tak semua yang rasa kemanisan dalam BERKAWAN.

kadang-kadang aku ghase hidup lagi best kalau takde kawan. siyes aku fedup sangat.

aku selalu cari dimana kejujuran dalam persahabatan. aku sanggup berjimat ikat perut semata-mata nak bagi duit time kawan-kawan aku susah. aku sanggup ulang alik ke hospital bersengkang mata semata-mata nak jaga kawan aku sakit. aku sanggup rendahkan ego aku demi kawan walau terang-terang die yang salah. TAPI KAWAN? kenapa aku saje yg patut memberi?

hurm.

aku ingat lagi time kat kampus. aku ade sorang kawan yg sangat rapat. aku percaye die sangat-sangat. sanggup berkongsi maggi semangkuk dengan die walau masing-masing tengah lapar tahap gaban. aku selalu kejut die tidur sebelum pergi kelas. bergurau senda berkongsi masalah. manisnya saat itu. tapi saat itu tak kekal. dalam diam die memporak-perandakan kehidupan aku. mengata aku bukan-bukan depan kawan-kawan yang lain. menjatuhkan maruah aku secara senyap-senyap. bila aku tahu semua ni hanya tuhan saje yg tahu hati aku camane. hancur luluh sampaikan time mandi je aku mesti pasang air kuat-kuat pastu menangis esak-esak. aku ghase nak balik rumah peluk mummy aku sampai tak nak lepas. sungguh aku dah tak tahan dengan dugaan berkawan. sebulan aku mengenang nasib. sebulan aku pergi kelas sorang-sorang. sebulan aku hanya mampu melihat die tapi tak mampu menegur. sebulan aku terpaksa dengar pertanyaan kawan-kawan kenape aku dan die renggang. tapi aku tak dapat jawab. sungguh. Ya Allah beratnya ujianMu kali ni. pasrah sangat-sangat.

dan sekarang. ujiannya tetap same. aku cuba ikhlaskan diri aku dalam berkawan walau aku tahu tak semua kawan ikhlas dengan kita. tak semua sanggup berkorban. even orang itu kawan baik.

sumpah. aku bukan minta balasan dari kawan. sungguh aku tak ingin. tapi aku nak juga rase kemanisan dalam persahabatan. nak rase kemanisan kejujuran. tapi aku tak pernah dapat. oke fine, takpe aku redha. Die yg mengatur kehidupan aku begini.


air mata menitik lagi kali ni. aku tak kuat Ya Allah :(


jangan duga aku lagi.


hurm. korang nampak je aku happy. sebenarnya aku lemah. lemah sangat. aku perlu kata-kata semangat sekarang. T_____T


salam sayang,

101 FAHRIN AHMAD:

Encik Tikus said...

Hey, lain kali letak lah muka lolly nanges. Mesti cantik kan ? ;)

*kuatkan semangat, keadaan sekeliling mematangkan diri ;P

HaFizRahMaN.com said...

sabar je la cik lolly=)..kawan gelak mmg senang nak cari,..kawan mnangis tue yg susah dicari...jom kita kawan2...=)tapi xreti nangis2..hee

perempuan ITU said...

kitaa putus kawan lah sebab kau banyak buat salah dgn aku. wakakakaka!

*nangis teresak-esak*

Miro Armyrule said...

sobar2...anda perlukan kata2 semangat?

nah "SEMANGAT"...ok?

huhuhuhu..bergurau

Stargone said...

perkara macam ni memang sering berlaku. yang penting kena tau punca, baru senang nak setel masalah. banyak-banyakkan bersabar yer. jangan sedih-sedih sangat cik lolly oii.

lagipun ai kat ada.. yu call je nanti ai sampai bawak ayam kepsi. tamo sedih sedih dah. senyum senyum, ha! kan comel tu. :)

cik helena said...

babe,aku selalu jadi macam nih mangsa kawan2 sendiri sampai orang selalu kata "jaga dulu hati kau sebelum nak jaga hati orang lain" tapi hakikatnye aku bukan macamtu aku cepat kesian aku percaya kawan2 aku.tapi biasanya memang aku kene pijak balik,

sebab tu aku lebih rapat dengan lelaki ye mereka lebih paham dari perempuan lebih2 kalau dorang dah ada pakwe jangan harap nak jadi macam dulu.sedih ye sedih sangat!

