POPULAR dalam BELOG. perlu ke ?

siyes oke aku tak paham kenape eh kalau orang tanya *camane nak popularkan belog* *kena popular dulu ke baru orang bace entri kite* pastu beriya2 korang jawab *perlu ke femes weh* *ada ape dengan femes* *kenape nak jadi popular* dan yg paling takbolehbelah *kite berblogging ni jangan sibuk nak kejar populariti sajork tengok macam aku mutu penulisan lebih penting tawwww* aishoooo amma appa hahahaha!

padahal? yg hebat bercakap tu kan hari2 promote entri die sana sini siap tempek2 link belog kat facebook orang lainlah twitterlah kat pokok2lah *melampau tuh hahaha!* hari2 bukak web yg membolehkan korang ping entri korang merata2 tu hari2 join group join forum sebab nak beramas-mesra dgn blogger lain dengan harapan ada yg tersangkut dengan belog kite kan kan kan? pastu kan kalau ada je entri pasal *cara2 nak popularkan belog anda* terus zuuuup zaaaaap zuuuuup zaaaaaap korang keliks cepat2 entri tu kan hahahahaha! *kantoi ke? mamtik aku*


so JANGAN HIPOKRIT boleh? kalau orang tanya benda2 camtu bagi jelah tips2 tu tak perlu korang nak perli2 bagai huhuhu! yes tak dinafikanlah populariti tak perlu dikejar sebabnya ia akan datang sendiri kalau belog kite ada umphhh kan? tapi aku sangat tak setuju kalau korang kata *populariti tak penting oke* so ape kejadahnya korang promote entri bagai nak rak tu ha? bukan ke promote tu nak bagi orang bace pastu nak bagi orang kenal belog kite maknanya NAK DIKENALI tu dalam erti kata lain NAK POPULAR lah kan?


sila betulkan kalau saye silap sila pangkah kalau saye salah.


p/s: paham motif entri ni dulu oke pastu baru boleh komen. maceh :)


salam sayang,

113 FAHRIN AHMAD:

Aizat Shafiq said...

nak tanye...camne nak popular macam cik lolly...
hahahahahahaha....

Cik Ezy said...

sgt setuju..

Weeda said...

huh satu perenggan satu ayat....semput baca..haha..


errr...saya low profile..ekekeke

FarhanaFabulous said...

belog ni memang da cukup popular ! salute !

Ryna Tri Asmara said...

miss lolly, saya x kejar populariti blog. btw, singgah la blog saya yea. hehehehe~ just joking dear ;)

nazirulhazwan~ said...

saye x kejar popularity:P
kejar miss lolly je.hehe

nazirulhazwan
asek farid kamil<--- care nk popular

nazirulhazwan~ said...

*adek

Izz Latif said...

~hye~
baru jumpa blog ni
nice!!
(^_~)
nak tanyer,
kat mana nak dpt template mcm ni ek??


www.izzlatif.blogspot.com

James Buns said...

PERKATAAN PALING BENCI.

"saya follow awak.awak follow saya balik "

come on. Kalau penulisan macam tahi macam mana org punya selera nak follow bukan ?

Belog santek kalau isi dan penulisan basi ,stok copy paste best ke baca?

hasilkan lah karya sendiri .

atlest yr blog never make me failed smile .

dem..gua emo ke ?

haha...

al-lavendari said...

memang uncle setuju ..pandangan yang bernas.

uncle suka juga kalau ramai orang baca entri uncle .. barulah ada motivasi nak buat entri.

tapi kita tak boleh dan tak dapat nak paksa atau buat 'decree' suruh orang baca entri kita kan.

gigi rongak said...

cik lolly. popular tu apa?haha.

Nadia arRumaisha said...

bagi sis, yang penting niat kita berblogging....

Admiral Hafiz said...

populariti sgt penting

watpe kita berblogging, tp xnak orang baca apa yang kita tulis kan?

