2 je..
mesti comel..hehe =p

nape name aku jadi kemapopopopo???
aku bukan budak kecik lah!
dan aku bukan ulat!!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*diana:

ntah rr. lol pom xtahu camane keberanian tu datang. HUKHUK.

tp cam nak nanges gak bila tunjuk keberanian tu. BAHAHAHAHANA betul.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

gilaaass kenyataan. pachik taxi bace belog aii mesti saman joe. keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

ahaha :):) oke bro. jgn ber off berbelog. *ayat BM hentahapeapentah.



ye. lol tau.kehkehkeh. kim salam gud luck kat adik bro tau!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anuar:

kalau lol wat muka garang. takut xda mane2 taxi nak amek lol lak.ekeke

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezani:

kalau cekik lol. lol panggil geng2 pawer ranjes lol ni ha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*epal:

nguehngueh.

nak upah cikepal terajang pachik taxi tu leyh tak?

terajang ye bukan tela*jang. ngee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*shazika:

memang sengkek okek kalau smua taxi camtu.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

peh. innocent.grr. lagiks dipijak2 haku ni :P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ayu:

peh. tak rela aii nak ngorat yg sebaya ngan adik bapak aii.kahkahkah.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mieza:

hukhuk:):) pastu nak nek ape? jet peribadi pom xda~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*izwan:

murah?


sekali ganda?

kalau cam2 rm40 la ye? ish ish. cam tiket bas lak. ahhhaaa.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syed:

barang manyak kamoooo oi. boleh pingsan aii.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*al wann:

buat2 berani je boleh?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*suraya:

tu rr. tak patot betul. :(:(

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*fez:

rezeki tak halal wat gape die~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*odah:

KAHKAHKAHKAH. takde adiah ke atas kehebatan tu?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

memang betul tanggapan anda. shaye bukan suka marah2 orang. lebih rela marah2 dinding. sungguh lemah kang shaye. sila tumpang kasihan~ hukhuk.


ko kan dah jadik geng ulat buku. so kemapopopopopo la pilihan yg tepat~

Framestone said...

tgu je la kite jumpe nnt ek... (tue pun klu berjumpe)

cet lol nie.... kul 4pg baru turun bas dari kedah gitew.... kul 12 dari sane... 4 jam je driver teu bawak...kalah pelesit (pelesit mane reti bwk bas)

xde mknenye BerBANG leh dpt harga murah...xpasl2 je die usung lol g mane2 nnt he...23x

insya'lah bro xkan off berblog..dah cam lumrah dah nie.. hari2 ade je entry terbaru

out of topic--> xpe la...senang sikit klu pakai kumbang or bunga.... coz teu lagi pandan.... bunga bermadu n bersepah.. kumbang pulak leh usik bunga sana sinie he...23

p/s- pe yg bro merapu nie....

bro dah kurang sikit berFB nie... xenjoy cam mula2 dulu

Jazihan said...

wowow . ramainye komen entry cik lolly ?

en.alierostam said...

tenkiu....
good luck juge utk exam
.........

YobSumO said...

pergh miss lolly ada gaya2 wrestler jugak ni. mmg gila la taxi skarang. tambang RM6 buleh jd RM10 teros, i dah tekena dah....


i dah click2 nuff u. dapat lipstick. merah kaler dia.

nursarah87 said...

muahaha..betul la teksi lo nih cekik darah sungguh.....!

tapi sebenarnya sy lg marah kat kerajaan! patutnya kena ada harga lain untuk student cam kita nih.. kita bukan dah kerja nak bagi makan pakcik teksi tu sampai rm25 sekali jalan..rm25 tu belanja makan sy selama seminggu tau..huuu