pengalaman TRAGIS ketika berpuasa.

ni peristiwa semasa aku umur 14 tahun la alaaa time tak matang lagi hingus pun zruup zruuup keluar masuk hahahaha! *muntah

mase ni first day puasa. so bila hari first aku kadang-kadang tak ingat *eh hari ini puasa ke idok eh* camtulah kan. biasalah time ni lah best buat2 lupa ingatan kan MIAHAHAHA tak pasal-pasal boleh makan free pastu poyo cakap kat orang *eh aku puasa tau hari ini* padahal dah termakan tadi hahahaha! alaaa macamlah korang tak pernah buat kan cepat ngaku cepat *lempang.

so pagi2 lagi aii bangun pegi jalan-jalan. aku pun tak ingat ape motif aku jalan2 hari tu mahu mencari pakwekah atau mahu joggingkah? poyo je jogging time puasa huhuhu! lepas penat aku singgahlah kedai beli AISKRIM padahal time puasa tu lalalala ampun tak ingat weh.

mase tengah makan aiskrim aii peliklah kan kenapelah semua orang pandang aii semacam je ni hei ape aku buat haaa sampai korang pandang aku camni huhuhu ke aku cantek sangat hari ni lalalala. hoh tak puas hati betul aii nyah tsk tsk tsk pastu baru aku teringat *MAKS OI HARI INI PUASALAH HUWAAAAA DAMN DAMN DAMN* dushhhhhh jatuh aiskrim ke tanah pastu jalan2 sambil buat muka poyo cover malu padahal dalam hati mencarut sopan lalalala.

tapi takpe takpe aku tak sengaja makan aiskrim tadi hahahaha waklu tak sengajalah sangat padahal dah nak habis sebatang dah aiskrim tu aku tibai cis cis cis tapi takpe takpe aku takde niat pun nak makan aiskrim tu tadi entah syaitan mane entah hasut aku tadi lalalala so aku bajet PUASA AKU TAK BATAL LAGI keh keh keh.

balik ghumah je mummy aku serang *TADI KAK TIMAH NAMPAK KAU MAKAN AISKRIM BETUL KE? lalalalariksssss hell lah kak timah aku baru nak dapat hadiah kalau puasa penuh ni first day puasa aku dah terkantoi ni maakkkk oi mencik mencik mencik berdendam dengan kak timah sampai mati huhuhu!



korang pernah tak alami benda-benda camni?


salam sayang,

96 FAHRIN AHMAD:

shima said...

haha.of coz lar penah kan.hehe.:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pernah termakan gula2 time tu zaman sekolah rendah...heheh..giler malu seh..mesti org cakap

" dah lah tak pose, makan depan orang plak tu..ais krim plak tu" waaaaa

edda(",) said...

eh2.. nie cite lepas ke, cerita esok nieh??? hahaha.. salam ramadhan dear

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

salam ramadhan buat miss lolly:) well, harap kita semua tak terkantoi yee..hikhik^_^

maisyara Pot! Pot! said...

pernah la juga. tapi, aku sempat habis kan nasi goreng dgn milo dua gelas baru tahu hari tu first puasa. ngeee^^

* honeydew, puasa penuh tau? xD

Ampuan Awang said...

err, lolly

aku baru saja selesai tarawih.

eh, tak pi ke?

err, kenangan 'kantoi' itu memang mengharukan bagi sesetengah orang. tapi takpo, jadikan saja ia pengajaran, lagipun kalu terlupa taklah batal (kalaulah ^_^)

Bukan Eciz said...

KAHKAH. slalu sgt. dulu time skola, siap pelawa abg makan kuih lagi. dia buat taktau je. rupanyaaaaaaaaaaaaaaaa, puasa daaaa. KAHKAH

Encik Psychopath said...

x senonoh perangai ko ni. adeh. tape. slamat menyambut bulan ramadhan btw :)

honey amour said...

tak pernah alami lagi la Lolly..nak try ni..kah kah kah..cam cibai.. mati di lempang suami gak kang ...

pak long said...

salam..
memang sempoi kisah tu....klasssssssss ko miss

ardinihumaira said...

