RUMAH BARU SAYA sangat cantik !

MIAHAHAHAHA tajuk cam karangan budak darjah 6 je. yooo jom kembali ke sekolah! aku pulak masih kat kampung oke ni ha beraya tak habis lagi. aku memang camtu orang lain beraya aku pulak yg menyibuk nak cuti lebih. hik hik hik. biasalah bajet artis popular kan semua rumah terbuka aku nak serbu. wah gitu kan artis lain orang yg datang serbu rumah dia tapi aku? aku yg pergi serbu rumah orang. makanya artis popular ke kau ni? *waklu.

huh dah lama tak citer pasal perkembangan RUMAH BARU. ecece takdelah rumah baru sangat pun cuma sambung ape yg patut je KEHKEHKEH. ekceli rumah tu dah dekat setahun kot dalam pembinaan. tapi masih tak siap2 lagi. aishooo kempunan lagi nak tido bilik baru. nak buat camane pekerja2 tu banyak cuti dari bekerja. dalam seminggu 4-5 hari je kot kerja. tu pun kalau ghajinlah. time puasa hari tu cuti sebulan. lepas raya semua tu musim tengkujuhlah pulak tup tup hujan pulak bercutiiiiii lagiks sebulan. so bila nak siap rumah aii tu eh eh silap bila nak siap ghumah daddy aii tu lupikirlahsendiri! bengang jugak oke duit dah banyak habis tapi hasilnya non ado. tak suka tak suka tak suka. *holloh holloh holloh abah aku tak kata ape pun sebenarnya tapi anaknya pulak yg lebih wakakaka biasalah anak dia kan gila kuasaaaaa sikit huhuhu sila paham.

so apa lagi meh kita tengok gambau rumah yg tak siap2 tuh.


pandangan sisi homesweethome. weh teka teka cepat mane satu bilik aii? *heh takde mase aku nak teka.


apa benda aku capture ni? terima jelah dengan redha yoo. sebenarnya nak testing sajork pastu terasa cantik pulak gambar tiang 3 batang tu terus letak dalam belog. hoho terajis betul karekter lolly nih tiang camni pun shantek?


abah aii cakap kat beranda ni nak letak sofa dengan tv scarlett yg panjang-panjang tu ha oh sungguh tinggi cita2 my daddy sungguh tak sesuai oke nak letak tv kat sini kan ada orang kidnap nanti camane? kesimpulannya tempat yg paling sesuai letak tv scarlett tu ialah di bilik tido shaye hua hua hua ohhh alangkah syurganya kan.


tempat letak pelamin wedding of the year aku nanti MIAHAHAHA eh eh majlis kawen aku nanti kat hotel oke bukan kat rumah ni harap maklum. nantilah aku bagi kad jemputan yoo. *ops terlepas cakap pulak.


ni dapur akan diletakkan pinggan mangkuk bila kenduri aku pastu nasi minyak acar-acar timun air sirap gulai kawah semua tu akan diletakkan kat sini jugak nanti lalalalala.


dan ini? tempat aku teetttttttttttttttt dengan suami aku nanti. ape korang pikir ni? hei songsang betullah. tempat aku tidolah pastu tettttttttt lagi wakakaka. *jap2 nak feeling.



haaa korang nampak yg belakang tu ghumah aii sekarang pastu sambung pulak dengan ghumah yg baru tu eh eh korang paham tak apa aku cakap ni? MIAHAHAHA lantaklah nyah oi.



rumah hantu saya sekian malas nak ulas dah.

dan yg penting.


jeng3x.
video ni tak bajet nak letak dalam belog pun sebenarnya. saje2 je ambik hari tu. video pun cam terumbang-ambing sikit pening aku tengok huhuhu! so kalau terasa suara dalam video ni cam hek eleh tak control macho betullah korang anggap je ni bukan suara aii oke anggap je tu suara sharifah aini sebelum akhil baligh. so saper2 yg kempunan nak dengar suara aii tu bolehlah keliks. *masalahnya ada ke yg kempunan huhuhu perasan kau nyah! *hai saiful afzan.

video

eh jap2. korang tak payahlah loading video ni. malulah aii. HARHARHAR. tak payahhhhhhhh aku cakap hei degil betullah korang ni. pangggg jugak kan! bye bye bye *lari sorok muka.


salam sayang,

100 FAHRIN AHMAD:

Anonymous said...

asal cute cgt suara ?

aha .

shasha bee said...

wah3~ banglo ya? C:
x lama lagi ciap la tuhh,
kalo gini kenduri kwen kt umah pon okk aje.. kn?kn?

