aku benci segala-segala yg berkaitan dengan BABIE !



lain kali kalau asingkan *pig skin* dengan *halal skin* boleh tak?

pastu kalau dah tulis *peringatan* tu tulislah besar-besar sikit. ni tulis macam semua orang ada 10 biji mata.

hei memang menyusahkan ibu-ibu mengandung betullah. *huh.

aku saman baru tahu. SENGAL.

tak pasal-pasal kena gali tanah tepi highway. malu aii nyah.

B.O.D.O.H !

oke bye. aku nak mencari ketenangan sebab tanganku telah dinodai. geli geli.

arghhhh nak mencarut sopan lagi boleh tak?

tak tahan ni T_________T


p/s: korang pun mesti hati-hati tau.


salam sayang,

106 FAHRIN AHMAD:

NuR 'aQiLaH said...

pegang menda ape smpai kna najis muqalazah ??

hakhak~

Silence Shooter said...

lol..
ahahaha~!!
chill2..

mcjust.lol said...

ni mesti beli kasut yg pig skin~ hehehe..

Lepat Pisang said...

Bleh lepat tau miss lolly pegang ape tadi?rasa curious lak...

EpoL ღMadd said...

Hati-hati, kereta melintas. hehe ^^"

KiD Learns tO FLy™ said...

ni baru kat malaysia miss lolly..

kat oversea jgn harap sumer derang nak mention halal ke haram ekeke..

<--- pernah terbeli bacon nasib baik xsempat makan huhu

Wan Perlis said...

pastikan ada cop halal yg sah.
acong lama x nampak ni

kacang said...

aiyooo.
huhu.
abes tgn miss lolly.

_aLiaHwaFa_ said...

apekebendanyer miss lolly? kasot ke? ke handbag?

ayue said...

awat nyee miss lolly ? hang pgang ape smpai kne samak uh ? HAHA .

miss lolly a.k.a luvfareda said...

belt tapi bukan macam belt.




buwerks !








































geli aii nyah. aii tersentuh je huhuhu!

Mr feckry said...

kalau gua, dah lama gua bakar jer tempat tu

Farid Fernandez said...

woi gedik mencarut?????




pang nak?????



haaaiissshhhh

tujuhhariseminggu said...

wohoo....
terkena gaks..
kite geng... :)
terasa mughallazah seketika... :)

hanie@nisya said...

tak suka betol la tempat yang jual brg2 nie. patot asing jau2. eeeeeiiii

encik tikus said...

lembut x belt yang xmacam belt yang lolly pegang tuh ? :)

ardinihumaira said...

kasut Aldo ke cik lolly? uhuu.. skang memang kena hati..

syue said...

akak tengok kat mango ke? tk pun zara eh? hehehee. tulaa, pig skin pnye ciput tulisan die. ntah pape -.-"

joegrimjow said...

hehe
sertu je
gali tanah
basuh betol2

* mEsSy * said...

sammmakk!! rasa cm dinodai kn.. omaigosh.. messy cukup takut bab2 cm tuh..

:(

Nisaeciz said...

hattoi rilex lolly. jgn mrh sgt. rilex okey. ada tersilap tuu kot. ;D senyumm cik lolly menawan jgn dibuang. ;D

LORD ZARA 札拉 said...

sabar yang~
nah, daku cium!
muah~

Amalina E Azmi said...

miss lolly..kite pon pnah terlihat kasut pigskin kt sebuah kedai..lame den usha kasut tu nmpak pelik je..then ade membe bgtahu tu kasut kulit babeng. dem sungguh. nasib baek x pgg lg..hihi

Linglung said...

keh keh keh..jangan emosi dengan babi derr..mereka tiada perasaan

zida said...

pehhh. gila ahh terpegang. adoii samak samak.

org yg jual tu pun sengal. hahaha

FarhanaDr said...

Baik cik lolly.. Saye akan hati2.. :)

k.i.w.i said...

aha.aku penah near-missed accident psl pig skin.mase tu aku nk bli kasut kt stadium,klcc.aku nk bli sneakers puma.aku pulak jenis belek dkt2,so xnmpk sgt la caution psl pig skin sbb tag tu ltk kt ats.tp mmg bukan rezki aku pgg kasut pig skin tu,aku ganjak blkng sket n tgk label,wow pig skin.ehe.nsb baik.then aku bli puma munich. :)
slmt mncari tanah la ek.aha

cik EPAL said...

topshop? zara??

Epul Azimi said...

mase kecik2 dulu penah pegang anjing kwn cina pastu bila akak terpandang trus dier tarik sy bawak pegi basuh tangan ngan tanah,muke masa tu blur je tau.......:)

nina said...

sekarang ni mmg kena banyak hati2..
slalunya kalo ada caution tu pon mesti ter cover2 sket macam mana kita nk tengok kan..

honey amour said...

cepat cepat..pigi samak tu tangan..amik 7 pasir dari 7 gurun..*eh..??

aduka said...

selagi kedua2nya kering x samak pn xpe cik lolly.. jgn salah satunya basah.. mmg kene samak.. nak marah2 apaenyeeeee.. :)

meo188 said...

huhuhuhu.... sian die.

ati2 lain kali...

