TIPS mendapat KOMEN yang banyak.

ehem ehem ekceli aii malu nak bagi tips ni tapi disebabkan ramai yg tanye aii buat2 muka tebal gitu taip sambil tutup muke ni ha auw geli aii. ade jugak yg tak puas hati kenape entry aii ramai yg komen bukan beshhhh sangat pun kan. kau guna ilmu pengasih ke lolly? eh hello aii tak main ilmu pengasih oke aii guna taktik goda-goda pelanggan je hahahaha!

okelah meh bace tips meh kalau tak setuju korang diam je oke huhuhu!


1. REPLY KOMEN / KOMEN ENTRY BLOG LAIN

haaa yg ni memang wajib tau takde sunat-sunat. kalau boleh setiap komen yg korang dapat korang komen balik entry diorang tak kiralah entry diorang tu beshhh ke macam sampah ke kan. kira ada give and take gitu lalalala. tak kisahlah korang reply terus atau beberapa hari selepas tu yg penting korang komen oke. pastu korang jangan kedekut nak drop komen kat mane-mane belog kan lebih bermakna kalau orang buat entri kita bagi respon. barulah terasa dihargai tak gitu lalalala. dan kalau boleh janganlah komen kat KOTAK CHAT sebab itu jugak yg korang akan dapat nanti. so jangan salahkan sesiapa kalau entry korang takde sape nak komen dah lu komen kat kotak chat sape suruh huhuhu! sile cube menjadi friendly oke baru orang sayang wah gitu.


2. TAJUK / ENTRI MENARIK

yg ni pulak sangat penting oke untuk tarik visitor. kalau yg buat tajuk entry *saya makan nasi hari ini* ade korang ghase nak keliks entri tersebut? takde kan. so tajuk yg kreatif memang menambat hati pengomen. janganlah pulak buat tajuk *fasha sandha berbogel* tup tap tup tap bukan gambar fasha sandha tapi anak saudara pak jamil yg nama fasha sandha berbogel tak ke nak kena maki tu. hei jangan nak pancing trafik dengan cara camtu oke nak kena sumpah seranah dengan aii silakan lalalala.

biasanya entri yg kontroversi sangat suka dibahas oleh pengomen. tapi janganlah direka kotroversi itu oke nak tanggung dosa boleh. yg penting entri tu mesti ada motif kalau korang tulis entri *saya baca buku malam ni tapi sekarang saya ngantuk sangat jadi saya nak tido sekarang* haaaa camane korang nak komen tu huhuhu so biarlah entri kita tu menarik dan boleh timbulkan persoalan. kau paham ke tak ni nyah?


3. BAHASA

kalau boleh korang guna bahasa yg semua orang FAHAM macam bahasa melayu dan bahasa inggeris gitu. tak digalakkan guna bahasa daerah masing-masing bahasa urdu mahupun bahasa jawa miahahaha! yelah kan kalau korang orang utara nak bace entry dialek sarawak haaa camane nak paham tu? macam aii hari tu kan teruja gila dengan tajuk entry *fahrin ahmad tackle aku kat starbucks* tup tup bila buka entry die guna dialek sabah. hei ternganga jap aii nyah nak paham ape benda yg die tulis huhuhu! cepat-cepat aii pergi beli kamus sabah-melayu baku huh menyusahkan betullah tak ke ghase nak lempang disitu. so aku pun hanya mampu komen *kenapa bah kenapa bah aku tak paham bah* wakakakaka nasib baik ada reader yg rajin komen macam aii ni kalau yg malas memang kena kejilah kau huhuhu! so sila guna bahasa yg standart gitu.

dan satu lagi jangan guna bahasa singkatan terlalu kerap *org* *syg* *kt* *mkn* ape kau ingat ni macam balas mesej nak main short-short je huhuhu! lepas tu jangan guna bahasa gediks *kaw* *itew* *sukew* hei mencik aii nyah ape ingat ni macam facebook twitter ke lalalala. well bukan remaja-remaja je yg bace belog kite ni oke orang-orang lebih tua pun bace tau so keshian mereka tu ha terpaksa pakai speck dulu baru paham ape yg kita tulis. tak ke menganiaya orang namanya tu lalalala.


