Cerita ini sumpah KELAKAR hahahaha!

zaman sekolah2 hari tu suka gile kot main tilik2 nasib. kalau urat kat telapak tangan bentuk K makanya esok2 dia akan kaya kalau bentuk M miskinlah jawabnya hahahaha! tapak tangan aku pulak dua2 bentuk M so bulat2 aku percaya time aku besar2 esok aku ni miskin hina huhuhu! pastu orang yg tilik nasib tu siap pegang2 tangan2 aku lagi konon2 nak tilik nasib lainlah kan pastu siap cakap *kau besok2 kena kerja kuat2 sebab keluarga kau akan muflis *waklu melibatkan family pulak hahahaha! *jadi time ni kau kena belajar sungguh2 biar esok2 kau jadi doktor pastu boleh bantu keluarga kau yg bakal susah tu* aku ni yg bodoh piangnya percayalah hai sehari tak makan oi sebab mengenangkan nasib aku yg bakal malang esok wakakaka. suka hati koooo je kan tilik aku camtu minta maaf dengan aku cepat!

pastu tadi ada CUSTOMER CINA suruh aku duduk dekat dia sebab dia nak tilik muka. layan jelah nyah.

C: aii dah tilik muka 10 orang tau. semua yg aii tilik aaaaaa semua betul tak pernah salah.
L: aishoooo betul ke? u guna fengshui ke ape ni sampai semua betul hahaha! ke you ni ahli nujum yg terlepas dalam cerita snow white tu keh keh
C: hahaha! bukanlah, aii banyak belajar dari nenek moyang aii. mari-mari aii nak tilik muka you yg manis ni *eh eh perlu ke aku bagitahu tang manis tu lalalala*

pastu dia raba2 pipi aku hidunglah dahilah grrrr sengaja mengambil kesempatanlah tu ekekeke.

C: ayyooooo muka you banyak ongggglah. tuah banyak maaa jeles-jeles.
L: *mula buat2 muka eksaited* you janganlah buat aii tak keruan wakakaka.
C: betul2 maaa muka you menggambarkan YOU AKAN DAPAT SUAMI KAYA.
L: hahahaha OMG sengaja nak mengambilhatilah tu hahahaha! tak mugkinlah pakwe aii sekarang tukang kebun je takkan tetibe dia nak jadi kaya
C: tu pakwe maa. maybe korang akan putus pastu kawen dengan orang lain
L: *heh kenyataan apakah ini keh keh keh tetibe macam menyakitkan hati je hahaha!*
C: tapi sebelum kawen suami you playboy lepas kawen baru dia setia dengan you. you bertuah tau semua harta dia bagi kat you kereta banglo duit ayoyo kaya you maaaaa.
L: tu bab2 harta. bab2 kasih sayang pulak camane? *tetibe aku yg over pulak kan hahahaha!
C: memang suami you akan sayang gila kat you. sanggup gadai harta nyawa untuk you amoi. you memang untung tau jaga dia baik2.
L: ecey ecey aii nak jaga sape? aii tak tahu sape suami aii nanti. agak2 suami aii iras2 fahrin ahmad tak? *waklu
C: fahrin ahmad? siapa tu meh?
L: hahahaha! *kata penilik handal tapi fahrin ahmad pun tak kenal kefalehotaklahkau* pelakon maaa.
C: ooo tapi kan you dengan suami you akan berpisah nanti. bercerai matilah.
L: hoh so sad maaaaaaa. sape yg akan mati dulu? janda awallah aii camni huhuhu!
C: tidak meh. you akan mati dulu. YOU KENA KANSER PAYU DARA. baru anak 2 orang suami you dah duda.
L: erkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk dah2 cukuplah tilikan you tu. aii dah cukup tertekan mendengarnya nih grrr


hamek kau. konon2 nak buat drama je dengan cina tuh tetibe ......................... hahahaha! siap kau tilik nasib aku camtu tak redha sampai mati huhuhu!


salam sayang,

111 FAHRIN AHMAD:

DayangR said...

lawak sungguh!!!harhar

iamnerves said...

0___0''

Qila said...

haha , lawak2 ..

eyes143.. said...

bab kanser tu taleh blah. hehehehe

Ayeem Jemain said...

haha detail gila dia tilik!

