LELAKI kenapa korang anti PINK ?

kadang2 aku tak faham kenapa lelaki tak suke kaler PINK? oke fine kaler pink nampak lembut dan kalau laki pakai memang akan terserlah keayuan auw auw gitu. tapi kan tak ke biru muda kuning air soft purple semua tu juga lembut warnanya. so kenapa pink je yg laki anti sangat ni? *hei tak patut betullah.

setuju tak kalau aku kater persepsi masyarakat sekarang yg mengatakan lelaki + pink = lembik itu merupakan streotaip semata-mata? *ecece festime aku menulis bahasa melayu dengan betul makanya silalah berbangga dengan aku MIAHAHAHAHA. kalau masyarakat tak pandang serong pada pink ni mungkin semua lelaki pun takkan segan nak pakai ape2 aksesori kaler pink ni. lebih2 lagi lelaki2 melayu ni haaa pantang betul dengan pink ni kan try korang tengok bangsa2 lain diorang slumber je taruk kaler ni ha kan nampak macho gitu.

ada yg kater lelaki pink itu adalah gay dan semestinya pink itu dikaitkan dengan kelab nyah sedunia. cishh disitu ada ke patut tuduh pink aku ni gay. ke korang yg nyah sebenarnya? *mamti aku

contoh terdekat DADDY aii ler.

hari tu aii adelah beli boxer kaler pink kat dia. alaah bukan pink sangat pun cuma ada tompok2 pink je. tapi sampai sekarang tak pernah dipakainya siap terperap kat dalam almari panggggggggg disitu huhuhu! terasa kekurangan kasih sayang ya anak-anak sebabnya apa yg aku bagi cam tak dihargai je sob sob sob. terasa sia-sia 15 hingget aku. *hoh tetibe terbocor rahsia boxer pink tu 15 hingget sajork pastu beli yg lelong-lelong kat tesco pulak tu lantaklah nyah aii excited nak citer ni ha.

alasannya? malu nak pakai sebab boxer tu ada kaler pink. hei ba yo ngang betul tau kenape lak malu nak pakai kalau pakai bukan orang nampak pun kan. boxer tu kan pakai kat dalam bukan kat luar daddy shayang oi mengertilah bahawasanya anakmu ini tak puas hati betul bab-bab ni tau. so pat buka bab lain pat! *tetibe.

meh sini tengok aku lukis boxer pink abah aku dan yg penting saiz die XXL. wakakakaka *erk abah ya ampun terbocor lagi rahsia abah hik hik hik. memang keturunan mulut tempayan kot kan lalalala so terima jelah dengan redha.



so abah kalau awak bace entri ni tak paham2 lagi ke? tu haa boxer yg dalam almari tu silalah pakai sekarang saya nak tengok. *boleh gitu. kalau tetap tak nak pakai merajuk 15 minit huhuhu!

bagi aii kan. aii suke je tengok lelaki pakai baju kaler pink. nampak mengancam oke? seksi mat-mat ah AHAHAHA. dan yg penting kalau nampak je lelaki pakai baju pink kan terasa terguda je ahak ahak ahak pastu ghase2 nak kenyit2 mata je kat laki tu haaaaaa. aii like it wewiittttttt :-) so mane2 yg nak pikat aii tu silalah pakai baju pink ye *wah gitu meh lempang meh!


salam sayang,

87 FAHRIN AHMAD:

aduka said...

euuuwwww.. i'm the one among thousand men who hate PINK color.. mentality PINK straight forward to GAY!!! GAY!!! u know.. GAY!!! hahaha..

penah tgk laki pkai t shirt pink.. apekejadahnya warna pink..

ntah.. x tau sbb ape x ske pink.. pink klu girl pkai x kesah la kan.. ni laki pkai.. dammit!

pink aku rasa ada maksud something tau.. lembut.. suci.. ayu.. serlah keWANITAan..

dahtu laki WANITA pekejadahanye lak kan???? kan???

wakakakaka..!!!!

♥CIK SHA♥ said...

pink???i like!!!!

man wif pink??hehehe..speechless..
comel kot kalo dorang pakai..ngahaha...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

lelaki yang kata PINK itu GAY barangkali mereka tersilap pandang...itu warna kegemaran Rasulullah SAW selain dari hijau, putih dan hitam. =)

fathiahRAIHANA said...

aloh boys pky PINK segak oo
tade nmpak lembut pon
nmpak sweet sajewp
kan kan kan
kak lol kan ????

