* memang MARAH sekarang :( *

oke fine. hari ni aku telah BERGADUH dengan seorang pekerja di shop daddy. why? aku kan paling tak suka kalau orang cari pasal dgn family aku. kau nak tabur fitnah. taburlahhh aii dont care. tapi kalau melibatkan mak bapak aku. memang naseblah nyaaah.

perenggan pertama penuh dengan kemarahan right? yesshhh aku tengah marah sekarang. tak normallah kot kalau kita dengar tuduhan macam2 terhadap ibubapa kita tapi kita berdiam diri. sekurang2nya melenting itu ada kan? so jangan nak tipu. :-(

aku sekarang tak sabar2 nak tunggu daddy n mummy aku balik suruh pecat pekerja yg lupa diri tu. dia tak ingat ke mak bapak aku pernah maafkan kesalahan dia hari tu? tapi sekarang dia buat perangai balik. malah berganda2 lebih teruk dari tu. kau memfitnah mak bapak aku depan pekerja2 lain depan keluarga kau. kau ingat aku tak tahuuuu ke? dan yaaaa memang kecoshhhh satu shop tadi aku pergi serang dia. GUGUGU. dan tetibe aku rasa akulah sailormoon yg sebenarnya. MIAHAHAHA. *sempat lagi.

apa dia buat? hari tu my mummy ada tegur dia pasal dia tak buat kerja. banyak boraking la kan dari kerja. pastu ada ke dia bagitahu pekerja2 lain kata my mummy sound dia dengan perkataan yg tak shenonoh seperti tuuuutttt dan tuuuuutttt serta tuuuuuuttt yg lainnya. hikhik. bukan je bagitahu pekerja malah keluarga dia jugak sampai mak bapak pekerja tu perli aku hari tu ha. huhu. aku pun grrrrr apahal lah machik ni tetibe kan. eh hello ! aku anak dia. aku kenal mak bapak aku macamane. nak marah anak2 dia walau camane sekalipun takkan keluar perkataan bi***ang si*l an**ng seperti yg kau cakap tuuuu. lagi marah adalahhhh kan. tapi senang2 je kau fitnah macem2 eh? memang ba alip ngangggg lah kannn. sampai bila2 memang aku akan ingat pekerja jaha**m ni.

aku cuak gak nak pergi serangggg dia tadi tapi memang tak boleh tahan sampai tersound dia jugak kat office daddy tadi. ugut punya ugut barulah dia mengaku dia memang tuduh mak bapak aku. aku pun fineeeee kau dah ngaku tunggu je lah masa ambik gaji kau dan berambushhhh dari shop. kau tak layak dapat bos seperti abah aku. *memang emo disitu ya.

jangan haraplah walau mak bapak aku bos yg baik memang lembut dengan pekerja. jangan senang2 kau boleh pijak-pijak mereka sebegitu saja. ni haaaa anak sulunggg dia ada. sangat sensitif bab2 ni. so sila berjaga-jaga. korang ingat aku baik sangat ke? sangat kejam jugak oke? yaaaa aku telah buktikan tadi bagaimana kejammya aku. ecece.


masih ada sisa-sisa marah disitu.


I LOVE MY FAMILY SO MUCH.
kau jentik mak bapak aku. aku yang rasa sakit !


to kak li**a maaf aku telah berkasar dengan kau tadi. aku tahu aku perlu hormat kau sebab kau jauh lebih tua dari aku. tapi apakan daya ini melibatkan maruah. so forgive me.



salam sayang,

82 FAHRIN AHMAD:

Melz said...

uish jangan marah2 na :P

NUNU EERA said...

mrh ker??
comel je muke 2..;p
smile..:)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.agreed! ;)

::aien:: said...

dear, jgn mrh2 dh oke:)
c h i l l:)

meo lolly said...

fitnah?

wah... jhtnye... kasi smack down atas meja makan... dan hempuk kepala dgn kuali

Farhana said...

Lolly.. Awat tak pggl geng sailormoon lain trmasuk aku ni haa??? Brsedia bila2 masa jek brkhidmat demi msyarakat.. Ngehehe.. ;)

Sabar jek laa eh lol.. Senyum skettt..

kawie2020 said...

mak dan ayah adalah 1st priority.. sakiti mereka seperti menyakiti diri kita...

pertahankan mak dan ayah adalah pekerjaan mulia...

