Hangat : TIPS GEMUKKAN BADAN.

ecece korang tak ghase mimpi ke aku nak bagi tips ni hahaha! bukan ape aku rase sangatlah bertanggungjawab untuk bagi tips ni sebabnya aku dah gemuk sekarang. ceppoooodah 52kg je gemuk apenya *lempang.

buat pengetahuan abang2 sekalian, aku ni manusia yg susah gila nak gemuk paling2 koman berat aku 47kg dengan berketinggian 164cm. tsk tsk tsk. kurus gila babun kan patutlah dulu2 time ribut sikit badan aku terhuyung hayang je kah kah kah tapi kini tidak lagi aii berbangga dengan produk lollyslim menjadikan badan saye lebih kuat, cerdas dan ramping sentiasa sekali lelaki pandang mesti nak lagi wakakaka panggggggg disitu.

catat point ni weh.


1) MAKAN NASI BERULANG-ULANG

ha yg ni aku sangat amalkan. kalau boleh makan nasi 5x sehari. setakat ni aku makan nasi 3x sehari yakni pukul 12, pukul 6 dan pukul 11 malam. time breakfeast aku makan roti je then selang seli makan bihun goreng, kuetiew tomyam camtulah. kiranya hidup aku seharian tu memang asyik makan jelah kan. tapi beware jangan makan terlebih pulak kan mengundang penyakit kan makssssssss jugak yg susah konon2 bagi tips salah huhuhu! kadang2 tu aku makan nasi pukul 12 pagi tapi dgn syarat aku kena aktiflah kan jalan sana sini ke janganlah makan2 terus bumbum tidur memang mengundang apendix tu.

2) MAKAN ROTI/KEK

mase aku kurus2 macam tengkorak dulu siyes aku memang jarang makan. hidup aku sehari2 memang makan nasi je benda lain aku pandang sinis je hahaha! then aku jeles tengok badan anjelina julie yg seksi aum aum tu kan dari situ aku cari inisiatif lain cara2 nak seksikan body aku jugak hakhakhak. pastu aku bantai roti sebungkus besar sehari lama2 macam ketagih gitu. time online je cari roti time study pun cari roti jugak masalahnya aku study ke lalalala tapi nasi tu jangan tinggallah kan. lama2 badan aku gebu2 macam roti dah auw aii suka nyah hahahaha! roti bagus sebab banyak karbohidrat seterusnya akan menghasilkan lemak2 kat badan kita ada paham?

3) BUAHAN DAN SAYURAN

makanlah PISANG makanlah PISANG makanlah PISANG makanlah PISANG.

4) SUPPLEMENT TAMBAHAN

ada ke supplement yg boleh buat kita gemuk weh kalau nak tambahkan selera makan adelah nyah. macam aii kan makan minyak ikan kod yg spirulina n nutrimetics punya kuikuikui tapi aii selalu skip makan viamin ni sebotol setahun pun tak habis lagi lalalala holloh holloh lecehlah makan vitamin ni. selera makan aii kan dah besar so tak perlu vitamin2 ni semua *berlagak* tak pasal2 aku makan lori pulak kannnnnnnnn.

tapi kalau korang nak cuba sangatlah digalakkan makan vitamin yg ada campuran sayur susu soya buahan tu jangan silap beli ubat ketat sudahlah ops ops ops.

5) MINUM AIR MASAK SECUKUPNYA

aku ni gila air masak kalau air manis tu aku kuranglah sikit kan ecece nak kata baguslah tu *menyampah* kalau kita minum air masak sistem pencernaan kita lancar then akan buang toksin2 yg terperap dalam badan so kita akan gemuk secara sihat oke bukannya gemuk kerana toksin yg bermaharajalela kuikuikui! oke ni bukan tips nak gemuk dah ala-ala tips nak kurus pun hadooooooo.