Cik Lolly, xnk kongsi tips2 ke
mcm ne nak jadi femes mcm Cik Lolly ni?
Jeles wooo



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

lassiegewdix said...

yup .
betol2 :)

.sweet-ants. said...

menghadap blog 24/7 nak popular sgt, update selang sejam. xde life ke?

zool said...

saya nak popular gak..sebab tu buat lagu untuk lolly tapi tak popular gak sebab suara tak sedap..hahahah

HonEyBuNNy said...

entry ini sy sokong...hehehhe

Sophie Al-yahya said...

totally setuju. cik lolly... i love u..u are not fake.. (^_^)

merahitujambu said...

ooohhh..cmtu eh cik lolly..time ksh sifu..ahahaha

Melz | Tips Blogging said...

saya nak popular masuk tv, surat kabar , tamo masuk blog jer hahahaha

Ampuan Awang said...

Dik lolly memang dah kira popular di alam maya (sebab yang menaip boleh kata kerap bertandang jadi pembaca senyap? erk...)

popular yang bagaimana sebenarnya kita mahukan? sekadar mahupun nama atau gelaran? atau sekadar mahu berkongsi cerita? atau berkongsi segala nota-nota? atau mahu mengumpat mengata nista? atau sengaja mahu membuka pekung di dada kita? eh...

menaip entri itu seni yang abstrak sebenarnya. mudah cerita, apa yang kita tulis menunjukkan peribadi penulisnya. nak tahu apa komentar buat penulis blog ini? bagus. entrinya boleh dimuatkan dalam kepala dan diadun kembali menjadi indah tak terperi...

Epul Azimi said...

sy suka dtg dan komen dkt blog kamu walaupon kamu tak pemes....hehehe

Anonymous said...

aku tak paham! :(

BTS

nurayunni said...

btl2...sgt setuju..hrp2 blog sy pun fames cam cik lolly...

BeaN MorENo said...

ko perli aku eyh lolly...ces!

Arra JaSmY said...

Nice One babe!.haha.=).

maCy said...

ta penting! loyal readers je penting!!! huhu

mr.syazwan said...

miss lolly da DIVA

tapi tak kekwat boleh??

noorafzan said...

popular..
mnesti mahu!

ayu toink2 said...

xde bende yang boleh dapat senang2 kan kat dunia nie..nak popular kenela usaha..tol x cik lolly..

Liquid said...

hee bile popular = traffic banyak = duet nuffnang banyak sangat2 hee...

ni bukan saya kate, sy dgr2 je org kate lalalalala....

::aien:: said...

sangat sangat setuju dengan lolly. tak salah pun kalau berusaha utk cari peluang kenalkan belog. tak payah ah HOPOKRIT !

P/S:tp kalau dah mmg nasib badan tak pemes jgk redhaaaa je la ! hehe:)

nama.aku.lynn said...

stuju ah!=)

NORFA'EIZEN said...

setuju jugak..contohnye blog fatin liyana.tak perlu mcm2 bagai..dgn penulisan kehidupan dia seharian dah cukup buat org tertarik nak follow:)

Eazy Izzuddin said...

setuju dengan kamo miss lolly
len la kalo dah jadi artis
femes gilak
hehe

Ery Farieha said...

sape la yang tak suka jd popular? hahahaha.

lg2 mcm cik lolly ni
hak3

aZLiNa aZiZ said...

Yang sedang2, cukup lah. Segan pulak nanti kalau jadi popular. *sigh ;p

hamzah ian said...

kejadah nya ni????

apesal gua tak paham?

baca sekali dan apa gua paham kita kena popular lah?

grrr... demmit

nabil_potter said...

salah..saya tidak setuju..hahaha..

dikenali tidak semestinya popular..
dikenali dengan entry2 yang bombastik, tapi tidak sepopular lisa surihani..ape ak cakap nie?huhu

tapi conclusion dia, nak dikenali tak sama dengan nak popular..

mie said...

nak minta sign lolly..
maklum la, semkain popular..
hahhaaa

The Nurul said...

popular tak best. hidup takde privacy nanti.

