konon-konon FRIEND FOREVER lah sangat. padahal? alahai sakitnya hati.

ape perasaan korang bile kawan baik yg dulunya memang baik gila gila gila delete facebook korang or ape-ape pun tanpa sebab?

yes. aku alaminya sekarang. aku sanggup delete some friends kat facebook aku semata2 nak ADD die tapi die ignore pulak. FINE FINE FINE.

hari2 aku bukak profile die dengan harapan *lolly luvfareda and &^%&** are now friend* tapi akhirnya? *whatthenyah

siap *send a message* lagi suruh approve aku tapi tak dibalas-balas pun. ingatkan tak aktif tapi bile tengok kat wall die hoi mak oi setiap saat asyik update post je. pastu dop i love u u love me je dengan pakwe die boleh pulak huh geli aii nyah. oke FINE.

its oke mentang-mentang dah ade pakwe lupakan kawan. dulu time takde pakwe sanggup merayu-rayu suruh aku carikan tapi sekarang bila dah ade pakwe kawan kau IGNORE ye?

camnilah kawan.

oke takpe. semoga berbahagia. terima kasih.

*tetibe ghase nak hempas frame gambar kami berdua*

-OFF-

salam sayang,

110 FAHRIN AHMAD:

sebelas said...

sapa tu kah sayang??

herm...biasalah manusia biler susah dia cari kita..tapi bile senang kite nie dia sepak tepi..so u abaikan je lah manusia gitu erk sayang :D

::ienafazlyna:: said...

sabar..pantai lagikan berubah..ini kan pula manusia..ooopss..tetibe jek bermadah kat cnie..jgn marah ok

tiefazatie said...

sabar je ye..manusia..mmg cmtue..kejap je berubah..

maisyara Pot! Pot! said...

sabo... sabo...


mgkin dia nk wt fb tu utk dia n balak dia... wakakaka... xD


nnt dh putus, u juga dia cari balik.

shasha bee said...

uh...apa lah kawan cenggitu..
sabar eh miss lolly, sya pon pernah rsa kawan jenis nii. buat derk ja lahh..bukan kita xnak dia, tp dia yg buang kita kan.. 1 day dia sedar ah.. chill ea cyg.. (:

maisyara Pot! Pot! said...

ya Allah! masin gila mulut aku...



moga di jauhkan apa yang aku doakan tadi. :P

liyana aziz said...

x pela, manusia sememangnya cepat berubah.. adat berkawan, bila susah, cari, bila senang....

Hizami Rahim said...

ke kawan u tak perasan u kot?
;)
meh sini u add i.
i aprrove byk2 kali oke.
;)

♥CIK SHA♥ said...

bakpe mung ni semek??

dah2..jangan sedih2..biase la tu lolly..ramai je kot orang2 yang boleh dikategori sebagai kawan macam tu kat dunia ni..

aii pun pernah rase dah..memule bek2 je..close kemain..pastu bile dapat kawan baru kawan lame die buang..bile susah pandai pulak cari balik kawan lame ni ha..huuuu..

sabo je la ye dear..

mcjust.lol said...

teruk aa kawan cmtu.. ni mesti xpenah gewe ni~

* mEsSy * said...

same goes to me.. teibe jerk dier block.. puii!!

:(

syamimi fatin said...

sabar jela miss lolly..
tu bkn kwn sejati namanye...

zool said...

camtu la ragam manusia..
miss lolly jgn ikut cam dia plak..
nanti dah couple.. lupakan kitorang plak..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Tengs all 4 cOmments.

Yup. kalO kawan biasa2 lOlly tak kisah. ni kawan baik sgt time sekolah dulu. (macam kembar)

to hizami:

mustahil die xperasan me. sebab name me kat facebook still ade *fareda* n siap anta message ag konon2 nak perkenalkan diri. tapi result HAMPA jugak.

KID LEARNS TO FLY™ said...

kadang-kadang --> kawan

jarang-jarang --> teman

sikit-sikit --> sahabat

Takde langsung --> sahabat dunia akhirat


renung2kan dan selamat beramal..wakakaka

Anis Solihin said...

biasalah...
manusia cepat berubah..
akak banyakkan bersabar ajalah
kalu tak sabar gak,,,entah lah, tak tahu..hehehehe

saya dah follow akak!

