JERAWAT tu karma ke? heh.

pernah tak kalau korang tegur seseorang tu *wah wah besarnya jerawat kau hahaha!* *seksi oh muka kau sekarang ada pimple mengelip2 lalalala* pastu tetibe jerawat tu timbul pulak kat muka korang keesokan harinya takpun malam tu terus hahaha! haaaa pernah tak?

aku? opkoz wajibalghunnahlah. pantang mengata sikit mesti esok tup tup jerawat akan elok2 je terparking kat muka gebu aii huhuhu! sadis nak mamtik EEE tsk. dahlah sekali timbul bapak besar gila jerawat tu hei tak puas hati betul kalau keluar cinonet2 je tak boleh ke jerawat oi? sungguh tak menjaga hati.

pernah sekali aku tertegur jerawat kawan aku. muka die memang tulus sucilah kalau nak tengok secalit noda tu peh peh ibarat menunggu fahrin ahmad masuk pinang aku je *peribahasa baru hahaha! sekali timbul jerawat aii memang terujalah nak menkritik kan *weh apesal aku tengok pipi kiri kau lain je pagi ni dua tiga bijik pulak tuh terpampang kat pipi kau* makanya keesokan paginya hukum karma telah berlaku ye abang-abang beberapa jerawat turut tertempek kat pipi kiri aii ni dahlah posisinya sebijik sama dengan kawan aii tu grrr grrrr ciskek betul.

makanya sejak itu aku telah insaf kalau nak mengata pun dalam hati je hahahahaha! *sempat lagi* tapi mengata dalam hati pun tuhan dengar kan? astaghfirullahhalzim. banyak dah dosa aku ni lalalalala.


tapi kan kalau sape2 kutuk jerawat aku, siaplah nyah karma tu tak muncul keesokan harinya dah tapi malam tu terus jerawat besar akan menghiasi muka orang tu. maka dengan sinisnya aku berkata

HAHAHA TULAH SAPE SURUH KUTUK JERAWAT AKU, KAN DAH PADAMMUKA HAHAHA!


*gila kejam aku kan* ish ish ish. reject 1k hantaran.


p/s: jangan lupa masuk c0ntest. SINI :) mencari 4 pemenang tau.


salam sayang,

84 FAHRIN AHMAD:

chentaMAYA said...

har har. yeke jerawat karma? kah kah! kelako je bunyik!

suffer8zine said...

jerawat tu bukti kematangan n penambahan usia :P

Terkini : Mati disengat tebuan

ahmad jo said...

susah nk cakap, so, malas nk ckp r. haha...

p/s: sape yg x da jerawat tu seorang yg x normal.. fakta o auta?? jeng3!

maCy said...

jerawat karma? alahai rasa nak pengsan dgr nyah.. huhu

macy jarang ada jerawat kalau kena dia duduk kt anak rambut yes2 tak siapa nampak tapi ya Allah sakitnya tan badan je tahu. haha

nabil_potter said...

dah join contest..hehehe..
jerwat 23 tahun kot..

shapoji said...

kutukan jerawat mmg karma....experiencely!!! btul ker word tuh....

SweetyMui2 said...

haha..jerawat birthday :D

Cik Gallus Gallus said...

tak brani nak tegur org yg ade jerawat sbb sensitif
tp kdg2 terlepas gak, tu yg kene tulahnye

hudhud said...

i jarang kena cmni. maybe sbb muka sndri pun dh byk jerawat ? HAHA

emi said...

hahaha.
same la kite!
tp kan i punye karma lg hebattt.
tegur dlm hati pon karma boleh jd.
sedih sedih :(

cik EPAL said...

uihhh memang jangan buat main. jerawat memang sangatlah KARMA. hari ni ejek. esok memang konpom dapat la. dapat lagi teruk drpd orang yg kita tegur tu. haa


anggap je la itu penyeri muka. haha

Rozana Razali said...

nasib baik kt tepi, xla obvious sgt..

fndrocka said...

Tak remajalah kalau takde jerawat

Epul Azimi said...

muka sy tak pernah tumbuh jerawat.percaya tak?

Cheah Sudaa said...

SANGAT KARMA :D
hahah

Cheah Sudaa said...

