cerita sebelum BIRTHDAY :D

mase kite kecil2 dulu.

setiap hari mesti minta duit 50sen dari mummy sebab nak beli mainan dindang. hajat dihati nak beli tora tapi mahallah pulak apatah lagi mainan jojo yg harga 2.20 tuh lagilah mummy tak kasi :( kite selalu dengki dgn kawan2 kite sebab diorang selalu berlagak ada mainan jojo yg best2 tu tapi kite cuma ada mainan dindang je. tapi dindang pun dindanglah. awak nak tahu tak, setiap kali ada iklan kat tv pasal mainan dindang yg baru tu kite dgn excitednya merengek sambil picit2 bahu mummy pastu kata *mummyyyyy nak 50sen, esok nak beli dindang kalau tak taknak pergi sekolah* hahaha kelakar kan? kecik2 dah pandai pancing mummy. nasib baik mummy bagi hehehe.

pastu kan, dulu2 kite suke beli anak patung kertas kat depan sekolah yg harga 20 sen tuh. pastu boleh main tukar2 baju, ada baju gaun, ada baju tidur, baju sukan, ada katil, sikat rambut kertas macam2 lagilah. pastu beli anak patung kertas girl n boy boleh main pakwe-makwe pastu kahwinkan diorang EEE seronok tau. balik je sekolah mesti nak main benda alah ni. kite sanggup tak makan kat kantin sekolah time waktu rehat sebab nak simpan duit nak kumpul koleksi anak patung kertas tuh. kalau mummy tahu mesti die marah kan?

time kite darjah 3 haritu kan, kotak pensel kita dua tingkat tau. tingkat bawah kite letak pensel, rubber n sharpener kat tingkat atas kite letak ubat pensel dengan pembaris yg ada air kat dalam tuh. kaler pink lagi tau pastu ada gambar cinderella kat kotak pensel tu sebab dulu2 kite berangan nak jadi cinderella =) kite ingat lagi ada sorang budak dalam kelas kite curi kotak pensel kite pastu die ngaku tu die punye. ish ish nangis kite tau tahulah awak jeles kotak pensel kite cantik tapi janganlah curi yg kite punya. mummy kite beli mahal2 tau huhuhu! balik2 rumah terus report mummy. die kesian pastu terus belikan kite kotak pensel baru. suka tau. lagi cantik dari die punya huh.


back to school hakhakhak.


zaman sekolah dulu kan kite suke main rebut2 tiang kat sekolah. awak pernah main tak? pastu main nenek-nenek si bongkok tiga, jomjom inai tuh, main polis dengan pencuri hahaha! paling best main zeropoint lah tapi kite selalu kalah time getah dah sampai tahap leher sob sob maybe time tu kaki kite pendek lagi kawan2 kite pulak tinggi menggalah sorang2, mane ade can nak menang kan? pastu dalam kelas main batu serembat. bila cikgu nampak cikgu terus rampas huhuhu! cikgu kata dalam kelas kena belajar, bukan waktu bermain. dah cikgu marah main batu serembat kat sekolah kitorang main kat rumahlah. balik sekolah pukul 2 petang tak sempat tukar baju sekolah lagi terus ajak kawan2 main benda ni kat pondok belakang rumah sampai maghrib. balik2 rumah mummy pulak yg marah sob sob sob. memang nakal kan kite dulu?


tapi tu dululah. sekarang dah nak masuk 23 tahun. dah besar dah. dah boleh kahwin dah. hik hik hik. rindu pulak zaman cinonet dulu2 banyak sangat kenangan kan? nanti kite sambung part 2 pulaklah ngeee.


salam sayang,

85 FAHRIN AHMAD:

Aini said...

main cop tiang tu paling nostalgia ooo

Admiral Hafiz said...


haha..taw xper
cop tiang 2 mmg betul2 nostalgia mase skola
time rehat duk men cop tiang 2 la
sementara tggu loceng rehat abes

owh rindu giler zaman kanak2


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

shima said...

patung kertas is the bestt.coz nak beli barbie toys,tade duittt.hehe

~ceRRy beRRy~ said...

hehehe...
sume kenangan yg sama kecuali dindang tu haaa...

