PAPA MAMA kalau ye pun sayang anak, berpada-padalah!

sangat bengang dengan kejadian yg berlaku tadi.

korang bayangkan anak mencuri pun mak bapak still nak sebelahkan anak. whatthehell.

citer die macamni. adalah sorang mamat ni MENCURI kat shop daddy. how dare you. pastu bile dapat detect kejarlah si pencuri tu sampai die naik motor. pastu kalut2 sangat kot pencuri tu nak lari sampaikan die excident depan shop sebabnya rempuh kereta orang. jatuh sampai luka-lukalah lutut muka semua tu. haaaaa fadammukakaulahanattuhantunjukterustau! oke yg ni takpelah sebab kes kecurian memang selalu berlaku. dah lali nyah oi.

selepas sejam datanglah mak bapak si pencuri tu serang2 shop then tanye *apesal korang buat anak aku macamtu* hei ape yg kitorang buat die excident sendirlah bukan kitorang tolak motor die sampai die excident. alaaaah setakat lutut muka je terkoyak takde apelah sangatkan kalau nak dibandingkan dengan dose mencuri tu. *huh

yg tak tahan mak si penjenayah tu cakap *anak aku curi nescafe je bukan die curi satu kedai yg korang nak serang die camtu apesal* aishoooo machik sayang oi kenape cetek sangat pemikiran machik nih? dah namenya mencuri takkan kitorang nak biar je kan. kalau biar alamatnya tak payah nak jual belilah semua orang pakat main curi-curi je. tak kiralah curi nescafe je ke curi kotex ke curi mangkuk tandas ke dah namenya mencuri memang salah besarlah machik sayang oi. konon2 nak tunjuk sikap penyayanglah sangat sampai anak mencuri pun still nak covercovercover anak lagi. tu nasib baik kitorang tak report polis kalau tak lufikirlahsendiriiiiiiiii siap masuk mahkamah kot.

korang bayangkan my daddy dahlah takde tadi. so sape yg handle mak bapak singa tu? AKULAH! kecut perut aii nyah dengar mak tua tu bebel ntahpepentah dah tau salah still nak backup anak sangatlah teeeetttttttttt ghasenya. oke takpe takpe aii kan dikenali dengan sifat cool so benda2 camni aii tepis sebelah mata je hahahahaha waklu* padahal sampai nak terkencing pun ade wakakaka tapi takpe2 small matter je tu cahaya keimanan dan ketakwaan kau kan kuat lolly hahahaha waklu lagi*


tengok muka aii ada macam gaya penyelamat dunia tak? sayelah sailormoon generasi ke-7 MIAHAHAHA. *abaikan muke penjahat dibelakang aii tu lalalala.


korang nanti bile jadi mak bapak besok janganlah nak backup anak sangat nanti semua orang jadi penjenayah haaaaa camane?

so papa, kite didik anak kite esok2 baik-baik eh? kalau anak kite buat kesalahan sikit terus cubit kuat-kuat tau MIAHAHA tapi jangan cubit mama kuat-kuat dahlah cubit manje-manje takpe auw auw kot kot lah boleh anak sorang lagi wakaka lalalalalalarikssssssss. assalamualaikum.


salam sayang,

110 FAHRIN AHMAD:

@yuE said...

manusia jenis tu pon ada ka???adoii..

@yuE said...

manusia jenis tu pon ada ka???adoii..

fikah mus said...

sekarang camne cik lolly??
dah setel ke??

KID LEARNS TO FLY™ said...

kejadian ini mengesyorkan anda mencari seorang bodyguard atau lebih seswai..menantu kpd pa n ma anda =p

ehem2..mijae ade ade ability karen org gune mate ni ..sedia berkhidmat lala..

