laporan kesihatan MISS LOLLY

well bulan puasa kali ni memang menguji kesabaran aku huhuhu! kesabaran ape? kesabaran nak MEMBATALKAN PUASA keh keh keh. korang bayangkan sepanjang puasa ni aku asyik sakit je. kekadang terfikir jugak *ohtuhanapedosayangakulakukan* aku ada menyakiti hati mana-mana lelakikah hahaha! *jeling-jeling my scandal lalalala.

puasa ke 4- mata berair kemerahan pastu bengkak-bengkak dalam bahasa saintifiknya *SAKIT MATA* kuikuikui. inilah akibat kalau mata selalu melilau cari jantan oh syurga betul kalau dapat tengok lelaki hencem pastu kalau naik kereta BMW pulak peh peh peh godaan apakah ini? MIAHAHA gilak gilak.

puasa ke 6- badan letih sebab penat kerja huhuhu! buka puasa pun dekat jam 8 malam oke makanya aku SAKIT SENDI sakit tulang belikat sakit kaki huh its oke setakat sakit sendi apelah sangat kan fine aku bertahan. aii kan beriman orangnya *sedapkan hati.

puasa ke 7- pukul 4 petang perut dah berkerok-kerok mintak makanan hei tak suka betul. wahai perut kalau nak meragam ala-ala gastrik pun buatlah time pukul 10 pagi ke 11 pagi ke ni dah pukul 4 serba salah aku nak buka puasa nyah oi huahuahua! hei bodoh piang betul perut ni lalalala. *salahkan perut pulak ikutsukamakbapaklakiakulah.

puasa ke 8- time sahur pun aku dah MUNTAH oke. makan nasi sepinggan minum susu segelas tapi akhirnya buwerk buwerk kat dalam toilet. steamboat yg aku makan semalam pun habis terkeluar jugak huh habis kosong perut aii nyah. tsk tsk. time berbuka pulak aku makan tak sampai sepinggan nasi tekak mual pastu termuntah lagi dalam bilik air. makan muntah makan muntah aishooo apelah nasibku :(

puasa ke 9- yaaa badan aku masih tak sihat lagi tapi tetap nak berpuasa *kes malas nak ganti hahahaha! time sahur tu pun kepala aku masih weng-weng tekak masih mual2 tapi aku paksa diri makan jugak walau sedikit. time petang je badan aku mula gigil2 macam orang tak dapat dadah. ciskek betul. PUKUL 6 PETANG AKU MUNTAH. hell sia2 aku puasa haritu oh bengangnyalah.


dan sekarang aku ghase macam nak DEMAM. oh tidaaaaaaaaaaaaak!


ghindu nak nganga mulut besar2 makan burger McD. sila belanje orang
cakit ni pelisssss T_____T


doakan kesihatan aku.



salam sayang,

104 FAHRIN AHMAD:

eiffel said...

xderk no5...

eiffel said...

bulan pose yg sadis di abad ini....huhuhu -.-"

PinQib said...

APA KO NI LOLLY., MEMANG LA TIME POSE PEROT KO NAK NASIK

MOFASAD said...

bek ngaku

ang muntah2 nie ang ngadungkan anak sapa?


ekekeke

kata kila said...

doakan ko jangan demam bulan puasa ni. tak lalu nak puasa bila demam

LORD ZARA 札拉 said...

yang!

jaga diri baik2 yang~

kang tak bleh ciom~

~HANA~ said...

alolo siannye dia.. jaga diri k. moga cepat sihat :)

hanafijaafar said...

haa, meh sini baca cadangan.

pegi hospital wat CAT-scan, MRI-scan, fatigue test, HIV test, blood-pressure test, kalau rajin sket... wat psychology test..

hehe...
btw, muntah kalau tak disengajakan bukan tak batal ke puasa...?

ardinihumaira said...

semoga cepat sembuh miss lolly!
alahai.. sian dia.. meh3 dni sapu minyak mastika kat pewot tu. :)

hakimfaridzul said...

hohohohohoho, banyaj cuti, banyak la kena ganti ye miss lolly oi...

relax la, semua tu dugaan untuk orang beriman dan beramal solehah macam miss lolly! ERK**

hahahahahaha

get well soon!

mier@merr said...

tamo lah banje mcd skang...wat rugi jek..kang muntah blk..


get well soon dear :)

ahmad endo said...

tido je...hehehe

Ampuan Awang said...

aduhai, gambo (penuh mulut) ^_^

Afizz said...

Ujian bulan ramadan tuh...Jaga kesihatan baik2 ok?

Azmi said...

kesian lolly ni mesti lama xtgk muka aku..tu pasal sakit2 tu..
*haktuih!!!

fiezah91 said...

dalam pose ni saya pon sakit2.. demam tapi tetap pose sbb syg woo nak tinggal pose.. heee.. apa pun jaga diri ye miss lolly :)

arboqskii said...

sian u...jg kesihatan yer...
btw...da tgk cite para pencari tuhan x?muka heroin tu mcm u la...haha

::aien:: said...

