PEREMPUAN dan MEKUP memang tidak dapat dipisahkan.

tapi saye tak suka mekup. tak tahu kenape maybe mase mummy saye pregnantkan saye die nak anak lelaki kot eh eh ada kaitan ke ahhh ikutsukahatilakiaiilahnyah.

ingat lagi mase aii umur 14 tahun dah mula teruja tengok barang2 mekup. tengok maybelline wow tengok loreal woww tengok katalog avon yg ada gambar perempuan bercolly pun wowww jugak pastu mula berangan nak beli gincu dengan benda yg bagi pipi jadi tompok pink-pink tuh. yelah kan mase tu semua kawan sekolah dah pandai mekup dan bergaya ecece hanya aii je yg kolotlahsangatcubapakaigincupunhabissampaikedaguwhatthehellbetul. so aii jeleslah dengan mereka. diorang kata KALAU PAKAI MEKUP CEPAT DAPAT PAKWE makanya aii harus harus harus belajar mekup hakhakhak!!!

so balik ghumah terus masuk bilik mummy godek-godek dalam laci cari gincu blusher eyeshadow celak krim safi semua tu. pastu terus pakai dengan teruja sekali sampaikan BLUSHER AKU PAKAI KAT MATA, EYESHADOW AKU SAPU KAT PIPI LALALALA ahh tak kira lantak asal cantiiiiik sudahlah matlamat nak cari pakwe ni hahahaha! *tak laku katakan.

gedegenggggg mummy aku buka pintu pastu kelip2 mata dia tengok aku miahahaha! pastu terus dipotpetpotpetpotpetnya aii ni ha *BUDAK-BUDAK TAK BOLEH MEKUP NANTI TUA-TUA MUKA ROSAK. KAU TENGOK SI SALMAH ANAK PAK MEON JIRAN SI BEDAH TU MUKA DIA DAH TAK CANTIK DAHHHH JERAWAT BATU 14 TAN. TU GARA-GARA MEKUP TIME KECIK LAGILAH TU ORANG HANTAR PERGI SEKOLAH SURUH BELAJAR KAU PERGI NAK CARI PAKWE YEAAAAAAAAAA?*


(dilakonkan semula) olololo camnilah kot aku mekup haritu. So kalerpul maaaa hahahaha!

makanya dari situ aku dah bertaubat. dah tak sentuh mekup lagi dah kalau kawan2 muka cantik sebab mekup aii kata *alaaaaaah diorang cantik sebab mekup, aku pulak cantik semulajadi ape nak heran?* gila tabolehbelah ayat ghase nak maki-maki je hahahaha!

so dari saat itu sampai sekarang AKU TAK SUKA MEKUP. kalau mekup pun soft2 je tu pun merungut *hei kenapalah aku kena mekup kalau tak mekup aku tak cantik ke pastu kalau pakwe lari camane haihhhhhh*

gila panjang alasan aku. tapi betul semua tu. bye.


p/s: korang semua sila kaitkan pic dengan entri ni pastu paham betul2 oke. stress aku bace komen2 korang hakhakhak!!!


salam sayang,

115 FAHRIN AHMAD:

ChiLaBaey's Spot said...

Dah macam aiskrim padle poplah Lolly... Takpe2 janji cantik.... Selamat hari raya.... ;)

shima said...

tengok owg make up sume cantik cantik,bile aku make up cam haram.haha

Anip™ said...

cantik gmbo tu..warne2 warni..meriah kalau pakai cmni wktu rye..hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

macam mak bedah je pic tu hahahahahaha!!!


*wekkkkkkkkkkkkk*

suffer8zine said...

kussemangat :P
dasat :P

GRuNGe said...

Mak aih, banyaknya kaler dekat muka. :P Pakai krayon ke water kaler ni Miss Lolly.

amirahsamat said...

muke dah cantik la akak x mekap pun .
:)

::ienafazlyna:: said...

hmm..ai memng xleh nak berpisah ngan mekap..tiap2 pagi amik mase at least 10minit semata-mata nak mekap jek....padahal tgk2 same jek rupe muka tu...

Cursefinger said...

perlu ke makeup ? makeup sikit2 cukup. ta payah nak colourful. nak makeup colourful, apply jadi badut sarkas. teehee. :D

APi said...

padle pop..
padle pop..
super super yummy..
^^

syahira ariff said...

a ahh
betul
sis lagi cantik kalau tak mekap
nnti bersanding nnti,tak payah pakai mekap la
hehe
-______-!

