Bercinta bertahun-tahun pun, kalau dah tiada jodoh berpisah jua.

sebenarnya dah lama aku nak buat entri ni tapi tak tertaip. herm.

oh tuhan sukarnya aku nak rungkai setiap bait perkataan ni :(


Ya Allah,
Kau bimbinglah dia ke jalan yg diredhaiMu
Kau ikhlaskan segala perjalanannya
Kau limpahkan rezekiMu padanya
Kau berikanlah kesihatan yg baik untuk dia
Kau jagalah dia dengan baik kerana aku tak dapat menjaganya lagi
Kau lindungi dia dari sebarang malapetaka
Kau permudahkan segala liku-liku hidupnya
Kau kuatkan hatinya kau tabahkan hatinya
dan aku halalkan segala pemberian pahit getir yang kami kecapi

Seandainya
Kau sudah tetapkan kami berjodoh pada akhirnya
dan ini merupakan salah satu dugaan dalam perhubungan kami
aku redha Ya Allah
sesungguhnya dia lelaki yg sangat baik
aku tetap sayang padanya sampai akhir nyawa
tetapi
jika kau tetapkan dia bukan milikku lagi
semoga pilihannya lebih baik dariku
aku bermohon padaMu Ya Allah
terima kasih untuk pertemuan dan saat-saat indah yang kami lalui.


untuk kamu,

kite tahu kamu selalu bace belog kite. sebab melalui inilah kamu akan tahu kisah kite selama ini kan? kite minta maaf banyak-banyak dengan kamu sebab tak boleh menjaga kamu dengan baik tak boleh nak dengar masalah kamu dengan detail lagi tak boleh nak shopping bersama-sama macam dulu lagi tapi insyaAllah setiap birthday kamu, kite akan poskan sesuatu. Itu janji kita walau kamu dah ada pilihan hati lain. Minta maaf pasal kejadian hari tu, kite banyak salah anggap terhadap kamu im sorry for my mistake dear. kite masih boleh berhubung dengan family kamu kan? Apepun, kamu tetap hero pertama dalam hidup kite. Terima kasih.

kawan-kawan terapat yg bace, ini pengakuan ekslusif pertama yg kami tak pernah bercerita pada sesiapa. walau berat aku nak luahkan tapi aku terpaksa. selepas ini jangan nak bertanya lagi pasal kami. jangan hairan.

untuk kamu, kite harap lagu DUA INSAN tetap menjadi lagu kita berdua oke? terima kasih untuk kenangan itu kite takkan lupa. tapi kita still sahabat baik kan?


*oke aku sangat menangis sekarang so baik aku berhenti menaip*


sorry for this entri T_____________T


p/s: Tengs lepat pisang sebab sudi buat entri khas (sini)


salam sayang,

121 FAHRIN AHMAD:

ardinihumaira said...

tabahkan hati cil lolly..

cheer up!

keiroro said...

alahai...

(^ . ^) said...

chaiyok..be strong..

* mEsSy * said...

lap ingus kat tudung..

sobsobsob..

:'(

sebelas said...

herm...be strong oke!

Hizami Rahim said...

alamak.
jangan sedih2 ye miss lolly.
;)

FarhanaDr said...

Lolly.. Jangan sedey2.. Aku ade untuk ko ni.. Wokeyhhhh.. Be tough.. Sumbat air mata tu.. Ngeee.. :)

y@n@ M!B said...

jgn la cedey..kwn2 blogger kn ada ^_^

ciK LyndaWawa igUana said...

tetiba kamu berjiwang.....selalunya kamu ni lucu..takpe..
kes kita samelaaa...=( turut bersedih...

aduka said...

yes..
dh lama follow cik lolly, ini kot fes taim baca entry beremosi..
=)
xpe..
sabor2 la ye..