SIANNYA LOLLY PATUTLA LAMA TAK HUPDATE HIKS;P



SEMOGA CEPAT BAIKKKK :)

si para para said...

haa tu la...lain kali nk pose kena niat dulu...hehe

* mEsSy * said...

kite same ah.. mula la nak demam la.. sakit c2 sini.. mcm2 piang~!!! huh~!!!!

semoga cepat sembuh yer~!!

=)

abang ensem said...

itu tandanya selain saya.. Tuhan pun sayang kat awak.. ahaks..

armin yosh said...

keciannya dia byk dugaan buln posa nihh..

kalau umah dkt..dh lama da sy ziarah cik loly nih..:)

athirah said...

kita mcm serupa jek.... i slalu sesak nafas.. huhuhuh

Hamzah Ian said...

sian kat ko lolly.. meh sini kat abang..

ChiLaBaey's Spot said...

Moga Lolly sihat2 belak lepas ni... Nanti saya belanja McD... :)

suri said...

semoga cik lolly yang cun akan segera smbuh..

nanti jgn lupa gnti pose heee..

sabar ada hikmah tu..heeee

khairolghani said...

biasa la tu dugaan bulan puasa..sebelum bulan pose ni ada puasa sunat tak?badan tak biasa lagi kot..

black_mel said...

amoga lekas sembuh,,,sakit2 makan bubur jer..mana leh makan mcd

Anastasia Ann said...

alololoooo banyak dugaan tu, haha

Ery Farieha said...

cian miss lolly ni
dugaan bulan puasa
get well soon~

Anastasia Ann said...

take care. makan ubat tau!
(buat gaya doktor)

aZLiNa aZiZ said...

alolo...siannya Miss Lolly. Patutlah lama tak update. Moga sihat selalu. Berat dugaan masa puasa, berat lagi yang menhadapinya.

SYAMIMI said...

laa.. siannya..
sy fhm sbb ri tu pun puasa dmam jugak..
hihi sedih kan?
tc, mkn ubt k=)

dak eina (◕‿◕) said...

ala ckp jek la nk suh org blanje mkn mc D...huhu

JAY said...

taktik lah tuh.. haha!

♥CIK SHA♥ said...

ko nape yang??simptom mcm ngandung je tuh aku rasa..ahaha..

get well soon dear..kang byk 'lobang' parah ko nak ganti..hehe..

sakit jgn buat2 lupe nak makan ubat..

khaizarien said...

skang msuim demam....cuaca punx tentu kan....jg kesihatan k

lassiegewdix said...

take a good rest syg .
jangan pkse diri aw :)
get a well soon .

Pinky Pixie said...

org saket xleh mkn beger mcd. haha..
mkan bubur biase jer. sbb org saket jrang ade selera. betol x.. kuikui

IntanBerlian said...

ala siannya lolly. sakit ek.get wel soon. campur cuti sakit cuti uzur..bape dah tu.hahaha.. parah nak mengganti.

Anne Boleyn said...

Semoga cepat sembuh sayangku...

makan ubat.. gi klinik.

L.O.V.E hUnTeR said...

takpe, sakit penghapus dosa selagi kita redha.. Take a gud care of urself..:)

Sly Nolan said...

ngaaaaaaaaaaaaaaaaangaaaaaaaa!

ieqa said...

dah pegi hospital/klinik belum kak??
hope u'll get better soon :)

zool said...

ala ciannya dia meh dtg sini.. belanja tupat sotong yang tak best ni..

Mohd Sukur Ibrahim said...

standard la bulan puasa..mcm2 la ragamnye..hhe

nabil_potter said...

semoga cepat sembuh..insyAllah time raya nanti tak sakit dah..nabil pernah sekali time raya demam campak..sedih giler..dok dlm umah je :)

CERITA LEBAT said...

semoga cik lolly cepat sehat dan makin betambah jelita..

APi said...

cam ne la kalau sakit direct sebulan..
huh~

.::WaNiE::. said...

alo sian, get well soon ok cik lolly

puasa jangan sampai memudaratkan kesihatan plak okies

kaizen shinobi said...

moga cepat sembuh tau! hehe

tiafazunia said...

take care miss lolly!
*jgn lupe ganti nnt! weeeee!

saya_arief said...

haha..laporan kesihatan..mase skola rendah dulu ade la kowt..
;D

Sir Marcello said...

banyak sungguh dugaan ya...xpe..banyak pahala tue dapat menahan sebarang dugaan dengan baik =)

joegrimjow said...

