* gediks itu aku. sila jangan klik jika anda tak tahan gediks. keh3 *


p/s:
e
ntri ini memerlukan kekuatan mental dan fizikal untuk menscroll ke bawah. sila tarik nafas panjang dulu oke? pastu lepas.



sejak memenjak ni kan, aku malas gila gila gila ah nak bukak belog. nak hupdate belog lagik ah haram kan. panggg sekali kat syaitanirrajim yg hasut aii bermalasan gini. ecece salahkan syaitan pulak padahal diri sendiri yg malas. ahh tak kira. nak salahkan syaitan jugak boleh? kehkeh :)

aku malas bukan sebab ape. sebab gelora asaimen yg melanda. haruslah aku tumpukan pada asaimen2 kesayangan aku tu dan lupakan yang lain. ololololo. miss lolly, kau tak yah gedik2 nak tipu la oke? kau bukak facebook tu boleh pulak. oh oh oke. shaye tipu. sila lempang shaye. tapi aku nak cakap. memang aku busy busy tahap otomen menyelamatkan bumi. lalalala.

jap2 nak cite pasal ape eh? gedik tau baru nak pikir tajuk entri time2 gini. hikhik.

okelah. aku nak cite pasal malam aidilfitri kat ostel aku pada minggu yg lepas. WHAT? minggu lepas? aishoo. sabauu je lah. cite dah basi baru getik2 nak hupdate. kan aku dah kata, aku busy tahap otomen menyelamatkan bumi. ambik note kat situ tuh. agaga:P:P

sabtu lepas kan, kolej aku buat sambutan aidilfitri. aku haruuusss la terlibat coz ada acara makan2. MUHAHA:) aku kan suka melibatkan diri kalau ada upacara makan-makan gini. hah! sila ambik note buat kali kedua oke? tema bajunya pulak kene pakai BAJU RAYA. cisshhh aku mane bawak baju ghaye bagai2 nih. penat oke aku berfikir mahu pakai baju ape? mahu je aku nak p masjid jamek nak beli baju ghaye baru semata2 nak pakai malam tu. apakah? gediks oke aku ni. hmm. pakai baju tshirt dan tudung bunga2 je boleh? hah. lagik gediks gila2. kehkehkeh. sabauu je lah kawan2 oi.

akhirnya. aku pakai je baju kuliah buat kesepuluh kalinya. agaga. tak kuasa aii nak ikut tema, pastu pakai baju kelip2 bagai tuh. not me oke? ngee. *saje sedapkan hati sendiri sebab dop tengok orang lain shantek2 pakai baju kelip2. gila kedengki aku kan? ahha. but tape2. malam tu aii tatap hot but cold sikit2. ngee:):)

so, saksikanlah aksi2 gediks anaks mami ini :)


weh weh semua. sila control macho anda. sebab anda semua akan ditilik oleh pembaca2 belog ini. so, sila kontol kemachoan anda oke?


memang meletop props malam tu. suasana dewan pom meletop jugak. 3 bintang. hoyeeh hoyeeh. haruslah bagi 3 bintang jer. nanti pengarah perojek nih terperasan pulak kalau aku bagi 5 bintang. kalau nak aku bagik 5 bintang jugak, si pengarah projek sila belanja aku dulu. BAHAHA:) pastu pengarah projek jawab. ada aku kesah. cak cak cak =)


ini adalah muka-muka. eh silap2. ini adalah badan2 yg motip sebenarnya mahu makan free je. bukan nak sambut ghaye sangat nih. kalau takda makan. ya ampun takkan penuh satu dewan sampai aku terpaksa duduk nunnnn kat belakang skali. cisssh~


aksi membuat love yang tidak menjadik langsung. yumira buat love buah epal. lolly pulak buat love kemut dan kat tepi lolly tuh sebarkan senyuman love-love sajork. so, siapa pemenang buat love-love terbaik antara kami?


weh weh ni memang gambar candid betul. nampak je aku kontrol cun kat situ. tapi cun ke? agaga. tapi nih memang gambar candid. weh weh sila percaya tau. aku harap sangat kamoo semua percaya. lalalala. terima kasih =)


sila abaikan dagu si baju hijau yg berlipat ganda itu. aku mohon sangat sila abaikannya boleh? anda harus perhatikan keprihatinan si baju hijau yg mencedok nasi ke pinggan rumatenya. so, very very da prihatin bukan? ah ah so sweet lolly:)


oh rendang daging. oh rendang ayam. terima kasih kerana letak rendang depan aku. cam2 tahu je aii ni hantu rendang. nak bagitahu yang lolly pelahap sorang2 rendang ini. dan lolly bagi kat orang lain sikit2 jer. ahaks. dats why lah dagu aku ada lemak rendang skrg nih. aishoo. :'( tak suka tak suka. *sambil hentak-hentak kaki


si yumira nih. kalau dah boleh nasik. memang tamak haloba. sampaikan kat tepi2 yumira tuh kebulur tengok yumira cedok nasik. eh eh korang paham tak ayat aku nih. aku pom tak paham :P


peh so sweet oke main suap2. MUHAHA:) terasa romantica obsession pulak bila si yumira pandang aku begitu sampai aku jadik malu-malu. SEE? muka aku malu2 bukan? kehkehkeh.


