* konflik CINTA sob sob sob.*

si A bercinta dengan si B setelah putus dengan si C. Akan tetapi keluarga si A tidak merestui hubungan anaknya dengan si B dan lebih menyukai si C dan memaksa si A dan si C berkahwin. Setelah didesak, si A dan si C akhirnya berkahwin semata-mata mahu menjaga hati keluarga si A walaupun tanpa perasaan cinta sekelumit pun. (oh oke fine cinta kan boleh dipupuk semula). Pada hari pertama mereka berkahwin, si A telah mengwarning si C agar tidak masuk campur dalam urusan si A dan si B. Tetapi malangnya hubungan si A dan si B semakin hari semakin rapat sedangkan si A masih menjadi suami si C sudah 4 bulan lamanya.

Sebulan yang lalu si C telah disahkan mengandung (whatthehellhell konon tak nak tak nak tapi tetap membuntingkan anak orang) dan si A tidak langsung mempedulikan kesihatan si C dan bakal anaknya (suami gila). Kerana perasaan cinta yang semakin menebal terhadap suaminya, si C sanggup bersabar dengan karenah si A dan tidak menceritakan langsung perihal perangaibinatangsewel si A kepada keluarga kedua-dua belah pihak walau hakikatnya siang malam si C hanya bertemankan air mata (oh no!).

so soalannya disini KALAU KORANG BERADA DI TEMPAT SI C APA KORANG BUAT? minta cerai walau sedang berbadan dua? atau mereport kepada keluarga? atau pergi jumpa kauseling? atau hanya mendiamkan diri sambil membengkakkan mata konon-konon mahu pertahankan perasaan cinta yang kembali wujud?

sila bagi respon kerana si C tu kenalan aku! malangnya si A juga kenalan aku *dahulu huh! tapi takpelah aku lebih sayangkan si C berbanding kenalanberhatikayubatu cam si A tu. so korang tolong beri sedikit pandangan macamane aku mahu menasihati si C dalam menyelesaikan konfliknya? *hurm.


salam sayang,

107 FAHRIN AHMAD:

sebelas said...

parah...tak citer pn kat iii

::aMaD:: said...

i tlg pegi tembak ngn rifel si A tu!

si c, tolong repot kat family yer.

syue said...

wahh, sedih kot. tp klu merujuk nove, selalunye kebahagiaan C pst akan dtg jugak cume lmbt sket jela. tunggu saje! hehe. nnt mst A dgn C stick together,hehehe

noor afzan said...

erm...
susah juga nih..
kasihan pula..

Kalau si C masih boleh tahan, better die bermohon kepada Allah agar ditunjukkan jalan yang terbaik..
Ikut firasat dan petunjukNya tu..
kalau x thn, better dapatkan kaunseling..
haissh.lelaki itu mmg x de hati perut..
geram..

ciKenit farHana said...

mmg merana...kesian si c.....

adakah si b boleh diajak berbicara?klu leh, try slow talk agar tgglkan si A..klu xmakan saman gak, cuma pikat balik hati suami tu dgn cara yg berbeza...
lebihnye bykkan bedoa...

slagi boleh coverline dr family, coverla...klu dah xley blah, minta sokongan diorg......

bukannyer aper, tunjukkan kat laki tu yg kita ni bukn keje asyik mengadu jer...mgkin itu akan buat si suami akan 'kasihan' & hormat kat kita...

as women, we hv our own power...
come gurl!!!!

M_Lex said...

C++.
buat pgram byak2x.
hehe.
ALLAH itu adil~

zool said...

Nak bagi pendapat pun belum lagi berumahtangga tapi cubalah berdasarkan pengalaman orang luar sana..

eloklah di bawa ke kaunseling dulu. kena berbincang terutama tentang anak. Harap lepas anak lahir si lelaki tu akan ambil berat. Sebab suka atau tak tetap darah daging. Kalau tak suka buat apa buat..

Takut terabai anak yang dikandung tu. doa byk2 padaNya.. Insyaallah Allah akan beri petunjuk...