kali pertama dan terakhir setakat ni tersilap makan masa bulan puasa adalah masa darjah empat... hehe.. bukan dni saje.. seluruh geng terlupa. we ols dengan rakusnya makan buah kelapa... makan yang macam span tu. eh orang panggil apekebendanya tu eh lupa lak dni. yang kat dalam buah kelapa tu ado buah. adeih pekebenda dni maksudkan ni entah.. huhu.. makan benda tu tau miss lolly... pastu balik umah dalam jam 10 pagi mak tanya awak anak2 mak dan kawan2 anak mak comot2. buat ape... dni gtau la we ols masuk semak tepi tu p main pokok kelapa dan makan2.. hahahaha dasar ah p mengaku makan pada hari pertama bulan posa ;p maka serentak time tu jugak we ols baru sedar we ols kena posa. adeih maluuuu maluuu

Afizz said...

Semua orang pernah alami benda yang sama :D ...... no exception

APi said...

err..
sok da pose ke?

APi said...

err..
sok da pose ke?

joegrimjow said...

pernah makan lollypop masa bulan puasa












































tipu sajaa!

slamat berpuasa lolly

aZLiNa aZiZ said...

Hahaha...lawak la u Miss Lolly. Saya steady je *sebab tak penah kantoi. Bajet skema je, padahal ohohoh...penTIPU rupanya. Sebab my grandma selalu cakap, rasa makanan kat hujung lidah, tak pe, yang penting kumur bersih2. Adakah? Terussss saya rasa ni, tapi bukan rasa dah, tu melantak nama nya. Ahahaha...ajaran sesat sungguh.

zeila said...

haha..bley pulak p makan eskrem ye..
anyway,selamat berpuasa sis..

~ceRRy beRRy~ said...

kenapa x habeskan aje ais krim tuh?
kekekeke....

selamat menyambut bulan ramadhan =)

Khairul Azmi said...

pernah jugak...masa tu nasib baik berlaku kat rumah je..
kalau kt khalayak ramai...mahu aku self kill..
haha....

Fiq said...

horror gile kalau berlaku cenggini..uh no!

SYAMIMI said...

haha... jangan buat ni esk taw!
salam ramadhan, selamat berpuasa!!

black_mel said...

itu pengalaman manis la...huhuhu....xpe..kecik lagi masa tu..dh besar jer jgn ulang benda tu..

Hizami Rahim said...

pernah.
siap kunyah satu tin beskot.
haha.

fiezah91 said...

penah tapi sklh rendah la..wakakaka.. :P
miss lolly, selamat berpuasa yea.. kim salam kat kisu tau ^_^

Hidup Seorang Blogger said...

Emm, esok puasa dah.. puasa leklok yer.. selamat berpuasa.. semoga puasa kali ni lebih baik dr tahun sebelumnya..

sebelas said...

owhh beginikah kisahnya??,,,,















ish ish ish.....
ekekekekeke.....bile nak banjer saya aiskrim kat selesa? lalalala

arboqskii said...

selamat berpuase cik lolly . . .
bese la time kecik2 innocent berpuasa mcm tuh..hahaha....

Amalina E Azmi said...

eh? ahahaha~




selamat berpuasa waks ^^

Dakjaat said...

hahaha ! mata2 yg terpegun melihat awak makan dengan nafsu.. hahaha!

:P camne boleh tak ingat.. dah jogging makan aiskrim plak? haha!

fndrocka said...

Esok kau boleh buat camni lago..takda hal..

KID LEARNS TO FLY™ said...

tapi kak timah tu sape?ni yg kompius..tokey kedai ke?ke bukan kedai ayah mertua mijae kam keh2..

eskrem aper?hidup biar cedap ker?..

tp same la..tu yg esok ni nak suruh sape2 yg ter'ade' no nak suruh bg peringatan..pes day kam esok..

lolly meset ecok bley?ekekeke

Encik Tikus said...

lolly (T.T)
































Selamat berpuasa ! ;)

ieqa said...

salam Ramadhan miss Lolly!
imy! ♥

Encik aMin said...

aku pernah gak, tengah kait buah rambutan kat belakang rumah dengan mak aku... pastu dengan selamba aku pulas/kopek/bukak sebijik pastu makan... owh,manisnye...

"Heh, tok poso ko amin?!!" tetiba mak aku sound...

erk,baru teringat,terus keluarkan balik rambutan tu... hohoho.. :D

Wan Gerrard said...

