Tips: Bagaimana menjadi BLOGGER YANG BERJAYA? Menurut 5 blogger popular =)

sebenarnya kan aii malu nak bagi tips2 camni tapi disebabkan ghamai yg suruh aku letak tips2 kat belog maka dgn rendah diri serta tanpa riak takburnya aku cuba kongsikan eh eh hik hik hik. kalau ghase *ehmacamtakbestjetipskauniwakluorangbuattipskaunakbuattipsjugakbolehbelah* hahaha! fine fine masalahnya kau ade?

bukan ape ghamai kot yg tanya aku camane nak jadi blogger tiptop makanya taktik goda2 sambil gosok dada sikit2 erk erk *pitam* telah aku berikan kepada 5 blogger ini. so newbie2 ape lagi take a note oke :)


first kite kena CIPTA KELAINAN tak kisahlah dari segi penulisan ke identiti diri ke kan yg penting jangan kopipes sebijik dengan blogger yg diidolakan *heh ayat ape yg aku guna ni hahaha sila pasrah beramai2* pastu IMPROVE penulisan ke penulisan contohnya kebanyakan blogger sekarang ghamai yg guna shortform kan so ape kata moved to fullform pulak mesti ramai yg akan paham dengan penulisan kite so ramai yg akan baca. dan yg paling penting blogger yg dah berjaya SILA JANGAN SOMBONG ni tak femes sikit terus al-kebongkakan kan huhuhu! kan jatuh kan baru fadammukohang.


EYRIQAZZ DAN AZWAN ALI
http://www.eyriqazz.com/

nak serius dalam blogging kena ada MINAT jangan jadikan belog sebagai hobi dimasa terluang je makanya untuk menjadi blogger yg berjaya harus korbankan banyak masa ye abang-abang. pastu ghajin2kan diri JOIN EVENT-EVENT nuffnang ke gathering ke majlis kawen-kawen ke keh keh keh bukan ape kalau jumpe dengan ramai blogger secara face to face tu bolehlah share ilmu2 penting dengan lebih detail kannnnn? *oke yg ni aku tak buat hahahaha!* yg penting JANGAN MELATAH kalau kena tegur ni tak ada orang kritik sikit dah pikir nak tutup belog apekehelnyanyah. sila jangan putus asa untuk menjadi yg terbaik oke? *ecece*



mak oiii si andy ni kan dalam sehari memang 2,3,4,5 kali jugak kot die update belog. memang rajin wa cakap lu. makanya point utamanya adalah RAJIN. rajin post entry terbaru rajin join event2 rajin share2 ilmu rajin buat muka2 comel pastu letak kat belog *mamtik aku cakap cenggini lalalala* pastu kena ikut perkembangan semasalah kan contohnya kalau blogger lain hupdate pasal *kehenseman dr rozmey tidak dapat ditandingi* korang buatlah tajuk *aku rase aku lagi hencem dari dr rozmey kot keh keh keh* haaaaaaa ada paham? tak paham ikutsukahatikorang.



si hencem ni cakap kalau nak berjaya PERLU CARI KEUNIKAN YG ADA PADA DIRI KITA misalnya beliau mahir dalam bab2 fitnes maka isu2 fitnes selalu ditekankan dalam belognya then satu lagi contoh zack zukhairi yg pandai lukis kartun kiutmiut so itu aura yg boleh buat orang melekat kat belog dia kan kan kan. yg handal bab2 fesyen tu pun satu bonus jugak apetah lagi yg ada muka cun-cun tu *stress kejap sebab tak cun sob sob* so GUNAKAN KELEBIHAN YG ADA PADA KORANG OKE. satu lagi kite kena variasikan penulisan kita. contohnya kalau selama ni asyik dop cite pasal hari ni aku makan ape dating buat adegan ape (personallah nyah oi) so apekata kita buat pasal tips2 pulak tutorial ke pasal artis kawen lari ke lalalala fesyen2 ke haaaa mengertik?



yg ni pendek je tips dia *blog apa yang kita suka, bukan pembaca yang suka. jangan hipokrit. amacam macam PM tak jawapan aii* hahahaha! ahhh yg ni korang hurai sendiri mekaceh.