Puteri Iqa Izyan said...

wah..rindu nk main patung kertas :p

luvly_heart said...

dlu rasa mcm lambat sikit masa berlalu, tak mcm sekarang ni, sgt cepat..

dlu, siap dh makan minum kat kantin mmg sempat lagi main cop tiang 2, 3 round sementara tgg loceng bunyi..

huhu

fndrocka said...

Skrg suka main blog!

CONTEST MIS LOLLY'S BIRTHDAY

eiffel said...

ye2..dlu suka main patung kertas...mklomla, xmampu nk beli barbie doll...

Bun said...

owh, patut selitkan skali. bdk2 laki yang ske men rubber. owh, saya maksudkan.. Pemadam. sampai 1 pelastik pemadan kalau terrer.

bekas pensel kecik2 memang gempak .tapi x segempak result exam akhir thun. haha

Mr feckry said...

percayala..nanti lu akan jdi tue kerepot..heheh

nur choki choki said...

a'ah men cop tiang dengan baju sekola..
siap kangkang luas2..balik kena bleter..
mcm budak laki jer mak kata..

ardinihumaira said...

kite tetibe teringat kite suke main pensel warna. tabur atas mejapastu ambik pensel warna tu. kalo gerak, kalah..






heeeeeeeeeee....


kite rindu darjah nam kite dulu...

SweetyMui2 said...

wahhh patung kertas tu terbaik kan kan

cik helena said...

main cop cop tiang tu kan masa tgh rehat kat sekolah.sampai peluh peluh kau..tapi syoknyaaa..

pastu kan main getah tu..budak2 laki suka tgk pasal seksi.hahaha!

AZLIN said...

hoho..budak2 zaman skang mana ada da permainan cam kita main dulu. windu zaman kcik-kcik itu..

faradeeba said...

lg satu main kawen2.
seronok sgt!*mata bersinar-sinar




kn?
;D

♥CIK SHA♥ said...

wahhh..nostalgia..tetibe teringat time kecik2 dulu..-_-

Mila said...

Ahhahaha.. teringat ngan anak patung kertas tu.. nostalgia betul..

Salam ziarah dari http://abahmila.blogspot.com

Eazy Izzuddin said...

teringat gak dulu2...
hehe...

EpoL ღMadd said...

Besarnya gambar masa darjah 3. Bhaha!

joegrimjow said...

wekkk
mmg xmatang niii

lolly xmo jemput ke besday party?
jom buat jom
ku bleh jadi organaizer
hehe

allia farhana said...

setuju2..
semua bawak nostalgia...
semua yg miss lolly cakap..semua pernah cuba..hahaha..
rindu pulak...

arboqskii said...

yup...mmg best time cenonet dulu...tp kite dulu pengawas ..selalu naikkan bendera ngan jadi MC...ngeh2

Wan Gerrard said...

esok ada buat mejlis besar-besar ke sambut besday miss lolly? bestnyer ^_^v

makdara TERdiva said...

dik! cpt2 kawin..hakak umur 23 anak dah sorang..umur 25 dah 3 org..amazing x?? haha!

Rahika Wahidah said...

miss old days....
main getah zero point, main masak-masak, main kahwin kahwin. hehehe.. kecil2x dah gatal dah..HAHA

Cik Gallus Gallus said...

hahaha dulu suke gak maen tiang-tiang dekat sekolah agame..
dengan pakai kainnye main..bukan main seksi lagi angkat2

princeduyong said...

kecik2 dulu....suka lumba renang dari pulau ke pulau..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

alahai lolly..

membuatkan akak terkenang zaman muda mudi..

cop cop tiang...
dindang.. tora...

emmmm

dulu belanja 5osen je...
ingat lagik..
cukup n tak berlapar pun..

