* sinopsis raya aje boleh? *

walaweihhh. dah lama aku tak selongkar belog aku ni ha. kalau buka pun, kejap2 je. just imbas2 gitu. siyes. tak da mood oke mahu online. nak kata mood ghaye lebih, tak jugak. semakin tua, semakin mood nak ghaye kurang ke wei? kalau gini tak nak tua ah boleh? MUHAHA. :):) time raya je, nak tukar jadi kanak2 sugus balik. ahha. tak malu sikit kalau boleh duit raya pun kan. ini bila tua2, dapat je duit raya, selalu geleng2 kepala tanda tak mahu. pastu kata tak mahu duit ghaye! tak mahu duit ghaye! tapi terambik gak. apakah? lalalala:P:P


ini dia baki duit raya shaye sekarang. :) shaye tak mahu. tapi orang nak bagi jugak. so, terpaksa ambillah. ecece. ayat taboleyhbelah.
* sila anda tidak melihat tangan bapak nenek besar itu. itu bukan tangan saya. tangan nenek saya.


eh. lupa nak bagitahu. kat atas tu pengenalan raya. sinopsis raya kat bawah ni ha. T__T



RAYA 1.

permulaan raya aje dah kalut ribut. nak pegi SOLAT RAYA, kunci kete merce daddy hilang. punyalah cari punyalah cari jugak tapi tak jumpa2. so, terpaksala pegi dgn kete daddy yg satu ag. sampai je kat masjid, aishoooooo penuh melimpah2 orang kat masjid. bayangkan masjid punyala besar tapi masih tak cukop ruang utk solat? sangat seronok oke? hiks. sampaikan lolly dan mummy terpaksa solat kat luar masjid. sebbaik panas terik. kalau ujan? naseblah:P



oh lupa nak bagitahu. picta ghaye lolly sekeluarga takda. sobsobsob. :( nak buat camane, balik je dari solat raya, terus family aku tukar baju dan masuk dapur memasak macam2. masak nasi minyak lah. masak spageti lah. masak makaroni lah. masak rendang lah. ketupat lah. macam2 oke? dan lolly? kupas kulit bawang sajork. agaga.:):) mak aihh. kalau mak mak baca belog aku. mesti direject aii ni ha. hihi.

hmm. family lolly masak last minit gitu coz tak sangka my pak2 sedara, my mak2 sedara, shepupu dan tetamu2 lain semuanya nak datang rumah. maklumla, rancang nak pegi umah mereka. tup tap tup tap meke semua tepon nak jom heboh kat umah aii lak. dah la tahun ni tema rumah tertutup. mmg tertutup rapat oke?. sbb rumah baru masih tak siap lagi. pastu rumah bersepah2 la sangat. kesian adik aii kene kemaskan. dan lolly? hoyeaahh hoyeaaaah beraya bersama rakan taulan. agaga.

apaapapom. terima kasih kpd tetamu yg hadir. tak putus2 dari pagi sampai malam :):) toce toce.


aishoo. mengapakah wajahQuh terputih secara berlebihan? ini semua salah kamera! ceh tetibe.


i love them. keluarga keduaQuh :):)


muah muah kat 2 orang buah hati aii ni. agaga:):)


pose raya melayu ke pose raya cina ni ek? gong ci gong ci gong cini.



RAYA 2.

raya ke 2 ni aku SKIP je boleh? takda maknanya raya ni buat aku. HAGHAG:P. yerla. suasana x beshhh langsung oke? ajatnya nak p beraya kat kota bharu, tapi terhujan dari pagi sampai petang plak. atuyai. :( pastu jalan opkoz rr jam kan? me dun like. so. aii raya depan tv sajork. kamoo semua tanyelah, program tv apa time raya kedua tuh. semua aii tengok oke? muhaha:P:P

so. raya ke 2 kami BURN sajork!

owh ya. tengs kepada my shepupu yg menseponser HADIAH RAYA. gift ni dari lombok, indonesia. eh cop! silap silap dari london lah. sangat suka suka suka. :):) raya raya pom ada gift jugak. yeshhh! aii like it ahak ahak.





kisyhuu punye. sungguh smart. P__P


ferdi punye. dia sangat sonok oke dapat jam idaman. "__"



RAYA 3.

