entri untuk ROZITA CHE WAN.

korang tahu tak kalau masuk je bulan puasa konpem berat aku akan turun secara menkhinzir buta aishoooo mendukacitakan betul huhuhu tsk tsk tsk *hempuk meja.

BERAT ASAL: 52.5 kg
PUASA PERTAMA: 51.6 kg
PUASA KELIMA: 51.2 kg
PUASA KESEPULUH: 51.0 kg
NOW: 50.8 kg *OMG pengsan*


dah macam cicak kepit pintu aku tengok badan aku ni ha. takde cutting-cutting langsung. kalau dulu aii bangga dengan 36-24-36 (waklu) sekarang idokkk lagi ye abang-abang, badan aii cam 25-23-25 straight je oke kalau sekali abang-abang jeling aku dah taknak jeling 2,3 kali lagi dah MIAHAHAHAHA tapi kalau nak dibandingkan dengan BODY ROZITA CHEF WAN tu menang body aku lagi laaaa *nangis si rozita bace belog aku nanti hahahaha! masalahnya bace ke? *kesperasanyangamat.

kalau ada sesape yg naik berat badan time bulan puasa memang aku hairan sangatla korang ni berpuasa ke idokkkk? KEH KEH KEH tapi ape kata korang yg naik berat badan tu bagi TIPS kat aii ni ha wakakakakantoi nak tips ghupenya *lempang. bukan ape dahlah baju ghaye tahun ni aku suruh tukang jahit tu besarkan lagi 1 inci kat bahagian vontot 2 inci kat bahagian pinggang 1 inci kat bahagian dada tapi size aku sekarang lagi berkurangan adalah hei pakai baju raye longgar-longgar jelah nampaknya tahun ni huh tak seksiiiiiilah aku nanti huwaaaaa.


erm kalau korang nampak tengkorak jalan2 kat kawasan kelantan akulah tu huhuhu! jangan lupa say hie ye pastu bagi duit raye sekali. oke bye.


*down*


p/s: korang punya berat badan turun ke naik? yg naik tu diam-diam jelah ye. jangan mengundang kejelesan aku. parah nanti huhuhu!


salam sayang,

112 FAHRIN AHMAD:

twinkle twinkle said...

waa akhir ramdhan bole kepeng ni :D

mier@merr said...

jarang2 sekali menunjukkan skala penurunan...naik memanjang...upp..tcakap pulak...

eZaT eLaNo said...

huhuhu..saye pon mahu naek jugok..tapi tuhrun dan tuhrun dan tuhrun sajje..kesadisan yang amat disitu..haih..

jupo kat klate miss lolly..heheh~

KID LEARNS TO FLY™ said...

pergh!!ni bulih kekpong dgn sejari jah ni..rozita che wan kalah ni..die pasni mintak getah ngan rozita cik lolly plok..

bergetah!! wallaa..

tape2 raye nanti naik balik..cukop kan 20 kg..sampai tahap syanie benti la..pose 6 plop kuikuikui

akem said...

hahaha..
gileeee laahh,bak tang skit tips cmne nk kasi turun berat badan.

Hamzah Ian said...

fuhyooo.. tak lagi buncit.. hahahaha

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pulak naik berat badan tapi cutting still maintain..heheh

~ awe ada add miss lolly kan fb ~

honey amour said...

aku maintain je la lolly..tak naik tak turun..kalau turun pun dalan 0.0001kg kot....apekes...

mcjust.lol said...

perghhh. kite ni jugak la yang berat tak turun turun. haishhh

shakira..=) said...

ish...same la..nk naik pnye susah..nk turun laju je..mkn la byk mne pon..last2 sume duk pgl keping la...

♥ shiMawar ♥ said...

wa..besnye berat turun mencanak sebegitu..tak payah susah2 nk diet..

senang jek nk gemuk..cepat2 kawen..3 bulan pastu, gemuk le..hahahaha.. :P

.sweet-ants. said...

kelantan kan suke makanan manis2 confirm la leh naik bdn.

::ienafazlyna:: said...

bagus ar tu berat turun..ai makin puasa mcm makin naik aje berat..cam ne nieh???

cikCOKLET:) said...

alahaii...shiannya.
nanti p jmpa tkng jht pkcik bju ye. ke ke ke.

