korang pun sama je dengan RAFIQIN DARWISY tu!

oh oke aku takde niat nak tulis benda ni sebenarnya. tapi aku geram gila gila. bukan geram dengan budak hingusan tu tapi geram dengan mentaliti masyarakat kite. oh ayat aku so skema yelah kan bahasa melayu tak pernah B wakaka sila paham.

dah terang lagi bersuluh budak tu baru 14 tahun baru lepas sunat oke hentah sunat hentah tidak kan hahahaha! pikiran die still tak matang hingus pun tak pandai nak kesat lagi. kanak-kanak sugus lagi tu kalau dop kampung main baling-baling tin je pastu mandi sungai boleh telan*ang bulat lagi MIAHAHA!

oke fine aku tahu budak tu memang salah mengutuk arwah memang berdoselah kan. tapi korang janganlah nak cacimaki gune perkataan kesat camtu. hei tolonglah kita ada agama jangan buat-buat cam takde agama. nak nasihat pun berpada2lah kan word-word lushah camtu menyakitkan mata oke? so hell hell hell.

tanpa kita sedari ecece kite banyak belajar perkataan lushah yg baru bile masuk page budak hingusan tu. so baik ke semua tu? berguna ke? aku pun same banyak word-word annoyink yg aku belajar dari situ so kalau aku terguna kat belog ni korang jangan salahkan aku oke? hahahahaha! eh tak tak aku perempuan yg penuh dengan kesusilaan perkataan annoyink camtu oh no no no aii dont like this hahaha! *pangggg disitu.

oke korang cakap semua tu untuk mengajar budak hingusan tu konon-konon biler korang cakap *eh hanjeng lahanat insaplah! kau hormat sikit orang yg dah takde kalau bapak kau meninggal orang kata camtu ape kau ghase?* masalahnya budak tu insaf ke bang oi? tak pun kan? so berkesan ke *pengajaran* tu. eh hello kalau budak tu insaf lepas dengar cacimaki korang die dah lama tutup fesbuk myspace semua tu lah. ni tak aku add fesbuk die cepat2 je die accept kan. pastu semalam siap buat FORMSPRING lagi. so ape yg die nak sebenarnya? PERHATIAN je. budak nak fofular katakan cita-cita sebenar nak masuk akademi fantasia tapi nyanyi tak pandai so camni jelah cara die nak capai keseronokan. eh eh aku bebel ke ni huhuhuhu! tak suka tak suka tak suka. *sambil ironkan balik muka kedut-kedut akibat bebel tadi miahaha!


aii like pandangan yg positif =)


ape yg aku tengok kat page budak hingusan tu LELAKI dah bukan cam lelaki tulen yg PEREMPUAN pulak dah bukan perangai cam perempuan. semua berlumba2 nak bagi pengajaran guna ayat-ayat yg grrrrrrr. hei perempuan jangan memalukan kaum aku oke? ikut cam lolly ni ha tak pernah mencarut bagai wakakaka! motif? so takde sape2 nak ambik aku sebagai isteri ke? penat aku puji diri. eh satu lagi gerenti solehah yuuu hahahaha!


AL-FATIHAH BUAT
MEOR AHMAD FUAD MEOR BADRI


p/s: kita cakap die bodoh anjing lahanat bab* sial gampang takde otak tu semua adalah DOA kita untuk die. so lebih baik kite cakap benda2 baik je takyah nak cacimaki camtu sekurang2nya kite telah berdoa die berubah =) kau nak RAFIQIN DARWISY terus berfikiran cam anjing ke? ahhh lupikirlahsendirinabilassalamualaikum.


salam sayang,

76 FAHRIN AHMAD:

Aiza said...

al fatihah*

sI tEDI said...

kita kutuk macam kita sendiri tidak pernah berbuat silap! :)

eyes143.. said...

baguss.. bia aje.. kita pn da tego.. nk maki2 wtpe lg kan..

* mEsSy * said...

budak baqu nak tgok dunia.. cm gtue la.. maybe dier sendirik pown xsdr eh pe y dier ckp..

~~al-fatihah~~

black_mel said...

biar jer la dia..jgn jd mcm dia jugak..

lama tak nampak...bz ker?

merahitujambu said...

napa beremosi ni??alfatihah untuk beliau..

Wanie-san said...

Emmm..budak 2 dah sedar ek??Alhamdulillah..bagus la...Sakit hati pon ade dgn budk 2..tp pikir otak xmatang...kot2 xsunat lg..ko tau mane de baru sunat??ekekekeke

embun d tengah malam said...

cik lolly terbaik

rafiqin ni..mula2 geram gak..tapi budak2 kan..kalau di layan makin menjadi-jadi,,bukan org tak tegur dia pun,,so relax saja..nanti dia sedar sendiri la tu...insyaallah..

al fatihah..