ADA PAHAM? KALAU TAK PAHAM SILA BACA SEKALI LAGI KEH KEH KEH.


oh ye ayam dan daging memang lauk pauk yg bisa menggebukan badan tapi ianya tidak elok jika dimakan secara kerap harap maklum huhuhu! yg mengunyah secara kerap tu kan jangan lupa senamanlah juga ringan2kan diri berjalan kaki berbasikal turun naik tangga tu ha jangan tau nak duduk tidur dan online sajork memang mengundang malapetakalah jawabnya.


SELAMAT MENCUBA!
body yg menawan bukan untuk menunjuk tapi untuk lebih berkeyakinan :)


p/s: masih berusaha untuk mendapatkan berat idaman 54kg.


salam sayang,

82 FAHRIN AHMAD:

Ampuan Awang said...

abangmu ni takkan dapat naik berat badan, kuruih sampai bila-bilalah dik oi ;)

puteriqaizyan said...

akak!!! byknye mkn!! huhu..
bg tips nk cepat kuros lak ;D
ekeke

Afizz said...

saye la manusia yang paling memerlukan tips naikkan berat badan sekarang ni sebab saye sendiri pon underweight T-T....

Weeda said...

makan cekedis banyak2..makan kfc banyak2..makan fastfood banyak2..haha kompem gemuk..err..

suffer8zine said...

lepas makan tido, senang je, hehe :P

Terkini : ENTER

Nur Azila Ismail said...

heehe . sy lak nak kurus

Aku X-PO said...

sayo ni sejak duk tanam anggur, bukan badan yg jadi gemuk, tapi perut jah hok jd gemuk..huhu

Mahu Isteri Bekerja Atau Suri Rumah Sepenuh Masa?

farhana said...

tak perlukan tips ni sebab dah sedia gemuk hehehe
tp bagus la tips2 nih...gemuk yang sihat =D

NuR 'aQiLaH said...

betol.
pas makan tidow.
jgn wat xtbt. huhu

bukan mkn nc berulang.
mkn sekali byk tros. haha
*petua dr org x kuros. wakakap

kyoO~rEz@ said...

mahu ikut 3x..hu3

MR. MIND said...

oohhh miss lolly bgusnya tips ni tp main dia makan je....nk makan miss lolly leh? hahaha

AISHA SAAD said...

oh man!
jeles doww.
aku nih.... br 45.
tp improvement la dr 40 duluu.

tp yg aku panas, naik kat bontot.
macam harammm! teros aku cuak nak lantak lagikk.

weh ko bg siket tips bg bontot tak besar bila kita gemok??
lilit bengkung kat bontot ker? haha.

dak eina said...

haih cik lolly 52kg je?? berat eina lagi lah...53-54kg nie..huhu

FarhanaDr said...

Ahhhh.. Mencik mencik.. Ko ni memang laa yang oi.. Aku gemuk dah.. Mane nak gune tips2 ni sume.. :p

zool said...

erk makan nasi 3 kali sehari.. hebat2 ....
si Zool nak kena turunkan berat bdn plak.. huhuhuhu

nabil_potter said...

tips yang sgt berguna..heheh

Ery Farieha said...

best la lolly tinggi.

ery ni pendek.

nak tmbh berat pon pk2, sbb nnt nampak chubby.

wuuu~

Nor Hanis said...

Masa muda biasanya metabolisme memang tinggi. Susah nak gemuk walaupun makan banyak. Metabolisme akan menurun menuruti usia. Better enjoy your slenderness now. :P

norhanis.com

maisyara Pot! Pot! said...

pehhhh! tinggi kita sama la aweks. cume beza ko kurus, like a pom pom u know T____T. ko amek lomak aku sikit.

lassiegewdix said...

sayaaaaaang .
tamaw tips ni .
lassie dah cukup gemok ni
T____________T

♥CIK SHA♥ said...

tips kempiskan perot pulak!!!hahaha..

HonEyBuNNy said...

tips berguna nak amalkan..hehehhe

Mohd Isa said...

ecece...nak gemuk la konon ni yerk...syukur apa yg ada...hehe

AMOI KUSUT said...

i tak yah ikot tips ni.
tiap2 bln naik je berat bdn..
magik kan..
hehehe..

tp maybe berguna utk bdn yg cekeding kot..

