Kenapa kalau kat LUAR lain kat DALAM lain ?

bukan dalam kain oke? jangan nak berfikiran lushah kat page aii. page aii suci miahahaha!

bukan ape kekadang aku pelik dengan kawan-kawan aku sendiri. kalau face to face bukan main rock-gangster-metal lagi tapi bile kat facebook status semua jiwang-jiwang euw euw agaga. hei tabuleybelah betul.

korang bayangkan sorang pompuan ni kalau tegur aku kan *weh babe mai ah lepak dengan geng aku. tak rock ah kau!* sambil tangan ala-ala karam singh walia pastu jalan terkangkang-kangkang memang macho habeslah kan hahahaha! pastu kalau gaduh je dengan lelaki ajak bersilat terus tak ke gila kentang namenye tu? kalau nak dibandingkan dengan aii ni memang jauh langit dengan kerak bumilah aii kan ala-ala rozita che wan pompuan melayu terakhir gitu lemah lembut bersopan santun wakakaka masalahnya kau tu lembut ke hahahaha! gelabah betul puji diri kan padahal huh malas aku nak cakap.

sekali aku buka facebook dia status macam teeettttttt

*walau seribu kali kau berdusta denganku, cintaku tidak pernah padam*
*semalaman ku tak lena bila wajahmu menghiasi mimpiku*
*ku rela biar betapa berat tertusuk duri, jalan berliku tiada hentinya, ku percaya tidak sia-sia aku diuji demi cinta, tersembunyi hikmahnya pasti*
*sesekali aku terjerat selama-lamanya aku akan terjerat*

wakakaka what the nyah! tapi ayat last tu aku tak paham ape benda yg terjerat? hahahaha! eh hello tak sesuai dengan karektor langsung kalau ye pun nak menjiwang pun buatlah ayat camni

*sesekali kau curang dengan aku sayang aku doa kau berlanggar dengan kambing malam ni lalalala*
*cinta kita ibarat bunga tayar. kau bunga aku tayar. sekali kau berdusta dengan aku, aku pijak bunga tu dengan tayar kereta bapak aku. so beware hahaha!*
*aku rela sehidup semati dengan kau. bila kau mati aku cari suami lainlah tak rela aku menjanda sorang-sorang muahaha*


haaaa ni baru status jiwang versi rock. yelah kan bukan nak keji gelak kutuk ke ape kan tapi aku peliklah tak sesuai oke macam makhluk dua alam je. lainlah kalau perangai asal memang jiwang nak jiwang 100 kali dalam facebook lantaklahhh kau. ni mat rock sekali letak status jiwang aii geli mat mat ah huhuhu! nak letak lirik lagu oke takpe silakan aii terima dengan redha.



tetibe promote twitter. saye banyak berjiwang disini ye abang-abang. silalah follow* heh.



so sape2 kat sini ada yg *walau muka saya brutal, tapi dalam hati ada taman* tak? Ekeke. cepat angkat tangan hahaha!



p/s: status jiwang kat atas tu aii main hentam je gilaaa ah nak copy paste dari facebook orang nak kena saman? lalalala. miskin aii nyah. tak suke.



salam sayang,

82 FAHRIN AHMAD:

Sky0ne said...

hahaha...banyak jugak dlm list fren aku spisis mcm ni...kat luar sembang taknak kalah...sekali dlm fesbuk "eh eh hari ni tibe2 rasa rndu la" tak pun "morning utk cik tunang"...wahahaa takleh blah...

mie said...

fuh!!!!
biasa la, tempat meluahkan perasaan...
tapi nak jiwang agak2 la...
"dlm hati gue ada lolly je, xde taman"
hahahahahaa

SHaFiQa said...

haha aku pun camtu..tapi kalau status jiwang tetiba tu mesti sebab feeling lirik lagu..

suka la ayat miss lolly tu "what the nyah" hahahaha first time dengar eh baca

FarhanaDr said...

