Cerita kelakar gila tapi tak sampai hati nak gelak. KAH KAH KAH oke tergelak jugak.

L: hoi mat kau siap pakai kain pelikat ni nak pergi mane?
M: aku baru balik solat isyak kat masjid la weh (senyum bangga)
L: cehhhhhhhh sejak bile kau jadi ghajen ni. tetibe bangga jadi kawan kau hahahaha!
M: awek baru aku la yg suruh ni. die kata nak jadi pakwe die kena rajin pergi masjid *Erk erk..
L: coiiiiii sebab awek ghupenya siot betul kau ni wakakaka. dah tu esok subuh-subuh lagilah kau pergi masjid ye? peh peh kalau abah aku tahu ni konpem paksa kau jadi menantu dia ni hahaha!
M: gila ah kau. AKU NAK PERGI MASJID PUN DAH TRAUMA SEKARANG.
L: heh pulak dah. kenape? kau sembahyang salah kiblat ke lalalala.
M: EEEE tensyen ah aku cakap dengan kau.
L: hahahaha! oke oke cecite cecite
M: kau tahu tak betapa bangganya aku berdiri atas saf tadi semua manusia dalam masjid tu dop puji-puji aku kata aku sorang je orang muda kat sini *cheaaaa mudalah sangat* yg lain semua orang2 tua. diorang kata susah nak jumpa remaja-remaja kat masjid ni.
L: peh hebat ah kau tapi perlu ke nak trauma? *alkefelikan disitu*
M: takdelah mase tengah solat tuh TETIBE HENFON AKU BERBUNYI DAHLAH VOLUME 5 PULAK TUH adoiii gelabah gila babeng aku. awek aku pun macam takde mase lain je nak call huhuhu! *ecece salahkan awek padahal diri sendiri tak off phone muahahaha!* dahlah time tu tengah rukuk tak habis2 aku mencarut dalam hati. kau bayangkan dahlah RINGTONE DIL TO PAGAL HAI habis sampai tok imam pun dop joget lagu hindustan kot. hell gila.
L: _____________________ *ternganga maks* HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! aku ghase baik kau putus je dengan awek baru kau tuh. time kapel pun dah pandai malukan kau nanti lepas kahwin lebih lagilah kot wakakakaka.
M: cis jahanam.
L: oke oke dah tak nak gelak dah (padahal dalam hati HAHAHAHA nak je aku guling2 kat situ)


korang pernah tak alami benda2 camni? ala cian korang ala cian korang =P


salam sayang,

88 FAHRIN AHMAD:

Cik Ezy said...

koh3..
lucu tak hengat..

idAti mALek said...

hahahah...adeih2...pengsan....~~~

Aduka said...

x penah..
worse..

sebelas said...

naseb baik i pakai ringtone lagu memburu impian..

steady sikit ! :P

edda(",) said...

hahaha.. kalo kot ye pon taknak silent phone, letak la ringtone lagu 'insya-allah' keeeee... sedap la sket.. wakakakaaaa

Nordin said...

lucu la sangat... hahahahahhaah... mmg xdak sapa yg boleh dituduh lagi slain encik M tu.. kehkehkeh

Syafiq Rosli said...

haha..lawak je..

zool said...

ala takde la sampai nak trauma kot. ops.. dah lama gak tak gi masjid solat subuh ni.. huhuhu

misluvcoklat said...

HAHAHAHA !
serius lawak giler.
konfem solat terus xkusyukk.
siap mncarut lagik tuu..
hahahah :))

mamawana said...

Dlm hati pak imam tu entah2 ckp best gak lagu diltopagalhai tu... im sorry dosa tau tuduh2 prasangka...

sugar2 kapas strawberry said...

sumpah tergelak! hahaha

A z ! said...

hadess...kena silent la pasni

Cik Yana said...

Hahaha~ dulu pernah gak time solat kat masjid, nfon lupe nak silent. Lagu rock pulak tu. Hahaha~

Wan Gerrard said...

awek die buat spotcheck kot..tengok die ad kat masjid ke x.hehe x angkat tu, maknanya kat masjid le tu :P

cik pulau said...

ahak.. giler kelakar..
yang tak gi silent hp tu nape..
adoii.. ^^,

Johari Hamzah said...

hahaha.. pernah2.. tpi sempat cover la.. huhu..

zuar said...

adakah ni kesah sbnr cik lolly dan bf???oppssssssss

Nadhirah-chan said...

fadan muke beliau KAHKAHKAHKAH !