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

syamimi fatin said...

semua tu sy main juga dulu... aaaa best gila kan kenangan tuuu :D

Ainee Cumi said...

Serius bila baca ni semua macam terimbau kembali. Kotak pensel dua tingkat, pembaris air, dindang. And yeah JOJO dirasakan sangat mahal pada zaman itu.

Arghh!! Rindunya

hamzah ian said...

loly gemok banyak jerawat..

gua dapat BB torch..

tu je nak komen.. har har har

azierazwan said...

Ye lah manis sggh kan zaman kanak-kanak dulu. Lolly tau akak pun sama main anak patung kertas yg boleh tukar-tukar baju...kdg tu akak lukis baju sendiri dan warnakan...save duit belanja sekolah! Main rebut tiang pun ada...tiang laluan jln ke kantin. Sampai bengkak2 dahi bertembung ngan kwn masa race...
Skrang x lagi....hanya main game kat facebook jer lah.

iamnerves said...

kite kite kite pun same...
sume same...dindang..kotak pensel..maen tiang2 la...

eh eh..
kite serasi la

=p

nabil_potter said...

dindang lebih murah..kotak warna ungu..hehehe..

gadisBunga said...

sekarang ni boleh le minta mende lain fulelk..kuikuikui

res ipsa liquitor said...

sekarang pom kami still main bende tu tau.. ilangkan boring ms banjir.. haha.. bile main, ingt plak dulu xpenah pom pk jln penyelesaian mcm mana.. dulu xde plak boring, letih sume.. skunk bile da tua, terasa la..hahaha

alinac lover said...

tingat kisah lama~

suffer8zine said...

wahhh tiba2 teringat la kan

Terkini : Contoh gurauan manja

nina said...

yangg..
samalah kita..haha..apsal smua yang ko main tu sama ngan aku? wakaka..

paling tak bleh blah bila time aku main rebut2 tiang dulu mesti kepala terhantuk kat tiang sbb terlebih excited. huahua..

nurayunni said...

bez kan igt zaman2 bdok2...

Sophie Al-yahya said...

a ah laaa...
best main paper doll dgn tiang2..
miss lolly buatkan kte teringat zaman kanak2 laaa... T_T

gigi rongak said...

wakaka..mengimbau kisah lama ke cik lolly.. haha..

jom rongak hadiahkan tora.. nak tak?muakakaka :P

~eZmALiZa~ said...

main rebut2 tiang la paling xbleh blah sekali..hahahhaha... :))))))

Liquid said...

warghh same cam incek liquid..!! jojo mahal kadang2 je beli hahaha. main tiang pon slalu, mase rehat tu makan laju2 semata2 nk men sep tiang hahaha

/Dayah//Nurul/ said...

hah kita suka men masak2 dlu.
lolly bila nak kawen :P

zool said...

ala tak suka ingat citer masa kecil la.. sebab masa kecil dulu comel skg comot.. huhuhu

idAti mALek said...

anak patung kertas bnyk gile dulu2...heheheh

mie said...

fuyo!!!
nostalgia ni...
tora dsatang lagi....
hahaaaa

.sweet-ants. said...

SAMA LAH KITA CIK LOLLY

mier@merr said...

suma pun ai buat gak... sungguh nostalgia...terbaek lah kenangan dolu2..

APi said...

tora datang lagi..
^^

shazzy :) said...

rindu kan mase kecik2 dulu, especially zaman skolahhh haha

Encik Tikus said...

OK ...


MAIN REBUT REBUT TIANG DENGAN MAIN BATU SEREMBAN GUA MEMANG LEGEND DEKAT SEKOLAH DULU


*MUDD BANGGE

HonEyBuNNy said...

hhehehehe..teringat main anak patung kertas n tiang 4 gak..huu

Redbloodx said...

haloh3.. Waha.. sejak bila taipan dah jadi ayu2 kuceng ni? Neway..pa yang awak tulis tu buat saya teringat zaman saya kecik2 dulu gak. Hati jantan ini jugak touching. keh3

GLizZY said...

