baby Miss Lolly dan Fahrin Ahmad =)

ekceli aii dengan fahrin ahmad dah bercinta sejak 5 bulan yg lepas dan hasil dari percintaan itu kami dikurniakan seekor anak yg comel hik hik hik. maaf semua aii lewat membongkarkan rahsia ini hahahaha! biasalah anak haram kan aii malulah nak umum wakakaka. baby kitorang ni kalau bahasa saintifiknya orang panggil *SUGAR GLIDER* dah 3 bulan aii tatang baby kami dengan penuh kasih sayang dan kemewahan. so penyayang kan lolly? HAHAHA.

meh meh baca biodata diri baby kami.



Nama: Vierra Vianca
Nickname: VV, Vic-Vic (dalam bahasa korea)
Jantina: Jantan *oke jantan tapi nama nyah kemain lalalala.
Umur: 5 bulan.
Nama bapa: Fahrin Ahmad ke?
Nama ibu: Lolly Luvfareda Gojes.
Makanan kegemaran: Buah-buahan, kuih-muihan, nasi-nasian semua aku bedal MIAHAHA.
Sifat-sifat keji: suke buat muka ala-ala manja *jatuh hati*, suka membuang hadas atas badan orang, suke main gigit-gigit tengkuk ala-ala lovebite gitu, suke tido menkangkang, mengamuk sambil lempar-lempar bantal kalau orang kacau dia tidur hei buruknya perangai anak aku sorang ni hei.
Impian: "semoga mama mencari isteri solehah plus cantek ala-ala tiz zaqyah untuk saye" sesungguhnya pilihan keluarga lebih afdhal wakakaka. "mama ingat tu, umur 8 bulan VV nak isteri tau tak cari shiap VV nak lari dari ghumah" huh anak-anak zaman sekarang kecik2 lagi dah nak ada isteri tengok mama ni 20 tahun tapi pakwe pun takde camane? *sila kesian*


mama, VV posing camni comei tak? VV nak masuk belog mama ni oke tak mama oke tak mama? ke mama nak VV pose cekci-cekci sikit kan kan pakwe-pakwe tinggalkan mama pastu terpikat kat VV pulak camane? *waklu melampaunya imaginasi anak aku ni KEH KEH KEH hei keturunan saper ni perasan betul hahahaha!*


Ghaaaaa!!! olololo sayang kejutkan mama iyeaaa. mama cubit-cubit pipi tu kan olololo tomei-tomeinya anak mama.


huh nak merajuk ah dengan mama selalu pergi dating dengan boyfriend pastu tinggal shaye sorang-sorang kat ghumah wuwuwuwu mencik mama mencik mama. =( olololo tomeinya anak mama cakap camtu alakuchikuchi meh mama tiom tiom anak mama ni meh sorry shayang mama takkan tinggal shayang mama ni lagi oke mama janji mama janji -___-


mama, VV pegang selipar mama dengan harapan mama tak keluar pergi dating lagi. VV tak shuke mama tinggal VV sorang-sorang kat ghumah. VV boshann tau mama


VV shayang tido elok-elok. EEEE tido membongkang camtu mama babap kan aaaaa. nanti shakit belakang shape cucah? kecian anak mama takde katil nak tido betul2 yea nanti mama goda sugardaddy-sugardaddy mama tolong beli katil kat anak mama ni yea lalala.


oyeaa oyeaaa dapat jugak pose ngan mama shaye yg canteklah sangat ni kan *pitam* oyeaaa oyeaaaa. tomei kan VV mase ni olooo olooo pandai anak mama posingggg oloo olooo.



sekian laporan untuk hari ini. oh yea tenkiu encik sebelas sebab sudi jaga VV seminggu :)


salam sayang,

94 FAHRIN AHMAD:

mcjust.lol said...

berapa harga anak lolly ni? keciknyeeee

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Sekarang dah becar dah =) Dah b0leh jalan dah.


Ngaaaaaaaaaaaaa^^

alinac lover said...

wah...ape haiwan tu

Afizz said...

eeeee....chomelnya binatang tu.... <3

maisyara Pot! Pot! said...

woit! ko bela kongkang?! pehhhh! jeles aiii... apak aku tak kasi bela menatang ni T____T

miss lolly a.k.a luvfareda said...

k0ngkang tu hapeeee mai?


wakakakaka :D

ProfHariz said...

Walalaweh... pelbagai adegan2 kuak lentang dan bahasa dilontarkan.. Alolo...

maisyara Pot! Pot! said...

entah ler honey. hahaha. aku tunjuk menantang ni kt apak aku, dia ckp menatang sejenis ni kongkang meh. ^^


and aku mntx nk bela menatang ni, dia tarak kasi. sadis =,="

x-po said...

busuk dop vv tu? hehehehe

Malu Ke Untuk Mengunci Motor Depan Orang Ramai?

KID LEARNS TO FLY™ said...

hahahaha..menatang neruk apokas ni?...



oke typo..ah malas nak edit haaha


tambah la lagi info nama saitifik:

nama saintifik: al-familae faredae lollyae dikotiledon

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Angiiiilah. VV ada sabun n perfume khas. Heeee.