Gerrard pernah gak, g pau adik nyer aiskrim depan orang ramai..

pastu kejap je teringat, aiskrim tu tak sampai tekak lagi.Adoi adik ku ni^^

abang ensem said...

hampeh punye kak timah..

ayue said...

pena gakk aku mcm nih lolly tapi xde laa smpai da 14taon pung lupe ag pose ke idak .
huahuahua ~~

zool said...

Eh umur 14 tahun dah besau lah.. Dah tingkatan 2.. Dah leh kawin tau..

Hamzah Ian said...

ayooo.. takpe.. mase tu ko kecik lagi.. haha

MOHD KHAIRUDDIN, THIS IS YOUR MUM

sinagarimba said...

masa kecik-kecil dulu saya pun ada juga kantoi. biasa la time kecik-kecik.

sinagarimba said...

alang-alang lupa buat-buat la pekena ayam dara ke, kambing bakar ke, berbaloi jugak lolly kan. hehehe...

SweetyMui2 said...

selamat berpuasa lolly..jangan ponteng puasa,jangan curik2 makan minum.kekekke :p

abangfaizul said...

lolly.... penah dengar x peribahasa sambil menyelam sambil minum air?

hahaha... mase kecik selalu je sambil mandi sambil teguk air... kejis kan? wakakaka...

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

ada gakla dulu..kononnya puasa... hehe.. biasa la kecik2.. mana la tahu apa2..

thyYunx said...

mmg sweet zmn kcik2..


lau dulu clp makan..
og leh acceptt lgi..

tp skaang ..


lau nak kna denda..


haaa..leh j kot wat cmni..


jmput2..ngeee...



pe2 pn..pngalamn mmg indah u dknang:)

AZIZUL HASIMIE OSMAN said...

hahaha..bese la tu time kechik2
kalau dah tua2 nak buat lagi pangai mcm tu haruslah ditangkap masuk van jenazah..wakakaka

selamat bpose miss lolly

mr.syazwan said...

S
E
L
A
M
A
T

B
E
R
P
U
A
S
A

khairolghani said...

Salam Ramadhan Cik Lolly..best juga teringatkan puasa zaman kecik2..

Mr feckry said...

lu makan aiskrim tang hingat gua

y@n@ M!B said...

ish xpenah lupo pose..haha *suci kan?* ngee~

Amni said...

salam ramadhan dear... pagi tadi nyaris2 lupa nak baca niat puasa.. hahaha...

ada award untuk kamu.. jum amik kat blog saya...=)

nurayunni said...

haha..lucu lar story nie...
xpe2..budk2 xsape kisah..

maCy said...

pernah termakan 2 bijik pisang.. hahaa

memang Allah tolong time tu budak2 lagi, sangat letihnya. siap offer kat kakak yg tengah puasa tapi tak siapa yg halang..huhu

merahitujambu said...

PENAH JE..TAPI MASA GANTI PUASA LA...BESTNYE LAU DPT CM TU..EHEHEH..

SALAM RAMADHAN

PinQib said...

aku x penah wat camni.. i baik jer zaman dulu.. ngeh333



Latest entry. Mai la singgah. 
Apa menu sahur anda?

syahira ariff said...

kepoh betul kak timah tu yer

hari first puasa mmg kita sering tlupa
sy dulu pernah makan nasi sepinggan waktu tengahari pulak tu..kenyang sungguh
rezeki

ZACK ENTRY said...

dah besar panjang ni tak pernah..



tak taw la time2 kecik pernah la kot..=)




Salam Ramadhan

cikCOKLET:) said...

ewah ewah..sedap la.he he he.
epy fasting lolly :)

lassiegewdix said...