Epul Azimi said...

hahaha,gila dasat nyonya tu tilik,mati kena kanser payu dara,pasni kena jaga leklok la yek...ekekeke

jgn percaya sbb semua tu syirik,dilakhnat tuhan kang......:")

James Buns said...

HAR HAR HAR..

KANSER PARU JANDA AH ..

MANA ADA DARA KALAU ANK DAH 2..

SOHAI PUNYA CINA..

:D

Mat Gebu said...

Pengsann....

AiDa AzRyN said...

memang kelakar pun.. XD

hamzah ian said...

huhahaha huhahaha huhahaha...

tu je benda aku tangkap dari entry ni..

grrr.. lawak la jugak sikit

NuR 'aQiLaH said...

oke la tu tinggal jugak 2 anak yedak.

kuikuikui

Ahn said...

ayo...haaa...tau cuak.aha

suffer8zine said...

x leh blah!

Terkini : Seluar Dalam Kalis Bom | Fakta Bukan Auta | GIVEAWAY Lumayan

Ronaldmohoni said...

ini cerita barulah, lawak... hahaha..

CiK PuaN NeTTY said...

hehehhe..lawak gile..takley blah nye tukg tilik..

ainakhani said...

bongek nye tukang tilik !

dia tau u x seriyes nak tilik thats y dia mainkan u. ahahah xD

dak eina said...

kahkahkah lawak2...

qilamahadi said...

baru nak mimpi mimpi ala-ala fairy tale dapat suami kayo tetiba mati kanser
choii choiii jauhkann
ngeee

azureEn said...

amek kaw mmg kene arr ngn cine tu kan. tu laa spe suh men2. =P

eh tpi bukan nak percaye ke ape kan, alang2 dye dah ckap tu baek pegi check awal2.. huhu tak ke gitu?

mr.syazwan said...

hahahaha

(sampai muntah)

~aida~ said...

main kasar betul cina tuh..hahahha

maiMOONyet said...

sengal! hahahahaha xD

soffea said...

hahaha. lawak.. lawakkk.. ;)

HonEyBuNNy said...

hhehehhehe..gelak guling2 da....

zool said...

omak ko.. sekali kena...

selamat bersuamikan orang kaya.

Anis izyan Abd Rahman said...

muahahahh!!!
part last tak leyh tahan
suke hati jeeeee cacer payudara
ahaha
u kene buat pemeriksaan hari2 laaa babe camnie
ahaha

maCy said...

pengsan! hahaha


adoi~ la. moge pnjg umur lolly. moge beranak sepuluh. keh2

CERITA LEBAT said...

kahkahkah..siap bgtaw penyakit lg..bwahahha...

kyoO~rEz@ said...

hahaha..seb bek xdpt lempangan free cine tuh...hu3

better g wat pemeriksaan cik lolly weh..hu3

kyoo reza

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.tilik terbaik lah sis :D

kembatolo™ said...

gua pon nak jadi tukang tilik kalo dapat raba2.. aiyo~

Hariz said...

Sudahhhhhhhhhhh...

http://profhariz.com

sebelas said...

agak agak harta u tu u nak kasi kat i tak? :D

mijae™ said...

silalah pergi buat pelalian di mana2..klinik kerajaan..singgit jer ..









































oke, tu tuk kanker servikal hahaha..


























dio sajo jah nok pegey tange demo tu haha

Cikbelog said...

haha kejamnye tukang tilik tu..hehe

Enchaoz said...

bodoh siak tukang tilik tuh.. huhu

cEro said...

hahaha, bile kena yg bagus, seronok!!
tp kena yg tak best, trus marah!!
hahaha

noorafzan said...

hampeh punya nyonya.

Apit said...

awat x tny nama suami skali suh dia tilik...kut2 kna tokey cina mana ka..hehe

mie said...

kenapa mesti kanser payu dara..
hahaaaaa

Liquid said...

hahaha jaouh cina ni pikiaq, musti dia ade mesin cahaya masa kat umah dia tuh hahaha

fAr'z hAdi said...

salam brig sis..
hehehe...smpat plak g tlik nsb ngn apek cina ye...

sis...tlik2 ni bkn blh cye sgt...huhuhu

The Nurul said...

alah..sebenarnya dia nak pepegang muka u je. hangsuang sungguh itu apek. ke nyonya? hahhahahaha

hernameisatiqah said...