KID LEARNS TO FLY™ said...

to maisayara (oke typo lagi,butang backspace xleh guna): kongkang?


oooo..memang ade lagu tentang kongkang..


miss lolly a.k.a luvfareda sila donlod lagu..



avidity-riang si kongkang..tp rock la sikit xcun kalo vv dgr haha





oke,terbagi dua komen lak =p

mv medi said...

sekor je ke? cari la pasangan kt dia tu ciann.. ehem dia menyusu lagi ke?

PinQib said...

man betina nyer. cept sikit ko dapat cucu lolly =)

ardinihumaira said...

hoh... ado anok doh.. hik3...

comey ah anok miss lolly...

ni anok encik no sebelas jgok ko? weeewwwiit ^__^

Aizat Shafiq said...

ni yang dengki ngan VV ni...
cik lolly tak nak tolong jage saye ke?...
ahahahaha

Hizami Rahim said...

wah.
comel jugak.
haha.
:D

Bro Framestone said...

bile buat nie he..23x

patut la nk ilmu pengetat huhhu

pe2 pun comey sume.. n moga doa untuk mama mu di makbulkan

p/s- eh nie mknenye bro dah jadi pakcik la ek

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

suri said...

selamat hari raya sahabat..
comel

..nak picit boleh nghee...

fiezah91 said...

nak curik anak miss lolly tu la..comel!

.sweet-ants. said...

haaaaleh la geng ngan YNAA OH YNAA

Ery Farieha said...

waaaaaaaaa

tomeynye lolly
ekekekeke

zool said...

eh.. pakai selipar minnie mouse le .. selipar sapa la tu agaknya?

arboqskii said...

cute...dua-duanya...wekkkks

||| PöJìé PööH ||| said...

Nama VV, xtahan!!
Meh la kiter berbesan.. Anak dara saya si Prada tuh dah tgh masak ranum nih.. Sian dia xjumpa lagi jantan utk dibuat laki..

Love,
PojiePooh Abdullah

black_mel said...

wah...terlalu mahal tupai terbang tu...sapa yg ada memang masyuk...dia manja x miss lolz?

APi said...

tomei ala tomato gitu..

~Miss_eiyDa ~ said...

oo bapak die 'Fahrin' ek ek.,..wah!!! sugar glider!! tomeynyersss ...rege len tahan mahal..huhu..nk pegang geli..comel2 kn..

oranglidi said...

aku bela tikus mondok je.. hehehe

Faarihin said...

kiutnya.. (^__^)
spesis apakah ini?..

/Dayah//Nurul/ said...

waw, hensemnya VV :) bg dia mkn bnyak2 nanti mama suka hati

Nur Hawa Mohd Zin said...

ingat kan betul...awe pernah jumpa fahrin dan bergambar..hehe

http://cahayawanita.blogspot.com/2010/08/aku-akhirnya-berjumpa-fahrin-ahmad.html

mohdhairihassan said...

LIKE =)

♥CIK SHA♥ said...

looo..bakpe name ye nyah sgt ni??ahahaha..

gile mahal kot menatang ni kan lolly??tak mampu kot nak beli..aku bela hamster je..tapi dah tgl seko..lagi seko dh mampuih..

eh??aci tak kite kawenkan je hamster aku si momo yg dh jadi janda tu dengan VV? kot2 nnt keluar anak comel..dapat cucu la kite..haha..

ZACK ENTRY said...

kenapa tak sepasang?macana dia nak berkapel bila besar nanti?? hehe

farhana said...

Alololo..tomeiii nya anak kamu lolly =)

terselit rasa xpuas hati dgn penggunaan nama Fahrin Ahmad di entry ini =P

Azmi said...

lolly boleh tak nak jadi ayah angkat vv merangkap sumai angkat lolly??
keh2

maCy said...

muahaha. gila-gila! ;D

hudhud said...

best ke bela benda ni ? mcm scary je huhuhu

Clara Emily Cancer said...

senang tak nak bela?
brp rm sekor?

PiNky@hEarT said...

auw! comel! ngeee~~

Sang SyaffeQ said...

waaaahhh...mata vic vic tu mcam mata ily la...

kelas gitu..hehehe

fatian athiea said...

sekali lihat persis hamster...



















senangke nak jge binatang sekecil ini?huhuuuuuuuuuu

ieQa sWetLuv said...

alolo sangat cumei ni yg tetibe bernafsu jugak nak bela suger glinder tp memandangkan kesibukan keamatan rasenye terpakse pospone lg niatnye tu huk3..


nama bukan main panjang, naseb bek pgil vv senang dia nak tulis nama gi skolah nty huahua

merahitujambu said...

comel jeee...muaah..geram...

tujuhhariseminggu said...

wah.. nama VV... wewit laa.. :p

tujuhhariseminggu said...

wah.. nama VV... wewit laa.. :p

Mr feckry said...

pelik gua ni, kenape tak dapat anak manusia

Hazzy Ishak said...

macam best je, nak bela sekor lah

Amni said...