Aduka said...

makan tido makan tido..
sure gumuk!

ct kamila said...

bg la tips kurus plak..


haha

;p

ieQa sWetLuv said...

ohh da macam macam cara aku buat tp org tetap kata aku makin kurus.. camne ni huwaaaa~

cik @!en said...

dah hampir semua tips tu ai buat..tap xmenjadi jugakk.. mcm mane? huwaaa...


sape nak derma daging sikit ya? xnk lemak.. x sihat.. ekekekeke

hamzah ian said...

loly gemok

suri said...

klu putus cinta tak mau makan loh..

maCy said...

body yg cantik utk elak melayang je lah lolly.

macy ni lagilah gadis berketinggian 157cm dengan berat 36kg! 36 ok 36 bkn 46.. aishh~

~ceRRy beRRy~ said...

x boleh nk amalkan sebab nak tips kurus!
tersalah msk blog nih! ;p

noor afzan said...

nak tgk hasilnya.
cepat lolly..
say tunggu bulan depan punya update k..
haha!

edaolala said...

woww. mesti miss lolly ni slim kan hihihi :D saya gemokk ;p hiihihi. thanks utk tipss ni hahaha

Wan Gerrard said...

Gerrard rasa miss lolly anda potensi untuk menjadi model yang berjaya ^_^v

SweetyMui2 said...

yes yes saya nak gemuk jugak!

ciK LyndaWawa igUana said...

cik lolly udah gemok kew?
camel..comel..hehe

annfrendly said...

hehehe..
nak bagi kat kak long ann tips ni..
dia pun tengah giat nak menambah berat badan... thanks ye miss lolly yang comel bangat ;)

Saed Ramadhan said...

loly,

tips yang sedang aku cari, tapikan,

aku nie jenis makan bila lapar, so nak tunggu aku betul2 lapar susah skit.

aku nie jenis kuat makan, tapi badan still tak naik.

makan buah, apsal pisang? banyak kali plak ko sebut. nak ke?

supplement bukan aku tak suka makan, tapi aku susah nak follow sangat time2 dia. leceh.

aku rasa aku tak gemuk sebab masalah aku sendiri la, tapi tak pa tunggu lepas kahwin, mungkin makan masakan bini aku, insyallah badan naik boleh naik, mana tau bukan..

EpoL ღMadd said...

Petua anda sangat berguna.
Part makan 3 kali sehari tu tak berapa tepat,
sebenarnya.
Prinsipnya mudah,
bila lapar makan saja. :)

JAY said...

(-.-")

alinac lover said...

hehehe..smart punya tips meh!

eZaT eLaNo said...

hahaha..kawen aje..pas kawen kompom gemok..eh eh tak2..berisi...body kena maintain beb..x nak kasi laki lari lah katakan..=)

joegrimjow said...

no 4 tu herbalife ada
hihik

ardinihumaira said...

dni suka makan cokelat..
cmana ni nak kurus.. ;p

diba said...

mkan burger la bnyak2;)

Encik Tikus said...

macam yang lu kata, nak size 36-24-36 , kah kah kah *Si lolloy gemok

nina said...

haha babe. aku tak sangka ko jadi pengkaji berat badan da sekarang. haha..

makan tu makan gak. jgn lupa bersenam tau. lalala.

HaFizRahMaN.com said...

already 70....standard bagi laki..hahaa

honey amour said...

lolly..berat kita dah sama 52kg.. sekarang berat lolly sama ngan berat badan mak orang..hahahaha

KID LEARNS TO FLY™ said...

masalahnya orang yang bagi tips ni dah capai..




































54kg ..ke?



























ke masih....


































































51kg?...ke?





































ataupun...














































































43.23kg ker?..


































assalamualaikum..

black_mel said...

hohoho...x memerlukan...nnti lagi besar lg bahaya....haha..time ribut terhuyung hayang...tipu yer..hehe..

mie said...

nice tip..
akan dicuba utk menyahut seruan lolly...