Azrul Hisham said...

parent camtu dikategorikan sebagai bangang...ok tak miss lolly? :)

Mr feckry said...

mungkin itu sifat keturunann...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ayue~ ade lerr. tu dOp citer nih =P

fikah~ Dah setel. guna kuasa bomoh tuk menghalau kuasa jahat mak pak tuh wakaka.

mijae~ iyeaa. ngah cri bodyguard rr neh. calon2 nya akan disiarkan di web fb iyea. kalau menepati ciri2 tersebut. anda leh amek borang kat kaunter sebelah :P

azrul~ boleh ngat2 !

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ayue~ ade lerr. tu dOp citer nih =P

fikah~ Dah setel. guna kuasa bomoh tuk menghalau kuasa jahat mak pak tuh wakaka.

mijae~ iyeaa. ngah cri bodyguard rr neh. calon2 nya akan disiarkan di web fb iyea. kalau menepati ciri2 tersebut. anda leh amek borang kat kaunter sebelah :P

azrul~ boleh ngat2 !

cikgadis konfiuss said...

haha miss lolly ni sempat lagi dalam marah2 leh buat lawak
cool btol! hihi =)

FiesyaaChacha said...

adeyh len kali perli je babe, kasik nescafe 1 dozen. pastu ckp, sian macik n pacik yer, 1 family ta mampu na meli nescafe. muakaka :P

Sharinginfoz said...

citer untuk hari ni kan

zool said...

tak kira lah kalau buat jahat memang patut kena ..
susah sgt report je polis..
senang citer.. bior kena masuk jel sebab curi nescafe..
makcik tu pun satu hal..
sekarang curi nescafe.. dah besar.. duit makcik , gelang makcik semua habis kena tibai.. ntahlah..
nak komen banyak pun kita lum ada anak lagi... mana tau ek..

kacang said...

hahaha.
nasib tak masuk icu.

Syaz Shuk said...

kesian mak bafak dia dpt anak cmtu. cmne nak doakan mak bafak dye kalau depa mati nanti kan. hauauhuauah :P

honey amour said...

kalau anak aku...aku terus amik nescafe tu buat air eh..aku terus potong jari dia..ha..garang tak ganas aku...

nurayunni said...

mcm2....

merahitujambu said...

cover anknye pasal..mana x tumpah kuah lau x ke nasi..ntah2..jeng2..ehehe

nina said...

nasib baek you cool yangg..tapi tak patut la makbapak tu trus backing anak dia..isk..

nursarah said...

terlebih penyanyang barangkali

Anonymous said...

mata kau sesuatu la nyah oiiii

fatimah juling said...
This comment has been removed by a blog administrator.
AQu APi said...

anak makcik curi nescafe jek..
makcik dulu curi 1 cafe..
haha~

Epul Azimi said...

nk ketawa skit.hahahahahahaa,aku paling benci orang tua yg perangai cam tu,jatuh respect aku kt org camni....hahahaha

ok skunk cool skit,alah lolly,biaselah tu kita kn berniaga dah adat berjumpa dgn bermacam2 manusia yg berperangai,kekadang rase nk sepak kuat2 pon ade gk tai sabar jelah ok...:")

J. Love said...

hahaha lolly boleh tahan menggedik. haha!

fadhlihamdan said...

pernah terjadi kat US, seorang pencuri ni masuk rumah orang tgh malam. dia terlanggar kabel komputer dan cedera. apa yang dia buat lepas tu? dia saman tuan rumah tu.

zaman sekarang ni memang pelik2.

nescafe ke pemadam 20 sen, tetap mencuri. betul tak?

fathiahRAIHANA said...

tu dia , mak bpak pom bodo , haha .
cane lah mnusia skrg nie nak waras . tgu kiamat je la ..

armin yosh said...

azam nk jdk bpk yg terbaik..:)

* mEsSy * said...

mauk jerk sumbat lam lokap.. die da byr ganti rugi x?? kalu kt supermaket, kne bayar 1o kali ganda harga barang asal..

