FANPAGES di FACEBOOK.

aku nak tanya koranglah kan ape TUJUAN korang buat fanpages kat facebook eh? sila jujur oke kalau jawapan tak memuaskan hati aku panggggg sorang2 huhuhu!

1) 100% memang niat nak peromot BELOG, entri2 aku je. takde niat keji lain. sumpah!
2) PERSONAL facebook aku tak accept saper2 pun sebab tu aku buat fanpages takdelah aku letih nak accept nanti kan. *ayat macam ramai peminat hahaha!
3) nak jugak ghase seronok bila tengok ramai yg LIKE. ghase macam public figure gitu auw.
4) entah benda ni dah macam FENOMENA. dah korang buat aku buat jugaklah. lantaklah nyah.
5) sebab aku takde personal facebook. tu aku buat fanpages. *erk ade jugak camni.
6) aii kan seiras-iras SELEBRITI. memang patutlah aii buat lalalalala. apasal kau jeles? *muntah
7) _____________ *sila isi tempat kosong.
8) TIADA JAWAPAN. ikutsukahatiakulahnyahkausibukbuatape?


oke aku ghase mesti ramai yg jawab *no 1* kenyataan selamatlah katakan lalalalala. *no 6* macam haremmm je hahaha!


bukan ape aku tengok benda ni dah jadi suatu kemestian. kalau buat belog mesti buat fanpages kalau nampak fanpages je mesti aku suspek *oh budak ni mesti ada belog*. takdelah kan aku kadang-kadang terfikir jugak hal ni sebabnya aku tengok ada blogger ni baru je 2 minggu buat belog tup tup dah ada fanpages sendiri so aku fikirlah ape motif budak ni eh? saje suke-suke buat fanpages ke? ghase popular ke? makanya lupikirsendirilahnabiloi.


so kepada yg ada fanpages tu janganlah layan orang yg like tu *macam peminat* layanlah macam kawan-kawan je oke. ape kau ingat kau tu fasha sandha? huh penat ghupenya membebel ni. bye.


salam sayang,

85 FAHRIN AHMAD:

Ampuan Awang said...

err, lolly. aku takdopun 'fanpages' dalam blog, salah ke kalau aku tak buat satu???

Farid MOFASAD said...

peguam lolly menghujah dengan berjaya

yong_liza said...

hoho~ ^^

Nur Hayaty said...

hehehe...sebab utama first tu la,tapi kalo statement perasan no 6..ok sila abaikan ye...utama adalah no 1..hehe =]

AyuE SurihanyOt said...

kelepek jatuh atas kepala sendiri..haha

aku saja ja buat..tengok org lain buat macam best je..huhu

Pinky Pixie said...

sy x buat. sbb rase x glamer.. huhu
perlu ka buat. ngeh2

lassiegewdix said...

lassie ade .
tapi mls nk godek2 .
yang like pon lassie jep . HAHA

Afizz said...

buat fan page sebab nak peromot belog tuh.. http://www.facebook.com/pages/Memori-Seorang-Muda-Fanpage/141558492524069


http://propahunters.blogspot.com

zool said...

Kalau buat fanpages pun takde sapa nak join..
tu yg letak kat OhPemandu je... tu pun tak ramai pun fan nya..

et said...

aaaaa.fanpage tu hape? keh3.

APi said...

da cam trademark la plak..
erk!

hanafijaafar said...

your blog is so cool, we should all follow.

ardinihumaira said...

dni takdop FB...
hehe.. nak tekan like tak boleh nak di like pon tara buleyh.. ;D

soclose2213 said...

lolly akak pilih no.3 nge nge nge

::cdot the dot:: said...

motip??


mana button dislike kat sini????? mana?????????

Nudi said...

tak de fanpage

sbb klu buat pon sape yg nak like kan.i tak famous.tehee

meo188 said...

i like cik lolly

Cik Yana said...

sy ade fanpage,,
alasan die simple je,,
fanpage tu tuk org2 dunia maya,,
sbb personal fb juz tuk org yg btol2 dikenali,,
mmg stranger x diapprove kt personal fb,,
lagipun fanpage tu tuk org yg nk sgt bkomunikasi mlalui fb sdgkan sy tak suke accept stranger kt personal page tu,,
satu lagi fanpage tu tuk update belog,,
xkesah la org ckp perasan glamer ke ape,,
aslkan kite taw niat sbenar kite,,

FarhanaDr said...

Ewah ewah.. Akak yang artis ni pon takde wat fanpages bagai u olls.. Hahahahaha.. :p

::aien:: said...

