siapa ada simpan VIDEO-VIDEO 18SX?

terkejut kejap.

budak ni baru berumur 10 tahun. ada henfon mahal siap ada kamera video bagai. oke budak2 sekarang kan canggih aku dulu kuno. FINE pasrah kejap hakhakhak.

sekali bila buka henfon die.

video blue2 sky penuh satu memori. gambar awek-awek korea seksamatamemandang juga berlambak -___-

hei budak2 zaman sekarang mengucap panjang aii nyah.

L: ni henfon akim ke henfon sape ni?
A: henfon akim. abah bagi.
L: dah ni gambar video ni semua akim dapat kat mane?
A: bluetooth dari henfon abang.
L: #%^&*%$#@^&

so papa mama sekalian kalau ye pun nak menteknologikan anak2 berpada2lah oke. budak 10 tahun bagi henfon setanding blekberi whatthehell baik kau bagi kamus elektronik ecece feeling ibu mithali kejap hak hak hak.

kalau aku jadi mama esok2 aku akan check setiap saat henfon anak-anak-anak-anak aku. biasalah aii kan ibu pengongkong MIAHAHAHAHA suami aii apatah lagi bunyi je mesej2 masuk kat henfon die *EHEM-EHEM ABANG SAPE YG MESEJ ABANG TU* jeling2 sinis gitu hahahaha!


terlupa nak rotate wakakaka ah lantak.


tapi kan esok anak2 kita camanelah agaknya. huh mintak simpanglah. amin.



salam sayang,

108 FAHRIN AHMAD:

Mohd Sukur Ibrahim said...

hahahaha...xde simpan dalam hp..simpan dalam laptop je..
joking..

Hariz said...

Amin.. Nanti kat anak kasi pakai fon 3310 sudah :P tak pun kasi iphone xde memory card.. Okey x?

puteriqaizyan said...

ish3,,bhye tol..

hah.tang nak jadi mama pengongkong tu baguih2..haha.

tang laki yu pulak,lagi baguih berganda2 ..hehehe :p

Ery Farieha said...

fuhh tau xpe kan lolly

anak2 kita nanti lg la mencabar nak besarkan diorang ni

huhuhu ~

nabil_potter said...

mulai esok, kakak2, abang2 buat spot check nset adik2 ok..

zool said...

cabaran masa hadapan lagi besar dan mencabar...tu le payahnya teknologi yang makin maju

Wan Gerrard said...

cabaran ibubapa terhadap anak-anak sekarang..bahaya benda ni.huhu

Anem arnamee said...

er...sape simpan?haha

twinkle twinkle said...

kesian bdk2 zmn skrg ni

nina said...

harap2 anak2 kita nanti tak macam tu la babe..
nauzubillah..

Mr feckry said...

bahay bebudak sekarang ni

Aku X-PO said...

kalau ada download pun, lps tgk terus delete..wakakaka

Mahu Isteri Bekerja Atau Suri Rumah Sepenuh Masa?

ziesya zulkifli said...

bak kata mama aku kat abah aku. zaman kita dulu blackberry ngan apple tu buah..la ni..

Afizz said...

budak zaman sekarang ni memang ada semangat ingin tau sangat...sebab tu jadi cam ni...

Ape Cer Orang Muda?:
Laporan Exam Minggu Pertama

Rahika Wahidah said...

zaman sekarang nak sekat tak kasi pun x boleh jugak. Tapi tu lah ibu bapa kena lah tengok yang mana patut, boleh atau tidak pada anak depa. ewah!

Maizatul Akma said...

haishh budal la ni. kecik2 lg haishh. haishh. mengucap la panjang :)

ieQa sWetLuv said...

itulah alamatnya kalo kecik2 lagi mak bapak dah manjekan anak2 dengan mcm2.. tak memasal budak yg x tau pape lak terikut perangai x senoneng tu huk3

kembatolo™ said...

nak kne sekeh ngan suami ke nanti?
ahaha^^

Amirrah Zawani said...

budak zaman skrg dah canggih kan..

delarocha said...

nanti check skali henpon laki u yea... nnt anak kantoi cakap bluetooth kat henpon abah pulak... keh keh keh

SDS said...

teknologi yg merosakkan otak...
nilah die..

dak eina said...

terlebih canggih budak2 skang...kte dlu mne de henfon mse kecik2...

arboqskii said...

lolly yg prihatin...hehe

Wahida Nasution Thakhrim said...

anak sedara minta hp kat abang saya.. nampak kawan2 ada hp, dia pun nak hp.. kasi hp biasa tak nak.. nak yang ada mp3, boleh bluetooth, nak yang ada camera.. padahal anak abang saya tu baru 6 tahun.. (><")

Fiq said...

budak2 skg simpan dlm macbook saje. henpon skrin kecik.

biussaraf said...

patutye...lempang laju laju!

lala~

ChiLaBaey's Spot said...