EpoL ღMadd said...

Tagged! :)

Mat Gebu said...

Pitamm kejap!!...

Hazzy Ishak said...

not for me.
HAHA

arek said...

bleh bg tips ni kat orang umah..

makdara TERdiva said...

meh amik akak punya lemak2 ni.. :)

baru deal..lolly gemuk..makdara kurus..lalalala..

khairolghani said...

sekarang ni 60..kena cari lagi 10 baru capai berat badan ideal..mana nak cekau 10kg ni..

p/s-pisang je ke boleh buat gemuk?

Amni said...

agaknya saya suka minum air kosong banyak kot.. tu yang sistem penghadaman jadi baik.. badan pon tak naik.. huhu.. makan banyak2 pon tak dapat dear.. haihhhh...

y@n@ M!B said...

ai mmg amalkan pemakanan mcm tu...tp yang gebu hanyalah...




















pipi oke!

pipi je! sila jgn pk bahagian len..sbb mmg xde efek pon! hahaha~ berat still maintain bwh 45kg dgn ketinggian 160cm =_=

cik helena said...

KITE NAK KURUS LAH NAK KURUSSSS HUWAAAAA!

SDS said...

hari-hari makan nasik. Tapi tak larat nak makan berulang-ulang sebab lepas makan, keluarkan. so sampai bile nak gemok?

gadisBunga said...

apedaa tips nak kasi gemuk...? dah tak larat gemuk la...! nak kurus okeh..!

/Dayah//Nurul/ said...

waw, bagus gitu. org kecik mkn 3kali nasik. mkn jgn ditegur kalo org nk mkn. dayah tanak gemuk, tp suka tgk org mkn banyak....sila la gemuk k

caliph shuriken said...

jenuh paksa mkn tp berat bdan susah susah susah nk naik, hukk...

Encik Psychopath said...

do sex. u can fat faster.

.sweet-ants. said...

aiyakkkkkkkk
tip gemuks x perlu buat saye sbb sng aje nk gemuk
kurus pon sng tp lg sng gemuk..
ape aku ckp ni

PinQib said...

ak da gemokkk lolly.. grrrrrr

merahitujambu said...

semua dh try..tapi x gemok gak...cmne lak tu?memang dh saka.ops..baka

deus X machina said...

body mu menawan ke???kah kah kah

Mr feckry said...

weh, gua mau turunkan, bukan mau beratkan

cik NAD -miszhelena- said...

wawawa.... nak naek berat sampi 45 pon sampi sampi lg. =(

cEro said...

sgt sesuai utk aku sebb aku pon kurus keding...
nk mkan kek byk2!!!!

mv medi said...

lolly kita sama2 usaha naek berat badan, nnti kita gemuk sama2, semua sama2

ish malu la camni said...

ish tak boley jadi nieyyyyy ;p

Cik Ct Fadzil | C.C.F™ said...

xmau gmok.. tkot xlrat na larikk... ;D
& xmau pula trlalu krus.., nnti xlrat na kraskn bdan dri *dtiup* angin.. ;DD
p/s : brat pling brat ct(hek apa ntah ayt laa ni kn? ;D) adlh 50kg..
tggi plak.., hek rndh ja... 154 cmtu..
hekhek peace... war just for nafsu! ((^__^))

Liyana said...

sy masih berusaha dptkan berat badan 45kg..baru ideal..

Anna Boleyn said...

semoga berjaya wahai cik lolly. :)

aqmalazmi said...

baca tips nie..sebab nak gemuk gak

Anonymous said...

salam. maaf, nak tumpang iklan yeh.

Kapsul Ginseng Tambah Berat Badan.
Mmg mujarab. Mudah, Murah dan Berkesan. Dah nampak hasil dalam beberapa hari jer.
Check out webpage nie :
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003632141031&sk=wall
atau
http://www.majalah.com/?classified%3Akapsul-ginseng-tambah-berat-badan%3A7QVD4Z7CQL

Anonymous said...

simply dropping by to say hey