4 hari dah tak pose ye

[z@ck] said...

take care dear =)

lionteen said...

bg je makan brger tu..
nnti baik la tu..
hehe

y@n@ M!B said...

dasatnye saket...gi mkn mcd cpt..mcd tu mmg ubt yg mujarab..ngee~ \/(^_^)

semoga cpt sembuh ye lolly =)

tujuhhariseminggu said...

eh, cik lolly..
kedengaran seperti dangerous... sila ke klinik... :)

lieya orange M.I. said...

muntah petang2 tu mmg geram la kan..hihiii..tulah..akibat malas ganti puasa..hihii

take care sis

Encik Tikus said...

nie mesti tak datang kelas nie

merahitujambu said...

alasan xmoh pose ek...amboi..haippp!

diraja22 said...

rindu ke..
jg diri n kesihatan tau..
semua dugaan bulan ramadan..
tp jgn just trick dh la..
uppss sorry..

kodok hijau the ghost writer said...

manyak nyer panyakit bakal isteriku ini.. hish hish

syahira ariff said...

bila dtg bulan nnti,gomol makanan habis habisan ya.haha

SweetyMui2 said...

get well soon yunk! :))

noor afzan said...

dugaannya bila bulan posa sakit kan.
uhuhu..
sayapun sakit miss lolly.
tak lalu gka nak makan waktu buka n sahur.
paksa diri je sebab perut kata nak tapi tekak je yang tak nak.
haiihh~

semoga cepat sembuh!

Amni said...

agaknya nak peod kot!

thyYunx said...

ala lolly...

dugaan bln pose la tu..
lam 18 hari je lagi nk rye,,
sabar2...
Allah syg org sabar:)..

cheers la beb

ciK LyndaWawa igUana said...

alahai...mintak belanje rupenye....

meh sni saye belanje kam aiskrim mcD

mkn stemboat tak masak sebab tu la muntah...
huhhu....=)

fiddeOmar said...

moral of the story: lenkali jgn mkn stimbot! i pun muntah kalau mkn stimbot. sampai sekrg ni dah ban takmo mkn dah. eeeee!

maCy said...

ingat tadi puasa mula hari keempat.keke

~~oOpEt~~ said...

salam...awk...shoutbox xloading la...da 5x refresh...^____^

HonEyBuNNy said...

Moga miss Loly cepat sembuhhh tau....

meow said...

take care

fndrocka said...

teruknyaa.....kena inject bontot ni agaknya

NuR 'aQiLaH said...

mak aii nganga
nak wat menantu pom reject ah
kuikuikui ;p

nurayunni said...

cian cik loly demam..jge dri..

Hariz said...

InsyaAllah Cik Lolly Akan Sehat..
Jaga Kesihatan Taw~

CikLilyPutih said...

musin demam kot skrg nie, k lily pun baru je baik demam tau! semoga cepat sembuh ok

maisyara Pot! Pot! said...

muntah2? tu la... padah mkn steamboat tak ajak. hahakhak... xD

cik nur said...

dugaan buln pose ye miss lolly

Encik Psychopath said...

saya pung makan steamboat gak. tp tak muntah pung.

Hamzah Ian said...

sian loly.. ptt la tak update.. cepat2 update.. hehee

puteriqaizyan said...

hah..pose yg ke 4 tuh besh saket..huhu...
neway,get well soon xD

zeila said...

salam sis...
sis tak sihat ek...
get well soon ye...
jge kesihatan sis ek..
makan ikut time tau...
rasenya sis mula2 start berbuka tu makan y ringan2 dulu like kurma ke...
sbb takut pewot tu terkejut la plak tetiba makan makanan berat tros kan...heheh

nasihat dari seorang dotor tak jadi...

db cooper said...

relax...........

♥ shiMawar ♥ said...

moga cepat sembuh dear.. :)

MR. MIND said...

pompuan ada lasan wajib..hahaha

Mr feckry said...

lu puasa penuh tak?

KID LEARNS TO FLY™ said...

anak sulung biase la =)



p/s: abang dah reneh sup herba dari hutan belantara korea ni meh minom meh

cikCOKLET:) said...

alahai...shian cik lolly :(

kamu mesti kuat ye ~
mam obat! nnti tak buleh raya! ke ke ke.

x-po said...

kalau sakit mata tu, pakai lah Permata Hijrah :)

Orang Sudah Tidak Suka, Tidak Perlu Terhegeh-hegeh Lagi

K I E R A said...

Oh, kesian :|
Jgn lupa makan ubat ;)

Liliyuli said...

muntah tak sengaja takpe la..
cuba lihat link ni:

http://liliyuli.blogspot.com/2010/08/persoalan-hukum-mengenai-menggosok-gigi.html

sayang said...

hahaha . dugaan di bulan puasa kott

enyheartsdiamond said...

get well soon ye syg <3

Pusher Aries said...

hah dah ponteng puase kena ganti meyhhh...huhuhu

Sharinginfoz said...

kesiannya

squtopus said...

Salam. Cuma nak kata kreatif betul blog ni. ;-)

intanurulfateha said...

alasan malas puasa tu x boleh pakai
sbb tu sume alasan ai
hahahahhaha!

twinkle twinkle said...

semoge sentiasa sehat yee :)

sebelas said...

kesihatan anda adalah keresahan saya...

sila makan ubat..oke!

IMYSM

haway mutasawwil said...

smoga akak cpt smbuh utk mneruskn ibdt yg tngl d bulan ramadhan kali ini.tkut2 ini mrupakan ramadhan yg terakhir bg kta