blogger OTAI. Sombong?

yes! itu yg newbie selalu cakap kan. tapi kadang2 aku pun ghase jugak lalalalala tapi tak semualah kot korang pun baik ape tak sombong kan kan kan? *bodek*

tapi kan kadang2 terpikir jugak kenape eh kalau dah jadi senior sikit mesti berlagak nak mam*** lebih2 lagi yg fofuler tu kan aishoooo memang tuuttttt lah. tak kiralah kat sekolah ke opis ke kat belog ke kebanyakan senior ni ade penyakit al-kebongkakan kalau tegur pun geng2 senior dia je yg newbie2 macam aii ni terus dibuat derkkkkk *ecece ayat raih simpati ke hahaha!*

adalah kot aku ada jumpe blogger2 senior yg perangai al-najismutawassitoh camni. dalam belog gaya penulisan bukan main friendly tapi perangai sebenar ..................... *fill in the blank keh keh keh* makanya tak perlu sombong2lah kot tak rugi pun kalau tegur blogger2 baru ni sebab dioranglah yg sumbang trafik kat belog kite pastu yg like fanpages korang kat facebook tu siapa? newbie jugak kan. sila kenang budi oke tak perlu nak berlagak sangat kalau dah rasa diri tu hebat.

contohi BEN ASHAARI. walau dah helang tapi tetap mendampingi pipit hik hik hik.



ekceli sangat adore dengan ben. beliau senior belog tapi sangat tak angkuh oke. cube tegur die mesti korang akan dilayan macam tuan puteri *oh melampau sungguh perumpamaan itu hahaha!* dan yg penting beliau sangat kreatif walau entri simple tapi zuup zuuuuup visitor masuk oke. psst psst belog beliau banyak segmen untuk newbie yg ingin mantap macam beliau. CLICK HERE.

tengs ben untuk entri2 ini =)
PART 1
PART 2


jangan ingat kite akan selalunya diatas oke bila2 mase je korang boleh gedebuk jatuh. sekian tazkirah dari newbie yg hina lagi merendah diri. bye.


salam sayang,

106 FAHRIN AHMAD:

mohammad said...

salam ziarah

SayaAnonymous said...

miss lolly otai! huhu..bunyi cam ganaz je miss lolly ni...

ardinihumaira said...

;)


dni makan petai... tapi bukan otai. maka dni tak sombong. miahaha... lariksssss

hanafijaafar said...

kak lolly ni bukan newbie dah... dah jadi otai gle..

Amir Izzat said...

mereka sombong sebab mereka megah...tapi mereka tak tahu semuanya datang dari Allah,kan?

Kalau ALlah izinkan.

"blog si A kena hack.."

tak dapat bukak..kan? kesian..baru nyesal..fikir balik apa yang salah..kan?

wallahualam.

athirah said...

miss lolly pun jgn sombong yeaaaa

Ain Zulaikha said...

heheheh setakat ni tak tahu la sape otai yang sombong..

IKRAM said...

takut pulak ngn miss lolly ni.. ganas.... hehehehehe.. betul apa yang amir cakap tu

Hishyamuddin said...

bagus entry ni....
tapi xsume gitu..pape pun, ben mmg bagus, lolly pon..hehe

Zulfahmi Abidin said...

yeeekeeee nieeee???????

nyna amani said...

betul tue..setuju..then jgn arap nk follow dah..

Puteri Iqa Izyan said...

ish2.sape kate?

sis lolly tak sombong pon :P

slalu dtg blog iqa ape..
huhu

maybe ade.sesetengah jelah kot ;))

Belalang Hijau said...

hanya otai mampu menyedarkan otai...

huhuhu

alan said...

blogger otai tuh camner? dikira dari segi pembaca yg ramai ataupun yang dah lama berblogging?

kalau kira dah lama berblogging, akupun boleh dikategori blogger otai hehehe.

HonEyBuNNy said...

ye2...setuju....jgn layan la blogger gitu.....ngeh3...ramah tamah amalan mulia...ehehhe

..hizamirahim.. said...

miss lolly tak sombong kan ?
tibe.
XB
miss lolly comei.

