* weh weh aku dah pandai cakap pasal CINTA rr sekarang *

fuh. nape eh aku ghase cam nak terjun bangunan tingkat 2 nih? pastu aku ghase cam nak lempang semua orang yg lalulalang depan aku. aishooo. aku ghase serabut serabai yang teramat. Ya Allah! tention! aku rasa cam nak tidur tak mahu bangun2 selama 13 hari boleh? ala ala koma gitu.

yg penting. AKU RASA HIDUP AKU DAH TAK BETUL SEKARANG. sobsobsob.


ni aku nak tanye kamoo semua satu benda. korang jawab elok-elok eh? kalau jawab hentahapeapehentah aku lempang sorang sorang sampai pengsan tahu.


oke, kalau diberi pilihan.


mahu lelaki yang dah lama korang bencinta even beberapa tahun lah tapi lelaki tu macam takda masa depan dan kadang2 suka gaduh hal remeh temeh memeh dgn erti kata lain kurang keserasian tapi cinta yang teramat.

ATAU

mahu lelaki yang baru beberapa bulan kenal as a friend tetapi sekarang dah pandai-pandai cakap I DO LOVE U dan kalau hidup dengan dia masa depan tu cerah yg teramat seperti matahari membahang-bahang dan yg penting soookeee lelaki itu sebab perangainya sweet dan sehati sejiwa gitu.


so kesimpulannya antara chenta dan masa depan yg berbaloi-baloi lah.
ha pilih korang pilih!


weh weh. korang jangan berfikiran keji. itu bukan kisah aku. kisah adalahhhhh mana boleh tahu. BAHAHA:) so. kamoo semua sila bagi pendapat yg bernas sebernas nasi cap bernas tu oke? sedikit sebanyak kamoo semua boleh membantu dalam menentukan calon suami yg sejati. KEHKEHKEH. jasa baik tuan puan amat dihargai. sekian terima kasih. gila skema ayat. hoho.


SEE. muka serabut serabai kan? so. sekarang mahu meneruskan misi menerjun bangunan tingkat dua. babai. :B:B



salam sayang,

76 FAHRIN AHMAD:

meo188 said...

Masa depan?

Erm, biarlah masa depan itu termasuk sekali..

dunia dan akhirat.

"Sy sayang awak sampai ke syurga.

"Saya nak awak jd bidadari sy di syurga nanti."

"Saya syg sgt2 kat awak..."

:)

sekian... nasihat dari brader luv

miss lolly a.k.a luvfareda said...

so. yg kedua tu kah cik brader luv? KEH3.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

skrg bkn zaman laila majnun yg cuma dgn chenta boleh gembira hidup bsama...no no no

skrg ni baik lelaki mahupun perempuan perlu ada masa dpn yg baek dan secara x lgsng kewangan yg baik...pompuan jgn mengade harap duit lelaki sgt...begitu sebaliknya =)

miera a.k.a merr said...

masa depan lah... syg org yg syg kite juge...
yg kedua tu pon da pandai say i do love u kan.... ekeke...
so still ade chenta dlm masa depan kdua tu...

ayat da serabut serabai mcm miss lolly..ihik..
tp jwpn bkn ntahapehape kn? jd xperlu dlempang kn?... :-p

wink~

Samaira said...

hehe owh cik lolly bkn kisah kamu ye
sy sgt percaya wakakaka lalalala

x tau nk kate pe
pilih la yg plg dekat kt hati kamooo
hehe wat istiqarah pun ok kekeke

MsAnisSyahirah said...

hurm...
ni pernah terjadi pade kwn aku..

die tnye aku, "nak pilih cinta @ mase depan"..

akhirnye die terpaksa pilih mase depan..

sebab cinta die telah membuatkan die sengsare dan akhirnye memilih mase depan..

apape pun pilih la kerana agama..
hihi...

en.alierostam said...

dalam kes ini..mengikut pindaan 112 syeksen 8.....msa dpn atau masa kini belum tentu lagi........yg penting amik masa yer..untuk kenal hati budi tu...so, sy pilih no.2 tapi jgn terburu-buru2...yea..peace no war...sekian

merahitujambu said...

sy sokong meo188 nyee pendapat..
syg bkn kt sunia je..syg lau amik kesempatan wtpe..

lau bertahun2 tp x bahagai wtpe..lu pkr laa sendri..huhu

Afifee said...