Mr feckry said...

selalu sangat

Mr feckry said...

selalu sangat

HafizRahman.com said...

bahahahahaha...mau begoyang2 punggung pak imam tu dgr lagu industan

/Dayah/nurul/dayak said...

dia nk test, haha

AiDa AzRyN said...

perghhh.. ringtone dil to pagal hai?haha.. XD

alan said...

lemaunya pergi masjid x silent phone..inilah masalah org sekarang..ambil mudah sangat benda benda camni.

aliza said...

wakakakakaka..tak leh blah ringtone dil to pagal hai.

Cik Jari said...

kalau dlm kelas salu gak la lupe silent or off hp..

fiezah91 said...

wakakaka.. vol 5 pastu lagu dil to pagel hai..adeyyyyy.. hbs 1 masjid dgr.wakakakakakaa

delarocha said...

ok la tu lagu tu... kot2 kluar lagu mencarut2 lagi parahhh

Ery Farieha said...

kekekekeke
mmg cam x sampai hati nak gelak
tp gelak jugak

liyanaziz said...

malu la malu gilo awekss tu.. macam x kena masa je nak call?? heee..
pssttt, suka sangat bila akak lolly komen blog.. malu nya!

mie said...

wow!!
adkah berdasarkan pengalaman lolly juga ni..
ahahaaaaa

Legasi Piston Pecah said...

aiseh,perubahan yang merubahan.

syamimi fatin said...

haha penah kot masa solat jemaah kt surau... nseb msg je, xla lama sgt tpi keluar lagu laa haha :D

Sophie Al-yahya said...

adoi kelakar bebenor laaa.

Liquid said...

hahaha enset xde software silent kot dia tuh ehehehe

bantalbucuk said...

haha..mesti pak imam tu bersungguh2 melawan kekhusyukan dia..hehe :D

::ienafazlyna:: said...

muahahha..lenkali sebelum smyg kena off or silent hp tu..bkn setakat tuan punya hp yg xkhusyuk, org len pun same..hehehhe...mcm2

ezany said...

kah kah.. sengaja la tu dia reka cerita.. nnt boleh kata kat awek dia malas nak g masjid lg.. :p

alinac lover said...

hahhaha sabar jela..

awat di xckp siap2 nk p masjid hahha

amier azrul alias said...

hehe..
lwk la..
mesti imam tu pon duk nyanyi dlm hati :p

APi said...

rajin pulak die bawak nset pergi masjid ye..
da la berkain pelikat..



adoi..
tergelak la coi..

mr.syazwan said...

HAHAHA

(sambil tutup mulut)

pak long said...

salam....
matikan pone anda....tiada semulia panggilan ILAHI...

.....kan dah tulis kan pintu masjid...nampak sangat jarang gi masjid..hwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cik Miera Aziz said...

hahaha. kalau miera pun mau tak gelabah! >,<

haha. lucu gilee!

Eazy Izzuddin said...

hak3....
adoi..
sakit perut gelak hehe
xD

lionteen said...

haha. ni msti bf lolly ni. kihkih.

Fahrin Ahmad said...

hahahaahah...,

wei guane jadi lagu tu...


gua tak pernah alami.., tp org sblh gua pernah...dah dalam hati gua berkata

"watefak"

batal tak ek smyg aku..=)

merahitujambu said...

wakakaka..susah nk ramal org..kadang2 berubah sb awek...tap ada bagusnyaa..tp lau 26 jam asyik nk call jee..ceh..org nk solat pon x leh..ahahaha

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Gilalah Lolly..
tu la..time nak g semayang ingat la nak silent fon..atau msg dulu kat awek..nak g masjid ni..jgn call..
atau tgal je fon kat umah tu..