Wanie-san said...

iksh2...sapa suh cari pasal sgt..
kn dah kne serangan gedik dari miss lolly!huhu

0ne~E said...

bi***ang si*l an**ng ??

apekah itu ?

touyakaruma said...

So ada kejar kosong laa kan ?

Aku pun tengah cari kerja .

Eh ! baru perasan lolly nie cantik rupanya ... emm so ......

FaizalSulaiman said...

yeahhhhhh..

kuasa sailormoon sudah bangkit!!!

tambah kat blakang tu "dgn kuasa bulan, akan menghukummu"

ezany said...

muka camtu nmpk kejam ker.. hehe.. tu la dia org tak reti kenang budi.. keja mane2 pun nnt jadi perkara sama gak..

Rara said...

mmg pntg giler la org sntuh makayh kiter kn..tu bwu kne mara,nseb bek xkne flying kick je..

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

iLhAm_bEcKs said...

huihuiii...
mmg sgt marah d c2..
sy SOKONG misz LOL!!

pot pet pot pet!!
thniah..
andalah sailer mOon yg kami cri..
sgt dhsyat..

gune kuase MULUT laser ataupOn
kuase MULUT busyuk???

hehehe... jgn mare lg ye!!

PinQib said...

sabr cik lolly,.
kurang asam tol
I bg penampo jeee

PinQib said...

sabr cik lolly,.
kurang asam tol
I bg penampo jeee

mr.syazwan said...

kuureeng asam jawa tul verani mrk erk

pancut air kat muka kang baru tau

da2 moh pulang ke kamar moh..

oranglidi said...

wahh,,, nampak marah,.

. ieqa . said...

woww garang..

padan muke org tuh.
cepat² bg gaji kat die, pastue perambat die kluar. huahaha

Framestone said...

syg lol gak he...23x meh bro babap adik bro sorang nie ek

out of topic--> ada byk gunanya SPSS bukan takat cari min je.. mesti berlajar spss xhabis la nie ek he...23x

BroFramestone Blog

saypOOL rafhtello said...

yup family 1st...jangan bagi org pijak maruah family kita.. =)

hans said...

yups
kena bela maruah keluarga
betul2

S.A said...

saya sokong ape yang anda buat!

azizan4444 said...

huhu..mkin marah makin cute tuan punya bdn..ore kg gak nk marah sokmo keje dio..haha

Sharinginfoz said...

jangan marah2.. happy2 ya.....

1st time Unique Visitors more than 200

Boleh Buat Duit ke ngan Nuffnang?

y@n@ M!B said...

gentle ah cara u pertahankn famili u..i loike!agresif gitu =)

Eazy Izzuddin said...

hmm...
eazy bile bace pun tumpang marah juga...
aish
x patut...

da pecat kew pekerja tu?
klu da baggus2..
hehe

anak yg baek backup parents..
hik3
xD

zool said...

Pertahankan hak tapi kena berhemah dan berhati2.. Sekiranya apa jua berlaku perlu bersedia..
Manusia tak dpt dijangka.

FIrst time sini. Kalau ada masa singgah
http://ohpemandu.com

@Lynn@ said...

akk sbar ekh kak...lynn pon prnh rse cm akk rse..org fitnah parents kite...sbr kak..sokong akk.hukhuk..wlopon tgh marah..mke still comey ea..hikhik.

Mr.Chenta said...

amek kita kerja ! =D

Fid a.k.a Unrez said...

muka mara ka..?? tgok muka ok je... xpe.. pnggil geng2 sailormon awk 2 ye..
hehehe..

rathiqah azmira rosli said...

okeyh kalau rat pun akan jadi emosi menggaban.tp muka kak lolly kene kasik garang lagi.hehe

[z@ck] said...

sabaq2..
=P

Shaz Naz said...

hidup LOLLY!!!!!! muke cute tapi garang rupenye..baguss2..sokong~

sharamli said...

s0 mas0k 2o1o ni pekerja tu kena carik keja lain la..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hey, u should lol...

defend ur parents! good2! =D

Dak Wan said...