mereka mereka yang mengkrontrol ayu ketika makan. kamon bebs. jangan kontrol2. sila gelojoh2. *sambil buat muka kedengki sebab aku tak ayu time makan.


ha. kan aku dah kata. aku tak ayu time makan. cait. ghase cam nak lempang je si gades berbaju hijau tu. makan tak hingat dunia. eh silap makan tak hingat orang sebelah. rendang tu main hentam sorang2 je yerk?


sambil2 makan sambil telinga aku dengar lagu raya. ini peserta aidilfitri fantasia ke hape hentah. tak ingat la pulaks. ala-ala akademik fantasia gitu. siap ada pengkritiks lagi. hambikkk kau! oh ya. pengkritiks tu pulak trio kumpulan kopratasa tu. sekali lagiks. hambiiiik kau. sengau tak sengau semua diorang komen. agaga.


penat aku dop pikir. nape aku sengih cenggini ghupe. buruk gila tahap cicak berak kapur. agaga. boleh guna tak pepatah tu kalau nak samakan dgn sengihan aku?


terasa kami adalah calon2 gadis melayu ke 3. ya ya. sila vote kami. kehkeh. tapi sabauu sabauuu jangan vote lagik, sebab gades separuh melayu 2 tak habes lagik. taun depan ye boleh vote.


ha. yg ni lak. pesaing terdekat aku dalam gades melayu ke 3. terasa aku akan kalah disisinya. malu dan sopan santunnya bukan kemain. oh jejaka2, sila vote aku oke? bukan orang disebelah aku nih. agaga. oh ya. sila jangan anda semua melihat badan aku cam tong derum itu. salah kamera agaknya. kehkeh. tatap tak mahu mengaku itu badan aku. boleh?


aku suka gambau nih. sebab aku nampak langsing. ya a auuw gitu kan. sekian terima kasih. weh weh jangan la kutuks aku. sekali sekala pujik diri sendiri. ceh.


pasangan prince dan princess charming. ekeke. sedondon kita ye faizul. latarbelakang pulak romantiks habes. cam dalam hutan. agaga. oh kawan2 sila click sayalahfaizul. terhangat di pasaran gelap.


WEHWEHWEH.
letih dah ni maks nak hupload gambau banyak2. part 2 boleh tak? cisssh. takut tak da mase plak. :P tape tape. korang tengok lah oke gambau2 seterusnya sampai bernanah bijik mata. hihi:)




euww. dalam folder aku, banyak gila pic aku peluk orang. tapi aku letak aksi peluks yg ini aje boleh? ah tolonglah. nak tunjuk kasih sayang yg melimpah ruah ke hape? aku memang suka peluk2 orang kot kan. lalalala. so, siapa suami aii tu, bertuah lah you. kehkehkeh. dan yg nak ghase dirimu dipeluks, sila tunggu giliran anda. lolly akan menghangatkan hari2 anda. cisshhhh, geli geleman aii tulis ni ha. ahha.


musuh paling ketat aku nih. jumpa je gaduh. jumpa je kutuks. tapi tape2. sempena aidilfitri, aku maafkan kau. lepas ghaye nih. start tak mahu maaf balik. ekeke :) so, insap2lah wahai nizam. kutuks2 aku nih akan dibalas kemurkaaan. sebagai tanda tak puas hati. aku conteng baju melayu kau dengan lollylurveff. com. hihiks. padan muka.


lolly bersama musuh dan kawan musuhnya. ecece. mereka ni kalau mengata aku, memang kaw kaw punya lah. terasa cam diri minum air kopi jantan. pahit tapi sodap. apakah?


wif my rumate. kami kalau posing. abeshhhh la donia. terhumbang ambing. abis tempat kami akan pose tahu? biasala cita2 time kecik nak jadi model. sekejap2 pose cam amber chia. sekejap2 pose cam adrina lima. tiga kali pose cam tyra banks. apakah? hua hua.



tumpang populariti presiden kolej kejap boleh? dan yang dua orang tu sengaja tau mahu tumpang poppulariti lolly dan presiden kolej. tak suka tak suka. eh eh blaaaah rr lolly.


dan yg paling penting. pose aku cekak pinggang. sangat buruk dengan tudung tak menjadi dan muka kedut2 serta senyuman tawar masin. *habis dah ni kata penghubung aku guna.