Nur Hawa Mohd Zin said...

kena pakai kasut getah je la pasni..crop..heheh

merahitujambu said...

dh samak belom tangan tuh??aduih...

kenwooi said...

at first i thought is barbie, the doll.. coz my blog got barbie.. =P

zool said...

Dah samak ke?? Ha haha. lain kali jgn pergi tempat barangan kulit.. beli je barangan dari kayu/ kertas..

al-lavendari said...

lain kali kena hati2.

lolly siswi UM rupanya. semalam entri pakcik tentang UM. bacalah.

pakcik juga masih belajar di sana buat diploma - kursus untuk orang dah pencen.

terima kasih kerana ziarah blog pakcik.

Dewi Kumbang said...

ahahaha, sy penah hampir nak pegang kasut pig skin tp nasib baik ditepis sepupu. xde tulis pun. pusing kat belakang kasut baru ada tulis. skin tu kat sblah dalam. geligeligeli je. itu kejadian dekat gucci. saddisss betul. (T_T)

Shafie said...

awk terpegang produk pe tu..

tgn dinodai? huhu..dlm mrh2 ayt2 awk buat sy tergelak cumel :p
tp awk la cumel.eh. ops..hehe

tau awk mrh, sy turut memahami tu.

Sharinginfoz said...

macam2 kan.... hmmm letak tanda baik2 biar org nampak kan

embun d tengah malam said...

kena hati2 skit skang ni..

sbb dah banyak sangat..

gali tanah dalam2 ekk..tanam org yg jual tak bgtau..hehehhe

hehehhehe..

syahira ariff said...

samak dengan 7 jenis air tau miss lolly
agagagagaga
bahaya nyer.jenama aper tue
kena ALERT
=0

enjelinajolipit said...

ko pegang kasut kulit babi kat mid ke?? hahahhahaha

safiyyahosman said...

hohohoh..
nanti kna jaga2 la..kdg2 pig skin tue lepa letk dlm ksut pastu ltak tmpt tinggi..
bengong gila la kan..xpasal2 kna samak..

lassiegewdix said...

lassie pon pena nyris2 nk pegang .
nsb bek kwn cpt perasaan .
isk ~

cik bunbun said...

baca entry tak faham. haha
baca komen baru ku faham. haiyoooooo

sugar2 kapas strawberry said...

takut la plk..haishhh...

maisyara Pot! Pot! said...

dulu pun cik maimoon terkena.. tak pasal2 kena samak T____T

en.alierostam said...

alaaaa...siannyer...lain kali alert yer....ingtkan bangla ke pegang tangan u..hehe

nabil_potter said...

pegang kasut ka cik lolly?

psychopath said...

bersalaman dgn babi ke ape ?

ciK LyndaWawa igUana said...

terbeli barangan pigskin ker?

a little less conversation said...

to kid learn's to fly:
ye dop x sempat mkn lg..ritu bkn mu cite lain ke ngn ak..haha

p/s: tumpang nyebok eh..

sebelas said...

hehehehe...........
tak per tak per dah samak kan...

lain kali hati hati tau,,

si para para said...

kalau kena taik ayam tak pe lagi..tapi aku tak nk jugak taik ayam tu..ee geli...

mie said...

uiihh!!!!
umah gue banyak tanah..
xpayah cari tepi highway tu...

nampaknya, semua orang kena ada 10 mata la..
hehehheee

Yorke Kun said...

rilek2..aku siap dah termakan keropok babi kot..tak tgk label punya pasal..hahaha

kaChaNG_dEwa said...

Huaaaa....samak3.aku pon pernah dapat kejadian camni.bertahun pakai Boot MPS (kalu tak silap) baru sedar tu kulit natang tu.huhuuuuu...


pastu aku jual bundle jek.mahal beb kalu nak buang.lalalaa~

nur hidayah isa said...

kite pon penah terpegang kasut pig skin lining kat topshop..haha mmg geli kot...die punye tulis tu kulit babi mmg kcik..hampeh jer..

serol said...

er, tak pernah pegang.

nanie ;) said...

saman je lolly..

pak long said...

salam...
semua tu prinsip janji masyuk jer....halal dan haram tak kira..yg jadik mangsa pengguna...

bh said...

pig skin bukan supposed to be wrapped ke for display?

Mohd Alimie said...

salam..takpe miss lolly, klu nak tau sebab sy kata camtu, try tgk sini:

http://mohdalimie.co.cc/pena-penulis/any-komen/

*ps: maafla klu cam promote blog sdiri plak kat ruang komen ni :)

Wanie-san said...

ha!tu la nyah!mak dah pesan!
jgn main dgn binatang tu..
kang xpasal nyah kena samak!hahah

NICK IRFAN said...

asal ni kak??? akak terpegang binatang tu ke????

deus X machina said...

itulah masalah malaysia
mengaku negara Islam
tapi bab halal haram penguatkuasaan tak ketat lagi....
adehhhhh

enyheartsdiamond said...

lolly2! im back! imy lah! :D jom lessy2 :D

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

pegang benda aper tu cik lolly....?

ehehhehe cian dier....

y@n@ M!B said...

huhu..pasni nk gi memane kena pakai sarung tgn je =p

Legasi Piston Pecah said...

kronik btol lah..samak la ye.

