konflik lolly & daddy :P

angin pagi menderu-deru. sinaran matahari bersinar indah meraikan kebahagiaan sang puteri. sound effect tu penting ya adik-adik. ecewah. minta maaf la yooo sastera STPM aku A+++. KEHKEHKEH.


12 november_10 a.m


L: abah tak ingat ke hari ni hari ape?
A: hari ape hari ape? kenape?
L: hurm. abah tak ingat tarikh bape haribulan hari ni?
A: 12 haribulan. kenape nak balik umah ke? *aishoooo.

ahh takda maknanya nak balik kampung. coz abah tak wish besday aku. *ceh tetibe. feeling nak mintak perhatian aje kan. sobsobsob. terasa kekurangan kasih sayang ya anak-anak.


L: bukan. sampai hati abah tak ingat. fayda siap set dah kat henfon abah tu. adik2 tak bagitahu ke?
A: apa diaaaaaaaaa? abah sibuk ni. banyak keje lah.


panggggg! apakah? faktor kerjakah yg menjadikan abah aku lupa hari penting aku? hari pentinggggg wooo. bukan sebarang hari. abah aku tak ingatkah 22 tahun dulu die dop gediks2 dgn mummy sambut kelahiran beby comel ni? tak ingatkah? hoh terasa kehilangan kasih sayang lagiks. emo wahai lolly emo. pagi2 dah emo bagai kan. sensitiippppp =(

ghase besdey girl mahu terjun tingkap sudaaaa! tapi tak terjun2 jugaks. sabauuu je lah kan.



L: takpelah. *teetttt tepon dimatikan. sound effect tu yg penting.


hoh kurang ajar oke aku? ajar pun tak kurang cam aku? hoh apakah? konon2 merajuk lah kang. dasar pompuan tua tak sedar diri. dah tua2 pun nak merajuk2 bagai. menyampas aii tau. *heh kutuks diri sendiri ke hape aku ni? oh tarik balik kenyataan di atas. BAHAHAHA.

mana aku tak puas hati? mentang2 la aku dop jauh. abah aku cam tak ingat kat aku pulak kan. lagi bengang bila abah aku sergah "abah sibuk ni. banyak kerja lah! " aishooooo macam2 aku pikir time tu tau. rasa abah aku lebih pentingkan kejelah. rasa cam anak yg dipinggirkanlah. rasa abah dah tak sayang akulah. oh keji oke pikir camtu. jahat gila hati aku ni kan. dan yg penting sampai nak mogok tak mahu balik kampung cuti sem ni. BAHAHAHAHALUL betul. gediks oke.

cik lolly oii sanggup ke nak hidup kat hostel time cuti2 ni? ngee :P eleh ahhh tak kira kalau aku tak balik pun. ada family aku kisahhhhhh? waaah sempat lagiks berEMO ye disitu. keji. *mentua2 yg baca belog aii ni mahu direjectnya aii ni kan. lalalalalalala. anak durhakaaaa la katakan. durhaka la sangat. ngengade je lebih maks maks oi.



12 november_11 a.m


kringg kringgg. hoh tengok MY DADDY yg call. oh terasa malas gila oke nak angkat. konon merajuk lagiks kan. panggg skali. anak durhaka mmg kene dibagi pelempang :P

A: selamat hari jadi fayda.
L: hik hik. ingat pun *ewah terasa senyum sampai ke pinggang. abah tahu kat mane?
A: abah tahu lah besday anak abah. abah saje2 je tadi.
L: *ecece.romantiks jugak abah aii kan. nak main2 uji tahap kesentapan anaknya gitu. ewah2 aii like. :):)
A: so, nak hadiah ape? *ayat2 yg ditunggu2 ye tuan puan. KAHKAHKAH.
L: *&^$%^&**^#@#%^&* *terpaksa dicencorkan sbb aku demand. hihi. tak mahu hadiah yg murah2 nak yg mahal2 oke? memang seorang yg kaki kikis. MUHAHA. sangat tidak bertuah suami aii esok2 wang hantaran mesti tinggi la yoo. lalalaallala.


aku senyum puas hati ghase2 nak lompat2 katil sajork. pastu ghase nak cium semua jejaka hensem kat dunia ni. apakah? lantaks je la noks. aku heppy nihhhhh. MUHAHAHAHAHAHAHA.