4. PERLU ADA GAMBAR

menurut survey yg dilakukan ecece survey lah sangat kebanyakan reader suke entri yg diselitkan dengan gambar-gambar menarik. yelah kan kekadang penat jugak tengok tulisan panjang-panjang sampai sakit mata nak bace tapi kalau ada gambar sejuk jugak hati aii ni ha lebih-lebih kalau gambar seksi-seksi auw memang terasa indah sangat wakaka hei geli geli.

lagi satu biasanya reader ni lebih suka komen mengenai gambar daripada entry yg kita tulis tu. contohnya tajuk entry *apa pandangan anda bila Datuk K tunjuk bontot* lalalala pastu letak gambar *bontot kambing* disebabkan reader malas nak bace entri so die pun hanya komen *wah mengancamnya bontot kambing tu huhuhu* haaaa memang takde kena mengena dengan tajuk entri kan tapi takpe lah asalkan komen je lantaklah bontot kambing pun bontot kambinglah hahaha sila terima dengan redha.


5. COMMENT MODERATION / POP-UP WINDOW / VERIFICATION COMMENTS

tips ni semua orang dah tahu kot. kalau buka kat belog-belog lain pun memang benda ni akan ditekankan kan kan kan? kalau dah semua heboh pasal ni maknanya ianya penting untuk keselesaan pengomen-pengomen macam aii ni ha. so ada yg masih tak paham ke? nak banyak komen ke tak? kalau nak sila tukar SETTING COMMENT anda seperti di bawah




dan yg penting aii paling menyampas dengan word verification yg sememangnya annoyink-annoyink dan juga annoyink.



so sila click *no* untuk word what the hell ni sekian terima kasih.




sesungguhnya bila orang komen entry, kita akan lebih bersemangat untuk berbeloging. yg kata *aku tak kisah orang tak komen entry aku pun asalkan trafik aku mencacak-cacak* yesss itu tipu semata-mata kalau tak kisah sila hidekan kotak komen anda oke bye.


p/s: aii tak suka disqus sekian.
p/s/s: tahniah encik mijae di atas pelancaran http://www.akumijae.com/. hebat!


salam sayang,

163 FAHRIN AHMAD:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.same lahh
.x suke disqus
.sbb disgusting! haha

kacang said...

hoo.
nice sharing.=)

mcjust.lol said...

huhu. disqus boleh reply balik, tapi rimas sikit sebab kadang2 lambat loading.......

Hizami Rahim said...

betol betol!
wakakaka~
sayang cik lolly~

encik tikus said...

WAH-WAH TAPI POP-UP WINDOWS TU SUSAH SIKIT,PASAL NANTI SAYA NAK REP COMMENT ORANG TUH LECEH.

DI JEMPUT KE BLOG SAYE,ENTRY BARU :)

Epul Azimi said...

miss lolly just register skali je kt disqus tu pastu bleh komen mana2 blog yg pakai disqus dengan senang hati tau...heheheh

nice sharing,pasni sharing2 lah lagi...hehehe

sebelas said...

OK......





















































sila letak gambar bontot kambing dalam entry anda seterusnya..saya nak komen..




























































hohohohohohoho
http://nomborsebelas.blogspot.com/

* mEsSy * said...

sokong2!!

^______^

Liyanaa. said...

mana gambar u dalam entry ini? mana boleh tak ada HAHAHAHA :P

hoi nice tips, lepas ni kene rajin membagi komen di entry orang lain walaupun dia cerita dia buang sampah sahaja T_T

Nur Hawa Mohd Zin said...

betol2...macam nak jual majalh..tajok kena panas...baru org dtg tgk..huhu..
~ tp tak berapa pandai nak wat tajok gempak..kena beljar dr senior blogger hehehe ~

ChiLaBaey's said...