Farid Fernandez said...

aku ada gak wat entri 2...

http://mofasad.blogspot.com/2010/04/wahai-adik-rafiqin-darwisy-kenapa-adik.html

terus terang.... aku tak marah poon dak 2...

tapi aku sedih.. kenapa dia sanggup jadi begitu??


biar dia api...
kita jadi air..

kalau kita simba air pada api..

jadi apa?

mesti dia faham erti kehidupan dan kematian...............

AM SYA said...

cik lolly sgt p0sitif en?

i loike~ =)

*Al-fatihah buat arwah

leEya said...

setuju2..bile bace kat wall fb budak tu,,byk yang kutuk2 maki hamun..budak kecik je padahal..

psychopath said...

pandai. dlm hati pun da pk cmtu gak.

Hizami Li said...

betol tu.
tak perlu nak marah2 over the limit.
kan?
;D

ChiLaBaey's said...

Nak buat macamana... kalau internet sekarang kurang dikawal oleh mak bapak... macam tulah jadinye... Susah nak salahkan mana2 pihak... itu bergantung pada nilai iman yang ada dalam diri kita sebenarnye... yang penting mak bapak kena asuh sejak kecil... kalau dah besar sukar untuk dibentuk... :(

Cik Lolly tak macam tukan... dia budak baik yer tak....??? :)

Wan Perlis said...

setuju dngn pendapat miss loli

tujuhhariseminggu said...

setuju setuju setuju...
undi utk cik lolly... :p

E.d.Y said...

manusia ni macam2...kita tak boleh nak sekat kehendak org dan orang tak boleh nak sekat kehendak kita...

apa yang paling penting..buka kerjasama yer...tp sejauh mana kita leh gunakan akal untuk berfikir..

renung2kan..dan selamat beramal..

ALFATIHAH

ciK LyndaWawa igUana said...

klu tak silap budak 14 tahun tu dah mintak maaf....
saya baca kat fb semalam..

sharamli said...

ntah kan?

malas la nak pulun2 j0in grup ap tah g kt FB tu..tak igt dah..lalala..

2x5 je 0rg yg d0k maki2 kat situ dgn si rafiqin tu..

nawal said...

budak2...

al-fatihah buat arwah..

KiD Learns tO FLy™ said...

tape miss lolly..skang page itu a.k.a group tu dah byk mengarut haha..kuar mcm2 lawak la..cari jodoh la..miss lolly kalo nk cari jodoh situ leh gak huhahuha

zool said...

Status Facebook
Afdlin Shauki - Kepada kawan-kawan, janganlah layan Rafiqin Darwisy tu, sememangnya attention ni yang dia hendak, lagi banyak orang cakap pasal dia lagi menjadi-jadi lah dia... jangan tertipu kengkawan inilah yang dia nak. Ada pembalasan yang menanti beliau yang akan ditentukan tuhan, biarlah Allah SWT yang menentukannya, kerana dialah maha penentu ..kan. Wallahhualam...

-- Jadi tak yah kita nak popularkan budak tu... Cam bro Afdlin beritau dia sekarang nak perhatian.. Minta maaf pun memain je.. Bolayan je.. Makin dilayan makin suka dia.. Jgn jadikan keyword dia lebih popular dari keyword arwah ' Din Beramboi'..

Cuba tgk arwah dulu, kena hentam ngan org.. kena kutuk.. dikeji .. dihina ..
tapi dia tak balas balik pun.. jadi tak yah popularkan budak tu...

♥CIK SHA♥ said...

al-fatihah buat arwah din beramboi..

saya sokong cik lolly..betul ape yang cik lolly cakap tu..kite nak menegur org pun jgn la guna perkataan yang kesat2..sebab setiap kata2 tu adalah doa..

dh tahu budak tak cukup umur tak cukup akal macam tu yang angpa nak ikut perangai dia maki2 cakap bahasa kesat2 tu pasai pa..angpa pun lebih kurang macam tak cukup umur tak cukup akal la..

nak menegur orang ada caranya..guna la psikologi sket..tegur secara halus..budak macam tu bukan leh tegur cara kasar..lagi la dia suka..lawan dia..apa da..

macam cik lolly cakap..dia tu nak PERHATIAN je..ai sokong cik lolly..

uik??terpanjang lak membebel kat sini..wakaka..

dearist anys said...

btol tuh.
btw sy hnye memerhati nk ckp tkut nnt kna plak. haha.
so diam jer tgk ape blaku.