Pilihan terakhir adalah cerai . Sekiranya dah tak boleh..

mr.syazwan said...

bonggok si A...

nampak sangat gila nafsu..

kalau da x suka si c jgn la berjimak

lps tu da dpt ank..

ceh!! org mcm ni patut di sembelih..

tuk si c..

kalau rasa sgt tertekan apa lg

C.E.R.A.I

-aTie- said...

kalo si C tu bekerja...bgtau die fokus pada diri n anak yg bakal lahir...xpyh nk sedih2 sebb laki die tgah happy giler kat luar tuh..
so die dekatkan diri ngan Allah..abeskan mase ngan ngaji n solat sunat..n dia Allah kuatkan hati die...
lagi satu kalo die sedih sgt2 mintak die ingat, bile laki die ade depan mate, laki die tu hak die..bile laki die jauh, laki die hak Allah..bia Allah yg jaga...

xpayah nk sedih menagis pd org yg xreti hargai...buang mase...nk mintak cerai tu rasenye better jgn dulu...Allah murka...

Khaizarien Blog @ atie

enyheartsdiamond said...

siannya kat C!jom kumpul2 clan..kita g pukol A!

hisham said...

haha...i xde komen la...ni konflik berat ni...

en.alierostam said...

cari org yg rapat ngan si A....yg boleh tegur si A.....
...byk2 kan berdoa ..agar si A tu insaf....
klau bleh jumpe si B ke....
bincang elok2....
...................

kawie2020 said...

emmm... berat gak masalah nih...

1. siC ni kene byk bersabar, berdoa kepada Allah dan yakin bahawa ini adalah cubaan/ dugaan allah kepadanya... Allah itu Maha Adil dan Maha Mengasihani...

2. Jagalah kandungan nya dengan baik kerana itu juga anugerah allah... mungkin dengan kelahiran anak itu akan merubahkan sikap Si A @ suaminya....

3. Sekiranya sudah sampai tahap didera secara fizikal, nasihat keluarga amat diperlukan... berjumpa lah dengan ahli keluarga yg lebih tua dan berpengalaman...

4. Berdoalah kepada Allah kerana Allah itu maha mendengar... insyaallah...

p/s: senang nk beri nasihat tetapi badan yg menanggungnya hanya allah sahaja yg tahu kan...

mamet said...

sunggguh mlampau la A tu lolly.. dia igt senang hape nk bawa perut tu time mengandung..
kalo bleh, bgtau la keluarga. sampai bila C tu nk terus hidup mcm tu..
demi masa depan C dan anak dia tu, fikirlah baik2..bagitau keluarga..kalo tak selesai juga, doa la pada ALLAH supaya dapat petunjuk..

perempuan ITU said...

Kalau aku jadi SI c aku dah mintak ceria dah report polis dah.

ermm.susah hidup ni lolly yg penting before kawin mesti ada kerja dan kena tempoh banyak experience dalam hidup utk tabah!

hanismalik said...

Erm, kita tidak ada hak untuk menasihatkan si C untuk berpisah dgn A...wpun si A xbley pakai, dia masih suami C dan bapa kepada kandungannya...
Jadi dalam hal ini, kebencian tidak akan selesaikan masalah...tp cume tambahkan masalah...
Untuk C doa adalah satu2nya senjata utk mharapkan A berubah. Jika betul tiada harapan, berpisahlah dgn saluran yg betul jika itu lebih baik utk kedua2 belah pihak.
Saya bersimpati atas nasib rakan awk

FarhanaDr said...

Lolly.. Ni kesah budi ke? Hehehe..

Okey2.. Serious okey.. Hmmmmm.. Ape si C blh buat yek, sabar, bnyk doa.. Doa org teraniaya mudah dikabulkan.. Tgk dulu bila anak tu dh lahir nanti, caner prangai hubby dia.. Kalau msih sama, then dorang perlu bincang dn ambil tindakan wajar sperti seorang dewasa.. ;)

~ ko kene ade slalu di samping dia.. smangat tu. ngeee..

maisyara pot! pot! said...

meyh sini ku sula si A tu kasi serik sikit..

C, pergi report kt kuarga.. kang mntx cerai, dosa babe!

fiza zasmi said...

sy percaya rasa syg akn dbalas dgn rasa syg jugak..

tapi kes ni...
husssshh, giler komplit!!
sbg isteri dye ada hak..
hak utk perthankn dri drpd dseksa rohani sdemikian...

si C, sy hrp awk bsabarlah, soal hati mmg xda yg slh, xda yg btul...

si A, hidup ni karma.. ko wat kt org arini, sok luse kne blik setepek kt muke ko..


baik miss lolly kite, prihatin..
salute lah same lu...
*wink~~~~

black_mel said...

jumpa kaunseling...bagitau parents,pastu mntk cerai...x guna jd suami isteri kalau si suami curang....



jgn muntah berjemaah di sini...

