nasib baik aku tak kena BOM kat oversea hari tu :-(

ekceli lama-lama aku tak hupdate tu sebabnya aku ke OVERSEA holohh holohhh holohhhh oversealah sangat padahal langkah sungai je MIAHAHA. ahhh tak kira nak jugak cakap minggu lepas aii kat oversea tau yg beshnya mamat-mamat oversea sungguh menggoncang nafsuku auw auw. astaghfirullahalazim.

kat oversea tu kan aku pergilah satu KARNIVAL alaaaa yg macam jom-jom-jom kita heboh-heboh-heboh tu tapi karnival ni 2 minggu dan semestinya lagi shiok dari jom heboh. cuma time konsert diorang aku sepatah haram tak paham wakakaka. dah name pun lagu oversea kan mane aku nak paham.

oke meh kita tengok ape yg ada kat karnival yg berlangsung kat oversealah sangat tu lalalalala.


nak masuk dalam karnival tu kena parking motor sejauh 500meter nah hambek kau sampai lenguh kaki nak jalan sampai pintu depan karnival huhuhu! pastu tempat duduk motor tu kena angkat sebab nak periksa ada bom ke idokkk. untuk pengetahuan korang ecece karnival ni selalu jadi sasaran bom puak-puak pembenci-keamanan pastu tahun lepas 3 biji bom meletup kat tempat ni. akutttt aii nyah tapi ada aii kisah? lalalalala. mati dalam keimanan adalah mati syahid masalahnya kau tu jalan dalam beriman ke? MIAHAHA.


time menuju pintu gerbang karnival. haaa kau try bace ayat oversea kat papan tanda kaler yellow tu. *rak-wang rak-wang mi rabbert yu thi ni kun mai kau-chai wakakaka ngoi ngoi* maksudnya adalah diharamkan lelaki dan perempuan bukan muhrim berjalan berpimpinan tangan di tempat awam tapi di tempat sulit takpe wakakaka. so tak paham lagi abang dan akak yg baju pink kat dalam gambar tu hei pegang tangan macam tak nak lepas je kau tak tahu ke aku tengah jeles ni? *huh.


sebelum masuk dalam karnival tu kitorang kena SCAN dulu dengan encik polis yelah kan kalau ade yg bawa bom kan nayeeeee. kan tak sempat aii nak berlaki dah kena bom camane? hilang satu nikmat dunia nyah oi MIAHAHAHAHAHAHAHAHA oke gelak panjang-panjang memang amalan syaitan. so astaghfirullahalazim. ops sorry gambar gegar-gegar aku ni kalau jumpe polis mulalah nak start parkinson huhuhu!


walau tempat ni diishtihar bahaya tapi tetap sesak. tu tak kira malam lagi tu lagi sesak sesak sesak padahal sehari sebelum aku pergi tu dah kena 2 biji bom. eh eh bom tu orang panggil biji ke butir eh? agagaga biasalah noks aku bab2 penjodoh bilangan time exam dulu selalu failed lalalala.


yg dalam petak tu raja ke perdana menteri ke ape entah lalalala aku bab-bab politik ni ya ampun nak kata A memang takkan A lah tapi nak kata B pun tak jugak. so A- boleh? *waklu menteri kat malaysia pun aku tak hafal ni apatah lagi menteri oversea mati hidup semula pun belum tentu aku nak hafal huhuhu!


oke dah sampai kat TEMPAT PERJUDIAN hik hik hik. ada 50 gerai game kat sini haaaaa banyak kan sekali sekala kalau korang nak tambah dosa boleh singgah sini lalalalalarikssss. korang nampak je teddy bear banyak gila tergantung tapi yg aku dapat cuma maggi-sabun-pinggan-botol arak. hei mangkuk ayunnnnn betul ada ke patut aku dapat arak? kau tak nampak ke muka aku ni ala-ala beriman dan beramal wah gitu hei kalau tukarkan botol arak dengan teddy bear ape salahnya lagi besar pahala adalah kannnnnn. oh astaghfirullahalazim lagi.