Lolly, of kos no 1. Saye pun baru create fanpage kelmarin. Tu pun baru 2 org LIKE nampak sgt ramai org tak minat belog kite. WAKAKA =)

aduka said...

suka hati..

fiezah91 said...

hoho..xda fanpage..kalo buat kompom xda yg like.. wakaka.. kalo miss olly buat ramai kot yg like.. hohoho

Ery Farieha said...

hehehe
ery ade
sila la like lolly
ai kan artis
wakakakaka

ayue said...

i xde pung fanpage cause takot xde org na like .
huahuahua ~~

Khairul Azmi said...

haha...bese la..nak jugak rase femes...
ok..xleh la nak jawab sb aku xde fanpages...yg adafan dinding je....buat sejukkan badan..
haha..

nabil_potter said...

argggh...saya baru 2 minggu buat blog..terasanya..:P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Oit. xpayahla terasa.

saye hanya mahu tanye *motip* je bukan menghentam Oke.

XD

deus X machina said...

terpulang la...sapa nak buat fan page buat la
tapi gua tetap tak akan like keh keh keh

Rara said...

Sependapat dengan Cik Yana.

oranglidi said...

loli! bila nak konbo? site ak kat atas u.m tu! buleh a tgk hang pakai jubah konbo haha

nina said...

haha..aku takda fanpage jadi tak tahu perasaan tu mcm mana..
ko bila nak buat weh? lalala...

maisyara Pot! Pot! said...

aku tak ada fanpages dan tak akan buat fanpages. rasa cukup satu jela kot. ngee^^

ezany said...

hambo takde facebook pun.. :'(

khairolghani said...

atas pemilik blog..kalau itu satu kemestian buat pembaca setia blog beliau,tak salah..at least ada tempat lain yg best buat pembaca blog tu nak hang out selain blog beliau..

cik lolly ada fanpage ke?

syahira ariff said...

segan la nak buat fanpage
takut tak ada org like
hehehehhehe

ciK LyndaWawa igUana said...

saye takde fan page....

bukan ade yang suke pun.......

ilek2 sudah...

Liyanaa. said...

ai ada friendpages je nok, tapi apahal entah fb ni bongok tak tukar mcm apa ai nak, pfft T___T lagi satu, ai kan artis, liyana jasmay pulak tu awww tak kuasa

// motip buat fanpages nak tengok ai lagi pemes ke, yu lagi pemes amboi amboi amboi KAH KAH KAH

ken said...

saya ada facebook page untuk blog.. untuk share blog posts dan update mereka la.. =)

KID LEARNS TO FLY™ said...

nak lari topik sikit tapi ade bau bau kentut pasal fesbuk hoho..

biasonyo apo yg pocik lihat kan..profile2 orang fofuler berblog bisonyo akan jadi taman...

taman apo?bukan taman sekodeng..taman link haha..dok caye gi tgk fesbuk kong bhaha..sian die tape die epi..



miss lolly a.k.a luvfareda tolong la wat fans page ghamai nak jadik kipaih-suseh-mamtik nih hoho

hakimfaridzul said...

hahahahahaha!!!!

best kot ada fanpage...

erk, aku pun tak de lolly oi...

bak kata kau, geli nyahhh!!!!

hahahahahahaha

mello said...

saya buat fanpage sebab:

#1 Saya nak promo blog/entri saya samada entri lama atau baru

#2 Memudahkan readers untuk bertanya sesuatu tanpa add personal fb saya contohnya bertanya tentang photoshop, blogging dll

#3 Saya mahu readers saya sentiasa keep in touch dengan blog saya sebab bagi saya readers la yang menghidupkan blog.

#4 Fanpage saya bernama Blog Mello's | Suka Dalam Serius Dalam Suka, bukannya di atas nama saya, oleh itu jelas lah yang saya create fan page itu untuk blog, bukannya atas kepentingan peribadi.

#5 Saya hanya INVITE rakan-rakan untuk "like" fan page saya hanya sekali saja, itupun tidak sampai 10 orang, yang selebihnya mereka memang like fan page blog saya tanpa pintaan saya, iaitu secara sukarela, oleh sebab itu, bilangan fans blog saya tidak ramai sangat, lagipun blog saya..tidak.. mantap.. hukhuk

#6 Saya tertanya-tanya, kenapa ayat-ayat saya di atas sedikit skima. kehkehkeh


p/s: lamo dop singgah jenguk cik lolly..hehe

Wan Perlis said...

aku nak buat fanpages meh la join

* mEsSy * said...

gud2!! ailaikkkkk..

=D

Pusher Aries said...

fanpages 2 ape..hehehe
lagi la takde kn sbb xtau...

acaPAWN7 said...

Saya tak buat fanpage sebab:

1) Mesti takde org nak add jd fans (ayat sediy~).
2) Malas nk monitor/urus 2 account FB (profile & fanpage).
3) Errr tak tau ape lg.

Hahaha..pape pun, buat fanpages untuk tujuan yg baik2 saje..bagi yg baik, mesti akn dapat yg baik jugak kn? ;)

cik helena said...

cikhel tade pon even cikhel populer..ke?hahahahh!

takde takde,,ntah tatau apa motip nak buat.kakakaa

y@n@ M!B said...

ai perasan artis so kena buat fanpage gak la...lalalalalala~ =p

EpoL ჌Madd said...

suka yang perenggan terakhir. :)

kodok hijau the ghost writer said...

takleg komen sebab tak suka, fb, twiter atau apa ke selain belog. dan suka lolly..uik gugup sebenarnya tgk lolly ni

lieya orange M.I. said...

berblog utk glamour, sgt tak sesuai..huhuuu

mr.syazwan said...

buat je apa2 yang dinda suke..

janji kite bahagia boleh mcm tu??

haha

PinQib said...

biasalah ler.. orng pemes.. xpa23 wat, ak like jer..