Aiza said...

laki minat pink??? mueheheheh

i like pink too :)

♥SYAFIQAH ♥ said...

tah lelaki nie..
cuba la minat gak..
hahaha :)

merahitujambu said...

ahaha..like pink..tapi ade ke laki maskulin cmtu??jgn arap..laki benci pinknyee..nk suh dia pakai pink la..cumil

isha said...

ikut la
kadang-kadang lelali pakai pink comel
ade yg pakai tak sesuai
so ikut la lelaki tu

Kyuubi_85 said...

aku tak setuju kalau korang lelaki tak suka pink... sebab aku pun pakai baju kaler pink!!! nak kata aku gay, tak... tertarik sangat dengan pompuan...

nak kata lembik, aku tak lembik..

berat sebelah nak kata cam tu..

ariff said...

ade ke kasi bapak boxer. lol~

Afizzat said...

mentaliti masyarakat mmg dah kritikal doe..
aku ada jgk niat nk pkai pink, tapi xssuai ngn kaler kulit..haha..*aku bkn gay!*
unik owh kaler pink nie..

maisyara Pot! Pot! said...

mai tk minat pink sgt. entah nape..? law tgk laki pkai pink, pehh! rase mcm lembut semacam walaupun dye jln segagah yg mungkin! hahaha..

Azrul Hisham said...

kalau lelaki obses dengan pink tu...memang rasa serba tak kena la... hehe

Clara Emily Cancer said...

lelaki mmg ramai yg x suka pink.
tp ade gak laki yg suka pink.
bile laki pakai pink nampak jambu jer.

tp girl mmg la addict dgn pink.
salah sorg diri sendiri nie.

pink is da best!!

;-)

claraemilycancer.blogspot.com

Amar Amirah said...

Takper2, yang penting..Rasulullah suka warna pink...heeeee

♥CIK SHA♥ said...

cik lolly..macam de instinct je dgn fahrin..die berlakon drama kat tv2 cite 'tiada lagi' pakai baju kaler pink...comel owh..dh le nerd je..hahaha...

Aus said...

ahahaha..
mls la paki pink..
nmpk jambu..
kekeke.
dala aku jambu..
kang pkai pink..
lg la tmnbh jambu..
abes satu um tepegun..
haha..

ceritaku MEMORIKU said...

bhahaha
dah gelak2 je bace
igt an td boxer real punye
ahakzz
dorang nye persepsi sememangnya begitu
-na'dz

Zack said...

pink???
ahhh...
tak suke! tak suke! tak suke!
hitam itu menawan..=)

hisham said...

salam...i ade t-shirt kolar kaler pink...mak i ckp i ensem jer...huhu

FarhanaDr said...

Jangan risau sayangku lolly.. Budi pakai jek ape yang ko beli.. Even polka dot.. Hahahaha.. ;p

black_mel said...

bkn anti...
kalau ppuan minat pink pakai jer..
kami kaum laki ni x kata ape2 pun..
cuma bila kami nak pakai pink,
xberapa minat...

boleh jer nak pakai..tp mentaliti dh membayangkan pink ni untuk seorang ppuan yang lemah lembut...

khairolghani said...

pink ok what..baju kahwin aku warna pink,cantik je..baju nikah ada corak bunga warna pink,cantik je..

AM SYA said...

ske sgt kale pink!!

kalo ade laki yg pkai tuh mmg tabik spring la~

tp i x rela taw kalo bf i yg pkai..

haaa~~tamao2 nnt kang dier lg mnyerlah dr i cmne plak?huhu~

joegrimjow said...

ok
nanti jumpe pakai pink kolor
hehehehe

ayah da trun bape kg da?

||| PöJìé PööH ||| said...

Sekius me..
Who said guy wearing pink is GAY??
Nak kene liwat ker ah??
Suker² ati jer..
Nampak sgt depa ckp mcm tuh sure jantan yg jenis xreti dress up n mpelbagai kan warna² dalam wardrobe tuh!
Kalau pndai gaya, kaler apa pun akan match!!