12 november_11.30 a.m


kisyhuu: weh kenape abah tanya hari ni hari ape? abah cakap fayda dop ngamuks pagi2 lagi.
lolly: pastu kau jawab ape?
kisyhuu: cakap la ari ni hari jadi kau.
lolly:&^%#$^&&&**%$ *mencarut sopan.



oh pecah tembelang abah aku oke? patut rr tahu. ghupe2nya tanye adik akuuuu! cishhh cissshhh :(

konon2 kata saje2 buat tak tahulah, nak uji2 lah. padahal betul2 tak tahu. cisshhhh. oh maks oi abah aii dah pandai menipu ni. tak boleh jadiks ni. hidup dalam kepura-puraan. :P aishooooo sentap oke sentap. ni aku taip pun tekan keybod kuat2 oke tanda betul2 sentap. grrr.


oh terasa aku sudah kehilangan kasih sayang. wuwuwu. mahu majoks dgn abah 100 hari. raya haji baru nak mintak maaf balik. ecece. tak mahu balik kampunggggg. batal tiket bus. even abah aku nak sponsor tiket flight pun aku tak mahu balik jugaks nanti. hati aku benar2 terluka. ecece. BELAAAAHHHHH AH KAU LOLLY. ngengada je lebih! hampeh.



tapi abah. shaye memang merajuks dgn kamoo. cepat telefon shaye pujoksssss! *ewaaaah. sempat lagi kan . meh lempang shaye meh!




salam sayang,

63 FAHRIN AHMAD:

wan said...

kan dh ckp.. ngengade wahai adinda.. wahahaha

cik ian@aH Lian~ said...

hahaha kamu demang
besday pezen ape yang?

joegrimjow said...

ada lagi abah kan nak share
huhu

Akmar Anuar said...

lolly!!
hahaha...entry ni klaka ar weh,,bagus2, ko masih istiqomah dengan sense of humor ko tuh!

weh weh part mase adik ko kantoikan KE-SWEET-AN ayah ko tu, aku tergelak besar weh...hahaha..ayah ko ni..pandai gak korek rahsia eh?? hahaha..

ni ko still majuk ke pe nih??? haha..gedik la ko weh!!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.uit
.adiah ape? ;p

en.alierostam said...

bese r tuh..faktor umo da meningkat ..sian....abah mana x sayang anak beliau.....ingatlah org tersayang (keluarga la)....bukan iklan topi keledar tau..haha

cik EPAL said...

suruh je la abang sayang pujukkk wish befdayyy ;)

imHepPie said...

eh majuk 100 hari eh raya aki bru nk mntx maaf??erkk raya aji bukan smnggu lebey je lagi ke ahaha..

abah kamu mmg sempoi haaha

~ceRRy beRRy~ said...

hahahaha...
adeyhhh...

jgn majok lama2 lolly..
nnti abah x kasi hadiah kang! :P

MsAnisSyahirah said...

hahaha..
ku tak leh nak ngajuk la nanti time beday nanti..

sebab abahku baru kene operate..nak mitak beday present pun tunggu thun depan la kot..

hihihi...

http://msanissyahirah.blogspot.com/

-aTie- said...

besh nye ade abah..=D mesti dpt pezen bsh neh

www.khaizarien.com

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

alolololo...rajuk2 manjer gtuh cik lol...takfe2...nanti ada lah present yang dad kasi tu...hikhikhik =D

mier@merr said...

sweeeeett ayah kamu...........
muahaha....

green said...

hepi belated bday!

daddy's girl??

rathiqah azmira rosli said...

comel betul..heh!

Noorlaila Mohamed Nor said...

lolly!
daddy i tak penah hengat bday okeh
muahaha
xpe yg penting duit masuk tetiap bulann

AHMADSUFI6177 REVO said...

aduh syg.. jgn la sedih2 lagi.. (tiru suara abah)

wakakakaka... gurau je

touyakaruma said...

Muahahahahahaha , hantaran kahwin mesti mahal kan ? Jap nak tepon ayah aku suruh kansel gi minang ko.

♥chentaMAYA™ said...

ala~
abah kamu bz la~
hee~

xpe!
dy da wish kan?

merahitujambu said...

org laki memang cmtu..byk yang diorg nk kena igt..xyah majuk2 ek..nnt blk dpt hadiah dr daddy..huhuhu

[z@ck] said...

org tua ingatan dah x kuat..kdg2 terlupa..bukan x ingt.. =P

mr.syazwan said...