korang nampak baju tu harge 100 je. makanya kat malaysia hanye 10 hingget je. murah kan kan kan omaigosh masuk kedai tu aku kena sawan babie kejap baju kat situ murahhhh gila cantikkkk gila berkualiti gilaaaaaa oh oke aku dah gila bye.


kat sini lagi murah. aksesori perempuan semuanya harge 90 sen OMG OMG OMG. aku beli ole-ole kat kawan2 aku kat sinilah hahahahaha! so ole-ole untuk diorang cume 90sen je ke? wakakaka fadamukakaunyah memang bertuahlah korang dapat kawan kedekut kut kut macam aii ni ha.


yeay akhirnya gambar aku muncul juga agagaga walau pandangan sisi pun takpelah asal muka aku masuk jugak kat entri ni. hei gila glamour betul ape kau ingat kau cantik? belahhhh kau.


okelah ni tatapan istimewa untuk para lelakiygmemangmiangdangatal nah hambek kau aku sajikan 4 gegel seksi-meksi. yg ni pun merupakan game jugak kalau korang baling bola dan kena kat badan perempuan tu diorang akan jatuh dalam kolam mandi then korang boleh tengok liuklentok tubuh perempuan jala*g dalam keadaan basah kuyup. seronokkkkkk bukan? haaaa seronok lah sangat astaghfirullahalzim aku tengok abang-abang yg pakai kopiah pun ramai yg sibuk baling bolaaaaa tu astaghfirullahalazim lagi. hei dunia dunia whatthehell betul *wah aku bagi tazkirah ke ape ni wakaka.


oke habes dah cerita pasal oversea malas aku nak bebel panjang2. so korang dapat agak tak oversea ni kat mane? meh meh TEKA meh. kalau betul ole-ole yg 90 sen tadi tu milik korang amacam? hahahahaha!


salam sayang,

104 FAHRIN AHMAD:

nursarah said...

oversea ke over river ni lolly?.. haha...

::cdot the dot:: said...

ko pegi sempadan ye??? buat apa? kawin lari????

cLoud9 said...

siam.hehe.cepat2.kasi hadiah.nak 50barang.hee

Miro Armyrule said...

owh gi cakrom medai kap kun kap rai...ooooo..cheng...ooooo...cheng..ahaks

aku main belasah jer ayat siam, tahu org siam nanti xke kena bom...

Eazy Izzuddin said...

wah2
pi oversea lah sgt..
haha...
uish paham ea ckp thailand...
hehe
xD

k.i.w.i said...

mcm fun fair je miss lolly...hoho

nARd eLainY said...

thailand ke?

Eazy Izzuddin said...

thailand mariii..
xD

HaFizRahMaN.com said...

haha npe pegang bakul tue???xkan shopping pki bakul tue=P

pak long said...

salam...
amboi bestnya pi makan angin kat SIAM....

Mr feckry said...

awat pergi thailand tak ajak?

alinac lover said...

hahaha~sakan sungguh~area mana tuh?

faradeeba said...

'menteri kat malaysia pun aku tak hafal ni apatah lagi menteri oversea mati hidup semula pun belum tentu aku nak hafal huhuhu!'

same la kite..
and kebanyakan rkyt msia ni
heheh ;p

♥CIK SHA♥ said...

*rak-wang rak-wang mi rabbert yu thi ni kun mai kau-chai wakakaka ngoi ngoi*

ahahaha..lawak la ko ni lolly..rase mcm nk lempang2 je..adoi..pocah perot den..ngoi ngoi tu natang ape??

deus X machina said...

mercun aku kirim aritu mana???

