5 jenis CUSTOMER yang aku benci apabila bekerja di RESTORAN



hohoho tajuk entri memang pendendam. well aii sekarang sibuk mengusakan bisnes-bisnes. mengusahakanlah sangat padahal pekerja bawahan je KAHKAHKAH gaji pun tarakkkkk nyah. biasalah menolong secara ikhlas kan tapi masalahnya ikhlas ke? puih puih.

ekceli setiap malam aii ligat ecece ligat tu jaga restoran my family. so dari situ aii dapat tengok banyak gile gelagat customer yg sangat annoyink dan hell wakakaka. kekadang terasa nak menyumpah sopan pun ade tapi apakan daya diorang customer so aii buat muka ala-ala penyayang secara hipokrit gitu walau dalam hati nak cakap *hei belahhhhh kau dari sini sila pergi makan kat tempat lain buat menyakitkan hati je huh*

meh meh aku nak kongsi sikit sila jadikan tauladan lalalala.


1) JENIS YG TAK HORMAT PEKERJA

haaa yg ni aku paling menyampah. customer letak kaki atas meja then hembus asap rokok fuhhh fuhhhh kat muka kitorang time ambik order memang ghase nak pangggggg je muka si customer biadap whattheteeetttttt ni. yes ini selalu berlaku oke lebih-lebih lagi customer lelaki. pastu kalau silap hantar makanan atau minuman ke ada customer tu siap tengking-tengking lagi pekerja tu tak boleh nak tolak ansur langsung sampaikan ada yg simbah air kat muka pekerja aduyai wahai customer sekalian biasalah tu kesilapan time order-mengorder memang perkara biasalah. mane tahu kot-kot telinga tersumbat ke masa tu kan hik hik hik. lebih2 lagi kalau pekerja baru bila ramai customer feel tu memang gugup sikit. so faham jelah kitorang bukan sengaja nak salah-salah order ni grrrrr. janganlah biadab sangat kata rakyat malaysia penuh dengan kesopanan dan kesusilaan kan huh mencik betul aku.


2) DATANG LAMBAT TAPI NAK MAKANAN CEPAT DARI CUSTOMER LAIN YANG DATANG LEBIH AWAL

hoi korang faham tak ayat yg aku tulis tu hahahaha! yg ni pulak baru je order 15 minit pastu sibuk-sibuk datang kat kaunter tanya *dik, makanan lambat lagi ke sampai ni aku tunggu dah dekat sejam dah ni hei lembab betullah kedai ni* hoi abang oi kau tu dahlah datang lambat dari orang lain nak makanan cepat pulak huhuhu! tunggulah giliran abang oi bil-bil kat dapur tu banyak lagi haaaaa kalau kau nak cepat pergilah kedai yg takde customer gerenti cepat kau dapat makan kan ni dah tahu kedai ni penuh customer kau datang jugak bertempek nak makan kat sini pastu nak cepat-cepat pulak memang what the nyaaahhhhhhhhh kau dari sini lalalala. *oke dah habis bebel.




3) DATANG RAMAI-RAMAI PULUN 3,4 MEJA TAPI ORDER AIR KOSONG JE

kalau yg spesis ni biasanya remaja-remaja lelakilah. ops ops. lebih-lebih lagi time bolaaaaa memang menjadi feveret kan kan kan. hei pelislah kalaulah camni keadaannya memang lingkuplah bisnes huhuhu! ramai lagi customer yg nak makan tapi dah korang pulun semua meja memang larilah customer lain. kan takde untunggggg dah kan. kalau setakat datang lepak berjam-jam pastu order air kosong je baik korang lepak kat rumah ramai2 lagi beshhhh. tak lama lagi musim FIFA so lufikirlahsendirinabil nak tengok bola kat mane2 restoran jangan order air kosong je orderlah jugak nasi goreng ke hik hik hik biarlah berbaloi-baloi aku pasang astro untuk korang tengok bola lalalalalariksssss.