Epul Azimi said...

semua yg terjadi kehendak Allah so jgn sedih sangat ok..:)

nursarah said...

erk, miss lolly dan cik epal sama2 post entry sedihhh. suratan atau kebetulan nih...

shasha bee said...

miss lolly! be strong k?
setuju sgt dgn title miss lolly tuh. iAllah, kalo mmg jodoh kite xkan kemana akhirnya...
sya pon pernah lalui saat macam nii.

NiL NaMiA said...

jangan sedih2... lalu hari2 dengan tabah...

╚► capital S hana ◄╗ said...

miss lolly ,
hati kene kras klu mau idop !
**wahh ckp owg je pndai aw minah ni!

honey amour said...

lolly..jom main lompat si katak lompat..jom..alaa..jom la...

syahira ariff said...

daa takde jodoh kan na wat camane
takpe cik lolly
kumbang bukan seekor
benarlah,sekejap sahaja untuk jatuh cinta dengan seseorang tue
tapi ambil masa seumur hidup untuk lupakan dia
=]

zida said...

wallawehhh. touching sket baca doa tu. huhuh kak lolly nak doa lagi? Baca entry nihh, klik sini. :D

♥CIK SHA♥ said...

be strong girl..pasti ada hikmah..yakin dengan ketentuan Allah..

jgn sedih2 ye dear..miss lolly kan kuat..

fahmi nazarie said...

cik lolly..tabahkan hati..kuatkan semangat..apa yg penting, Allah masih sayangkan kamu..ingat Dia selalu pasti hati kamu kan tenang..banyakkan bersabar kerana sabar membawa kepada ketenangan hati..

cik EPAL said...

siapakah "kamu" itu???


be strong babe. semua yang berlaku ada sebab nya :)

♥CIK SHA♥ said...
This comment has been removed by the author.
miss lolly a.k.a luvfareda said...

Tengs all :)

InsyaAllah akan ku hadapi dengan tenang


T___________T

fahmi nazarie said...

cik epal..epal ijau @ epal merah? hehe..jangan mara..kamu tu mungkin bfnya.. :)

Wanie-san said...

lolly..
Semuaada la ke hendak illahi..
kita hanya merancang tuhan menentukan...

Smiles syg!!^_^

embun d tengah malam said...

http://www.youtube.com/watch?v=L06_Pznai7w

bagi u link ni..kalau u belum dengar lagi aper yg i bagi tu,kalau sudi la nk dengar,,

be strong,,hikmahnya pasti ada,,
banyakkan doa..insyaallah.jika tuhan bimbing kamu..jalannya pasti akan cantik dan cantik dan cantik..

sekian,,insan hina

KiD Learns tO FLy™ said...

sabar-sabar..kalo ade jodoh tu tak ke mana..

miss lolly bertuah dpt menikmati kemanisan sabar ;)

.::WaNiE::. said...

kite tumpang bersedih ye mislolly

good luck 4 both of u ;)

✿Lovillea✿ said...

adoyyyy.. nape sume entry org sedey2 termasuk sayep.. nie bulan org pompuan putus chenta ke...
haishhhhh.. sgt sedey & menangis juga...

tp bgus kamo lolly sbb buat kata2 tu utk dia... tabahnye kamo.. sebaik2nya mmg doakan kebahagiaan utk org yg kita syg kan.. haishhhhh

Aiza said...

senyum hokey =))

Aisyah Ibrahim said...

dear lolly syg~,

i dont know what had happened but i do know how it feels. saya doakan kamu dari jauh. tabahkan hati oke? insyaAllah, jika ada jodoh antara kalian, pasti takkan kemana, dan jangan lupa berdoa selalu dengan Dia yang di atas, pasti yg terbaek menanti kamu dihadapan. ameen~.

lionteen said...

tabah k..
stiap yg berlaku ad hikmah..

aion said...

alahai .. takpe a girl still strong whether ade lelaki or not.
btw, bile bace post nih mcm bg catalyst laa nk post something for ex-boyfie, tp nnt boyfie baru pulak marah . hehe :)