HAHAHA .
pernah termkn gula-gula kowt .
tros buang . kumur2 sume . :P

Dark Half said...

kalau zaman budak2 ok je tu...comell kalau terlupa pun..

penah terjumpa geng makcik mkn slamber kat kfc.ingat ke siamese..huhu

Latest entry grafik novel gua ~ Kalau Aku Bendul Kau Apa?Bangang?

khaizarien said...

xpnh lak... heheheh mesti comel lolly time tu... hahaha

manggosteen said...

pernah berlaku..tapi dgn semgaja la..
ahahaha..

noor afzan said...

pwnah termakan buah jambu air petik depan umah time kecik2 dulu.
sumpah tak hengat langsung padahal dah berbiji-biji eden telan.
huhu~

diraja22 said...

ada ke bulan pose g jogging..
mmg mcm nk mkn aiskrim je..

diraja22 said...

ada ke bulan pose g jogging..
mmg mcm nk mkn aiskrim je..

aduka said...

haha..
kantoi ngn kak timah plak..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
selamat berpuasa

Fia Abas said...

dendam smpi mati tuh hahaha xleh blah btul ahahahaha

slamat bposa lolly! jgn buat2 lupa plak =)

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..pernah2..time dok mandi..tetibe dok kumur2 mulut pastu tertelan air..konon2 tak sengaja..tapi memang tak sengaja pun..haha..astaghfirullah..memang time kecik2 dulu mcam2 perangai ade bile puasa datang..kui3..

selamat berpuasa lolly!!

meow2 kucing kurap said...

nk berbuka dgn cik lolly

velasrizal said...

slmt berpuasa gak utk lolly..

Jadual Waktu Berbuka Puasa Bagi Kuala Lumpur Dan Putrajaya 2010

AISHA SAAD said...

hahaha.
kalo sekarangg aku buat2 lupa, agk2 org ckp pe ehh?? haha.

::cdot the dot:: said...

slmat hari raya phareda..

Hamzah Ian said...

loly oh loly..

PERCUMA

ezany said...

pnah jer.. haha.. tp mmg lupa la.. bkn buat2 lupa cam lolly.. :p

kk said...

wei.pernah pernah. hahaa malu gila ok

::ienafazlyna:: said...

dulu mase sekolah2 penah ar, tp bukan termakan wei, memang sengaja makan..hahaha..tp bukan depan2 org ar..kekee

Cik Nurul said...

hahahaha tergelak dohhh bila baca entry awak kali hahahaha...makan ais krim lak tu ngeh..ngeh..ngeh..

Cik Nurul said...

hahahaha tergelak dohhh bila baca entry awak kali hahahaha...makan ais krim lak tu ngeh..ngeh..ngeh..

Enchaoz said...

penah!!hahaha

ahmad endo said...

oklah tu...hehehe

Pusher Aries said...

baik ngaku...skg pun buat lagi kan...hehehe

Hanz said...

Biasa la ni, zaman 'kanak-kanak' an?
Mesti besar pun sama juga ni? :P

♥ shiMawar ♥ said...

hahahaha..mujur le TERmakan eskrim jek..klu TERmakan nasik lauk sedap2, sahih le kena sepok dgn mummy.. :p

biase le..nama pn kanak2..

eh, tp 14 tahun tu kanak2 lagik ke..?hahahahaha.. :D

sayang said...

gilalah !! air penah la , ni aiskirm lolololol

Hamzah Ian said...

loly oh loly.. bile update nih???

aina said...

macam macam pengalaman adee. selamat berpuasa miss !! ;p

Ogy said...

salam ziarah dan salam ramadhan...

nk komen kat shoutbox tak boley le pulak....tgglkan jejak kat sini je ya....nice blog :)

* mEsSy * said...

hahaha.. klaka.. kalu messy cepat2 messy cover.. & jgn lupa wat muka ta bersalah yok..

=P

nina said...

ala, aku tak pernah lg jd mcm ni..err kira rugi tak tu? miahaha...

Mrnamie said...

wawa... aku dapat rasakan macam mana perasaan malu ko weh... Sb auk pon penah alami jugak..muahaha :p

jaa sweets said...

hahahahahhaah..
klalakr la ms lolly nie~

sbenarnya igt kan...wat2 lupa..miahahahahhahaha

biasala tu,sy pon pnah =p
tp xdela dpn org,tme kecik2 ngan kazen~

lotikus disarimankan said...

kelas gitew...hehehehehehe...nasib xder van jenazah angkut naik time mkan eskrem tu.kalau tak,lagi haru...

haway mutasawwil said...

rezki dr allah la tu kak.ho2

PinQib said...

aiskrim ngat sedap di bulan poser. hehe

Sir Marcello said...

nasib bek tak kena angkut nek keta jenazah...hahaha