n sampai skng pon keadaan tetap sama,sampai aku lali biarlah kalau itu buat dia gembira sebab aku paling tak suka bergaduh nanti aku yang sakit,kadang2 sampai menggigil tangan tahan marah,

kau sabarlah lolly bukan semua orang suka kite,tapi kau kene ingat bukan semua orang tak suke kite.ramai lagi yang sayangkan kite yang boleh ngan kite susah senang,itu baru namanya kawan.dia ada masa kite perlukan,aku paham lolly apa ko rasa aku dah rasa,di pulaukan di hina.semua aku dah rasa,orang kalau tak kenal kite lagi senang dia judge kite.

yang penting kite teruskan niat kite kalau itu yang terbaik,kau kuat kan,kau kuat lolly aku tau,

sebenanye saat ilang kawan baik aku boleh kata sangat perit macam kau putus cinta sebab kite terlalu rapat.

bak kata mel,lagi ramai org suka kite lagi ramai orang aakan benci kite.jangan fikir sangat lah,kalau dia kawan yang baik,mesti boleh get long balik together sooner or later.

ok dah macam entry dah komen nih.kau tabah ya!"ramai ada di belakang kau masa kau rasa kau keseorangan"

Mr Maliq said...

miss lolly ni dah kena kawen kot, duk dengan hubby, mesti best..wakaka

dak eina (◕‿◕) said...

sabar ye cik lolly. eina pon penah kena macam nie. depan baek. tapi belakang mengata. ish manusia kan. susa nak cari bet0l2 ikhlas sekarang nie. pape pon cik lolly tabahkan aty. xde kawan laen xpe. family kan ade. family adalah kawan yg terbaek! huhu opss panjang pulak eina komen ;p

cikgadis konfiuss said...

huuhu miss lolly jgn sedih2




senyumlah........




x mau sedih2.....





































*Ramai gila yg sokong miss lolly dalam dunia maya ni kan. jgn sedih2 huhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tengs :)

helena- l0lly bace kOmen kamu sambil tik tik air mata keluar. tape2 akan cuba tabah. tengs dear :)

Dean said...

hmm...sama sebijik sebulat ngn nasib sy...anyway..apa yg sy buat dulu...sy cume diamkan diri..cool down..dan biar masa yg betulkan sumenya..dan skng kami berkawan balik..tp tak rapat mcm dulu..tp tkpela..tu sume dijadikan pengalaman supaya lebih hati2 dlm berkawan..:)

Frank Lampard said...

kita serupa. wuu wuu. takpe. jgn pk sgt ok.

~ceRRy beRRy~ said...

ifa penah rs apa lolly rasa tuh :(

_aLiaHwaFa_ said...

sabor miss lolly, saye pon cam pena je rase same. doa bnyk2. :)

KID LEARNS TO FLY™ said...

bak kate kazuma @ hyperplasma lam fesbuk dia

"bersepah kawan..rare sahabat"

banyak2: kawan masa gembira
sikit2: kawan masa duka
jarang2: sahabat dunia
kadang2 maybe tade langsung: sahabat dunia akhirat

mungkin mijae tak reti bagi kata semangat macam org lain huhu

tp harapa miss lolly leh lupe bende ni sekejap layan senaman ni hehehe

http://www.youtube.com/watch?v=Zlzlcjg4-sg

Amirrah Zawani said...

sabar yea Miss Lolly..
Semua yg berlaku ni ada hikmahnya..

Amirrah Zawani said...

sabar yea Miss Lolly..
Semua yg berlaku ni ada hikmahnya..

afiff edogawa said...

jgn bersedih.. kuatkn semangat... :)

miya_hana said...

lolly ;
kite punya pengalaman yg sama.
mmg sakit. bukan sorang tapi 2 orang. roomates yg plg rapat waktu tu. lepas tau dorang punya pangai tu, ya Allah. tak tau nak cakap apa. herm. mmg sedih bile igt tu semua. but, i just let it go. tak penting pun utk d fikirkan.


mmg la. siapa yg xnk rasa kemanisan dalam persahabatan. kn? semua nak.


hope u'll fine. smiles ;)

Fiq said...

inilah dugaan berkawan. bukan bercinta je ada dugaan.

ingat berkawan biar beribu. tak perlu pasang harapan sangat. kawan boleh tinggal kita. family tak.

