walau aku tak pernah dibesarkan di kampung, tapi SUASANA KAMPUNG tetap di hati :)

keh keh keh sila paham karangan aku tak pernah A sebab tu tajuk berbelit camtu huhuhu! *salahkan cikgu BM

yes minggu lepas adalah minggu paling membengkekkan hatiku perasaan memang nak terjun bangunan je ghasenya huhuhu! so untuk mengembalikan mood keCUNan aii (pitam) makanya adik2 bawak akak kertunya ini pergi melihat suasana kebun cheaaaaa excuse me sekurangnya2 bawaklah aii panjat gunung everest ke gunung kinabalu ke *adehati* ni bawak aii pergi kebun getah je huhuhu very the kampung oke.

ekceli dah lama kot aku tak datang sini sampai aku sendiri tak kenal mane satu KEBUN GETAH apaaaaak aku ni *eh yg ni ke kebun kite.. eh yg tu ke kebun kite* haaaaaa kau lihat betapa murtadnya aii dengan kebun sendiri lalalala yelah last aku tengok mase pokok getah ni cinonet-cinonet je kot tapi sekarang dah jadi salah satu pendapatan family aku. lama gilewwww tu wa cakap lu.


taraaaaaaa dah sampai pun. walau petang tapi angin sejuk gila-gila shiok oh kalau tinggal kat sini walau baunya sungguh menghampakan hahahaha! mak layan je nyah oi asalkan tidak menjejaskan kewangian perfume christian dior aii kuikuikui! *lempang

aku tak paham ape motif adik aku capture gambar ni nak menampakkan vontot aii yg seksi tu kah hahaha! eh hello vontot jenifer lopez lagi 5 kali ganda seksi tau so tak payah nak ambik gambau camni lain kali oke. boleh dipenjarakan angkara melakukan gangguan seksual ni hahaha!


kelihatan disitu datin mummy yg memang akan sentiasa bergaya walaupun di kebun getah hahahaha! dan adik lelakiku yg mantap *mantap.... ke? blah* dan dibelakang sana tu eh sape tu? tetibe muncul kusssss semangat.


hei jakun betul kat pokok getah pun beriya-iya nak bergambar hahahahah! ingat kau tantek tangat ke? tak tantek punnn.


kepada sesiapa yg tak kenal susu getah kuikuikui! *eh macam mengata diri sendiri je lalalala.


kau lihat sampai tertidur aku tunggu diorang round kebun getah. tapi angin kat sini memang terbaik wok sepoi-sepoi bahasa tamil je angin menderu ecece. nyaman seh betul tak tipu.


bangun2 tido buat muka stress hahahaha! ngeri aku tengok gambar sendiri wakakaka (sila fokus kat selipar kuikuikui)



ni rumah buruh-buruh daddy aku. dioranglah yg pungut getah kat sini. jangan disangka rumah begini tiada television tiada peti ais tiada mesin basuh oke COMPLETE oke macam-macam ade.


ucapan terakhir : BYE-BYE.


kualiti gambar amat mendukacitakan maklumlah guna henfon adik je huhuhu! takde sape2 nak dermakan DSLR kat aii ke? *gosok2 dada anak datuk cheaaaaaa.


salam sayang,

93 FAHRIN AHMAD:

Aduka said...

huih..
xde nyamok gergasi ke mengeget cik lolly?
O_0

cik pulau said...

ahahha... kenapa dgn selipar nye??
ok la tu.. gi kebun pakai camtu..
kang pakai heels xleh jalan lak.. lalala~

udara kampung mmg nyaman... x tipu.. hehe..

qyqa said...

hahaha..
walaupun bau x sodap tapi tetap bole relaks yekkk

Encik Psychopath said...

besarnye bontot.





eh silap. bestnye ade kebon. sy takde pongg.

Cik Ezy said...

kat umh tu astro pon ade ye?
hihikkk
luar setinggan dlm cam kondo.. ekeke

zool said...

wah memang kaya betul la dia ni.. takut nak masuk meminang camni..huhuh

oranglidi said...

hahahaha. tidur tipu la tu.

delarocha said...

popular tul pokok getah tu, mentang2 ler harga tgh naik

dak eina said...

mano nie ???

Mat Gebu said...

Fuu yooo...dah lah anak tokey restoran...rupa nya anak tokey ladang getahh...sahh wangg besar nihhh!!!...

niesz said...

wah!sekarang getah dah mahal..mmg kaya la sape2 yg ade kebun getah nie..ehe..

aliza said...

kebun getah dia sedap ade buai lagi..besh2.

zuar said...

kat tempat tempat camni la orang kampung cari duit...walaupun busuk, banyak nyamuk, pacat, diorang tetap ke situ setiap hari semata-mata nak cari rezeki yang halal..kalau xde diorang, kita pun nek keta tak pakai tayar getah skrg ni..^_^

fikri razali said...

best bset org tanah merah

fiezah91 said...

haha..dah fokus kat selipar tp xda apa pun..siap tenung 24jam selipar tu.. ekekeke :P

Cik Yana said...

