DIET weh DIET !

ya dekat ghumah aii sekarang tengah buzi-buzi memperkatakan pasal DIET DADDY aii. oke menarik gila sebabnya my dad ni kan kalau bab makan memang hazablah sehari 4 kali makan nasi. tu tak kira mee celup spageti laksa rojak semua tu. mmg semuanya akan dibedal secara beransur-ansur oke? aishoooo bapak sapalah ni? *tetibe tak nak mengaku kan. hikhikhik.

sebab tulah bila abah aii kata dia nak ON DIET kan aii macam nak pengsan je dengar. lepas habis pengsan tu terus tampar2 muka sendiri sebab masih tak percaya ABAH AKU KE YG CAKAP TADI MIAHAHAHA. ahhh tolonglah abah. awak buat lawak ke ? *oh berawak-awak dengan abah memanglah sweet tapi sangat poyo oke? agaga.

pastu kan my dad terus bagi bukti.


blink-blink mata aku tengok. HERBALIFE oke ? abah awak siyes ke ni? oke fine aku bukan tak percaya tapi tapi memang tak percaya sangat-sangat. wakaka :D

abah aku nak start diet bila die cam tak larat nak jalan. konon nak hyperaktif cam muda-muda dah cannotlah. buwek. yelah kan lutut dah tak dapat nak tampung kapasiti perut berlebihan dia tu. hikhikhik. sebab tulah aku sebagai anak yg baik dan menghormati orang tua ini suruh jugak abah aku ni kontrol makan. *motif puji diri sendiri?

ekceli abah terpengaruh dengan salesman shop abah tu ha. abah citer salesman dia tu dulu gebu yg amat-amat ah. lepas diet dengan herbalife ni kan salesman tu dah jadi selim siap badan taf-taf lagi. cekciiiii you oh my goshhh oh my goshhh! kira satu family guna patutlah aku tengok family si salesman tu body mantop2 semua sebab diet ke? oh begituuuu ke patutlah si joe ni badan dia taf-taf jugak. hikhikhik. *motif puji joe? lalalala.


selogan gambar:
makanlah biskut tiger untuk kecergasan sepanjang hayat. maaf gambar terpaksa diconteng atas faktor keselamatan. waklu. panggg disitu!


oke. mase hari pertama guna herbalife abah aku berjaya. suka suka suka. makan nasi sehari sekali je noks sebab bila makan produk ni automatik akan jadi kenyang. pastu masuk hari kedua kira berjayalah jugak kan sebab abah makan nasi sekali sehari jugak tapi curi2 makan mee goreng malam2 buta. apakah? grrrr disitu. its oke disebabkan aii anak yg baik so aii maafkan. ecece.

pastu masuk hari ketiga kan. tak tahu nak cakap berjaya ke tidak sebabnya pagi makan roti canai tengahari makan nasi. pastu malam pulak dia duduk hidu2 periuk nasi. aku pun konon2 buat zaaasss bagi jelingan manja gitu kat abah. terus dia tutup periuk. MIAHAHAHAHA. pastu aku siap perli-perli lagi HAI KONON-KONON KATA NAK DIET! terus abah cam buat muka ala-ala suci gitu. mesti dia kata grrrr menyesal aku lahirkan kau. keturunan sape ni buzi body betul. MUAHAHA. *ada aku kisah.

so dengan ini aku nak isytiharkan walau kau beli peroduk beghibu2 sekalipun tapi takda DISIPLIN memang selamat jalan romeo sajelah nyahhh oi.


apa-apa pun.
CHAIYORK ABAH CHAIYORK!


abah walau awak mok-mok awak tetap hencem tapi kan kalau perut awak selim konfem lagilagilagila hencem. MIAHAHA. oh oke aku anak yg kejam meh lempang meh.


p/s: kalau ada siapa2 yg mahu peroduk HERBALIFE tekan je sini. cuba dulu baru tahu keberkesanannya. so joe takda komisen ke? KEHKEHKEH.


salam sayang,

97 FAHRIN AHMAD:

FarhanaDr said...