Baik Cik Lolly, tip yang sangat2 berguna.... Fahrin Ahmad krim salam kat awak tadi... :)

AiZ said...

betul betul betul...
terbaik woot..
orang pun suka komen cara lolly tulis.. ^__^





Jomlah komen entry i pula.. ^__^>>
Jangan susahkan orang yang nak komen entry

fikah mus said...

points taken!!

oh, tak suka disqus gak.

syamimi said...

nice...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

sorry.

me tatap tak suke disqus. sbb masalah line ternet ekeke*








tapi ianya bagus utk komunikasi reader-owner belog.










tp masalahnya lambat loading lah






*keke.

cik EPAL said...

komen lah dekat sini juga


klik klik


haha :D

FarhanaDr said...

Lolly lolly.. Kerana kau aku tak guna dah disqus.. Peewwwiiittt.. ;p

noor afzan said...

thanks lolly.
mmg good sharing la dear.
yes, sayapun tak suka disqus.
nak kena loading bagai.
huhu~

E'za a.k.a aiezza sue said...

TQ..nice tipssss
jom komen my entry plak ;)

kenwooi said...

the better the content, the more comment it gets.. yeah, i dont like captca also =P

Jard The Great said...

waaa.. aku tahu tips neh.. cuma malas nk apply... wakakaka

~eZmALiZa~ said...

hmm..mmg tak suke komen kat blog yg pkai verification words tu.. cm la aku ni org gile tak reti bace..haha.. :D

ardinihumaira said...

;) hehe... dni pun suka yg tak ada WV dan ada pop up window untuk komen

MAY HAPPINESS BE AROUND YOU NOW AND FOREVER

enyheartsdiamond said...

true lah cik lolly! semua betull.. tak suka disqus! lembab woah!

kalau entri tade gambar.. semata2 ayat.. malas nk baca :)

EpoL ღMadd said...

ehem-ehem. ^^"

S.I.T.I said...

tips yg sgt2 berguna tu..huhu

cik bunbun said...

hahahahahaXD
BELIA BENCI DISQUS.

jom buat fanpage fb lalalala;P

y@n@ M!B said...

wow..i loike!!
tips² len sy boleh wat kecuali yg no 1...ish tenet kat opis je laju..tp duk opis wat kojo..huk3 (-_-")

Akif Mazlan said...

biler baca entri ini, maka saya nak komen entri inu.

thanx, ia sgt berguna

al-lavendari said...

saya pun tak tahu kenapa saya setuju sangat dengan tips yang awak bagi ni ! terima kasih kerana tak kedekut ilmu.

nak tanya sikit boleh ?
kalau awak makan kat mekdi awak bagi tips juga ke ?

.::WaNiE::. said...

tak suke word verification jugak tetiba ala2 terpaksa jek komen kalau ada haha selalu kadang2 tekan publish pastu tk cek balik pun last2 main tutup jek bila cari2 balik komen dah tak ada

nursarah said...

komen jgnn tak komennnn. hikhik

Azrul Hisham said...

mana itu bontot kambing..saya nak sebat bontot dia ngan rotan..haha

hehe..thanks for the info :)

Shafie said...

haritu sy ade on jap word verif..hehe
sbb cm ade spam lak.
tp ni da buang balik sbb tau ia annoying..
nasib tak cm annoying orang.ehe

ayue said...

yessszzza !
btol btol btol (sore ipin)
HAHA ;DD

aduka said...

mekaceh sbb share..
=)

joegrimjow said...

cik lolly!!

dah 387 k dah ni
tu la jarang sangat update


erkk
suke tips ni
;)

Sharinginfoz said...

memang betul tu tak suka dengan yang ada verification kan

en.alierostam said...

waaa...kire otai nie bg tips...hehe

::ienafazlyna:: said...

bagus2 tips ini..huhuhuh..ye lor..i jelles page miss lolly sgt ramai pengomen

||| PöJìé PööH ||| said...

Ohhhh mcam tuh ek?
No wonder Lolyly byk commentor sbb selalu tayang gambar dia yang da boom tuh kan!
Xaci la Pojie tayang muka boom atom nih xde pun yang mai blonggok cam kamu..
Lalalaa...

Love,
PojiePooh Abdullah

aMiYs said...

ahkak ko ni pon x suke disqus or whateva la namanye tu.. lotih nak mengomen weh... lame2 fedap terus babai... wakaka!

asmaria said...

saya dah "NO" kan word verification saya

Eazy Izzuddin said...

