* ZAHIR ke BATIN eh? *

weh weh jap. kalau aku nak cite pasal raya sempat lagi kan? wah. siap mintak keizinan kamoo semua tu. terharu tak? terharu tak? pangg!

bukan. semalam aku terkejut tahap gorila dapat mesej ucapan aidilfitri dari member sekolah. atttteee. :P syawal da nak abesh baru terhingat nak send mesej raya kat aku eh? nak maaf ke tak ni? nak maaf ke tak ni? oh keji oke pikir camtu :P buat2 maaf je lah kan? lolly kan hatinya bersih, suci dan murni. apakah? eh jap jap. ada gak ke terkejut tahap gorila?


textnya berbunyi.
The beautiful Aidilfitri is coming. In my most noble honour 'please forgive anything in the past'. May Allah SWT give us the best Aidilfitri ever, Amin.. Salam Aidilfitri. Maaf Zahir sahaja =)

ewaahh. gigih aii taip mesej tu kat sini ha.



punya lah besshh ucapan aidilfitri tu. siap teromputih lagi. biru mata aku baca. eyeshadow pun jadik biru gak. MUHAHA :) tapi yg tak beshhhhnya nape aku ghase pelik je ucapannya?

maaf zahir sahaja? apakah? batin nak tinggal mane bang? ni aii tak suka ni main skip2 batin. batin itu penting tahu? lalalala.

yelah kan, skang lolly rasa cam jadi trend je maaf zahir tu. sikit2 wish maaf zahir. tup tap tup tap dapat mesej maaf zahir plak. apa korang ingat batin tu cam *&%$%^ ke? aishoooo. kolot oke pikir gitu? cepat2lah kembali ke jalan yg benar ya kawan2.



pastu kan cepat2 aku balas text member aku ni ha.

L: selamat hari raya jugak. awalnya wish. agaga. konon2 nak jadik orang terakhir lah tu =) mane maaf batinnya bang?
M: hihi. maaf batin? tak perlu. sorry. ari tu tak hingat nak send kat kau. *cisssss! tak hingat katanye, aku sumpah jadi monorel baru tahu?
L: ows. kenapa lak tak perlu?
M: yelah. kita bukan suami isteri. so, tak perlulah batin2 semua tuh.


grr. APAKAH? apa kamoo hingat batin tu sesuai utk suami isteri sajork? aishooo. kitab hadis suci mana ni kamoo bace? baca kamus dewan eh? aduyai :'(

wahai muslimin muslimat. insap2 lah.

mahu makan orang! +__+


hmm. bagi lolly kan, maaf zahir tu kalau kita terkasar bahasa ke, tertumbuk tertampar ke hape kan? tapi kalau maaf batin lak, kot2 lar kita ada terasa hati, tergeram, termarah, terdendam ke dan ter-ter semua tu. bukannya salah posisi time terbatin atas kat*l ke, terci*m terpel*k batin ke kan? opssy. tak ingat nak bagi peringatan lak. entri ini untuk kanak2 berumur 21 tahun ke atas ye adik2. kalau dah terbaca tu, anggap je rezeki berlipat kali ganda. kehkehkeh =)


so sekarang. lolly tak mahu lagik lihat kat inbox lolly maaf zahir sajork. kene sebut maaf zahir dan BATIN tahu? tak kisahlah ucapan selamat hari raya melayu ke, raya cina ke, raya india ke, raya thaipusam ke, raya kismes ke. tergurau2 pom tak mahu oke? kalau terucap jugak, aku lempang semua nanti sampai pengsan tak bangun2. ngee:)


okelah. itu sahaja kuliah batin kita utk hari ini =) sebarang persoalan, sila campakkan ke ruangan komen. hikhik.



salam sayang,

62 FAHRIN AHMAD:

Samaira said...

baikkkk cik lolly wakaka

Melz said...

maaf zahir dan tuk batin buleh ? huahua joke

en.alierostam said...

seb baik ak da 21...wei mn de masak mmbabi bute..x msak pun menatang tuh..agar2 sweetfruit ku abes direbut mmber2..haha

simieY® said...

oo..takleh tinggal2kan batin.

::aien:: said...

stuju dear!rmai yg shuke ckp cm2.
plek2.Padahal batin tu bkaitan ngan emosi dalaman kta..:))

touyakaruma said...

Huhuhu apasal muka dalam gambar cam pontianak nak makan org ?

ZARA 札拉 said...

wokey~

daku insap~

ngee~

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

itu mesti delay mesej tuh... =P

Noorlaila Mohamed Nor said...

hahaha
mcm pelik
boleh pulak maaf zahir saja
hahaha

joegrimjow said...

maap zahir batin
kekeke!

oranglidi said...

seram semacam muka lu.


weh, batin tu macam tok batin kot. hahahaa..

wa stuju dgn lu!

imHepPie said...

adesss...kuliah da bes eh..yg aritu kuliah lom ganti..bila nk ganti nih puan..

MissXyanne said...

muke nk mkn org kamu chantek je... tak takot pown..
hihi

maaf batin ye lolly. sy takde salah zahir kat kamu.
lalala

HIZAMI said...

setuju sgt2 dgn anda!

i p0n xphm bdk2 neh ckp 'maaf zahir jek'~

i was like w0keyh-mane-batin-wahai-budak~

yela. batin, f0r me, secara em0si, which we cant see 0r t0uch. 0nly we can feel it.

s0, apekez nak fikir-biru-dalam-otak-kuning kan?

haha~

neway, miss l0lly c0mey~

meo188 said...

cik lolly pop...

x ajak beraye kat umah pun....

sy nk minum sirap dan ketupat rendang tulang ayam, main suap2 makanan dgn cik lolly pop, sambil main PS2 same2 kat umah cik lolly. :)

sgt2 romantik

Ayie a.k.a Nyei said...

mcm mane ni..dah terselalu anta msg camtu gak~ hahaha..nk mintak maap batin skang agak2 buleh x lolly?

edda(",) said...

haah! pelikkan.. kwn aku pun ader wish cenggitu gak..tp tiap kali aku tgur mesti dia ckp yg dia takde salah batin.. tak patut,tak patut....

miss hirose said...

btul tu lolly..
setuju sgt tau..
dorg ni asik pk ke arah ke"censored"tan aje kan..