Ishhh... Ishhh.... Isshshh... Teknologi2.... Lolly download cerita apa pulak... ??? :)

Ayie a.k.a Nyei said...

akim rock hohohoho

Wanie-san said...

amboi.bukan main.
kalau aku terus delete folder tu.haha

JAY said...

hahaahaha!! kita dulu guna tepon umah je.. haha!

Farah Sygs said...

tade adik na check cmne??hehe

suffer8zine said...

hekkk teleng tgk pix :P


Kasi Pecah :P

Sharinginfoz said...

zaman canggih otak pun canggih, risau kan sekarang ni

nmmy84 said...

adik :)
lame tak drop komen here.miss you.hihi.ok akak dah gelak2 bace setiap entri mu.i miss it oredi.

take care xoxo :))

black_mel said...

wah...advance btul..umur 10 tahun dh belajar pendidikan s....bahaya2...patut bg 3310 jer...


p/s:hint2 menunjukkan miss lolz dh berpunya...;)

dh bau nasik minyak..bila nak siap masak ni...hehe...

Zulfahmi Abidin said...

semestinyer dye dah pakai software untuk lock file2 18sx tuh nanti.jgn harap kamu dapat jumpe.hehehe..



Entry terbaru: Fahmie Vs. Fahmie

ardinihumaira said...

uiskkk
bak sini henpon dia ;p

mie said...

alamak!!!
nak kena delete la..
hahahaaa

rossoneri said...

nak ke??...
hahaha....

maCy said...

betul2 baek kasi anak beli kalkulator ke. eh takleh2 nati otak die malas suro die kire sin cos sme pakai otak je baru rase pro. hahahaha

bukan takat tayah bli fon canggeh, asenye umo tu tayah ade lgsg pn xpe..~

eqacashperlala said...

advance gile budak2 sekarang
tgok blue macam tgok cite sang kancil dan sang buaya

khairolghani said...

budak2 masa depan mesti lagi advance kan..zaman sekarang pun dah macam2 jadi..

meo188 said...

true story ke?

unbelievable

alinac lover said...

yeah..dak2 zaman skg.mmg penat sgt rasanya..x kasi henpon da mcm histeria jadinya..

mau lempang sedas dua senyap la kejap..pastu jd semula~

Shahazrin Saharudin said...

anak2 ibarat kain putih..

MOFASAD said...

yayang~

bila kita nak ada anak?

nanti anak kita camtu abang tumpang gembira..


diorang dah tahu erti seks ketika muda lagi~

fatian athiea said...

anak2 zmn skrg..mmg mrosakkn..
tp itulah lgkah awl pgjian seks.muahaha

.sweet-ants. said...

motif gmbr tu?
baju biru + video biru??
erk

AIman_De_Cloud said...

teknologi x pernah salah. sikap manusia itu sendiri yg menjadi tunjangnye.

SyerAgh said...

22sx ada.. 18sx xder

EpoL ჌Madd said...

Lama dah tak tengok,
teringin pulak.
Btw, Ariel Sudah bebas. :)

ciK LyndaWawa igUana said...

gambar memang sengaja tak mo di rotate.hahaha

Encik Psychopath said...

aku ade. tp da delete. insaf.

neo said...

kebanyakan minda remaja kita telah berfikiran "saya open jew".... so semua nak open hu3...

kalau buat kajian dan tanya kawan2 terdekat banyak yg berkata demikian...


inilah satu cabaran yg sukar dihapuskan pada minded remaja skarang...

ahmad endo said...

bila hp laki bunyi tengh malam...mesti ko marah2 kan bila laki cakap bisness....heheheh......rupa2nya dia buat "bisnes".....hehehe

~ceRRy beRRy~ said...

ntah2 folder abg dia lg berGB-GB...
isk isk... =_=

Heidi Shafiq said...

kecik2 lg dah pandai..

Luth Textile said...

tengok je.. tp tak simpan dlm hp.. :D
makpak kaya.. sebab tu bagi hp mahal

iela abul said...

wahahaha..teBAEK punye budak KECIK.. tp jiwe BESAR!

hamzah ian said...

loly gemok gemok gemok

/Dayah//Nurul/ said...

haha rotet kepala tgk cik lolly :) jgn ikutkn sgt nk bg budak kecik henset

HaFizRahMaN.com said...

kecik2 dah rosak..besar2 nanti merosakkan orang...huhu

Pejuang Kesenian Extreme said...

Ada simpan ni..Lagi2 dapat stok hot yang terbaru,...sape nak download video luna maya boleh gi kat link ni..
http://www.luna-maya.com/

~eZmALiZa~ said...

ape trok sgt dorang ni..isk3!!

cik shara gadis bunga said...

xleyh bla punye budak

::cdot the dot:: said...

aku ada jek gambo tervugel abg2 ensem...ada aku kisah?? lantak..

Anna Boleyn said...

budak umo 10 thn dah diberi hp secnggih itu?? gile lah. adey ape nak jadi lah. makin hancurrrrrrrrrr... huhu

Zuewairy said...

adoi... ganasnya...