Hahahahaha.. Naseb aku memang spisis jiwengzzzzz... Yeah.. Hidup biar jiwengzzz selalu.. Ahaks..

sI tEDI said...

he he he

dia bajet kawan dia x kenal dia.

he he he he

cengkerangcipot said...

hahaha..
sokong2..bkn gurl je taw..
laki pon same je..
nmpk muke ganas tp bak kate adnan sempit, dalam hati ada taman bunge woo..
hehehehe

GadisTerbilang said...

cik lolly lam blog cegini.. kat luaq cegini jgk kew?

XD

* mEsSy * said...

mmg ade taman betul nih.. hakhakhak.. walau sebrutal mne pown, ttp bertaman yu..

:P

Epul Azimi said...

ayat mmg tak bleh blah so blah skunk...hehe

AcanCapik said...

memang taman bunga warna-warni la minah tu. tapi nak wat camne kan, ngan kawan2 mesti la pura2 cool, ngan bf/gf, jiwanglah, nak memenangi hati. hohohoho...

Hizami Rahim said...

fuh.
nasib baik saye rock lagi ganas gila!
ahha~

♥CIK SHA♥ said...

ahaha..ang ni lolly..suke beno tambah dose pembaca2 ang kan??kongsi saham ngutuk kawan2 ang..haha..

nak wat cmne..melambak2 je spesis yg cenggini kot..redha je la..haha..

Armyrule said...

alam maya kan...sapa2 pun boleh tukar identiti..ahahaha...

miya_hana said...

hahahaha...kelakar btl... mmg byk org cmtu...hapehape jer laa...
what the nyah.. hahaha

en.alierostam said...

muka saya brutal tp x de taman lagi..haha

Hasrol Nizam said...

ni memang setuju gak ni..kadang2 rasa macam geli-geleman jek baca ayat2 diorg..kat luar tak pernah lak nampak macamtu..hehe

cikgadis said...

hahaha adoii..
org mau juga la!
cintaku masih berakar untukmu.
sehingga kini masih terus berakar sehingga membentuk akar tunjang di hati ku nan suci bla bla bla

HAHA! :p

ChiLaBaey's said...

Itu belum lagi jiwang berkarat punya ayat lagi tu.... Hehehe.... :)

NICK IRFAN said...

biasalah kak sy pun mcm tu jgk? dlm blog nmpk je giler2? entry hantu je smua? tp realiti sy xde giler2 pendiam je xde la berani dgn hantu penakut gak? hehehehe

::cdot the dot:: said...

'walau muka saya brutal, tapi dalam hati ada taman'...sebeno nya ko nak ngata aku kan, lolly...xpe, aku redha kalau ini ketentuanNYA...sabarla wahai hati...pecah kaca, pecah gelas...

AKU said...

itu dinamakan sisi lain sesorang tu...haha...kadang2 cakap kt member2 aku mana layan lagu jiwang....tp bila putus cinta lagu jiwang gak ko layan....haha....

merahitujambu said...

wakakah...kelakar oh..sgt jiwang..spt memerli diri ini je..ahaha

Anne Boleyn said...

Adoiiiyaaaiii..lolly lolly memang slumberland ayat die eh. mesti gelak bile baca. tak ley bla ayat 'what the nyah' tu. ahha nak guna gak arh lenkali. dari mencarut baik ganti ngan ayat lain. haha and berminat nk gntikan ngn 'nyah'. tak pe kan yunk??hehe

btw, gud luck 4 ur fnl exm.

faradeeba said...

haha..ramai je org gitu
org engt sy jns jwang bace
novel cintun mlayu tuh
ceh!

realitinye langsung x

i gagah perkase wooo

;D

.mek.mizah. said...

hahaha..
adegak ek yg mcm tu.
adui lawak betol! keke

helena's said...

