* MESEJ pelik *

ALLAHUMMA INNI ASALUQA TAHHDI BIHAL QALBI WATAJMU BIHAL FITNATI ANI
" doa Nabi Muhammad SAW : kirim ke 10 orang. InsyaAllah 2 jam kemudian anda akan mendengar khabar baik dan mendapat kebahagiaan. akan tetapi jika tidak menyebarkan maka anda akan mendapat musibah besar selama 9 tahun. demi Allah ini amanah. dan jangan dihapus sebelum disebarkan "


apakah? hell gila dapat mesej camtu. bukan sekali ye adik2 aku dapat hari ini. 5 kali tahuuuu. aku pun tak tahu ajaran sunnah waljamaah mana diorang ikut ni. gugugu. dan yg aku lagi tak paham kenapalah kawan2 aku ni kan percaya sangat dgn benda2 khurafat al tak berfaedah camni. huhu. so terajis oke?

ya sangat baik ye adik2 kalau tulis mesej dan sebarkan ayat2 di atas tu sahaja. tapi kan kenapalah wajib kena sebar sampai 10 orang? aishoooo sangat what the tuuuuttt lah kan. KEHKEHKEH.

suruh sebarkan takpelah lagi nyah. yg tak tahan sangat tu kan kenapalah kalau aku tak sebar tu mesti dapat musibah besar selama 9 tahun? yaaa 9 tahun ya adik2 bukan 9 hari. harap maklum. bukan sekejap musibah tu. sampai aku terpikir musibah apalah yg aku akan dapat 9 tahun tu? meh meh jom sama2 kita pikir. hikhik.

mungkin musibah tu ialah AKU TAK KAWEN KOT KAN. *memang sengaja dibesar2kan perkataannya. aishoooo keji oke berpikiran sebegitu. tukar-tukar. tu impian aku selepas habis belajar nanti ha. so sila jangan berfikiran aneh kata aku takkan kawen selama 9 tahun ini. wahhh gitu kan.

aku kan dulu time mula2 dapat henfon adalah time form 5 gitu bila dapat je mesej camni. mulalah kalut aku nak sebarkan. MIAHAHAHA. kalau suruh sebarkan 100 orang aku rela pergi topup nak jugak sebar 100 orang tu. genap2. tak nak bencana lah katakan. whatthehellhell :P konon taksublah sangat kat henfon tu sampai percaya bulat-bulat kan. yaaaaa dulu aku berfikiran tanpa hala tuju. pakat main cayaaa je. tapi sekarang? MIAHAHAHAHAHA. datang je ayat pelik2 camni ha cepat2 aku cari hadis dalam al quran nak tahu sahih ke tak. lalalalala. apakah? *aku ke yang cakap ni? grrr. pangggg jugak kan!

tapi kan. ni haaaa aku ghase bukan je dah sebar 10 orang ni haaa. aku dah sebar serata duniaaaa. so musibah yg konon berkurun2 tu diharap hilang dalam sekelip matalah ye adik2.

huhuhu. tapi kan aku lagi tak paham kenapalah sekarang aku suka sangat sebut adik2. mungkin dah terasa faktor ketuaan mungkin. yelah kan umur 22 dah nak habis. nak masuk 23 dah. apakah? 23? hohohohohoho. so tuaaaaaaaaaa tak suka tak suka tak suka :(

yelah adik2. akak dah tua sekarang. dagu akak pun dah kerepot sekarang ni. tu tak kira tempat lain lagi semua kendur je. apakah? lalalalala. oke dari aku melalut bukan-bukan kan baik aku berhenti menulis sekarang.

okelah bye.



salam sayang,



61 FAHRIN AHMAD:

FaizalSulaiman said...

dulu mang ada dapat mesej gini.huhu. pastu skunk maleh nak layan.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

emel berangkai dan sms berangkai ni selalu berlindung di sebalik dakyah agama...kalau nuar, nuar abaikan. ada yang kata kalau kita tak spread the email, kita penghuni neraka...sesuka hati je. tak masuk akal lah.

cik ian@aH Lian~ said...

baca dan buat renungan diri.
bukan mengikut kata orang.

Eazy Izzuddin said...

Eazy slalu pun dapat msg2 camni...
huhu
ramai mmber kata
x yah layans..
huhu

fathiahRAIHANA said...

menci gler msj cmtuh
lam tagged ana slalu sgt kasi
cmtu , ana wat tataw je
delete laa
SEEEMAAK dunia .
da laa xlogik plak tu .
naseb xbaek 7kturunan,
ntah pape sumpahan tu .

touyakaruma said...

Itulaaa kakak yang berusia 23 tahun , adik yang jauh lebih muda dari kakak juga selalu dapat message nie.

psychopath said...

nonsence.

DRosmieyatie said...

hahahaha...sm la...dulu2 kte suka gak forward...ssh ht tu!! keh3..tp dh mula tua dr tahun ke tahun, sendiri perasan mcm tak logik jer...lepas tu tanya ustaz...ermm...sms berantai ni elok dibaca tapi klo dh smpai nak wajib forward tu...takut rosak akidah....tol tak???

Farhana said...

