* BANJIR oh BANJIR :P *

hoyeahhhh bersiaran langsung di sri pentas dua, plaza alam sentral tanah merah, kelantan. miahaha. hujan tak henti2 oke? sangat sonoksss maks ni ha. makan tido bangun makan tido bangun. lalalala. tapi kenape badan aii tak besar2 lagiks. timbang2 asyik 51kg sajooo. bila la anak abah nak besau ni.

semalam kan aku tak henti2 makan. miahaha. hentah apa kuasa yg menghasut aku utk pesta bermakan-makan semalam. sila faham bahasa melaysia PMR aku A. tu yg ayat jadiks cenggini ghupe nyah oi. hikhik. euw sungguh mendukacitakan ayat aku kan. kang speaking korang lagiks tak paham ye tak? lalalala.

semalam aku makan ape eh? bangun pagi makan roti telur pastu makan nasi kandar pastu makan lak nasi sup sayur dgn ayam goreng semua tuh. pastu aku tidur. pas bangun lak makan nasi lagiks. macam2 benda aku makan. malam pulak makan nasi ayam. pastu makan nasi tomyam. maks oiii ni perut jin ke hape ni kan?

tu aku tak cite lagi yg aku lapar kek malam-malam buta. apakah? aku bagitahu kat abah aku ngidam kek kul 12 malam. pastu dia terus masak maggi kat aku then aku kenyang terus masuk tidurrrr. miahahaha. sekali sekala buli abah aku takpe kan? *tapi sekali sekala ke? agaga. dasar anak tua yg manja. cishhhh. memang tak sedar diri. panggggg!


hari ni pulak aku teringin gila nak main banjir. pastu usha-usha adik aku kenyit2 mata seket sambil hentak2 kaki *tipulah tu sampai hentak kaki suh bawak aku p tempat kat mane2 ade air banjir. euw. sungguh ngengada kang? malang gila oh adik aii dapat kakak seperti ini. nasiblah nyah sape suruh jadiks adik aku kan? kene buli habis-habisan. so, bakal suami aii, bersiap sedialah anda. BAHAHAHAHA :P


ni adik aku bawak ke ceruk mana entah. dah tempat aku takde banjir kan. die bawakla ke merata dunia asal nampak cam air banyak2 bertakung je terus die tipu aku kata tu ah air banjir. *cishh bedebah betul kan ada adik cam die. aishooo. macam la aku tak tahu gambau kat atas tu air sungai. grr. tak suka tak suka.


haaa ni baru boleh dikatakan banjir. yeeay dah sampai tempat banjir. suka suka suka. tapi time ni air dah mula surut. tak suka tak suka tak suka.


ni machik lawa2 nak pergi kenduri kahwen kat sebelah si nuuuuunn tu. aishooo nak pergi kenduri pun kene langkah banjir dulu ye? agaga. so, kepada sesiapa yg nak kawen sila jangan lakukan di bulan 11 ye tuan puan? *heh. aku baru berhajat nak kawen bulan 11. miahaha. terpaksa cancel ye bang kita buat bulan lain ye bang? nantu kesian tetamu kita habes basah kuyup nanti. miahaha *feeling kawen tahun depan boleh? ops. rahsia.


dua2 adik aku ni main air kotor ye? perkenalkan di sebelah kiri encik ferdi dan di sebelah kanan cik kishyuu. mereka sangat hensem dan cantik. keturunan abah dan mummy aku agaknya. miahaha :):)


aku tak faham kenapa adik baju pink tu asyik tengok aku je? err ada gaya artis ke hape aku ni kan? terperasan kejap boleh? lantak la noks mood aku tengah kecewa ni :( saje terperasan nak kembalikan mood. *alasan ke hape ni? KEHKEHKEH.


ni pekerja aku ye abang-abang? still single tapi nak kawen bulan satu ni. apakah? MUHAHA. dia mahu kawen tinggallah aku menjanda sorang2. hikhik.



time aku posing2 ni, ada lah cacing whatthehellhell mendarat kat kaki aku ni kan. aishooo tapi aku COOL. main pegang cacing begitu sahaja tanpa rasa gerun dan takut. miahahaha. *padahal erkkkkkk malas aku nak cerita apa yg terjadi. miahaha. boleh menjatuhkan saham aii nyah. so, korang buat2 percaya je la eh yg aku kata aku cool tu.



shaye perkenalkan inilah cacing whatthehellhell yg mendarat kat kaki aii ni. camane aku nak cool? tengoklah berapa panjanggggggggggggg tak tahu nak cakap berapa panjanggggggnya. 14 kaki mungkin. agaga :P menchiiiii tau.