haahahahhaha comel gila..sapa dia,,nak add bleh?hahaha

bellar0ssa said...

hahaha. nak jadi minah rock tapi hati ayat tangkap lentok.

rock kapak kot lolly.

encik tikus said...

so persoalan nye akak brutal ke jiwang org nye?
haha ;)

cik bunbun said...

yay! terasa!
hahahaha
maslhnye bunbun rock ke? hakhakk:D
opsss;P

black_mel said...

haha...mmg nmpk sgt merepek status tu...tp bkn kat fb jer..kat blog pun sama....penulisan x menggambarkan keperibadian..

maisyara Pot! Pot! said...

muahaha.. dh macam lirik lagu je aku bace dia punya jiwang.. ahahah xD

psychopath said...

formspring xde ke yang ??

sebelas said...

komen ke 33..owh kat sini rupernya berjiwang..patut ler lama tak nampak
:D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

Wan Perlis said...

cukup tak suka minah dan mat jiwang ni.alahai rasa macam buta cinta ja.kenot go la.ada gak buat fb mcm diari.ahaha

mohdhairihassan said...

saye jiwang karat.
percayalah!

pak long said...

salam...
walaupun ai cam tu..dalam hati ada taman...hehehehe...klasssssss ko cik lolly...

nabil_potter said...

cinta itu buta...huhuh

AYUE said...

same lahh kte miss . nmpk jep brutal tapi dlm ati gua ade taman siap kolam ag . HAHA ;DD

joegrimjow said...

wahahaha
muahahaha

heee
sronok baca part gelak2 ni
;)

zida said...

wakakka beselahh tu. mane de org nak tunjuk sgt yg dia tu jiwang depan2. segannn laaa. wakaka

embun d tengah malam said...

bakat terpendam barangkali..depan2 mesti la mau jaga style dia..kalau aku..aku bedal jer..jadi jer diri sendiri..hehehhe..tepulang la kat depa nk decide mcm mana..hehhehehe

e~car182 said...

wahaha!kalo cinta dah lupa yg lain!

zool said...

Biasalah tu..
Setiap orang ada nilai-nilai kejiwangan dalam taman..
Ala penyanyi Metallica pun mesti ada jiwang dalam diri tu...

abangfaizul said...

salam... meh abangfaizul nak tambah sket sebab kenal la jugak cik lolly kite ni. selalu nampak kat kafe... cik lolly pun taman abes la... miahahaha,,, cakap pun taman kan loly kan kan kan

farhana said...

Muahahaha...
blh kata dl kategori gak 2...
tp xde la luahkan..pendam2 je..
xrock la post status jiwang2 =)

PinQib said...

bgeh3. pondan betul orang cmtu.
tu lah.. macam gelis wooo..
otai kt luaq,
lembyut aww kat dalam...

nk follow ang kt twitter.. PEACE

Enchaoz said...

gelak guling2 hehehehhehehhehe

kenwooi said...

nice bg on twitter.. colourful =)

epalejau said...

waaaaaaaaaaaaah..epal kat luar dalam tepi depan belakang atas bawah, semua memang jiwang ponnnn..hahaha :))

Wanie-san said...

bonget nguh la!!
dalam hati ada taman..keh keh keh

KiD Learns tO FLy™ said...

oke gua ade ternampak shakudo_mijae di situ..sekian terima kaseh lalala

Best Of Me 321 said...

tajuk wat suspen je :D

NICK IRFAN said...

eh! twitter tu best x?? dia mcm blog gak ker?

KiD Learns tO FLy™ said...

twitter tu cam kite tulis status kat fesbuk jek cume ade limit words dia..main komen2 status la gak..<-- baru menceburi gak lala

ChiLaBaey's said...

Ada sesuatu di blog saya... Check it out....!!!

