entri: kenapa benda kecil je tapi boleh jadi kes besar?

korang selalu tak jumpa orang yg camni ? aku selalu je.

contohnya camni.

kawan aku suh belikan tomyam seafood kat dia sebab dia malas nak turun kafe. *perlu ke siap cakap tomyam seafood bagai tu lalalala. aku pun oke je tolong kawan2 kan. tapi masalahnya orang lain pulak yg bebel *si teeettt tu pemalas betullah nak turun kafe asyik main kirim je ape ingat kita ni bibik terhormat dia ke* oh oke ayat terbaik punya dia bagi kan zasssss gitu tapi masalahnya dia tu kirim makanan kat kauuuuu ke dia kirim kat akulah! aii tak hambik pottt pun tapi orang lain pulak yg lebih2. haa cenggitulah. pernah tak? pernah tak?

situasi kedua ecece.

sorang budak floor aku ni memang suker melawa sikit nak pergi kafe pun kasut tumit tinggi bagai pastu siap bershawl2 lagi ha. pastu orang lain pulak yg hanginnnn bagai kata *hei nak pergi kafe pun pakai cam nak pergi dinner kat hotel haa tengok tu siap sanggul rambut tinggi2 lagi sengajalah tu nak tunjuk rambut die panjang kat orang laki ape ingat cantik sangat ke pakai shawl camtu pastu sanggul2 cam gunung kinabalu tu tak hot pun oke*

aku pun cam hek eleh tu pun nak bebel huh jeleshlah tu kan ikut suka hati maknenek dialah nak pakai camane pun kau sibuk apesal? *dalam hati je lah cakap camtu kan tak pasal2 aii pulak yg kena celupar berdas-das dia tu heh tak kuasa maks layan orang camni tau. terasa nak lempang je huhuhu!

nak situasi ketiga ke? tak payahlah kot kan.


lubang hidung aku ada 2. yg korang punya ade berape?


kesimpulannya aku kan memang tak suka gila-gila-gila dengan orang camni. benda takde ape pun sebenarnya tapi dia yg sakit hati lebih haa camane tu? aku sekarang pun memang dikelilingi orang2 hati bengkak camni tapi aii sabar jelah noks. bengang2 pun diorang kawan aii jugak.

kadang2 aku pun pikir dia boleh cakap kat orang lain camtu. aku nih mesti banyak yg dia mengata-ngata-ngata-ngata. huh sabar je lahhhhhhhhhhh layannnnnn!

korang pulak camane? pernah tak jumpa orang yg annoyink camtu? sharelah sikit. meh kita ngumpat meh MIAHAHAHA!

ke korang yg berperangai camni ? ops ops ops. *aii memang keji kan hahaha!


salam sayang,

93 FAHRIN AHMAD:

adrina sidek said...

ahha! biase la tu cik lolly..
mulut manusia.. =P

Aiza said...

tu laa.. mulut biasa kte tak leh nak tutup dah cik lolly :) hope brsabar ea :)

Nabiel said...

lolly~
amik gmbo dri side nie mnampakkn kamo lebih tmbm!hahaha~:P

Aus MeLankoLik said...

lolly ,
rugi x ikot g miex..
best gk la..
kekeke..
aku datang tgk ambik gambar je..

oi2 , dah2.
jap g aku nak g kk9 lepak sane..
bawak turun gadis2 cantek kalau ade..
hahahak..

nasib kau la..

aritu akak poslaju ,
pastu pe ntah
skang bibik terhormat..
hhahak..