Hey miss lolly thanks 4 the tips hehe, sehat kah anda?

@juera said...

best bc entry u..ptt rmai komen..huhu..apepon nice tips..^_^

ciK LyndaWawa igUana said...

hoh..cik lolly kutuk saya guna bahasa srawak..hohoho....marah sgt gunala bahse sndiri ma.....

lagik satu..
org pun mencik tengok ade verication word tu...
lambat giler klu gune band beruk tau.

adrina sidek said...

huhuhu..nice info...
ari tu baru je buat entry, follower ramai, tapi komen ciput...leyh la ikut petua cik lolly kite nih =P

Mohd Alimie said...

thanks utk tips2 ni..bleh cuba praktikkan :) (tapi betulla, kadang2 rasa malas nak blogwalking, terutama bila entri saya lebih kepada bersifat peribadi, luahan perasaan)..

ParkAir said...

ohhh tak suka disqus yek, nak kena cari alternatif lain la nih.

merahitujambu said...

TERIMA KASAIH ATAS PEMBERITAHUAN ANDA CIK LOLLY KU SYG

KaiZeN SHiNoBi said...

mak ai....


ngasenye baru je post entry nih... ahaks...

dah jadi orang yang ke51 komen? ahaks...

bilelah nak jadi mcm nih... ngehahhahahaha

erk? diatas nih kira komen ke x? hehehehe

setuju ngan semua tips2 tersebut.. ahaks~

Razis said...

lepas baca tips nie terus rasa nak komen. Tips yg bagus dari cik lolly..

shazika said...

sis loly gojes..tengkiu kasi tips tips cenggini..jasamu dikenang. muax!

Thoha said...

salam..tips yang berguna ni...terima kasih..

mie said...

fuyoo!!!
bagus tips ni...
kenapa sejak akhir ni entry banyak xde photo miss lolly??
rindu la pula..
hahahaaaa

meo188 said...

i like u lolly :)

simieY® said...

terbaeek dari l0lly.hehee..

Nisaeciz said...

ala. kecik ati tau dia tak suka disqus. da tatau nak buang cmne tau. ;p

NISECA suka merapu

lieya orange M.I. said...

...sis, kita sama..tak suka disquss...byk sgt pe el nyer...=p

nanie ;) said...

wahh,nice tips..
sharing is caring kn..lalala

KID LEARNS TO FLY™ said...

nice info..



















from diva blogger..

















and thanx for..






















p/s/s and..










a part of http://www.akumijae.com




ekekeke

kaChaNG_dEwa said...

owh miss lolly..walaupon muka u takde kat entry ni i tetap nak komen jugak.muka u menawan ati i.ekekekee..sengal.


makaseh entry yang berguna lagi bermanfaat.citttt.....keSKEMAAN ayat aku nih.bye..SALAM

Ery Farieha said...

no 1 tu sokong sgt
tp kan, sometimes ade jgk mcm fed-up kita komen blog die puluh2 kali, tp x sekali dia komen.
huhuhuhh

NiZaM Limited said...

Yoursingapore.com utk cik luly..
haham bleh plak ckp klik nuff kat sini.

tp bg saye cik luly pnye penulisan yg terbaek. bahasa tak lintang pukang..bace skali pasti mau lagi.

thumbs up termasuk ibu jari kaki utk luly..ngehh..

pak long said...

salam...
kiter sambil baca en3..sambil kerling pic kat sidebar tu...klassss gitu...mak suker...hehehe

ika honey bunny said...

miss lolly. thanks for the info. haha. best2!

TeRRoRRiZZ said...

nice tips...
saye setuju dimane saye pun tak suke verification...
annoying sangat...
sekian terima kasih....
*ayat skema dari aku*

cikgadis said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh~
cantik nya gambar!
haha :p

ok ok..org ada baca pun
haha lek a..
tQ sharing~

(n____n)

aRoL said...

ai suka komen-komen tp takda pun orang datang komen kat ai...hehe.