Huda said...

cerai -> pilihan terakhir, perkara yang dilaknat.

bincang n family + kaunselor

minta petunjuk Allah

bersabarlah + berdoalah, insyaAllah, si A akan dapat "cash" nya kelak~

PinQib said...

ish33..
x sngka.,
cam dalmm novel pun ada..
sanyap ajalah..

psychopath said...

bunuh si B!

SyaffeQ said...

jgn babitkn B dlam hal ni..

A suka B walaupun A dh khwin C
-satu perbuatan salah
-blh sebbkn

C x sangup nk citerkn hal ni kpada family A

mgkin C blh balik kepada keluarga C buat sementara waktu,dn biarkn keluarga C dan keluarga A yg adakan perbincangan. jika mereka boleh ikut kata keluarga untuk berkahwin mengapa tidak untuk berkongsi masalah. Lagipun dalam situasi skrang, keluarga kedua belah pihak terlalu memainkan peranan yang besar dalam menentukan jodoh mereka sebelum ni..

klau di rujuk ke mahkamah syarie sekali pon, sudah tentu si A didapati bersalah sebab da mengabaikan tanggungjawab dia selaku seorang suami.

Jadi elok,hal ni diselesaikan di peringkat keluarga terdekat dahulu.

Pesan kat kawan Lolly tu,pastikan dia berani untuk melakukan perkara seperti yg sya cadangkan,kerana sya rasa mungkin agak sukar bgi dia untuk bertindak sedemikian.

kawan Lolly perlu berani,tak perlu hiraukan si A buat msa ni kerana Si A sendri pun tidak menghiraukn diri C sperti yg diceritakn oleh Lolly..

SuRayA^i. said...

kalo c mntak cerai sekarang pun still edah akn abis after die bsalin..ksian jgk..

hurm, kalo die still mmpu btahan suruh die kuatkan smgt..doa byk2 pd Allah..mne tahu bile baby tu lahir nnt husband die berubah? =)

joegrimjow said...

cerai mmg xley klu da mengandung
urmm
nanti lepas exam ku bg idea
hehe

cybernetic88 said...

huh. ape ye nk wt. si c bnyk bersabr. jmpa family ngn jmpa kauselng la ek. si a tu bwk pi lokap. masuk court siap. pdn mke. huhu

cik nur said...

suruh dia berbincang dgn husband dia klo husband dia tak syg dkt wife dia tak pew la..
tp suruh dia pikir pasal baby tuh cz baby tuh pn anak dia jgak..
klo dia still lagi tak berperikemanusian dgn biar jew kan wife dia yang mengandung anak dia tuh..
sila terajang lelaki tuh dan suruh wife dia cari lah kehidupan sendiri yang lebih membahagiakan..
yang penting kne kuat kan semangat jgn asyik menagis cz air mata perempuan sgt lew berharga oke..
jadi lah strong woman ..
byk2 berdoa2..
sila suruh si C tuh kongsi masalh dia dgn famili..
munking akan membantu..
atau sekurang-kurang nyer masalah dia akan rasa ringan ckit..

Shahrin said...

klu iman tak kuat selalunya pekara mcm nie akan berlaku... bila dah berpegang kepada nafsu dan agama ditinggalkan... abis... sye pun tak la baik 100 % tp... klu saling ingat mengingati tak salahkan... sya dgn isteri tak pernah bercinta sebelum kahwin.. tp bila dah kahwin kami pupuk cinta tu... sbb kami terima yg jodoh kami dah ditentukan oleh tuhan... klu kita bercinta bagai nak rak dgn boyfen atau gfren kita sekarangpun klu tak ader jodoh.. tak akan kahwin jugak.... tp sya bersyukur sbb isteri sya seorang yg amat baik... klu dibandingkan dgn sye mcm langit ngan bumi... tp jodohkan...

dlm kes nie.. klu sye la...

1. report kat jabatan agama dulu...
2. sye g tau kat mak bapak die...
3. klu makan hati sorang2 wat ape... yg laki tu dok seronok... hantam sama dia...

touyakaruma said...

Si A dan Si C adalah kenalan anda ? Dalam eri kata lain anda adalah Si B?