.::WaNiE::. said...

damn

itu sangat sakit

Ery Farieha said...

uihh
smpi cenggitu sekali?
cian cik lolly~

honey amour said...

sahabat yang paling baik ialah musuh yang paling ketat..!

kk said...

dear, manusia senang berubah.lagi teruk bila depan baik belakang aduh lah

TeRRoRRiZZ said...

bawak bersabar miz lolly....

tinggakan sahaja kawan seperti itu...

sekian terima kasih

Enchaoz said...

aih.. sabar je la dgn perangai orang macam ni.. nak buat macam mane kan..

ezany said...

isk2.. mmg tak patut dia buat camtu..

::cdot the dot:: said...

xpe..ramai lg nak kwn ko...

lantak dia la..dia yg rugi ignore ko yg putih berseri disukai ramai ni, ADIK!!

SyAmSuL AnUaR said...

ade lg manusia cmni..jauh2 kn...

luth textile said...

kawan meme senang datang dan pergi tapi sahabat ialah org yg selalu dgn kita, loly..

A-Y-I-E said...

wahhh ni mesti bf... sebb mengharap dia approve

@ien_R@z said...

sangat tak suke kawan yg tak reti menghargai..

xpe la miss.. ramai lg yg nk kwn ngn miss.. ^___^

sbar ye.. ^__^

fiezah91 said...

miss lolly..sabar je la sis.. bila ssh dtg kat kita bila sng dia lupa..

Anonymous said...

friendshit

Jard The Great said...

dpt pakwe mmg boleh lupa kawan.. huhu.. mase ade kawan dulu kat sekolah menengah.. siap soh kawan pilih.. antara kawan atau pakwe.. kalau pakwe.. putus kawan.

ieqa said...

waaa saba kak~
saye penah alami situasi yg lebih kurang camni.
mmg rase hampeh gile orang tersebut.
lupa diri plak. haishhh

kesimpulannya :
saba je laa T____T

si duchess tomoko said...

same goes here la miss lolly. so far takde la beliau delete i dr fren list. tp dah ignore. jumpa cam x kenal, msg dah lgsung x anta. kbr berita pun xde, drop komen pun x. pdhal dulu siang mlm i layan suma masalah die taw. la ni dah cam x kenal je. x pe la, klu die xde bukan i mati pun. jum teruskan hidup, hehe =)

Amalina E Azmi said...

miss lolly takpayah kawan dgn dia lah. kawan ngn ktorg je k k..hehe *senyummm!

Epul Azimi said...

alololo,kesiannya,takpe,patah tumbuh hilang berganti.......:)

sugar2 kapas strawberry said...

ohh miss lolly.saba la..

tgu la seminngu dua lagi.
then if dia mmg sah xnk kwn ngn miss lolly.just fine n chill.

FarhanaDr said...

Lolly.. Jangan laa hempas2.. Nanti pecah luka berdarah tangan you okeyhhh..

Cool dear.. Tak mngape laa.. Biarkan dia..

black_mel said...

relax la miss lolz..mybe dia x igt kot..kenalkan lah diri dulu..sabar yer2....

syahira ariff said...

nanti dia dikecewakan oleh pakwe dia
kawan jugak yg dicarinya
kawan sy dulu pnaa camni sis
kalau da bercintan cintun mula la sombong
lupa kawan,tp bila daa clash,kawan jugak dicari untul meluahkan rasa

~ceRRy beRRy~ said...

ish.. x patutnya...
sabar ek lolly...

umairah said...

ramai lg yg kuar sane yg sudi berkawan..a true friend..:)

JAY said...

bia masa menentukan.. nanti dia cari loli balik.. hohoho..:P

Anne Boleyn said...

OMG! sampai macam tu sekali? apehal minah tu? Hmm~ sabar lah yunk..ramai lagi nak kawan dengan u.. :)

mie said...

ye ke!!!
meh gue jd bestfriend.....
gue pun x add fb lagi..
nnti gue add kan..
hehehehee

orglidi said...

oloh... biase a tu...

die nk berbhagia dgn pakwe

nabil_potter said...

sabor2...bior la dia bahagia dengan kekasih dia tue.. :)

Rara said...

ak pling tak suka mber yang lupa mber sbb laki ni..heh..



