5 LELAKI idaman miss lolly.

tadi kitorang sembang pasal ciri2 suami idaman ecewahhh ada tu nak lelaki yg sukakan binatang pastu yg impikan muka iras2 aaron aziz pun adoooo (waklu) ada yg nak cari lelaki yg berdada bidang plus jari panjang2 sebab sedap kalau nak genggam *al-kefelikansungguhimpianitu* dan yg paling tabulehbelah ada kawan aii ni nak suami yg berkereta besar nanti kalau beranak ghamai2 senang sikit kan ewah ewah gila besi betul kau ni hei kawan sapelah tu keh keh keh.

tapi kan aku paling meluat kalau tanye je pasal ciri2 lelaki idaman mesti pakat berebut nak jawab *aii nak lelaki yg beriman dan hormat orang tua* eh hello yg tu tak payah cakap pun takpe nyah oi semua wanita mendambakannya cheaaaaa. tapi paling menyampah kalau pompuan cekci-cekci pakai baju nampak paha dada semua tu kata *aii nak lelaki yg alim dan kuat pegangan agama* huwarghhhh ghase nak bagi sepakan berpenjuru je boleh?

so sape2 yg ada ciri2 seperti dibawah sila hantar resume anda ke email aii oke huahuahua! *lempang*

ROMANTIS

bukan bermakna time dating kena pegang2 tangan comolot sikit2 ye abang-abang itu syaitonnn namanya. aii kan gadis yg sentiasa menjaga maruah diri cheaaaa ayat nak up je kan hahaha! maksudnya die ingat tarikh2 penting bagi aku pastu suke buat seppraissssss sampai aku sob sob terharu gilewwww dan yg penting selalu jadi pelindung ehem ehem kalau nyamuk gigit aku, die kena gigit nyamuk tu balik cheaaaaaa *berlagak keji*


BUKAN PENGOTOR

siyes oke aku takleh hidup dengan orang camni sedangkan orang cakap benda2 kotor pun aku dah euw euw apetah lagi kalau cara hidupnya pengotor lagilah aku uwek uwek huhuhu! aii sangat tak suke lelaki selekeh dengan badannya berbau baju compang2 pastu kuku pulak hitam legam suka ludah merata2 whattthehell sungguh perangai camni. so suami aii haruslah pembersih orangnya oke. take a note abang-abang sekalian hahaha!


bukan teman lelaki sebenar.


KELAKAR

maksudnya bukan jenis yg skema atau pemalu gilewwww. aku pernah kot terminat orang skema ni dating je harus bawak buku dating je wajib cerita hal-hal sejarah mak oiii tensyen aii nyah. reject reject lalalala. makanya lelaki itu haruslah sense of humour pandai buat aku gelak terkekek-kekek sampai aku ghinduuuuu nak tengok keletahnya lagi :) so sweet auw.


TAK MEROKOK

sebabnya aku anggap orang yg merokok ni memang suka tempah penyakit. dah tahu rokok ni danger tapi nak jugak hisap kan grr. nanti tua sape nak jaga kite kalau awak sakit? lagipun perokok ni senang nak mati pucuk. tak puaslah aku nanti. erk? lalalala.


PANDAI NYANYI

eh eh yg ni pun termasuk dalam senarai jugak ke? nak backspace balik boleh tak keh keh keh. so kalau sape2 yg pandai nyanyi, andalah yg saye cari selama ini (dengan simbol <3)


tapi biasanya ape yg kite impikan, jarang menjadi kenyataan kan? *nangis*


salam sayang,


119 FAHRIN AHMAD:

efyna.pinkladies said...

pandai nyanyi? hahaha. bf kte klaka. sanggup nyanyi tok kite walaupun suare dye memang tak sedap. haha

delarocha said...

isthikarah banyak2 ye..moga jumpa ler lelaki yang dicari tuuuu

sharamli said...

mati pucuk ??

CiK PuaN NeTTY said...

hahahah..lawakla cik lolly ni;p

Azza Firza said...

clapclap, mati pucuk? muahahaha

Dauspozi said...

haha.. di luar rumah akak, kelihatan para2 putera raja sedang menunggu sambil menggosok kuda.. haha.. point TAK MEROKOK tu mmg siott je kak.. wakaka

Ampuan Awang said...

salam,

wah, demand nampak? pilihlah yang terbaik dik...

faiz said...

tak puas? =.="

mzhany said...

badan ketak ketak mcm abang fahrin tak termasuk ker ;)


larikssss

Cik Slebet said...

isi penting kat part merokok tu yg xley belahh :p

Ieqa Swetluv said...

ika pun kalo boleh x mau la jodoh dengan L perokok,



rasa semua orang L tau menyanyi, cuma sedap atau x sedap je lalalalla ;p

Askrie Hishamuddin said...

semua ciri-ciri tu i dah ade, tapi bila masuk ciri keempat tu, i terpaksa berundur diri :(
sob3

jum singgah blog i :)

http://himynameisasri.blogspot.com/

Nadhirah-chan said...

kehkehkeh :) memang ciri-ciri yang mantap .