huh. pagi2 lagi bangun konon2 nak pegi RUMAH TERBUKA ex sekolah. aku dgn semangat berpakat rr dgn member2 sekolah nak pergi makan free la kan. buat cam muka tak malu seket. hihiks. :):) sampai je kat sekolah tu, aduyai. semua tetamu tua2 saja. terasa lak kami ni muda sentiasa. agaga. pandang kiri machik. pandang kanan pachik. aishooo. siap bawak anak cucu cicit lagi. cit. kami silap acarakah? ghase2 jemputan untuk semua bekas2 pelajar. huh. tapi kenapa pachik machik sajork? atuyai. :(

sampai2 je sekolah. terus kene buat pendaftaran ALUMNI. siap kene bayar rm10 lagi. ahaks. konon nak makan free la sangat kan. sekali hambekkk kau, bayaran bapak mahal. :P:P sabauuu je lah oke? dugaan apakah ini? kalau aku tahu begini akhirnya, baik pegi makan kepsi je. lagi bebaloi-baloi. terhingat lak ayam hot spicy tuh.

pastu tengok kat pamplet. ini bukan majlis rumah terbuka. tapi MAJLIS ALUMNI BERSAMA BEKAS PELAJAR 1971-2000. apakah? aku tak wujud lagi oke kat sekolah masa tahun tu. hisy. siapa bagi maklumat palsu kat aku ni? malu wei malu. patutla mak mak pak pak je yg datang. rupanya? wuwuwu:'(

apaapapom. kami tatap cool. buat muka seposen :P:P


dah bayar mahal2. harus makan banyak banyak banyak kan. abaikan si baju hitam tu. si penggoda tegar ye kawan2:)


wif my lesbyQuh. sila pusingkan lappy anda untuk melihat picta ini dengan jelas dan tepat. malas nak rotate. :P:P


owh adik2. sila membuang di toilet berhampiran.


ohyesh! kamilah sang power rangers yg sejati.




wah. gersang gila pose. ahha. siapa yg paling gersang? cuba teka.



sekian saja sinopsis raya untuk anda. MUHAHA. sinopsis la sangat. bapak berjela jugak. sabauuu je lah :P:P


oke lah. dah letih aii menaip. so kita berehat sebentar bersama BISKUT NESTUM :)

MEL. ini biskut nestum. untuk kamoo :):) shian dia. tak pernah kenal biskut nestum ahha.



salam sayang,

77 FAHRIN AHMAD:

Akmar Anuar said...

fes!

Akmar Anuar said...

hehehe...lolly oh lolly..
akhirnye ko update gak blog...aku d0k hari2 visit blog ko kot2 ko update senyap2 ke kan?? hehe =p

mcm bese ar, entry ko ni wat aku senyum or gelak sorang2...sengal glee ko esp bab ko gi 'beraye' kt skola lame tu..hahaha...yg takleh blah ko mls nak rotate gamba senget tu mentang2 ko nak sengetkan ktorang gak kan? BENGONG KAU NI..

ni pe cte raya ke 4, 5, 6 ,7 takmo cte ke??????? aku tunggu lagi niiiiii....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

third!


KAHKAH. perlu ke?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

oposhooot. gila ayu oposhhoot aku. agaga. opsy. aku terharu ghase2 nak peluk ciom kau ah bila ko cakap gitew. agaga.

grr. aku saje tamau rotate picta. coz sekali sekala ko perlu asesais utk herotkan kepala. kat2 final lak ni. wajib henyotkan kepala ko tu tgk poc aku. BAHAHA.

ohho. raya ke 4,5,6? aku raya 3 ari je dalam seumur hidup aku.wakaka.

Akmar Anuar said...

merepek btol raye 3 hari jeee..aaaa..nyampah!!!

meo188 said...

wah, syoknye raye!

Sy suke gmbr pling last. makan biskut.

posing ala2 kucing mkn friekies. So Cute!

wah.... terjatuh jantung ke buah pinggang... cair gile ah ding dong...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

KAHAHA:)

ko ghaye sebulan ke wei. gila ah kaye ko. aku ghaye 3 ari je, dah pokai duet aku. BAHAHA.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

dasar kuncing jantan.

ahha. kalau kuncing perempuan posing. suka ajerp dia yea? alalala.

Samaira said...

adoi2 ingat2 mau kutuk pic2 miss lolly
tp..cute sgt la plak
sampai x lalu nk kutuk wakaka
hehe

Akmar Anuar said...

oit, aku raye sehari jela iaitu hari raya pertama...hari raye kedua terus aku terperap dalam bilik mcm kerang busuk study jeeeeeeeeeeeeeeee sampai la skrg eh sekarang aku tgh komen entry kau ni ha..hehe....