LORD ZARA 札拉 said...

sayang~
mau kamu tabah~

*peluk ketat2*

mier@merr said...

meh..ai teman u nanges.....~

shasha said...

Dugaan dalam dunia persahabatan.. lolly kena kuat taw. sya pon penah alami nya, kawan rapat tiba2 bergaduh tnp sebab...

yg penting hati kita taw yg kita eklas dlm persahabtan. Allah stiasa bersama dgn ory2 yg sabar..egt tu tw lolly! (:

Hizami Rahim said...

miss lolly,

tak semua manusia bertuah dapat kwn2 yg betul2 best mcm kamu.
takpe.
mungkin ini ujian.
Allah menurunkan ujian kpd hambaNya yg dapat menghadapi je.
:D

annadzirah said...

memang susah nak cari sahabat sejati.
tak ape, sahabat blogger sis kan ramai?.
:D


=====================================
ENTRY BARU ; Aku Terjumpa Duit RM100!

nina said...

babe..
dalam hidup ni memang ada masa kita akan ketawa gembira dan ada masa kita akan menangis sedih.
kawan ni macam bercinta jugak. kena cari orang yang ada jodoh untuk menjadi kawan kita.
mencari insan yang bergelar kawan yang jujur memang payah babe. mungkin satu dalam seribu tapi itu tidak bermakna tidak ada.
kuatkan hati dan yakinlah satu hari nanti kau akan bertemu dengan kawan yang kau impikan.
dan kau mesti tahu di belakang kau ada ramai lagi yang menyayangi dan menyokong kau.
bila kau sedih, jangan fikir siapa yang membenci kau tapi fikirlah siapa yang menyayangi kau.
lihat sekeliling dan perhatikan sekeliling babe masih ada ramai yang menemani kau.
cheer up dan percaya di setiap musibah pasti ada hikmah yang menanti.

Eciz said...

sgt sukar bercakap tentang kawan.


lolly, situasi ni saya pernah alami.


lolly, saya paham apa yang lolly rasa.



sampai satu tahap, saya rasa, saya tak perlu ada sahabat. cukup sekadar digelar, KAWAN.

abang ensem said...

Cik lolly, awak tau tak kenapa Tuhan duga awak sampai camtu?? Sebabnya Dia dah sediakan kebahagiaan untuk awak di masa depan. Ingat, kita tetap ada Yang Maha Esa untuk mendengar rintihan kita. Mengadu je padaNya.

fiezah91 said...

cik lolly syg.. sabar ye..
kwn ktawa mmg sng carik tp kwn nanges ssh sgt nak jumpa.. abaikan je la dia org.. jom2 kwn ngn org nak.. ekeke..

senyum slalu.. hadapi dengan senyuman yea =)

ezany said...

isk2.. tak reti nak menghargai kwn btul la dia tu.. mengong pny org.. takpe cik lolly.. ramai lg org yg nak kwn ngan cik lolly.. pedulikan aje org camtu..

aNiS tHe BumbleBee said...

lumrah berkawan mmg mcm tu...sbb tu kawan berbeza dgn sahabat..susah nk cari sahabat sejati...janji lolly ada pendirian sendiri yg kukuh.kuatkan semangat key... :D

zida said...

tulah. susah nak cari kawan sejati. zida pun dah salu kena macam kak lolly ni.. dari skola rendah smpai la skrg. hhuhu~

sugar2 kapas strawberry said...

kwn ngn sahabat tu lain.
sy dlu pon pnh gak renggang ngn kwn.sbb dia xpaham sy ni cmner.but lama2 kami baik smula..
sabarla miss lolly.mmg ad hikmah dsebalik ni.nti ad lagi org lain yg deserve utk kwn ngn miss lolly

diyana said...