so korang gabungkan kesemuanya dan praktikkan untuk menjadi blogger yg hebat. ayuhhhhh madam.



salam sayang,

128 FAHRIN AHMAD:

Pinky Pixie said...

setuju2..
kalau nak jadi blogger bjaya kena la ade usaha skit. kan..kan.
usha2 mamat yg berjaya tu cmne dy hasilkan entry yg kebabom.. hehe.

lassiegewdix said...

yang penting unik dan rajen ! :)

Imzainieyzulkipli said...

btl2.... usaha tangga kejayaan

Amirrah Zawani said...

kena rajin dan usaha.. insya Allah nanti boleh jd popular jgk :D

Miza Yusof said...

tankiu. hehe. betul tu. miza setuju. usaha tangga kejayaan :)

Ery Farieha said...

yeahh
memang semua top meletop!

nama.aku.lynn said...

memang terbaiikkkk!!i likeee..thank u sudii shareee..=)

gadisBunga said...

dah agak yang 2-2 yg last tu mesti lasuk list punye. mmg otailah! haha

nice tips tho. ape nasihat cik lolly untuk kite impruv kite punye belog pulaks? winks!

Mieya said...

Nice entry Kak Lolly! :D

faradeeba said...

kenape semuanya blogger lelaki nih?
hahaha

oh, time kasih untuk entry ini miss lolly tomey! :D

ken said...

tak ada tips saya ke? :P

HAZWAN17 said...

nice tips..kena banyak belajar lagi ni

nina suhaina said...

cayalah sayangg..tengkiu.

faiz said...

haaa..korang pasan x miss lolly pilih top 5 semua lelaki? jeng3..huhu..

Fariq said...

wah tips yg berguna miss lolly,,
btw,, first time visit here,,
salam perkenalan..

phreak-id said...

Ni tips dari diaorang ke tips dari diri sendiri ni?

Terbaru >> 1) Nuffnang Premiere Screening of TRON : Legacy 12) Thank You Nuffnang 3) Karekter Terbaru Dalam Transformers 3 - Dark Of The Moon

ZACK ENTRY said...

terbaik semua tips kat atas..=)



jap, tips dari lolly tak ada ker?lolly pun blogger berjaya gak..=D

merahitujambu said...

setuju2.napa diorg ni hensem2 nyah>>mak x kuasa laa tgok muka diorg geram..=p

suffer8zine said...

wahhh fuyoooo tips2 yg mantap dari mereka

Terkini : Antara 10 Jam Tangan Termahal Di Dunia | Telefon Bimbit Paling Lasak Di Dunia | 10 Gunung Tertinggi Di Dunia.

ummiarissa said...

miss lolly pilih jejaka ensem???jejaka je ke leh bagi tips?

Admiral Hafiz said...

haha
mmg setuju dgn sumer tips2 tu...

terbaek la!


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Rahika Wahidah said...

hhehe..maksudnya kena jadi unik la kan cik lolly..pastu kena rajin terjah blog org jugak..dan mesra masyarakat...baru lah boleh berjaya...

tp ikut org gak, ada org dia x kisah pun pasal traffic, nuffnang nie, asal hati puas dapat mengarang..kawan2x baca..

azlina aziz said...

Sume blogger lelaki ni, musykil haku. hahahha...takpe2, yang penting tips tu, tips :)

khairolghani said...

cik lolly sendiri tak de tips ke?

LORD ZARA 札拉 said...

bila nak interview I lahling?

kih3~

kembatolo™ said...

badan aie ketul2 nyah.. haha

cik EPAL said...

asal semua lelaki? :D

~eZmALiZa~ said...

suke tips nie..kelakar pon ade..hik3.. :D betul2...jgn sombong! :D

zuar said...

aii dah variasikan penulisan yuuu...aii dah nak cie ni yang ex-gf aii dah bercerai...sebelum2 ni mana penah cite pasal gf pong..kecian kat aiii melepas dengan gf hot aii tu..try pi tgk..ni kiranya aii ikut tips yuu la tau dak..wahahaha

Alan said...

aku dah blogging lebih 5 tahun tapi tetap x top..anyway aku senang dgn cara aku sekarang..blogging bukan untuk popular tetapi untuk kepuasan peribadi.

