12-11-10 selamat ulangtahun sayang!

Ya Allah aku ghase baru semalam aku dilahirkan ke dunia. Aku didukung aku diagah aku dicubit2 dicium2 oleh semua orang. aku boleh rase abah aku tersenyum disaat dia menyambut kelahiran anak sulungnya nih. aku boleh bayangkan bagaimana sakitnya mummy melahirkan aku ya Allah terasa begitu banyak pengorbanan mereka lakukan pada aku dari aku cinonet sampailah besar gedabak camni. aku diberi cukup kasih sayang cukup kemewahan cukup ruang untuk aku menjadi seorang dewasa yg baik dan cukup segala2nya. tapi kadangkala aku nampak macam tak bersyukur dengan semua ni walaupun jauh disudut hati aku sangat sangat bersyukur memiliki keluarga yg sangat2 sempurna tapi habit kita kan kadang2 tanpa kita sedar kita merengek kalau mereka tak memenuhi ape yg kita mahukan buat2 muka sememeh masam masin time merajuk dengan mereka ish betapa berdosanya anak sulung mereka ni kan. yes kadang2 kita nampak mereka asyik tersenyum tapi dibelakang kite mane tahu mereka menangis merajuk hati dengan perangai kita. uhhh aku ghase macam aku ni macam dah tutup syurga kat bawah telapak kaki ibu bapa aku ya Allah banyaknya salah silap aku kat mereka. hurm.

dan semalam detik2 jam 12 pagi sangat best. mummy cerita balik saat2 dia bawa aku ke dunia perangai aku mase aku kecil hahaha! nakal gila dowhhhh dahlah mase mummy mengandungkan aku tu die kurus kering tak macam perempuan pregnat yg lain gemuk bum bum bum hikhikhik nampak sangat sejak dalam perut lagi aku macam2 pe'el dah huhuhu! *tarik telinga sikit kan haaa* tapi kan aku sangat2 gembira dengan kehidupan aku. dilahirkan dalam keluarga yg sangat2 membahagiakan, dikelilingi kawan2 yg supportive dan someone yg sentiasa mengambilberat tentang aku walaupun aku tahu begitu banyak salah silap dosa yg telah aku lakukan tapi mereka tetap dan terus menceriakan aku. alhamdulillah =)

serius aku tak mengharap ape2 langsung dihari bersejarah aku ni. aku hanya mahukan restu dari ibu bapa aku, hanya mahukan mereka tersenyum terus hari ini hik hik hik inginkan doa2 dari kawan2 yg mengenali. terima kasih semua yg tak putus2 mengharapkan yg terbaik untuk aku yg tak putus2 wish happy birthday kat facebook dan twitter tu yg sanggup memerah idea untuk join contest aku tengssssss semua hanya Allah yg mampu balas balik kebaikan2 korang. amin *tadah tangan*


sepprais partyyyyyyyyyyyyyyyyy! kalau aku ghajin nanti aku cerita lalalala.


apepun,
HAPPY BIRTHDAY LOLLY LUVFAREDA

sentiasa cuba menjadi yg terbaik untuk diri sendiri dan segalanya.


salam sayang,

99 FAHRIN AHMAD:

Mr feckry said...

semoga lu panjang umur dan dimurahkan rzeki

Puteri Iqa Izyan said...

happ bufday sis :))

lawa baju..kek due tuh..
smga bertambah bambam...
hehehe :p

nuraitul said...

eppy besday..semoga dipanjangkan..murah rezeki selalu n sukses in evrything u do..insyaAllah.. :)

Cik Ezy said...

epy besday..
=)

..hizamirahim.. said...

moga panjang umur wahai miss lolly !
XD

Anonymous said...

nak jadi yg ke 23

joegrimjow said...
This comment has been removed by the author.
Aku X-PO said...

kiter mari nak bagi hadiah ni..nak dop? hehe

Makin Dewasa, Makin Simple? Anda Bagaimana?

Wan Gerrard said...

SELAMAT HARI JADI MISS LOLLY ^_^v

hope all ur wish come true

HAZWAN17 said...

Allah selamatkan kamu 3x
hepi besday :)

twinkle twinkle said...

yeayyy akk da tua :D

razif said...

happy birthday... :)

NuR 'aQiLaH said...

eh eh dasat.
buleh ingat kena cubit time baru pas lahir dolu dolu. huhu =_="

tp n3 ni sadissss T__T
ampun umi. huwaa nak balek.