^^

HonEyBuNNy said...

wwahhh...lepas neh turun lagi la tu...hehehhe...berat itu cm tu la...dk 40 kg...xbert kn ila neh...nak tambah bert bdn neh...

fiezah91 said...

huyoo..mendadak trn ni..

liyana aziz said...

bestnya sis!!! yana x turun2 tapi naik memanjang.. hahahhaha

pelangi said...

hahahaha nanti buat pulak sampai 0.5..hehe tahniah...

lassiegewdix said...

naek woo :)
ngah pk nak diet blek ni .
huuuu ~

transfer lemak jum !

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

51 kg?? serius ke nie?? perghhh ...

ZACK ENTRY said...

lar??tak ada la kurus sangat..saing2 dengan berat ku jer..kehkeh



latest entry Beratku makin bertambah

alinac lover said...

wow..besh nyer kurus! tingin nk kurus jgk!

NuR 'aQiLaH said...

wahhh atakkkkkkkkkkkkkk !!
serunuk nye berat turun kekhinziran
yg makin gomokkkk ni cmno haaa

*huwaa huwaa T__T

hakimfaridzul said...

lolly!
berat aku pon turun gak!
dari 65 ke 60.3!

aduka said...

kehkehkeh..
cik lolly jd slim river..
ke jd nile..?

puteriqaizyan said...

wah! bestnye berat turon..jelez3x :p

ChuyRy said...

adik lagi berat..hu3 http://ahmardchuyry.blogspot.com/2010/07/ujian-untuk-pelajar-selain-peperiksaan.html

zool said...

oklah tu berat ideal ngan ketinggian.. ada tu lagi le 40 kg je .. kecil amat tau

Azmi said...

entah la lolly...
tak check pun....
rasenya turun kot..nak naik berat badan???
tak yah pose hehe....
dosa tanggung sendiri yek...muahaha...

Nur Hafizah Hadi said...

same laa lolly T_T
puasa x puasa same jek sekeping jek T_T
ramai betol bermurah hati nak derma lemak kat aku. ciss

cLoud9 said...

ingt nk citer pasal rozita.skalikkkk ... ayarkk.hahaha

berat badan i adalah sama sahaja selepas atau sebelum.dan cnfirm selepas raya akan bertambah.tiada istilah kurang.huhuhuhuhuhuhu

dak eina (◕‿◕) said...

eina makin gemok cik lolly~~ huhu

vangga2~~ :P

::cdot the dot:: said...

laaaaaaaaaaa...sama jek berat kita phareda....50kg jek aku ni..tang mana yg berat aku pun xtau la...

arboqskii said...

sabar lolly....jgn susah2 atie..raya nnti, topup balik berat bdn ye..hehe

thyYunx said...

lolly...
pose tngl lam 13 hari lgi..
ptt mntak tailor kcikkan 3 inch lgi..huwawawa..
lgkah bjge2..
xyh kcik n bsrkn..mntain j

The Rock said...

Hi miss lolly..

Cik Yana said...

berat statik,,
xnaik x trun takat tu je,,
hee~
alaa cik lolly t raye ptame mlantak la byk2,,
t x smpai bape minit da seksi da baju raye tu,,
ngee~

n@jd0rf said...

Tgk haritu kat kedai takde la kurus sgt pun.. hehe.. mgkn tak perasan saya dukung 'Ammar time tu wat lolok tgk kerabu.. padahal jeling lolly.. ahaks.. marah Kak Long.. apapun.. saya turun 4kg start puasa 84kg skrg 80kg...

Sang SyaffeQ said...

~~jgn risau..msa rye nnti lemak tu datang melambai~~

farhana said...

Best pe turun..idaman setiap wanita tu =P

Tips naik berat bdn: Berbuka makan nasi, pukul 10mlm makan nasi, bersahur mkn nasi =P

aZLiNa aZiZ said...

Mau saja bagi duit raya tapi Miss Lolly kena la join contest Raya Meletops tu. Entri2 u sangat kelakar hokeh. Suka ;p

Ery Farieha said...

lolly

adakah anda tinggi?
50kg pon da jadi sekeping?

maCy said...

nak gmuk la lolly, kalo amCy cm lolly mesti berat da tggl 29 da.. haha

ChiLaBaey's Spot said...

Geli hati saya entry kali ni Cik Lolly... Apa2 pun jangan kurus sangat, susah nak peluk nanti... hehehehe... :)

~ar!eyko san~ said...

sabar tau cik loly tu dugaan bulan puase..ary pun turun gak 5kg lg.. mknenye kne beli jeans baru lagi kah? arghhh..sape nk belanje saya?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Tinggi tu xdalah tinggi sangat, Tapi tinggi ala2 mOdel gak laaa. *waklu.

163cm je. Sobssss.