~ Hee, teringat jgk sebab dulu suka main nyorok2 dgn cikgu.. Malas gila la nk p sekolah..!! (,")

SyAmSuL AnUaR said...

teringin nk blk zaman kanak2.. seronoknya time tu... ^_^

sebelas said...

saya main tangkap anak ikan dalam parit jer..lalalalalala

L.O.V.E hUnTeR said...

=)

EIPUL said...

haha, aku pun ske main tiang gak dulu, pastu time sekolah agama beli jajan ngan jeruk kat kedai depan sekolah, HEAVEN!!!


haha, heppy birthday miss lolly btw
moga panjang umur!
Saeng-il chugha hab ni da!

Encik Psychopath said...

rebut-rebut tiang. dulu saya champion. tangan panjang.

Miya Omar said...

terus teringatkan zaman dulu kecik kecik bila baca entry ini. semua benda yang ada dalam entry ni, kita pernah buat. senyum sorang sorang sebab memang nostalgik gile zaman kecik kecik dulu (:

merahitujambu said...

ahahaha..cm budak2...tapi memang budak2 pon kan..ahahaha..klaka laa lolly ni..rasa nk cubit2 pipi tu

Amni said...

hahaha..... semua tu saya pernah rasa... tapi yang dasatnya, nakal bangat! macam budak-budak laki walaupon main jugak la patung2 kerja tu.. shok wwwoooo... main batu seremban, main rebut tiang tu, zeropoint, semua main.. ada pensil box dua tingkat tu jugak.. hahaha... comel!

khairolghani said...

kecik2 dulu,sebelum perhimpunan mesti main cop tiang..memang best..belum mula kelas dah busuk bau peluh

nurulfaridah said...

best bace entry nih ^^

maCy said...

semuanya kenangan.. huhu

intankuterpilih said...

eeeiii tak sangka laa..kita pon kecik2 dulu mcm awak gak...suka main mcm yang awak citer kat atas tu taw...suka3x!!

arboqskii said...

da join contest u ....

hamzah ian said...

jom BBM.. hehehe

cik @!en said...

haha.. best3.. suke gak kumpul ank patung kertas tu..

my sis ckp kena pangkah kt dia nyer leher. takot dia amek nyawa kita.. hahahaha... bdk2.. sume benda percaya.. hehee

izwan7 said...

darjah 3. aku sek sesi petang hari ahad, 1st day of the week. pukul 1.30 baju dh hitam2 kes main tiang.

tingat kat orang pengawas yg bajet best(tp time tu aku takut die) pulas telinga aku sbb main tiang.. hahaha.. siap bg ceramah pasal baju aku dh hitam

Alan said...

dulu suka main baling selipar..paling best dapat balik selipar tepat ke muka kawan hahaha.

maisyara Pot! Pot! said...

rindu nak main cop tiang T____T

EpoLღKunang2 said...
This comment has been removed by the author.
EpoLღKunang2 said...

Sayang, dah siap!

Lai lai. :)

cEro said...

semua yg di atas pernah aku buat gak...
aku pon beli dindang gak..
tp aku takde pensil box dua tingkat, aku nyer ade magnet boleh bukak dua belah..
main rebut tiang mainan dak pompuan, aku slalu layan tgk je kat tepi sbb ade budak pompuan cina pakai skirt melayang2 bila rebut tiang..
hahaha(kecik2 dah perv)

Azmi said...

ngeh3....

haway mutasawwil said...

polis entry one two jaga polis mati pencuri jaga.=)

basikal yati pecoh tiub mari kito main nusuk

BaNs Abd.Aziz said...

Happy belated birthday lolly..

may allah s.w.t bless u..

EpoLღKunang2 said...

Sudah jengah?

PinQib said...

napa ak x penah tau mainan dindang>???? argggggjjjj

neyra shazeyra said...

rebut2 tianggg

PinQib said...

aku x suke sangat zaman sekola dulu.. heheh
pasai ak xdaq barang kiut miuyt mcam lolly..
ak rockkk