5 lagu raya pilihan Miss Lolly.

dah seminggu belog aku bersawang riang. ecece macam tak biasa pulak kan hik hik hik. siyes weh aku pemalas gila sekarang nak mandi kena berleter dulu nak lipat baju kena tunggu penuh 3 bakul dulu kalau bab-bab bilik pulak biar aku sakit mata tengok barang bersepah baru aku kemas boleh? euw najis gile perangai euw euw. dugaan wanita mengandung mungkin heh?

pastu terperap dalam bilik menkangkang online facebook dan twitter. hell buang masa gila huhuhu! pastu pasang lagu ghaye feeling-feeling sedih pasang lagu *musafir di aidilfitri* buat-buat tup tap tup tap air mata jatuh ohhhh menyampas aii konon-konon menghayati hidup di perantauan ke camane sampai nangis2 hahahaha poyo! eh hello aii kan student university of hawaii konpemlah lagu tu terkesan di hati aii oke sila ngertikkk lalalala *lempang.

meh-meh sekodeng lagu raya yg aku selalu dengar siap boleh nyanyi sebijik lagi cam penyanyi asal malah lebih sedap lagi lalalala waklu*



lagu ni lah paling aku sukewwwwwww MIAHAHA! siyes weh dengar lagu ni ghase esok dah nak ghaye horey horey pasang mercun oi esok dah nak ghaye dah hahaha! lagu ni dah 3 tahun berturut2 aku set ringtone kat henfon. kalau yg tak suka lagu ni aku tak tahulah nak cakap ape korang memang jenis yg takde citarasa kot wakakaka *kejam. tapi sekarang aku masih konpius yg nyanyi lagu ni si anuar mane eh? anuar zain mase kecik-kecik ke anuar lain ni hoi tak paham aku sila bagitahu aku cepat!



ekceli lagu raye cikti semua besh-besh tapi yg ni paling besh wa cakap lu. dengar 14 kali pun kaki aii still joget-joget oke. teringat time aku dalam bas nak balik kampung dengar lagu ni kat handfree. beriya-iya aku nyanyi ingatkan slow je volume aku sekalikkkkk habis orang kat atas bas tu pandang aku hei bodoh pianggggg aku ghase huwaaaa malu malu pastu buat-buat tido atas bas sambil mencarut #$%^&*^% dalam hati hahahaha!



aku membesar dengan lagu ni. lagu zaman kanak-kanak ribena meloncat-loncat main pondok-pondok oke. pakai baju raya kaler pink letak gincu sikit blusher tompok2 hahaha pastu ikat rambut tocang tiga berkonvoi satu kampung dengan kawan-kawan tadah tangan minta duit ghaye sambil nyanyi lagu ni *mintak mak kuih sepotong saye mahu makan kerna perut kosong* beramai-ramai oh shioknya zaman kecik-kecik dulu kan dapat duit ghaye ratus-ratus sekarang hahahahaharam satu sen pun susah nak dapat huhuhu! *motif?



oke lagu cikti lagi. lagu ni meleleh habis oke. mula2 aku tak minat sangat dengar lagu ni hei hari raye kena gumbiragumbiragumbira kau cipta lagu leleh ni apasal huh tak paham aku. tapi tu dulu la time aku kanak-kanak pramatang keh keh keh. tapi sekarang idok lagi ye abang-abang saye kini telah berubah ecece. ingat lagi mase kat kampus dulu aku pantang dengar lagu ni air mata merembes-rembes keluar hek eleh sememeh betul konon2 homesicklah sangat kan padahal rindu kat pakwe-pakwe lalalala. pastu kalau rumate nampak aku buat-buat kata *aduhhh bencilah selesema ni tak tahan aku hahaha!*bila mase selesema entah orang selesema keluar air kat hidung aku kat mata wakakaka annoyink betul.



lagu ni best ke tak best ke tak best ke tak best ke tak best ke tak besh ke tak best ke tak eh? tapi aku selalu dengar ahhh lantaklah nyah bestlah kot hik hik hik.


so itu lagu raye pilihan saye. anda bagaimana?



salam sayang,

77 FAHRIN AHMAD:

liyana aziz said...

dari jauh kupohon maaf pun best.. =)

Afizz said...

Selamat Hari Raya - Saloma yang terbaik... :D

KID LEARNS TO FLY™ said...

sepasang kurung pepel best eh..biru agagaaga

senario-puasa dan raya

y@n@ M!B said...

suka lagu yg sore kanak² ribena riang ria apa tah tajuk lagu tu..sapa penyanyi pun tak tahu daaa...isk..wat² la paham eh lagu apa tu..lalala~ ^_^

Azam said...

suka dengar lagu lagu yang ceria aje di hari raya...

haway mutasawwil said...

kemaafan aidlfitri in team

Captain said...

nape "Restu Ayah Bonda by Mamat" xde dlm list?!