Ecece.. Tu dia.. Joe mst kembang dgr pujian ko lolly. Hati2.. Jgn smpi budi jeles okeyh.. Wakakaka.. ;p

en.alierostam said...

sokongila abah....
wat sepanduk........
semoga abah slim seperti masa remaja
...pokok pangkalnye jaga makan yg penting....kuantiti tidak semestinya mencerminkan kesihatan yg baek

Irine Nadia MaRceLLo said...

wiwiitttt....pic ayah lolly tuh kalo masuk contest tuh mesti menang weyhh..hehehehe:D

PinQib said...

wahhhh,
abah lolly macam ak jek perangai.
kejap nak diet.
awal2 leh la kontrol,
esok2 mesti makan banyak..
hehehe


good luck 4 ur dad

black_mel said...

gudluck abah....ganbatte kudasai...
wahh...mahal tu herbalife...kalau duit nuffy mmg kena tunggu 1 tahun baru bole beli 1 full set...kawan la ckp..

Akmar Anuar said...

weh senget! sempat ko kutuk2 ayah ko eh? ko memang la!

semoga ayah ko berjaya diet weh..herbalife ni bukan joe si blogger yg femes tu pakai gak ke? slim je dia..hehe =)

ko takmo diet ke makcik?? =p

kawie2020 said...

hahahahaha... bagus tuh nk diet.. utamakan kesihatan.. kene bg semangat arr kt ayah kan.. hehehehehehehe

enyheartsdiamond said...

i penah try..sedap..i buat santapan breakfast!i amek banan..nyuum!

saypOOL rafhtello said...

abah pun nak diet jugak..huhu

zool said...

betul tu miss lolly.. kena ada displin..
saya ni tak berdiet2 lagi..
dulu ingat nak jogging la makan nasi sehari..
last2 sama je lagi...
Thanks sebab singgah blog ligakampung.com yang tak seberapa tu

abe meo188 said...

erm... ditelah sembelum anda gumuk.... huhuhuhu...

tp kalau dh comel... gumuk pun tetap comel.

psychopath said...

asal x beli jusmate 5 jer..
berkesan uh.

jejaka mistirius said...

cik lolly... bantulah sye nk mengorat gadis pantai timur

~Cik S~ said...

wah2..banggan mr joe membaca entry nih..sila tuntut hadiah dr die..hehe

ahmad said...

tak payah diet2...jog je ari2.hehehe

touyakaruma said...

Siap promo herba life

sharamli said...

nak ng0rat j0 la tu...cis

oranglidi said...

wa nak produk doktor rozmey

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...

pasni mst makin hencem! =)

mr.syazwan said...

jommmmmmmmmm kempen kurus2...

tpi menurut kajian sebuah buku ni

dia berkata...

lelaki yg sdah berkahwin dlm masa 2 thn ke atas

92% akan BUNCIT!!!

so bapa lolly da berapa thn kahwin??

hahahaha renung2kan

kalau gitu x mau kahwin laa

xnak buncit gak lorh..

hahahahahaha

rathiqah azmira rosli said...

comel gle ayah kak lolly

nak jdi bini no 2 bleh

hehe

lieya orange M.I. said...

...kalau laa abah lolly berjaya, i pun nak cuber lahhh=p

MiSZuE said...

haahhaa...betol2.kene ada displin baru leh kurus hiks,


pic tu memang cekci weh haha

cik ian@aH Lian~ said...

hahaha
sadis tul yang
ko conteng cenggitu...

farenova said...

wahhh so cute... i likeee!... daddy cool..

Eazy Izzuddin said...

wah!!
HERBALIFE
ku pun ade mengambil
ternyata berkessan..
hehe
prasan x dulu dalm pic tembam
skang da kecut skit
ok la
haha

ezany said...

seksis.. ahaha..

Rara said...

hot la abah..hehe :)

Sharinginfoz said...

apa yang penting happy sellau...

Petrol Tanpa Subsidi-RM2.10????

Nak Gelak Ke Tak????