Wan Gerrard said...

hehe miss lolly x sombong pun, otai yang baik hati. :)

nazirulhazwan~ said...

miss lolly sombong;p
kompem

faradeeba said...

agree. lalala
tp x semua kn.
yelah kdg2 diaowg ckp diaowg bz, tp boleh plak update tiap2 hari kn.
update mase tido keh???

org fofular mne nk jenguk belog org tk fofular.
ape ade yedak.

*wakakaka luahan hati plak kt sini*

NuR 'aQiLaH said...

misslollyotaisombong.

love,
budak baru kat sini

kembatolo™ said...

newbie ni penah kena lepok atas dahi tak? boleh try nie.. haha

sugar2 kapas strawberry said...

hoh..yolo2..x kemano nyo smbong tu.haihh

FarhanaDr said...

Yang.. Aku caner?? Keh keh keh.. :p

Rahika Wahidah said...

sibuk kot depa tu miss lolly..yewlah follower kan ramai, tak terlayan suma sekali..lainlah yg newbie cam i nie,,sekali komen sikit2x jew..leh la ziarah2x..haha

nina suhaina said...

i love u la lolly fareda. ekeke..

zool said...

nasib baik bukan otai walaupun dah 3-4 tahun main blog ni..

fathiahRAIHANA said...

ngee.cam setuju la jugak.

James Buns said...

kalau badan aku mcm malek noh.

muka aku macam bran prit.

kau interesting x nk buat entire pasal aku?

kah kah kah.

otai atau newbie.
tak ada beza.
masing-masing ada karya sendiri.

cik helena said...

nasib baik lolly otai ade tegur kite yg picisan ne.kehkehkeh

Admiral Hafiz said...

Cik Lolly pb blogger otai gak ape
n slalu je layan sy



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

kaizen shinobi said...

wahahahaha... nih bukan otai nih~ nih opah~ hahaha

iniialahaku said...

hebat2..huhu..im newbie here.

mr.syazwan said...

ingat tu lolly

ingat time kite dulu2

suka komen2 suka bls2 kat chatbox

tpi la ni???

ermmm lolly da lupa

hahahahaha
;p

mie said...

rasanya!!!
lolly kot otai yg sombong..
hahahaaa..

tapi bagi gue...
lolly tetap lolly..

ara said...

sis lolly..

=]


salam perkenalan..

Miss Yaty said...

hihi..memang ramai blogger otai sombong tapi ramai jugak yang peramah...hihi :)

NOOR FATIN said...

semua bermula dari bawah.. biasalah manusia. perasaan sombong xpenah xde dalam diri. hoho

NuSaNa NoSa 91 said...

erkkk~ ada aura keganasan sikit di sini ye.. hik3~ ^_^

Encik Tikus said...

lari dari kebiasaan, suka suka =)

Orange said...

first komen..first impression..

ganasnyaaa hehe..

btw..ada benarnya...

Kuronofu91 said...

Suka cara penulisan awak!!

kuronofu91.blogspot.com

Redzuan Kassim said...

newbie k??
saya lagi laa...
hahahahaha....
newbie tahap dewa....

♥CIK SHA♥ said...

yo yo oo je kau ni newbie sayang oiii..tak baik tipu budak2 tau! ahaha..

MISS LOLLY pun fofuler ape di kalangan blogger..malu2 miow pulak die..

Sophie Al-yahya said...

ada btulnya ckp miss lolly. a ah, bloger otai memrlukan blogger2 mcm miss lolly dgn abg ben. tak sombong.. =)

Nordin said...

yeaaa! tu je aku termampu berkata


Kelebihan-kelebihan merokok

Tomoko said...

fuh, yg tu mmg tak sedar diri nak mam***. kalau bukan newbie, tak kan naik ke mana la diorg tu. *tiba tiba gak join tak puas hati*

ezany said...

otai tu utk laki.. kalo pempuan otaimah.. mcm cik lolly la.. ekeke..

rossoneri said...

hmmmmm macam2 perangai manusia

Lia3003 said...

ben! hai ben.. hehe, he is one of my follower, siap suruh saya letak link blog dia lagi. sukanya..