AcanCapik said...

wah, besar nye rumah... cam istana woo...

LORD ZARA 札拉 said...

aigoo~~

rumah besar gila ok?

saya_arief said...

besar bagak umah die..
seram woo..

Hizami Li said...

bapak r.
lolly, ni rumah ke hotel?
siriyes.
bapak besar.
;D

maisyara Pot! Pot! said...

besar tu rumah dye.. pehhh! masyuk!

*suara dye bapak comey!!! hahaha

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

wah macam krew program Seekers lah pulak lol cuma suaranya terlalu merdu...haha!~ =D

sebelas said...

saiful afzan ke yang kempunan tue..

haaiipppp

flygurl said...

bila nak siap agaknye rumah tu?
nk pegi beraya..hehe...=)

Framestone said...

rumah lolly ke huhu.. nnt bro nk singgah leh

BroFramestone Blog

nina said...

lolly..
walau tak siap lagi tapi rumah tu tetap nampak cantik la wak..
kat tingkat bawah tu nak buat apa ek?

luvly mya said...

naaa..besar nye rumah.haha..t siap mesti chantek..=)

Jard The Great said...

lollyyyyyy.. orang kaya rupanya.. ehehe.. segannya aku

syahira ariff said...

besarnyer umah!!bleh wat hotel kalau saye nk pgi menumpang,hehehe


*miss lolly gelabah ekk,naper suara x segamat cam tulisan kt blog?wakakakakakakkakakaa!

ZE said...

besau nye umah..tp kecik nye bilik die..=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

HAHAHAHAHAHA.

suara aii mmg kekiutan tak segegeh personaliti =)

sakaKun™ 2009 © said...

seramnyerrrr suare....mengigil...yg plg bestttt dgr....nk tau pe cik lolly? hahaha OK Bye!! hahahha

wan said...

wekkss.. gelenya oh.. nt nk cat umah pngl la kite oh.. kite kasi price fren2 g2.. miahahaha..

hisham said...

wow...rumah banglo...huhu...leh berlari-lari la...leh main nyorok2....

sharamli said...

jen0hla bibik nak mengemas ni...erk..

zool said...

Besau rumahnya..
memang penat mengemasnya.. jangkaan siap tu bile ??

Ok.. bye...

Wanie-san said...

wei!sengal la lu lolly!
sore mcm tahan kentot jew!
hahaha
bile nak siap!ak nak tumpang tido!huh

-aTie- said...

boleh tumpang tido 2-3 mlm neh..hahaha

Khaizarien @ atie Blog

pok said...

leloh ar kabak tangga...berpeluh lari2 anak

jepiey hafiz said...

niiiee ruang tamu ke due....ni bilik sayeee....wah2....syok nye mengacare ko ye...btw renovation in progress..jage la umah mu ye..molek2...selamat2

mr.syazwan said...

akhirnya

dgr gak kate kanda wan erk

suruh wat pop tuk comment kan

haaa mcm ni lerr dinda..

huahuahua

uma dinda da hampir sethn kot x siap2 lg erk??

ish2 al maklum la uma dia beso...

sng wat kenduri kahwin

x yah tempah dewan da kan kan

mana bilik kanda???

haha

farhana ghafar said...

rumah besar macam istana!! nasib baik jadi anak angkat mummy. merasa dok kat castle ni. nanti pesan kat mummy, i nak bilik sorang tau yang paling besar punya!! :p

cik bunbun said...

miss lolly.. cayalah video tuh. lalala :P

ade bakat pengacaralahh. hihihihii :D

Hami Asraff said...

wah besar rumah kamu! tapi tak dapat tengok video tu. slow la internet.

lieya orange M.I. said...

...lolly...nak dtg tido sana boleh...=p

lieya orange M.I. said...

...lolly...nak dtg tido sana boleh...=p

NICK IRFAN said...

alahai... cute btol suara akak lolly ni.. tergoda plak? hehehhe

en.alierostam said...

uii
besarnye rumah
leh main nyorok2

suara pun merdu2 gitu
nape x gelak
MIAHAHAHA

hehehe

nawal said...

ni bole jdi pengacara nih! habesla maya karin gulung tiko!