Ema said...

bagi sokongan kat abah - chayokk uncle ! ^__^

pauhputik said...

yang pompuan bagi sokongan di sini

sebab tgk abah lolly ensem

mana tahu pas slim abah lolly nak tambah cawangan

len lolly tolong pilihkan

yang laki komen baek sebab nak amik ati bapak mertua heeheheh


mengarut plak arini

teeeeeeet

gurau je jangan marah

arrizz said...

laki boroi pon smart apa..hehe

HIZAMI said...

ahha.
gud luck la kt ur daddy ek???
ske tgk gelagat b0th 0f u.
sgt sweet.
hepi family.
;D

Eyriqazz said...

akupun mau kurus...badan yg makin berisi mengundang pelbagai penyakit...

Great Teacher Onizuka

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah ayah lolly nak diet gitu... insyallah bole.. chayok2..

joegrimjow said...

haha
wowowowoo

smalam busy study xtertengok entry ni

kekeke
gelak ku baca oohhh

klu cik lolly nye dad nak dapat khidmat motivasi percuma ku ley bagi
huhu

mecey cik lolly
tetibe sayang lebey
bagi bunga
--(@

Framestone said...

he..23x cam tue rupenye...

awat la ayat ayah lol same comey cam ayat bro he...23x (bukan anak beranak kan)

ops bro klu sehari xdapat nasi..leh pitam tue... sure berpinggan2 makan

BroFramestone Blog

Mr Kamikaze said...

good luck utk ayah awk..hehehe

hisham said...

salam...xyah diet2 ..u belasah jer

fathiahRAIHANA said...

ana pom maw diet nieh :D

cybernetic88 said...

hahaha. si lolly xmau diet jgk ke?. lalala =P. sokong abh diew. yeah!!. go3. hee

F I T said...

perghh patut a slalu kenyang sbb protein ni memang wat kita lambat lapar..memang sesuai a untuk diet..hehe berapa harga protein tu?mahal ek..

cik EPAL said...

ayah anda terbaik! :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*fana:

MIAHAHAHAHA.

kau ni fana :P

budi takkan dapat jejak belog aku oke?

kan die slal0 singgah belog kau T__T

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alie:

a'ah betul sgt2 :)

tu rr ajat nak b0at sepand0k gak. eheh :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*irine:

opkoz rr. tengok rr abah shapew.

wewiiit ~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pinqib:

ni kira cam geng my dad rr ni. eheh :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*black_mel:

mahal ke idoook eh? tak tye lak. tapi ada rr dalam beratus2. tapi not sure rr babe.

try cntact joegrimjow :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kama:

aku biasaaa je bab2 kutuk my dad ni. pastu mintak maap balik. KIRA DURHAKA RR GAK .weks !

a'ah si joe tu rr. yg ko suh aku diet nape machik? ko nak aku tinggal tulang rangka ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kawie:

oraip. gambateh abah gambateh !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eny:

pat0t rr dikau selim sajork wahai eny ? hik hik hik.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*saypool:

tu rr tak larat nak jalan katanya ;D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zool:

BAHAHAHA.

tape2. ada masa ag. nak diet kne rr set betul2. taboley nak kejap tamao ;P

oke tengs jugak sbb drop komen kat sini :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*meo:

cam meo. walau apa2 jua keadaan pom. kamoo tetap shumeii. aii loike !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*psyc:

AHAH. herbalife pom oke :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*jejaka misteri:

kau nak yg camane? mata sepet? hidung kemek? atau yg gigi jongang ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cik s:

a'ah die nak bg adiah salji 14 tan kat l0lly :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ahmad:

abah lol xda mase nak jog. eheee. sbb kje die pom perlu jalan ksana kemari gak. WEEE.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

opkoz rr.