Ain Zulaikha said...

hehe rajin update and rajin blogwalking.. mula dari bawah.. thanks miss lolly..

Misz-sakura said...

miss lolly plak apa rahsianya? haha

Ops, baru perasan kenapa semuanya lelaki? kiki. taktau ! =P

fiezah91 said...

sgt berguna! hahaha

/Dayah//Nurul/ said...

napa sume laki blogger femes di hati lolly :P eh awk pon popular taw :) suka pink blog kamu

mier@merr said...

sya tak cukup tomey lotey nk tepek muka kat belog seploh kali seminggu...

kagum ngan meka sume..

James Buns said...

macam pilih kasih..

kah kah..

nak semua yang kacak2..

badan sasa shj.

lg 1 semua laki.

saya tak gay!


HAHAHAHA

Faarihin said...

wah.. blogger2 femes tu..

apa pula tips dari blogger femes cik lolly kita ni.. hahaha..

awek fahrin.. tips2 dia lagi bergaya kan? hehehe.. =P

nursarah puteri biru said...

saya mmg blogger tak berjaya. sebab sy pemalas. :p

Atiqah Abidin said...

phewitttt. :)

Azmi said...

ALANG2 belalang lollly kau dah bagi tips ni aku nak mintak la tips macam mana nak dpaatkan komen yg macam gebabom tu...bolehlah ye...baik kau buat tips ni kalau kau cantik kalau tak memmang paham2 je la...

mr.syazwan said...

kenapa blog FUUUYOOO x tersenarai???

oh ok fine blog FUUUYOOO x mantap lg

nak kasi mantap, padat dan sendat lg la

hahaha

Izzat Aziz said...

memang setuju sangat dengan semua tips dari otai blogger tu.. aku sebagai blogger baru memang suka benda camni teruskan..hehe

The Sharkox said...

kenapa semua lelaki???? kenapa???

Puteri Iqa Izyan said...

good tips from top bloggers..

jd mcm sis lolly pun cukup lah.. hehe :P

tvlcd24inci said...

kau ni kate diri tak cun tapi camwhore beriye buat muke comel2 ah pure2 pandang kejauhan ah KAU INGAT ORANG YG RASE DIRI MUKE BIASE2/HUDUS NAK BUAT CAMTU?
geli aku bace evritime ko tulis *masalahnye aku cun ke hakhakhak* *aku tak gorjes tapi hikhikhik* AKU RASE NAK BAKAAAA KLCC WEH.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

KENAPA SEMUA LELAKI ?

SEBAB TAKDE SORANG PUN BLOGGER POMPUAN YG RESPON MY QUESTION.



SEBAB ITU SEMUA LELAKI HARAP MAKLUM.

Miss Lemon said...

ohhh....haha siap capslock lg tu
ngehehee seram~ :p

zool said...

wah byknya tips ni..
boleh apply ni

~ch@wi~ said...

tq bg info...rase info ni sgt brguna..hehehe

Sharinginfoz said...

thanks for the summary, kita kena belajar dengan org yang expert kan

AiDa AzRyN said...

bagus info ni.. hehe... thanx! ^^

EpoLღKunang2 said...

Kadang lagi suka Fareda daripada blog Miss Lolly.
Macam mana pula tu? bhaha! ^^

CikLilyPutih said...

rajin rajin rajin jangan malas okeh..

Jard The Great said...

terima kasih atas ilmu ini.. keh keh keh. =p

Hariz said...