Aiza said...

adess slh tulis.. maaf tgh pening.. *mulut manusia kte dah tak leh tutup dah cik lolly :) dye owg ttp jek akan mnagat kat kte macam2, biasa laa lumrah mnusia :)

Mr feckry said...

lolu serius..aku penah kena..bapa pemalas orang macam tu

Nurizaihan(◕‿◕.) said...

da lumrah..dulu mule2 masuk U..mmg tekejutan budaya..tp da betaun kat sini and tgk keadaan sekeliling mmg byk gitu..kalau i..i dekat je ngn drg..tp nak sekaki tu takla kot..=)

joegrimjow said...

buat bodo je cik lolly
bodo dengan bodo
cerdik la jadinye
hehe

Ah Fatt said...

yang malas turun beli makanan = lolly
yang santek2 pegi kafe = lolly

ko just tukar watak kan? haha

syuhaida abul said...

wa cik lolly xbek ngumpat2 x bek..ahaaa
suda sgt biase belaku pada diri k0o....buat bod0 saje dgn org begi2..da i2 tabiat mereka nak buat mcm mne.....aih...

rathiqah azmira rosli said...

hehe
pernah2

and kadang kadang tumpang je ngumpat sekaki dua kaki..

hehe

edda(",) said...

bgus btol ko kupas tajuk nieh.. aku pon penah dlm kengkwn mcm nie jugak.. tp kengkdang terpikir jugak.. ape pulak dia kata kite kannn... huuu

uNIqIKA said...

owh... biasanya pompuan la kan suka ngan bnde2 cenggini...
kdg2 aii lyn jugak...
wakakakaka...

sugar2 kapas strawberry said...

tp kdg2 mmg btl pon miss lolly ...hik2

cm klaka je bila nk trun fudkot mlm2 pkai cm nk g mall ;)

isha said...

same la
dh biase jumpe manusia cam gitu

AM SYA said...

rase cam nk bg pelempang ngn org cmni~

bleh x?hiks!!

farhana ghafar said...

eh eh eh..lubang hidung kita samalah..ada 2 jugak. hahahaha :p biasalah miss lolly..I pun menyampesss dngan mereka2 yang berperangai sedemikian..sekian.. hehe

luvly mya said...

mulut manusia mana ley tutp kan..die cakap gitu sebab die dengki lah tue..ahaha

zool said...

situasi pertama :-
hipokrit tahap cipan tu.. lempang je ... kecoh2 kata org bagai nak rak.. dia pun lebih kurang..
ni le cakap org paku serpih ckp org dia yang lebih.... tak malu takut bini...ops.. termasuk cerita Do Re Mi plak..

situasi kedua :-
memang ramai camtu.. sibuk je... bior le dia nak pakai apa.. selalu gak kena.. tapi bukan sebab bergaya , tapi sebab tak bergaya...
sempoi tahap gaban Z... eleh kecoh je kan diorang.. bukan pinjam duit diorang..

situasi ketiga :-
ngantuk ek?? samalah lubang hidung pun ada dua gak....

ala pedulikkan..selagi kita tinggal dengan manusia memang camtulah jadinya.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

tu tandanya cik lol berhati baik...orang minta tolong but u dont mind...niat kita membantu kan...org lain yg sibuk tu, ignore them =]

aMiYs said...

har.. har.. harunnnn...

kadang2 ada gak la buat perangai x semenggah mcm ni.. hahaha!

keji kan perangai i ni.. wakakaka!

tapi i ngaku whattt.... kadang2 aje.. slalu x amik port pun... ahahahaha!

padahal sendiri pun selalu pesan kat org.. agagagaga~~

amie said...

iskk..

sakaKun™ 2009 © said...

kes 1
org yg salu kim nie 1 je msalh dye,salu jep ckp xlpa,last kim gakk..ouhh~!

kes 2
heee..ala bese la tueee...nnti cik lolly pkai cntek2 lg
bg dye jeles laks...hehhe
lau dye pkai ksut tumit tggi
pkai ksut yg lbh tggi lg
hahaha

kes 3
lobang2 idong de 2 gaks hehehehehe

rossoneri said...

hehehehe benda ni dah lumrah, so kalau ada org tiba2 bebel kutuk org neh, kite diam je lah..kadang2 tu betul gak apa dia ckp, tp kite ni jenis malas nak layan..yang si mengutuk plak, jenis cpt hangin dgn org jenis2 neh..jd, kita rilek je..janji kite xngutuk sekali... hehehe kalo x, terus jadi mesyuarat ahli2 menganyam ketupat..

sipisenan said...

biase la .. manusie.. x ley tgk org senang.. ader je rse x puas ati tu.. =)

cik bunbun said...