SEKIAN =)



p/s: sedang berusaha menurunkan berat dagu. ahha ahha. walau kawan aku kata aku cumil dgn dagu cam kek lapis tu. kepala hotakkk engkau kata aku cumil. ecece. padahal blushing gila dah tu. *wink.

p/s lagik: aku baru terjumpa kembar tiruan aku. cisshh bedebah. cite tu akan dihupdate kemudian sementara aku rajin nak hupdate. eh eh silap. sementara stok masih ada. apakah?



salam sayang,

66 FAHRIN AHMAD:

Akmar Anuar said...

fes! (tiru oranglidi)

Akmar Anuar said...

budak senget, ko ni asek2 APEKAH APEKAH je dalam entry ni, nyampah tau?! =p
asal muke ko mcm da len sket dari muke ko yg dulu2 eh?
mcm pucat or lebih tepat lagi SANGAT PUTEH muke ko tu..
takut lak aku tgk..isk..isk..

budak senget, ko dagu berlapis 18 ke, 118 ke...i tetap suke kawan dengan u..hehe =p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cishhhhh betul ko nih=)

aku tau rr ko ngan org lidi pasangan bahagia. wakaka:):)

agaga. aku ada penyakit keputihan kot? apakah? lalala. x eyh aku pakai bedak banyak sgt kot? cisssshh. aku sbnrnya itam je. ekeke.

Akmar Anuar said...

siyes weh..
muke ko mcm pucat sgt..
nak kate ko kurang makan, ko baru je makan besar2 kat sane..hehe =p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tak.aku ghase flashh kamera. hihiks.

padahal muka aku mmg pucat. siyes. muka aku mmg pucat. ekeke. pastu tambah ngan flash plak. lagikkkkkkkkkkkklahhhhhhhhhhhhh=)

Samaira said...

adoyai cik lolly amek gambo sakan tu hehe
pucat2 pun tetap cute x pe kekeke

meo188 said...

wah... gediks2 and the geng...

nak join jg. jom posing dgn abg super gediks nie :)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hakhakhak...gediks macho yer semua...cekak pinggang kira pose paling maut lah tu yer lolly? =D

(^,^) said...

masya-allah lolly...
pnjg nye la...
mmg prlu bnyk sabar.. hihihih

(^,^) said...
This comment has been removed by the author.
touyakaruma said...

sampaikan salam kat awek baju oren dalam picture yang pertama tu ... huhuhuhu .

farah said...

cik lolly nie gedik comel.

:D

edda(",) said...

wah!!! baju raya ke tuh?? comel jerk.... baju saje okeh!! hehehhee

Noorlaila Mohamed Nor said...

awwww rendang!
lamanya tak makan~

heh terhangat di psaran gelap
bahaya ni!

~ceRRy beRRy~ said...

adussss...
bc entri nih terasa mcm masih beraya lagi...
hehehe...

makan makan makan..
jgn x makan!

Ayie a.k.a Nyei said...

hantu rendang!! lariii!!!

ZARA 札拉 said...

woot!


bukan gebdik lah sayang~

itu lapar sajork~

hehhe~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*samaira:

huwaaaa. semua org kata aku pucat gila nih. sobsobsob

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

buleh3.:)

kehkeh. kita gedix kat acara lain ye bang meow!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anuar:

BAHAHA:) ye ahh control machoo semua.keh3.

tak. tu pose paling tak maut tuh. agaga. pose sakit pinggang:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

(^,^:

tu rr. sape yg bace entri ni perlukan ksabaran yg tinggi:) keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touyakaruma:

wahh. gedikkk kau yea. tabuleyh2. kne amek lesen P dulu baru leh ngorat baju oren=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farah:

*blushinggg. keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*edda:

wah. dengan nada menjeles tuh. agaga:):) dush2.

bkn. tu BUKAN BAJU RAYA oke? tu baju kuliah~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*laila:

keh3. rendang kim slm kat kamoo:)

owh ya hero pasaran gelap juga:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherry:

makan2 biarr gemokkks~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ayie:

ekeke. takooooot ke? atuyai. ayie oh ayie. meh main aucchhaak ngan antu rendang mehs~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zara:

ekeke. zara, da oke ke chicken pop?

lieya orange M.I. said...