Aus MeLankoLik said...

eh lolly , aku xnk sokong kau .
hahahak .

gile , pedih dgr kau beblo . hahahak

pak long said...

salam....
pak long tabik ngan ko punya idea....kalau dia buat blog...aku ingat...trafik dia mencanak sakan..

edda(",) said...

entry yg bagus... biar sama2 sedar.. keep it up~

pok said...

umat ini kekurangan hidayah...jd kite doa sama2 agar umat ini dpt hidayah & iman sejati...masalah umat hr ni adalah iman...usaha atas iman..insyaAllah...

FarhanaDr said...

Apa pun kita, kita tetap manusia di sisi Allah.. Sama sahaja.. Jadinya? Arrr.. Lu pikir laa sendiri nabil.. Assalamualaikum.. Heehee..

~ i loike ayat last ko tu babe.. hahaha..

Epul Azimi said...

sy pon pikir bende yg same,tak payan layan sgt,itu antare die dan allah...

syuhaida abul said...

saye s0k0ng cik lolly 100 pratus..hamek k0..ha2...masuk page budak tue mula2 mmg geram abes kat die..tp lame2 bila bace k0men da rase cam tue page maki makian pulak..x sangg0p nak mas0k page tue da....heh...



btw k0d0k ape kaba...keke....ha3

juwei said...

sokong!. ada gk wat entry berkaitan:

http://juweialhaj.blogspot.com/2010/04/rafiqin-darwisy.html

cik bunbun said...

oh voilaaaa;) bagus. teheee:D setiap org berhak mendapat peluang kedua;)

infraklia said...

tp rmai plak blogger aku tgk buat post psl bdk kecik ni..xbuat xleh ke lg rmai tau lg byk la bdk kecik tu kne kutuk hahhah...

bellar0ssa said...

hm nak nabi pesan..nak menegur orang biar cara berhemah. =D

AYUE said...

yup2 . btol uh cik lolly . nice posting :)

a1zudd1n said...

orang skang makin ramai yg suka mencarut..tah pape ntah..

Hidier said...

itu lah menyalahgunakan kebebasan bersuara. ish..bahaya sungguh!!!

joegrimjow said...

alfatihah kat die

Fia Abas said...

amboi lolly..kamu ni membebel sronok ye mengalahkan nenek kebayan plak hehehe opsss gurau2 saje..

tulah aritu fia view page apenamanya tah kami tidak suka si dotdot tu dlm fb astaghfirullah sume duk ngutuk maki-maki pakai bhasa kesat etc

patutnya nasihat guna bhasa yg indah2, biar berhikmah kan?nabi pon tak ajar soh kita nasihat org maki-maki camtu huhuhu *opss, kang ade org ckp fia nk tunjuk baik plak huhuhu

rsnya reverse psikologi lg berkesan dr maki2 cmtu..PEACE =)

soffya cik bulan said...

betul tu..setuju.ada ke yg lain2 tu nk pjg citer..igt kan budak tu dh besar pjg.dh anamnya budak..mrah pun beragak lah.ni nk jadi mcm budak tu jgak apahal...isk3..


meh hntr sekolah cikgu.cikgu brain wash sikit...:)

mie said...

akhirnya!!!
ada juga yg berunsur nasihat ttg isu ni...

alfatihah buat arwah!!

dkama said...

biasanya kalau kita yang menghukum mesti tak adil... sama ada terlebih atau terkurang hukuman yang kita kenakan sebab kita bukan yang MAHA ADIL... PEACE...

Ismail Noh said...

budak belom mumaiz, nak buat macam mana~

cikkiah said...

hmm...orang perangai bebeza2 kan..tulah manusia...HHOHO..*rasa macam baek jap*

cybernetic88 said...

budak2 skng. ape nk jadi xthu. huhu. btw org dah report pon. n dngr cite akaun kene hack kowt. hahaha. pdn la mke =P

DaHLia said...

tu laa..nk menyekolahkan orang, diri sendiri xsekolah..hehee

kodok hijau the ghost writer said...

kodok sebenarnya tak ambil tahu pasal, budak tu..dan tak baca pon apa dia tulis. cuma kawan kawan aku jer yang report. kodok lagi terasa sebab arwah din adalah kawan kodok. so apa yang kodok boleh cakap. biarlah orang nak cakap apa pon. sebab dosa dan pahala bukan urusan kita. syurga dan neraka itu semua urusan Allah swt.

so baik berdiam dari bersuara. sebab anjing meyalak bukit bukit tak akan runtuh.

p/s i miss u lolly,sudikah kamu menjadi isteriku lolly?

ayie said...

stuju gile ngn ko Lolly :D

Hazzy Ishak said...

tak amik tahu pun pasal budak ni

Budak Pipi Tembam said...

betul tuh...kte pn turut menyampah..konon nk bg budak insaf tp caci2 mcm tuh...merepeklah...

p i j a h said...

bagus gile ko lolly..

da add fesbuk die?

haha~

[pestaim masuk cni. meriah owh..]