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Sapa nak elaun?



klik dg ads

@ien_R@z said...

miss lolly buat pasti berbaloi.. hehehe..

masing2 punya niat la kan utk apa fanpages tu.. hee

pepon.. all the best!

sugar2 kapas strawberry said...

xdop fanpage..malu nk wat..hik3

Hazzy Ishak said...

tak gheti mak nak berfanpage2 bagai nyahhh

dak eina (◕‿◕) said...

huhuhu tak nak buat lah sbb rasa blog dak eina tu xfemes!! ;)

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak letak sebab tak da fan...heheheh...

jom tgk wanita arab

thyYunx said...

fanpages???
muahaahah..
miss lolly..
pe tu??
i ad fb bdges jep..ngeee..
kdg2 xslh la kte nk rse femes ni..
lau dah 1x bke..bratus2 add..
pe mkneny tu??
femes la kan??muahaha,.,..
trase prasatantan jgk ler..ngeeee

Anonymous said...

x salah pun dia nak buat fanpages..
x kirala popular ke x.. yang penting x jual rupa dalam mencari folowers.

ZACK ENTRY said...

ayat anonymous di atas agak makan dalam..kehkeh



masing2 ada jawapan sendiri..ada juga baru seminggu buat blog dah buat fan pages..


<-- blog tak cukup bagus nak buat fan pages tuh..hehe





latest entry Ekspedisi Jelajah Gua - Episod 1 (Gua Sanding)

IntanBerlian said...

hehe aku pon nak buat lah fanpage. tapi aku bajet gile lah kan ada orang berminat..wahaha.

len lah ko lolly.

aina said...

ok sepuloh tahun lagi saya buwat hahahaha :)

noor afzan said...

loly..
saya pilih no.7..
isi tempat kosong.

tak ada fanpage sebab takde peminat.

ahaha~

Hamzah Ian said...

peduli ape orang cakap.. lu buat je la.. nnt gua like je.. hahahaha

encHIx laNDax said...

huhu~~nak like jugak!!mana nak cari ni!!huhu

Liliyuli said...

konon paling digemari oleh pemunat...hahaha

Wanie-san said...

fuyooo....
nk wat fan page ek??
pemes la u ni!nk ngorat leh??wakaka

ChiLaBaey's Spot said...

Ishhh..... isshhh.... Lolly... ;P

apis said...

bagus untuk kesihatan

Apis punye latest post:
Mangga Ad vs Nuffnang

sinagarimba said...

saya pun belum buat lagi facebook ni. tah bila nak buat tak tahu.

terima kasih bagi sokongan moral itu hari. saya pun dah tukar tagline laine. bukan lagi isu semasa yang dah basi. dah masuk entry sengal balik. happy-hapy macam lolly gak.

jom singgah my blog baca entry sengal

sebelas said...

apakah itu fan pages?

apakah itu fesbuk?

saya tak kenal pun semua tu..lalalalala

merahitujambu said...

muka i cm artis la...ngeh2..lolly jeles ek..kehkehkeh...fanpage??ramai ke nak like??ngeh2..

Kniedaz said...

fanpages? hoho..akak sangat ketinggalan kalau bab FB nih..bukak pun tgk member lama update jek..

Encik Psychopath said...

sudah terang lg bersuluh. sah2 nak mencapap blog kt fesbuk.

Encik Tikus said...

tikus tak buat pun. segan lah orang baca blog kita. HAHAHA ;)

CERITA LEBAT said...

ah!!..lu memang pemes pun..kalau gua jadi lu mau nya kopak nak approve sorang sorang fren request

black_mel said...

setuju...miss lolz mmg cute(eh..xde kena mengena lak)hehe..btul2...sepatutnya bkn fanz tp frenz..lagipun diorg reader bkn peminat..sy xde fb pun....huhu..

Mr feckry said...

gua tak mau buat

~ceRRy beRRy~ said...

x jumpa lagi fanpage lolly...
adeyhhh...

Amni said...

saya takde fanpages.. buat blog suka suki je.. hihi.. sebab tu blog saya tak ramai follower.. hehe...

zezebel said...

Kalau dah komen banyak gila macam ni, apa lagi, buat ler fan page. confirm meletup-letup. ehehehe....

Hamzah Ian said...

pesal lame tak update loly????????? smpai 80++ komen nih.. hehehe

enyheartsdiamond said...

eny yg mcm liyana jasmay ni pun takde fan page :p

Khairi said...

ada yg setup blog sambil2 setup fanpage utk blog hehehe.

afiqaiman said...

owesome..haha..nice entry