P/s: tak pyh layan jela k? :)

Encik Tikus said...

Add daripada saya kamu tak approve lagi T-T

ChiLaBaey's said...

Memang sukar untuk dapat sahabat yang sejati... Sahabat yang lari banyak... :(

meo188 said...

ok fine!!!!! huhuhuhuhu :p

frank lampard said...

aku pon kenee jugak. cm haram j. isk.

k.i.w.i said...

Aha potong je kaki dia miss lolly yang mcm video kt fb kucing kne potong kaki sbb curi ikan.kehkeh

The Poyo Me said...

Salam blogwalk...
ak rs kan, ppuan yg iye2 kawan ngan kita, pastu bila ada pakwe tetibe blok/delete kita tu ada satu sebab sahaja.

dia pye pakwe dah ada password dia, dan die takot pakwe die terpandang gambar you, terbaca komen you, tertengok gambar you dan terus terlekat. kan? kan?


p.s. kucing curi ikan pye vid tu ak suspek bukan kene potong oleh manusia. kene makan ngan kucin len kot (mcm lam blog Obefiend dlu)

Ax said...

tu bukan kawan tp parasit...

ayaa alyy said...

sabar je k. kwn2 kdg nie ader jgk yg dua muka ;)

Nurul Harun said...

perghh, marah sungguh bunyinyu tu.

kenwooi said...

nothing is forever =)

pak long said...

salam buat miss...
ko hempas jer gambor tu...kalau kau tak sanggup meh sini aku tolong hempaskan....hehehehe..

sinagarimba said...

biasa tu lolly.

ramai boleh kita anggap kawan. Tapi untuk dianggap, kita kena uji diaorang dulu. Kalau lepas ujian, maknya dialah sahabat kita. Kalau masa kita susah dia sentiasa bersama kita maknanya dia layak jadi sahabat kita.

100 kawan sama dengan seorang sahabat. so, kalau dah jumpa sahabat sejati, jaga hubungan baik-baik. selalu lawat dia. selalu tinggal jejak di blog dia.dan jangan lupa letak link dia sama.

emmmm... siapa dia yg bakal jadi sahabat lolly yer. hehehe....

hanie@nisya said...

pekare camtu dah jadi biase sangat skarang nie. bila takde pakwe, cari kita. bila ade pakwe, kita dilupakan. bila putus, baru reti ingat kita balik. tak patot punya kawan

ieQa sWetLuv said...

dugaan dalam berkawan..

ardinihumaira said...

mis lolly!


dni sedang alami benda ni.. dni saket hati sangat. dem dem dem.....huhu...


my fwen kan dulu kira best fren dni la zaman sekolah rendah lagi... pastu tahun lepas dni rekemen dia dengan sorang mamat ni. dua minggu diorang kapel, hampeh... dni siap kasi kredit kat dia, tepon sms berjuta kali hyperbola) tapi tak jawab2. tapi dengan pakwe dia hari2 dia mesej... dua bulan pastu dia sms dni gtau dia bz selama ni.. beng onggg lah bz. tak ada hati dni nak layan.. minggu lepas punya la dni rasa macam.. alamak dia dah nak kawen, mesej je la dia.. boleh dia sms dni dia benci dni? lagi beng onggg laaaa minah tu. saket ati ku ka ki ko ke.. cisss cisss rasa menyesal p mesej dia. mentang2 dapat laki hensem gaji besau jadi cemtu.. eleh... elehhhhhhhh...



dem... dni pulak meluah pasaan kat sni.. adoiiii... huhu...


kita abaikan aje ... lempar je dia dalam tom sam pas hidup kita.. tak kawan dengan dia kita tak herannn pun kan kan kan.. kita ado ramai kawan blogger yang baek hati kan kan miss lommy.. eh silap eja.. miss lolly... hehe...

p/s: bila kita nak mengedate?

Hazzy Ishak said...

aku tahu sapa dia...
;)

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
spesies macam ni memang tak pupus.
kalau pakwe dia ada orang lain nanti, baru tahu.
senang kata, bercinta jangan menunjuk sangat.

hormat manusia lain, baru diri dihormati.

