Dear bloggers,

kepada blogger yg menjadikan belog sebagai sumber pendapatan, JANGAN KONDEM mereka yg hanya menjadikan belog sebagai hobi di masa terluang dan juga luahan perasan pemikiran semata2 . tak semua blogger tengok trafik hari2 tak semua blogger buka web nuffnang or innity hari2 sebab nak tengok earning mencacak atau tidak.

kepada blogger yg menjadikan belog sebagai medium suka-suki sahaja, JANGAN KONDEM mereka yg menjadikan belog sebagai salah satu punca rezeki mereka. Biarlah kalau diorang nak tunjuk trafik ke earning ke sebab itu kan pencapaian mereka. pelis jangan irihati pastu buat entri benci ah benci ah benci ah dengan si malaun tu tunjuk trafik je kerja dia.

TOLONG RESPECT.
masing2 ada tujuan. masing2 ada pendirian. tak semua orang bercita-cita seperti anda. TQ.


p/s: sangat muak dengan entri2 perli memerli camtuh. whatthestupid!



salam sayang,

125 FAHRIN AHMAD:

Zulfahmi Abidin said...

betul tuh..ape2 pon back to basic.nie blog kite.suke ati kite la nk tulis ape.hehehe

n a d e a said...

betul3. saya setuju ;))

nabil_potter said...

betul2...saya setuju..aiwah(bahasa arab)

Mr feckry said...

gua sokong

PinQib said...

ak oke dua3... huhu... bb smua niat utama lua pndpt lolly

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Kasih Hingga Mati
Teka movie
Shoutbox hello kitty baru.

lassiegewdix said...

yeay !!
lassie sokong ande :)

Cik Bulat said...

betul2. sokong cilolly. hehehe. nice post. yah

zool said...

betul2.. masing2 ada cara dan objektif tersendiri.. kalau tak suka chow je.

Aduka said...

siap ada club ag kt facebook..
hahaha..

LORD ZARA 札拉 said...

mana like button sayang?

mana?

hehehe~

aku nak LIKE berjuta2 kali~

ProfHariz said...

Coretan daripada GG.. xmo ganas2 naa.. Itu yang penting saling respect sama sendiri... Kalau nak org respect kita maka kita respect mereka kan?

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Kawe pun hendak menulis entri beunsur metofora begini. Tapi kesukaan entri cik loly yang ni. Nah ambik 2 kupang beli choki-choki!

acaPAWN7 said...

Ya betul..lain la kalau blogger tu jenis 'copy paste' entry orang lain tapi dia lak yang dapat traffic lagi tinggi gila.. Itu memang nak kena maki kot, hehe..

mcjust.lol said...

tolong respek blog kite jugak!

wahahhhahaahhaa=D

HonEyBuNNy said...

yeahhh..betul tu...hak msg2...~~~sokong~~~

Encik Tikus said...

actually kan lolly. banyak jugak blog rage2 macam nie yang en.tikus jumpe. *bukan blog lolly

FarhanaDr said...

Wessss shayang.. Aku skang pon dah jarang berblog.. Aku nak treat sebagai hobby sbb snang nanti aku dah keje 24 jam, takde laa rindu gian nak berblog.. Kikiki..

deus X machina said...

Perli memerli adalah hakmilik setiap insan


kah kah kah

KID LEARNS TO FLY™ said...

jolo doh tu kak kito oyak..kawe setuju benar la..

tamboh2 lagi kawe sebagai blogger tak di undang ni...

masing2 ado stail masing2 so..apo saloh kito make samo2..

bak kato singh dale cito seniman bujang lapok..

'geleng palo'
dia punya nasib dia makan,awk punya nasib lu makan..apa salah makan sama2..


sekian,sy yg benar.

SyerAgh said...

arahan diterima

shasha said...

thanx lolly!

sgt setuju.

rimas dgn certain ppl yg bajet bagus.
asek nk kondem blog org ja keja nya..

twinkle twinkle said...

SOKONG :D

Azrul Hisham said...

sokong2x!!! :)

Mat Gebu said...

Betul2....itu hak individu..

