Cinta kami tak direstui oleh keluarganya. Sob sob sob.

camane eh kalau korang dah kapel bertahun2 dah ni bencinta bagai nak rak lah kan lautan api bisa gua renangi lu terjun gaung ahhh tak kira gua mesti terjun jugak tup tup bila jumpe dengan family dia MAAF PERMOHONAN ANDA TIDAK DITERIMA KELUAR AIR MATA DARAH SEKALIPUN KAU TOLONG BELAH DARI GHUMAH AKU huhuhu!

bab2 restulah paling aku takut. yelah kan kite ghase kite dah sempurna *ecece sesi memferasankan diri* tetibe bile pergi ghumah mak mertua.............

eh halim *bukan nama sebenar hahahaha! abang halim tumpang lalu ye?* kau kata bakal bini kau ni cantik macam rozita chef wan pastu body macam model pinggul macam Jlo dada macam pamela anderson huahuahua! ni ape ni muka macam katak pisang badan kurus kering heh bini kau ni cukup makan ke tak? ke keluarga dia miskin arghhh aku nak menantu orang kaya ahh reject! reject! *tik tik tik airmata aku*

weh lolly *ecece mak mertua panggil name aku lolly tu hahahaha! apesal kau masak nasi aku tengok dah macam bubur lambuk ni haaaaa dahlah sup daging dah macam singgang hei nyah kau gheti masak ke tak ni? camane kau nak masak gulai kalau camni telur dadar pun hangit keletung tung tung dah EEE budusnya bakal mak mertua aku ni huahuahua! kan dah kena budus sebijik lalalalala dia tak tahu ke jantung aku tengah dup dap dup dap ni alaaaa chef wan pun bila first time bertentang mata dengan mertua dia tomyam ayam dah jadi macam kari ayam jugak tu lagi teruk mak oi grrr grrr. *oke tetibe terfeeling lebih hahahaha!*

tapi kan yg ni paling mengayat hati

maaflah ye aku dah ada jodoh yg sesuai untuk anak aku yg penting dia lagi hot dari kau tu. eh halim kalau kau nak jugak pompuan ni KAU BUKAN LAGI ANAKKU. uwaaaaa nehi nehi T________T *terpengaruh dengan cerekerama kejap*



so ape korang nak buat kalau cinta korang akhirnya jadi camni?


kalau aku. banggggg jom kawen lari bangggggg! lalalala.


salam sayang,

115 FAHRIN AHMAD:

aniji said...

stakat ni alhamdulillah...
kami direstui..hehehe...

Anis izyan Abd Rahman said...

kaaawwwwiinn lari nek kuddeee
yihaaa!! andree andree
ahha

bantalbucuk said...

haha..kawen lari penat la miss lolly..kawen jalan je la..hehe ;D

nurul huda said...

huh, minx jaoh dari mende camnie.
:(

Lis Amir said...

jadi kassim selamat la jawabnye. kassem kassem. hahaha

Marhaen Kacak said...

hoho....susah jadi mcm ni... mintak2 dijauhkan..kui3

Perdana Menteri Kita Buta Sejarah?

Cahaya Kehidupan said...

alamak...tatutnya....tak nak jumpa mak mertua boleh?hehehe...=P

mzhany said...

woottt, lolly parah gak ni...soalan yang agak byk jawapan kan. kalu org zama dulu, takpela nak buat camner dah keluarga tak restu, terpksa la ikotkan, kan nnti tak bahagia.


budak2 zaman skrg, alaaa yg nak kawin kan kite bang, bukan nya mak ayah abg nk kawin dgn syg...abg syg syg kannn, so abg kenala ikut ckp syg...blablabla...


hurmm sosah sosah...

**ape ko mrepek ni hany** ;)

HanaBella said...

Ish.. Miss Lolly, xmau eh kahwin lari.. Sabar2, mesti ada jln penyelesaiannya.. hehe

Razif Radzi said...

paksa keluarga utk terima.haaaa..

faiz said...

haha..sanggup kawen lari la seyh..

Azmi said...

lolly aku anak yg baik...akan ku junjung perintah mak..haha...
dgn syarat bakal bini aku yg dia calonkan tu cantik meletup kalah megan fox

deqdeq said...

emmm...DeQdEq tgh melalui saat spt ni miss lolly...huhuuhu :-(

inipaencomot said...

cinta tak direstui ?
cari la org laen
bukan dia sorg je leh jd hubby u
byk kumbang laen lebih bgs
lalalala~

redha mak ayh = redha Tuhan
redha Tuhan = keberkatan idop
so its up to u
:)

abang ensem said...