Heh. awat tak tanya nama suami. kan senang nak cari. kahkahkah

Cik Mieyrarif said...

breast cancer haa.
har har har
mungek nye cina

nina suhaina said...

haha babe. seb baik ko tak sepuk tukang tilik tu. hahaha..

ct kamila said...

haha..

ngok ngek je tukang tilik nih... meh cni meh. ai pandai bab2 tilik nasib ni..


wakaka


:P

aZLiNa aZiZ said...

Adik cantik, muka manis....hahahaha. Lol :D

Ery Farieha said...

hahahahha kesian lolly

jangan percaya taw!

Ieqa Swetluv said...

hahaha tekanan parah punyer tu haha

FarhanaFabulous said...

akak ! lawak gile la cite tu..

alinac lover said...

hahhaa kuang ajar btoi dia tilik mcm tu
hahahha

Eazy Izzuddin said...

hahahaha...
lawak2...
x baek tilik2 ni
semua ketentuan dah di takdir kan
:P

Blur said...

kene selalu bt medical checkup la... hahaha
Latest entry Jom sertai blogwaking tools

Rara Farah said...

part last kaler merah tu menarik...so,g check up skang cik lolly....hahaha

ciK LyndaWawa igUana said...

haha..
saya kawen ngan sape ooo...

Wan Gerrard said...

ending sedih lak..2 orang je, tak cukup 13 orang lagi..=P

FarhanaDr said...

Takpe yang.. I gantikan tempat u okeyhhhh.. Suami kaya kan?? Ekeke.. :p

Kan aritu dah doakan sehat sejahtera sentiasa.. Panjang umur dan murah rezeki.. Kan kan? ;)

twinkle twinkle said...

ahha merepek betul la cine tu hhaha,,

athiea said...

padan muke..hahahaah


len kli sngje2 la lgi wat drama.


fahrin bkn ng lu maa..grrrrrrr

Izzat Aziz said...

Tilik sampai dah tahu dari awalk hingga akhir lagi.. melebih dah tu tilikan..haha

Izzat Aziz said...

Tilik sampai dah tahu dari awalk hingga akhir lagi.. melebih dah tu tilikan..haha

cimut munniey :) said...

HAHAHA yang part cina tilik u mg kelakar ah. :D

hans said...

hahahaa
teringat aku kenangan sekolah rendah tulu
tilik nasib guna tisu
hahahaha

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

beLLa:naBiLah said...

haha,,lawak gila!!
cina tak leh bla..ckap dgn lntgnya hsil tilikn die!!

hanafijaafar said...

ok kak, mcm ni lah. akak beli mesin mammogram letak kat umah. tiap-tiap hari boleh check sampai bosan...

ini tips berguna (finally) :

jangan guna deodourant yang anti-pespirant. pahamkah wahai akak? anti pespirant ada manyak aluminium salt woo... kanser suka mari..

ok, sekian.

Johari Hamzah said...

haha.. giler la tukang tilik 2.. haha..

mesti lolly dah cuak nak beranak anak ke 2 nanti.. hehe. =p

MiSs StrAnGer said...

ok..dah gelak guling guling...hahahaha

Kyru Amyra said...

hahahaha kuang asam pnye penilik. kekekeke saba lah cik lolly. wakakaka

Ampuan Awang said...

muka manis tapi mati awal? erk...?

entahlah dik, abang jadi kabur bila sebut pasal mati...

Azmi said...

haha....sia2 je la pengorbanan suami kau tu...

Encik Tikus said...

cuba kalau fahrin ahmad di tukar dengan en.tikus ....


kompem panjang umur sampai ke tua ...


anak pun boleh dapat dalam doploh orang ...


amacam ?

nurayunni said...

terguling2 bace...haha

Lis Amir said...

haha. xyah caye la sis. mgarut jer tu. hee :)

Yui_Wani said...

kejadah.....hahah!

Nazirul said...

tak lawak pun
hahahaha



tak delah.gurau je
haha

akem said...

hui-yoh!
hahahah

PinQib said...

haha. mai aih,,.
memang suwei tilikan tu lolly.
apa kata mek gi wat3 x sedar tilik balik amoi, bg sedas


Interesting facts about JAPAN!
Main GULI dalam telinga

honey amour said...

wo0o0o giler la tilikan cina tu lolly..kasi sini no tel..aku nak contact..hahahaha !!!

utmbloggers said...

dengar boleh la..percaya jangan sekali..