FaTiN said...

miss lolly, mana bilik gua ??

FaTiN said...
This comment has been removed by the author.
F I T said...

wah rumah baru..bila nak siap ni?cam lambat je..kontraktor melayu ke? hehe :P

Helo Rempit Malaysia. Korang Tak Cukup Power Sebab Ini Lagi Power!

deus X machina said...

ni mesti wat umah pakai duit nuffnang ni
erk888

cybernetic88 said...

wahh!!!. ske suara diew!. haha. comel gle!. whee. haha. ehem2. lalala. btw besr tu umah. bgus2 =D

FaizalSulaiman said...

warghhhhh rumah besau!

NiZaM said...

Bapak besau..tu rumah ke istana. ahaks..
"Ni bilik saye, agak sempit"
besau la tu cik luly oii..

cepat2 amik gmbar yg dah siap plak. Mau tgk istana yg dh siap. Mesti CUN. =p

Irine Nadia MaRceLLo said...

cute gilew sore! hahoa..boleh gantikan pengacara majalah 3.hahaha

*berande ke..beranda? cam owang melaka je..hihihi

KP said...

wah besauu umah cam istana..istana menanti..hehehe ayunye soree hehehe, meh nak tgk lagi video

zures said...

besar giler umah lolly...berapa orang yang duk umah tu?

nand nasyari said...

hak3..same je cm nand dulu..time nk tggu umah siap xsbr2..asek nk snap pix je..ngahahah..
sabar ouh lolly...agak2 kalo lmbt sgt encik-encik buruh tu buat keje..pe kate loly tolong je dorg..ngaahaaa~ ;D

nurayunni said...

besarnyer umh....
beznyer klu jadi anak org kaye..
bez jgk suare..
leh masuk af lar cam nie..hihik...

Mr feckry said...

jap..nape rumah ni nampak kurus?

uNIqIKA said...

mano ghumoh demo ni? meh ambo nk gi melwt tapak projek...hihihi

redrum said...

mak aih!..rugi klu x culik budk lolly nih..siap2 diri ko lolly..nti redrum gi tnh mrh culik ko..haha~

aduka said...

houhhhh.. besarnya umah..

=)

black_mel said...

tempat tetttt?tettt???hehehe.....

haha..cantik2..umah antu...

E.d.Y said...

wow..besarnye rumah!!

Ms.Independant said...

wow! beso nye umah!!!

:)

ika honey bunny said...

dah siap msti cantik nnti, mcam istane.
:)

Ichigo said...

semer dah tempah bilik ni.. waaaa melepas, ker ade kosong lagi ^_^

noor afzan said...

macam rumah agam je..
perghh..
seram tu nak tinggal situ mula2..

ezany said...

suwit jer sore pempuan dlm video tu.. mesti bkn lolly.. ahaha..

kalau dah siap mesti cantik umah ni.. besarrrr tu.. nak sewa satu blk..

ielamorry said...

yup. suara comellll~ :D hee.

belum siap lagi dah nampak cantik dah~ :D :D :D

Eyriqazz said...

besarnya rumah lolly ..tuah badan....tahniah ye lolly

* mEsSy * said...

i dh book bilik sebelah bilik u tuh bilik i yerk.. cat wane unggu tao.. u kne ready2 bub kitew bakal berjiran kelak.. ahaks..

:P

touyakaruma said...

Ak dengar suara awek ! Aku dengar suara awek !

ELYANA YAZMIN =) said...

mak aih..besau nye.

embun d tengah malam said...

besar rumah tu

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah lau besarnya rumah... nanti dah siap, jangan lupa ajak datang umah..hehee

Farahin Rosli said...

wahhh, besoo umahnyeeee, sis, sore cam ella dowhhh....lalalala;P

miszchocolate said...

woowww!!!besarr punyaa!!!
nant kawen x yah pacakk khemahh la cm gini :))
hehehehe..

bla siap nanti mest shantekk!
adeei!den pulok x sabo!
:))

dearist anys said...

dh siap bgtau.
nk tmpg semalaman. hehe

merahitujambu said...

besarnye??mahu join duk seklai..rumah besar mesti di penuhi

saypOOL rafhtello said...

bilik aku yg mne??

armin yosh said...

perghh...shuit siot suara miss loly..lemak2 manis tuhh

bapak besar rumah dia...blh tumpng ni...sy cop ruang tamu tu lah..dkt jer ngn bilik loly..hihii

Aus said...

lol , besar lolly..
boleh kau berguling2..
hahahak..
sambil guling taip entri..
hahaha..
dah2..
komfem kawen ngn aku..
xkire..
hahahak..

oi lolly , kau dah balik ke lum..
monteng aje kerja..
hahahak..