Cis! Ko telah mengembalikan nostalgia cintaku yang tak direstui dulu.

nina suhaina said...

aku pasrah je babe kalo aku sambil blah nyanyi lagu jee. ekeke..

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Ganaih mak mertua demo! Sekali termaki mak mertua daa...

Aizat Shafiq said...

ni mesti dah nak kawen...hehehehe
jangan lupe jemput orang senegeri ye...
=)

Cik Yana said...

Pegi cari tali rafia ke tali ape je la,,
pastu amek kerusi, panjat wat-wat nak ikat tali tu,,
wat lubang sekali sambil test-test kepala muat tak masuk,,
test tengok ikatan ok tak,,
pastu cakap kat dia, "amacam, nak bagi ke tak nak aku kawen?" hahhahaa~

Epul Azimi said...

ermm sy nk order sup perut 1,colek perut 1 dan perut goreng kunyit 1.cpat skit ea lapar dh nih.

EpoLღKunang2 said...

Alahai, siannya. Kawen dengan Epol nak? ahak ^^

cikpepel said...

apesal sadis sangat neh..

suh la mak mertua tu terjun gaung..kaco je orang nak bercintan cintun..

nyna amani said...

mak aih..berendam air mata la kalau macam tue..sob,sob sob..

♥ shiMawar ♥ said...

erm..klu sy, sy tak nak kawen lari..sbb nanti susah nk daftar semula kt sini..kang ape2 jadi, sy jgk yg jd mangsa..pempuan le katakan..

sy akan cuba tambat hati bakal mak mertua tu..atau susah2 sgt, akan cari lelaki lain..haha..suke suki jek.. :p

pilotHans said...

x abis2 drama..haha..klo sume elok2 xjd camni..klo sorang mcm pelesit or mat pit..mmg laa mak ayah xterima..klo xreti pun at least ngaku jgn laa bodoh sombong kate sume reti masak ^_^ yg penting jujur n hati mau wangi..huhuhu..

cheers

sebelas said...

dont worry,my mum tak macam tu :D

ezany said...

susah nak ckp.. ditelan mati mak.. diluah mati bapak..

lassiegewdix said...

kawen sambil berlari ?
otey ?

James Buns said...

bila lu nk follow gua balik rmh mak gua ni?

tak sabar abah dgn mak nk tengok menantu hantu ni..

kah kah kah

Puteri Iqa Izyan said...

terus tak kawen2..

restu mak bapak kan penting..

hahahaha

delarocha said...

cari anak yatim piatu... senang citer... keh keh keh

Oreo said...

takjumpa lagi mak mertua

InsyaAllah 1O tahun akan datang,masa tu umur 24,Haha,gatalgatal

Aduka said...

buat jadi colek perot..
huahuahua..

/Dayah//Nurul/ said...

bahya tu, kalau kawen lari kawen ngan abg lambok eh

kembatolo™ said...

jom jom.
gua halim..

ahahaha,.

nama.aku.lynn said...

susah oh rase kalau hal cmni jadikkk...antara mak n buah hati..adesss..kne istikharah byk2 nihhh,,,

FarhanaDr said...

Berchenta pon tak lagik ni caner nak halang u olls.. Haha.. :p

azHa said...

Haha. Harap-harap janganlah jadik gtu kat aku. Sayang weyh!

ieqa said...

kalo ieqa, uwaaaaa menangis tak berlagu laa jawabnyeeeee. sob sobbs

tapi tetap cube jugak tambat hati mak mertua! ^^

Encik Tikus said...

Lolly gedik ! keh keh

dilla adilla said...

ouh, saya dlm situasi nie skrg tapi si dia yg direject my family... aduss

FarhanaFabulous said...

http://lollylurveff.blogspot.com/2010/12/cinta-kami-tak-direstui-oleh.html

FarhanaFabulous said...

ish2..kalau sis kawen dgn fahrin ahmad kompem mak die restu..kehkeh !