Framestone said...

elok cakap dgn kedua2 belah keluarga.. klu cerai pun ok... xde masalah pun

biar dorg tahu keadaan sebenar yg terjadi.. mak bapak yg suke pada luaran je.. yg dorg xnmpk cam mne kan

out of topic--> masa bile bro bergetah ek... ops time nie ade je adik bro..cuma bro xkongsikan gambar je

BroFramestone Blog

Cik Puan Drunbella said...

alololo.
tragisnya kisah neh.
adei.
kalau i lah kan, i btaw jak kart famili.
pasthu klo si lelaki mengamuk, mintak cerai terus.
senang cerita.
nk bersabar dgn org yg xsayangkan kita nk buat apa kan.
buat sakit hati jer.
nti bila anak da besar, pergi tuntut harta pada si lelaki tersebut.
hahahahahahaha.
^___^
mcm cerita2 dlm tv pulok.

cik EPAL said...

susah gak nak jawab ni

^ ZuMaWaMBa ^ said...

pergghhh!!!
kesian nye..

*xde idea*

{lumut} said...

hati dan perasaan x leh nak paksa................tp mcm amad ckp..tembak je...

{lumut} said...

hati dan perasaan x leh nak paksa................tp mcm amad ckp..tembak je...

{lumut} said...

hati dan perasaan x leh nak paksa................tp mcm amad ckp..tembak je...

{lumut} said...

hati dan perasaan x leh nak paksa................tp mcm amad ckp..tembak je...

miss myeryn said...

cmne nak cerai kalo tgh pregnant..
huu..sdey btol..
better gi kaunseling..
eyh?pndai2 je aku

ejaa said...

kesian c..
dulu dah pernah bercinta kan,
nape a tu, xde rase syg ker?
dahla dah membunting kan c.
kalau x suka, jgn buat.
mmg dasar lelaki x bersyukur a tu.

bia nti kalao baby tu dah lahir, baru a tu rase mcm ne ade anak.
harap2 a tu terfikir la nk syg anak die..

ohmalaysia said...

kesian si C. tp nak buat mcm mana, si A keras hati... suruh si C bykkan bsabar, doa byk2 smoga si A lembut hati dan jauhkan diri dri si B...
suruh jgk dia doa spaya si B btemu jodoh dgn org lain...

black_mel said...

miss loly...agak2 miss loly baca komen ni tak?miss lolly...jgn risau miss lolly...miss lolly komen jer...entry tu sajer jer nk bagi link kat miss lolly...hope ader org klik nanti..hehe....ok....nice blog...penulisan pun ok...

@Lynn@ said...

ouh sian nye si c tuh...report rr kt kedue2 ahli kuarge...huhuuh

black_mel said...

blog ni ramai peminat...mmg ssh nk reply..hehe...siapkan keje sek tu..nnti ckgu mrh..

ct odah said...

huish gle la cte nih...mcm novel dah..ape kte mntak si C tu tunjuk kan kesabran die pd si A yg durjana tu..suoh je si C teruskan dgn sifat2 isteri yg mithali..mne tau 1 ari nti terbuke jgk ati si A tu tok si C..dan si C kne pertahan kan hak die..jgn bia kan si B trus dlm drama mereka..cewah...blh terime ke idea aku nih lolly???hehhehe

Ms.Independant said...

Isk.
Cite ni sungguh complicated.
Tapi tak kan nak cerai...
anak tu camne...?

Sharinginfoz said...

memang berkonflik betul...

Dah Cancel Kad Kredit

Apasal Ramai Peminat Cik Epal????

ezany said...

isk.. si A telah memalukan kaum lelaki.. what the fish..

payah gak kes ni.. kena mintak kaunseling kat org yg bertauliah.. rasanya perlu report kat keluarga dulu utk nasihatkan suaminya..

A.B.U said...

kasi tumbuk laju2..ngeh3..

ツhʋƨиα ツ said...

eheh. mcm novel laa ! penah baca nieh. kehkeh. ;P

better report la kot. muahahaha. cakap mcm de pgalaman gituh ! ;P
report kat family sniri. ;)

&& smbilsmbil tuhh menangkan hati si A kembali. hee. rasa nya ade can nieh. ye laaa. siap bunting agii. muahahahaha. ;P

tapitapi, si A & si B tak pape kan ? dorg tak wat pape kan. kehkeh. soklan cepumas. ;P

Rara said...

haiyak,mg knflik gler..dgaan kn..suruh si isteri byk2 bsbar k..

syin said...

haha...sokong c gak... sokong si A gak.. (sokong utk dibelasah...haha..)

mcm dlm cerita je.....haha..lama2 insyAllah si A akan kembali ke si C...perlu doa dan redha bnyk2...bwk2 bersabar...

semuanya terletak pada si C, kalau di a nk teruskan hubungan, silakan...kalau tak, mungkin blh jumpa pegawai agama...