Amna.Qadeeja said...

hahah miss lolly pun otai ape,follower beribu2 lemon,..ade ke otai yg smbong?heheh ;D

~eZmALiZa~ said...

aduii..btol la kak lolly...blogger otai yg femes gile tu, kdg2 dtg jer..sikit komen pon dye tak tinggalkan..ezma perasan bile tgk nuffnang nampak la name blogger femes ni masuk blog ezma..dgn harapan, ade la sikit komen tggal kat chatbox tu..jangan kate kat entry, chatbox pon xde.. :((

tapi kak lolly yg femes ni tak sombong! dye pernah komen kat entry kite..thanks kak lolly! :)

i adore you!

dah like fb button!ngeeee.. :)

MiszMaryaNe said...

errr, rase sgt setuju!
hohoho

Rashid said...

Iyakan.. naper perlu ada perasaan begitu..

Ingat!! kita hanya musafir sementara je..

Azza Firza said...

tajuk post sama? ehem, copy entri yaa? lalala, sokongg miss lolly, bukan semua orang sombong, kita juga tompang traffik dengan otai, jadi simpan niat laa saja kan? btw, nie entri yang azza mksdkan sama tu, hee

http://zaza96.blogspot.com/2010/12/blog-otai-sombong.html

azlina aziz said...

Newbie ke Miss Lolly ni. :P Dah bape taun jadi Miss Universe, nak merendah diri...ohooo...i loike :D kekekeke...actually, tak penah jumpa blogger in person, so tak tau perangai masing2. Hope satu hari nanti dapat jumpa, esp Miss Lolly. :p

Hasnah said...

Salam cik lolly..

i'm newbie ok~

jangan sombong..hihi;)

Myra Arshad (: said...

heey :) otai blogger ada jugak yg sempoi2. hehe.

ZACK ENTRY said...

sudah lama tak borak pasal MU dengan lolly..=P

mush said...

yuppp....memang kebanyakan camtu, dorang ni ingat bila dah dok kat atas tu selamanya kat situ, ada dua blog yang dulu saya suka singgah sekarang ni dah langsung tak hingin nak bukak, sebab kesombongan tahap maksima, ha kan dah rugi satu UV, huhuh, kita punya la macam "haiiii awakkkk eh suka la kat awak," tapi dia....eeuuwww.... perangaiiii nauzubillah...memang betul dorang ni kat dalam entri punya "eh baiknye dia nih" tapi kat luar nak pandang pun non ado, ko sengeh la sorang2 mcm kerang kat ctu...sebab saya memang kenal yang sorang ni..sekolah pun sama...ahaksssss


MUSh - ngomel, ngumpat & mengata

yan_n.i.m said...

k.lolii x pena sombong pon..! sy suke..! hehe

MIMIE AIZA said...

ada otai ni dlm blog mmg gaya penulisan friendly giler.
bila dekat twitter x pernah nak balas. bals geng2 dia jek. erkk.. terasa cikit la utk sy yg x femes ni. hahaha

ezhan_artwork said...

maybe dr segi luaran kita nampak dia macam sombong. x nk tegor sume. Tapi tak boleh salahkan diorg 100%. Maybe diorg ada komitmen lain. DIorg just update blog lepas tu dh. x smpat pon nak blogwalking sume tu. hihi. Klau diorg nk menyombong juga. ikot diorg la. jnji kita bahagia kn. haha

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

Cik Lolly pun baik jugak, kan? lalala. ^^

Abhamz said...

salam,

sokong !

setuju !

Thalhah Amir said...

ala cik loly ni. org add fb dia xbleh. maaf, user ini terlalu byk request. xbleh request da. haha

maiMOONyet said...

hai kak lolly. saya newbie juga ^^

Pinky Pixie said...

sy suke cik lolly. sebab peramah abes. woah, ayat bodek di situ. kehkeh. tp ingt senang ke blogger pemes cm cik lolly nk dtg blog picisan sy utk berkomen. heee~

ahsfantasy24 said...

tak best lah sombong2..
msra2 alam kan best, hehhe..

comel la template nei!
^^,

Ujang9897 said...

ade gak ek otai sombong...hahahha,
aku nie newbie mmg senior yang aku kenal tak sombong..

mcm bro ben,die byk tolong newbei...

mcm darkbatman pun best selalu reply komen aku..

mcm tuan tanah nie pun sama..sporting..(ayat bodek)..hehe

YanaMIB said...

tazkirah pagi jumaat bersama lolly..hehe..btol lolly..yg up-kan traffic, naikkan jumlah followers blog sumenye newbie²..kita pn pernah jd newbie..hek hek..mcm comel je perkataan newbie..lalala~ =P

fyna said...

suke abg ben jgk...heheheh....