Anne Boleyn said...

amboi2..x tkut kne BOM ke yunk. haiah~ ade beli ole2 utk i tak. haha :p

honey amour said...

ko pegi ke kawasan ibu ibu bapak bapak ya bu Lolly....ole2 nya mana downg...???

mr.syazwan said...

wawa shopping sakan nampak...

kalau main tikam dpt botol arak

amik baling kat muka tukang jual

kate kat dia arak tu minuman syaitan

konpem dia terkedu

haha

nina said...

ehh tapi macam besh betul la ko pi sempadan ni kan?? tapi part baling pompuan jatuh lam kolam tu sungguh tak bleh blah la..haha..

zool said...

selamat kembali..
eh mana awek2 siam tu.. ramai yg cun2 kan..???
nak ngorat satu

hBz said...

meriah seh...kamu rock tak? kalau rock come : http://www.88hbz.com/2010/05/nuffnang-double-troble-2010.html

fiezah91 said...

thailand.. yeay! dapat 90sen.. ahaha..dush! tetiba gila sebab rindukan entry miss lolly.. ahaha

Nurul Harun said...

hahahaa. kelakar la cik lolly ni. tergelak2 saya membacanya. haihs! ;p

E.d.Y said...

shopping sakan ek??hehe

embun d tengah malam said...

patut la..pegi ker sana rupanya..

takut nk g sana lols..hehhehe

athirah said...

hahahha.... ok r tu... mcm best jeeeeeee.... lallalaaa.... phm ke bhs dorg? =)

honey amour said...

oleh kerana ko lama tak hapdate blog..ko dah kena tag..meh tengok cni nyah...

http://honeyamour02.blogspot.com/2010/05/aku-nak-join-contest-la.html

merahitujambu said...

lolly mahu yang tu.yang tu.yang tu tau..ehehehe..

syamimi fatin said...

hahaha... lawakla..gelak2 ni ha... sy pun prnh pg smpadn..g kawen larik..ha ha =)

ayue said...

amboiii !
jenjalan xingt dunie eh ?
HAHA ;DD

Hizami Rahim said...

seronoknya pergi oversea tapi tak lalu sea (laut) haha.
jeles jeles.
cenderahati untuk zami takde ke miss lolly?
haish.
;)

* mEsSy * said...

sawadika..

beshnya dpt g obesea..

:P

Encik Tikus said...

naseb baik updated ingat dah pupus dah blog nih :P

mcjust.lol said...

okey, yg penting tempat ni melepasi rantau pjg, and melepasi sempadan malaysia-thailand...

senang cakap,
miss lolly g derak alik sie nuh! =D

black_mel said...

thailand...golok..xpun kat padang besar..nk hadiah..mesti betul...

kacang said...

haha.
menakutkan je ada bom neyh.

NuR 'aQiLaH said...

sawadikappp..
masok kot pintu kua kot tingkap kahkah

maisyara Pot! Pot! said...

hang pi thailand ka? gua ingat hang pi nepal. wakaka xD

sebelas said...

"walau pandangan sisi pun takpelah asal muka "





































































cantik pandangan nie :D

arboqskii said...

2 butir bom lolly..sbb sy cikgu BM...haha...owh g honeymoon yer..ke songkhla atau danok?

SyAmSuL AnUaR said...

lor ingt g U.K ke pe...rupenya thai...g nikah kt cne ke...hahahaha...

ChiLaBaey's said...

Confirm kat Hadnyai lah ni... hehehe... welcome back... :0 :)

cikgadis konfiuss said...

wahhh best betul!

Ax said...

ole2 untuk saya tak ada ke? alang2 dh langkah oversea tu langkah la ke kedah pulak..haha

@ien_R@z said...

wah.. jauh melancong.. haha.. dh terer ckp siam la nieh ek?? hihihi

bestnyer tgk bju murah2 tu.. nk jugak!! ngeee~

DuniakuAbstrak said...

aku tau ko kena bom kentot kan kat sana..baik ngaku..wakakaka

nur hidayah isa said...

xleh blah langsung game yg last tu..hahahaha...berani ek g sane..kalo kite mmg tak berani dah...

J. Love said...

tiger show tak tengok ke?

Nur -al- Ain said...

takde ke hadiah untuk kami ni? ala 90sen je. heheheee

MangkOk cHenTa ♂ said...

kat maner tu??