Myra Arshad (: said...

kalau tak d restu macam mane pun, nikah still on :)
yang penting, kita yg nak menikah, bukan family. yer dok? hehehehe

Liquid said...

ehe ckp je, saye yg nk kawin bukan mak abah.!!

kalo incek liquid ler.. ehehehe

nerves said...

oh..ni la part2 paling ditakuti wa...uhhh-_-''

Eazy Izzuddin said...

haha
agree with u
hurrmmm
stakat ni single lagi
tiada siapa lgi
huk3

Namia Tazmania said...

sangat ngeri entry cik lolly nieh buat rasa sentap jap theheheheheh

seyes sy sendiri lalui semua tuh...
memula tuh memang rasa cam hampes jer tapi belajar terima kenyataan dan terus kan hidup macam biasa...

untuk apa bersama kalau tak ada restu.. sekali pun boleh kawen lari ( sy tak perlu kawrn lari kot sebab family restu) belum tentu akan bahagia...

nak buat sesuatu kena fikir dulu apa akibat nya....

meow said...

restu keluarga penting...

hamzah ian said...

colek perut

Izzat Aziz said...

Kalau keluarga tak suka, baik dua-dua cari lain je, tak pun bincang.. tapi kalau sampai kahwin lari susah.. sebahagia mana pun, tak dapat berkat last-last mesti rasa tak best.

Dalam apa-apa restu penting, cinta tu cintalah, restu no 1.. :)

HazlaL said...

btol2 kawin lari,,,bila da dpat zuriat balik umah keluarga...mest restu pnye sbb seronok ade cucu....hahahah

khaizarien said...

adoii lolly.. hahahah akak nk gelak je bce entry lolly.... kalo akak jadi cam tu, redha je la.... pastu wat azam pasni nk tackle jgn tackle lelaki. tetapi tackle trus mak mak org... lg senang hahaha

cik @!en said...

eh miss lolly.. jgn kawen lari! restu mak ayah penting tau!


kena reject byk kali pun kalau dah jodoh.. tak kemana jugak.. hehe

Din said...

abg mijae eh abg halim kawin lari..*wink2

.sweet-ants. said...

restu itu mnjamin kebahagiaan. baru je baca kt blog hanis zalikha pasal restu cinta ni.

NuR 'aQiLaH said...

erk*

kawen jogging buleh dak yayanggggg
sob sob -_-"

NuR 'aQiLaH said...
This comment has been removed by the author.
yan_n.i.m said...

saya x dek pengalaman ler..hehe :P

Nurulbadiah Lai said...

kalu mak xrestu..nurul pasti nak mak restu gak..buat sampai mak restu hehe

Jejaka Terhangat said...

mak tak restu..hubungan pon tak ke mana nanti..mak bela sejak kita dilahirkan..tp utk org yg kita baru kenal beberapa tahun, beberapa bulan. sanggup lari dgn org tu plak. kategori anak kenang jasa kah kita?=)

athiea said...

ye ke lu sanggup kawen lari??


nanti tak pasal2 cerai berai heh!!


nehi nehi nehi jugK

cik fiza said...

sy sedang menghadapi situasi ini.. kalo pilih BF, parents tak mau sy lagi :(

myfandy said...

hehehehe........waw..gile la situasi nie..x tau la lolly...aq x penah hadapinya dan x harap pun nak hadapi benda mcm nie..terasa mcm persimpangan dilema seyh.......hehehehe.......mcm lagu nelly plak(dilemma)

AdiaLuze said...

Jgn dik..Kawin lari ni penat..hehehe..

Secara seriusnye, kalo ko syg btl2 kat si Halim tu, cb la sehabis daya amik hati omok dio tu...Kalo tak berhasil jgk, ada 2 option :

1) Kawin jgk..tp mungkin akan jd cam Rita Rudaini..bila dah beranak pinak, laki dia senang2 je g blk kat bwh ketiak omak dio tinggalkan dio terkontang kanting sorang2...

2) Cari jo yg lain...mmg tak mudah..tapi, kalo jodoh korang tu mmg kuat, korang kawin la ngan org lain pun, last2 korang akan bersatu jugak..jodoh dik...kita xleh nak lawan/duga..hehehe

Haaa...ekau pilih la yo..mane satu idaman hati ;)

twinkle twinkle said...

ahha xmau bercinta bfore kwin ehee

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

masa akak kapel tahun 2003...parents tak restu...last2 nak tak nak..kena putuskan gak perhubungan tu...

sedeh memang sedeh...tp nak wat mcm mana kan kalau mak ayah tak restu...

kita kalau nak kawen...restu mak ayah yg penting...