Ampuan Awang said...

Dik, dia orang sibuk kot? Erk... tak berani nak komen sebab abang pun jarang melebarkan sayap ke laman orang. Mintak maaf bebanyak sebab tak dapat nak bagi masa...

Bro Framestone said...

abg mu bukan otai he..23x

merahitujambu said...

sy tak sombongkan..lalalala~
sy baik-baik je kan...=p

Nur Hafizah Hadi said...

Haha suka entry lolly yg nih..:D

intankuterpilih said...

kadang2 dorg bukan sombong, tapi pemalu mcm ahkak nie...ekekeke

xfatynx said...

seriously you are such a great blogger babe ! :). Truly agreed with yours entry ni !

Azmi said...

bajet newbie la kau lolly..
kau tu miss popular lagi ngetop top top

gigi rongak said...

setakat ni x jumpa lagi blogger otai yg sombong

fiD said...

lolly sombong sambil korek lombong, hehe

maCy said...

die tak layan ai pun. ai tak cantik cam u ke lolly? yelah i gule2 heck je. u lollypop. kuang2

gadisBunga said...

dgn ben ai tak terasa. tapi dgn joe ai terasa.

eh apakah? heheh

Lyana MK said...

huhhu yup ben x sombong!

noorafzan said...

miss lolly pun senior juga.
haha!

Mat Gebu said...

Erkk..mat gebu tak sombong yeaaaa..tak caya tanya ben ashaari...

Fariq said...

susah gak nak menjawab kalau bab2 ni,, ngeh3x..

ciK LyndaWawa igUana said...

lolly tak sombong!huhu

safiyyah osman said...

oleh sebab cik lolly senior dan ada kedai makan..apa kata belanja saya yang newbie nih..ahahahahahaa

ahmad endo said...

ko pun otai daaa....aku tego ni....tak tego balik sombong....hahaha

Encik Psychopath said...

usah melebal blogger samada otai mahupun newbie. semua manusia yang ade atas bawahnya.

APi said...

lolly newbie la sangat kan..^^

J.M.R said...

aura ben ashaari..dia bijak jaga hati blogger lain..

sebelas said...

erkkk?






































































































owhh....

athiea said...

betol la weh...




tapi semenjak gua bz xde mse nak blogwalking sgt...





gua xjln lgsg pun blog senior2..











gua lyan junior2 je..hehehee

AiDa AzRyN said...

miss lolly tak sombong pun.. ngeee ^^

nurayunni said...

nasib baik cik lolly xsombg cam diorg kan....

good_boy said...

newbie lg...blum mrasai pengalaman blogger lain sombong...

athirah said...

misslolly napa dh xslalu update skang? bz yea?? mish nak baca lorhhh~

lassiegewdix said...

miss lolly otai tapi tak sombong pun kan ? tapi ade gak yang belum jadi otai tapi dah sombong ?
macam mane tu ?

MARiZA said...

yang oenting miss lolly tak sombong. ehehi,

black_mel said...

yup...x semua otai tu sombong tp rasanya maybe diaorang ni xde masa nak reply komen or msg kita kat shoutbox tu..


err..miss lolz kan otai jgk...tp miss lolz x sombong..respect miss lolz...;)

Fxysche Nas said...

macam ade...mcm tau je sape...
heheheheheheh

Eazy Izzuddin said...

fuh miss lolly ni
hehe
xD

hiro said...

awak otai ke? ben otai ke? heh.

acul said...

x semestiyer yg otai tu sombong or maybe die sibuk kot smpai x sempat nk layan sume follower die al-maklumlah da name pun otai so follower tu ramai sesgt2. ape2pun kene la berfikiran positifkan. tapi kalo da newbie tegur n otai tu wat dek je (nmpk otai tu onlien tp reply org lain) tu mmg ternyata die sombong.

kalo nk diikutkan perkara tu normal n terjadi kat mane2 bkn kat blog je. :)

Zawifatul Aziah said...

salam miss lolly..dh lame ushar2 belog ni..saya newbie psl belog2 ni.so mtak tunjuk ajar ye..supaya saya x kurang ajar.huhu..salam ziarah dari azie suhaimi :)