4) DATANG2 DAH ORDER MAKANAN, 2 MINIT PASTU ORDER MAKANAN LAIN, 5 MINIT KEMUDIAN ORDER MAKANAN LAIN PULAK, 10 MINIT, 30 MINIT TAMBAH MAKANAN LAIN LAGI

tak boleh ke korang order sekaligus? letihlah nyah aii nak layan customer camtu. kalau sekali dua takpelah ni kalau 4,5,6,7,8 kali? ape korang ingat korang je ke customer kat sini ramai lagi tau customer yg aku nak layannnnnnnn!


5) AKU TAK SUKE AMBIK ORDER DARI CUSTOMER LELAKI

sebabnya? GATAAAAAAALLLLLLLL !


dah panjang kot aku membebel. kalau korang tak gheti lagi aku tak tahulah nak cakap ape lalalalalalala kami hormat customer kami tapi tolong jangan bersikap annoyink boleh? hilang sabar aii nyah. oke bye.


salam sayang,

137 FAHRIN AHMAD:

ardinihumaira said...

meh3 dni nak order.. hehe

ChiLaBaey's said...

Yang nombor lima tu saya setuju, sebab yang ambil order lawa sangat tu... terpelajar, cantik dan menggiurkan... hehehehe... gurau jer Lolly... :)

lionteen said...

btui2..
bile amik order kat meja laki tu,mau nye kite kene tggu lame kat meja die..
die duk tnye mcm2 then br la nk order..huhu

kaizen shinobi said...

hahhaahha...

okeh!!!! terbaek!!! hahahha

setuju2... tapi mcm semua kepada lelaki je? x adil wooo...

dulu aq keje restoran, pompuan lagi r banyak perangai...

ini x cukup la, itulah, nak tisu la, order mak aii lambat gile... tengok sana, tengok sini, pot pet2 dulu baru order... hahahha

Pocket said...

err,
saya nak milo ais dua,
mee goreng utk saya,
maggi goreng utk kawan sayer nii..

dan nombot talipon anda boleh?



:) adalah ayat yang pocket actually buat dulu... gagal tapinyer.. kenaper yer?
(Selaku waitres yang berpengalaman sila jawab)

syamimi said...

haha..memng terbek...
sy xda pengalaman nie haha....

sebelas said...

alamak..semua yang kat atas tue adalah perkara yg ai buat...adehh macam mana nak take order pas nie :)

by the way i like reason no 5..
guud..itu lah yag i nak..sepak je lelaki yang menggatal dengan u erk...

hohoho....





http://nomborsebelas.blogspot.com/

hakimfaridzul said...

lolly!

saya juga bekerja di family restoran!

ada entri pasal saya bengang juga!

lihat ini!

http://hakimfaridzul.blogspot.com/2010/04/customer-always-rightsetuju-kah-anda.html

SyAmSuL AnUaR said...

pekara biase ler semua kt atas...tp bab air kosong tu 1 time dngr...(^^)


sudi2 lawat di cni..Suka Cara Kamu Berfikir

encik tikus said...

saye pergi mamak tempah teh ais yeee. Bukan air kosong.. Sory sikit..heh

mie said...

kat mana kedai tu???
gue pun jadi pelanggan setia..
ehheheeee

::cdot the dot:: said...

assalamualaikum.....ADIK jgn la marah2 selalu...jgn la tarik2 muka selalu, jgn la maki2 org selalu..tak baik untuk wanit atimur mcm kita ni..cuba ADIK bertenang sikit, bwk2 bersabar..sbb sabar itu adalah separyh drpd IMAM!! kata laki aku...mcm haram..ada ke sabar separuh drpd imam...imam mana yg ajo dia...astaghfirullahalazim..

FarhanaDr said...