..eh, cun la...
...takper, puji sekali sekala adalh dibenarkan...hehee

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lieya:

BAHAHA. sebbaik lieya benarkan.agaga:)

Framestone said...

sape yg gedik2.... (sambil wat aksi tercarik2)

oh yg pakai baju hijau tue ek... he..23x gedik ke..?? (eh mane de lolly gedik kan...lollykan baik)

peh kim salam kat mbe2 ek (iklan kojab)

www.broframestone.com

s.y.a.r.q said...

tetibe rindu kat UM.. apekah?? :)

izwan7 said...

setelah dikaji dan diteliti dengan ini saya mengumumkan pic yang bwh pic dewan sri tanjung tu paling gedik..huhu

en.alierostam said...

haahah....owh kt muka bumi..igtkan muka tembok .muahaha....jgn ko bg alamat email sudeh...mmg x jumpe aku cr..haha

tgk pic nie...teringat lemang ngan rendang r.....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

BAHAHA:) crik2 siapa yg gedik.ekeke:):)

len kali nak kata lolly BAIK. sila bold2 kan ae? agaga

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syarq:

mai rr UM kalu sudi.keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*izwan:

yg mane? yg 2 orang tu kah? ekeke:):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alierostam:

wewiiit. nak bg alamat email pom boleh. t detect rr ngan sykt google tempat lolly tinggal. senang sajork. gehgeh.

meh. sila tatap rendang lagik kat page lol~

Anonymous said...

woish! mengaku gediks!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anonymous:

gediks itu suatu kebiasaan. baik ngaku dr tak ngaku kan. ekeke.

tp shaye xgedix mane pom:P

oranglidi said...

akmar tiru wa, x adil! weh, jgn duk umpat wa kat sini!

haha..

wa stuju je dgn cik akmar tu. hehe.



putih weh.. mcm ltak bdak byk oo. ke pakai fair and lovely trlebih?

puteraarry said...

aduhh ...skit mta memandang sronok lgi mulut membaca...he3

pic 2 okeh jer . . .
silau arr . . .nmpk gigi lolly
yg cntik 2 . .he3

mkin lme memandng mkin cute larh




tudung n baju 2 . .


*gurau jer ..

Melz said...

opps pernah minum kopi jantankah ? hahaha..neway lolly puteh gilew yerk! huahua

HIZAMI said...

ta0 xpe.

penah min0mkah k0pi jantan tuh?

haishhh...

aku tak penah la pulak.

h0ho~

Mr Swat said...

huhuhhu..... suke tgk pic jer... ok.. gua komen sket ni pon ok la kot yer.... :P

Kasawari said...

orait ler tu.. wanita mesti ada sifat gediks.. semulajadi. huhu

cybernetic88 said...

putihnye mke hang. pkai mekap bnyk ke?. hehehe. tp comel wht u mngedik. haha

Framestone said...

bro xreti nk bold kan he...23x kecik kan reti la

www.broframestone.com

miszchocolate said...

ecehh...cik lolly sakan braya:))
kiut!

mr.syazwan said...

tetap POSING lebih2...

itu lah lolly...

hahahahhaa

mr.syazwan said...

jgn posing ja...

final nak dekat ni...

berhati-hati di jalan raya...

=D

chipsmore said...

"yumira buat love buah epal'


aku pon tah tahu la..kenapa aku terasa..huakaka :D

en_me said...

jeliternyerrr.. ehehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*oranglidi:

cissssssh. nak uat gane dah muka aku mmg kale gitu. nak cakap bedak berlapis2 pom. selapis je yoooo~


sekian=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*puteraarry:

BAHAHA:) kamoo ni pandai melawak jugak eyh? agaga:):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mel:

tak penah pun. BAHAHA. agak2 je rase kopi jantan tu. ihhi ihhi

tu rr. sian kulit aku smua owg2 kutuks. nak p jemur tgh panas ah!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hizami:

ekeke:):)


aii pom xpernah. minum kopi betina jerp.agaga:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr swat:

ye ye. tengs coz komen:P:P:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kasawari:

tapi nape org puan tak ngaku die gediks. pliks tul:P

padahal tu mmg sifat wanita pe. malu sgt ke weii?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cybernatic:

alehhhaiii. selapis je oke? mybe tu flash tu yg nampak putih kowt:) aii itam je. BAHAHA:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*frametone:

alamaks bro. ekeke:):) kecik2 kan? xyah rr. besaaau besaaau kan je eyh?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mizcokelat:

heii. mekaceh yang:) mat ari ghayer!~ keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

waah. cam la die xpose lebey3. uweks.uweks. BAHAHA:)

ye ye. baik:) sy xkan nakkal di atas jln raya:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chipsmore:

agaga. kau terasa ye cik hepal=)

deria rasa kau kuat gila kowt!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*en_me:

encemnya diew:)

Encik Azizan said...

3 ari 2 mlm nk abes entri ni..hiuhiu