mihahahaha..

bunbun ade dua tinge. miss lolly??


kalau taruk komen pon dpat saham dose tak? hikk :)

N A N a t O said...

itu memang biasa....sistem memprovokasi orang lain...hahhahah...

nursarah said...

haha, tu spesis tak reti la tu. =p

maisyara Pot! Pot! said...

sibuk. penyebuk. menyebok. cube kasi sepak kan bercagu dekat mulut dye. kompem senyap. xD

*dose masing2. so, pndai2 pkir sndiri. kubur kite tarak same. nk bebel2 mcm mak murai mngurai bagai, tu dye punya hal. dpt manusia gini, kasi sound skali best. ^^

♥CIK SHA♥ said...

aip2..xbek ngumpat..pang sat g..hahaha..

alah cik lolly..biasa la tu..dah nama pun manusia kan..nak wat cmne orang yg jenis mulut xde insurans macam tu..kang kite tegur dapat lak sedas peluru berpandu dr mulut dia tu..kang kita pulak yg hangin..buat bodo je la jawabnye..hoho..

Wanie-san said...

ak g ambik cabai burung tlg cili budak itu!
apa kes!jeles ckp jeles!
huhuhu

farhana said...

Diamkan je..
Tapi kdg2 join skali haha

farenova said...

aah betul, suke your point of view, mmg kadang2 ada sesetengah org ni rasa apa yang org lain buat semuanya tak kena pada mata die, tu yg die komen, tapi bile ade org komen pasal die melenting ke langit pulak huhuhu..

harap2 benda ni tak jadik kebiasaan pada diri kita semua dan membiarkan orang lain seadanya dan dgn cara merek sendirik huhuhu supya kita pun tak jadik org yg annoyink

bye miss universe

aieOreo said...

oreo ada tiga lobang idung..
ngeee...XD

shasha bee said...

sya setuju sgt tuhh cik lolly !~

contoh, kat u sya, smua kos engineering, so budak budak bajet cam kemas ah, x layak nak dress up bagai, cukop ngn jeans lusuh pastuh tshirt ja, kalo ada sorang budak yg dress up lebey ckit sure kena pandang semacam, tapi for me, besa lah, she's a girl kott. ada hati dan prasaan nak cun cun jugakk kan?
yg sakit hati sgt tu taktaw la napa. x paham..huk3

Pocket said...

alaaa cik lolly,
ari ni ko blikan la jap,
nanti, bila turn aku plak..
aku blikan laaa..:D
(Ngan senyuman manja)

masaalahnyer.. tak pernah pun nengok dia turun bli sndiri..
hatta kita ni dah tak leh jalan pun..
still dia tak turun, stail sanggup makan maggi pasal maleh nak sterika ambut, gitu gitu..

so bilanyer dia nak blikan kita plak?
ngabihkan bogheh nyer orang gitu tuh..

heheheh, pocket yg emo tak tentu pasal

FarhanaDr said...

Erk.. Lolly.. Aku okey kan??? Kan kan kan??? Hehehehe..

ain nia said...

perkara yang biasa berlaku tuhh..manusia manusia..ewah~ ;p

lieya orange M.I. said...

opsss terasa sudahhhh....tp serius laaa, kalau pakai compaq powder jer takper, ni siap ngan foundation...nak g cafe jer pu ..huhuuu...

lieya takpaham jer, naper drang makeup tebal2 sgt...

* mEsSy * said...

slalu dh jadik cm tuh.. tapy abaikan jerk.. bub lantak la mulut diorng..

citt!! kekadang tuh hangin gaks bile asik membebel mende2 cm tuh..

:)

Arra JaSmY said...

Hahaha...betul3.i pown da byk jumpew org2 yg cenggini..ala mulot xdew insurance.annoying gilew plus mnyakitkan haty tp dah nama pown kawan.rileks sudey.

miszchocolate said...

lobang edung shaye ada 1+1=2..
hehehe...


lollyy!!
sabauu je la org cm gini....
mau kna separing kondo je diorg nehh....hahaha:)

mlut x reti nk jga...adesshh!

mysara newrie said...