::cdot the dot:: said...

ko sebenarnya nak ngata blog aku kan???ko komen kena word veri kan???aku tak tau camne nak lupuskan menatang tuh la, ngal...tp ada aku kisah??? lantak ko la, ADIK!!

FaTiN said...

sifu sudah kongsi tips. salin capat! hahaha

serol said...

tak jugak suka sama itu disquss..fuh..
anway, menarik entri ni..festime kot baca sampai abes apa miss lolly tulis..hehe..(erk, kantoi)

Khadijah Zek said...

Thanks miss lolly...baru ubah setting comment tadi...

syahirul said...

kalo bahasa lintang pukang dan bahasa takleh nak paham mcm ne eh miss lolly? penin org nak baca n timbulkan persoalan lalu komen.. hahahahahha...

hanie@nisya said...

tips yang menarik :)

thankiut

embun d tengah malam said...

good..tip bagus

ptt la i tak top mcm u..hahahha

Fatimah Samsuddin said...

bagus2.. tips yg akn dpraktikkan.. hehe

helena's said...

kite paling tak boleh blah yg last tu word verification,heii tolonglah buang...rasa nak pelempang jek..hahahha

hudhud said...

kelemahan I maybe tajuk tak menarik and bahasa yang tak menarik hahahaha tu psl tk byk cmnt :P

zool said...

Yup.. memang gitu la tips kalau nak dpt komen yg banyak cam blog miss lolly ni

Syaz Shuk said...

ku x suke disqus juge. huhu

E.d.Y said...

nice TIPS!!!!

Ampuan Awang said...

hmm aku tak pernah pun rasa lain walaupun blog aku takdo orang yang nak komen. dah memang blog tak menarik, nak buat macam mana kan. apa pun, blog ini banyak komennya. komen berpuloh kali ganda berbanding komen yang ada dalam blog aku yang sekangkang kera itu ;]

White Bird said...

tu dia tip dari cik lolly..


pasni kena cari gambar panasla erk =)


pe2 pun tq..

aizuddin.com said...

disqus br nmpk cun la..haha..komfem komen lg byk

mindbreaking said...

baca entry ni terasa nak komen jerk cni, hahaha...

Huda said...

owh begini ideanye~

zac zirwan said...

ok..da komen kt sini..pasni mai komen kt my entry lak..hehe

aliesha kirana said...

mekasih info..akan praktikkan..heehehe~~~

Kie-yu said...

ai pon kurang berminat dgn incek disqus.

tapi kalo entry kebabaoom disqus pon ai komen~

wuhhaiii!

AyuE said...

patot la i tgk u pny komen kebabom ramainye..hehe cayalah miss lolipop...ehh silap miss lolly..;p

Mohd Sukur Ibrahim said...

wah...90 org komen..ramainye..
jeles mata i memandangnye..
apa2 pun satu tips yg bagus dr cik lolly..

shaa bonitaa said...

wah ramai gile pengomen u...bagus gak bg tips2 nih..heee~~

ezany said...

sampai hati u tak suka disqus.. :p

Luth Textile said...

wah i like mat rempit.. nice tips..

NICK IRFAN said...

wah! tips menarik dr kak lolly kita ni! thnkz! 1 mmg sy slalu buat pun... 2 alamak! kena perbaiki lagi.... 3 bahasa ok kot? hehehe 4 alamak! langsung xde gambr kt entry sy lps ni kena letak byk sikit.... 5 set smua cukup! thnkz kak!!!!!!

nasuha ahmad helmi said...

hehehe..thanks for sharing this =)

Frodo Baggins said...

hahahah, kalau ble wat tajuk lucah n letak pic seksey skit. pinggul kambeng pun xkesah. kompem wa antar komen puluh juta kat entry tu. wakakakkaka



>>_____<<

KaiZeN SHiNoBi said...

aik post 1 hour ago?

bukan dah post semalam ke?

pelik..

Azizul Luqman said...

Entri ni memang banyak org komen...
hahaha...
best²...