____00000
___0000000__00
__00000000_0000
__00000000_0000_00
___000000___00_0000
_______________0000_00
__0000000000000_00_0000
_000000000000000___0000
_00000000000000000__00_00
_0000000000000000000__0000
_0000000000000000000__0000
__0000000000000000000__00
___0000000000000000000
____000000000000000000
____000000000000000000
____000000000000000000
____00000000000000000
____0000000000000000
___0000000000000000
__0000000000000000
_0000000000000000
_000000000000000
_00000000000000
_0000000000000
_000000000000
__0000000000
___00000000
____000000


























kasi tinggal jejak lak...
=P

hanie@nisya said...

waaahhh....

miss lolly pegi thailand yea??

menarik :)

AQu APi said...

bile mao borong baju lg..
mao bukak bundle la..

Zulfahmi Abidin said...

alah...best nyer...jeles2..padahal.malaysia punyer pon tak pegi.haha

ardinihumaira said...

hik3... sampai aty mis lolly tak ajak dni.. kalo tak boleh dah kita kawen lari... miahahaha...


upsss salah ey ooo dni pempuan lupa.. lupa.. ariiiii

Eciz said...

THAILAND. cepat ole-ole nak sekarang jugakkk!!

tujuhhariseminggu said...

wah 90 sen jer??? murah tuh... mari ke sana... :)

MISH LOLIPOP said...

wah lma sdh xgie sna..nk kna gie la wkend nie..gie cuci mta..lallalala

Wan Perlis said...

siam mariiii

etomyam said...

wow...best game yg last tu...hahaha

INTANKUTERPILIH said...

1st tym aku bagi komen kat sini...

nie cik loly gi thailand ker??kalau betul, jgn lupa bagi adiah semilanplohsen...

y@n@ M!B said...

oh thailand kah..c2 je ada aksi² hot dan ganas gitu..astaghfirullahalazim..
silalah tobat cpt cik lolly..lalala~ ^_^

syahira ariff said...

chiang mai
tak pun golok
ekekekeke

bak sini gelang 90 sen

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah ngko lolly... tak hengat.. sakan nampak..

nunu said...

wahhh...!!!

jalan sakan yer semenjak jadi penganggur terhormat nih...hikHIKhik

**picta dari sisi menampakkan sis lolly sekarang makin mOolat...hihi..sonang hatikah..???

Alan said...

cam best je

Sharinginfoz said...

seronok gak main kat funfair kan

NICK IRFAN said...

kat thailand ke! wah! bestnyer!!! eh! akak pegi watpe? rombongan ke? atau saja makan angin dgn family?

Hazzy Ishak said...

belum ada rezeki nak ke sebarang

Kniedaz said...

makan angin ek sambil cuci mata tgk pompuan j****g tu? hehe...kalau kat sini ada game camtu agaknya berapa panjang queue nya?

suri said...

salam cahaya cinta..
huhu..best gak sesekali jln jauh tu cik lolly..hehee,
sesekali bli dtp bli brg murah..bila lagi nak memborong sebakul yer tak? kiki

a.z.n.e.e said...

huhuhu.. igtkan miss lolly bebetul merajuk.. huhuhu..

hans said...

entah
dkt mana yer?

p/s : novel tu okay lah...

kaChaNG_dEwa said...

perghh..!!sebelah umah aku je ni.kalu roger2 nak datang kan senang.bleh aku jemput makan malam kat umah.hohoho..

soclose2213 said...

lolly tak ngeri kat situ..huwawa kalau akak memang tak g la jwbnya..

tapi akak nak jwb gak..SIAM..tul x ?
kui kui tak pandang la lolly klu jwb jd peserta terakhir nie..hahaha

meh masuk belog akk join conetest..

nabil_potter said...

isk3...takutnya :P

armin yosh said...

sampai hati lolly tinggl abng...
pegi xajak dowh..:)

noor afzan said...

best weyh barang2 kat siam tuh?

kaizen shinobi said...

ptut lama hilang jek... ades... hahahhaha

nih thailand r... tengok tulisan pon dah tau... ngehahahaha

xnak yang 90sen, nak baju 10 hengget bleh? ngehahahhaa

annadzirah said...

penat scroll.



xpenah p thailand.
hahak.

frank lampard said...

ade beli ole2 tak ? nak.

sinagarimba said...

patutlah lama tak nampak. Ingat dah pegi umrah.

bestnya lolly pegi oversea.
Teringin jugak saya nak pegi tapi takut kena goda dengan ayam-ayam pencen kat sana.Kita tak nak pencen awal. Hehehe....