Kak Lolly kena kuat okey

dont cry coz loser person !

mmg sakit kawan dgn org yg x ikhlas </3

.::WaNiE::. said...

rasanya semua penah mengalami masalah yg sama lolly :(

tp how we handle them that makes the difference.

sabar byk2, tabah walau susah.

*hug*

arboqskii said...

satu hari kamu akan dapat kawan yg selalu gembirakan hari2 kamu

haway mutasawwil said...

sabar ye kak lolly.kwn yg tbaek adlh allah.allah akn uji stiap hmbaNya

Ery Farieha said...

tabah ye lolly
kdg2 org yg kite percaya tu la sebenarnye plg xleh dipercayai lg2 dlm persahabatan.huhu
sakit kalau kene gini, sakit dr putus cinta

Liliyuli said...

jangan cepat percaya pada orang..

EpoL ღMadd said...

Jangan risau, baru lepas 1 fasa.
Masih banyak fasa yang belum terasa dan merasa,
cuma ingat,
jika kita ada masalah, orang lain juga.
Tapi satu perlu ada,
niat yang betul balasan jangan diminta.

Hey! Sila jadi kuat.
Setiap fasa bukan untuk terus merintih,
tapi ujian untuk lepasi ke tahap seterusnya.

Belajar untuk menghadapi ujian,
kelak bila segalanya lulus,
setitik air mata itu berbaloi,
tiada apa yang perlu dirisaukan.

Walau siapa pun nama kamu,
(tak tau nama apa tah ni. bhaha!)
bila berada situasi begini,
jangan pandang ke bawah,
pandang ke atas,
pasti air mata takkan mengalir,
sedikit hingus jangan hirau,
sebab boleh mengalir masuk terus ke mulut untuk kitaran semula. (Bhaha!)

Huit! Mana (sapa nama tah) sikap ceria (apa nama tah) yang dulu?
Sikap dulu lebih buat Epol tertawan,
sekarang pun masih, cuma beza ketika senyuman dan murung adalah suatu perkara yang berbeza.

Hidup untuk terus bangkit,
bukan untuk sia-sia.
Belajar untuk hargai setiap perkara,
bersyukur dengan apa yang kita merasa.
Ujian tuhan bukan selalu yang lain dapat, itu cabaran. Boleh?

Epol pernah rasa apa yang (sapa nama tah) rasa masa di kolej. Lebih banyak dari (sapa nama tah) merasa. Bila satu masa, kita tetap seorang berlindung disebalik darah daging sendiri dan yang maha Esa. Tabah!



P/s : komen terpanjang Epol untuk (sapa nama tah). Kalau takda kawan, kita kawan dua lah. Mahu dengan tak mahu, itu saja. ^^

-Melissa Rina- said...

SEMANGAT!!!!

haa~~ da kata semangat da ;p
(gelak tak??? hish!! gelak laa siket~)

jgn sedey2 ok miss lolly
ceria2 selaluuu~~ XD

sI tEDI said...

saya kurang kasih sayang kawan.

be happy !

ticnube said...

elax2.. cool2... tuhan tuh ade... sabo erk..chiil la..

::cdot the dot:: said...

isyyyy..tak mo sedih2..buruk muka ko..

meh kita berkawan2..dgn ikhlas..

renung2 kan dan selamat berkawan..

Tokabaut said...

Erm, mmg mudah nk nasihat suruh sabar...tp org yg mengalaminya tentu lebih tahu bertapa sukarnya...

Normal la tu Lolly, sy pun selalu alami perkara mcm tu wpun mgkin tidak seteruk itu...

So, tabahkan hatimu...

aina said...

be strong !! it must ..

ieQa sWetLuv said...

dear.. hidup berkawan memang x sentiasa bahagia.. memang pahit bila apa yang disangka rupenye lain jadinye.. i know what u feel about but it's ok..


apa yg berlaku biarkan berlalu.. at least lolly kenal jugak sape diri dia yang sbnarnya n jd peringatan dlm hidup kne sokmo berhati2 biarpun dgn org yg paling dpercayai.. one day when she realize what she've done to u.. baru dia tahu apa ertinya hidup berkawan sbenar..


be strong dear =)

ardinihumaira said...

miss lolly.. Allah menguji hambaNya yang mampu menanggung segala dugaan yang diberikan.. maka miss lolly terpilih... pasti ada hikmahnya.. redha dan tabah ye miss lolly ;)

cheers!