='(

Melz said...

wakakaka... dush² lolly.. mel zoom x16 baru nampak beskut tuh cane...
meh² post sket..kat mel

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

amboi, pnjgnyer sinopsis nih ea?

oleh tu, komen pn kna sinopsis gk, jap ek?

raya 1
da jmpe lom kunci kete?
apsal lak xde pic raya ni? raya first kn pntg!

komen strusnye akn dsmbung lain hari,time ceh!ngee~

HIZAMI said...

haha.

sin0psis kan?

naseb tak esei.

k0mfem lagik byk~

cybernetic88 said...

wah sonok beraye. hee.

Miss Alisa said...

x nk duet raye bagi kitew ar . agaga~

edda(",) said...

lolly, dtg uum jumpe jom?? heehehehe

Lisa said...

meriahnya ghaya!!

(:

Kasawari said...

wah best ler dpt duit raya.. merah2 pulak tu.. hu hu

farah said...

waa,
jadi model biskut dan duit raya ye.

:P

Framestone said...

he...23x awat raya ke 2 xnmpk langsung muka he..23x

peh mulut kate xnk...tp tgn dah tadah dulu he..23x

www.broframestone.com

Amer Aan said...

jaat ko duit!!...
ko mncuri awek aku....
aku akn rampas..
ko dn amik blik..
awek aku..
hahaha :p

meo188 said...

gudnite cik lolly...

tidur dulu.

kalau mimpi dapat no. ekor, habaq mai ye.

bye2

ezany said...

sampai raya ke3 jer ek.. pastu blk umah da ker..

lieya orange M.I. said...

...lolly la bglieya duit raya...=p

...itu pose gongxi gongxi la..=D

~ceRRy beRRy~ said...

perghhh...
raya2 pn dpt gift gak..
nak nak nak...!!!!

bestnyeee raya wat reunion...
ehem2..
mana tau pakcik2 makcik2 tuh de anak teruna encem2...
sila la amek hati mereka..hik2...

CikYana(",) said...

wahwah
raya sakan nmpk
lalalalala

en.alierostam said...

owh..tny eh..lum ade makwe lagi ..nape?..nak tolong adjustkan eh ..hahaha

Encik Azizan said...

woow keluaga kedua..nice2..hehe..

selamat ari ari raya

miszchocolate said...

wow!!bes rye!!!
btw...camat ari raye:))


note:
pos cket duet rye!
hikhik..

MissXyanne said...

bestnye ade adiah mase raye! dr lombok eyh? i pernah g sane once. sangat banyak mutiara kt sane, ok! dan ade pantai yang pasir dia bulat2 (siyes ni! i sampai tauk pasir dia dlm botol)
p.s. banyak x duit raye u?
ehe~

Mr Swat said...

wooo..... hantu raya kamera tul dia nih.. huhuhuh...... peaceee....

jgn marah2 tau.... sonok raye.... ??

mr.syazwan said...

eluuuuu lolly....

wawawawa gambar kamu x hingat....

tetap MELATOP N FUUUYOOOO mcm abe WAN

hahahaha

tpi sat2...

wan nak tanye yg member lolly yg baju biru tu AZAM kan nama dia kan kan kan???

hahahahaha

alamak keciknye dunia ni...

tu kawan kawey gak...

1 course and 1 sem ngan dia meh..

hahahahaha

mr.syazwan said...

terkezut gak tibebe nampak muka si mamat ni dlm blog lolly ingat scandal

hahahahaha...

ooo kwn sek erk... ermm bgs2...

apa2 pun SELAMAT HARI RAYA...

HARI PERGI MAKAN
SELAMAT JALAN..

s.y.a.r.q said...

ni dah jadi cerpen nie...

chipsmore said...

nk biskut nestum gak!!! hikkk...

tp sy lg mau henbeg itam tu..hihi..

btw,samat ari raya ;)

Noorlaila Mohamed Nor said...

haha sangat meriah!
lagi sengal!

oranglidi said...

lesbyQuh tu menda ye? sepupu ke maksud dia? wa konpius.

weh, summary summary jugak.. apdet lah weeehh!!

yang gambar lu sorang putih tu memang lawak. cis, salahkan camera plakkk.