White Bird said...

hati2 lain laen kali.. tapi kes mcm ni dh byk sgt tjadi.. pernah sy g shopping,bila masuk satu
butik tu ,adalah makcik yg cun gila
pakai tudung siap,nak capai cekak rambut,cepat2 jurujual situ ckp jgn!

tu ada bahan dari b*bi tu..

hafizmd said...

oh!tidak..p main jauh2..hehehe

suri cahaya cinta said...

salam tuan rumah..
uik..biar betul ni..huhu

ge samak cepat2 nanti semua kje yg nak di buat tak jadi maa..

hati kalu dah terkena macam tu mmg sakit hati loh..geram bagai lah rasanya nak nyumpah..huhuh

.::WaNiE::. said...

kasut kah?? hehehe

kodok hijau the ghost writer said...

ermm.apa cerita sebenarnya?

Liliyuli said...

tu laaaa...bengang betol kan?? kan??

helena's said...

makanan ke apa nih?

KaiZeN SHiNoBi said...

xpe klau pegang je...

dua2 kering...

xperlu samak pown..

hikmah samak tau x untuk ape? ahaks...

nanti kita story di dojo klasik.. ahaks

p/s: kalau pakai pun boleh je, tapi nak ke pakai dari kulit ****?

cikgu isza said...

ni juga namanya malang x berbau... huhuhu.. sian b*** takde tali pinggang..

Hazzy Ishak said...

mesti kat kedai kasut kan kan kan?

miss nina said...

sound je la tokei kedai tu
~story-mori la elok2 kat kedai tu, ape nak buat.

simieY said...

camane boley perasan tu

Hizami Rahim said...

wow.
really?
rasa apa bile pegang tu?
huh.
gurau.
jgn marah2 ye.
;)

ZARA said...

ahak.saba2.aritu pun i pun kena masa pegi topshop terpegang clutch pig skin lining.huh~

Huda said...

erkk!
tak pasal2 kene samak!

Fazreen said...

ye2 je aku buka..ingtkan apa..hahaha..penat je retweet...miahaha

✿Lovillea✿ said...

pasal pe nie?? pegang benda ape??

AtieAbid said...

mmg kadang2 ada tmpt yg x asingkan pig skin n halan skin.. kadang2 kita terpegang baru diorang nak bgtau benda tu pig skin. amaran pun bukan besar mana..patut ikut mcm giant market.. diorang mmg ada corner utk non-halal..so, suma benda non-halal buleh carik kat situ..

ezany said...

uiks.. belt pun ade perisa babie ker.. ekeke..

nughul said...

alahai siannya kt sis..ape yg sis beli smp tkena nie??

cikgadis said...

euw! najis! pui pui pui!
cpt samak!!!

SuRayA^i. said...

ni kes terpegang kasut yg gune pig lining ke ni.. =O

mindbreaking said...

ari tu ckap suka barbie yg i berikan siap peluk2 lg...ahahah guraun jerk...

lieya orange M.I. said...

...lolly, tibe2 ada istilah mencarut sopan..hihii

hyeee...=) lama tak jenguk sinii

ismi:nauratul nadiah said...

kesiannye..
pernah nk terpegang gak..kat topshop..huhu
de kawan tu,siap da try winter coat lg..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.oi, ape carut3 neh
.carut kat u balik kang

kata babi kpd lolly

.hahahha

ChiLaBaey's said...

Betul.... Saya sokong... Sekarang ni diaorang jual tanpa tanda peringatan langsung lah B**i tu.... Lagi2 kalau shopping kat area KL ni Lolly... Berhati2 yer.... Kalau kasut pun check @ intai2 bahagian dalam dulu yer, lepas tu baru pegang.... :(

::cdot the dot:: said...

bahabi!!! tak nak comolot ngan ko lg..NON HALAL!!!

nazz said...

kulit barbie tu kering dan tangan kita kering, jadi takda hal la...tak perlu la samak..tapi kalau masih ragu-ragu elok la kita samakje..
sudah terjah blog anda..terjah blog aku juga..
nazzwtf.com

Cieri said...

kenapa nak samak?
kering dengan kering xyah samak ler.
ala~najis je pun bukan haram. sama macam pegang ta*k atau urine je pun~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

masalahnya was-was.


kal0 was-was kene samak kan ?

natsumiDyla said...

huhu. terasa api kemarahan cik lolly ni :)

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

oowwhhh itulah malaysia.. padahal negara islam.. tapi bila bab babi nie mmg selalu org terkena... dia nyer warning tuh ya amat kecik... apa motip wat kekecik pon tatau la ... adusss

Nurul Harun said...

marahnyaaaaa marahnyaaaaaaa

bahayanyaaaaaaaa bahayanyaaaaaaaaaaa