Jom join venture cik Lolly. Family cik Yana ada kebun kelapa sawit. Kita pindah kebun kita duk sebelah-sebelah. Hahaha~

Nadhirah-chan said...

huahuahua , pasni nak apply jadik penoreh kat kebun miss lolly . boleh landing2 . kehkehkeh

Nordin said...

best nya suasana macam ni.. huhuuuu

Legasi Piston Pecah said...

saya pon bukan dibesarkan dekat kampong...tapi selalu balik kampong..

ardinihumaira said...

seronok ah miss lolly pungut buah getah nanti :D hehe.. dni suka pungut buah getah tau

bantalbucuk said...

wah..seronok ye main kat kebun getah..hehe

MerLe said...

tringat kt kampung la plk...lama x maen larik-larik dlm kebun getah..hOho~

sarah mohamad said...

kaya ah daddy miss lolly . sekarang ni getak naik mendadak . teehee

APi said...

lolly ngan pokok getah tu lebih kurang jek tengok..
erkk

fadhdeela said...

bestnyer dpt blk kg dan merasai suasana kg..kg kita dah mcm bandarr huh pembangunan jer!!

Meh singgah: Tak beri kemanusiaan langsung!!!

♥CIK SHA♥ said...

aiii yang..masuk kebun pun pakai sweater ek??kui3..


gile best tido dlm boyan tuh...

MIMIE AIZA said...

anak2 dato dengar tu permintaan cik lolly nak dslr.. sediakan cepat. heeee

Maizatul Akma said...

bestnya surrounding kampung miss lolly. tengok gambo pon dapat ghase kedinginannye uhhh :D

/Dayah/nurul/dayak said...

comelnya dia cite..hot2 ayat vontot...bole bwk pengaruh ni

Johari Hamzah said...

wah.. lawa tmpt tu ek... takde sungai ke? lau ada sungai lgi best dpt berkelah.. huhu..


p/s: saje komen nie.. sbb nak jadi salah sorg fahrin ahmad dkt sini.. huhu.. :p

Up2saya.. said...

slalu balik kg lepak ladang kelapa sawit je..hehe

kembatolo™ said...

rumah kite nanti dekat sini ke?
eh apsal kite ni? kahkahkah

laskar rainbow said...

rindu plakkk kat kampung halamannn;))

aLya said...

selipr masuk kebun getah paling cun.hahaha
da leh wat filem hindustan kat cinie nie.. ngeee :)

black_mel said...

cerah btul kebun getah tu..xde semak samun..gambar last cantik...

NuR 'aQiLaH said...

atakkkkkkkkkk.
treksut itu sgt begaya. kuikuikui

sebelas said...

ok.saya suka gambaq bontot tu.

10/10.




sekian terima kasih =.='

ezany said...

pasni boleh la cik lolly keje part time toreh getah.. skang harga tgh mahal.. keh keh..

Wan Gerrard said...

wah masyuk ni, ad keje kosong x? :P

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Nampak bontot je, tak perasan kat kebun dah. ahak ^^

mie said...

apasal pelik je gaya tido..
tido ke berlakon?
ahhahaaaa

Bro Framestone said...

bg pun duduk kampung gak..

pokok getah sendiri masih xboleh nk toreh lagi T-T insya'lah dalam setahun dua sudah boleh

erm ke nk mak abah nk abg balik sana menoreh T-T

jaa64 said...

alalalaalla,shomeynyer ~.~
i suka part kat buaian =)

misz molecule said...

lolly............


















rindu!!

















lama tak dtg cni..:(























http://thyyunxthiya.blogspot.com/

Puan Capa said...

ladang getah kat ne tu?cantik tersusun...pergh!!!lepas ni leh jadi duta kilang tayar cik lolly~ kui3

maiMOONyet said...

nk cantik kn muke lolly? tempek susu getah kt muke u :P

Mr feckry said...

steady la..lu ade ladang getah..!

forever love said...

kebun getah xsemak..kebun kelapa sawit semak..haha

Liquid said...

harga getah naik skrg neh...


ley la blanje incek liquid kan...

kan kan.... ehehehe

Ujang9897 said...

wei anak jutawan kau ek makcik...



tapi gaya kau dh mcm ala2 janiper lopes umur 50 tahun...hahahahha



curik gambo buat entri utk bahan boleh tak..=)

suri said...

wah mmg sweet tul miss kita nie..

kak nisa said...

best o jd budak kampong, umah kg k.nisa pun belakangnya ada getah, nenek punya...masa kecik2 dulu rajinla tolong nenek kutip getah, tp dh besar ni keje kutip mainan anak bg sepah je la...hehehe

Fairus Bin Mamat said...

WAH.. BESTNYA KAMPUNG..