KID LEARNS TO FLY™ said...

tape2 tempek la pape...aii terima uu seadanya kihkihkih..

engkau tibaaa bagaikan pelangiiii..lagu sudirman

ciK LyndaWawa igUana said...

anda memang dah cantik..xpelu mekap dah..=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Hahaha.

weehhhh tu dilakOnkannn smula. Aku tak mekup camtulah. Isyk korang nih.











































































































wakaka!!!

Nur Hayaty said...

hahaha...napa den nampak aisyah 50 sen kat gmbr miss lolly..hikhik...lalala ..=P

nabil_potter said...

sungguh colourfull..auw!

Afizz said...

Miss Lolly tampak lebih menakutkan dengan mekap :P

Afizz said...
This comment has been removed by the author.
fiezah91 said...

alamak!! terkejut jap.. ehehe.. :P

LORD ZARA 札拉 said...

hahahaha~

comel kentang la yang!

ZACK ENTRY said...

wahh!!!kalerpul la..biwu nyer mate ia..(ayat gedik tahap gaban) hahaha


mereka-mereka(pakai make up) ini tak boleh ditegur, nanti melenting..lalalala


Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin..=)


latest entry cerita malware menyerang blog

Azmi said...

Aii pun tasuka mekup.
Kah3

starzieti said...

mekap ke, xmekap ke, klo da cantex ttp nmpak cantex..:)

zool said...

memang tak sesuai la lolly mekap camtu. simple2 dah cun dan ramai org tergila2 kan dah..

nina said...

haha..ko memang kawan sejati aku la babe..aku ingat la aku sorang tak reti pakai mekap tu bagaii..hahah.

maisyara Pot! Pot! said...

honey, u tak perlu make up dah lawa meh. hehehe. :)

anak abdullah said...

kah kah kah kah kah kah

kah kah kah kah kah kah

kah kah kah kah kah kah

kah kah kah kah kah kah

kah kah kah kah kah kah

kah kah kah kah kah kah

kah kah kah kah kah kah

PinQib said...

lawa lah lolly!!!!!!


Latest entry di:

Jenis mamat dibenci perempuan ><
Mainan genius dari Japan

De'din said...

haha..
dedin x minat pompuan make up tebal2 ni..
kdang2 nmpak cm badut ja..
hehe..

btw, follow lolly

mohdhairihassan said...

kalau laki pakai mekap cepat dapat makwe tak?
gile panas soklan nih! ;p

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe make up bagi muka tak nampak pucat lesu cam mayat...huhu..pakai simple jerk..celak, bedak, lipstik..kalu rajin pakai eye syadow..

HonEyBuNNy said...

cik loly xmakaup pn dah cantik dah...hehhehe

ardinihumaira said...

dni suka mekap kadang2.. tapi lipstick dengan eyeliner tk buleyh tinggal ;p

maCy said...

tak suka make up. tak suka shawl. sekian. haha

EpoL ღMadd said...

WoaaA! Kalerpul. ^^"

hamzah ian said...

loly

hamzah ian said...

loly

hamzah ian said...

lolyyyyyy

hamzah ian said...

lolyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

hamzah ian said...

loli

hamzah ian said...

loli pop

hamzah ian said...

loli pop eskrim batang

Pinky Pixie said...

org yg x cntik kne pakai mekap supaya nmpak cntik. hekhek..
incik lolly kacak xperlu mekap lorr, sbb mmg sjak azali da kacak.. putih suci. ape rahsianya.. hehe



























bg la resepi sikit.. hehe

~ceRRy beRRy~ said...

seksi bibir tuh!!! :P

Anastasia Ann said...

haha!

azureEn said...

perghh muke tu dah puteh gebu-gebu uuu mmg laa tayah mekup. kite nie duk laah tompok sane sini dah macam kuceng name tompok :P terpakse lah pki mekup. tapi jerawat 1tan je eh. yang 14 tan tu cmne lah agak nye. XD

sebelas said...

ingatkan clown mana ler terlepas tadi...

































hohoho............

arboqskii said...

make up cantek2....tp perangai x semengah nak wat per.....hehehe....
yg penting...hati mau baek...)))...org ckap bkn sy ckap...haha

Adam said...

make up mesti kena gayanya kalau x muka lawa nampak kusam.

dah jadi make down. mcm gambar kat atas tu. hahaha. tak macam lolly pop dah.

sama macam paddle pop

hahaha..

acaPAWN7 said...

"Paa-ddle pop.. Paa-ddle pop.. Wow, super dupper yummy!"