Anonymous said...

setiap apa yang jadi mesti ada hikmahnya kan...hopefully,semua ini dapat jadi pengajaran tuk kamoo lebey menghargai mereka yang kamoo sayang...n hope kamoo dapat jmpe yang terbaik tuk kamoo...

sugar2 kapas strawberry said...

huhu..xpe..kita kuat miss lolly.. ;)
dun b sad ;)
Allah tu maha Adil.. ;)

hanie@nisya said...

lumrah kehidupan, kekadang happy, kekadang sedih.. sabar & tabah ye? :)

ezany said...

harap cik lolly akan sentiasa tabah.. ceria selalu yer.. :)

Lepat Pisang said...

Cik lolly,
Bersabar yer
Tabahkan hati
Berdoa banyak2 kepadaNYA
Cuba lupakan perkara yang sedih
Cuba ingatkan kenangan manis bersamanya..
Ingatlah..setiap wanita baik ada lelaki baik..
Jodoh cik lolly akan muncul..cuma kita tak tau biler..
Kisah cik lolly macam lepat gak..
Lepat pun sebenarnya bulan lepas dah tiada jodoh dengan si dia tapi lepat redha jer..
Sori..komen panjang benor..he..hee

nawal said...

chill!!

kaChaNG_dEwa said...

cenyum3..senyum pengubat duka.hohoho..perlu bahu untuk menagis tak?kachang boleh tumpangkan.erkk..

AiZ said...

jangan sedey2... tengok gambar kat sidebar tu... cuba buat muke camtu... hikhik... cheers :)

nak tahu komen u kat entry i plak..hikhik >>AKU PERNAH JADI BLOGGER TAK GUNA!! Miahaha.. AKU TAK BANGGA PUN..



Syaz Shuk said...

sabo miss lolly.
things happen for reason.
tamo sedey² eyh..? :))

cikCOKLET:) said...

lolly!!lolly!

kena kuat!BASYAHHH!!!:)

farhana said...

Xmo sedih2 my dear..
kalau btol2 dia jodoh kamu, mesti akhirnya korang kahwin n bahagia smpai akhir hayat
kalau dia bukan jodoh kamu, Allah dah sediakan yg lbh baik =)

en.alierostam said...

sabar ye lolly
sabar itu subur
x sabar itu kubur..hehehe

Armyrule said...

inilah lumrah idup yer miss lolly, ado kalanya kita perlu gembira...ada masonya kita bersedih...ada waktunya kita xda perasaan...muahahaha...apekah yg aku dop melalut ni..ahaks...I'm sorry..huhuhuhu

::aien:: said...

lolly! fes time tawu lolly berpacaran. tp syg, tawu masa dah berpisah. nyway, tabah okay!


p/s: siapakah gerangan kau tuh?

touyakaruma said...

"aku sangat menangis "

kali pertama ku tahu anda menanggis

cik bunbun said...

kerana cinta... :')

et said...

huhu.dahsatnyer penangan cinta.

adrina sidek said...

oho...cedihnya entry kali ini ;(

Linglung said...

rilek derr..wood is always kayu and love is always cinta..so cinta is always kayu..cheerszz!

~aSFaLiZa~ said...

sabar ye dik. akak tahu perasaan tu. perlu tabah ye syg. jgn nangis2 lagi

fanadz said...

lolly,be strong okay! :)

encik tikus said...

mari tgok vid spontan dekat utube.
byk vid lawak.
jgn sedeh ye akak lolly comel ;D

MiJaH said...

huhu~ senaseb.. T_T
jgn sdey2 dear,be strong.. :)

Jard The Great said...

huhuhu...... sedey lak.. takpa.. bnyk kumbang lain..

psss..... kamu masuk review seterusnya.. sila check dan betulkan mana yg patut.. wakakaka.. hope to make u smile

Jard The Great said...

klik sini utk memudahkan anda

Farid Fernandez said...

wehhh loly

8hb nie kami nak wat gath kat P.D.. JOm???