EzzEddin said...

eh tang warna merah tu betul kot
ihihi..

Ampuan Awang said...

Dik lolly,

errm, abang seolah terperasan ada seorang hamba Allah yang rupanya saling tak tumpah irasnya dengan lolly. barangkali inilah kembar lolly yang 7 orang di muka bumi? erk, agaknya...

cuba salin link url hak abang tampal di bawah ini,

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1210.snc4/156205_151607081552095_100001084127641_270557_5765775_n.jpg

merahitujambu said...

ahahaha...merepek sudah...klaka laa...

Ampuan Awang said...

erk????

y@n@ M!B said...

erkk...gila psiko itu amoi..hahaha~ maybe dia jeles kut lolly comel..so dia tokok tmbh je la bab mati mati tu..hehe~ (^^,)

Ampuan Awang said...

y@n@ M!B,

tergelak pula aku mendengarnya... :)

makdara TERdiva said...

haha! dulu2 penah gak terai tp pakai daun terup..saje suka2..tp bila dah tau benda tilik2 ni haram..boleh buat kita jd syirik, terus tobat x main.. :)

ahsfantasy24 said...

haha..! adui cine tu pn satu, msti time die ckp tu jntung u bgai nk luruh en?? hehe ngarut jep tuu.. ^^.

♥CIK SHA♥ said...

erk???hahaha..aiyo amoi..talak baik oo ckap miss lolly itu macam..kah kah..ngek je amoi tu..die jeles lolly comei sgt kot..

allia farhana said...

malu betol sebab tgh gelak berdekah-dekah kat cc ni..
sian cik lolly..
mintak simpang la part penyakit tuu...

:)

si para para said...

sorang lagi yg berjaya ambik kesempatan.hehe lepas ni ramai la yang pg kedai nk tilik nasib.hehe

arboqskii said...

lolly, sape mng eh contest aritu...miss la entry aritu . . .hahaha

Amirrah Zawani said...

buleh pecaya ka ni amoi :P

mier@merr said...

haha...lu manyak kisian la amoi..itu laki hemsen....lu tinggal..lu mati olang lain kebas ma..

Un Phat Lee said...

peerrrh tak berani gua main tilik2 ni...

APi said...

kui kui kui..
tyme bad luck jek susah da nak caye..
hee..^^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

hahahak !
sumpah kelakar !
hahak !

~Miss_eiyDa ~ said...

kah3..gilo lah u..hahahha..jgn percaya tauk..hahah

ahsfantasy24 said...

pstt, jom ex-change link, leave ur link here ok.. hehe..


http://tentangsesuatu-ahsfantasy24.blogspot.com/2010/12/bloglist-2011-selamat-datang-tahun-baru.html

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

hahaha..
suami pulak yg duda awal nanti;p

ahmad endo said...

untunglah ko dapat fahrin...orang baik tu...hehehe

Poppy Lisa said...

Lawak gile. Haha

AKU DIA DAN VESPA said...

hee.. x leyh blah.. better jangan caye..

enyheartsdiamond said...

lolly! bawak i p jumpa cina tu pelis :DDDD

pilotHans said...

yah pi percaye tue pasaipa...hahah...tp daa besar2 ni jgn laa pi jupe tabib yg tilik nasib tue sbb syirik..tp im sure u know that ;)

tilik main2 kat tangan tue ngan kawan2 tue time sekolah ade musim dia laa...tp mmg lawak arr details yg u dpt..haha..harap2 yg ok jadik yg x ok xjadik..haha..

cheers

akubiomed said...

Berapa lah tukang tilik caj kalau pakai jam memang bankrap

khairolghani said...

bukan boleh percaya sngat tukang tilik ni..suruh dia tilik nasib sendiri pun mesti tergagap2..

haway mutasawwil said...

dengar buleh tp cayo xleh.heee

H.A.N.I.S said...

hahaha! lawak gler. part last yg x tahan tu. haha!

Anonymous said...

salam...adalah haram menilik nasib wpun sekadar suka2....{sekadar menegur saudara seagama}..

Anonymous said...

ko blh biarkan je tkng tilik x brtauliah tu sentuh2 raba2 ko mcm tu? ish3, perempuan mcm mana ko ni? ;p