~aSFaLiZa~ said...

hahahah... gila kelaka. nk2 tubik lagu hindustan

mlle tqa said...

len kali. silent hp dulu sblum g smyg.hehe

.::WaNiE::. said...

lagu hindustann

omaigod hahahahahahahaha

suffer8zine said...

hekkk hindustan

Terkini : Slower Is Better

Adzriel AB said...

tok imam melatah le tu.... hishh.. he..he..

ct kamila said...

hahaha.. nasib badan.. tapi kelakar weh

:P

iday said...

prnah sekali,solat kat masjid,,tgh2 smayang bru tringat hphone tak silent,,solat tak khusyuk sebab pikir pasal hphone tak silent & takut memekak,,huhu

hana said...

haha..
waktu2 semayang gak awek die nk kol..
hahaha..
naseb baek sye x de pengalaman cz sye mmg jenis silent hp..
hahaaha

mrS May said...

aduyai sedeyh tol....
lawak~~lawak~~
dil to pagal hai tue yg xtahan tue

Puan Capa said...

hahahaha!!!lawak!lawak dik non!

~ NANA ~ said...

erkkk kesian ade la...hihi

MerLe said...

lucu + kesiannye dia~ sbb tu la org kte klu g msjd xyah bw hp..tape..tape..amik jd pengajaran..

Khairi said...

lolly,

ckp kat dia, seluk poket tu ambik henpon dan 'reject call'. tak batal solatnya.

Itu lebih afdal daripada biarkan pak imam menyumpah layan dil to pagal hei masa rukuk.

k.nisa said...

hahaha..agak2 la pun kalo nk pakai ringtone dil to pagal hai..kah3x...confirm satu masjid sembahyang xkhusyuk dengar ringtone dy..sbb pakat2 dok tahan gelak..kah3x

eiffel said...

lol~ xnk kalah...dil to pagal hei, dil to vana hey!lol~


camtaeK!

Finaz Jaafar said...

wahahaha..takkan la nk putus ngn awek sbb tu..dy yg tak silent kan kot..hahahha

NuR 'aQiLaH said...

time exam penah jugak telupa silent.
naseb baek bukan lagu diltopagalhai.

wakakap

Ainee Cumi said...

Ahahahah!! Lawak lawak. Kesian, tak pasal pasal je kan..

diana said...

kesian..
lain kali pi masjid tak payah bawak hp..hehe

aLya said...

hahaha..cian gile mat..
x baek wo wat bnde x ikhlas..hehe

lieya orange M.I. said...

kecian encik M nih...
tu lah..sembahyang tu ikhlas, jgn utk awek jer..
kan free2 kene..hehehee

MIMIE AIZA said...

hahah.. kesian lah org tuuu.. x pasal2 je maluuu

powluck said...

nasib baik tok imam joget..
kalu tok imam tukar2 baju, camner..
ala2 bollywood..

cik bihah said...

kelakarnye.. adoi penah gak cmtue rasa nak gelakkan tp xsampai hati,,

nurayunni said...

HAHA...klakor giler..

ciK LyndaWawa igUana said...

hahahahha..lucu2..hehehe

caliph shuriken said...

amik ko.. satu masjid layan dil to pagal hai smpai abis, hukk...

latest en3: ~ kawaii handmade giveaway ~

JIJI YU said...

ringtone takleyh blah langsong..eheh..seb bek tak setting lagu ramlah ram

Ampuan Awang said...

wah, hampir nak terbalik dok baca entri ni...

Misz-sakura said...

hAHAHA, dil to pagal hai lame2 kan jadi "pagal" betol ehee, naseb bek tak lagu rock yang keluaq =p ...

YanaMIB said...

awek dia peot kut time tu lupa waktu solat kul brape..hikss..


volume 5 tu x menahannn..adoi la..hahaha~ =P

nina suhaina said...

hahaha..volume 5 dil to pagal hai? aku memang tak boleh tahan nak gelak la kalo macam ni. haha..

Ali ridha said...

suara telefon aku letak suara 2 sahaja.biar la perlahan.nanti kuat ganggu pelajar dalam kelas pula.

# # Ali-alridha.com/blog !# #

nadia said...

lolly,
sumpah saya jeles dengan kecantikan awak! ;)
nok comey supo awop etekkkk! heeee~

Liliyuli said...

lelaki remaja pakai ring tone industan memang tak boleh bla..hahaha

teenagerhousemaid said...

hahaha...lawak sangat!!!
terbaek ouh...
anyway nice belog here...

saje2 blog walking...=)

FarhanaDr said...

Eh jap jap.. Suke laki-laki yang minat hindustan ni.. Lalala.. :p

Lynda Ahmad said...

kelaka giler!

Muji Anto said...

Cerita Lawak Giler

Surat putus cinta penjual buah

Berita Terkini Malay

Funniest Short Jokes

Guyonan Koplak