I rasa selain cinta, masa dpan perlu di pertimbangkan jugak. Cinta saja kalau masa depan xtejamin susah jugak.
Situation yg kedua to I rasa lebih okay sbb cinta n ada masa dpn yg cerah. Tapi jgn terlalu cpt memilih sbb baru kenal kan. Kenali betul2 dulu sblum membuat pilihan. ;)

Akmar Anuar said...

eh ko ni nak aku seat for exam balik ke??
puas nak fikir ni..susah soalan..sebab tak tahu mase depan cane..kot2 lelaki yg takde mase depan tu ade mase depan lak kan?

tak yah pilih dua2 leh?? aaaa..aku bukan nak bg jawapan yg bukan2 cume aku sendiri pon konpius kalo jadi mcm tu =(

Noorlaila Mohamed Nor said...

alamak tatau nak jawab la
tp yg 2nd tu pun mcm ok
klu dah sweet dan sehati sejiwa
layankan jela
huhu

joegrimjow said...

laki yg cerah masa depan pon nak pompuan yg cerah masa depan

vise versa

jom jadi org yg cerah masa depan
cam matahari

HIZAMI said...

ahaha.

really?

i think kwn miss l0lly tuh kene tunggu gak beberape bulan lagik dgn lelaki yg die baru kenal. ye r. baru jek kenal, s0 x kenal sgt perangai sbnr kn? yela. awal lagik nak tahu perangai sbnr seseorang dlm mase beberape bulan. huhu~

then, decide la~

Putra Al-Maliki said...

lolly, nasihat zul pilihla lelaki yang beriman dan bertaqwa. insyaallah dia akan membawa kita bersama ke jalan yang diredhai allah s.w.t. jangalah dipandang sangat pada harta lelaki tue.. asal die mampu untuk menyara diri dia dan lolly, tue dah cukup alhamdulillah.. allah akan menambahkan rezeki kamu berdua sekiranya kamu sentiasa mengingati allah, insyaallah... =)

Armin said...

hai miss loly n girl kt luar sana tu..

pilihlah orng yg mcm saya nih..ada gk masa depan..:)

ZARA 札拉 said...

hehehe~

phewiit skit!!

alahai dik, tingkat dua je?

muahaha~

AlBinO said...

Kita tahu ker masa depan kita camne??
Kita pasti ker klu kite pilih yg mase depan tu kita akan bahagia selamanya...harta bukan segala-galanya...

mane kita tahu yg kita ckp xde mase depan tu comfirm xde mase depan...

setiap orang ade mase depannye...

Tuhan dh tentukan rezeki setiap makhluk..

Jika nk pilih, pilihlah agamanya...

contoh: ada org berlagak alim kerana ade sbb2 tertentu(adwe udang sebalik mee la...ade orang npk xalim tp dia lakukan kerana keihklasan hati kpd tuhan bukan utk menunjuk-nunjuk..

bagi sy la cik lolly dua-dua sy xterima...

lelaki yg hebat lelaki yg dapat menahan nafsunye iaitu menyimpan perasaan cintanya kerana bimbang akan maksiat didunia.."Do i love u" sy pun boleh ckp camtu cik lolly...

kita ada agama, agama mensyariat perkahwinan kepada yg dh wajib..klu dh berkenan terus hantar wakil merisik dlu..bukan "do ilove u" ni dh kire bermain dengan perasaan dh ni...kan dh confius...

juz pendapat dr seorg Aku Bukan Albino...bukan nk condem ye...

chipsmore said...

bangunan tingkat dua?? cehh..x mencabar lansong..kasi tingkat 98 la..teros kojoll..haha


sekarang ni tgah mencari yang sesuai..TERIMA KASIH

miss zeila said...

lolly..ingtkan kisah lolly td..terkezut je..hehe

cybernetic88 said...

"sy syg kat awk" 23 kali bro. dumm. bunyi petir. hahaha.

erm tu bkn kisah kamu ka?
haha. mau putar ya. hee

satu nasihat. tingt 2 xok la.
pilih la tingt tinggi skit. tmbah kosng blkng 2 tu k. hehehe

touyakaruma said...

Jawapannya ialah saya nak yang berbaju Oren !

*Disebabkan taknak kena lempang saya jawab juga.