AM SYA said...

i paling ske yg noorkumalasari!!

ala2 gedik sket lagu dier

I loike! ;P

Mohd Hazri said...

salam ziarah.. jemput ke blog. ada kad untuk awak :)

zool said...

byk lagu best raya..
1) Selamat Hari Raya
- Sudirman
2) Suatu Hari Di Hari Raya
- M Nasir
3) Dendang Perantau
- P Ramlee..
4)Cahaya di Aidilfitri
- Black Dog Bone..

Liliyuli said...

lagu raya senario..

lalala~

APi said...

sepasang baju melayu cekak musang kaler biru..
lalala..
lagu khairil johari johar sepasang kurung biru menjadi pilihan..^^

shasha said...

Semua lagu rya Siti Nurhaliza sya ske! pastu dgn lgu2 rya yg evergreen tu..yg lme2 smua ske. tp lgu2 rya yg baru smua hampesh jaa..huks

noor afzan said...

first 2 songs tu mmg feveret sepanjang zaman beb =)

akem said...

haha.
selamat ari raye lolly.
maaf zahirrrrrr..
no baten baten yaa.
hahaha
byk slh silap sama kamu nehh.
haha

nabil_potter said...

wa...sama la kita miss lolly...huhuh :P

Wan Perlis said...

tak suka dengar lagu raya yg sedih kerana hr raya bkn utk sedih

GRuNGe said...

Suasana Hari Raya memang best. Lagu raya Siti Nurhaliza kurang sikit aku ni. Lagi satu, aku suka Raihan dengan Nowseeheart. Best juga lagu raya dia orang.

Encik Tikus said...

suka dengar lagu sekolah

HonEyBuNNy said...

ila suka...air mata syawal....ct...best2..

hamzah ian said...

walaupun ko tak update tapi still ramai yg setia komen aku tngk.. wow.. mmg glemer.. hahhaa

twinkle twinkle said...

wahaa layan perasaan je akk ni ;D

honey amour said...

eh,pilihan 1 dan 2 tu sudah mesti lo mbak lolly....

♥CIK SHA♥ said...

den pun suko lagu 1st tu..ahaha..febret tuuuu!!

selamat hari raye lolly..^_^

~udalolli~ said...

lagu raya keseukaan aku plak kong si kong si kong si niiiiiiiii. tapi taun ni suke lagu tanggal tiga puluh satu bulan lapan lima puluh tujuh

Hizami Rahim said...

wah.
cik lolly,
zami minat byk sgt lagu raya.
tak terkira.
haish.
:)

mr.syazwan said...

wan tetap no 1

INDAHNYA DI HARI RAYA- ZIANA ZAIN

heheheh

.mek.mizah. said...

saye tak suke lagu raye.. huu~

Ayie said...

Apa-apapun lagu raya, lagu raya dahulu vs lagu raya sekarang ini(penyanyi terbaru) lebih sedap didengari lagu2 laya dahulu.

BLOG-AYIE[dot]com

ieQa sWetLuv said...

eii belum abes pose sumer berpusu-pusu pasang lagu raye ape kes?? huk3..



( smbil dengar lagu mintak mak kueh sepotong lalalala )

Myra Arshad (: said...

mra suka dengar takbir raya jer kalu datang musim raya ni. hehehe

~ceRRy beRRy~ said...

pilih yg no 2!!

::cdot the dot:: said...

di hari raya..terkenang daku..kepada si dia...

Azmi said...

layan je semua asalkan lagu tu xde unsur2 kelucahan...kah3...
tpo memang tsk dgr lagu lama yg dinyanikan semula oleh artis2 baru...sgt2 la rerlebih best....wek

maisyara Pot! Pot! said...

aku rasa kita ni serupa. PEMALAS! hahahaha... xD

Weeda said...

yang anuar tu memang anuar zain..time dia kecik2 dulu...

@ku d! sin!e said...

lagu dr mamat..
lupe tajuk ape..

diba said...

stu hri di hri raya..evergreen;)

~kuyam~ said...

okeh,I like air mata syawal by datuk siti..terbaikkk lah! :D

mrfathi said...

lagu raya dulu2 n awal 2000 sumernye sedap2...sekarang punya lagu hampes!!!nak muntah beb...siap campur rap lagi...tak ada nilai sentimental btol!!!

selingan: lagu Anugerah Aidilfitri dgn Sesuci Lebaran lagu kak siti paling saya suka!!!

khairolghani said...

lagu DJ Dave..lagu Hail Amir dan Uji Rasyid pun best juga..