Bese arr pekerja yang tak sedar diuntung ni, kengkadang elok campak lombong jewr. Hahaha

FATIN kiddy said...

lolly, sabau yerk..

Hazwan Hakim said...

keno cari pekerja bru la nmpknya jap lg..hehe

Yoo said...

gud job

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*melz:

ekekeke :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*nunu:

muka tak menggambarkan segalanya. hikhik :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*intan:

oraip :) tengs !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*aien:

im c0ol now dear ! chill ~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

hempuk kepala dalam kuali ?

wakaka :) wat cam kepala 3 rasa eh meo ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farhana:

kau tu tahu berkhidmat kpd budi jerp :D

lalalala.

jgn marah weh fana. aku sayang ko. muasss !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kawie:

yuppy kawie :) agreeeeed !

so meh shame2 kita prtahankan ape yg perlu dpertahankan :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wanie:

serangan gediks kata kau ! pangggg jugak !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*one:

tu sejenis donut kat dukin donut.

weee~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

so pe bodek2 ?

eh2 keje kosong ? dah diisi oke ? ngee T__t

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*faizal:

AGAGAGA :D gitew ye. t nak tambahh len kali. hikhikhik

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezany:

yup. betul2. orang camtu memang kat mane2 pun tak kan berubah gak selagi ade PHD !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rara:

MUHAHA.

masok penjara lolly nanti nyaah !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ann:

oraip :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ilham:

kuwajjaq kau ilham. t lolly kill kamoo. yeyaah !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pinqib:

tamau rr bagi penampau. t jadiks kesh lain lak kang. GUGUGU :((

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr wan:

afekah ?

bang wan marah shiaaaaapaa ni ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*oranglidi :

grrr disitu.

opkoz rr marah bang oit.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ieqa:

dah kuar sblom bagiks gaji ag. sokeeeeee aii :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

aishooo. apa syg2 ni. hikhik. shayang bro sket2 je lah boleh ? weks.


spss? guna gitew2 je bro. tahuu lah jugak kang~ weee :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*saypool:

opkoz rr :D lolly takkan benarkan siapa2 jatuhkan maruah org2 yg lol sayang :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hans:

sangat betul betul betul !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*S.a:

opkoz rr kene sokong. t kene pangggggggggg kan !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zizan:

mesti rr. bertuah suami aii nanti koz lol bekeng. KAHKAHKAH

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sharing:

tengs dear :))

k t lol visit eh ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*yana:

hikhikhik :) mekashehh beib :D

lol memang emosi tapi masih leh pk waras rr kan :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

dah :) belum dipecat pun die dah pecat diri die sendiri =D

anwy. tengs dear !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zool:

tocey atas advice tu :)) oke lol akan bhati2 =P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lynn:

oke yang :)) kita mst ptahankan mak bapak kita. tu tanggungjawab kita oke ?


t0cey.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mr.chenta:

aishooo. kamoo boleh buat keje hape ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*fid:

MUAHAHAHAHAHA.

geng sailormoon dah out dah. nak cari orang lain lak jadiks geng kitew~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rat:

muke lol tak cukup garang ag kew? AGAGAGA.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zack:

okaish :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*shaz:

garang bertempat kot dear ! ngee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sha:

kamoo rr amek die keje mahu ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anuar:

opkoz aii will do :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*dak wan:

campak lombong katanya ?

hikhik.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*fatin:

berehhh shayang :-D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hazwan:

ekekeke :)) cepat p mintak kejew :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*yoo:

t0cey babe .

SyaffeQ said...

walaupun entri ni dh lama..tpi tetap nak tinggalkn komen..cam tu la adat orang kite..slalu ambil kesempatan..hotak punta kepala dorang ni..geletek golongn smpai kejang..seksaan berkualiti tu..Lolly nak marh pon,marah ajela..mmg patot pon..kta yg muda2 ni mmg cpat hot temp bila msuk2 bab camni,orang yg dh berumur ni plak dorang akan cool jer.. ape2 pon,Lolly ank sulung kn..disitu tnggungjwb kita,pertahankn maruah keluarga..