ZACK ENTRY said...

<--- guna cap ayam lagi..haishhh

y@n@ M!B said...

ffuuhh bdk skrg sgt advanced! mtk simpang gak dari situasi gitu =)

PinQib said...

kalau ak laki, da lama ak kawen ngan ko, sbb ko bakal jd ibu misali. hahah

Latest entry di:
Shane, si jutawan Youtube
Kau ni tak up-to-date-larh

lassiegewdix said...

btul tu .
skg budak2 dah pakai hp kalahkah kite .
dulu kite hanye berbangge dengan 33sekupang atau butterfly .
skg ?

Aida The Pink Goddess said...

i love ur BG, kat mn dpt?? i love u blog!!

HonEyBuNNy said...

hehhehe..nak jadi ibu n isteri pengongkong jugak..ahah

Alan said...

budak 10 tahun apa benda dia tahu..balighpun belom lagi hehehee

L.O.V.E hUnTeR said...

perhhh, kena spotcheck nset anak didk kt umah diorg gak ni..

SyAmSuL AnUaR said...

jngn hpn kt ank2. tngu dorg dh umur 18 baru bg..hahaha...

Saya Suka Cara Kamu Berfikir

Encik Tikus said...

gua ingat gua nak bela singa -_-"

fndrocka said...

Pergh.....

teddyuna said...

eeeeeeeeeeeeee kalau una dah tampar2 pipi budak tu..
umur baru setahun jagung,... berani dia....... zmn skrg ni mcm2 ade

maisyara Pot! Pot! said...

meh babab buntut anak kita xD

APi said...

kene cek bapak dulu yg penting..
hee~

sebelas said...

nak bluetooth lah kejap dgn adik tu...leh tak?




















































hohohoho

merahitujambu said...

budak2 sekarang bulan keh caya sgt pon

Ayie said...

laptop dan hp aku tak de pun pasal ni.. suci lagi..

Sophie Al-yahya said...

takutlaa dgn zaman sekarang.
budak2 dahsyat betul..

nurayunni said...

bila bdk2 terlebih canggih mcm nie lar jadinyer...

pakd0 said...

u jgn check telep0n i ekk..
huhuhu

Amni said...

t kalau dah ada anak, tak nak bagi hengpon! ngenegege...=P

cEro said...

hahaha, takleh komen byk2,
aku dulu pon ade gak simpan...
tp skang mcam malas dah sbb tak tgk...
hahah

ct odah said...

brthun rsenye tak skodeng sini.smpi cik loly mkin gebu dah ni..hehe..bdk2 zman sknag mkin advance..klah kte dlu2..

cik @!en said...

adoyai... rosak budak2 skrg..

noor afzan said...

scary tuh..
huh!

Anonymous said...

aiseh, name bdk tu same la plak..

ish malu la camni said...

woah bahaya nieh !

Legasi Piston Pecah said...

taknak cakap bende tu mendatangkan kebaikan..dosa bertambah adalah kan..dari start tengok dan juga yang lebih teruk yang sudah start pandai buat..cuma dosa sendiri pandai-pandailah tanggung..huhu..

owh dunia!

Anonymous said...

cik lolly boleh restore balik pic yang terdelete dalam camera cik loly.
try pakai software khas. saya x ingat pe nama software tu..

sy penah buat..it work!!!=)

anyway, tu pun kalu cik loly nak try....

Zikri Husaini said...

aduhh sakit leher aku tengok picture,,, demi nak tengok jugak... sengetkan laptop...heee

en_me said...

rotate jerr.. volleee

aNiS tHe BumbleBee said...

itulah dia nyaaa...budak2 jaman sekarang..besok2 tu,lagi canggih mende2 dorang.takat blekberi tu jadi cam alcatel zaman dolu2 gamaknye.haha!

ciK LyndaWawa igUana said...

next entry plz..=)

hiro said...

aghhh,

touya said...

Aik ? Abang dia bagi ke ?

~ar!eyko san~ said...

abg nye sangat la xsopan..ape daaa..
tp bdk tu dh baligh ke nk layan? hikhik

hafizmd said...

ehem ehem dan ehem lagi...heheh
1. tak payahlah kasi anak2 hp..
2. kalau bagi jugak...kasi yg cokia cukup
3. kene check tiap2 hari ape anak2 buat
4. check jugak ngn sape anak2 kawan
5. check jugak hp sape anak2 selalu godek
6. miss lolly sebut 4 kali anak..so plan nk 4 jer ek?hohohoho

sekian, terima kasih :D

Yatre Hayati said...

anak cik lolly tak simpan dalam henset. dia simpan dalam laptop. Hehehe

KID LEARNS TO FLY™ said...

kene cari walkie-talkie ni..

baru tak kene...




















































check...

















































































mesej-mesej..






























































huhahuha..
































assalamualaikum...

*she's s0 e!Ra* said...

awk comel!! =)