Framestone said...

he...23x bro tumpang gelak je... ok la tue kan

kalau die cakap maaf batin je... xke len maksudnya tue....

saje je bergurau je tue...

lieya orange M.I. said...

...alamak, nape 21 thn ke atas, bukan 18 ke atas...huhuu

...hehee, lawak la bila sebut terbatin yg dot dot dot tu...

...maaf zahir batin yer cik lolly...=)

ezany said...

mmg ramai jer salah anggap batin tu..

farah said...

haha.

tau takpe.

seiringan dah zahir dan batin tu.

:D

~ceRRy beRRy~ said...

hehehe...
yelah..ifa x penah agy dpt ucapan camtuh..
selalu lengkap jek maaf zahir & batin...

abg tuh pk ke len tuh!
ish3...

pauhputik said...

aduh orang skunk kalau sebut batin je benda tu.... rosak2... hahahha

mr.syazwan said...

batin kita ok lagi kan kan kan???

=P

cybernetic88 said...

adih batin2. pe nk jadi la ngn ko batin. susah kn btul. hahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*samaira:

hihi. tau xpe:):) bagusssh samaira.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mel:

eceeh. kat tuk batin kena sebut maaf batin n batin.kihkih

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alirostam:

agaga:) mane tau masak menatang tu gak kan? ekeke.

wah. ni member sowg nih, xnak bg ke?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*simiey:

opkoz ta boleh. agaga:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*simiey:

opkoz ta boleh. agaga:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ain:

bagushh ain. paham apa batin tuh. hikhik.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ain:

bagushh ain. paham apa batin tuh. hikhik.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

hue hue. nama pom pengganti maya kering=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zara:

bagusssh. ta insaff. panggg skalik!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anuar:

haha. terlepasss suda=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*laila:

tu rr pelik kang? dak2 zaman skng smua nak short cut je.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

maap batiinnn joe!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*orang lidi:

hue hue.

saje nak jadik pontianak wangi tak sundal siang.keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*imheppie:

dah ganti ah. kamu je yg ta datang. ponteng. kan BAR kan baru padam muka

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*MissXyanne:

ekeke. ta takut ke? alamaks. hihi:):)

erm. lolly pom sama. nak mintak maap batin gak ngan kamu:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hizami:

ye ye. trend skng la kamoo:)

tu rr dak2 skng pk negatip je. jgn kita yg wat gitu gak sudey~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

hamboiiiih. sakan ye nak beraya pastu mkn bagai2 tuh. tggu lolly kawen dulu. pastu buat la open house besar2an.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ayie~

oh kau adalah salah satu orgnya?

sepak kang=)

boleh je nak anta skng.keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*edda:

tu rr pasal. dak2 xda ilmu batin.:) keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*suzana:

hihi. sgt stuju ngan kamu. cikgu2 xhajar bende gini kat skola kowt.hiks

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

ngeh3.

lagikkkk rr plik ucap gitu, mahu kne dusssh2 ni.agaga

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lieya:

agaga. xboley. budak2 xley bace.

ye maafkan lolly jugak=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezany:

asal bkn kita yg tersalah anggap sudey~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farah:

sokongggg kamu:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherry:

ye kew. lolly slalu je dapat. plik btul tau:) hihihi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pauh:

tu sbb abg pauh kne ajar:) ahha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syazwan:

tak. bang wan banyak dosa batin ngan lolly,agaga

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cybernetic88:

apa lak batin tu sussass. hehe

oranglidi said...

pontianak x cantik

en.alierostam said...

haish bukan x nak bagi...tapi x tau ko duk mane..haha..yg aku tau ko duk atas kerusi,lantai..lg ape eh..haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*orang lidi:

cissssssh. ade aii kisah kan?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alirostam:

keh3. ala aii dop dalam msia ni jugak. leyh carik ahh. senang jooo!~

Framestone said...

jgn la dush2 bro...sakit tau he..23x

mmg len pun anyway lolly "maaf batin ek" he...23x

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

ngeh3. adessssh. nak dushhdushhh jugak leyh=)

ye la. maaf batin je. xyah maaf zahir.ekeke:)

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]medical office management software, [url=http://firgonbares.net/]cheap oem softwares[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] student discounts on software cheap software uk
quarkxpress 8 book [url=http://firgonbares.net/]software for adobe photoshop[/url] future of filemaker pro
[url=http://firgonbares.net/]nero 9 trial crack[/url] 2009 Mac Parallels
[url=http://firgonbares.net/]nero wolfe[/url] adobe photoshop cs4 serial code
online store software review [url=http://firgonbares.net/]online software stores[/b]

Anonymous said...

[url=http://hopresovees.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]where can i buy adobe photoshop, [url=http://vonmertoes.net/]buy bulk software[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] filemaker pro apple version 9 downloads 2009 BPM Studio 4
educator discount software [url=http://vonmertoes.net/]adobe photoshop cs3 full version[/url] to buy pirated software
[url=http://bariossetos.net/]software at discount[/url] want to buy software
[url=http://vonmertoes.net/]pro academic software[/url] buy a photoshop
a1 discount software [url=http://hopresovees.net/]is academic software[/b]