=)

Pocket said...

jahat kan,
tak paham kenapa nak backup sangat.
kalau doploh tahun dulu,
mahu kena rembat dah budak tu.
heheheh:D

nfahk~ said...

ntah2 sebelum kejadian tu mak die ckp cmni: alamak! stok nescafe dah abes lah syg...nti nk tgk welkap cemana...pi "curi" kat kedai tu jap!

HonEyBuNNy said...

baik2...akn ku jaga bakal2 anakku dgn baik...hahahh

si para para said...

rasanya mak dia yg suruh ank dia pergi "pinjam" nescafe tu kot..mak dia teringin nk minum nescafe panas..kesian mak dia..hehehe

Miro Armyrule said...

sayang anak xbertempat...huh...apacer makcik oi..oi3..oi4..oi5..oi berapa byk oi dah...ntah

Ery Farieha said...

die malu kot anak die buat perangai
tu ckp cmtu
huhuhu~

MsAnisSyahirah said...

adoi.

ade juge yang buta dalam menyayangi anak..

huhu...

alinac lover said...

aisehmen..ni aku hangin ni kalo ada spesis mak gtu..isk! sirap je darah ngase nyer~

Nurul Harun said...

adeh. pelik nyaaa kejadian ini! first time dgr. perghh.

sinagarimba said...

ada ke mak bapak camtu.tak boleh biarkan ni. bahaya.

kalau budak tu ke kedai lolly lagi, bagi jer borang jadi sukarelawan ke Palestin. Naik Marvi Marmara time diaorang nak pergi sekali lagi.Biar dia kecut perut kena jerkah dengan askar israel. Jemput mak dia pergi sekali.Tengok budak-budak kat palestin diaorang ajar anak mereka berjihad, berjuang lawan israel, ni tak, berjuang bawa lari mescafe i tin.
huhhhh..... Tak gedebe langsung.

sabar lah lolly. Kena bersyukur. nasib baik dia curi nescafe jer. kalau dia curi hati lolly, nayer awakkk...hehehe...

meo188 said...

hehehehe... nice lyn cite nie sblum tidur...

take care

sebelas said...

owh ini rupernya yang kate bengang tue...
























































nak kata anak salah didikan..kalo macam nie dah nampak macam bapak dgn mak lak yang salah didikan.



































































duhnia duhnia...

hanie@nisya said...

memang syg anak tak kena tempat. manjekan sgt. tula hasilnya

Fia Abas said...

hmmm makbapak dia xtau kot mencuri tuh satu dosa huhuhu

ehh,lolly..fia ada kt tm skang nih, kedai lolly katne?nti fia bleh g wat lawatan mengejut hehehe =)

pauhputik said...

kalu oyap kawe

kawe tulun gie timbuk mok pok dio plop

nok backup2 anok la

doh la reboh sediri

tobat pahni x gie doh keda daddy :p

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

adake backup?? kalau aku jadi bapak dia.. memang kena ar... pasal lolly tak panggil aku.. boleh tolong backup sket...

KID LEARNS TO FLY™ said...

pauhputik sdak sekali haahha..kedai daddy siak agagaga

@juera said...

nti tgok la anak dia pijak kepala dia bru nak sedar kot..mnusia owh mnusia..mcm2

pak long said...

salam buat miss...
adusssss....menyirap darah aku nyah dengar citer tu...kalau aku la tadi...mau jadi model free nescefe dah budak tu...siap cop kat dahi.

Aku nak cakap satu jer kat mak cik tu...Pi la cas beteri dengor org baca kitab..kot-kot ada kesedaran.

A-Y-I-E said...

saya tak mahu komen tentang entri ini.. tetapi saya nak tahu sgt-sgt mcm ner you dapat komen byk mcm ni???

termasuk saya.. wow... 48 tuh....

http://a-y-i-e-sharing.blogspot.com/

♥CIK SHA♥ said...

eh2 mak cik ni..sekolah ke tak??ade ke anak p mencuri die boleh lak backing..syok la anak die len kali leh mencurik lagi..

ntah2 mak die yg suh kot..takde pitih nk g beli nescafe wat minum untuk tetamu dtg rumah..ahaha..