MX said...

fulamak....
siap bagi cutting tu...
nak kena sponsor baju raya ke?...
hehehe

fikah mus said...

berat saya menten je.
tak naik, tak turun.
haih..

ENCIK TIKUS said...

anda pendek dan kurus. en.tikus tinggi dan badan sedikit naik. *jgn jeles

nina said...

berat badan aku pon da turun skrg..
pstt babe apsal berat badan before puasa tu sama ngan aku? ekekeke...

ayue said...

wahhh ! turun uh ?
jeles2 .
asal beratku naek jep ?
HAHA .

FarhanaDr said...

Neng lolly.. Hahaha.. Jom kita tukar tubuh.. Sedia.. 1, 2, 3.. Hahahaha..

Aku nak kurus gak, tapi sangat susah laa.. Turun berat pun sket jek.. Takat 2, 3 kg.. Pastu takmo turun dah.. I geram tau ni you..

APi said...

kalo berat x naek x turun lak cam ne?
arghh..
tensen..

Wan Gerrard said...

Gerrard maintain je^^

aLya said...

tips nk nek badan seng jek..
lpas sahur tido..
lepas buke tido gak jap b4 teraweh..knpem naek..hahaha

Mr feckry said...

ok lagi tu..gua pun nak berat camtu la

~kuyam~ said...

eh Lolly org kelantan ke?hari ni baru tahu..hye kwn sekelantan :D

Hizami Rahim said...

haha.
jangan kurus2.
:P

Nor Lisma Amiruddin said...

i pun nak tips bg jugak. berat turun gila ni :/

merahitujambu said...

th xpe..dh laa bdn sy cm cicak..tambah2 ci tu.uhuk

~HANA~ said...

x naik, x turun. maintain jer. >,<

Syahrul Iman said...

lariiii..ade tengkorak jalan-jalan kat kawasan kelantan..hehe

ahmad endo said...

bestlah turun dari naik...hehehe....kira buat baju raya kompom muat.....hehehe

meo188 said...

wah... cik lolly lah duta rasmi...

cabaran kurus sebelum raye... huhuhu

fiddeOmar said...

alahai cik lolly...badan kite turun kat penimbang tapi tgk real tembam jugak. ape kesss???
*nak mintak tips boleh? ngeee

noor afzan said...

haha..cutting tak boleh belah.
ok la tu loly.
pas raya kang bertamah jadi normal balik.
tu la adat dunia sekarang.
raya je pulun macam2..
ahahaha~

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

abess ramadhan.. terussss tinggal apa yaaa? hehehehehehe

BalqisShafiqa said...

balqis pun keping juga.
dlm 40 kg jep.
32-24-38

lain sngt yg bawah tu kan. :)

syahira ariff said...

sis lolly
sy ada banyak lebihan lemak ni
jom transfer lemak

relevan said...

Turun 2 tahil saja..

zalizalu said...

saya turun10kg huahauhuahuaau... balik nanti kompem kena leter ngan mak zzz T_T

ProfHariz said...

Hariz makin bertambah berat badan ade la :(
uwaaa cam mn nak kurus..
tips2 cik lolly~

velasrizal said...

huhu berat badan ku naik sepanjang bln pose ni.. naik 5 kg tu..

SMS Raya VS Kad Raya

nurayunni said...

makin cantik lar cik loly nanti..

hanafijaafar said...

WAH! BERANI MATI INI...

sungguh hebat ko flush berat badan trun ke lubang toilet. aku cuba tapi tak berjaya pun.....

Eazy Izzuddin said...

wa....makin menurun...
kene mkn lebeh skit neh..
xD

aisHa 'S' said...

pergh..bestnyer berat leg turun...
sy ni xturun2 pn..pas berbuka mesti nek sekilo..
cmne nk trun ni..
aiya....
heee..
bg tips sket cmne berat leh trun..

AZLIN said...

sama la kita..tahap penurunan berat badan makin melampau..naik tensen daa..

ieQa sWetLuv said...

haha senaseb la kite lolly.. tp ika nye prob lagi worst kowt..turun 47kg..how come??!! cmne nak naik balik ni huwaa~

Nudi said...

Takpe2

Raya ni makan lah banyak2 ~

cik nur said...

hurm best la berat badan miss lolly cpat jew turun..bab yg nie nur jelous tau :)

* mEsSy * said...

cik kak menurun messy menaik lol~!!!

jeles2..

=D

ciK LyndaWawa igUana said...

saya rasa badan saya dah turun..tp cam dah gemok la pulak.....