Puteri Iqa Izyan said...

muehehe... nanti dah jumpe, kawen cepat2 :D

Nazirul said...

cewaahhhh.hebat ahh

meow suke lolly said...

yes... semua sy ade :D

redbirdfe said...

tak merokok itu PENTING! huhu

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O

seiyes semua ciri2 tu sudah tersemat dlm sanubari ini

Yakin tanpa was2..

=_=

niesz said...

niesz suke laki pndai main gitar n pndai masak..hehe...mcm best je kan..syok bile die main kan gitar smbil kite berdengkur..hahaha..

updated entry :acik bembot 44

Aduka said...

semua ciri2 tersenarai..
kecuali.. no 4! huhu..
sori la.. reject cik lolly awal2..
hahahahaha..

aliza said...

sekarang nie nak cari laki yg tak merokok mmg payah..selamat bf kite dah benti merokok.walaupun dia kelakar orgnya tpi die tak reti nyanyi..hahaha

semoga cik lolly dapat seseorg yg memenuhi kriteria di atas :)

noorafzan said...

oh miss lolly..
semua ciri2 iu ada pada my tunang.
except yang last tu..
erk, nyanyi tu saya je yang pandai.
haha~

Ayeem Jemain said...

macam dituju kat i je haha

Encik Psychopath said...

ala mana gheti nyanyi !

fathiahRAIHANA said...

okehh mmg stju gak ahhh cri2 tu.
nanti kawen , jgn lupa jemput :D

wannurfazrini said...

pandai nyanyi smbil main gitar! wowwwww! awesomeeee !

farhanaDr said...

Hamboi.. Hamboi.. Hamboi..
Laki-laki idaman lagi kansss..
Ku dh jumpe.. Yg ada sume ciri2 di atas.. Peeewwwiiittt.. =p
(tipu semata,nk sedapkan hati)

Yang.. Selamat mencari kekasih hatimu yang sejati.. Ecewahhh.. =)

abang ensem said...

Mem I mintak address rumah u sebab nak pinangkan untuk I. Bukan apa semua ciri-ciri lelaki idaman tu ada kat I. Lagipun u tak mention pun yang u cuma nak lelaki bujang je.. hehehe

molmolla said...

ngahahahahah!! point ke empat kelakar okey cik lolly kita.. aiyooo ttbe ada mati pucuk kat situ :DD

nanti kalau dah ada senarai banyak yang apply kan, yg u reject tu boleh aaa pass kat kite. hahahahaah!! :DD

sebelas said...

kalo suka tido terima tak?

































































































sekian terima kasih

merahitujambu said...

suka tido leh jalan..ahahahaha*tlg jawapan plak an..


suka nyanyi??bagai tul cik lolly ni tau...ahahaha

qyqa said...

auwwwwww!!!!!

suka part nyanyi tuh..
kita merajukkkkkk,dia dtg bawa gitar puju...pergh!!!!!!
bes kalu gituh..
tp kalu yg suka nasyid tuh ag bagus la kot..insaf...=p

APi said...

meh saya tolong tang sepakan 18 penjuru tuh..
kompom die kene terus koma..

JIJI YU said...

muahaha..aku ni romentik ke ek

edda(",) said...

edda pon tak suke lelaki merokok! plzzz lah!!.. tapi kannn, dah dpt yang merokok la pulakkk, so, camno?? tak suke rokok je lah.. org nye sukeeeeee.. hehehe

MerLe said...

wah~ sm la ciri2 idaman kite..cma tmbh 1 lg..pndai men alat mz & mlukis..hehe..tp dia mrokok..aiiii~~~ xtau dh gne nk suh dia brenti..

James Buns said...

semua gua ada.

skrg boleh gua hantar resume?

;D

nerves said...

ciri2 aii..

- tak romen
- otak kotor
- perokok pasif (secondary smoke)
- serius
- tak pandai nyanyi



err..ape???

rijek??!!


hmm-_-''

syamimi fatin said...

mati pucuk tu apa?
*konon innocent

haha :D

SpaQue said...

sume i ade..tp yg 1st kurg sket..huhu

Entri bes kat sini Manchester United Pamer Aksi Sang Juara | Blackpool 2 - 3 Man Utd

Betta sp said...

sesapa pon pandai nyanyi, cuma sedap ke x tue terpulang pada yg menilainya la

p/s: roomate slalu nyanyi dlm tandas, merdu wooo

ayushida said...

biasanya, yang diimpikan tak semua jd kenyataan, akk tak suka org merokok, tp laki akk merokok ! But still ok....hehehe...ooopsss terlebih suda...

ezany said...

gudluck finding ur price charming.. hehe..