♥CIK SHA♥ said...

perghhhhhhh..jujur dan telus kata-kata mu lolly..hahahaha..

eleh..semua orang pun nk popular..nak dikenali..sape taknak..tipu la kata taknak popular tu..kalau taknak jgn tayang muke..jangan p beramas mesra dgn blogger lain..jgn join geng mane2..duk diam2 je kat situ..kan lolly kan??


saye sokong miss lolly!!^_^

~eZmALiZa~ said...

jd populer kadang best..kdg2 xbest jugak..haha.. :)))

AiDa AzRyN said...

setuju dgn miss lolly.. :D

Cik Gallus Gallus said...

betoll..betoll mutu penulisan penting

Cikbelog said...

setuju sangat! kalau yang tak berapa pandai ni tanye camne nak majukan blog, gtaw ajelah kan..nape nak perli2 bagai..haishh..sharing is caring whut.. -.-


hipokrit la kalau ada blogger yang tak nak blognye popular..muehehee

NzahidahZ said...

cik lolly...i mmg setuju sgt..hehe..
btw, nk tanye...
kat mane u edit template blog ni ye..
i mcm tgh cari2 utk edit template sendiri...tp xjumpe yg ok...
feel free to share...thanx..~
;)

darkbatman said...

btol 2.. klau org xkenal, femes 2 xkn muncul.. sbrnnya femes o x blogger 2, xubah pape melainkan ramai follower jer.. klau bernasib baik, ade la rezeki lebih.. yg penting mcm ms lolly ckp.. kualiti penulisan..hehe

pakd0 said...

berbel0g utk kepuasan hati..
hahahhaha..

Ampuan Awang said...

terpesong?

tak mengomen lagilah nampaknya weh...

Miss Syamsina said...

sy pun pernah terfikir.. hati ni beriya-iya rasa nak naikkan traffic, tp kalau dh traffic naik, automatically, akan jdi popular kan..? so, if nak traffic tinggi, kena bersedia jd popular. hehehe.

sugar2 kapas strawberry said...

as for me..sape nak bc..bc..sekali je sy pnh ping entry kat fb yg khas utk blogger tu.then..da tak ping da. sbb bila pk2 blik..org nk bc bc..sape yg mmg suke bc..dorg akn bc..lama2 org tahu jgk kewujudan blog kita.tak kemana popular ni

iamnerves said...

mak kan nyah... kalau makeup putih2 macam u..buat muke kiut..
mest blog i fofular kan nyahh..aww..

heee
*gurau je..

tp kalau blogerfamous macm awk pernah komen kat blog sy...pun dah cukup buat sy bangla..eh..bangga okk..
jom makan kepsi..sy blanje..
lalala~

..hizamirahim.. said...

hehe.
tu ah.
pernah dengar satu quote,
nowadays, being anonymous lagi terok daripada being poor.
dasat tak ?
XD

IntanBerlian said...

lolly femes pon still down to eart kan.huhu.

CikLilyPutih said...

blom ala pengalaman jadi popular lagi lah. tumpang populariti lolly ek? ala sket pun jadilah.. hehehehe

mier@merr said...

nak hipokrit ape nye lah..itu je yang termampu cik lolly oi..hehe

tengah blaja cane nak tulis bg org sonok bc.. tp maklonglah..bm cukup2 makan....skill tu kureng...

KimiCnoL said...

gua nak popular macam artis..haha

JOM BACE ENTRY BARU
"1.Underground Nasyid??"

~hAKim ZaiLAn~ said...

begitu menyetujui sekali..
hahaha..