ParkAir said...

semua orang wat silap, lebih2 lagi dia ni budak lagi baru nak pecah suara. next time jangan wat lagi la ye.

nurul huda said...

er betul loll kate!


maki2 pon xgune, budak jenis xmakan saman..

aduh budak2 mcm 2 xyah dilayan sngt..

Ms.Independant said...

Hahaha.
suke sgt entri ni.
nak tgelak bace komen2 kat status fb dak ni.
dak 14taun pon nak layan gak.

:P

hafizmd said...

betullah..patutnye kite kasilah nasihat baik2..kalau kite ckp camtu gaya bahasanye..tak ke kite lebih teruk dari budak tuh?die still budak..kite plak dah boleh mak bapak budak..takkan ke teruk bebenor grupenye?

p/s -memang ciri wanita melayu tulenlah si miss lolly ni..hehe..

helena's said...

setuju!penah nak bincangkan hal nih.siap ade buat entry marah dia.masalahnye kite taktau pon kesahihan cerita tuh.yelah budak lagi.pandai pulak kau nak kutuk2 sume.tah2 ade orng gunakan dia.n kalau betul pon memang dia,.tak payah nak kutuk2 biar dia je tanggung sendiri,.

Anne Boleyn said...

Ohhh~SANGAT SETUJU LOLLY SAYUNK.
Tengok cam I...rilex jer malas nak amek tau. Orang lain berlumba2 buat entry pasal budak KECIK ni... eden maleh nak amek port (skiping n9 jap). BUDAK okay..tak matang, yang diorang ni melayan perasaan g caci maki tu apehalllaaaaa. adeyh~

y@n@ M!B said...

menegur secara rasional..
bercakap ikut akal bukan ikut hati..
ewah..motivated sungguh kata-kataku ^_^

GreenLava said...

setuju setuju....budak tu kutuk arwah, kita kutuk dia. Sama-sama dapat dosa

Nurul Harun said...

maafkanlah dia.

NICK IRFAN said...

ape2pun sy sokong je kak lolly pnye pendapat! hehehe dn akhir sekali al-fatihah utk arwah din beramboi...

p/s=mcm x pcya dia dh xde??? hmm...

mohdhairihassan said...

kalo bahasa melayu tapenah dapat B, maknenya C la kan??

apesal la aku asek lari tajuk nih??

f_aRa_aINa989 said...

kalau kita kutuk orangtu, sebenarnya kita lebih kurang samaje dgn dia....
berharap agar budaktu insafi perbuatan dia...

ezany said...

setuju sgt dgn kenyataan cik loly yg vouge ni.. ekeke.. nak tegur seseorang pun ade caranya.. bukan main hentam kromo jer kan..

zida said...

setuju cakap akak :)

aduka said...

totally agree wif u dear..
=)

♥ shiMawar ♥ said...

uiks..aku trtinggal ketapi..aku xtau ape2 pn pasal ni..tp brdasarkn entri kamu, aku bleh fhm le ape yg trjadi..

dunia dh makin maju, manusia pn semakin hilang tatasusila..xde lg hormat pd yg hidup mahupun yg telah mninggal dunia..

Mr feckry said...

kutuk nanti dosa la wei.puji le lagi baik.

||| PöJìé PööH ||| said...

Bagus Cik Lolly nih!

deus X machina said...

sepatutnya budak tu dinasihat
bukan dimaki hamun
adehhhhhh

an.nabihan said...

an tak salah kan budak tu. dia takde akal lagi.. tapi tak patutla.. klu betul tak suka kat arwah,biar sendiri jer tau.. Takpun fikiran dia diracuni oleh org yg lebey tua..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.al-fatihah

Superwoman said...

hi! itulah, i pun setuju mende yang same. asyik balas je kutuk mengutuk, sampai bila nak settle kan?

cLoud9 said...

alfatihah~

i ketinggalan nampaknya. sapa rafiqin??hehe

PinQib said...

AI SEYTUJU N NGN AKAK TEDI..
HAHA.. BDAK SBLOM MASUK TGKTN 1 DA SUNNT KO LOLLY..