honey amour said...

give them sometimes...doa banyak2..mnatau terbuka hati....

merahitujambu said...

x baik kawin lari..kawin duduk laa..baru selesa

kella said...

lolly.. jgn dik.. jgn kawin lari.. jangan.. macamana pun kena dapatkan restu orang tua juga.. sebab berkat tu...
kelak kita tak tahu camana nasib kita..
kalau berkenan sangat, usahakan jugaklah supaya mak bapak tu berkenan, insyaallah, dibukakan pintu hati tu.. hehe.. :)

miss blossom said...

tq sweetie! sudah follow...ngee~~ bru berbelog

mie said...

gue xnak kawen lari...
hahaaaaa

Wan Gerrard said...

kena ikut keluarga la, atau pun buat sesuatu yakinkan mereka..hehe

Ujang9897 said...

kalo jadi mintak petunjuk la..smyg istikarah..hehe...

kawin tanpa restu ibu bahaya woooo

missteenastory said...

huhu chenta aku penah x di rstuim.. huhu then putus tgh jln n terpakseeee lupe kan dan itu susah sgt!

Redbloodx said...

Bab kawen ni saya anggap serius. Takda main2.

Kalau saya tak dapat dia.. orang lain pon tak boleh dapat dia. Muktamad!

Actually.. Saya selalu bincang pasal ni dgn gf saya.

azlina aziz said...

Kawen jugak! Hahahaha. Tapi kalau ada masalah rumahtangga, pandai2 la ko tanggung. Ko yang nak sangat kawen kan! Adush! Kena sebijik dengan mak sendiri. :(

YanaMIB said...

klu xde restu better cari laki len...bahye woo mak mertua x restu..syurga ank kn bwh tapak kaki ibu..so fikir²kn lah =)

alan said...

dah pernah kena..rase nak letup je muka ayah dia..

Rara Farah said...

ok....rara laluinye skrg..takpe2..chill sajew..hehe...
giler nk kawen lari...lenguh weyh larik2 nie...stamina pon xckup ag...keh3...nasihat rara...cubelah utk amek ati mak mertua yep..kot2 ati dye terbuka ke jln yg benar..teheeeeeee

Faarihin said...

entah.. tak ada pengalaman pasal ni.. hahaha...

chentaMAYA said...

gua serah semua kat family je.

maiMOONyet said...

nehi nehi. harap mak mentua i masa akan datang tak macam tuh... hahaha xD




* yunk.... jom kawen lari xD

taqie said...

cinta tk drestui?
klau tk sggup pisah ngn die..
doa hari2 spy mk bpk dorg lmbut hti.
klau dlm temph msa agk pjg tk lmbut2 gk,
dinasihatkan..agar anda pasang langkah kuda2 pastu lari laju2 n jauh2 :D

Cik Mieyrarif said...

erkk no komennng
i underage lagikk tgh tggu result PMR lagikk :P

intankuterpilih said...

hah lolly, jawapannya ada di sini...

http://intankuterpilih.com/2010/11/jalan-penyelesaian-hubungan-tanpa-restu/

ayushida said...

petuanya : memula kenal n tangkap feeling, terus je kenalkan kat mak bapak, so, kalau reject di peringkat awalan, boleh di adjust lg, klo dah keluar ayat, "aku x rela berpisah dgnmu!" baru nk kenalkan, lepas tu di reject, tkut nnti masuk golongan anak durhaka plak! ishh... adik2 ku sekalian, minta dijauhkan ye....

ummiarissa said...

baling duit cam perlawanan bola...pilih yang mana kena....nak pilih bola atau gawang gol..hik hik hik

gadisBunga said...

hahaha. dapat restu dulu, baru bercenta. amacam?

WHERE2 said...

Lupakan saja keluarga tu.. MakMertua macam tu boleh rosak rumahtangga... tabah hati, cari saja yang lain...

ahmad endo said...

jom...kawen lari dalam guni lagi....hehehe

APi said...

sob sob sob..




kawen dulu la der baru berchenta..^^

Farra Zulkarnain said...

kalau den ta tgu daa, angkat kaki laa. tanpa restu hubungan takan pernah bahagia sampai ke mati.;))

zool said...

kawin lari tak best.. kawin naik motosikal lah best. tak pun kawin naik kete lembu..
jom kita kawin.huhuhu

sekuk tawa said...

memang dasat r citer entry ni...haha

Mr feckry said...

kawen di thai la

maCy said...

saket perot bace. alahai ank menantu lolly.keh2

HaNa HoNeY said...

hahaha
sambung becekarama ngan mak mertua la pastuh
hehehe
^_^

Dewi Kumbang said...