Jgn salahkan ibu mengandung, oops silap.
Jgn salahkan warna pink kalau xreti guna..

Amir said...

seganlah lolly nak pakai baju kaler pink.. seriously.. bila shopping nak beli baju, dah berkenan dah tapi bila tengok kaler pink terus letak balik... seriously segan nak pakai..

btw, apsal bgi hadiah boxer kt ayah? bagilah hadiah lain lolly. hehe.

sugar2 kapas strawberry said...

hahahah..sy pnh j npk laki pkai pink..soft pink la kn..
ok je.. ;)
xdela npk auw auw pon..
depends kt org yg pndai kenakan dan bgaya la kn..
tp so far ok je.

farah cullen said...
This comment has been removed by the author.
Eyriqazz said...

x anti..cuma kurang sukaje..nampak jambu..lebih serasi dengan wanita..hik3..

farah cullen said...

farah cullen said...
hello2...

selaku peminat tegar pink..
ini isu sensitif bg sy...hahahaha..

sweet ape kalo laki pkai pink...
hikhik..
terserlah keMACHOannya laa..
look COOL dudee!!! i likee <3

Faarihin said...

saya pun suka tengok lelaki pakai baju pink.. rasa sweet sangat.. teringat kat family abg saya masa raya tahun lepas, baju raya dia orang warna pink.. cool aje dia pakai.. nampak hensem aje.. lagipun.. warna pink kan warna kegemaran Rasulullah.. jadi kenapa lelaki yang kononnya perkasa tu nak malu bila pakai baju warna pink ni? hehehe.. (^__^)

Pocket said...

ok, maybe kalau lelaki pakai kemeja pink masih buleh nampak macho lg bergaya,
but then bayangkan kalau dia bukak laptop dia n kaler lappy dia pun pink,
then somehow handphone dia pun ber protection rubber kaler pink,

tambah lg pink frame reading glasess,

adoih.. tak tahan woo..

kalau pompuan pun tak mahu kan:D

one item or two buleh la..
tp suma?
hummmmmmmmmm....

zool said...

ha ahaha.. tak kisah pun.. tu cuma warna je...
janji hati yg penting.. tetap lelaki..


Pon pon.... Arigato koizaimas..

sitinoorhidayahali =) said...

fakta anda logik la miss lolly..xpsl2 kaler 2 y dowg anti sgt..bkn kaler 2 nyusahkn edop dowg pong..

-aTie- said...

ahakz... bukan purple ke kaler gay?..ooppss pink ok pe lelaki pkai..nmpak seorg yg sensitip

-->>
heheeh memang betul kan?..hahaha

Khaizarien @ atie Blog

Afifee said...

Betul tu Lolly..org lelaki nih sebenarnya segan dan malu nak pakai warna pink disebabkan persepsi org yg akan kata lelaki tu lembut la, gay la, xsedar diri la terutamanya org melayu. Lelaki cina berlambak je pakai pink..tapi lelaki melayu susah nk cari yg pakai pink..betol x?;)
opss terpanjang pulak comment..hik3 ;P

Admin Payment Paypal said...

miss lolly kena tau...kaler pink ni sensitif utk..lelaki...aku x anti pink...aku suka tengok pompuan wearing pink...blh tergugat iman...tapi xkanlah aku tergoda tgk jantan pakai pink

just my 2cent

mohdhairihassan said...

macam ni la cik lolly..
kalo ayah u xnak pkai,
u post boxer tu kt i k..
hiks!
nanti i jahit tang pinggang ;p
[jimat rm15 i.kuikui~]

meo188 said...

nak pakai bju pink bile berdating dgn cik lolly nanti :)

meo188 said...

nak pakai bju pink bile berdating dgn cik lolly nanti :)

aNoZ said...

saya suke je kaler pink. menunjukkan keganasan dan kelakian seseorg. hehe

atynska :) said...

kaler neyh tader bg aper2 mkna pon senanya...juz kaler k :) but mind org2 skung terlampau singkat...mengtafsir sstu tnpa mlht orgtue..bic kalo slalu kaitkan laky biru..pompuan pink..mcm mn ngan pompuan yg pkai baju kaler biru tue??les ker?? x kan???pink itu skdr warana..mayb d tafsir sbb kaler tue lmbut..suai ntok org2 yg jiwa lmbut n snsitif..n pompuan jer yg miliki jiwa mcm tue..but 4 me...everyone can use any colour if dorang luas cr pandgn n berfikir dorang....pink is not juz 4 girl ok...come on la...luas an pndgn tue..jgn mentafsir mlalui wrna..guys...u look more macho kalo pkai pink beb....