Kah kah kah.. Order ayer kosong tu jek aku tak tahan.. Adoiyaiiiii.. Dasat2.. ;p

Hizami Rahim said...

ahha.
miss lolly sabar sabar.
lepas ni miss lolly pakai janggut palsu supaya takde orang nak menggatal.
cuba la.
;)

KID LEARNS TO FLY™ said...

suggestion :

1. selain bawak kertas order belakang kene bawak senapang gajah

2. bagi die makan semut banyak2 biar die lupe ape yg die order td

3. buang segala entertaiment value tv ke ape..derang nak tgk tv je tu agagaga

4.bagi die mamah sup selipar jepun..sumpah x order lain

5. sembur ngan ridsect mereka leh membawa denggi




eh,nak tye kedai tu katne?agagagaga

embun d tengah malam said...

i pernah keje,..amik order kat customer girl..leh tahan gak gatalnya..hehehhehehe

joegrimjow said...

suke amek order dari... perempuan
lalalala

fanadz said...

sangat setuju dgn anda![walopon tak penah jadi pekerja restoren, tapi tak suke tengok orang buat camtu..]

zool said...

nak gi kedai makan lolly.. kalau saya dtg kedai lolly tak yah order2, saya masak sendiri.. heheheh

Nur Hawa Mohd Zin said...

betol..betol...sebab sakit jiwa jerk..ada je nak wat bahan umpatan nanti..huhu...buat tambah dosa jerk...tang akhir sekali tu sgt2 setuju...menyampah..nak amik order mtk no tpn..alahai...

maisyara Pot! Pot! said...

kedai lu kat mano cik lolly? hehehe.. nk test jadi customer baik2 ni.. xD

merahitujambu said...

betul2..memang x apa yang cik loll tu ckp betul..setuju sama sekali

Epul Azimi said...

100 peratus sy setuju ngan lolly,pelanggan sekarang semakin mengannoyingkan lah,rase cam nk tutup kedai biar depa takleh mkn sbb kt situ kedai sy je ade........hehehe

.::WaNiE::. said...

kekekek mmg agak sakit jiwa bila orang smoking ni duk hembus2 asap kat muka..kuang hajaq

k.i.w.i said...

aha.padan muka
:P

uNIqIKA said...

dik, order! eh, kak...

kdai mana r? nk pi mlm ni jgak. hehehe

black_mel said...

teh o ais satu kurang harga..haha...normal la kene kacau..diorang gurau2 manja...hehe..

Izan Ishak said...

izan pun xsuka semua jenis customer di atas...w/pun tak penah kerja di restoran...

~Miss_eiyDa ~ said...

pe2 pon.kasteme always rite..hheheh

Anne Boleyn said...

eah 5 mnda tu betul! stuju2x :)

SuFy said...

hihiii..suka minta order dgn pekerja lelaki...diorg cool...wakaka...

teringin wat keje part time mcm lolly..uhuk2

Mohd Adziim said...

tak gatal guane...doh pelayan comel.

arboqskii said...

ala...lolly..wat je drive thru...kan senang..haha

cipan said...

kalau gatal... garukan dgn pisau belakang mrk

AISHA SAAD said...

hahahahha.
aku teringin nak keje restoran or kedai makan!
tapi mak aku tak bagi!
gerammmmm!!

okk wut ade yang gatal, untung2 kau dapat satu, bahagia kau, bahagia aku jugakk! hahahaha

Hasrol Nizam said...

yang bab gatal tu..bukan semua, segelintir je...

ciK LyndaWawa igUana said...

kamu keja kat gerai makan ya sista?

Lepat Pisang said...

Memang tak dapat dinafikan ada customer perangai macam tu..lepat pun tak suka gak...apapun hepi bekerja yer Miss Lolly..semoga kamu dapat melupakan kesedihan lalu..dan teruskan maju kehadapan..ganbatte ne!

lassiegewdix said...

tuh cm sume tok customer laki jep syg ?

sinagarimba said...

seribu macam orang seribu macam ragam cik lolly.Anggaplah itu cobaan cam kata samsudin. Yang gatal tu, buat dek jer.

Time hantar makanan tu minta abah tolong hantarkan.Pegang kuah kari tu elok-elok.Sampai jer, kalau aroma kegatalan tu masih bersisa kat budak tu, minta abah jirus jer kat atas kepala diorang dengan perasaan penuh bangga.