SANGAT KARMA :D
hahah

APi said...

pimple tu simple jek..^^

piKOk said...

dah byk kali kena sbb tgur jrwt org..adoiiii..ahaha

NICK IRFAN said...

jerawat ni behantu sikit sy pun dulu tgur kwn sy sekali naik kat saya semenjak ari tu mmg sy x tegur dh jerawat org...

farhana said...

Yes2...
jerawat itu mmng karma...
Motif: Jangan sakitkan/perli orang lain..

gigi rongak said...

haha..hadiah utk bday tu kot cik lolly..wakaka..larikssss..

mtk x tumbuh jerawat mlm ni akibat sumpahan cik lolly tu..wakaka :P

GadisTerbilang said...

Woootttttttt wotttttttttttttttt


Lolly dpt jerawat.

Wottt wooooooooooooootttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt



Miahahaha....


Erk*

sok nak tgk dpt x jerawat kat muke ni

;p

joegrimjow said...

pakai herbalife xde jerawat
hihik

Eazy Izzuddin said...

jerawat karma camne tuhh?
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

jerawat karma camne tuhh?
hehe
xD

L.O.V.E hUnTeR said...

Allah bayaq cash sbb syg hambeNya~~wink

noor afzan said...

senang cakap jangan kutuk orang je la ni kan lolly?
kaalu ada nampak kekurangan kat orang tu atau kelebihan kat orang tu buat2 derk sudah.
selamat..=)

Farah Sygs said...

da ckp jgn tegur...mulut tu ringan je kn....haha..mmg betul terjadi la...penah jgk tegur..hambek kao..esok tgk pp...ade la sbijik duwe...be cool beb

EzzEddin said...

jerawat karma takde..
jeragat karma adelah kat muka aku nie..pp sebelah kiri inline dengan idung..
tensen aku oii

Encik Tikus said...

KAH KAH KAH PADAMMUKA LUU, *MENARI BERJOGET JOGET

Encik Tikus said...

GUA KUTOK LU NIEE

Encik Tikus said...

KITA TENGOK MALAM NIE MUKA GUA TIMBUL TAK BIJIH BIJIH TIMAH TUE

Encik Tikus said...

KAH KAH KAH

sebelas said...

wow jerawat lah....

























































































erk ??

meo said...

gosok dgn kertas pasir je...huhuhu

~eZmALiZa~ said...

comel je jerawat tu lollyy... :) ermm..agak2,esok tumbuh jerawat tak den?? :))

Cik Jari said...

yeay..bday gurl dh matured..tumbuh jerawat berahi...











































































haha

HonEyBuNNy said...

oh jerawat......xmau layan jerawat...wat dono kt jerawat...ehhehe

Fontonk said...

jerawat mmg karma. aku paling sakit hati jerawat kat atas bibir. nak amek wudhuk nak cuci muka, kalau tertekan mesti seksa

Hizami Rahim said...

hehe.
ada kemungkinan kan ?
adeh.
takpe2.
zami tak tegur pasal jerwat tuuu.
XD

"amboi, licinnya kulit miss lolly!"

JAY said...

hak hak hak! ade jerawat!! try tunggu esok, kena tak

Puteri Iqa Izyan said...

ngeh3..
selalu gak kene.
ngate2 kat org
last2,dri sndri kne. hehe :p

♥CIK SHA♥ said...

ye ke karma lolly??mungkin la kot eh..dulu prnh jugak tegur org..skrg tak ayah n tegur dah..ade je die kat muke ni ha..T_T sedih..

honey amour said...

sweet jer jerawat tu lolly..... hahahahaha..*aku tak kutuk..aku puji !!!

~HANA~ said...

jerawat tanda matang. dah boleh kawen. fikir positive. haha

y@n@ M!B said...

jerawat gatal tu..lalala~ =P

Jejaka Terhangat said...

1 jerawat kurang 30% saham mis lolly..jatuh saham kalo ada bnyk2 lg jerawat tu. kehkeh..

@juera said...

org laki suka tgok ppuan ade jrawat ckit3..comel katenya =D

mie said...

wah!!!
besarnya jerawat...
hahaaaa

khairolghani said...

1st time dengar jerawat tu karma..rilek la,baru kuar 1 jerawat..

Amirrah Zawani said...

kalau saya, minggu nak period mmg akan tumbuh jerawat punya..
stresss den!!! :/

lassiegewdix said...

yup !
betol tu syg .
kalau riak ckp takde jerawat pun tak boley aww .
np eaa ???