MR. MIND said...

letak tisu kat bontot...hahaha

sebelas said...

wowo...ringannya..

senanag nak lumba lari pompat pagar nie :P

GRuNGe said...

Jangan lupa hapdet berat dalam KG masa Raya nanti Lolly. Hehehehe.

Mohd Naim said...

isk isk isk...org suma nak turun berat badan, dia nak tambah plak...

Amni said...

ekekee... saya jugak sudah kurus keding. lagi dasyat dari kamu... ekekeke....

Liliyuli said...

ai mentennn je yu...lalalaa

cik helena said...

saya menten..hahaaha tapi nak kurus!

enjelinajolipit said...

gua ingat nak cuba kaedah sumbat makanan melalui lubang pusat la. bole tambah berat yg mendadak kot

Lizzie Yasmin said...

ok lar tue, belum msuk aku... sebelum puasa berat 47 kg skang berat 45 kg.. adeh.. untuk pengetahuan tgi aku 163cm.. wahahaha.. habis lar aku...

Cursefinger said...

naik 10kg kot. ngaaaa!!

Fia Abas said...

fia kalo bln posa je jd naik badan..skng dh tmbah 2kg..tensen i huhuhu agaknye sbb ari2 mkn nasik huhu

baru je ingat nk g beraya jmpe lolly kt tm..tp kalo jmpe tengkorak i takutla u huhuhu

x-po said...

beratnyo awok..berat saya pun 45kg jah kalau tak silap..hahahaha

haway mutasawwil said...

slm kak.xtawla nek ke x.tp cam maintain je.ngee.ok dh kat longgar baju taun ni.kurang sket tergoda laki2 tgk akak kn.utk mjauhi ftnh.hehe

Pusher Aries said...

orang yg naik berat badan masa bulan pose ialah orang yang tak pose...hihi

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. tu tandanya semangat berpuasa.. hihi =P

karang raya bertambah balik la tu.. jalan2 g rumah terbuka hari2.. pastu makan kasi tak hengat punya..

lieya orange M.I. said...

sis, maybe lah yg kurus nih makin kurus...tp yg besar mccm lieya ni macam makin besar jer..huhuuu...
ke lieya sorang jer camtuh..huhuuu

fndrocka said...

aku rasa aku makin kacak sejak bilan puasa ni..tak tahu sebab aap.keh keh keh

hilman.teddy said...

jemput telan kurma yusof tayub. ada byk lebih. =D

♥CIK SHA♥ said...

tengkorak???hahahaha..kalau aku ikut paksu aku balik kelantan mesti dpt jumpe dengan ko kan lolly..ala..rugi!!!

maisyara Pot! Pot! said...

honey, ko nk lemak moon sikit tk? aku naik sekilo2 ni. hehehehe. xD

pilotHans said...

haha..nice entry..36-24-36 tue..fuuuuu...phewwit..haha..joking2..

tuelaa, turun laa gak..sejak mama ku tinggalkan penimbang at my house, tiap2 ari duk timpang...skrang 58..kurus kan.....sob2...mkn byk2 sket 60...haha...ni akibat mkn sehari skali, sahur kurma n susu jer...haha....

@ien_R@z said...

sy pun cepat jer trun berat bdan.. tapi nak naik balik.. ya ampun... makan masa setahun baru naik sekilo... huwaaaa.. T___T

fanadz said...

turun~~tp sekilo jerla.huhu. ai nak kasi lemak kat u sikit.nak?hihi.

hafizmd said...

isk3...kecian miss lolly..nanti stat je raye pertame..terus jer bedal lemang same ketupat same itu rendang...amalkan 3 hari 4 malam berturut-turut..insyaAllah...kembali seperti sediakala..hihi

akupun turun juge sekilo dua..oklah..dah hampir terlebih berat ni..hehehe

taqie said...

wakakkaa..kelaka gile baca yg tengkorak jalan tu..gelak guling2 jap..hahahha.. tkpe..mesti da bom pnye raya taun ni.

p/s : nak ckp jugak.. aku time pose ni la brt badan naik. smpai pp da jd tembam membam. nk bg lemak sikit kt lolly la..leh ak??wkakaka

black_mel said...

kelantan???napa x jalan area perak..nampak sikit kat area perak..hehe...

PinQib said...

ak nak jd macam ko gakk LOLLYYYYY

mr.syazwan said...

how come boleh kempis ni???

ish tipu2..

kanda x kempis pun....

Sophie Al-yahya said...

macam sama aje..badan sy susah nak turun la..tepu dah daging ni..