Kawan saya ada kes yang sama cam yang diatas .. lebih kurang laaa .

Yang saya boleh simpulkan .. hati-hati dengan pilihan kedua . Menjamin masa depan ? Tak juga masa depan tak dapat diramal .

Mengenai perangai sweet sehati sejiwa tu pulak . Biasalaaa kali pertama kenal memang camtu . Nak tahu sehati sejiwa cuba tunggu lagi tiga tahun huhuhu.

SITI RAUDAH HJ AHMAD said...

klu aku da tentu la amik yg mse depan..zaman skang mne leh idop ngn cinta smte2...mse depan tu pnting...klu da de org yg leh jamin mse depan kte bt ape nk pilih lorong gelap...wah da mcm cite bohsia plak...jgn pilih jln itam..hahaha

Eazy Izzuddin said...

ayyak!
jgn terjun....
dose2
xD

oh chenta
huhu
sbb 2 ku maseh single2...
huhu
xD

Encik Azizan said...

ambe x pndai bcnta...tp nk yg cerah masa depan ngn dahi yg cerah jgk..

lieya orange M.I. said...

...masa depan susah la nak tentukan...
...chenta pun, belum tentu baru kenal blh percaya chenta nyer...
...ishhh, susahla kalau dapat kisah mcm ni...=p

Framestone said...

nk tanye leh x?? tau x cinta tue ape mknenye....

sila jwab... if jawapan memuaskan baru bro reply pe yg lol nk tahu ek

farah said...

apa plak serabai,

comel jer tu.

:)

Melz said...

mari mel ajar..wakkakaka :P dush² kat loly

♥ayudeadwish♥ said...

ko ni kne virus datang bulan kot.. hahaa~~

izwan7 said...

pergh muke lawa tapi garang siot..
takut aku nak lalu depa ko..

hm,dh name pun laki baru kenal.laki ni sanggup buat ape saje to win his desire gurl's heart tau..

tapi once dh dapat barula pecah kepada 2 group:
1- yg appreciate sampai bile2(yg ni la yg ko kene cari)

2- appreciate kejap(lame2 bosan & mule show his true color)

then lepas 3bulan ko dah fed up dgn lelaki no2 tu & ko pun repost entri ni balik sebab ko rase die dah takde mase depan..lalalala~

~ceRRy beRRy~ said...

klu ifa la kan,
ifa akan pilih org yg ada masa depan yg cerah..
coz ifa tgk pengalaman akak2 & abg2 ifa sndiri...
mereka pn sggp bkorban cinta klu masa depan ngan org tuh agak samar2...

masa depan sgt penting...
sbb.... kite boleh bina cinta seiring dgn masa depan...

pendapat ifa je nih..hehe

incikpait said...

kt x taw ag msa dpn kn...
jgn tgk skrg msa dpn sseorg 2..
pndg ke dpn..

yg x de msa dpn 2...
kt x taw kot2
dpnnya lg cerah..

pilih la yg tbaik..
jgn pilih pda hrta sje..

ezany said...

better pilih yg ade masa depan.. tapi kalau tak hensem takpe ker.. haha..

miszchocolate said...

hehehe:))cik lolly ckp psi chentan cintun...
hmm...kalo cinta n msa dpan...bek plih msa dpan cz...cinta 2 kn leh dpupuk!!tgk org dolu2...sumer kawen dulu bru dok leb u!leb me!heheh..
acehh...cm pkar cinta la plak!
pdhal hotak pn dok ting tong nie...pk psi cinta!hahaha:DD

miss hirose said...

better pilih org yg serasi ngn kite..
xde la asik gaduh kan..
waaa serabut2 pun u tetap menten cun nyah!hehehe

oranglidi said...

xde komen.

cume, jgn la trjun.

lieya orange M.I. said...

...setuju kat encik pait...
...lolly, takmau undi utk incikpait ker??...=p

zulfitry.com said...

setiap makhluk yang bergelar insan pasti mempunyai cinta..tidak kiralah memberi cinta ataupun dicintai..

cinta secara holistik..adalah cinta yang wujud pada yang esa..ataupun faham dengan konsep tauhid..

cinta tak semestinya membuatkan anda gembira..adakalanya cinta itu menyakitkan.dan adakalanya cinta itu merosakkan anda..

maka dengan itu..seseorang insan yang bercakap pasal cinta tak semestinya dia tu jiwang jer..jiwa ni..seti ap manusia ada..bayi kat rumah pun ada jiwa dia..kalau bayi..menangis sapa yang tengokkan kalau bukan ibu..kalau harap si bapa..susah sikit..naluri(jiwa) keibuan memang sudah terpahat pada setiap wanita..

kesimpulannya..cinta antara manusia akan hadir..namun semua tidak menentu selain ketentuan dari Allah S.W.T..