Saya mahu jadi blogger yang cantik macam lolly! bhahaha

http://profhariz.com

Mr feckry said...

gua menulis ikut hati

Rara Nasiha said...

tips dari miss lolly takda ke? hehe :)

Wan Gerrard said...

hehe kena ada aura gak macam lolly, semua org suka ^_^

Ain Atika said...

haha...ye betul...terima kasih awak....=)tips bagus ni,....hehe.i nak sangat join event yang blogger bt tapi x pernah ada invitation...mgkin i baru lagi kot..hihi

Ain Atika said...

haha...ye betul...terima kasih awak....=)tips bagus ni,....hehe.i nak sangat join event yang blogger bt tapi x pernah ada invitation...mgkin i baru lagi kot..hihi

NURNADHIRAH RAFIAH IDRUS said...

wahhh!!! gile bgus nih!!
^.^
cntik blog ni..

azureEn said...

ehem2. nape sume lelaki je cik lolly. ehem2. gatai naaa... **tolak2 bahu cik lolly** =P

Izz Latif said...

~wahhh~
ske entry nih...
sgt2 berguna tuk blogger baru mcm Izz
(^,~)

www.izzlatif.blogspot.com

Rara Farah said...

jadik diri sendirikkkkkkkkkk

mie said...

lolly pilih kasih!!!
gue tunggukan wajah2 blogger cun ...
boleh??

Melz said...

WoW thanks lolly coz featured mel hiii

cik helena said...

kehebatan mereka memang sudah tidak dpt di sangkakl lagi!

Dauspozi said...

Nice tips kak... Terima kasih byk2... dan tq jugak kpd 5 top blogger kat atas tu sbb sudi share.. hehehe

YanaMIB said...

nice tips..lg satu dorg ni ada aura cam mawi ms dlm AF kut..hehe..kan kan ^_^

Nafisa81 said...

blogger wanita takde yang nak kongsi tips ker??

maiMOONyet said...

honey, hang pun blogger pemes ape? hehehe. ^^

Hazwan Hakim said...

alo cik lolly...sy ada tag 1 kontest kat blog sy..join a ye...

http://www.hazwanhakim.com/2010/12/17/kontest-blog-terkemas/

Bro Framestone said...

bro seorang yg tidak popular he..23x

Eyriqazz said...

Thanks lolly for featured me too...Nah, u r more popular than me..lepas ni i mintak tips u pula n featured it in my blog, boleh?hik3....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Hehe.. 0write br0 eyriqazz.

Sharing is l0ving rite :)

♥CIK SHA♥ said...

sayang oi..apsal laki je contoh ni??pompuan takde ke??wahaha..pilih bulu betul!

HonEyBuNNy said...

bloggers kena baca tips neh....hehehhe..tq..

Liliyuli said...

tq share..

^_^

Mohd Sukur Ibrahim said...

lolly pilih kasih..nyampah..hehe
bangun lewat..hehe

alinac lover said...

bagus ni

amik tips~

shaf19_capricorn@yahoo.com said...

nak hanis zalikha...


nak hanis zalikha...


Y,Y

intankuterpilih said...

sangat setujuk sekali sahaja...yes!!!

Ujang9897 said...

miss loly pun top

PinQib said...

haha..
miss lolly punyer tipsss xda ker

Gaduh MANJA! | How much do u LOVE me? | First Two Wheels Moment

nazirulhazwan~ said...

pandangan den xmo amek kire??:P

azi nur said...

setuju sgt ni...bgus untuk blogger baru mcm taye...huhu

Afifee said...

gud tips ;)

Ainee Cumi said...

Wau. Class u bagi tips tips macam ni. Bagus bagus..

Anip™ said...

aku nak jadi macam diorng satu ari nnt..heheh

Latest Entry :
-> Ingin Mencari Cinta, 10 Petanda Seseorang Ini Adalah Jodoh Kita !
-> Tingkatkan Trafik Blog Dengan Sistem Autopost Entry Terbaru Di Malaysia Blogger United !

APi said...

tips dari miss lolly?

nurayunni said...

semua hensem2...geram..waaaaaaaaaa

Afendi Othman said...

good interview cik lolly..hehe...

Cikbelog said...

kesimpulannya, rajin dan rajin dan rajin berblog..hhee

RMA said...

semua bagi tips mantap2.. caiyokkk semua...

maCy said...

para blogger femes itu kenal anda kerana anda juga femes. uhuhu

meo said...

hohohoho... cik lolly lg popular dr diorng :D

mamawana said...