Hehe..wah, colorful tol lolly~ :D

Anna Boleyn said...

hahahahah ha'ah lerr miss lolly. macam eskrem paddle pop da. kikikiki.
ala.. u da cantik x ya mekap2..

Aizat Shafiq said...

wowwwww....
so colourfullll...
hahahaha

@juera said...

tp kn pakwe ak x ske lak ak pkai makeup..dia kte lg lawa klu natural je tnpa makeup..hmm..

abang ensem said...

inilah gambar paling fotogenit yg pernah aku tengok.. hahaha

ken said...

tapi make up sometimes sangat deceiving lah.. haha =P

cEro said...

org dah cantek, takyah mekap pon ttp cantek....

Saed Ramadhan said...

i suka natural beauty.. paling tidak pun aweks yang makeup nipis nipis..

ezany-kun said...

tebalnya mekup.. hehe..

~HANA~ said...

tak payah pakai mekap. kalau jadi cantik sebab mekap macam menipu pakwe je. nanti da jadi suami dia terkejut tengok muka sebenar kita. biarlah dia terima wajah sebenar kita seadanya..







heheheh...

Ampuan Awang said...

Tak perlulah nak menacap warna berlebihan kat muka, dik. muka dah elok sangat tu.

Mr feckry said...

gua dah cuba pakai , memang tak lawa. so gua pun turut bertaubat

Mohd Naim said...

saye pun masa kekecik akak2 suka make upkan siap bagi pakai gaun diaorang lagi...huhuhu!!!

nasib baik aku bila besau xjadi aww...

♥CIK SHA♥ said...

weeeewiitttttttttttttt..cantik mekap lolly..hak3..alah..tak payah la mekap2..pakai bedak setempek sudah..comel pe??hik3..


lolly tak mekap pun takpe..dh mmg cantik..*ayat bodek..^_^

khairolghani said...

adalah lebih baik tak ber make up..betul la apa mak cik lolly cakap tu..make up ni dikira macam menipu juga kan..

Amni said...

saya tak suka make up<<<<<< alasan! ekekeke... padahal tak reti nak make up.. hehe...

merahitujambu said...

ibu saya ex mak anda...bila tengok ank simple2 jee..pastu org ckp..mak ex mak andam..tapi ank x reti makeup

Sang SyaffeQ said...

makk aihhh,rainbow dimuka anda!!

btul2 kalerpenuh!!

sangat mengelikn,,buruk buruk buruk!!

tiafazunia said...

makeup chantek, tak makeup lagi chantek, natural beauty katekan :))

ProfHariz said...

Natarul saja ko bha.. ehee..

cLoud9 said...

lollly xsuka mekap.sb lolly xpandai mekap.
nanti nanti da pandai hmm xtaula setiap post mau letak sume gamba bermekap.
huhuhuhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Errrk.



kOrang ni komen macam aku mekup camtu betul2. Pic tu just kidding Oke.



AISHOO.







































































*gila pasrah*

cik helena said...

aku suka mekap tapi tak reti boleh tak?hahaha!menciklah!nak cantik jugak!wakaka

ok macam eskem pedelpop aku nengok tapi masih ayu!

cLoud9 said...

hehehhe bukan pasal gamba tu jek. tu ha statement xsuka mekap tu.hehhe

cube blaja mekap natural mcm JLO.cantek hape.try try.hehehe

Clara Emily Cancer said...

makeup tu tak salah kan.
tp ramai laki yang kritik.
konon muka makeup la.
kalau cmtuh hapuskan je la makeup kt dunia nie.

tujuhhariseminggu said...

walawehhh...
cam eskrem tiga rasa... :p

are_nyss said...

kadang2 pmpuan mekap sbb nk ase konfiden..kikiki..;p

SweetyMui2 said...

cam pelangi je mekup cik lolly..hakhak :D


conteng sikit2 tu ok la kalau conteng banyak nanti time kawen xcantek..kan kan :)

Encik Psychopath said...

fahrin ahmad rimas tgk pompuan mekap. renung-renungkan...

beLLa said...

sangat menyerlah mekap kmoo. ngee~
muka suci macam kat header 2 lagi natural taw.. ;)

y@n@ M!B said...

sy juga xsuka mekap dan TAKRETI mekap! natughal beauty adalah terbaekk! lalala~























tp ada satu ketika ai terpaksa mekap -___-'

* mEsSy * said...

mekup, penting kowt noh.. haha..