Itulah hadiah paling bermakna buat pelanggang yg nak buat2 gatal dgn cik lolly. Amalkan 7 hari seminggu. Insyaallah menjadik. hehehe......

deus X machina said...

bak alamat restoran ko
aku nak datang...nak suruh ko belanja

NiZaM Limited said...

adeyy cik luly..kasi teh tarik unne..
kasi cepat sket siap aa..

ahaks...

.mek.mizah. said...

hehehe.
tp best kan jage kedai makan, aku sukeee.. tp penat sket la.

yg gatal tu kasi panggg sket. :P

nabil_potter said...

kak lolly, kedai kat na?nak p boleh?heheh

Liyanaa. said...

tu la nyahh u lawa sgt. apa kata u pakai topeng mcm dlm cerita nightmare on elm street yg nama freddy tu ke or u pakai topeng bumble bee ke sure ramai tak buat perkara annoying tu tauuu

aduka said...

suke girl yg amik order..
yaaaa.. gataaalllll..
muahahaha..
=))

Nur -al- Ain said...

hahaaa.. mesti lagi nyampah kalau yang sepahkan meje kan?

eh berdebar tak kalau cust kate, "kire balik." ngeeee

nabila said...

sy faham persaan anda..sy pun keje kt restoran

ayue said...

sabar yep miss lolly !
hee (:

eh , na order nes ice 1 bole ?
HAHA .

haway mutasawwil said...

sume keburukan kat laki je n.hehe.nasib badan

Rara said...

dlu i pnh keje kt ktchen jap,ad sorg customer bgg mkanan die lmbt, boleh die tros msuk ktchen..giler ke x tuhh..heh

Ery Farieha said...

hehehe lolly comel, laki mst menggatal =P

AQu APi said...

stanby la lolly untuk world cup nanti..
lagi memerlukan kesabaran yg tahap dewa..

HiGHNeSS FiQ said...

hahaha..
tp agak syaitan gak r yg simbah air tu..agak2 r..
tp miss lolly ok gak, Fiq dlu jd waiter kt hotel..
kne lak Russian guest, dh r dyorg ckp english pn xbtol, pastu nk marah2 lak, ade ke patut nak mntak honey dy sbb aniiun..igtkn nk bwg ke..ish3..tension btol!! seb bek sbln je cntract, hehe..

mcjust.lol said...

ohohohooo aku sgt bersetuju ngn kamu wahai miss lolly sbb aku pun ada pengalaman keja kedai makan. tapi nasib baik gaji lumayan muahahah!

Huda said...

ciri2 tersebut tiada dalam diri saye :)

tapi saye sangat geli tatkala terlihat pelayan bersin HACCCCHOOOMMM sewaktu menghantar makanan kawan saye

sungguh. saye geli, tetapi kawan saye REDHA. huhuhuhu

Fatimah Samsuddin said...

huhu.. yg bab hembus rokok tu.. sy pun bengang jgk miss lolly.. aritu ad mamat tepi meja sy free2 je kna sound.. pdn muka dia.. huuu

syue said...

akak kan cantik, sebab tu laki tu ngorat =)) semua yg akak jot down ni mmg setuju sgt doh! ramai customer ni mmg biadap. menyampah i!

perondajaketbiru74 said...

hmmmm yang sebab no.1 tu gua tk penah plk ade exprience customer yang macam ni...terbayang plk citer 'koboi' kt tv tu bile datang geng perompak masuk saloon....then jadiler pergaduhan dan start tembak2 sampai sherif datang selamatkan keadaan......klu org kita masih lagi ada attitude macam ni memang gua sedih ler...apa pun gua selalu treat customers ni sebagai king sebab income gua pun byk datang dari dorang.Ada masa bole datang kedai u erkkk....