Haha. Kat asrama selalu maen kirim2 barang macam tue. Kdg2 rasa mcm fed up sbb mintak tlg orang pandai tapi nak mintak tolong dgn die cam HARAMMMMM jer ~


Tp yg melawa2 tu tak pernah berlaku sbb i memang dah lawa pun! Haha

:D

deus X machina said...

tak mau la join umpatan ini
erk888

omarmahdzan said...

situasi kedua tu yang tak leh tahan tu..cam penyibuk pulak..btw, memang pernah dan selalu berlaku situasi camtu..

redrum said...

bebel hal betol ok le tu...
cuma cara xkena..patut bebel atas batang hidung la..bkn blkang punggung.. :)

sayuri said...

hahaha mulut manusia.. biasa laa 2..
kalo xmengumpat xsah

kodok hijau the ghost writer said...

tapi mulut abg manis untuk meyintaimu sayang..uwahhhh

~fakta dan auta c setan~ said...

weh..sblum neh aku xpnah plak jmpe manusia2 cmni. sejak kenal miss lolly baru jumpa [ko la org itu lolly miahhahahahhahahahahahampeh tol! ;p ]

nawal said...

mulut oghang mmg x leh nk konterol. heh.

cik looly ni naseb bek penyabar.
ni musti keturunan penyabar ni..hehe

AtieAbid said...

dah biasa sgt jumpa org mcm tu..layankan je la..huhuh..

TeRRoRRiZZ said...

pasai member berkire nak belikan makanan tu memang buat aku hangin...
nak pergi skali kan...
pe la slahnyer blikan untuk member skali...

pasai minah pakai kasut tinggi tu plak...
lantak pi la dier nak pakai ape pun..
janji tak pinjam or curik barang orang...
tol tak????

Ms.Independant said...

wat hal sndri je suda....
takya nk sibok hal org kan...

:)

dearist anys said...

yeah.
daku pnh alami situasi cm miss lolly.
haha

Hazzy Ishak said...

mesti budak tu tak cermin dulu kan?
asyik nak hentam org jek...

zulhilmi bdk blur said...

lubang hidung saya ad 3 je..
hihi

eye said...

kdg2 time hangin 1 badan aku penah gak camtu,kal0 b0leh ngan dek0 cafe p0n aku nak k0men..tp kal0 mood el0k xde la wat prangai keji tu..s0 cane? hehe

Hizami Li said...

ada la kot.
hehe.
ya.
tp kdg2 tu.
dgr je la.
kdg2 tu balas gak balik.
but dlm nada bergurau la.
xd la smpy nak gaduh.
hehe~

Budak Pipi Tembam said...

huhuhu...kite nih sllu jadi mangsa tlg belikan...tp kite yg sk membebel2 nih...hahaha...tp HANYA bila melibatkan kite...;p

embun d tengah malam said...

mulut org cik lolly..

ssh nak tutup..

lau teruk sgt cilikan jer,,hehhee

SuRayA^i. said...

hehe, da bese ngan situasi cmtu~

touyakaruma said...

waaa lubang hidung anda berlubang

mohdhairihassan said...

org yg lawa bagai tu perhatian je..
xpun, dier rase xtra kondifen bile dressing camtu dll..

yg kaki umpat nih jeles je sbnrnye..
haha.
^___^

black_mel said...

cik loli...biasa la...org mmg mcm tu...mulut org..xleh nak tutup..lagipun mybe kwn tu kesian kat cik loli...

Ervina Razali said...

situasi 1 2 jarang la..tp situasi 2 du ad pnh la gak t'jebak..time tu masih g lg student..teman sebilik ku yg bersiap mcm nk g dinner kt otel..
hhahhaa..sbr je la ku menanti...

Stargone said...

aaa, tolong belanjakan aku tomyam campur satu, lapar ni. terima kasih!