Dia men2 plak... haha.. bahaya tu.. kalau sok2 kawen tiba2 kua benda tu baru tau...=P

MuNsYi SaMa said...

geli kot.hehe

y@n@ M!B said...

ghajennye bela 'anak' yg kecil berbulu-bulu ini..haha..x geli ke pegang? @_@

mcm dlm kartun 'the lion king' pon ada..ngee~

NICK IRFAN said...

sugar glidder dalam bhasa mlyu org panggl apa ek?? comel jgk...

noor afzan said...

holloh holloh..
comeinya VV.
Bapanya mana? tak nampakpun..
haha!

honey amour said...

comeiii dan serupa dengan ibunya....

Cik Jari said...

akak cantik,nape tak pegang VV tuh? cepat tgkap gambar sambil pegang VV...saya nak tgk niii....

hamzah ian said...

kah kah kah...

wei loly....












geli eh gua tngk bintang tuh..yekssss

~HANA~ said...

comelnyeeee... tapi muka cam skunk. hik3

~ceRRy beRRy~ said...

skandal abesss!!!
cumel!~

Lizzie Yasmin said...

alo lo lo comelnya... lolly beli ke?? bp ek?? tingin jgk nk bela benda nie.. comel sgt.. klu hamster dh biasa sgt...

afiqaiman said...

comel macam tuan punya blog gyahahaha

ciK LyndaWawa igUana said...

comel2....
sejak bile cik lolly n fahrin ahmad tido same ..
n boleh beranak anak tikus?
kuikuikuui...hehe

acaPAWN7 said...

Ngaa.. Canggih tol name die, Vierra Vianca..huhu :P

@juera said...

apakah binatang ini?tlg explain..hihi

Cik Yana said...

comelnye!!!!
die gigit tak???

Encik Tikus said...

BERCINTA THEN DAPAT BABY TUE ? BKAN KENE KAWEN DULU KE ? LAIN MACAM JEA. KEHKEHKEH

mier@merr said...

erk..tergoda...mama...shaye jd mnntu boley?

nurayunni said...

da besar ank cik lolly nie..kuat minum susu yer..

Aboet said...

Pic mencik laa ni,lolly.

Dee said...

boleh tak nak jadi mumy angkat untuk hamster tu..HEHE

Pandai mummy LOLLY jaga

meow kucing said...

kucing lagi best dan lagi comel

Anna Boleyn said...

yunk..kat mana beli. mahal tak? comel gile. :) amboi amboi...janta tp kadang kaler pink apecer? ni jantan kecelaruan geder ke ape? hakhak :p

shaye said...

commel nye, dy nanges tk miss ?! heuehuu

cEro said...

kata jantan, tp dah mcam betina dah diberi hiasannya..
hahaha

nina said...

kemain comel lagi anak ko babe..
sebijik macam aku..
lalalalala ;p

sugar2 kapas strawberry said...

bpe puloh sekor sugar glider tu?

saYe miEyra said...

haaaha
vv bin fahrin ahmad
sodap name tuh! bole wat mnantu :P

khairolghani said...

chumel juga menatang ni..berapa Rm sekilo?

Peminat Katie Holmes said...

name nak orang putih je.
bagi la name melayu skit.haha

Wan Gerrard said...

Wah, comel yer tuan die *pitam kejap =P best ada pets yang kecik comel
hehehe

hamzah ian said...

woi loly.. woi loly woi loly

Benrauf 2.0 said...

at my 1st glance, i thought it is a skunk!! sorry!!
very cute~~ almost as cute as my turtle..almost!

CzChooi said...

cute vierra

HonEyBuNNy said...

wahhh comei anak looly..mcm mamanya....hehehhe...tp mamanya lagi cantik....

zeila said...

tomei2 anak mummy ye...
macam mummy die gak..

darkbatman said...

comel gile.. mesti mahal kan?
tp xpe pompuan ne rajin bab2 jaga baby.ahaha

gadisBunga said...

cuba suh duduk dlm aquarium tgk? ok tak agak2? miahahaha

enyheartsdiamond said...

omg! fahrin curang dengan i! hahaha :D

tapi u dapat anak dulu.. im glad for u :D

lassiegewdix said...

comeinyeee !

Sophie Al-yahya said...

sugar glider ni comel lah..
macam mizz lolly jugak..
sesuai jd anak beranak nih.hahaha..

cik helena said...

ya Allah comelnyeee rasa nak bela jugak!

akubiomed said...

Anak dara sekarang bela benda-benda exotic macam ular sawa mana ler pakwe nak lekat. Tengok ular sawa pun dah lari ;-) Sugar glider kalau dapat kat anak saya merana sehari jadi arwah, kucing rumah jiran lari bila anak saya

HaFizRahMaN.com said...

wahahahhaa guling2 gelak baca ayat2 manja nie..hahahhaa

a-m-i-r said...

argh...sugar glider....nak bela, but takde masa...