Einaz Shah Rizal Thomas said...

i love fahrin ahmad too ;)

merahitujambu said...

cik lolly kita xde kg..kg kita kt kl..cmne tu??uhuk..

yan_n.i.m said...

cantek kebun getah ituewwwwwww...!!
klo wat ala2 phtoshhot kopem cutee lolly.! ngehehe

Ahmad Syazwan said...

kampong terbaik

iema... said...

kampung mmg best,....

menyamankan...........

udara masih segarrr......

YanaMIB said...

ai pn xpernah msk kebun getah lg oke..eh org panggil kebun ke ladang?? lalala~ =P

cikpepel said...

wah....lawatan rasmi p kebun getah tuh....

AiDa AzRyN said...

sempat lagi baring ye?huhu.. :P

arboqskii said...

pewitt2...si penoreh....pewitt2

nescafeais said...

hatiku terpaut pada gadis si penoreh getah..hahaha..penoreh getah skang tgh kayo rayo....bleh la sambar DSLR satu..hehe

zahidah dihaz said...

tak pernah pergi kebun getah..


New Entry: Semakin berusia semakin bernilai

alinac lover said...

brg2 atas buaian tu best~

HafizRahman.com said...

oiii kaya laa...getah mahal....mintak daddy beli DESELAR satu r pakai duit jual getah skrap

liyanaziz said...

holah, yana nak beli dslr pun x dapek, nak belikan kakak lolly jauh lagi la ni.. hahaaahah.. bercanda di kebun getah... maintain hot noksss!

twinkle twinkle said...

waaa sgt bestnyaa,,xpernah g ladang getah ;D

Miss Tatie said...

siapa nak duit bernilai rm250? siapa nak tiket wayang exclusive di Platinum Suite Cathay Cineplex dan lain-lain lagi... siapa nak sila join contest di blog tati sekarang!!! sah sehingga 31 mac...

http://berkatalahdia.blogspot.com/2011/02/contest-mesti-menang.html

ct odah said...

loly ko nk blaja mnoreh...meh aku ajar kan..hehe

pak long said...

salam...
fuhhh semua gambor tu bergetah..sebab lokasi pengambaran kat kebun getah...cantik nyahhhhh..mak suker..hehehe

Fika Rozaidi said...

waaaa bestla dia dpt lari2 kt kebun getah! sukeeee :D

ARJUNA.Inc said...

waa..cm tringat kg gak..haih..dlu pn sy ikut abah n mak sy kutip getah kot..waa..skang je x daa..tp sies..kebun awk cm bersih gler..huhu..bes2..

suffer8zine said...

heheh bahasa tamil ye

Terkini : Akuarium Paling Kecil Di Dunia

ciK LyndaWawa igUana said...

saya pun nak dslr..huhu..papepun..cantek gambar baring bersama keta kuning gtue...sila buat gambar profile ok.....heheh

sabri as sobar said...

saam ....bile tgk susu getah,teringt mase lepas abih spm dulu..ni la pekerjaan sy...mase 2 susu getah rm5 sekilogram tp skrg dh naik, maybe rm10 kpt...bau busuk susu etah tapi no hal la sbb dpt duit kn...

HonEyBuNNy said...

wah cik lolly....suka tgk gambar cik lolly tido dalam buai tu....comeiinya la..ehhe

Botak said...

di celahan pokok getah terdapat sekumpulan jembalang yang cuba untuk merasuk..
wahkahkahkahkah...

JIJI YU said...

wo0hohoho kompom beriban masuk ni....

diana said...

gambo tengah menoreh tak de ke

ayucinta said...

cik lolly sukenye tengok..besarkan kebun daddy lolly..

ahmad endo said...

jangan jeles...aku orang kampung...hehehe...penoreh getah sekarang ni income lebih besar dari pegawai ow...hehehe

Budu Masin said...

lolly.....tu vontot u ke tuh?? macam papan je..hahaha

Eazy Izzuddin said...

uish sedapnye tidoo..
xde nyamok ka?? hehe
xD

Zulfahmi Abidin said...

betul2 pelusuk nie.^_^ hahaha.sgt cool bile boleh baring smbil dgr lagu tamil.^_^

dmaqmalaysia said...

tak pernah pown jejak kaki ke ladang getah..huhu

khairunnisa ♥ said...

haha.. kelakar miss lolly ^_^ tak pernah tengok lagi susu getah ^_^ hee ;) i mean yang real punya.. nice entry..

shark said...

waaa...
sempat lg miss kita posing kt pokok getah ek..
hehe..
makin mahal ler getah pasni:p

amalina sahaja said...

alalala comel :D

~kuyam~ said...

wohohoho Lolly,posing baik pnye ats buaian tu
hehehe

Nurulbadiah Lai said...

yayank cntik..hari2 i dikampung..and memang best giler duk kg hehe

cik nur said...

hurm nur dlu kecikslaloo la lepak kebun kelapa sawit tok ayah tapi skang tok ayah pn dah tak bawak pergi sana..ladang getah tak pernah lagi smpi tapi best apa pergi tempat2 mcm nie pengalaman kan ^___^

Nizam said...

aik, pakai sweater ke masuk ladang getah? hehe..
takut nyamuk eak...