Best Of Me 321 said...

nak tgk lolly nangis, mesti kiut kan

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.chill!

.mahu jadi madu ku?? ;p

syue said...

kamu kenapa sedih sedih ni? kite buat salah eh? hikhikhik.

alalala cik lolly. jgn sedih tau. sebab...kalau ada jodoh tk kemana lah :PP

deus X machina said...

huk huk huk


xapa...ai single lagi
erk888

eyes143.. said...

lau ad jodoh.. insyaAllah.. walau beribu batu.. beratus ela.. ttp akan bersatu.. =]

feeqa said...

sedih huhu just berdoa dia sentiasa bahagia.itu yg awk akn happy

syahirul said...

OMG lolly pandai jiwang? derr

Yatre Hayati said...

sabar yer cik lolly. mungkin Allah sediakan yang lebih baik....

NICK IRFAN said...

hmm.. sdih plak baca entry akak ni klu x dulu asyik ketawa je baca je tetiba sayu jer.. mngkin xde jodoh? mngkin ade hikmah sbb tuhan nak kasi lebih baik dr dia? ape2pun smoga akak senyum2 selalu jgn sedih tau! nnt x cute! hehe ape2pun sy doakan smoga akak bertemu jodoh dn kekal hingga akhir hayat! amin... :)


p/s=psst...sy pun single ni? xnk ngorat ker? hahahaha sory kak gurau2 jer.. :)

mie said...

kite terima seadanya!!!
lagu dua insan mmg untuk kite!!!
hehheeee...

akhirnya, lolly berjiwang..
hahhahaaa

kacang said...

bersabar lah miss lolly.
sume tu ada hikmah nyee=)

ayue said...

ouh my darlink lolly ,
chill yahh dear .
xmaw sedeh2 meyh .
i kan ade d cc u ;))

Mummy Dasy said...

tabahkan diri... ni ah mslh yg d alami my bro, tp dia adalah kamu dan dah ada pengganti...

Hasrol Nizam said...

tak mo sedey2 naa..
let ridsect be bygone..eh2..silap2..
let gone be by gone.. :)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

bnyk2 bersabar yer dik...

ada yg lebih baik utk kamo0....

aktechpage.com said...

Alahhh... adik masih muda lg..
No hal laah...
Biasalah 1st love mmg susah nak lupa....
Yg penting kejarkan cita-cita dahulu...
Kalo mcm abg ni dah tua ni runsing la juga...asyik putus cinta jee...hahahaha

nina said...

lolly..jangan sedih sangat yang...time nina sedih aritu pon lolly ada bagitau kan kita masih muda..hidup jauh lg..xpa lolly..u strong girl..we always be here for you..*sayang lolly ketat2*

Asma said...

jgn sedey2 sis...

jodoh, pertemuan, ajal, maut ditangan tuhan..

Ada yg lebih baik bakal menanti, jd pengganti..

TeRRoRRiZZ said...

cinta datang dan pergi.........
mungkin ader yang lebih terbaik untuk mizz lolly...
juz wait and see.
aicehhcehh

psychopath said...

its ok syg. saya ade je kt sini.

erk ? bukan saya ?

tujuhhariseminggu said...

be strong.... :) weols ada kat sini... :p

cikgadis said...

uhh?? kenapa ni? *blurrr

kodok hijau the ghost writer said...

ok i know

Zumie said...

tetibe jek neh..
btw
be strong k..

hug :)

Red Bloodx said...

xnak xckp pe2..tkt mnambah sedih dihati. but hope u ok soon.

White Bird said...

sabar jer la bole ckp.. wpun tk mudah apply..

farenova said...

tabahkan hati mu dear, mwahh

Aus MeLankoLik said...

lolly oh lolly .
ahahahaah , lain plak bile tgk kau sedih2..
alolololololo , cian die . hehehe

helena's said...

saya sedih jugak..nangis!