SALAM..PERKENALAN

Mr Swat said...

mmm... bagus3.xx

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anuar:

betul2. skng bkn laila majnun story.

skng zaman uwangggg. nak masuk toilet pom dopocen. keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*miera:

ekeke. nak lempang jugakkkk oh. terasa geram sgt ngan pp gebus u.agaga:):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*samaira:

oh cik aira. itu bukan kisahhh lolly. ahhh tulunnnnnnnnnnn:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anis:

cite nih mmg dah banayk blaku=) cume cara kita nak handle je kan?

yuppy. agama itu penting~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alierostam:

tengs dear:):) akan lolly bgtahu kawan lolly tu. jgn tburu2:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*merahitujambu:

hoho. grrrr. lolly xyah pk. coz lolly xterlibat.lolly cume ketengahkan saje:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*afifee:

baikkk:):) kenal dulu hati budi:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

jawapan yg sungguh tepat tapi mengelirukan.

weh ko pilih sape nyah??

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*laila:

a'ah. layannnn je bak kata fara fauzana.hikhik:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

KEHKEH:):) tu rr pasal. ingat pompuan je nak cerah2 bagai ni kang?keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hizami:

yuupy:) lol pom slalu ingatkan kat kwn lol tu. kawan dulu lama2 baru leh nak erat hub.=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*putra:

oh putra. itu bukan kisah lolly. sobsobsob.

tapi. lol akan ingat gak pesanan kamoo=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*armin:

akmu ada kete n rumah yg besaaaau kah? keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zara:

kehkeh. tingkat dua pom leh matik gak cik kak~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*albino:

tengs ya coz comment. tp ini bkn lolly punya celita oo.

ngeh3. tengs. nasihat kamu mmg bguna owh utk lolly n wanita2 lain.:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chipsmore:

motif kata mencari yg seswai?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zeila:

dun wori yang. cik lolly setia~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cybernatic:

kehkeh. tingkat 2 pom leh kojol ooooii. so. jom la same2 kita terjun tingkat 2 utk mengojoikan diriks~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

itu la pasaii. masa depan x menjamin kan. mane tau ada mslh nnt:) so, bsyukurla dgn apa yg ada skng=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*raudhah:

pelakun buhsial ke nih? ekeke.

cam feromot ja?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

oh awek2 cun yg gojes. eazy yg machoo ini masih SINGLE:p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

**azizan:

kamu tu mmg:) nak dahi licinnnn je kan?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lieya:

ha baru tahu erti sussaaah nak pilih=)

so sholat byk2!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

haduiiiih. jap lol nak p cariks kamus dewan.


ini bkn kisah lolly bro. aishooooooo=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farah:

kehkehkeh. BLUSING*

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*melz:

ko tahu ke erti cinta mel? keh3

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ayu:

ahh tulun rr. moon tak datang ag. matahari je tau=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*izwan:

lolly ase kamoo ni leyh jadiks doc. chenta oh.

siap leh bg bbrpa bhgian ag. ewaaaaaaaah. mantoppp!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherry:

LOLLY SOKONG 101%. kalau plih cinta je. ase2 tak berbaloi sgt. kne seiring=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*incikpait:

EMO nampak? dun wori=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezany:

agaga. hape ingat lolly pilih paras rupa? KEHKEH2:p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mchocolate:

tengs yang coment. terbaik wooooooook!

tu rr kang. tapi zaman skng boleh ke gini? sanggup ke?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hirose:

BAHAHA:) tengs:) serabut nih cun hapenye=P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*oranglidi:

kehkeh. gua hidoopppp ag ows!~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lieya:

tamau. tak terlibat. BAHAHA:)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zul:

waduhhh. touching oh baca. tengs comment:):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr swat:

ko ni bace ke idaakkk? jawapan xkene ngan soklan=P