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

video yg si ehem2 buat~

cik helena said...

kenapa sebak ne kite baca ;(

selamat ulang tahun loly :)

zool said...

nak kek sikit

nora amila ghazali said...

epy bzday....

HafizRahman.com said...

joegrimjow said...
This post has been removed by the author. mengapakah???hahaha....anyway madam lolly be happy on ur happy buzzday day..hahak

annfrendly said...

miss lolly
happy birthday..
semoga murah rezeki, panjang umo, sihat sentiasa, gembira & bahagia sehingga ke akhir hayat.

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

SELAMAT HARI LAHIR:)
Semoge berjaya di dunia n akhirat:)

Cik Gallus Gallus said...

miss lolly semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan menjadi insan yg berjaye..and cepat kawin..hehehe..

syarifah radiah ibrahim said...

happy birthday sis!
may Allah bless you always insyaAllah

nurayunni said...

wah..ade kek...nak ckit...

lassiegewdix said...

sayaaaaaaaaang :)
happy birthday !
wish good luck otey !
muax !

Azmi said...

hepi bruday lolly....
nak kek mai ketereh....

haway mutasawwil said...

happy birthday yaa.as years pass by and we've grown older.. hope we'll be closer to Allah

http://hawaymutasawwil.blogspot.com/2010/11/my-book.html

khairolghani said...

happy birthday cik lolly..semoga gumbira selalu

maCy said...

moga jumpa jodoh beriman ;D

alinac lover said...

second wish..

hepi besday darling!

Azrul Hisham said...

happy birthday miss lolly :)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

rossoneri said...

hehehe happy besday :D

fndrocka said...

Seprais parti mende kalau pakai baju lawa2

miss lolly a.k.a luvfareda said...

dapat tahu rahsia ni 2 jam sebel0m party tuh laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

cikCOKLET:) said...

hepy besday lolly!!
may Allah blesss you. semoga panjang umo ye!

p/s : bak kek cket!

HonEyBuNNy said...

happy birthday~~~~

Saed Ramadhan said...

happy birthday cik loly chomel..

Mr. Firdaus said...

happy birthday! :)

FarhanaDr said...

Happy hari lahir sayang.. Kau muda aku 11 bulan.. Haish.. :p

noor afzan said...

adakah ku terlambat wish?
aaa..belum kan..
masih ad sisa 12hb kan..
so, happy birthday lolly.
sorry ok saya tak leh online selalu skang ni sebab kena selalu pi wad my mum.=)

@juera said...

selamat hari lahir miss..=D
smg pjg umo n mrh rezki sllu ^__^

ardinihumaira said...

selamat ulangtahun kelahiran buat miss lolly...
semoga panjang umo dimurahkan rezeki dikurniakan kebahagiaan dan kejayaan dunia akhirat dan dirahmati Allah, amin...



pssst... emailkan nama & alamat miss lolly kat dni di amni_shiro@yahoo.com... sesuatu untukmu sayang :D

Rara Farah said...

happy birthday cik lolly sygs...
semoga dipnjgkn umur,dimurahkn rezeki..

gigi rongak said...

happy bday cik lolly.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..lps ni blh la buat kontes lagi.. hehe..

sori x smpt nak join kontes..

Anna Boleyn said...

ngade tau. sampai 2 bijik kek. bak sini sebijik! ;p eh lolly kan anak bongsu kan kan kan??

mier@merr said...

epi bestdayyyyy mek lolly,...hee

cik EPAL said...

happy birthday lolly! may Allah blessd you =)

~ceRRy beRRy~ said...

HAPPY BIRTHDAY lolly! ;)

athirah said...

HAPPY BIRTHDAY!!!

agak lama x dtg sini.. =)

nabil_potter said...

happy birthday kali ke 4..

hamzah ian said...

makin banyak jerawat ye.. semoga hepi selalu

nina said...

happy birthday sayang =)

ciK LyndaWawa igUana said...

happy bday...
hahahhaa..
selamat umur tua...
tapi hati kena ceria selalu


sorry tak sempat join contest..=(

PenuliS said...

slmt tmbh umo dear~

ChiLaBaey's Spot said...