Alang-alang pergi usha lah tok imam kt sana. mana tau jika bahtera yang cik lopy cuba bina bakal dilambung badai, senang-senang lah contact tok imam tu. Mana tau kot2 dapat rebet diskaun.Ha3

ezany said...

adui.. game baling bola kat pempuan pun ade ker.. tgk muka dorg tu pun cam fail jer nak berenang.. ahaha..

Syahid said...

over river jek ni..haha..tapi fame baling bola tu menghina perempuan betul...

.mek.mizah. said...

hehehe.. best btol, ovesae btol ni!
kene pakai paspot tak miss lolly?

last game tu mmg fun habehh!!! haha

jackall street said...

"rak-wang rak-wang mi rabbert yu thi ni kun mai kau-chai"
maksudnye:berhati2,kt sini ada bom,
awak xtaw...
pndai2 miss lolly nk tukar maksud die...
mrh org siam nt...
hehe~

mindbreaking said...

ni over river jer, hahaha...

A-Y-I-E said...

Assalamualaikum :):D
A-Y-I-E here...

Aha, akhirnya saya jumpa juga blog perempuan yang paling popular di GB.

Sebelum saya mengomen tentang entry anda, saya nak luahkan pasal blog anda yer dulu...

Cemburu dengan blog anda

1) Mengapa saya cemburu?Cuba lolly tekan link ini.Gambar yang harus dilihat oleh lolly

Ramai tu... grrr...

2) Sepanjang saya BW ke blog-blog orang lain,tak pernah la saya mendapatkan seperti didalam gambar ni
Gambar kedua lolly harus tgk

Ok, luahan blog pun saya dah luahkan.Tentang entry pula yang bertajuk Overseas.

Pertanyaan pertama saya dalam hati ni,ehh loly g overseas la pulak..Tapi bila hayati,,,aduh.. kena tipu... grrrr

Gambar-gambar yang diambil,aha sangat cantik.Pakai camera apa yer?

Dimana ye tempat ini?Apa nama event ni pula?

Btw, salam perkenalan yang pertama dari BLOG A-Y-I-E

arek said...

wahh cik lolly pegi siam, brani btol..

syue said...

thailand mmg best! banyak barang murah!! kan kan :)

PinQib said...

Lolly.. xke bukan judi tu??
wah.. gewam betul tgk anak patung situh yearrrr..
wakakak...

haway mutasawwil said...

kak mane ni kak?thailand alik pitu sempadan tanah merah?

cik EPAL said...

best tu g oversea. hehehe. jangan lolly kawen larik kat sana sudah la. larikkkk. muehehehe

~kuyam~ said...

smgt Lolly shoping kt sane eh..hehehe :D

Hasrol Nizam said...

pergi la singapore pulak..oversea jugak.. :D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.siam? ;)

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
haha. geram dengan doraemon dia!

ada free show pulak kat sana???

Linglung said...

oversiam kan??kan?

kk said...

eh dear, kat perak ade jugak kedai thailand.gile lah satu baju rm10.ekekeke

suri said...

hai cik lolly..
barang utnuk saya tiada ke? huhu..sdihlah camni..

Ery Farieha said...

komentar ke 100
weehuu~
wohh g mane ni lolly?

kella said...

oooooo.... pi seberang ya!
alhamdulillah selamat ya!
cam takut je nak keseberang sana tau!

Neoryzer said...

berani dia g sana... sblm ni pernah g sana tp dlm takut2 je tu pun sebelum isu bom lg.. takut sebab kt sana ramai yg ada pistol... hu3...

skrang ni g sempadan jew.. tu pun dah murah2...

Pusher Aries said...

bhye gak kat oversea ea....ingat oversea tenang je...baru percaya betul rupanya kata pepetah...
'kampung terbakar nampak asap,hati terbakar siapa yang tahu'hehe

mv medi said...

wahh cik lolly posing dari tepi nmpk chantek menarik ku tertarik..