VERY THE DEMAND...

anak apa la tu...

wakakaka

Hanc said...

Salam miss lolly~~ Camat hari jadi na~~ moga panjang umok dan di murahkan rezeki~~ lambat lak datang ke sini~~ SOry~~

Framestone said...

erm jgn la cakap cam tue lol...

bro kekadang pun lupe gak... jgn kate buzday.... nama org tersyg pun kekdang lupe huhuhu

selamat bro xjd abg kandung lol... klu x makan hati je sepanjang hidup he...23x

www.broframestone.com

cybernetic88 said...

haha. alolo mnje ye sis comel ni. haha. lmpng kng. =P

nk hadiah ape. cpt2 =P

IMCurtain.com said...

Cantiknya logo kat atas tu!

Jom Promote Your Blog Here: IMCurtain.com [Blogger Community]

kawie2020 said...

aku ni ensem.. cepat cium aku!! hahahahaha....

Mr Aan said...

cpt cium sy...:p

meo188 said...

oh.. untuk cik lolly... emas permata berlian sanggup dicari sebagai hantaran

Red Bloodx said...

Ah. klu aku la takdir bakal somi kamooo aku bagi hantaran 5000 ja.

eyman said...

bia aku gua jer la yang pujuk lu..hahahah

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wan:

miahahahaha. kamoo lagiks ngengada wahai ayah chik. miahaha :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ian:

adaaalaa yang :) mane ley kasi tahu. weks =)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

joe. sowi joe. tak tahu lak entri ni menyentuh kalbumu :((

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*akmar:

miahahahaha. istiqamah kata kau :P aku pom xtau kat ane istiqamahnye :P:P

aku majoks sbtr sajorkkkkkkkkk. bukan cam ko :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*intan:

ahaks. ade lerrr :P:p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alie:

hihiks. biasa rr tu kang. ape pom. my daddy is da beshhh :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*epal:

tu lain kira. wakaka :):)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*heppie:

mmg sempoi gilak :):)


eh ye ke? tak hingat lak raye aji mggu depan =)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cherry:

sobsob macam dah tamaO bagiks jerp :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anis:

smoga beliau cepat sembuh sayang~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*atie:

hukhukhuk. :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anuar:

sobsob. ade ke ? ecewah :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mier:

mmg sangat sweeeeeet :P ngee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*green:

tengs. daday gurl ? ngak paham bukk :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ratiqah:

xape cumil? my dad ka aii ? hek.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*laila:

wahh materialistik punye anak.

ehehehek :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sufi:

aduh sayang. takda makna nak sedey. ewaaaaah *

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

eceh. alhamdulillah ko tak jadiks masuk minang. miahaha :P:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*maya:

a'ah. busyyyyyyyy la kang. KEHKEHKEH. sampai tak hingat aii nih. weks.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*MIJ:

majoks jap je leyh. takley lama2 wenduuuu ngee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zack:

ihiks. ya shaye sokong. alah sengaja nak manje2 ngan dad =P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

ewaaaaaaaahhhhhh. ahaks. cerai bang wan :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hanc:

hoh. ihiks. ni nak majoks ngan kamoo lak lah :p miahaha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

ewaaaaaaah gitu kan katanya. makan hati. hikhik. tapi kalu nak jadiks adik ipar bro leyh kan ? miahuhuhu.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*acapz:

nak ferero roce je. murahhh je tu. tp tamaO yg 3 bijiks tu nak yg dalam bekas bentik LOVE punye. ewaaah . sempat lagiks nak demand kang ? agaga.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*IM:

eheks? logo?

btw tengssssss singgaaaaaah :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kawie:

hoh. ni pe kes lak nih ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ann:

hoh. ni sorang lagiks :P:P lempanggggg kan :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

ewaaaahh gitu kang :) miahaha. baguss kucing hitamku :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*red:

gitew katanya. redha je lah yooo :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eyman:

hekhek. silaaaaaaakan :P

Framestone said...

he...23x mahu jd adik ipar bro ek.. alang2 baik penuhi kauta bro je...

erm adik bro tue pun xtau cammne... tgh laku skrg nie...insya'lah mgu depan baru die cuti sem

www.broframestone.com