♥Hernee Nazir♥ said...

be strong dik :)

Nurul Harun said...

sabar ya, lolly..ai paham perasaan u, sungguh, :(

Hazzy Ishak said...

meh sini nak pelukkkkk

AKU said...

sabor yer loly...aku pon sedih gak....byk2 berdoa....aku doakan ko sntiasa happy....mudah2an ada yg terbaik unuk dirimu...

~kuyam~ said...

lolly,ini male BFF ea?

iLhAm_bEcKs said...

daku kjamm..
hmmm..huuu

syakey said...

sng, becinta bla perlu. huhu

Nik Nur Faeezan said...

kamu di tag :)

merahitujambu said...

bsr ek cik lolly..biasa laa lumrah kehidupan..uhuk..sedih gak ni

cikgadis said...

miss lolly? jgn sedih2...
huhu

|| nemo mimosh || said...

tibe2 sedih !

::cdot the dot:: said...

hmmmmmmm...ko buat aku sentap!

♥ shiMawar ♥ said...

aduhai..sedih le pulak lolly ni..
sabar le..faham perasaan org yg putus cinta..
moga kamu terus tabah..
hanya itu yg mampu kuucapkan.. :(

Encik aMin said...

Perfer et obdura; dolor hic tibi proderit olim ~
(latin Quotes)

Be patient and tough; some day this pain will be useful to you. (Ovid)

Hidier said...

pastinya ada hikmat disebalik setiap kejadian...

pak long said...

salam..
tak tercapai oleh mindaku...

bellar0ssa said...

lolly. tabah ye syg... senyum sikit =D

apa yang jadi ada hikmahnya.

Allah kata nanti sebab dia akan bagi yang lebih terbaik buat kamu.

nabil_potter said...

knpa ni kak lolly?
sabar yew...
jodoh di tangan tuhan...
andai kata ada jodoh, IA ada..

nak tahu kuatnya jodoh itu di tgn tuhan, try tgk cita ketika cinta bertasbih..pasti boleh kuatkan semangat kamu :P

kella said...

sabar ya lolly...
semua yang berkalu ada rahmat disebaliknya..
tawakkal padaNya

jan said...

bersabar la miss lolly ~

AtieAbid said...

jangan sedey2 ye miss lolly..nti atieabid pun jadi sedih gak..
jarang sekali dpt baca post sedey dr ms lolly..selalu ceria jek..gelak jek bila baca..tp hari nie, atieabid baca pun ikut sedey2..

give time times..
=)

Nor Aishah said...

tabah ye dik.. jgn sedey..

ninis said...

sabar,sabar dan sabar :)

-cHenta- said...

so sweet...


http://chentazetty.blogspot.com/2010/04/contest-senyuman-paling-menawan.html

join diz contest key

maisyara Pot! Pot! said...

meh sini maimoon jadi bahu utk kamu, lolly. dont cry again.. tabah yea? :)

Mr feckry said...

ujian tuhan..lu sabar saje dan doa

full of love,keyna said...

cian sys :( tabah k..

HonEyBuNNy said...

sedeynya baca entry neh.....pnh gk alami cmne....6 taun cinta last pts jgk..uwawawwa

Anonymous said...

ada hkmah smua itu.jodoh ptmuan ditanggan tuhan.kite mrancang allah tentukan.mgkin kamo akn jmpa jodoh yang sesuai utk kamo.

Enchaoz said...

cik lolly...... be strong ky.. :)

HelEnA_iEz0 said...

sedey...
leh copy tak doa tu...
sye pun sama jugak

jabon said...

lilahita'ala..... :-)

jabon said...

oh ya ada yang ketinggalan ... salam sukses ya dari aku ... smoga lebih lgi ok .... :_)