Azam Shah said...

pink dan lelaki?
ok jer..
tapi tak berani pakai pasal t nampak terlebih jambuu.. ahahahaha..

cuma sejak kecil lagi kan kita terdidik dengan pink= jambu= girl..
so mereka yang cetek je takleh terima pembaharuan lelaki dalam pink~

dila said...

bapak saya selamba badak je pakai kemeja pink pegi keje.

laki pakai pink berani la..i suke.

sangat2..

haha

redrum said...

redrum minat pink jak budak lg..tp pink ni xleh pakai ..pink panther lah.. :)

SyaffeQ said...

Lelaki + Pink = Berani

~kuyam~ said...

hurm2..pink cool wut
kalau laki pkai pink so dorang nmpk cool
isk3..xde mknenye lembut2 tu sume
dr prangai leh tgk yg tuuu~

rentan said...

i o.k je dgn warna pink.. bukan blh buat i jalan macam sotong pn..

psychopath said...

saye wearing je pink.

seksi tuh. lg2 bile pkai polo shirt pink g kelas. then badan lak fit. mcm fahrin kot. aww.

Ah Fatt said...

saiko abah ni
bakal saiko suami gak ni
haha

mamet said...

mamat2 kat kolej aku pon rmi gak yg minat pink..
tak gay pon.
dorang kata pakai pink nampak romantik..muahaha..
aku pon xtau la romantik ke tak lolly..

saypOOL rafhtello said...

ada org ckp klu pki pink berani...
klu yg lembut pki pink sah2 la nmpk lembut..aku pun xberani nak pakai full pink..ada sikit2 bolelah..

dearist anys said...

tp klu boy pakai pink nmpk comel tau.
haha

ske tgk boy pakai pink!!
ngee~

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

ok je pakai pink... tapi kena tengok event jugak... kalau tak kena bahan...aduhh

miszchocolate said...

PINKK!
warna yg shantekk!rite :)

kiut boxer daddy ciklolly..
hahaha:)

HIZAMI said...

yep.
betul tu.
i xley pakai pink.
bkn sbb xnk.
tp sbb people sekeliling.
T-T

ciK LyndaWawa igUana said...

hahahahaha...sape soh beli kaler pink...belila kaler lain ker....agaknye, ur daddy tu sayang ngan adiah anak dia kot..sebab tu la dia nak simpan aje...lagi baek..hehehe

Alan said...

pink???

lieya orange M.I. said...

..miss lolly...bukan laki sajer anti pink, tp sayer juga....waaaa, ngak bisa ding...

avid gunner said...

pink ni sinonim ngan feminisme..sbb kaler die lembut..bukan 'lembut' ok...
so laki mcm xnak ada apa2 yg bole associate dorang ngan fenisme..after all, banyak lagi kaler lain..hehe..

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

aku x la anti pink coz aku suka air bandung..hehe

nmmy84 said...

nak gelak lagi.miahahah.lolly memamg suke buat i tak kering gusi.syabas2 :P

nmmy84 said...

nak gelak lagi.miahahah.lolly memamg suke buat i tak kering gusi.syabas2 :P

UXOP said...

pink???kenapa dengan pink..adakah warna pink membawa masalah kepada dunia??

kesian dengan warna pink..nasib baek shaye suka kaler hijau bertampong pink...

Rara said...

skg blmbak je laki pkai bju pink..bkepit dgn awek lg..cute2..
warne dh xmainkn prnan dh skg..

NICK IRFAN said...

ape2 pun sy pun x ske pink!!!! hehehe sy ske dressing kaler2 hitam!!! forever and ever.... hehhe

Sharinginfoz said...

mana ada anti biasa aja.. maybe ada yang rasa apasal le pompuan suka sangat ngan pink.. dah naluri kan...

* mEsSy * said...

santeekk boxer itew!! mai sehelai.. ahakss..