Hazzy Ishak said...

sayang anak tangan-tangankan...

nabil_potter said...

kedai miss lolly kat mane?
patut la nampak ada org excident semlam..hihihih

tujuhhariseminggu said...

waaa.... gud job cik lolly.... tepuk2 tepuk2.... tetiba terimejin cik lolly jadi sailormoon.... hiks.. :p

mr.syazwan said...

eh da tukar ke??

bkn dulu ckpo power ranger pink ke???

kanda power rangers merah kan kita sama2 lu...

haisssh lupa la tu..

huahuahua

Wan Perlis said...

mak pun mencurik gak kot
ahaha

fiezah91 said...

uikssss..anak mencuri pon dia masih bekup anak..isk3x..

lolly juling said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ardinihumaira said...

takpe takpe.. asal anak kita jangan kita sebelahkan dia kalo dia wat salah. salah tetap salah.. kena tegur anak cara betul.. takleh gak malukan dia depan khalayak.. balik rumah nak babap ke ape no hal. hehe..

psttt... nak gak cubit2 maje tu ai pon mau nyah! miahaha


Selamat Pengantin Baru | Faisal & Farehah

~fakta dan auta c setan~ said...

btul ckp ko. kalau la bapak ko jual mangkuk jamban, sure die curik mangkuk jamban punye..

Aimi Dayana Bahari said...

dunia nak kiamat kot.. parents skunk dah makin buta dgn dunia, dah xhengat akhirat!

maisyara Pot! Pot! said...

kesian....







tu jela aku boleh cakap. sebab mak apak dia mcm *****

intankuterpilih said...

biasala kan..dalam dunia nie macam-macam jenis manusia ada...huhuhu...

Hizami Rahim said...

wah.

biar betul miss lolly?

haish.

hebat betul mak bapak dia tu.

biarkan macam tu.

mungkin dorang tak dengar kot pepatah sikit sikit lama lama jadi bukit.

mula2 curi nescafe. entah2 lepas ni curi milo, neslo, horlicks dan mungkin vitagen takpun twister oren atau epal tu.

kan kan kan?

dasat tol.

;)

saya pulak tokseydowh bertopeng haha~

Enchaoz said...

orang macam ni pun ade ke? hmm.. alamatnye sampai sudahlah anaknye keje duk mencuri.. sbb mak die bagi 'galakan'.

Wanie-san said...

klu aku la lolly oi..
ak sure blas balik..kalau g2...sy nak g curi kat umah makcik la...boleh???hahah

isha said...

ape punye mak bapak la tak reti nk ajr anak

y@n@ M!B said...

haish fatotnye lolly serang je macek tu blk..

my mom dl masa dia jd cikgu pn mmg ada berdepan dgn mak camni..my mom bg warning letter ckp ank dia ponteng sekolah...mak budak tu boleh lak jmpe my mom marah2 ckp anak dia baik la, mkn bc doa sume..

apa kena mengena mkn baca doa dgn ponteng sekolah pn tak tau lah..hehh~

dia ingt my mom suka² kut nk tls² surat warning tuh..cis cis cis...naseb ai tak jumpa macek tu kalu idak mmg dah kena maki maki dah tuh..ops

*sabar²* ^_^

enyheartsdiamond said...

i pasti akan didik i baik-baik :))

noor afzan said...

adoila..
tu la salah satu sebab jenayah makin banyak berlaku.
mak pak pun dok sokong anak mencuri.

AM SYA said...

apekejadahnyerr neh??

jgnla ank i jadik cmtu!