Nur Hawa Mohd Zin said...

betul..betul...jangan KONDEM..bagi pendapat boleh

Aizat Shafiq said...

sanggggattttt setuju....
=)

Maizatul Akma said...

perfect statement miss lolly :)

afiq aiman said...

jgn la mrh2 miss lolly...hormat menghormati satu amalan mulia..anda tergolong dalam group mna miss?

maCy said...

ntahnye. sukati depa la kan~

NirzaShah a.k.a Shahazrin said...

erk... kesian kita eik.. saper tu..

APi said...

respect!

nurayunni said...

sokong!!!

arboqskii said...

kalau cm nie, saya calonkan lolly sbg presiden..erkk...hheheheh

Sharinginfoz said...

betul tu saling hormat menghormati tapi jangan gunakan kebebasan berblogging untuk buat something yang tak betul

delarocha said...

betul betul betul, semua org ada hak untuk buat apa yg mereka suka

MR. MIND said...

MM kategori mana ek???huhuhu

al-lavendari said...

Saya sangat setuju .. biarlah sesiapa saja hendak berblog mengikut cita rasa sendiri ..!

BEN ASHAARI said...

bukan saja dalam dunia blog .. dunia realiti juga begitu ..

sugar2 kapas strawberry said...

hoh..yolo2..btl tuh..bia lah demo nk tunjuk gapo pon dale blog..masing2 hok naip tu gak..kekeke

meo188 said...

erm.. ya betul...

setuju gile!

meo blogger suka suki?

suka lolly ade lah... huhuhu

ciK LyndaWawa igUana said...

hidup lolly hoyeh......
hahahah

honey amour said...

i loike ...!!!

miss cloudy said...

yeahh sangat setujuuu..

budak_nakal said...

setuju..haha :)

♥CIK SHA♥ said...

perfect!!utk 2-2 golongan ade..hehe..saye setuju sgt..betul tu tak baik kondem2..masing2 ada intention tersendiri kan..kalau tak suke diam sudah..tak payah nak 'meludah' sesame sendiri..betul tak lolly?

sebelas said...

wajah manusia nie berbagai..
kadang ade yang paham pn buat tak paham pasal nak puaskan hati dia..


sabar erk darl.

nursarah puteri biru said...

aku pun dah muak dengan entri perli memerli. tolonglaahhhhhhhhh!

Sophie Al-yahya said...

ntah.ade pulak org suka kondem mengondem ni.rileks2 je dahla mcm mizz lolly kan..

@juera said...

i stuju kate2 u lolly..
itu kn hak masing2..
so what nak kondem2 org?
mcm diri dah perfect sgt..
hormatilah satu sma lain..
bru la best berblog..
peace no war!=)

JelinaJoli said...

ada yg buat blog sebagai sumber pendapatan, dan jgn kondem mereka yg jadikan blog sebagai sumber pengkondeman. yeahh!!! hahahahahhahaha

kaka said...

lolly, tunjuk la sikit trafik ngan earning blog lolly nih...haha..

ish malu la camni said...

wow, rajin dah tu takde keje siap buat entry kondem heueheu :P

maisyara Pot! Pot! said...

semua orang baca blog kita. Tak elok lah buat entry hentam blogger sesama sndiri. Tu dah tunjuk sifat buruk kita.


But sometimes aku suka baca entry blogger hentam blogger. Hahahaha ^^

eykameow said...

i setuju u olssssssssss :)

NuR 'aQiLaH said...

kalo dah nak kondem2 x payah r masok jelajah belog org. ciskek beol mereka itu . . .

*emotional nii.huu

black_mel said...

setuju...sesetengah org suka baca kisah harian dan sesetengah orang suka masuk berdasarkan keywords so masing-masing ada peminat tersendiri....

p/s:minat blog pink ni..hehe..

* mEsSy * said...