D

alinac lover said...

cikgu mekap ai ajar..suh pakai lipgloss plg koman..even p sidai kain je pon! aww~ bole ikut ka..haha

gadisBunga said...

masyaAllah mekapppp!!! dah pi basuh sekarang!!!

Wanie-san said...

wei lolly!
xcaye la aku!
hang mmg suke makeup la!hahaha
asal xpakai gincu kat mata aje?
xpon kat pipi..hoho

cikCOKLET:) said...

perghh! lolly meletopp!

hehehe. selamat hari raya :)

p/s : ye ke tak buleh komen?

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

saya suka make up
hehe
kalo xmake up muka pucat cam mayat..
hehe

MOFASAD said...

muka ang dah macam wang maimungah

ayue said...

lolly da cantek !
xperlu mekap sume uh . hoho .

a little less conversation said...

gila kacak sungguh ko..tergoda weh..haha

a little less conversation said...
This comment has been removed by the author.
enjelinajolipit said...

member gua masa 5 tahun kata, kalo pakai lipstik masa kecik2 nati besar bibir hitam...



gua pon pecaya.....

fatian athiea said...

ye ke jran hang ada nme mak bedah?hah..


aku xleh imgne kalau pakai eyeshdow kat pp..














if blusher duk kat mte,ok lgi kot..


































tapi..
besenye..llki ni..
xpndang la kalau make up tbal 4o inchi
















macam
















hantu jerakung.







































mnakutkn..
xyh la..
neutral is baeutiful:)

MR. MIND said...

ada keje kosong jd badut, hehehe

Khairi said...

dah macam ikan guppy dah oit. haha. tak seswai.

Sang SyaffeQ said...

pasrah la semungkin yang termampu..

hafizmd said...

solek molek..takyah tebal2..takut lelaki tgk..hohoho

selamat hari raye yer..:D

♥ shiMawar ♥ said...

xpe..kita pempuan kena percaya pd natural beauty.. :)

(ayat pasrah utk perempuan yg TAK reti bermekap seperti aku..sob2..)

mr.syazwan said...

GINCU tak boleh di pisahkan ngan girl2..

JAY said...

tak minat perempuan bermekap.. hoho!

hamzah ian said...

wei loly.. grrr...

hahahaa..

bile blog aku nak ade kat side bar ko eh??

Pusher Aries said...

sape nak cntx...mae pusher make up...hehe

Amirrah Zawani said...

i pun x suka make up..
natural beauty all the way :)

Bro Framestone said...

awat la adik kesayangan bro nie wat muka cam tue...

hilang comeynye sekejab he...23x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

cLoud9 said...

loly pandai mekap cuma xsuka mekap.hehehe

samerla kiter.hehehhee.

bezanya kiter tringin nk mekap.tp xtau bila nk stat.tgu lepas kawen aci??

lolly pon kalo kawen dgn fahrin kenala sentiasa mekap kan.heee

awien said...

cantik makup..colorful gitu..Jom singgah my blog...nak order choc pun boleh..shawl cantik2 pun ada.Heheheh..(TEtiba je kan?)...just to promote =D

relevan said...

Mekap tebal2 macam kuih lapis..wakaka!

enyheartsdiamond said...

eny pun make up ringan2 je.. blusher pun tak pandai pakai :D

Sharinginfoz said...

memang tidak dapat dipisahkan ya, jangan berpada2 sudah le

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

asal bahgia mekup la tebal mana pun...nice

Ery Farieha said...

alalalala

lolly mmg chantek naturally

ieQa sWetLuv said...

tulus dari hati, nampak macam clown sikit la hak3..


natural beauty is the best



mintak mahap zahir batin lalalalla~

noor afzan said...

masalahnya tunang sayapun tak suka I mekap.
camne tuh?
tingin gak nak pakai celak sikit tapi dia kata nanti mata I jadi lagi besor. terjojol nanti.
kuangasamjawasungguh!

p/s : dia kata mata dah cukup besor takyah pakai celak, eyeshadow bagai.

haway mutasawwil said...

comey xmekup pn.ke gane?.hu2

akubiomed said...

Anak dara sekarang kalau yang pakai make up tuh tebal sangat sampai bersisik lapisan mekap ada pulak yang datang ofis dengan muka pucat takut pun ada

CINTA HATI said...

salam...im new reader..:) t free2 ley x miss lolly bg tips makeup. sometime tgk org len makeup cun je. tahan sampai petang lak 2. teringin gak nk mcm 2..plz.tq