AM SYA said...

ciss!muke i pon tgh bejerawat sbb melantak udang smlm!

nurayunni said...

jerawat nampak matang la sis..hehe

ahmad endo said...

aku salu cakap muka orang ada jerawat....sok mesti aku ada jerawat gak...huhuhu

cendera jiwa said...

kalau perempuan je mesti kena pink ke?

Anna Boleyn said...

heheh tu ah..ejek orang lagi. tp mmg betol kan. klu kta tegur org pastu msti cik jerawat dtg kt kta blk. adeyh

mier@merr said...

eeh..ada sumtin la kt muka u..miahahaha..

kata pun takpa sebab mmmg da ada sebijik dua kt muka ai neh,.heee

zahidah dihaz said...

karma ke? tak tau pulak pasal tu...sebab muka saya ni sentiasa ada jerawat..tak nak hilang2..tension..

NurAqilah said...

yg pasti nyer mnggu final time 2 la jerawat dtg tnpa d undang!!
hehe da abis final plak xgeti2 nk mnghilang.. ish mmng degil la

merahitujambu said...

jerawat memang telah di takdirkan untuk hidup di pipi licin mu.ahahaha

hamzah ian said...

oloh.. besornye jerawat.. har har har

ardinihumaira said...

jerawat dni lagi ranum..
sobsss

gadisBunga said...

mak aii jerawat!!! gunakanlah oxy. ngeeee...

ini sajessyen...bukan kutukan. tak jadi karma kan kan kan?

cik @!en said...

haha.. betul2. jerawat karma. hek3..

selalu je kena. walaupun tegur dlm hati.. konpem kena jugak. aisshh.. dh la sama tempat dgn yg ditegur tu.. huhu...


klo nmpk jerawat org. kena tahan dr ckp pape.. muahaha..

aLya said...

owg cakap, tegor xpe..jangan tnjuk ngan tangan kite kat muke die..nnt naek kat muke kite gak..hehehe

Frodo Baggins said...

jerawat tu pemanis kot ...

Mr feckry said...

gua tak mau cakap ape2..nanti tumbuh kat gua pula

arboqskii said...

comel per jerawat mcm tu lolly...ngeh2....

mv medi said...

tengok kt muka pompuan kalau nmpk suci murni tu x semestinya betul. mungkin pakai mekap 3 inci nk tutup jerawat.

tapi ape yg ade dkt muka laki tu la yg asli. jerawat ke gunung ke, kawah ke semua yg original.

intankuterpilih said...

mr hubby memang selalu complain pasal jerawat aku, tup2 esoknya tumbuh 2-3 bijik kat muka dia..hehehe..dah tak hensem...

YobSumo said...

karma?

tak kotttt. haha.

stress lepas mengata. (sebab rasa berdosa)

mungkin....

MR. MIND said...

ni sumpahan sanggoroapi, hahaha

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

salam..

jerawat itu penyeri....
hargai lah ia semasa ia ada.. keh keh keh...

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

Anonymous said...

jawarat itu adelah satu seni paling hebat ;DDDD


* maimOon a.k.a mai pot! pot! (malas nak sign in)

::cdot the dot:: said...

padan muka ko!!

jerawat ko besar la pharedha..

Saia Az said...

salam akk,

nak tanya sikit, kenapa ea akak dapat puluhan komen walaupun akk jarang hupdate and betul ke kata orang, orang cantik aja yang akan dapat gelaran ' glamour '?

tQ (:

akubiomed said...

Pakai pencuci muka pembersih muka jenis acne cleaner banyak jenama dipasaran. Dari bujang lagi pakai pembersih muka tapi kalau nak tetap kena juga

Mata Pena Fadz said...

aku pown alami mslh jerawat...tp if ade yg duk tegur2 n sebut2 jrwt kt muke aku,stkat ni lah...hukum karma...mmg kne blik...myb. btol gak nye...huhuhu

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Maaf lambat,

http://kekunangpelangi.blogspot.com/2010/11/contest-miss-lollys-birthday_3350.html

senyum sokmo deh. :)

PinQib said...

jerawat ko pun comel miss lolly

PinQib said...

jerawat ko pun comel miss lolly

PinQib said...

jerawat ko pun comel miss lolly

Pendekar Berkuda said...

jerawat???
hmmm....





























okaylah tu...daripada yang tak okay...hehe...