S E T U J U K !

kella said...

yess respect each other..

noor afzan said...

tak penting pun nak perli2 orang.
buang masa je kan.

ardinihumaira said...

muah muah misslolly ---> errkkk ni muah bukan lesbian tau.. ini gaya gay. miahaha ;p


jolow tu misslolly. tokkey nok cagho hal oghe. tok suko gak tok payoh baco. ibaghak tok bghehi makey budu, tok payoh la duk ngadap budu. doh tok suko baco blog dio duk trafik trafik tok payoh baco. hok tok bghehi baco oghe blog hal peribadi tok payoh baco. gi baco hok mano demo bhgehi..


wahh kawe bghehi mena ngepek kuk klatey tok tahu bakpo. spesis makey budu mugo. waka waka ^___^

hugs!

nina said...

aku setuju ngan ko babe..

Pinky Pixie said...

setuju! setuju! setuju! hekhek.
tp biaselah, ade je mnusia yg x puas hati dngn kjyaan org lain. tu yg dok kondem mengondem.. heuuu~

merahitujambu said...

th xpe..ada jee kedengki diorg

cik helena said...

bukan semua org suka kite dan bukan semua org tak suka kite .kan?

ok ngantok lah lepas makan ubat selsema ne.nak tido bai!muah!

Mama JnJ said...

sangat setuju dengan entri ini

Nabiel said...

nbiel bt cmtuh tk lolly?
tkde kn?tkde kn?hehehe..=P
mgkn dorang tuh hebat kot smpi bleh memerli~hehehe

ezany-kun said...

suka sgt jaga tepi kain org.. hehe..

Bro Framestone said...

bagi blogger baru.. hormatilah blogger lama even korang lagi popular or masyuk

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

~Miss_eiyDa ~ said...

betul3....setuju ngan cik lolly..lantak kan aje..

mrnamie said...

aiyok lolly marah... hehe

Luth Textile said...

sama la kita

NiZaM Limited said...

kepada cik luly..

jangan kondem saya..uwaaa..

hehe..=p

EpoL ღMadd said...

Seperti biasa,
kamu sangat adorable. ^^"

fndrocka said...

salam syg utk semua blogger

Chak! said...

Sangat setuju dgn cik lolly. Hormatilah pendirian org lain wpun kita x suka.

Amir Said said...

sokong sgt2.
respect each other please..
kalau x suka ssuatu blog tu, jangan baca.. kan2?

natasha MDG said...

yup! setuju sgt!

Wan Gerrard said...

Orait, jangan busuk hati kat orang lain ^_^v
Lolly comel =P

aZLiNa aZiZ said...

Tak suka! Tak suka dengan cara kondem2 tu.

Peace, no war :p

Faarihin said...

setuju.. setuju.. setuju.. (^__^)
abang fahrin kata... satu entry yang bagus miss lolly..

hahaha.. =P

Diyanarghhh said...

ini saya suka dan abang fahrin pun suka

like banyakbanyak =D

nurayunni said...

btl2..sy sokng 100%..

enyheartsdiamond said...

sayalah tu yang luangkan masa sbg hobi dan tak fikir ttg trafik langsung.. sayalah! :p

IntanBerlian said...

dah takde modal lh tu lolly. tu kondem orang lain.

hamzah ian said...

loly gemok..

adakah ini statement membenci???

hahaha...

jalanjatuh said...

simpel
telus
dan
aku setuju!!!
hahahha

cEro said...

walaupon entri simple, tp sgt bagus!!!
sila respek...
jgn tunjuk otai..
sape2 pon same je...

Amni said...

hehe... so far tak jumpa lagi blog yang perli memerli.. saya blog ikut hati saya je.. ekekekek...

haway mutasawwil said...

entry tulus ikhlas dr lubuk ht kak lolly n.huhu

aliesha kirana said...

btol btol btol... tp AK pn xtau AK kategori mane..hahaha..kategori tgh2 kot..wakaaka~

Zezebel said...

Salam kenal.
Betul tu. Masing-masing perlu sama-sama menghormati satu sama yang lain.

Anna Boleyn said...

errrkkkkkk?

aikk! lama tak usha2 blog isu ni lak timbul? huhu jgn dengki dengki sebaliknya bersaing secara sihat. :)

Anna Boleyn said...

errrkkkkkk?

aikk! lama tak usha2 blog isu ni lak timbul? huhu jgn dengki dengki sebaliknya bersaing secara sihat. :)

athirah said...

btol tu... hahhaha... jgn judge org ske ati...

ahmad endo said...

hahaha.....miss lolly dah marah...hehehe

Kie-yu said...

setuju!