Happy bufday Cik Lolly yang cantik menawan... Moga dipermudahkan segala urusan di dunia ini, dimurahkan segala rezeki yang ada (boleh belanja pakngah nanti bila jumpa)... Jaga diri, jaga makan dan jaga badan yer... Happy birthday sekali lagi... :)

KID LEARNS TO FLY™ said...

kalau la hari jadi si lolly ni hari-hari..

















































kan bagus...






















































leh tgk dia hepi selalu..































ya Allah..jadikanlah setiap hari adalah...

































hari jadinya...


























aminn..






















hehe

syirah.ezanee said...

happy birthday miss lolly !!XD

delarocha said...

selamat hari lahir. moga panjang umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan jalan hidup.

y@n@ M!B said...

happy belated birthday lolly...

semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki..amin~ ^_^

aliesha kirana said...

happy belated birthday miss lolly!!!!

chugie said...

selamat hari lahir........

Khaizarien said...

happy birthday adik lolly :D

Regard,
Khaizarien Blog
@ Sudi-sudikan melawati Khaizarien In D' House

honey amour said...

biarpun lewat cket..nak ucap gak..hehhe.. HAPPY BIRTHDAY, MAY ALLAH BLESS U AND YOUR FAMILY ... :)

ahmad endo said...

happy bestday!!!.....tauk kan alamat aku kat mana...hehehe....senang cket nak pas kek yang lebih2....hehehe

DIA Muhammad Ashraf Alexis said...

http://diamuhammadashrafalexis.blogspot.com
i will follow you... just follow and read my online novel.
it is free of charge!!!
happy bufday...

Syafrizal said...

Selamat Hari Jadi. Semoga panjang umur dan murah rezeki.

sebelas said...

bakpe mokna tu pelik sangat..dahjadi 'gurl' 100% nie...

dop ganas lah..ekekeke

PinQib said...

selamat hari jd lolly,
muga trus jadi wanita, gadis muslimah yang sentiasa dilindungi ALLAH.
stay healthy dan muga berjaya slalu. amin

Nabiel said...

slmat hari kejadian lolly!!hehehe
smgo pnjg umo dn dimurahkan rezki yea~

piKOk said...

hepy belated birthday miss lolly..:D

gadisBunga said...

happy birthday cik lolly pop pop! nak cikedis tak?

Mat Gebu said...

Selamat hari lahir miss lolly...

Fia Abas said...

hepi besday lolly...may allah bless u with health, wealth n successful life ahead =)

Yatre Hayati said...

dah besar dah lolly...:)

Eazy Izzuddin said...

happy birthday miss lolly...
moga murah rezki n panjang umor...
;)

APi said...

selamat hari lahir lolly..^^

Mohd Sukur Ibrahim said...

selamat hari lahir miss lolly..semoga cepat2 buang title miss tu..jadi puan lolly..heheh

fara said...

smoga dimurahkan rezeki.
HAPPY BIRTHDAY!!! ;)

Nisa' said...

Alhamdulillah, Allah masih memberikan peluang untuk kamu hidup di dunia ini. Gunakan sebaiknya (:

Semoga apa yang awak hajati do come true.

AM SYA said...

hepy besday syg!!

hav a blast yeh!

MangkOk cHenTa ♂ said...

haffy besfday~

HafizRahman.com said...

tag untuk cik lolly

http://hazrilhafiz.blogspot.com/2010/11/giveaway-domain-from-melromeocom.html

=)

ct kamila said...

hepi bufday!!

wish u ol da best kebaboom..

hakhak

:P

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

happy belated birthday (sbb dah lambat...hehehe...)

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

aNiS tHe BumbleBee said...

hepi bday miss lolly!! sama laa tarikh dgn anak sedara baru akak..dia pon lahir 12/11 gak..tihihi!!

intankuterpilih said...

happy besday lolly...

shima said...

lolly ku sayang,wish u happy belated birthday.wish u all the happiness come over to u.♥

lea said...

hepi besday cik lolly

cEro said...

hepi besday!!!!

maisyara Pot! Pot! said...

aku baru perasan ko ye birthday sama dengan akak ipar aku xDD

merahitujambu said...

cik lolly lawa baju kamo*takde kaitan..heee

deus X machina said...

selamat hari kesuburan awek myanmmar

Fyka said...

happy birthday sis..

eiffel said...

der..hepy belated!!!huhu


samat raya gak

♥ shiMawar ♥ said...

hepi blated bday dear! :)

Liquid said...

happy birthday ea awk... ey x sangka sama bulan ngan mymom... ade jodoh ni... eh...

miss hav0c said...

happy belated bday incip lolipopsss...rindu nyah

nanie said...

happy belated bufday sis :)

miss cloudy said...

mak aihh.. ramai nyer wish u bday.. nak wish gak la.. tp sorry... happy belated one lah..

shahrul said...

happy bufday...

wow..nice blog lah/./kena lumuyr kek ker..