-no komen...

Chak! said...

report je kat pej agama...pastu semuka ngan si B...basuh cukup2. Pastu basuh laki sekali siap ngan hujah power2. Berdoalah pd yang maha kuasa. Hanya Dia saja yang maha tahu hikmah disebalik peristiwa ini.

kucen2020 said...

xley slh pd satu pihak..tuhan atur sgalenye..mungkin itu antare ujian yg C ptot trime ats p`buatan mase dulu,, sape taw..n tuhan xkn uji sesuatu pd hambe nye mlaenkn c dia mmpu memikul nya..pupuk lah hati agr iman d pasak kukuh bg m`bolehkn nur mlimpah di benak nye..tiada pngalamn rumah tngge tp boleh beri pndngn .. slm ukwah fillah utk sume(~.^)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sebelas:

MIAHAHAHAHAHA.

nak tahu gak ke ? HOHO.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*amad:

aduyai. nak tembak ke ? hik hik hik. :D tak takut masuk penjara ke ? MIAHAHAH.

tengs :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syue:

ewaaaaaaaaah novel lak. agaga :D

ni bukan novel sayang :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*afzan:

memang tak bhati perut.

tapi lempias nafsu. aish :(

insyaAllah t l0lly usulkan oke ?

tq.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*enit:

masalahnya si B tu degil. gedikssssss gila. hoho. l0lly pun kenal si B tu.

ntah la. t l0lly cakap kat si C oke ? TENGS :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*LEX:

program?

HAHA. insyaAllah :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zool:

erm :) tengs bagi pendapat wlu xda pengalaman. ngee :))

mintak2 rr kan pas bsalin t si A insap sket teng0k anak die. hurm. ntahlah takut xbtahan je :((

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*wan:

hamb0ih demand haha nak CERAI ye ?

tapi JIMAK tu gap0? agagag :D

bang wan jgn wat gitew kat l0lly tau :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*atie:

tq atie :) pendapat yg sangat bernas.

oh ya. si C tak kerja :(

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*eny:

HAHA. kam00 ketua oke ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hisham:

tapi kita leh c0be k0men kan ? HAHAHAHA.
tape2 tengs bagi komen. ahaks.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*alie:

bukan ke kam00 yg rapat ngan si A ? ngee :D

emh. si B selfish.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kawie:

tengs :)) komen yg sangat emmbina.

stakat ni xda ag penderaan fizikal. tapi penderaan mental lagfi teruksss wooo dari fizikal ni. hurm.

insyaAllah t l0lly usulkan oke? tengs again bang kawie :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mamet:

yuppy :) l0lly slalu ingatkan si C tu bagitau family :) tapi itu atas dia lah kan. kita xley masuk campur.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*PI:

tu rr kerja tu penting kan jgn ta0 dop umah je huhu. kalu de kes2 kecemasan cam ni leyh gak sara diri n anak2 H0H0H0.

cerai ? AHAHAHA. mintak2 tak. gulp.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*hanis:

t0cey2 :)

emh tu rr cerai kan tuhan murka. kalu leyh l0lly suh die cari alternative lain dulu. kalau dah xley2 go on sesangat baru berpisah.

xguna menagih cinta yg xda :((

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*fana:

huhu :) tu rr aku tak tahan bile dengar cite si C ni. ghase btangjawab lak. emh insyaAllah walau kami d0p ja0h l0lly akan cube c0ntact die walau camane pun. semangat rakan hoyeaaaaaaah!

tq fana :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mai:

sula ? nak sertai boleh ? AHAHAHAH.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*fiza:

AHAHAHA :))

baik lah sgt. ni rakan beb :) tu yg prihatin tu. l0lly akan cobe sedaya yg termampu je lah. hurm.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*black mel:

ngee :) muntas berjemaah kat page kamoo 0ke ? buwerk.

btw. t0cey3.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*huda:

harap2 rr kan si A berubah demi anak pom xpe lah. mintak2 Allah bagi petunjuk kat si A tuh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*pinqib:

buwerk :P senyap? ngee.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*psyco:

oush. very2 terlampau derrrr !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*capiq:

go0d capiq. AHAHAHAHA.