KID LEARNS TO FLY™ said...

cetss..gua baru nak jadi yg ke-100 oke2 101 pom jd la..


gua nak tambah lg..


blog yg lame sgt loading adalah salah satu kriteria..

komen tak sampai macam yg ke 101 ni..

velasrizal said...

nice info..thanks a lot..

Mi Segera Bukan Penyebab Kanser ?

Enchaoz said...

terbaik lah! hehehehe

si para para said...

ishh ni mesti guna ilmu guna guna jugak ni..hehhee

AZRI HAKIM AZMAN said...

hye miss lolly..nnt follow blog sy ye..http://sekencangtaufan.blogspot.com/

tq

nina said...

aku komen keluar tajuk la sebab aku nak tanya apsal ko tak letak gambar entri ni? ala..hihi..

x-po said...

ooo tak suka disquss ek? mmg nk kena ni..hoho geram ni

saya_arief said...

pergh..
ramai gile komen..baguih..

syafiqah safri said...

saye setuju :) tapi bergantung pade tuan blog juge :P kalau cute macam miss lolly mesti byk komen kan :P

nabil_potter said...

tips yang sangaat2 berguna...hehe..

aina hey said...

tips yg terlalu berguna ,
good job sys !
(:

Wan Perlis said...

bila la aku nak dapat komen 100+ ni

nughul said...

agaga..sy yg ke 123 k0men..c0mey l0l n0 nie
haha..tak berkait lgsg..

fiza said...

nice~~

honey amour said...

babe,kebanyakkan entry aku guna bahasa sabah,kalau u ndak paham aku ada ajar bahasa sabah..sila..sila... dijemput menghadiri kelas ku oke..

nmmy84 said...

alooloo sharing is caring.maceh dik lolly :D sangat bergune

akmal hacks said...

ter sangat suke disqus..




































sbab 2 gua pkai..




























wakaka

a.z.n.e.e said...

a'ah la.. x suke la word veri2 tuh.. nyampah!

hakimfaridzul said...

thanx for the info miss lolly yang famous!

[MizZue] said...

xkesah la ape2..tp sy mmg suke bace belog lolly..

.sweet-ants. said...

ha'a
x suke discuss komen tu
lariiii

♥ shiMawar ♥ said...

wa..tips baik ni..pasni bleh x bg tips camne nk bg tegang n melepak kulit muka..? eh, lari tajuk ke..?haha.. :D

mr.syazwan said...

TIPS UNTUK DAPATKAN AWEKS BANYAK MCM MANA PULOK???

huhu

ceritaku MEMORIKU said...

betol2.
dapat verification pun rase malas je nak menaip balik
haha
-na'dz

Bro Framestone said...

sejak bile adik bro nie pandai bagi tips..

bagus2 huhuhu

BroFramestone Blog

syahira ariff said...

disqus complicated
kene selit gak url
malas

heee~
sis lolly peramah sangat2
selalu balas koment blogger yg tegur sis
mmg patutlaa komen sis banyak
=]

tujuhhariseminggu said...

wah, cik lolly cam lecturer rasanye... tbayang2 kalo cik lolly duk depan kelas sambil ajar subjek pembelogan... :)

haway mutasawwil said...

faham2.terase di situ.ha2

maisyara Pot! Pot! said...

hohoho. thnx makcik fareda. xD

NHIDAYAT said...

thanx 4 sharing d info...

waaa lagi lagi byk thnx sebab visit my page, cik lolly kalau saya dah tak ada nnt cik lolly visit page saya x?

http://www.ilovefullcreammilk.blogspot.com/

ahmad endo said...

best2...hehehe

perondajaketbiru74 said...

gua mmg setuju ngan tips no 2 tu kena kreatif ler mcm u ni...hehe

HiGHNeSS FiQ said...

salam..hehe
sbb ape cmmnt kne bt pop-up??
lg best ke?? hehe..

btw, nant tulis dlm loghat qlate pulok..hehe

Fia Abas said...

yeeeeeeeeeeeeeahhhhh sgt setuju dgn lolly! hehehe =)

queenIzyan said...

saya suka dgn tips yg diberi... sweet n simple... like the give n take motto...

uNIqIKA said...

mmg menchi btul kalo yg kumen kt chatbox.

miss lolly, len kali share lg ilmu2 yg berguna ye

MangkOk cHenTa ♂ said...

whoaaa..nice tips lorh...thankz!