KEHKEHKEHKEH.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sha:

await. hang jeleeshh ka ?

jgn bimbang aii takkna rampas joe dr uu. MIAHAHAHHAHAAH.

tp akan rampas gak seket2. MIAHAHAHHAHA lagi.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*oranglidi:

kat sini bukan kaunter pertanyaan dr romzey.

kedai dr romzey kat jalan semerbak. sila pergi sana !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cerry:

tgk rr bapak shiapa ? HIKHIKHIK.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wan:

haloooh. bang wan mok ka yusss ka lolly tatap nampak bang wan comei tau. LALALALALA.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rat:

hueh? tak snggup ibu tiriQuh lebey muda drQuh.

oh no0o0o0oo0 *pengsan.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lieya:

boleh3. HAKHAKHAK.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zue:

cekci kan? ada lagiks yg lebey cekci takm0 letak t ada orang SPAM. agagaga.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ian:

tu rr. kalau rr my dad bace n3 ni.

mmg pangggggggg sebijik !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*farenova:

my dad mmg cool pun yang~ :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eazy:

really?

patut rr eazy pom makin selim skng kan.

NICE TRY DEAR.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezany:

ada cekci cam kamoo tak ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rara:

hawt cam anaknya tak? HOHO APAKAH ? :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sharing:

betul3 :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ema:

t0cey ema. d0akan je yea ! :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pauh:

BAHAHAHA. sape2 ada hati nak jadi bini muda bapak aii. aii akan kerjakannya cukup2 nyahhhh.

tapi kalu nak ambik hati pak mertua tu. EMMM NO KOMEN !


wewiiiit.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*arrizz:

memang rr semat. lebih2 lagi itu bapak lolly kan. eheh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hizami:

oh tengs zami :D

hihi.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eyriq:

so cepat2 bersenam. phewwww~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zikr:

tentiu :)) yeayh! chaiyorkkkk daddy.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

AHAH. tu rr kalu tak bace lolly boley terkilan tau. APAKAH? ekekeke.

khdmat mtvc percuma? ewahhhh gitew. insyaAllah :))

meh nak balas bunga gak.

-'--,-(@

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framestone:

grr. bapak kita satu keturunan kowt. keturunan comey2 MUAHAHAHAHA.

haip. kurangkan makan. t esok2 takyak jadiks cam abah lol tua2 bawu nak diet. KIHKIHKIH.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kamikaze:

oh tengs babe :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hisham:

wsalam :))

belasah ? kan aii yg lembik. WIWIWIW.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ana:

bagushhh yang. sis sokong u !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*acapz:

tamau rr da kuyus daa. nak tambah berat bdn ade ler. AGAGA.

tengs babe.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*FIT:

yuppy. peroduk ni bagushh :D harga pom bpatutan :))

kalau bminat. tanye rr encik joe oke? ada link die kat my page. my entri ni p0m. eheh. lolly taktau gak~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cikepal:

opkoz rr cik hepal. tengok shiape anak sulungnya ? wewiiit~ :))

Kapten Luffy said...

aku syak lepas ni abah ko hensem semula

awek2 mesti terpikat

cahiyork pakcik chaiyork

Anonymous said...

ingat orang komen mu banyok. up0nyo mu dok balas bebanyok. uhh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*luffy:

nak hensem cam atuk SARA. wakakakka :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*anony:

eh. belog orang lain pun shame ape? balas jugak kan? yg bezanya aii balas lambat. beloger lain ada komen je terus balas. kamoo tak pegi attck belog diorang jugak ke ?

PEACE *__*

syafawani said...

samsung dear~

PinQib said...

Thanks miss lolly/.
clicked on samsung corby ads.

u pun happy x??

. ieqa . said...

phewwwitt~

chaiyok chaiyok daddy sis ! :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syafawani:

uhhh tengs Q !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pinqib:

really2 happy dear XD

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ieqa:

phewit2 ni nak ngorat ke ? aishoooo !

Mahira Morrison said...

sesape yang rajin eksesais, ataupun tak eksesais tapi nak make full use of fats tukar ke energy, try makan nutralife fat burner pills..mahai sikit, tapi menjadik jugak le dari makan adipax, ataupun anything yg ada dadah sibutramine tu.. =D
from experience..haha