tu rr kan. l0lly dah cadangkan kat si C suh die balik umah family die dulu bagi redha n bagit0w family pasal ni :/ n then suh family sesama family tu bincang.

tapi xtaw lah xda pe2 pun maybe si C dah mula syg sgt kat si A h0hoh0.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*suraya:

yuppy :) tq.

mintak2 berubah rr :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*joe:

AHAHAHA asah sket otak tu j0e baru geliga time exam :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*acapz:

l0lly s0k0ng kalu si A masok lokap :) tu baru hukuman dunia. hukuman akhirat camane lah abaikan tanggungjawab sbg suami n bakal bapa. huhu :((

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*nur:

hamb0ih ? terajang ? ngeee.

idea yg bagush. ahaks :-D

insyaAllah :) tentiu nur :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*shahrin:

alhamdulillah. kamoo dan wifey tlah membuktikan perkahwinan tanpa cinta pada mulanya bahagia juga :) TAHNIAH. tu rr si C ingat jadi camtu lah. tapi akhirnya jadi lain lak kan. huhu.

ape pun. tengs ya. t l0lly cakap :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*touya:

aku si B ? kau gilooooooooooo MIAHAHAHHAHAHA.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*framest0ne:

umph. nak cerai skng xley sbb si C preggy. kne tggu pas bsalin rr :(

tapi mintak smua tu jaoh. shiaaaaan woo. n arap2 si A berubah.

out~ AHAHAHAHA eh silap2 bukan bro bgetah. adik bro yg bgetah. auuum~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*cik puan:

bab2 tuntuh harta yg l0lly tl0pong tu hamboih :P

emh nak mintak cerai p0m xley yang oit kan ngah preggy :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*epal:

HAKHAKHAK.

jawapan yg bernas. apakah ?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*zuma:

jawapan yg bagush gak. hik hik hik =D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lumut:

ewaaaaaaaaah HAHAHAH s0kong amad ? ada ape2 ke ? ahaks.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*myeryn:

kaunseling ? yuppy. bagushhh idea tu. ngee :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ejaa:

ntah si B tlah membunuh sgala kasih sayang meker dulu kowt. ahaks :P

arap2 si A m0ve lah :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*OM:

l0lly pom doa si B jatuh hati kat orang lain. ewah pepandai jerp :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mel:

ahaks;) bace rr tapi xsempat nak balas komen weyh. busy. balas2 pom lambat ni haaaaaaaaa. AHAHAHAHAH.

oh tengs walau linkQuh terletak di MUNTAH BERJEMAAH agagag :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*lynn:

insyaAllah l0lly dah cadangkan =P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*mel:

eh eh mane ade. huhu.

TENGS BLASK MEL =d

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ct:

ahahaha :D bagush. tapi kan si C dah tunjuk segalanya2 dah suh si A cair tapi xcair2 gak weyh. ngeee :D

tape2 maybe suatu hari nnt :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*independent:

kalu tercerai gak :( si C kne cari kerja :(

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*sharing:

memang sgt2 complite :((

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ezany:

AHAHAHAH lelaki kejam opsy!

erm yuppy. tu ase jalan paling tbaik :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*ABU:

tumbuk kam00 eh ? allalala ;D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*husna:

xwat pe pe kowt. teeeeeeeeeeeeet disitu. manelah l0lly taw yang. ahaks. mintak2 tak eh :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*rara:

0raip :) tq dear~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*syin:

yg dalam citer tu tiru kehidupan manusia normal gak kan :)

erm. insyaAllah l0lly akan btow si C :) tqvm.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*chak:

oh tengs dear.

appreciate it~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

*kucen:

ntah rr. l0lly p0m xtau. segala apa yg kita buat mmg akan ada balasannya . hanya masa yg tentukannya. yg pasal kot2 tu balasan utk si C tu l0lly xpasti lah kan. xbrani nak cakap pe2 sebab l0lly bukan individu yg terapat dgn si C. bila tjdi bnda2 gini baru kami dah jadi smkin rapat. hurm wallahuallam~

meo188 said...

bagi saye jejaka A itu dayus dan loser.

Bagi sy C patut cari lelaki lain sj. Sgt tak pertangggung jawab si A dayus loser.

F**k lelaki mcm tue. mcmana nk jadi pemimpin rumah tangga kalau cenggitu.

f is fikah said...

kesian si C..
macam cite novel, tapi sungguh tak sangka betul2 berlaku in real life..

harap si C repot kat femili..