selepas kejadian cacing whatthehellhell tu, aku pimpin tangan adik aku sajork. takut nyah. err tak sanggup aii. *gediks


aku tak tahu nak hurai gambau ni camane. adakah aku terkontrol ayu disitu? miahaha.


aku bukan terkontrol ayu ye abang-abang. eh silap silap kakak-kakak. aku sedang kusyuk melihat budak2 main sungai ni ha. kan ada yg lemas kan aku boleh tolong. *tapi aku pandai berenang ke? lalalala.


destinasi banjir yg seterusnya. taman kiara. kalau tempat ni tak banjir bukan taman kiara lah namanya. lagi aku nak hurai ape lagi? err dah takda kot. sekian.



aku pun tak tahu nak hurai gambar ni camane. sekian jugak.


kelihatan kanak-kanak tersenyum riang berenang disitu. err anak aku esok2 main cenggini ghupe. aku denda tak bagi makan nasi 14 hari tahu? *sila berangan.


hoh. ni satu lagi. siap buat bot lagiks diorang kan. kalau anak aku esok2 main cenggini ghupe. aku denda tak bagi minum air 17 bulan. minum air banjir je aku bagi nanti. *berangan lagi.



takda muka aku kat setiap entri tak sah. muak lolly muak. sila paham.



aksi-aksi terlampau sudah tiba. ewah ewah sonoksnya korang main ye? tu yg berdiri atas ____ tu mmg maut lah kalau tersilap langkah. aishoooo. *yg _____ tu korang isi sendiri lah ye. aku tak tahu ape benda tu :P


aksi terjun melompat-lompat berani mamp*s &^**%$. sekian terima kasih.



oke. aku puas menikmai keindahan banjir. BAGAIMANA DENGAN ANDA? eh eh silap. ANDA PULA BAGAIMANA? *ayat berlagak disitu. miahaha.

apa? banjir kilat je? tak shioook ah. agaga :P


malam ni aii bertolak ke KL dan MELAKA.
eye on malaysia tunggu kedatangan shaye oke?


salam sayang,

67 FAHRIN AHMAD:

merahitujambu said...

sakanyee banjir2 ni..arap raya ni surut..sbb nk ke ganu raya ni..adeh..lolly..jgn main banjir ok..jg kulit..ahaha

MsAnisSyahirah said...

huhu..
cacing pjg tuh...
geli la pulak..hihihi..

Akmar Anuar said...

lolly senget, aku rasa kau makan banyak2 tu sebab kau nak period ah..aku pon akan tetiba nak makan dengan banyaknyee ntah bila nak stop...itu tanda2 aku nak period la tuh..

weh, aku ingat kau main banjir..padahal camwhore je memanjang! gedik tau?! ngahahaha =p

wan said...

membuat daku ke hulu ke hilr x sng duduk melihat kesorokan anak2 bermain air bowh.. kg ku.. tgu kepulangan ku.. huhuk =((

hans said...

hish...nasib rumah aku selamat...
kesian saper2 yg kena banjir
dgn virus taun lagi

sharamli said...

uit..xbaik tau dera anak mcm tu nnt....

Diarihatiku1976 said...

banjir-banjir gak.. jaga diri dan keselamtan diri... bahaya dek non..

izwan7 said...

aku familiar tempat banjir ni..
2-3 tahun lepas ade budak meninggal kan kat situ?

aku gi time tu tgk gerakan mencari org lemas..ngeri geli tgk air pusar tempat budak tu lemas..

la demo ore kelate ko?

touyakaruma said...

Hai tuan punya blog tengok jer ? Mandi laaa sekali .

cik ian@aH Lian~ said...

banjir, dah rasa.
bosan ah kemas rumah.
leceh!

Anonymous said...

eeii!!!

k. lolly main air banjir ,,
taw x ade pe kt air tue ?

air longkang , air tempat kumbahan ,

eeii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

miss zeila said...

~sis...
bior btol sis makan byk cmtu????
tapi badan maintain je...
sis main banjir tak gatal2 ke kaki tu???jgn men slalu tak baik tuk kulit...hahaha

mr.syazwan said...

jom jom jom
balik uma kanda wan..
uma kanda wan atas bukit konpem xde banjir.. cuma tanah runtuh jaa
hahahaha

rathiqah azmira rosli said...

siok gila ah men bnjir.hoho terngin.keh3

Rara said...

maen air bnjir? xgtai ke kulit..nti abes la kulit kamo y putih tu dear.. careful k.. :D

joegrimjow said...

tgkap gambar bnyak2 lagi
sampai ke umahku
huuuu

ct odah said...

wah lolly ke mlk...jom kte jumpe...hehhe

Melz said...

uish macam nak join je :) kekeke

lieya orange M.I. said...