:P

leEya said...

ske boy pakai kaler pink...suweet gituu..yeah,,boleh nampk keromantikannya ;)

full of love,keyna said...

btw ,rmai lelaki anti pink.
pernah uji bf ,klu syg i kene pki baju wane pink.tpi die tak nak.h aha!sedyh btw :P

FaTiN said...

x suker pink jugak.
[salah komen ni, miss lolly tanya lelaki aku lak sibuk2 nak jawab sekali]

lariksssssssss!nanti miss lolly panggggggggggg!

;p

Khairil Khamis said...

ak ske pakai pakaian pink..terutama skali baju..few of my shirt ade pink color..

pdpt aku, bile pakai pink, org laki akan nampk berani berfesyen..yg tak suke tu tak leh nak wat ape la

bukan pink saje aku minat,aku ske purple n turqoise..aku minat those kaler since aku terbaca dalm satu artikel yg mgatakan laki ske pakai baju hitam, kelabu dan putih...meaning that, kaler yg tak menyerlah....

-li.zue- said...

ada ja member2 wa pakai kemeja pink g lecture,
ensem jaa! hehehe

~attahrel~ said...

haha...

laki2 bukan x suka pink..cumanya, girls tu obses sgt ngan pink..kira mcm bagi laluan laa...

**cuba ang try kasik kemeja kaler full pink..bukan polker dot mcm boxer tu..aku rasa bapak ang bukan x suka pink,jut x suka polker dot tu...haha

bellar0ssa said...

hmm lolly.kalo i ckp nak belikan dia baju pink kan..nanti si dia kata..belilah..tapi duk dlm almari je..ceh..spi hatikan..actually mcm sweet gak la..

nurayunni said...

PINK...
suke sgt..tp bf i xsuke....
nape erk semua lelaki cam nie...

Jane said...

x semua lelaki anti pink...ade mmbr jane lelaki sejati..lelaki normal..lelaki ganteng..lelaki yg punya gf minat sgt pakai baju pink..wlupun x kerap die pakai tp dlm sminggu 2 mst adelah dlm 2x die pki baju wrne pink..hehe

arrizz said...

pink hnya utk pmpn..laki tak seswai..klau nyah barula seswai g2..haha

hans said...

bila plak aku anti
tapi kalau lelaki pakai aku anti sikit
sebab xsemua lelaki akan nampak lelaki bila pakai pink
hahaha

aieOreo said...

bukan tak minat..
barangkali di mata lelaki warna feminin kot pink tu..
oreo tak la nak kutuk ke xske ke pink cuma xbiase je pakai warna cerah..
sebab lasak sikit..
hehe..

Ichigo said...

Ekceli Ichi pn xsuka pakai pink, sebab kelembutan selalu dikaitkan dgn sifat kewanitaan dan kekuatan atau sifat gagah itu dikaitkan dgn laki2.. so sekadar mengikut lumrah lelaki dan kami golongan lelaki tidak digalakkan memakai sesuatu yang hampir menyerupai ataupun dikhaskan utk wanita... kelembutan tu kan tuk wanita, tak gitu ?

Chak! said...

PINK - pantangan lelaki sejati..hi hi bkn i yg kata tapi member2 semua. Sbb tu, mereka suka pilih kaler hitam atau Biru. Nampak cool....apa yg cool i pun tak paham.

aen said...

taw tape.

sweet gler pink ni taw.

cube la laki luv pink gk .

gagagag ~

I LUV PINK !!!

Nadzirah said...

bg boxer kt ayah? erkk... kalau aku malu giler. even jalan2 kt shopping mall pn, kalau teserempak tempat pakaian2 dlm laki2 ni, aku cepat pegi tmpat laen,,,hiks...malu aiiii

ardinihumaira said...

hehe.. deen suka pink! dni suka biru..

MéuzAngelo™ XXIII said...

tak anti.. cume x sesuai.. x maskulin la lelaki pakai pink..

pandangan org rmai penting woo.. kalo lelaki pakai pink, boleh menyebabkan salah sangka, menimbulkan fitnah..

kalo lelaki yg pkai pink ni mesti nmpk mcm lembut.. x bersukan, x kuat kalo bertumbuk.. ciri2 ni la yg lelaki xnk org kate..