E.d.Y said...

biasa la...kadang2 jiwang tu penting jugak..xkan nak sentiasa rock je..huhu

nina said...

hahaha lolly..aku bayangkan tu la ayat yang dia tulis kat status dia..

nina said...

hahaha lolly..aku bayangkan tu la ayat yang dia tulis kat status dia..

Mr feckry said...

muka gua rock tapi dalam hati ada taman

kodok hijau the ghost writer said...

kodok tetap sama luar dalam adalah sama. sebab aku adalah kodok

FaTiN said...

what the nyah-kata miss lolly :P

Nurul Harun said...

ahaha... agak sengal disitu..haha..ala kat mana agik nak tunjuk kejiwangan kan kecuali dlm facebook. :P wekk

nawal said...

brutal, tapi dlm hati ade taman..

haha!!

Fia Abas said...

fia nmpk mcm ayu tp kdg2 agak brutal haha mcm mana tuh?ekeke =P

Tendou Sani said...

kat luar blur...kat dalam...hehe

Khadijah Zek said...

hahahahaha..kelakar betul la jiwang rock versi miss lolly...so funny...~~i like

avid gunner said...

betul..dalam hati kena ada taman bunga sikit...hehe..

nmmy84 said...

wakakaa.what the nyah la kan dik lolly :P

miemiey said...

memang ramai yg agak jiwang lam fb...kekadang akak tak berapa faham..keh..keh..

salam kenal lolly yee..
akak dtg dr blog ben....
suka lihat wajah loly yg comey....

so akak follow n link...
jgn lupa link akak lam stok calon madu..
sure kl hubby akak tgk wajah lolly ni jadik madu..kahhhhh..gurau jee...

fazilzura said...

SALAM KENALAN DARI KU ...

heheheh jiwang .. MUKE GARANG , dlm hati ado taman .. adeh capo le cipta

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.awww~
.ayat jiwang die tak menahan
.kalau bagi dekat hairi, sumpah hairi mintak clash
.wakakakakakaka!

deus X machina said...

Status fesbuk camni best gak


sehari tanpa cintamu umpama seminggu tak menonton M.U main

erk888

aieOreo said...

saya muka biskut tapi dalam hati ada playground :P

aieOreo said...

saya muka biskut tapi dalam hati ada playground :P

syahira ariff said...

ngiahahahahhaha
pompuan tue kasar di luar
lembut di dalam kot
miss lolly punyer pasal laa nie,sy terus dopp bayang pompuan muka karam sigh walia pakai bunga kt telinga menyanyi lagu hindustan
huh

aduka said...

kehkehkeh..
ske ayat dlm cite adnan sempit tuh..
=P

budakhitam said...

status aku paling jiwang kan kan kan..bunyi nye..

Orang lain ade awek gak bro!! jiwang tak? kah kah kah

*dedikasi kepada jantan yang asyik mengomel jiwang dekat fb..and ade satu fan page 'anti jiwang liar' terbaekk woo

Omar said...

wahaha... ayat tu tak tahan la.. walaupun muka saya brutal, tapi dalam hati ada taman..

em, mana satu betul.. dalam hati ada taman atau dalam hati ada kolam.hooho

feeqa said...

wah..
dlm hati ada taman ek..
klakar je.jiwang-jiwang dlm twitter

Red Bloodx said...

rock ni ade banyak kategori.. ade slow rock. soul rock. hard rock. metal rock.. yg penting jiwa tu rock. rupa xmcam rokers takpe..

si.tangan.besi said...

hahah . same lah kak . clasmates sy ade yg jenis nih sorg . ckpjlnmuke mmg gns . skali tulis kt wall , pehh . kasi meremang sume bulu2 yg ade . hahah XD

Pusher Aries said...

jiwang....dlu laen skg laen...mgarut la...
skg 2010 bkn 1990-an...
jgn jiwang2...bpk aku dgar pun die mara aw...kat karaoke bley ar sbp nk nyanyi lgu lady gaga,james blunt xtau....ckp mlyu pn failed....renung2kn