Encik Tikus said...

peehhhh gila ;O

zool said...

wah banyak gak syarat ni....
yang nyanyi tu ada kot.hahahaha

shamsiah shamsuddin said...

tapi tak mustahil jadi kenyataan kan miss lolly

~kuyam~ said...

lollyyyy....ak pn nk laki romantisss

farhah adeli @ far said...

ooohhh... saya ada someone yang cukup semua syarat miss lolly tuh. sumpah tak tipu!

tapi....


he's mine!

=p

pak long said...

salam cik lolly..
memang klas kenyataan macam ni...
baca pun rasa macam dengor motavasi jer...
apapun pak long doakan moga beroleh apa yg diimpian...

nescafe_ais said...

haha...nice...resume da siap...nak pos ke e-mail je???,,,:):)..

Azmi said...

lolly kau ni mesti terpengaruh dgn novel jiwang ala2 semua perfect tuh..
haha.....
ok...bukan kau dah tunang dgn fahrin ahmad ke??

kenshiro said...

dah boleh start berhenti merokok lah cam nie hahaha...

sazali yusof said...

adeh.. yang lain lepas.. yang no 4 tu kantaoi lak.. xpe2.. boleh diperbaiki.. hik2.. :))

ARJUNA.Inc said...

alaa..cmni nih..sume syarat 2 ade plak..ahhaha..

akmalhilmi said...

alahai
yg no 2 tu ada kene mgne kot
aku selekeh sempoi
tak kotor kan??
hahaahah

reject2 ;p

new entri
http://bit.ly/ew0XQW

siapa serang siapa nieh???kami or artis (MIG)

update dinner semalam

mie said...

wow!!
gue ada semua tu..
nak minta form boleh?
hahahahaaa

yoy said...

Semua ciri2 yg lolly request tu i ade, tp sorry lolly, i'm taken already..

Fariq said...

wah sume ciri2 ada kat ai ni.. hee.
bab merokok tu bley diconsider lagi tak,, ke nak ai berhenti skrg juga?? :p

Bila Blogger Adalah Seorang Pelajar

oranglidi said...

aku ada 2 dari 5. ceh.

MR. LOLLY said...

nak anak 13 kan..
1. kena lah keturunan anak ramai. baka sihat.
2. kuat seks! baru boleh main byk kali. lolly suka kan...
3. *ehem2* besar. baru seronok ms lolly hisap cam lolipop kan.



p/s:...........baca sendiri2 ckup ya.. tak payah approve. ko suka kontroversi kan.. malau la sikit. mengada2 sgt. bimbo!
WTF!

misz molecule said...

ek ehh..




sape yg ngaku mr lolly ni??




kdg2 lolly..






pe yg kite impikan xdpt..








tp Allah kurniakan lbih baik drpd itu.....








kdg2 ada 1,2 ciri yg lolly suke xde..









tp tu lah yg perlu lolly hadapi..








utk terus bsame dia..









mungkin dia akn berubah bile bersame lolly....









peace lolly..grrr









fahrin ahmad ada lah kot kriteria sebegitu rupa.hagagagaga

S.3.V.3.N said...

yang no 5 tu la susah sikit. x pandai nyanyi la.hehe

Perfume-Malaysia said...

aiseyy...tak merokok..
kalau on the way stop smoking ada can tak? hehe

BeaN MorENo said...

aku ada semua benda tu...hahahahaha

tujuhhariseminggu said...

wah wahh... betul ye kalo isap rokok akan mati pucuk... hiks.. :)

Ujang9897 said...

pergh......semua ada ciri2 kat gua nie..

romantik

- igt bezday miss loly...hari nie kan...hahaha

bukan pengotor

- td lepas berak gua cuci tue

kelakar

- lalalala...lepang miss lolly..buat kelakar tak..

tak merokok

- opkos

pandai nyanyi

- isabella adalah...kisah cinta dua...dunia..♪♫♪♫

ok...

ct kamila said...

hamboi hamboi hamboi..

haha..

:P

♥CIK SHA♥ said...

part merokok tu ngek je..lucahs le mu ni lolly..wahahaha..


doa byk2 semoga berjumpe kekasih idaman mu itu lalink..^_^

Master Arsyad said...

Kalah filem cari menantu..wakakakakaka :P

zaman moden cari melalui blogger :P

Semoga berjaya..

p/s :- saya anjurkan pertandingan blogger terbesar di Malaysia.. anda boleh layari jika berminat : www.arsyadmaster.com/blog/contest

Mr feckry said...

lu ni, tu semua pakej gua tau tak?