Heh! Tak nak sudaaaahhhh! Blambak lagi mak mertua lain beratur nak buat I menantu okay. Bye2 makcikkkk~

Hahahahahaha =P

hansuke said...

salam.

saya pengkomen yang ke-100..haha~

just blog walking, jumpe entry ni.

just my opinion. move on. what's done is done. restu paling atas dalam list. sebab restu ibu bapa sama taraf dengan restu Allah SWT. jangan berani langgar.

ramai orang pandang remeh akan restu ibu bapa, berontak, kawin lari dan sebagainya, tapi mereka ni lupa akan niat untuk berumah tangga itu sendiri.

tujuan berumah tangga mengikut rasulullah SAW, berkahwin adalah bertujuan untuk melahirkan anak yang soleh, menunaikan tanggungjawab seorang islam dan akhir sekali untuk menjaga nafsu, sebab masa couple kan banyak batasan yang terlarang, dari segi pandangan atau sentuhan.

there's no such thing "jika aku tak dapat dia tak ada orang akan dapat dia", itu namanya tidak bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi dan tidak redha.

semoga lebih tabah menjalani kehidupan. good luck.

amie said...

i thinks..saya masin okay dengan pasangan saya..hehe..harap tak macam ni.

NAJ HEBAT said...

apesal? hubungan kau dengan si 11 tu tak direstui ka?

hailah,

gi la masak lemak cili api. mana tau mak mentua suka.

ok?

Ery Farieha said...

huuu lain kali, masa baru kenal2 tu trus bawak jumpa parents. hahaha.
dapat restu nak berkawan, baru lah kapel ke ape ke.
kalau jd camni, kan sadis
=______________________=

Cikbelog said...

camne pulak ngan kes nenek yang tak setuju dengan pilihan cucu tapiiii mak pak tak kesah pe pown. tetiba nenek yang lebey2..hah camno..eiskk aku plak emo kat sini..hiahaha

Mummy said...

nak kawen mmg restu org tua penting...jap gi kemudian hari byk masalah mungkin timbul melainkan lepas kawen tak jejak dah rumah mak bapak..tp parent pun agak2 lar kalo nak pilih menantu..elok2 nak dapat menantu, kang anak jadi bujang terlajak kang saper yg susah...yg penting parent lelaki parent pompuan restu leh proceed..pak menakan, mak sedara sepupu sepapat nyer restu boleh diabaikan

Marysa Nasir said...

saya sedang rasa keadaan ni :(

Anonymous said...

nak tau apa alasan mak xbf akak bg? dia kata dia tak mau bermenantukan org utara sbb dulu dia dah pernah kena halau ketika p pinang utk adiknya..tak ke bongok punya alasan tu..

Fyzal said...

jgn kawin lari cik lolly. mengah dah satu hal. berpeluh lagi..

i think, kalau side laki pun sama. bakal mak mertua mesti nk menantu laki yang rumah besar, keta besar, poket berkepuk kepuk.. :)

Mat Pintu said...

salam kenal :)

restu sesebuah hubungan itu datangnya daripada ibu bapa kerana di situlah letak nya syurga kita. tapi semua rezeki datangnya drpd Allah. berbincang lah.

kalau kawen lari tak rock langsung sis! yeah

ara said...

hye sis.
comel la blog sis..
heheeh
kawin lari???
gemapk gukk..
boleh lari ke siam..tak pon nogori un boleh..
hehe


saya budak baru lagy..

cik nur said...

ttba trus nk gantung diri hahahaha
tak dew l

haway mutasawwil said...

cantik macam rozita chef wan pastu body macam model pinggul macam Jlo dada macam pamela anderson

nk suke bc.heee.ade jdoh jd bini no 2 la kan.ho2

MIMIE AIZA said...

hahaha..
erkk x baik gelak..
jangan kawin nanti x bahagia. mcm pelakon dan ahli sukan tu.

H.A.N.I.S said...

kalau kne reject cari lain lah~ hahaha!

alinac lover said...

haisk..kalo yong xtau la nak kata apa.. rasa mcm keadaan mcm tu jugak.oh nehi!