INTANKUTERPILIH said...

betul tu lolly...kadang2 ada pulak yg siap sound kat wall fesbuk lagi...mcmla dah bagus sgt kan...

L.O.V.E hUnTeR said...

memetik kata2 abg eq

"Blog kita suara kita"

jd psetankan mereka2 yg bdengki..huahahah

CzChooi said...

hahaha haters mmg camtu.. dengki.. buat rilek je!

Squtopus said...

Blog leh dikatakan mewakili peribadi kita.Dulu orang kata kerana mulut, badan binasa. Sekarang kerana blog, badan binasa. hehehehe.

touya said...

Biar betul !!!! Lolly berfikiran matang ????

Dewi Kumbang said...

wawawawa tau xpe. biaq pi depa la nak tulis hape. dengki ngn org tu, dengki ngn org ni. tah pape je. boom kebabowww baru tau.

NAJ HEBAT said...

betul tu musyuk...


behlog aku... bukan tempat nak cari duit.. jgn la sibuk klik-klik. aku tak paham.. and aku tamau paham..



aku suke blog aku. walaupun blog aku kosong sajaaa...


bangga beb!!

fatian athiea said...

sumpah gua sokg lu...



lately ni..
gua nak jugak tnjuk nuff gua..
tapi xbyk cam ben ke..
or owg len..

tapi dorg xloket nak share cner dorg dpt kot..



trimas

syahira ariff said...

hiba dgr perkataan nuffnang
hiba sbb tak pernah dpt cash out
sooobbsssss.
T_________T

Mr.Amni said...

Betul! buat ikut masing-masing la kan... sukati la nak buat macam mana sekalipun.. yang penting.. enjoy! yeah..

Azmi said...

entah i pun tak suke..ngeh3..
i buat blog sebb suka-suki plus nak dpt earning sampingan..adil kan??

Pusher Aries said...

Agree...huhu

Ery Farieha said...

betol tu betol !!!!

fatenhjikhsan said...

setuju.!!!!
tapi macam mane plak dengan seseorang ni menjadi kn blog sebagai medium memaki hamun,mencaci orang???

eiela said...

betul, semua orang ade sebab masing-masing berblog. yang penting kita enjoy berblogging.

~ceRRy beRRy~ said...

agreed!
menyampah tgk blog tarik2 rambut nih!
haihhh!

y@n@ M!B said...

sgt serius entry kamu ni..hehe..xde lawak² dh eh =p

xleh harapkn org len berfikiran mcm kita..masing² ada pendapat sendiri..=)

taqie said...

haha..mcm2..tp ai setuju sama kamu cik lolly :)

Rara Nasiha said...

sokong. kondem2 orang tu, ingat bagus sangat ke. wahh.

JAY said...

paku dulang paku serpih~

Peminat Katie Holmes said...

betul2.
gua ada setuju jugak.
gua tak pernha pun usha trafik.

Sharinginfoz said...

memang betul kita kena saling hormat menghormati

Perkahwinan Sheikh Muszaphar dan Dr Halina

Linglung said...

biasalah tu manusia..tak boleh tgk org senang sikit..ye dak?

ciK LyndaWawa igUana said...

meh nyanyi untuk saya meh...=)

aman_arab said...

setuju..terbaik punya..

l y n n a s h a a r i said...

1st time singgah di belog ini.sgt menarikkk ;) feel free to jenguk2 my belog too ;)

Mohd Isa said...

aha, sapa kondem sapa ni. meh tunjuk kat saya, biar sy jentik skit telinga dia...hehe

Legasi Piston Pecah said...

blog utk kongsi sesuatu informasi tidak kira apa jenisnya...juga disamping menjana pendapatan sampingan....

ytekecik said...

Betol betol BetoL
Bila la melayu nak maju kalo ada rmai ada ijazah P.H.D (perasaan hasat dengi) ni