NICK IRFAN said...

btol tu kak! jgn kata akak rasanya org lain pun sama mmg menyampah! tp yg no 3 sy no komen sbb sy pun mcm tu jgk?? masa euro cup thn 2008? hehehe

hanie@nisya said...

manusia memang banyak ragam. sabo2.. :)

kodok hijau the ghost writer said...

macam mana ambil bidang pysokologi tak leh kawal kemarahan ..relaxlah sayang.. tak lama lagi kita kawin tak payah keja dok umah jaga anak jer

helena's said...

aku penah lolly keje kat restoren makcik aku,masya Allah kalau yg lelaki gatal nak mampus!hahaha

athirah said...

perghhh.... gle r dorang... nsb bkn i jd u.. mmg siap kena ngap ng i la... i ni xde kesabaran sgt.. hahahahah

edda(",) said...

kehkeh.. yang no 5 tuh memang terbaikkk wok! kehkeh

E.d.Y said...

yg last tu xboleh blah..huhu

Bro Framestone said...

adik bro nie jadi waitress ke skrg??

he..23x bro suka order air kosong 2-3cawan... tue pun order sebab bro makan berulamkan air

yup bro mmg gatai... lagi2 tgk lolly yang comey... tp bro tengok dari jauh je la..

dari dekat..riso xberselera nak makan

BroFramestone Blog

Raybond said...

sokong sangat2... bnyak perangai customer nie... kalau ray duk kedai abg, menyumpah jew keje.. uhu..

et said...

buat je sumpahan merapi kat derang2 tu.haizzz~

Mr feckry said...

tringat time gua kerja jadi waiter dulu

cikgadis konfiuss said...

wakaka marah betul cik lolly ni
lawak eh!

shazika said...

weewiitt
ramainyer peminat akak loly kat kedai makan
sabor je la kak ngan perangai org gitu



jgn segan ke laman sy yek
Cara menghilangkan stress ketika sedang ulangkaji versi Shazika

Liliyuli said...

ada tak customer lelaki TERpegang tangan yu? hehehe

y@n@ M!B said...

hohoho 1st time tgk luahan perasaan toke kedai...biasa dgr komplen customer je..'customer alwayz right' ^_^
kire lolly ni bersuara utk pakatan restoren² semalaya lah ni...*wink²*

honey amour said...

wah..tak buleh bukak kedai makan sendiri kalau cam nih...

White Bird said...

teh tarik satuuuu tanpa teh okeh!















boleh?

lieya orange M.I. said...

...kalau tukang order comel lote cam sis lolly, manere lelaki tak gatal..=)

ahmad endo said...

aku nak oder air milo kurang milo...hehehe

Kniedaz said...

tak suka gak org dtg lambat tp nak makan awal..poyos!

tujuhhariseminggu said...

kalo gatal sgt... curahkan je ngan teh panas... pastu wat2 sorry... :p

♥CIK SHA♥ said...

ahaha..adoi la..amik kau..berjela miss lolly membebel..kui3..

sabo cik lolly..biasa la kerja kena ngadap customer ni..mmg macam2 kerenah..huhu..

saya yang jadi pelanggan, tgk ade pelanggan len kurang sopan mcm tu pun rasa mcm nak g tampo2 je..tmbh2 yg dok kerja tu..msti dalam ati bara2 je nak nyumpah..ahaha..

p/s:: cik lolly comel sgt..tu la makhluk2 lelaki tu nak menggatal dgn cik lolly..hohoho..

aRoL said...

dah namanya berniaga dik, kenalah sabar...
dah mukanya cantik terpaksalah terima hehehe...
dah namanya lelaki..erkkkk ??

Nurul Harun said...

yg gatal tu mungkin sbb cik noty gorgess sgt kot. hahaha ;p

NuR 'aQiLaH said...

laki memang gatallllllll.

plg2 encik 11.

hoho~

suri said...

salam..
aduh sbar jelah kan..rasanakm empuk je muka mereka kat meja makn tu..

dema suka perempuan dri llki tu yg dok menggeselkan muka kat situ..

Muhd Suhaily said...

Adat menjual dan membeli itulah batasnya..

Tn.Punya said...