Ery Farieha said...

waaa
besanye rumah !

Ariff Shah said...

besarnye rumah...
alala... comeinya suara..

cair I :P

joegrimjow said...

ni beranda utama...

ni bilik solat....

ni bilik tetamu..

toilet

mmm

ok

ni bilik saya, yang agak sempit
LOL

awat sore cik lolly camni?
hehe


beso oohh umah die
nanti kenduri kawen jgn lupe ajak

ke kite kawen 2?
lalala~

ERY said...

mak aih.. cam menakutkan jerk

Ah Fatt said...

mak ai. tergoda dengar suara

ChiLaBaey's said...

Dah siap nanti bagaikan syurga ni.... Bilik saya yang mana yer...??? :p

AtieAbid said...

punya besar banglo..nak tempah sebilik ek..ngeee~~

farenova said...

besarnye umah..nak buat kenduri kawen pun best nih, comel sgt suare lolly

arrizz said...

pergg bapak ar cumey giler suara ko lolly..haha..tsnyum ala2 kmbing jer ble aku dgr suara ko ne..mmg pdan ngan mke ko tue..hehe..

hanna said...

bestnye umah luas2 cmtuh!
huhuw~
kalau dok sorang2 mesti takot.

Nurizaihan(◕‿◕.) said...

hizami li..hahahaha hotel pon x macam tu..maen sambung2 plak tu..hahahaha,,tu ghumah saperla tu..klu jd suri rumah sepenoh mse mst penat sapu umah..hahah

DaHLia said...

tolonglah bgtau yang suara ni bukan lolly yang punyer...miahahaha...xpercaya... :P

farhana said...

wohooo..besar gile rumah :)

Sharinginfoz said...

nanti dah siap boleh buat makan besar-besaran kan....

Tak ada Iklan Nuffnang, Jgn Risau….

Ekonomi Malaysia Dah Pulih???

Faarihin said...

rumah baru cik lolly yer.. tak sempat nak baca sangat.. jenguk kejap tengok awek fahrin.. hahahaa..

jajarina said...

lolly, comel giler suare.. hahahaha

bellar0ssa said...

besarnye rumah cik lolly.huhu.. rumah berhantu?haha.

t siap terus leh wat majlis kawen.=P

syuhaida abul said...

alamk cutenye s0re...ahaaa

Farah Rifhan said...

eh, ni kat mana ni, farida?

PinQib said...

mansion ini.
bukan umah.,
waa kaya la misslolly

full of love,keyna said...

comel btw sore sys!wahh.besarnye uma baru sys :D

hafizmd said...

Moge rumahmu menjadi syurgamu..ameen..

p/s - oo..so rumah yg duduk skrg akan dicantum dgn rumah yg sedang dibinela..besaunye..

saYe miEyra said...

woooooohhh!
rumah yang BESAAARRR PUNYEE
BRRRR..
nnti mya ikut tggl sekali laa
volleyyy
besa naw rumah tu..sape nak duduk an..so ikut la..heee

psttt..shomel jew sore kak lolly..ngohoho

amie said...

haoyohhhh..
tergudes tergudesss..
da ade tempat po kite sanding eh??
bilik pon penting gak..
mauhahaha..
ampunampunn..

besa ouh umah..
iskkk

sarahN said...

sys lolly!!!!!

sungguh kagummmm ngan akak taw! banyak gilerrrrr komen2 yg sys dapat. bukan 1 n3 je, tp semua entri!!! congratz!

aper rahsia sys dapat komen banyak2 camtu yea? tamo kongsi kew sys?

p/s: baru je jumper blog sys. insyaAllah saye akan terus folow blog nih! muax!

para said...

ni rumah ke sekolah...ish3..

Anonymous said...

manjanyaa suara,,,,,,,,

Anonymous said...

100th,,suara manja la,,alahaii untg laki u,,