JAY said...

durh, sepatutnya sayang anak tangan-tangan kan...:)

kodok hijau the ghost writer said...

nasib nescafe kalau dia curi lolly mampos mak ngan anak tu kodok belasah

luth textile said...

sayang tak bertempat..

ayue said...

las2 camne cik lolly ?
da setel lom ?

haway mutasawwil said...

agak2 kalu kak fareeda d tmpt mak bdk tu caner ek?ha2.

suka ayt n"so papa, kite didik anak kite esok2 baik-baik eh? kalau anak kite buat kesalahan sikit terus cubit kuat-kuat tau MIAHAHA tapi jangan cubit mama kuat-kuat dahlah cubit manje-manje takpe auw auw kot kot lah boleh anak sorang lagi wakaka lalalalalalarikssssssss.".=)

Kniedaz said...

hoho..dulu penah keje kat kedai buku..adik beradik ni dok curi pen..bila bos report polis, bapak dia mai marah2 kami plak..aik..anak dia yg mencuri dia marah kami..dia kata setakat pen rege tu dia bleh bayar..masalahnya napa xbgi anak hang duit beli? poyos

Pusher Aries said...

Alah sekarangkan zaman jahiliah moden...so beware...hehe

paan said...

xugut nak repot polis ker ??

ASaDa RyutaRo said...

best punya ayat backup anak tu.. "anak aku curik nescafe JE!"

bagus sangat la ayat tu.. nanti akan ada ayat "anak aku curik bank JE!" ..

uhhh!! pernah menangani kes curi di kedai.. sangat tidak sopan mencuri secara terang2an di depan mata.. mencuri tu sopan la sikit.. isk! (err.. mencuri sopan = takde orang tau, tapi ko jawab sediri la kat akhirat nanti. hahahaha..)

kalau dh kena serang ngn makcik tu smpai camtu sekali, baik ugut report polis..

maCy said...

eh eh.. cm kes kat skola dlu..
ank die kene mara ngn snior sbb ponteng puase ramadhan..
"ank saye ponteng sehari je"

tah bape hari y ta kantoi ta tao plak..
isk

Dewi Kumbang said...

ugut nak buat report habis cite. syg ank kunun. kasi hempuk kepala ngn berus sabut.

tp kedai awk tu mmg salu rmai org kn. ape lg, besarkan lagi hahahaha

.::WaNiE::. said...

curi nescafe aje??

adoi makcikk

mencuri tu

adoiiiiii

CERITAKU... said...

mak bapak zaman moden..bia je..hahahaha

Eazy Izzuddin said...

adoiyai
layans kan aja
xD

Anne Boleyn said...

ngahahah lolly lolly oii..perenggan terakhir tu kelakar nyah~

************************************

haish..syg anak tak bertempat btol arh mereka tu. report polis je lah yunk oii..br pdn muka. elok2 ank dye dlepaskan....pastu cr gaduh blk plak. adey~

~ceRRy beRRy~ said...

ish!
ntah pape la mak bapak budak tuh!

klu ifa pun bengang! haishhh...

Hapiz Rahman said...

biasa la mak bapak zaman sekarang nie.. huhu

http://cintahatikamu-novelonline.blogspot.com

kaizen shinobi said...

nghehahhaha

tuh bapak singa ke mak singa?

uish... ade gak macam tuh? ibubapa sekrang ape nak jadi la...

x smua ek? tapi certain... sigh~ dah mencurik dah kot? nak kaber2 lak... err... nape ko x bagi je chili ke bibir makcik tuh? hehehe kan ade rak2 belakang tuh? hehhe bagi je...

hehehehe.. fenomena dunia alam moden... erk? apekah? lalalala~

Syahid said...

Parent dia igt ko yg pukui anak emas die. Tu yg depa serang ko.
Kalau aku jadi ko, bila parent tu serang aku jek kompem aku repot polis anak die dgn mak bapaknye skali. Takde belas kesian.

pasal tindakan parent yg hampeh trus melulu tu, disebabkn kite sume blum jadi parent lagi, better jgn komen apa2. belum kena belum tau. dah ade anak kang mule la asek nak salahkn cekgu. haha.

syahira ariff said...

takutnyer !
kalau jadi mcm sis lolly tu gerenti terkicik da berdepan dgn mak penjenayah tu
orang semua pun tahu saper yang mula2 bersalah dalam hal inikan

black_mel said...

baiknya mak bapak dia...sayang anak sangat...nnti bdk tu makin nakal..