Kasawari said...

Satu hari di hari raya.. M.Nasir..

Selamat Hari Raya.. Maaf zahir dan batin..

Admiral Hafiz said...

suka lagu Sudriman- dari jauhku pohon maaf

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

aku suka air mata syawal.... siti nurhaliza

eZaT eLaNo said...

samo ah..suasana hari raya-anuar nge ellina paling jadi fevghet..

samat ari rayo..:))

farhana said...

Konpius nak letak tajuk lagu pe..
sbb tak minat lagu raya =P

alia said...

lagu raya yg lama2 bawa kenangan...

Nudi said...

semua lagu raya dulu-dulu best

semua lagu raya sekarang-sekarang tak best

LANGSUNG ~

ku pohon restu ayah bonda,mmg terbeik OH

♥ shiMawar ♥ said...

mmg Anuar Zain yg nyanyi lagu tu dgn Ellina Razak..

sy pulak suka lagu 1 Hari di Hari Raya..sbb M Nasir ensem..haha.. :D

Anne Boleyn said...

den suka lgu salam terkhir-sudirman. -tetiba. haha.

dendang perantau.. :)

izwan7 said...

1 hari dihari raya la paling touching

meow said...

saye suke lagu raye raihan berduet dgn slipknot tue

* mEsSy * said...

sume lagu ciksiti sedap2.. hoho..

lionteen said...

lionteen suke dgr lg ry gak..
tp bab tajuk tu,slow sikit..
main nyanyi je.tajuk lg xtau..
hehe

nina said...

aku pon suka lagu anuar zain ngan ellina tu..lebih2 lagi kalo time pasang langsir malam takbir, excited je rasa ngan lagu tu..


p/s: aku da berapa tahun tak dapat duit raya lagi..myampah betul..hahaha...

IntanBerlian said...

huhu suke sangat lagu anuar zain dgn elina tu.

and suka gak lagu seloka hari raya, bile takbir bergema.. huhu

tp bila duk perantauan ni kan. aku suka lah dgr dari jauh kupohon maaf. walaupon sahdis je rasa


salam lebaran lolly.

ProfHariz said...

Seharusnya aishah-pulanglah tetap dihati :)

ardinihumaira said...

miss lolly... tenet dni jem 2 hari. sobsss...


dni suka lagu bila raya menjelma sito nur haliza. hehe.. pastu semua yang kat atas tu pun dni suka :D hari2 pasang ;p

||| PöJìé PööH ||| said...
This comment has been removed by the author.
||| PöJìé PööH ||| said...

Pojie layan semua lagu raya yg lama²..
Yg baru nih hampeh la!

Love,
PojiePooh Abdullah

merahitujambu said...

td isu ni ada kt hot fm..wah...kebetulan..ahahaha

Hazzy Ishak said...

lagu lama best, lagu baru...
hmmmmm

gadisBunga said...

lagu ziana zain n awie tuh, lagu p ramlee dengar beduk berbunyi, and lagu mamat kupohon restu (version lama. version baru tak best!!!)

kodok hijau the ghost writer said...

lagu paling bess masa raya.. lagu selamat pengantin baru hahahaha


lolly selamat hara raya sayang.. jkodok minta maap jika terlajur kata k bye

MR. MIND said...

MM paling suka no1 tu....

thyYunx said...

sume best la..
menggamit memori d ari rye:)

thyYunx said...

sume best la..
menggamit memori d ari rye:)

Mr feckry said...

ala apehal lagu s.jebeng tak ada

arboqskii said...

i suke lagu spider - rindu raya . .. .layannnn....
selamat hari raya lolly ...maaf zahir....ye...ehehe

kata kila said...

dari jauh kupohon maaf

best wooooo

syahira ariff said...

sy suka sudirman dan lagu m nasir
sediiiiihhh wuuu wuuu wuuuuu

online berkangkang?haha
sama!=p

~HANA~ said...

takmo dengar lagu raya. nanti sedih. dah la raya2 pun ada test. sadis2.. T_T

lieya orange M.I. said...

sis, selamat hari raya..=) maaf zahir batin...stay cute..hihii

lassiegewdix said...

nazam lebaran fav ! :)

Ezniey said...

Lagu dulu2 jugak yg besh kan kan

ciK LyndaWawa igUana said...

saya suka lagu selamat hari raya by adik anita tu.....hahahaha....

PinQib said...

sapa dayangku intan??
ada kena mengena ngan ak ker??




















































satu hari di hari rawye!!!!