Ouh my dear lollipop.. Aku slalu dpat ni dahulu kala.. Dn mcm ko gak masa kecik2, naif2 dulu aku slalu anto balik.. Takut maa.. Tapi skang seyes aku malas nak layan.. Baik aku msg number yg tak dikenali tanya mau knal sama aku ke? Hahaha.. ;p

pakcik meo said...

makcik lolly...

tue tp cute...hahahaha

Rara said...

xpyh caye sgt bnda cmni..juz keep in our mind la psl pape y bkaitan agme ni..y musibah2 tu keje allah,xkn sbb xsbarkn msg tu akn dpt musibah plak kn..sume tu keje tuhan..ni ustzah i ckp.. :)

hisham said...

salam terjah..mdg2 cmni dh lame dh..cume ayat2 je berubah..i abaikan..tk cre

Wanie-san said...

msg berantai ni...hanya Allah s.w.t yg dapat tentukan semuanya.memandai nak ckp kite dpt musibah.cis!

mr.syazwan said...

ermm abaikan je lolly...
dia sengaja menakut2kan kita..
cukup pangkal niat hati kita je..
KONPEM LOLLY KAHWIN JUGAK..
JGN WISAU..
=D

Yoo said...

dpt 5 msg dlm shri...beta xdpt pn..
try kamu anta kat beta,nk tgk.haha

AGAK best la ayat kamu..mcm bengong2 skit, so rileks je klo baca..
smoga diteruskan usaha ini.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.slalu gk dpt msg cmtuh, tp ignore je ;D

Zuewairy said...

sms.. mcm tu selalu gak dapat.. especially masa pkai hp dulu2.. sehari 4@5 mesej mcmtu masuk.. walhal no dr kengkawan gak;)

Mr.Chenta said...

haha

Islam tak pernah memaksa =)

just as simple as that =)

saypOOL rafhtello said...

aku ignore je..
boleh bawa ssyirik ni klu percaya sgt2..

sharamli said...

eh..benda ap lagik yg kendur ni...

teeeeeeeettttttt...

hua3

rathiqah azmira rosli said...

kak lolly! tenz wish birthday.ehehe

msej camtuh rat tak pnh caye pn.huhu macam tak masuk akal.

kak lolly,rat link akak

~ceRRy beRRy~ said...

ifa pn penah dpt msg camtuh...

ignore jek lolly..
x rugi apapun...

wan2911 said...

xyah layan mesej2 berantai macam ni,
kalau nak berdakwah pon wat la betul2 ni, ni makin nak menyesatkan orang, ntah sape la yang wat mesej2 macam tu.

UXOP said...

Warning kepada Puan punya belog ini!!
Sila sebarkan mesett ini kepada 100 belog lain..Mesett ini adalah sila doakan sahaye tawen cepat2,maklumlah sahaye sudah mencapai paras bahaya..

Jika meset ini gagal disampaikan maka secara otomatiknya belog ini akan digodam dengan penyapu bulu ayam...muhhaahaa..

Dh ramai yg tertipu dgn mesej sebegitu..mana boleh kita mendoakan org lain ditimpa bencana melainkan utk org kapir dan yg cuba menjatuhkan islam..

cik EPAL said...

tak kawen bebetul karang baru tahu :D

avid gunner said...

mesej dakwah dah cantik. bab ugut masuk neraka dapat bala apa jadah tu yg buat aku delete cepat2 tu.

en.alierostam said...

bekedut ke kak..haha...seterika la...x pun gune olay....cukup la skdar mmbca sahaja msj2 sebegitu rupe.......

shazika said...

jgn caye sis
reply balik kat yg forwad tuh
"meseg berantai anda stop sampai di sini"

PinQib said...

hehe..
musibah nye,
lolly mnjdi bertambahhh comeyyyy.,
siot

@Lynn@ said...

hihik2...23 x tua la kak...msih mudee...hikhik..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*faizal:

a'ah tak yah layan. wat habes kedittttt je :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anuar:

penghuni neraka ? apakah. hell gila org gitew. euw !


ya. lolly pun abaikan tapi masih pelik sesiapa yg pecaya benda2 karut gitew.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ian:

yup shayang :) betul2 :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

yer dear :) tak yah layan oke ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ana:

akakaka. ye gakk kang ? sebbaik tak 7 keturunan. kalu tak. mampossssssssssh !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

hueh ? gediks ayat disitu. WAKAKA :p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*psycho:

yup :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*dros:

a'ah rosak akidah leh. mane leh pecaya menda2 gitew. so stupid ahhh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ana:

mesej budi kau layan tak fana ?

HIKHIKHIK.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

atuyai meo. tak berkait dgn kenyataan lgsg jwpn anda. weks !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rara:

a'ah. ustazah lolly pom cakap camtu gaks. EHEHEHE.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hisyam:

oraip :) jom2 kita semua abaikan :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wanie:

a'ah so scaryyy oke. takut akidah2 manusia terpesong jew :((

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wan:

nape konpom kawen tu dibesar2kan ?

PANGGGGGGGGGGGGGGGG !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*yoo:

hikhik. bak nombor kamoo :) lolly nak send :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*intan:

yuuppy :)) ignore jew yang :) wat semak jew.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zue:

tu rr meke takda kesedaran. GUGUGU.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chenta:

oraip :) tengs mr chenta.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*saypool:

mmg syirik pun. khurafat gak :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sharamli:

ewaaah kau sya. benda2 gitew cepat je kau nampak !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rat:

tengs dear :) muasss

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cerry:

a'ah memang tak rugi pun. menyemak je kan ifa ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wan:

yess dear :) tapi masalahnya ramai ag yg xsedar pasal benda2 camni.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*uxop:

WAKAKAKAK. lawakingkong rr abangQuh ni. weks ! bile mahu kawen ni bang ? hikhik

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cik epal:

kuwangjaq ! hihi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*avid:

a'ah tak yah send je. tu tipu semuaaaaaaa :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alie:

MIAHAHAHAHAHA. seterika? olay? pangggg jugak kan. lawakingkong tul.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*shazika:

hikhik. kejam disitu :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pinqib:

amin :) wah gitew !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lynn:

nape ghase tue je yangggg ?

LALALLALAAL.

sukiminna said...

baca tu takpe..nak sebarkan dengan dengan niat nak share takpe..tapi klu niat sbb takut ditimpa musibah bley lari akidah beb