Mr feckry said...

itulah kawan

kella said...

ms lolly, sabar ok!
macam2 ada peel kengkawan nih..
tetiba ignore..
hujan tak , ribut tak.. tetiba diam membisu..
kalau ada buat salah atau menda tak kena, berterus terang lah kan..
itulah satu lagi jenis permainan dalam berkawan ni yang perlu kita hadapi!
apa pun, untuk diri kita sendiri, kita positifkan diri aje..
buat yang terbaik sahaja dengan kengkawan.. tak rugi..
kalau tak kita pun sama terikut perangai kawan kita yg tak betul tu!
Berkawan biar seribu.. :)
ok have a gud day!
cheers!

merahitujambu said...

konon jee bf.kadang2 kwn baik leh jadi musuh..musuh leh jadi kawn..

y@n@ M!B said...

ouch...hempas je gbr tu..pehtu send kt emel dia 'our broken pic'..hehe

cheers beb! ^_^

athirah said...

sabar lah... mungkin 1 hari nti dia akan sdar.. maafkan sume kesilapan dia... setiap manusia akan bt silap... tgur la.. mungkin dia x sdar pe dia bt... org hangat bcinta la katakan.. sebagai kawan... tgur la.. jgn jd mcm dia lupa kwn~

LaiLaCoMeY said...

biasela 2...sy pun mengalami benda yg same dgn awk skrg ni...hmmm....manusia kan...sakit hati mmg xpyh nk ckp la..tp biakan la...tu dunia dorg...kite ni jgn disebabkan dorg..kita jatuh...kite perlu teruskan idup ni...lagipun dalam dunia ni kan rmai org...smua boleh jd kwn kite..tp SAHABAT@ BFF mmg sukar utk kite temui...slalunye time ssh je cr kite..bile sng kite pun xingat..sbr jela ea..crla seberapa kawan yang ada tp utk mencari SAHABAT & BFF nilai lah dulu...

deus X machina said...

ada la yg ko buat niiii

::misz maney:: said...

sabar eh..biasela tu manusia..bile susah baru la carik kite..huhu..

kodok hijau the ghost writer said...

salah sapa? kodok yang setia nak jag BFF = boyfrenz forever buat tak layan jer.. sedey tau

zida said...

orang tak sedar diri. huh ada gak jadi mcm ni dulu. sombong gila bapak. last2 pedulikkan je. ramai lagi kawan lain~ tak luak pun kalo dia xnak kawan dgn kita

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

biasala tuh lolly, kawan makan kawan.... papepun... ngko jgan pulak.. delete aku fren list ek...

Kniedaz said...

biarkan saja..nanti bila kecewa, baru dtg sua muka..

Hasrol Nizam said...

nasib baik fren2 serol ok je.. :)

hellioz said...

relax sudah...
nanti karma datang balik...

what goes around comes around goes around goes all the way back around~
-justin balaksungai-

gyahahahaahahaha~

suri said...

Eleh cik lolly tak yah layan..wat dek jer..sok lusa..bila dia gaduh dgn bf dia ke, dlm kdaan sush ke pasti dia akan cri kamu juga..

dah2 tak pyh nak semakkan pala tu..kawan kat maya ..kat dunia ni msh bayk lagi..

nah tgok je stok blog cik lolly msh byk lagi..

biar ptus kwn tak per, sb bayak lgi kwn yang blh kita..atau akan jumpa pas ni lebih baik dari dia.

tapi jgn ptus pertalian adik brdi tu dah kes parah namanyer..

sori cik lolly omelan terllu pjg..hehehe

p/s:take care cil lolly :)

NICK IRFAN said...

biasalah kak manusia senang berubah bila dapat yg bru.. :)

lovelyiesya said...

ouh my~i pernah alami nye..
sangat sakit bukan!
demn dorg nih memg...fake je..huh!
hehe..

haway mutasawwil said...

xpe nnti die dtg cr kte blik.gtula gholibnyo

Hapiz Rahman said...