BeaN MorENo said...

cerita yang kecik wujud untuk diperbesarkan...hak2

♥ shiMawar ♥ said...

ala..biasa le..dh nama pun manusia..suka nk jaga kain org luar n dalam..

utk yg situasi 1, sy setuju dgn kwn kamu..klu pakat nk kirim2 jek, mlmpau le..mcm le kaki patah..

utk situasi 2 plak..lantak le org tu nk solek ke ape..yg penting, beliau BUKAN kawan sy..haha.. :p

●.anti.s3ptic.● said...

sgt benccii oke dgn manusia mcm tuh.. haih!

Mimpi said...

Hati memang mudah terasa....mulut merealisasikan perasaan hati.

Berhati-hati dengan apa yang kita rasa agar mulut tak mengata.
Mungkin sekadar ingin menyatakan ketidak puasan hati tapi lebih baik jika dikatakan terus kepada tuan punya badan ,bukannya rakan supaya tidak jadi fitnah mahupun mengumpat.

jajarina said...

ohoho, dh biase dh tu.. lg2 kalo kat uni.. wat pekak jela cik lolly oyyy.. hehe

zik said...

Sabor jela :-)

cybernetic88 said...

haha. sabo2. besr lubang hidung hang. hee.ade 3!. hahaha =P

nand nasyari said...

kalau i la kan lolly, slaku mmg mulut puaka..mmg i ckp je kt membe i.. 'apesal ko emo lebeh ni..? dtg bulan..?'..hahahah direct kan..
nghahaha..stndard r tuh, kdg2 org cmtu dye tade menda nk buat..kdg2 i pon cmtu gak..hahaha :P

merahitujambu said...

biasa laa tu yang..mulut org xleh tutup..g tulun tutupkan..please..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.klu org tu musuh ketat i, mmg i akan anti die
.ape die buat, sume i banned
.hahaha!

.klu org yg x de kene mengena, lantak pi lahh ;p

x-po said...

kalau dh mulut jnis laser, mmg ske nk kecikkan sesuatu hal tu

Sharinginfoz said...

maybe seronok kot besarkan benda yang kecil...

First Day Earnings: Innity

iphone dengan Digi

Rara said...

biar lntak pi dia la..jnji dia xkaco kite..btol x? :)

Rara said...

biar lntak pi dia la..jnji dia xkaco kite..btol x? :)

syue said...

btol cakap akak! kadang kadang kita rileks je, tp org lain pulak yg melebih cakap! poyo kn!

alif said...

tempayan tak bermulut..ekeke..


alif follow dan komen ni sbb page ni cute,salam kenal kat www.syoknyaDownload.blogspot.com ,follow me back dan alif akan up your trafik everyday..

SlacKerZ said...

hmm.. its normal la cik lolly.. golongan di dalam situasi tu mmg wujud di mana2.. kita lak golongan yang tabah n sentiasa berbuku dalam hati..

mr.syazwan said...

lolly kai celak

chantek...

hafizmd said...

Memang ramai yg suke sibuk tepi kain baju kurung orang..sampai lupe kain baju kebaya sendiri terbukak sudaa..iskk..yg penting, toksah layanla kalau ade member yg jenis ini..nanti2..kite juge yg pening..peace..

ielamorry said...

>_< memang annoying kalau kite relax je tapi orang lain nak over2. hehhh.

Mashii said...

org ni macam2 perangai..kita yg malas nak pikir pun jadi tertekan..

tertekan la..adoiiii...

NiZaM said...

Oo..ni ke yg mau ditulis aritu.ahaks.

bese la pompuan, mmg cmtu..

larikkkkkk...=p

y@n@ M!B said...

uit cik lolly..pnh je jmpe org cemtu..dgr je la bebelan dia smbl tersenyum..toksah respon pape =)

atenhana said...

dah name manusia, ade mulut, memang soksek-soksek jewk lahh dia orang sedap mengate. diri sendiri tana cermin. apara!

aNiS tHe BumbleBee said...

hihihihihi!!! lantak dorang ler lolly...ko buat hal ko udah....janji lolly adalah best..kekekee!

http://anisthebumblebee.blogspot.com

LuVidA^^ said...

gi cafe pkai heel? pkai shawl? hehe...penat la kalau ari2 cmtu..alahai..

para said...

org laki steady je...hehehe