(ade dua kuarge ye?)

oranglidi said...

summary plak dah.. SINOPSIS!

merahitujambu said...

wah..raya sakan ek miz lolly kte..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*samaira:

ecece.
cute kah?

mybe ada laki2 tu yg kiut kowt kan? muhaha:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*samaira:

ecece.
cute kah?

mybe ada laki2 tu yg kiut kowt kan? muhaha:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kama:

ala shiaaan kama ala shiaan kama.

kama camane exam?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mel:

tu utk mel sowg je bskut nestum tu. terharu ngak?

wakaka:):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*samaira:

wahaha:):)

so, mane komen2 yg lain.

mahooo!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hizami:

lolly gitu rr.

xpandai nak tulis pendek2.

ade ajerp merapu nih:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cybernatic:

mmg sgt2 sonoks. tapi xda rr sonoks gila2. camane tu.

:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alisa:

opsssy. meh dekat sys meh.lolly bagi kamoo xtra duet ghaye.:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*edda:

edda. maybe bln 11 p uum:):) so. apalagik. serbuuuuu eddaaaa:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*Lisa:

meriah rr seket2 je. gambar yg meriah. suasana hambar:(

WAHWAH. mintak simpati r tu ayat gitu kan:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kasawari:

kalu dapat duet ghaye kaler2 ungu2 lagik beshhh.

BAHAHA:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farah:

model miss lolly ada dimana2 aja:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

24x. raya kedua tu. ta pakai baju ghaye. pakai baju tdo jerp:) so, xperlu nak ambek ghasenye. KEH3.

a'ah. tu tyme kecik2. tyme besar2 da insap:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mer:

apesal bermusuh ngan duet lak ni?

nah amek lollypop satu ambekkkkk~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

lolly mimpi ta dapat no ekor.

dapat no kaki camane tu?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezany:

BAHAHA:) raya ke 4 n seterusnya stadyyyyy.

wahwah:) stady la sgt2.:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lieya:

meh sini shayang ciom tangan lolly dulu. pastu lolly bagi duet ghaye eyh? kale ungu lagikkkk:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cerry:

hihi. beshhhh gilak. tapi xguna pom smua tu dihari ghaye. simpan sajork!~


hatiQuh suda dimiliki. so, xda maknanya anak2 teruna hensem bagai tuh. WAKAKA:p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cikyana:

sys lagik beraya sakan kan? lalalala

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alierostam:

ekeke. nak suh adjuz yg camane? putih? cokelat? kelabu?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*azizan:

hihi. syuuuuuh ajerp:)

selamat hari raya:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chocolate:

waaa. smua mintak duet ghaye nih. bankrap hakuuuuu!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

MissXyanne:

shayang. bukan dari lombok. dari ENGLAND rr yang:):):)


kamu dapat duet ghaye tak?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Mr Swat:

oh daku tamarah. sukeeee bebeno bila dipanggil hantu kamera raya. BAHAHA:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*Mr wan:

opkoz rr kita berdua meletoopppp. puyooooooo gitu kang?

yaa. namanya azam. WAHWAH:) kecikkkknya donia ini:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

sat2. opsssy. kitorang TAKDA SKANDAL~ weweks.

mat raya bang waaaaan!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syarq:

sebbaik tak jadi puisi je kang? lalalala

miss lolly a.k.a luvfareda said...

chipsmore:

nah cik hepal, sy sedekahkan ajerp beg itam tu oke?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*laila:

sengal lagik manyak dari meriah kang?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*orang lidi:

kehkeh:) summary pom summary je lah.

asal lol paham kan. ngee:)

yuppy. ada kuarga ke2. dasaaaaat kang?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*merah itu jambu:

ngeee:):) mmg sakan rr sayang. sakan lagik tyme kecik2 ritu:P

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sambutan raya keluarga lolly mmg ada kasi present ek? punyalah best! jelezzzz =P

joegrimjow said...

sinopsis la sangt
kui2

nak p bearaya umah die pon xbagi
uhuk2

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*nuar:

ngee:):)

ala2 krismas plak. ahhhaaa.

ini aidilfitri punya!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

eyh nak p camane. umah lolly tak siap ag rr. so, sepah2 sket:P

t siap. lol jmput semuaaaaaaaaaa:)

fikri FAUZI said...

waaaa,raye sakan nmpak.
:DD
selamat hari raya ke 14.
;D

en.alierostam said...

nak yg mcm mn?..cube campur 3 kaler tu jadi warna ape..hahaha

Maliq said...

hahahhahaa

gilo tok score aku weh muko kakah JUKI pun ado jugok. Sesat mano kakah tuh aku jupo dale blog ni.kecik molek dunio ni weh.hahahahhahaha