Wonderful tips. Blogging. Saya budak baru belajar. Emak budak daaa... Anak2 sibuk FB, Myspace, blogging so mama kena updatekan diri mama ikut trend depa nok.... woot woot...

JAI said...

Menarik..wahh Ms Lolly pun juga rasanya tergolong antara blogger terhebat aper..tahniah

rafiqa said...

ok try test 1 2 3 :D

andyhowtt said...

late comment..terima kasih kerna mengFeatured saya di belog cik lolly nie..hehehe..

Ibu Mifzal Arsyad said...

setuju sgt dgn joe..blog kita...jgn la hipokrit...pd sy trafic tu penting jugak tp kepuasan berblog lg penting..hehe..

thanks 4 e info...

Tn.Punya said...

anda semua adalah terhebat.. so kekalkan kehebatan anda masing2.. setuju dengan apa miss lolly kata.. kena rajin, rajin dan rajin.. kalau malas, malas dan malas baik bungkus je blog tu...hehehe

MamaYatie said...

salam kenal..

wah...terbaekk...tq sudi buat review & sharing pasal tips mereka ber5 yer..

kakchik@ella said...

terbaik la dik. rajin dan usaha tngga kejayaan, kan.

ayushida said...

bagusnya dik, akak ni baru jer berjinak2 berblog nih, org dah branak pinak, keh3, ok, akk akan gunakan ilmu ini sepenuhnya... thanx a lot

Eazy Izzuddin said...

jom kita praktikan

Thalhah Amir said...

Tq for the info. hehe.. cite2 sy nk jadi programmer yang berjaya. jd xpela kan kalau update time senang je. haha

faiz said...

anonymous pun nak famous jugakkkkk! huhuhu..

cEro said...

wow!! bagus entri kali ni...
tak kira utk newbies ke, atau yg dh lame pon...
cam aku ni, dh lame pon tak naik naik gak...
hahahaha

NICK IRFAN said...

smua laki je pmpuan xde ker? hehe

hans said...

betul2
den sokong

P/S : Tiba - Tiba Teringat Kisah Lama

Ampuan Awang said...

err, abang terdiam baca entri ni. tak tahu nak luah apa. blur. tau pap sebabnya? sebab blog yang diusahakan tidaklah sebagus blog orang lain, apatah lagi nak bersaing dengan pemilik blog ini??

laGenDA KodOk HijAU said...

tapi lolly tetap hebat juga

ciK LyndaWawa igUana said...

ade blogger hansem tak?bagi sorang kat i..hehe

IxoR@ said...

mantops ahh tips tu...

yg penting... jgn sombong... not good...

;)

SpaQue said...

aku kene jd budak rajin!!

Hot News Tahniah Malaysia, Terima Kasih Vietnam

Liquid said...

hee lame lagi incek liquid nk jd fofular ni. mls jek nk apdet ehehehe

~CiK TiNieY~ said...

nk wat tips kdg2 pening...hehehe

ahmad endo said...

memang power lah...hehehe

FarhanaFabulous said...

sis..memang the best la..useful tips..nice sharing !

FarhanaFabulous said...

sis..memang the best la..useful tips..nice sharing !

faiq said...

ko tulis je ape yg ko nk tulis..sng

.sweet-ants. said...

tips yg senang adalah menjadi seperti miss lolly, tidak sombong dan ada cara tersendiri. :)

Faisal said...

Nak jadi blogger berjaya mesti ada kelainan dri blogger yg lain=)


Terhangat: Percaya tak yang korang boleh dapatkan 15 ribu visitor seminggu?Tak caya mari baca ini dan jadilah 10 blogger bertuah!

*she's s0 e!Ra* said...

you apply tak tips2 tersebut? tp you mcm dah femes je babe :)

pilotHans said...

persoalannye camne definisikan ngan berjaya? xke subjective....

+ ade ape ngan popular :p np mesti nak popular? ^_^

~SukEMakAn~ said...

waaaaa!
naseb baek terbace entry nie
hehe~

ika honey bunny said...

kehkehkeh. kenapa semua yang ditemuramah lelaki? hhahahaha, ayokk! hehehehe