Hapiz Rahman said...

biar macam mana teruk pun orang buat kat kita, harapnya kita tak akan balas perbuatan dia tue. sebab bila kita balas balik, kita cuma puaskan hati kita saat dan ketika tue saja.

juz be strong!

kk said...

syg ko kena kuat taw.takde manusia yang tak ernah ade masalah berkaitan kawan.aku jugak pernah kene.lagi teruk yang

so ko kena kuat okay

@ien_R@z said...

sabar ya miss..

hadapi dengan senyuman.. ^__^

dia yg rugi sb tak pandai hargai nilai persahabatan yg miss bagi tu...

someday dia akan realize..

be strong ya! patah tumbuh hilang berganti.. hehehe

HonEyBuNNy said...

saya nak menagis jugak neh...uwawwawa...suka ayat sy nak kemanisan dalam persahabatn....;-)

Mr feckry said...

lu, kawan ni umpama kentut...makin busuk makin di hidu..gua harap kata2 gua ni buat lu semangat..jangan semangat kentut plak

HUDA said...

lolly~ ape2 pon ni semua ujian Allah nak bagi. kite boleh muhasabah diri, ape kekurangan kite sampai orang buat kite mcm tu. keikhlasan kita takkan dibalas sekelip mata atau dibalas dgn ape yg kita buat. mungkin kita ikhlas berkawan, tapi Allah balas dgn cara/sudut laen.

contoh, kita bawak kete, jalan jem. ade 1 kete dari arah laen bagi isyarat nak masuk simpang, dan kite bagi jalan. adakah kete yg sama akan bantu kita kat simpang depan? mesti la tak kan? mungkin Allah akan buka pintu hati driver laen utk bagi kita jalan pulak. mcm tu jugak kalo berkawan.

tak semestinya kawan yg sama akan bantu lolly bile susah. lolly bnyk kawan kat alam cyber kan? beriban. betol tak? jadi, teruskan keikhlasan berkawan tu. ;)

touya said...

Ohhh Lolly , nangislah di dalam pangkuan ku .......

merahitujambu said...

kawan x semuanya indah..pasti berakhir dgn perpisahan..seperti bercinta pulak..

tabahkan hati ok..

E.d.Y said...

sabarlah..semua berlaku ada hikmahnya

amirahsamat said...

pernah kena jugak .
benda biasa dalam dunia persahabatan . :)

honey amour said...

kuatkan semangat..sorang kawan pergi..ramai lagi yang nak kawan ngan Lolly..

eNaSaN said...

iT's better trUst urselF befoRe u trust oTher peoPle...




kkdg kita bkn mahu balasan skDr mahU dihargai sbg kwn...



jusT be cooL & smiLe

Ezniey said...

Xpe laaa Lolly...Ada lagi org yg sayangkan kita...Mmg bnyk dugaan dlm persahabatan ni...kadang2 rasa macam x unfair...kehilangan kawan baik amat memeritkan

bella said...

hai loly entry kau kali ni best sangat aku baca .,.betul2 tersentuh ..sbb aku juga mengalami benda yang sama ... tapi aku tak sanggup nak tulis dalam blog .. sbb benda ni perit sangat ... btw, smoga tabah ..cari kawan yang btul2 susah senang ,,, sbb kawan skang hanya senang je bersama ..bila susah dilupakan ! bye ~~

Khairul Azmi said...

lolly...harap2 bersbar ye...biasala dlm berkawan pasti ada dugaan..kita susah nak cari org yg betul2 ikhlas nk kawan dgn kita...Allah takkan menduga seseorang yg dia tahu x kuat utk menghadapinya...maknanya lolly blh hadapi semua ini./..