Rara Nasiha said...

setuju! setuju! eee, rimaslah sebenarnya orang dok link2 kat blog orang lain ni. kalau dia pnye blog bagus, toksah risau, orang mesti pergi jugak blog tu. rilax suda kan?

alinac lover said...

hehehe

wooo

mendalam tuuuu

Mohd Sukur Ibrahim said...

xmain la popular kat blog..
sy popular di luar juga tau..
mana2 jumpa semua orang tegur..
susah gak jadi popular ni..
susah nak buat jahat..nanti orang kenal..hehe

L.O.V.E hUnTeR said...

semua tu hak individu.. Tepuk dada, tnya selera.. Niat & tujuan biar Allah saja yg judge.. Acehhhhhh Seyes lak rs..hehehehe

Tp bg syla, njoy je tgk idea2 baru dlm dunia blog ni hatta cara nk popular sekalipun n etc..
Kita yg kena pandai filter mana yg baik & kurang sbb kita ada akal fikiran.. Pikir positif, muka pon tak cepat kedut kan..hak hak haksss

ardinihumaira said...

peace :D

Sharinginfoz said...

yang penting tulis aja apa yang kita rasa dan jangan sesekali copycat

lotikus disarimankan said...

tak kisah popular atau tak.bukan boleh kaya pun dengan popular.kan..kan..kan...tapi pentingkan ke"happiness" pembaca yang baca belog kita.anda suka, saya kembang punggung.

cik nur said...

nur tgh fames kan blog sendiri la nie hahahaha
eh bukan popular tapi dikenali hehehe
(padahal same jew eh)
hahahaha
pape pn bila fames kne la rendah kan diri kan kan kan
^____^

eiffel said...

nk tnya naper mz loly ley pames???sbb tepek picca comel ker???ngehngehngehngeh...


camtaek kan soklan tuh?!!!

N said...

setuju tu deyyyyyyyy tambi,tak payah sibuk2 cari , femes2 ni natural datang. ceh ceh. macam natural beuty kan cik lolly. hakhak

y@n@ M!B said...

mcm mana nk jd popular cam miz lolly?? hik hiks~ =P

intankuterpilih said...

sapa yg kata taknak popular tu??nak kene nie...

maiMOONyet said...

miss lolly dah pemes walaupon dia takder blog skalipon. hehehehe. xD


kn? kn? kn? ^^

Azmi said...

bagi aku la kan cukup la apa yg aku tulis ada org baca dan komen walau tak sebanyak komen yg diterima oleh cik lolly..
muahahaha...

PinQib said...

sesedap rasa jer kan.
ak nak gak popular.
x banyak nuff pun xpa, asal orang sudi bace. cheh

gadisBunga said...

aiseymen...tipsnye...berkarya je dgn jujur. boleh tak? huhuhu~

♥e'in♥ said...

tol 2.. setuju sgt...

Matjoe said...

abang ensem yg fofelor kn ngko

kakchik@ella said...

setuju. sbb tak penah popularkan blog dn tak reti nak ping sana ping sii. hehe ..

fatin hanani said...

hehe fatin setuju entry ni :D
fatin pun terngn nak populr hehe :P
tapi klu blog x best
jgn harp la :)

Amni said...

lagi suka kalau ada loyal readers sebenarnya.. popualar tu bonus kan? hehe...

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

sy pun xsuke nk popular ni.
yg penting dgn blog kite boleh meramah beramah mesra.

tp blog miss lolly sye suke skodeng.
yak aauuww aauuww!!

;)

nina suhaina said...

salute ngan ko yang..ikut resmi padi kan. makin tinggi makin menunduk.

cayalah. aku sokong ayat ko kat atas tu.

makdara TERdiva said...

MDT x de twit2 tu..dats y x fofuler macam cik lolly.. :D

♥ shiMawar ♥ said...

erm..tiba2 entri ni dirasakan sgt complicated utk difahami..ke sy yg sedikit blurr..? huhu..

sape yg xnk popular kn..klu x, xkn le ramai2 masuk AF le, Mencari Bintang le, Mencari Bulan le, Mari Menari le..pd siapa2 yg xmalu tu, glam mlalui kaca TV..sape yg malu2 kucing tu, glam mlalui blog le jawabnye..

cik @!en said...

sy sedang cuba menyembunyikan blog dr org.. apakah? hahaha...


i think klo sesebuah blog tu memang bermutu. dia otomatik akan jd gelemer. tak perlu kot nak ping2 bagai... ngeeee~

Fyka said...

saya setuju ngan lolly...xperlu kot nk popular ke ape,juz biar je blog kita tu sape nk baca kan..if penulisan kita mmg besh,otomatik jd femes..xyah nk pomot2 diri...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

entah la awak

Saed Ramadhan said...

rasanya tak perlu famous.. be yourself..