Tips dapatkan trafik ini aku dapatkan dari blog sahabat kita digengblogger, jika inginkan trafik yang mantap baca tips disini http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

fiezah91 said...

wohoo..datang nak order ni. ehehehe

Razis said...

tak sangka plak cik lolly ade kepakaran macam nie. berdasarkan pengalaman ke sekadar dari pembacaan? tapi semua tu mmg semua pelayan tak suka. even aku sendiri. tp sabor jerla klu ade. g kutuk kat belakang jerla ramai2 ngan kengkawan lain....

alinac lover said...

huhu...ai pon penah rasa mcm tuh..
rasa mcm masak kasut je bg dorg mkn~
huihui~

Invince_Z said...

cik lolly...
nk order cik lolly boleh?
hahahh...
mau dilempang 9999x nanti...

ade 1 jenis customer yg aku xbley blah...
yg datang lambat tapi...
nak makan cepat...
klau ade kedai yg kena beratur...
zup zap...
tgk2 die dah dok depan skali...
klau mood tak baik...
trus je aku sound...
"bang...line ni panjang, tak nampak ke? sekolah cikgu tak ajar jgn potong line eh?"
*nikmatnye dalam hati*
:))

ezany said...

kat mane restoran cik lolly ni.. bln 6 nnt nak g kelantan boleh la singgah.. hehe..

Meow said...

biasalah...kita kena banyak kan bersabar...mmg cust mcm tu..

tapi kalu dpt cust tolol cam tu mmg sakit la...

xpe...nanti cari cust yang ok sikit...huhu

Yatre Hayati said...

alamak lolly...kita memang suka buat tambah2 order..hahaha sorry la..nanti kalo gi kedai lolly kita tak wat ...heehehe

noor afzan said...

ni macam dah dapat keje kat restoran je nih..?
kat mana yang?

~kuyam~ said...

sbr Lolly
asm garam hidup
manusia macam2 jenis
manusia=customer

syahira ariff said...

sis,sis jadik pelayan kat restoran aper?
nak pergi laa
hehehehe
=]
tanah merah tue area umah nenek saya jer

arek said...

cik lolly cute sgt tu yg org laki suke kaco hehhe..

♥ shiMawar ♥ said...

wawa..biase le tu..customer ni mcm2 ragam..klu ilang sabo, mmg rasa nk lempang jek..huhu..

cik lolly..sy nk air sirap kaler ungu ek.. :D

saya_arief said...

nombo 3 aku bese wat..hoho

si para para said...

sape sape yang gatal boleh la ambik ubat gatal yer lepas ni..hehe

hans said...

aku suka no 4
hahahaha

Sharinginfoz said...

hmmmmm tak tahu le ada yang order air kosong sampai 4 meja he he he

Apasal Tak Nak Beli Brg Online

Wan Perlis said...

milo ais kurang harga 1

pak long said...

salam...
waaaa..ada restoran rupanya...rasa cam nak bawak keluarga makan kat tempat miss...

En iLham said...

huhu..betul2..kadang2 pekerja restoran pun ada masalah sendiri yang sampai diorang tersalah order tu

best la blog awak..hehe

singgah pula ke KAU ILHAMKU
PEMANDANGAN PELIK YANG HANYA BOLEH DILIHAT DI MALAYSIA

Aus MeLankoLik said...

lolly , kalau yg order air kosong tu , kau cakap dgn die lenkali bawak bekal je la senang , hahahak .

Fia Abas said...

lolly..restoran family kamu kat manakah?nti fia dtg menyemak, boleh gak tulun maki customer kamu yg xphm bahasa tuh ahhahaaha

silap2 adik laki fia pon selalu lepak kt restoran kamu opsssss =P

Frodo Baggins said...

wa ske pekerja restoran yg gebuz & sexeeyy!! hahahhaa


>>___<<

~ Ann ~ said...

bahahahaha... dorang saja jer minta air kosong tu, cukup la mata kenyang, perut minum air jer xpe.. ekekekekek

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.nak air kosong satu
.tp nk yg perasa sirap okeyh hukhuk
.tp nk warna jernih
.bole? ;p

ザ-sylver-shooter said...

ni blum cerita lagi waiter kat sini lagi..
boleh bawak bertumbuk gak ah

kaChaNG_dEwa said...

waaa...nasib aku ni jenis pelanggan yang berbudi bahasa,bersopan santun,bertatasusila..mesti miss lolly ska.lalalaa...

cehhh...miahahaa.