PinQib said...

lolly.. dengar..

friends come and go..
klu dia da wat bnda camni,. just let her be..
find new friends.
u r better off without her. OKOKOKOK

eesyaheera said...

jangan sayang kawan sampai mati, nanti kawan tikam sampai mati.

i pernah kena. sekarang ni kawan dengan semua orang biasa2 je. sabar ok cik lolly :)

* mEsSy * said...

Eciz >> kamu betull..


mis loly, sabar byk2.. sume tuh dugaan.. maybe dier bukan y terbaek.. & & ade y terbaek y mis loly ta pasan.. chill kei..

=)

syahira ariff said...

kawan masa gembira senang dicari,tp masa kita bersedih,masa tu la kita tau erti kawan dan erti lawan

kesian cik lolly
semoga semakin tabah menghadapi hari mendatang

Anne Boleyn said...

Sebab itu lah anne boleyn tak mempunyai ramai kawan. sebab kawan2 zaman sekarang menjengkelkan. apentah lagi bila berada di zaman U di kota ini. huhu. sabar lah cik lolly.. kita sama jerr. yang penting kena pandai cari kawan yang betol2 kawan. bukan kawan makan kawan. :)

bellar0ssa said...

lolly.aku rasa aku senasib dengan kau.kdg2 aku pon terpikir.klo orang tanya sape bestfren aku. hmm entahlah.kawan tu memang ada.. tapi sahabat? kemanisan sahabt. aku pon tak pernah nak rasakan.

✿Lovillea✿ said...

dear u must be strong.. itu lumrah dlm dunia berkawan... kdg2 yg rapat dan selalu di sampng itulah pemusnah dan perosak.. sebab itu kita berkawan saja dengan sume org.. ape niat seseorg kwn ngn kita hy dia dan Allah je yg tahu.. tp bg pihak kita sebolehnya bg yg terbaik sbg seorg kwn..

mmg xnafikan sometime its not fair right?? but u must think ALLAH itu satu.. tiap yg berlaku ada hikma.. juz face it ok...

hehehhe berhujah ntah pape plak.. adat resam human skunk..

CikLilyPutih said...

cik lolly,
betul org tua2 kata, kawan gembira berlambak kawan yang nak nangis dengan kite dalam sejuta pun belom tentu boleh dapat tau! sabar okeh

~Miss_eiyDa ~ said...

jgn lemah2 kn KUAT

Luth Textile said...

ingat pesan mak ok.. hmmm..

sinagarimba said...

sabau lolly. Ada hikmat di sebaliknya. Hummm.. ayat standard kalau ada kes-kes macam nie.

Bak kata kumbang bukan sekuntum, bunga bukan seekor...

~~nUyUL~~ said...

dear l0lly~~
sy phm perasaan kamu...sbb sy juge penah kene camtu...sampai satu tahap rase macam dah give up utk id0p...sabar byk2 k..~~mungkin tuhan tu lebey sygkan kamu...sbb tu die bg ujian camtu..dah utk tunjukkan sifat sebenar kawan kamu itu....be str0ng k.~~

farhana said...

Tu petunjuk dari Allah...
Ujian tu smua juga dari Allah...di sebalik kesedihan akan ada kebahagiaan dan kegembiraan..
Bersangka baik lah dengan ketentuan Allah =)

AM SYA said...

saba ye loly~

sbb tu kt kne bhati2 jgk dlm bekawan

bkn dlm becinta je

smoge kuat dgn semua dugaan~

acaPAWN7 said...

Sian kat Lolly..takpe la, mesti ade sebab di sebalik ujian yg datang.. Harap tabahkan dirimu dan berdoa byk2 pada Allah, insya Allah budi yg baik pasti akan dibalas dengan kebaikan :)

velasrizal said...

mmg kita tak minta balasan tp harap kwn2 tu paham2 sendri la kan..

Gara-Gara Ramalan Paul The Octopus !