Maizatul Akma said...

oh, kita sama-sama gadis qlate oke. =)

aNis aMirAh said...

nyah,i sukaaa entri u yg ni. huhuhu!
pertama kali dtg sini lps tu rasa mcm suara hati i plak sbb semua yg u ckp i prnh pikir tp i tak berdaya nak tls lg, u dah tls plak. rasa mcm nak kopipes je nyah. huehuehue!
suka blog u nyah!

Asma said...

tips sungguh berguna sis...nanti akak amalkn ye!!!

thnks..:)

jane said...

ngahahhahahaah

aku pon suke makan nasik

komen gitu bley?
keh3x

Linglung said...

yang word verification tu mmg gua paling menyampah..hehe..tp kalo entri best, layankan aje, buat aje la verification tu walaupun dgn hati yg berat..keh keh keh

deus X machina said...

aiii pun tak suka disqus tawwwww
nyampah888

AM SYA said...

gud inf0 babe~ =)

sinagarimba said...

salam. good info.
selama ni saya asyik komen kt shoutbox jer.
patut trik tak menjadi.
thaks lolly

Legasi Piston Pecah said...

memang benar tips tu.tapi kalau entri best pon tak semua orang nak komen kan.depens on...

Nurul Harun said...

i terasa belog ai annoyink sbb ada word verification tu, tp sbb cik noty dh tegur, terus i edit.. heheehhee. thank you darlinggggg

athirah said...

btol2... leceh~

Chak! said...

Lolly....entri Lolly selalu best

Anne Boleyn said...

hahahaha lolly sengal!! I memang gelak sakan baca ayat ni "so aku pun hanya mampu komen *kenapa bah kenapa bah aku tak paham bah* wakakakaka" gelak sorang2 kat bilik. dem!!! btw, nice entry!dis is d best 1!

Pusher Aries said...

thnks ye dpt gak bljr cket2...bru ag nie berblog

queenIzyan said...

wa~~ mmg ramai yg komen... hihihi
mmg susah nak dptkan komen2 orang ni... huhu...
thanks 4 the tips...

ayin~weeweet said...

wahh banyaknya komen :) nak letak jugaklah hehehe

|Button-Up!| Weddings said...

Salam, ni komen aiii ni komen yg ke 154..lolly baca ke?? hikhik menarik tips u, tp akak nak tya dik.. akak memula tak letak moderation / verification komen bagai.. tp ader plak anasir2 spam mana tah dok post komen takde kena mengena byk kali.. tu yg tukar tu.. abis cemana? ada cadangan?? harap baca ye.. huhu.. thx again..

Afizz said...

Thanks for the tips :) best la blog ni.........:) Nak share boleh???

http://propahunters.blogspot.com

afi said...

Haha, tips hebat, gaya penyampaian mantap. Keep on writing yup!

NurainiZakaria said...

haha saya yg menurut perintah.. sile jengok2 ini >> nurainizakaria.blogspot.com tima kasih:)

KhaiYooRim said...

verification komen tu mmg untuk elak spam.. kalo terkena spam, memang parah la nak delete satu2.. silap2 terus delete the whole entry jek.. hakhak..

but good advice tho.. hehe..

zuar said...

rasa cam nak gelak guling2 plak baca artikel miss lollypop opppsss...miss lolly ni...kah3..memang lawak.kalau xde info menarik pun kat sini memang dtg nak gelak je..bahasa memang bahasa lawak..kah3.memang info ni semua betull...i setuju yuuuuuuuuuuu

Azmi said...

terima kasih daun keladi....yuhu...makin plus2 aku syg lolly...

fazreen said...

good tips..tengok blog saye pulak dear...http://fazreenfathil.blogspot.com/

mynord said...

thank you sudi bagi tips. tapi kan, tak reti lah nak bagi tajuk entri yang gempak. kena perah otak lagi nehh. :)

skinner said...

kalau awek cun senang lah dapat komen banyak. hehe