Saed Ramadhan said...

rasanya tak perlu famous.. be yourself..

ProfHariz said...

Saya faham.. Maka Saya KOmen Ye :)

http://profhariz.com

SyAmSuL AnUaR said...

Jadi biasa2 cukup lh... (^^)

SaLaH PaHaM

AdiaLuze said...

PEnting kot populariti tu Lolly..Cuma kena gain ngan cara yang betol la kaan...

Cam lolly ni..Follower smpai ribu riban..Sbb aper? Selain dari kekiutan anda, msti la krn n3 anda kan?^___^

Akk TAG Lolly untuk GA nih :

http://nadiacontest.blogspot.com/2010/11/ga-akhir-tahun-nadia.html

Wan Gerrard said...

Saya suka cara penulisan Miss Lolly yg sngat cute..
popular tu bukan hak kita untuk tentukan, orang lain yang tentukan..kalau dah popular tu maknanya orang ramai mula menerima anda macam Miss Lolly yang sangat popular ^_^

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Uhuk!
Ada panggil Epol ke tadi?
Tak eh? ^^

athiea said...

popular??











tunggu mase ni...









sebab tu selalu lepak cni...





ad cri2 nak popular jgak.haahhaah

Haa Fakihah said...

setuju sgtt!!

:)

* btw i folo u. :)

haszuraidah ishak said...

hmmm..sambil angguk-angguk, tangan garu kepala..hihihi..

p/s : nape result contest takleh bukak dear?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

betul tu !
yg penting jgn hipokrit !
blog nie gempak seehh ! ! ! !

frst time dtg snie !
salam pekenalan ! ! !

ENCIK TIKUS said...

di mana ada kemahuan di situ ada jalan.. grr dah lama xkomen... rindu lolloy...

cEro said...

sbnarnya, buat blog tgk pada niat..
kalo niat nk popular, tp tak popular sampai sudah, tu yg jd bising2 kutuk org sana sini tu...

ish ish ish..

Sumijelly said...

popular la blog nie......komen jer dh 100.......
emm...tak per nak meramaikan lagi la.....

Sumijelly.com

velasrizal said...

nk gak popular mcm cik lolly ni..

Kadar Baru Diskaun Saman Trafik Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Bermula 1 Disember 2010

khairolghani said...

jangan risau pasal popular ke tak..sebab benda tu akan datang sendiri..melainkan kalau kita ni artis..memang hari2 org masuk blog kita

Miss Lemon said...

sy nk popular mcm miss lolly!
>.<

Pink Pearl Lady said...

penting blogger yg nak bertatih nie,nak bg tau yg kita ni wujud,hrp mis lolly tlgla ya....

atok said...

depends, ade org nk popular.
ade org suke2 jee.
ade org nk crik sideincome.
mcam2 lah hee

N-gage Blues said...

Waduh artikel'ny oke banget di tunggu kunjungan balik'n .
donwload aplikasi and games gratis

anamizu said...

depend jugak sbnrnye..
mcm atok ckp tu..ana sokong! ^^

sekuk tawa said...

da bese org tanye cmne nk jd popular kan..aku nk tnye cmne nk jd kiut plak..=]

MiSs StrAnGer said...

a'ah en...
ayat pemes pown..
i follow u..t follow i blek eh
argh...
nek muntah dah tgk ayat tuh
sampai buang trus chatbox uh
hahaha

enyheartsdiamond said...

popular ke tak, tu rezeki masing-masing :)

Ujang9897 said...

yup....setuju..hee

ciK LyndaWawa igUana said...

paham2x..makceh....