...lieya tak pernah merasa banjir ni...
...teringin laaaa...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

dah macam satu pesta pulak kat sana bila dtg banjir yer....hihihihi =D

LaDies 09 said...

waa kak lolly manyaknye makan akak biar benor anyway tu tanda psitif gurl..hehehe

Framestone said...

ish adik bro nie leh pulak men2 air banjir nie... babap karang

hope xde la yg kne hanyut ek....

www.broframestone.com

♥chentaMAYA™ said...

ouhh~
cik lollyy~

jgn maen air bnjiirr~
nti kudis ohhhh~

hee~

[z@ck] said...

berani gila budak2 tu main air..
mau lemas satu hal plak

eLLa said...

wah banjir..
maen2 air..
daa lme xmaen ooo...

meo (gaban versi Cipan) said...

cik lolly, bestnya main air... nak join.

Kambing2 kesayangan mcmana?

Kucing2 ok ke? Ade kucing tercedera tak?

abg macho said...

rindu kat cik lolly :)

Mario said...

ko skodeng budak2 tu mandi wei...ak repot kt mak ko...ekeke

AiMiE HaRmELiA said...

wahh..bestnya main air banjir

IxoR@ said...

amboi.....

hati-hati....

jgn suka menjadi duka....

IxoR@ said...

amboi.....

hati-hati....

jgn suka menjadi duka....

Lovely Emy said...

hehee, selalu nya org takut banjir, ni siap boleh main main pul kan :)

laporan yg menarik ni. heee..

Eazy Izzuddin said...

jom mandi banjir
xD

selamat hari raya aidil adha
from
Eazy Izzuddin
;D

Noorlaila Mohamed Nor said...

uih banjir besaqq ni!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*MIJ:

hihi. banjir da surutt. tapi ase ganu banjirnya lagi besar kowt dari kelate :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anis:

miahahha.

sgt menggelikan okek ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kaMA:

mengom. time aku tak sampai ag oke? *ayat cover. miahahahah =P

haghag:) aku posing je lebey. main tak pun =P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wan:

kampungmu airnya sudah surut time kamoo balik. weks !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hans:

wiwiwiw =P

umahQuh juga selamat dong~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sharamli:

alaaa dera2 manja je. jgn tepon teledera lak yea :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*diari:

baek :)) tengs yoooo.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*izwan:

hon la ore kelate.

ye ke lemas ? tak tau pom. miahahha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

heh ?


manyak kuman wooo. ecece

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cik ian:

grrr. wow nak tunjuk rajin kehkehkehkeh.

meh lipat kain lol lak :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anon:

alohhhh. main seket je. weks =P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zeila:

hoh. betul. huhu. ni pom tak naik2. hoho :((


ekeke. alhamdulillah sis tak ape2. celup2 kaki sudey :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syazwan:

euw tanaj runtuh ? lagiks takoot ma.

mamti terus. miahahaha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rathiqah:

terhingin ka? heh. muhahaha. :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rara:

tengs shayang :) insyaAllah tak ape2 :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

tak tahu umah joe kat peringat tu kat ane. huhuhu :(

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ct:

hoho. orang melaka juga kah yang ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mel:

johor banjir kilat je meh :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lieya:

banjir adalah beshhh bagi siapa yg xtkena banjir. hikhik

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anuar:

yuuppy :) lebey lagiks knak2 mmg sakan ahh sonoks nya :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ladies:

tanda positif ?

hoho. apakah ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

xda kowt. tapi gerun gak bro tgk dak2 tu main. huhu.

malang tak berbau kan~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*maya:

kehkehkeh :) kudisssh ? euw takoot.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zack:

tu leh pasaii. mereka mmg berani. aishooo. mane ntah mak bapak diowg :(

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ella:

terhingin tak ? hihi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

jgn bmbang kucing puteh meo terselamat. KEHKHEKHE.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*macho:

incik macho sgt2. wendu kamoo jugak oh. ngeee

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mario:

grr. aii tak salah. diowg tunjuk di depan umum. weks !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*aimie:

sangattt beshhhh :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ixora:

baek cik pora :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*emy:

miahahaha. tu rr truja nak balik kelate coz ada banjir. hoho

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

slmat hari ghayeee eazy :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*laila:

time tu banjir dah surut. sob3