Siti Noor Afiq Idris said...

saya pun kadang2 fikir yang awak fikir juga. kawan2 ni tak fikir pasal perasaan kita ke ea? Asyik kita je fikir pasal orang lain. Penat la camni.
Semoga happy2 selalu! =)

zool said...

itulah dia lumrah kehidupan, lolly..
tak semua itu indah..
dan pesan dari Stone Cold Steve Austin 'DTA - Dont Trust Anybody'.. mungkin boleh jadi sedikit panduan.. tapi tak bolehlah langsung tak percaya.. susah nanti

~kuyam~ said...

sokay Lolly sokay
xrugi pun hlg kwn mcm tu
mcm yg salu kita dgr
frens come n go,but da true one stay :)

NuR 'aQiLaH said...

erk miss lolly cian nye T__T

mul0t org bukan cam mulot tempayan,so talehh tutop huhu

kawan kdg2 bulehh jd lawan

renung2kan dan camat beramal weee~ ;)

princeduyong said...

lolly...try cari sahabat pulak...

JAY said...

sabo la yea loli.. nak cari sahabat sejati sangat susah!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

jadi bawak saja gula gula jika berjumpa kawan

heart~ said...

adat la tu kalo berkawan...

manusia ni pulak mcm2 perangai ade...

sabar ye lolly...

kalo kite ikhlas berkawan, insya'Allah org pn akn ikhlas dgn kite...

da xmo sedih2 lg k =)

Alan said...

rileks ler..orang camtu elok kasi santau je.

AiZ said...

lolly... chaiyok..! camtu boleh? ade rase semangat tak? ^__^





Aiz latest entry
Bahaya di tempat yang ade WiFi
jana wang yang terbaru blogger
Kehebatan iklan pada minda kita
Facebook vs blogger



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

♥CIK SHA♥ said...

sabarlah lolly..manusia hatinye berbeza2..kita tak boleh nak expect orang lain sama macam diri kita..mungkin kita ikhlas dan jujur..tapi kawan kita sebaliknya..jadi kita memang kena banyak bersabar..kuatkan semangat eh lolly..

ingat satu perkara..Allah takkan uji hambaNya dengan ujian yang tak mampu dihadapi oleh hambaNya..sebab lolly mampulah maka Allah duga lolly macam ni..salah satu cara Allah nak nilai kekuatan iman lolly terhadap segala ujian yang diberikan..

be strong and positive ok!

maisyara Pot! Pot! said...

honey, moon ada ni. jom keluar dating sesama. xD

alinac lover said...

btol...friends x semestinya "kawan".. :(

enyheartsdiamond said...

mama pesan;

"tengok mama, takde kawan baik pon boleh hidup!"

chill syg!

can ili be akmal? said...

haha.tengok ramai yang sudi dan sedia jadi kawan awak selalu di sini..haha.saya tak pernah dapat comment sebanyak ni kat blog saya untuk satu entri.you are luckier than me!good luck!

tujuhhariseminggu said...

cik lolly... janagan sedey2... kat sini kan ramai kawan... ai ada... kan kan kan....
kadang2, sonok berblog, sebab nak borak2 ngan kat kawan blog.. walaupun x kenal secara depan2 kan... :)

Pusher Aries said...

manusia hati n perasaan,bila berkawan kena tahu apa erti kawan,bila sahabat aoa ertinya...setiap hubungan terjalin tiada maknanya jika kita sendiri xtau menilai erti dan nilai sesuatu hubungan itu sendiri...
biasalah kak lolly....sahabat datang dan pergi...apa pun life must goes on...
be hapy...
watpe perlu pikirkan org laen jika diri sendiri rase tersisih....

torujon said...

siaann..nak ngorat aku tak knai..kui kui kui.

Enchaoz said...

sy pn rase macam susah sgt2 berkawan.. especially dgn perempuannnn....

Enchaoz said...

hati die je kite pikir.. hati kite die tak pikir pun.. pastu bawak mulut belakang kite lagi......

Dayana Nasir said...

saye pun pnah rasa macam ni. rase macam baik tak payah berkawan kalau tak ikhlas. tapi takpe, pengalaman mengajar. baru kita awas sikit bila nak cari kawan. kan.

haNem said...

cik,
saye juga merasai bnda yangsame..mungkin lagi teruk dari anda.. mungkin anda sudah gembira ketika ini dan saye maseh berduka..
tapi x mengapa..manis itu tetap datang bile tiba masanyer..thanksfor sharing ur xprience..atleast, i noe, there is somebody stand in da same shoes..
cheewah..