* mEsSy * said...

sokong sgt2!!

aren said...

hahaha..aku pnh kena maki jgak salah anta order. aku maki balek costumer tu

fyna said...

hehe setuju sgt ape yg u ckp sume ni..i paling bengang lau order dtg lmbt..wat keje ke x? adoi

pauhputik said...

keda demo mano gak???

kawe nok gie skali

nok ajop zizang gie skali kalu ado maso :p

faradeeba said...

hahhaa..
tapi apekan daye
customer's alwys right

khairolghani said...

aku suka buat yg no 4..la,dah makan lepas tu lapar lagi,order la lagi..bukan apa pun,nak bagi untung kat tokei kedai tu je..

liyana aziz said...

kak loly, yana penah keje masa tgu result spm, mmg paling menyakitkan nombor 4 tu..! hahaha

Syahid said...

Sori tapi aku selalu buat yang no.4 tu. Sebabnya cuma nak panjangkan masa lepak bersama kawan-kawan yang bukan selalu jumpa. Lepas makanan habis macam tak puas lagi bersembang so order la lagi dan lagi.

Yang no.1 tu aku tak buat kecuali kalau pekerja dia import dari Asia Selatan yang kebanyakannya jenis pengotor & tak hormat customer. Cakap tengking2 macam bapak dia yang buat negara ni. Memang mendapat.

Neoryzer said...

adab berniaga.... apapun kena layan pelanggan... customer always right.... boss always right :)...
betul ke??

Eazy Izzuddin said...

hik3..
nak order..
hehe

anyssreynastorymorypreetydirtysecret said...

OMG ,samlahh kitaa ouhhh sejibikk ,last last skunk i dah jadi penganggur ,KAHKAHKAH

embun d tengah malam said...

:)

cepat kembali

a little less conversation said...

aa cik adik..teh o ais 1 nasi goreng USA 1 eh..cepat sket..lapar ni..hahahaha ;p

Nur said...

lamanya aku tak singgah sini

kau apa khabar?

ada lagi ke blog yagn berlagak

terer tuh? kasi hempuk je

itu kepala...

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

biasa lah tuh lolly... kalau aku suka lak , yang amik order tuh pompan...hehe

sugar2 kapas strawberry said...

bukk astro oasis bila dorg berhajat nk tgk bola..sure2 larikkk..ahhaha
duniawi nk tgk.dgr org ceramah agama xnk la plk

aizuddin.com said...

biasa lah perangai manusia..macam2 hal..tapi bila dapat customer yg sporting yg best..lagi2 customer pompuan..penat lelah sume hilang..haha

mr.syazwan said...

hbs kalau kanda nak mintak oder dinda x mau ambik la ni?????

ermmm leceh la mcm ni

kanda nak air pen dinda tulis oder kanda...

DuniakuAbstrak said...

customer alwayz rite even pon wrong..hahaha

MangkOk cHenTa ♂ said...

muakakakaka........
power ah...


____00000
___0000000__00
__00000000_0000
__00000000_0000_00
___000000___00_0000
_______________0000_00
__0000000000000_00_0000
_000000000000000___0000
_00000000000000000__00_00
_0000000000000000000__0000
_0000000000000000000__0000
__0000000000000000000__00
___0000000000000000000
____000000000000000000
____000000000000000000
____000000000000000000
____00000000000000000
____0000000000000000
___0000000000000000
__0000000000000000
_0000000000000000
_000000000000000
_00000000000000
_0000000000000
_000000000000
__0000000000
___00000000
____000000


















kasi tggalkan jejak...lalalala~

yoy said...

waa..
famousnye cik lolly:)

cik nur said...

hurm mcm tuh la nur rasa ble kerja kat macd dah la tak der service charge tp nk layanan mcm mkn restoren 5 bintag benci boleh jalan laaa

fndrocka said...

asihh..takleh jadi peniaga berjaya lah camni..karenah camtu pun dah tak puas hati.hoho

Latest Entri : Kisah Kapal Mavi Marmara

khani said...

mampir nich....
oh ea,, ada sedikit info tentang kayu jabon. pernah denger ngak soal kayu jabon. moga manfaat dech....