aku juga biasa delete kawan-kawan yang x kenal tp masa mula-mula men add je.. hahah.. Tambah2 yang ada status in relationship lagi la kuat aku delete.. :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.sjk bile jd les neh? ;p

kaizen shinobi said...

ish3...

sape r tuh kan? x bek btol...

hmmm... tunggu r satu saat nanti pabila dia sedar bahawa member lebih penting...

nina said...

sabarlah ye yanggg...harap2 nanti dia akan sedar u kawan yang selalu ada tuk dia :)

nina said...

sabarlah ye yanggg...harap2 nanti dia akan sedar u kawan yang selalu ada tuk dia :)

nina said...

sabarlah ye yanggg...harap2 nanti dia akan sedar u kawan yang selalu ada tuk dia :)

Mummy Dasy said...

hurrmmm sabar jelah..

INTANKUTERPILIH said...

sabar...tak baik marah2...nanti cepat tua...sayang muka lawa2...

Frodo Baggins said...

hohohohoho
dah bahagia
biar je ...
dah org x nak
x yah layan ...
jom cari kwn yg bebetul nak kawan.
woooohaaaaaa!!


>>____<<

lassiegewdix said...

ni lerh dunie sebenar syg :)
slalu sgt kwn lupe kwn if da de bf .
tlg lerh ~
if bley kt jinjang pelamin tak pe a .
org cmgni , kite tgok kan jep .
dunie ni berputar syg .

SuRayA^i. said...

ok add sy kt fb. kompem sy approve XD

joegrimjow said...

dah nak balaik klate ni
lalala

PinQib said...

sabar le mak weh..
orang ,lupe kan kulit camtuh..
doa je lah..l bio buko mate dia..
tergerak nk approve

hafizmd said...

biase sgt dengar kes2 camni..b4 couple..kan main baik ngn member2..tapi bile dah couple..habis hilang..yg tinggal pade dia, hanyelah couplenye yg baru kenal seminggu..adeh..

kalau die still tak nak kawan ngn lolly, tkpelah..sini ramai lagi kawan..hohohoi

ASaDa RyutaRo said...

halamak! cam entry emo je ni..

xde perkataan laen sebesar pengertian sabar..

hurmm.. ni mybe time dia. hope dia bahagia la bersama insan tersayang..

harap dia berubah jugak la.. manatau satu hari nanti dia jd yg lebih ambik berat hal2 kawan dia.. ngeee (^^,)

maCy said...

fuhh..

kalo maCy pn tecik ati..

mmg bse kwn2 rapat tbe2 ad bf twos jaoh.. tp cm sday la ea..

sabar k:)

armin yosh said...

cik loly dh fames...dh xperlu da kwn dgn dia!

cikgadis konfiuss said...

aik? da hapdet? la...mcm mn leh terlepas ni? wuwuwuw

sabar miss lolly~
jgn a nension2..
kalo dia ignore
ramai lg yg adore u

eh eh.......blh trima ka komen mcm ni? hehe

Lun said...

bisala, kawan mmg sukar dijangka

Linglung said...

hehe..cinta itu buta. member lu tu dah buta derr...kehkehkeh

touyakaruma said...

Takper ! Aku jadi pakwe ko ... biar dia jeles

AQu APi said...

bersepah lagi kawan laen saudari..
abaikan je die tuh..
sok luse kne kat die bru die tau..
*ttbe aq lak panas..

enyheartsdiamond said...

lolly.. tak yah kawan dia!!!

Dewi Kumbang said...

angkat tangan laju2! pernah mengalami. rasa sadis hak tui. terkebil2 tiap kali bukak profile beliau. tunggu dgn penuh harapan tapi hampeh. kukeciwa. kawan sudah lupa kawan daaa~

jaja9 said...

kawan masa susah n senang payah nak carik skrg ni..mostly kawan2 yg samada nak amik kesempatan atas diri kita..atau nak pura2 baik sbb nak tunjuk kat semua org dia tuh mmg baik segala....

hudhud said...

agak nya ada benda yg dia kecik hati psl u kot?

Miaaa ♥ said...
This comment has been removed by the author.
Miaaa ♥ said...

Same here lahh . Bkn setakat delete , block terus then kawan2 rapat ngn aku yg lain pun dia block , sakit hatiii .