Liliyuli said...

kalau saya..dah tembak balik dah ngan kata-kata ugut kat mak bapak budak tu..ekeke

suri said...

adeh...apa nak jadi laaa..

suri said...

adeh..apa nak jadilahhh..

ieQa sWetLuv said...

samalah mende yg jadik kat sekolah, kadang2 cikgu marah anak dia sbb x buat kerja sekolah,bukn nye belasah sekeyh tempelak anak dia pown.. tapi anak ni punye pandai, report mak bapak sat gi mak bapak datang tampar/tumbuk muka cikgu pulak sbb marah anak dia.. jangan jadi macam cerita Anakku Sazali sudeyh~

hellioz said...

gwa nak komen
jap g nampak komen 1st
dem!
gwa nak komen camtu!
apsal ayue da komen dulu?
cesz

gwa nak tukar frasa
manusia gaya tu pon ada ka?

gyahahaahaahahahahah
kalau anak gwa, gwa sebat pakai tukul besi
buat malu keturunan je
gyahahaahahaahaha~

lieya orange M.I. said...

menyampah tul kalu jenis mak-mak camni...bab anak dia jer yg betul..alahaiii...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kenapa tak kebalai kenapa tak bagi tau gua...
nasib baik di tak curi hati lu... risau gua.. masih hada harapan

NICK IRFAN said...

apalah bapak bdk tu percayakan anak dorg sgt dan terlalu manja.. adoi... ape2pun selamat akak xde ape2...

NICK IRFAN said...

apalah bapak bdk tu percayakan anak dorg sgt dan terlalu manja.. adoi... ape2pun selamat akak xde ape2...

sugar2 kapas strawberry said...

agak2 kalau anak dia curi rantai emas kt kdai mas mak dia ckp cmni x...

anak ak curi rantai emas je kot.nk kecoh knp?

aahahahaha.sial tul ank dia

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
dalam keadaan macam ni, ada jumpa orang ego.
kita kene lemah lembut laa kan, ambil pendekatan secara baik.
heheh.

EpoL ჌Madd said...

beza mak ayah dulu boleh buatkan anak disiplin,
beza mak ayah sekarang yang sendiri tak disiplin.

#p/s : lama tak singgah. Rindu tak? ^^"

arboqskii said...

slalu ingat ini~sayangkn ank tangan-tangankan...sygkn lolly cm ne plak eh.haha

::cdot the dot:: said...

ok mama...

nti kita sama2 ajar anak kita ye mama...

lepas tuh papa boleh ajar mama cara2 buat anak no 2 pulak...

mama tunggu ye papa balik..syg mama byk2...

DuniakuAbstrak said...

seb baik aku xde kat situ..kalo tak abis la dia aku....................call polis ..bia polis kasi setel.

AyieBlog said...

salam,itulah orang tua-tua sekarang manjakan anak tak bertempat dah terang lagi bersuluh pelita minyak tanah,anak depe salah awatlah marah orang yang kejar,pasal inilah orang kita takut nak tegur kalau ada orang buat silap,kan tak pasal yang tegur 2 kena balik,2lah negara malaysia yang dikatakan budi bahasa budaya kita :)

puteri said...

last sekali jadi camne?
ape mkcik tu buat? cakap?
anak die?
polis?

suri said...

rasa cam nak ketuk je tangan mak dgna ak dia dgn tukul besi leh.tak? heheheee

fndrocka said...

kalau mak bapak dah gitu,,anak apatah lagi ye tak?

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes

mohdhairihassan said...

"saya mintak maaf sebab curik nescafe tadi.lain kali saya tak curi nescafe dah.milo oke x?"