Puan Capa said...

dulu....akak mmg nak laki pandai nyanyi dgn main gitar..tp tak dapat *tgk...realiti!* haha

chibiehazs said...

stuju smua ciri2 tu...
cuma nak plus.. laki tu kne pandai masak gak.. aww~~

ummiarissa said...

miss lolly..kau tunggu anak teruna akak je lah 7/8 tahun lagi....konpem semua ciri2 tu dipenuhi(akak akan paksa dia)

maiMOONyet said...

hekhekhek. macam ciri2 si sepul afzan je :P



























ops! :P

Liya Laa said...

pandai nyanyi tue ai setuju jugak. leh ulik2 b4 tido.hahaha

ChiLaBaey's Spot said...

Kalau nak dicalonkan untuk diri saya, pasti ramai yang marah ni Cik Lolly... :)

Misz-sakura said...

hahaha klakar ah, abang sy nak antar resume boleyyy? =P

nabil_potter said...

semoga berjumpa dengan lelaki idaman...heheeh...~

HonEyBuNNy said...

sweetnya....moga jumpa tau n cepat2 tawin...;-)

aLya said...

betul yg lolly cakap..lau nak mesti tak dapat..hahaha
takpe2..yg penting usaha..wat post kat blog n curuh org anta resume pon usaha gak kan??hahaha

cik nur said...

ntah ler tapi bila hati dah suka sayang dah tak ingt ciri2 lelaki idaman dan berlajar menerima seadanyer cenggitu la..tapi lain org lain pandangan nyer kan :)

kak nisa said...

smoga jumpa bakal suami yg diidami..berdoalah banyak2..buat solat istikharah...insyaallah

alinac lover said...

btol sangat

jarang lah..buat list 10..dapat 2 je yg btol

hahha

nurayunni said...

peace miss loly...

ch!natsu said...

may all ur wish come true.. hehe =)

Anip™ said...

aku pandai menyanyi, hehehe

BLOG GEMPAKZ SIOT

Cik Nurul Idayu said...

lawanyer blog!!! jeles teramat sgt, na mtak tjuk ajar ni, kongsi2 kit ilmu berblogging ni huhuhu

twinkle twinkle said...

huhu,,semoge miss lolly jumpe jejaka idaman ni ye ;D

s.y.a.r.q said...

miss lolly ni yang tang mati pucuk tu wajibbbbbbb :)) :)) :p

YanaMIB said...

cpt cpt jejaka idaman lolly sila tampil ke hadapan! ^_^

Syakir Rahman said...

hidup x slalunye indah..tp kita digalakkn berusaha..kalo dpt apa yg kita nk alhamdulillah, tp kalo bnde yg kite x suke ade kt org yg kita syg, terimalah seadanya..ssungguhnya Allah itu maha adil...

ARieF said...

wah..
ensem xmsuk dlm list ke??
yes2..
hehe

NuR 'aQiLaH said...

cheqqqqqqqq rasa kan bagos jugak pompuan cekci cekci tu mendambakan lelaki beriman dan beramal soleh sekurang kurang nya beliau akan mendapat hidayah dari bakal suami yang alim dan haruslah tidak cekci lagi yedak?

huh. gila keledek

cikpepel said...

tak semua yang kita impikan itu yang kita dapat ..sbb apa yang kita mahu bkn apa yg kita perlu...

cececehh...ayat konon doktor chenta..

Liquid said...

eh incek liquid ade la sume tu...


lalalalal~

Muhammad Khairul Arif said...

sume ok dah tapi part nyanyi tu kureng..xD

ps:nyanyi lagu negaraku boley ar..haizz

hantaran qaseh said...

ppuan baik utk laki baik ...tak gitu??? =P

~Miss_eiyDa ~ said...

hahahmboi cik lolly....aii pon nak ciri2 lelaki seperti diatas lah...i suke kalo lelaki tu der janggut sejemput..auuww auww pastu berkaca mata..aiiii...skema ke?(ayat terpengaruh ngan cik lolly lah ni) bahahah

yan_n.i.m said...

ade ag ker laki laki y cam tuh skunk nie ek..?? :P

/Dayah/nurul/dayak said...

cik lolly ni mesti bnyk peminat

Nasuha Salleh said...

pandai nyanyi tu yg nmpk ala2 romantik
smbil main gitar
awuuuuuuuu =p

My popular posts:
1)Untuk Bibir Tampak Merah Menawan
2)Urutan Mengatasi Wajah Berminyak
3)Geo Lens Superb Untuk Mata

Myra Arshad (: said...

susah kan nk dpt lelaki yang tak merokok ? hehe

dugaan betul :)

Wan Gerrard said...

hahaha lengkap cm Gerrard :P

ahmad endo said...

alamak...merah dah muka aku...macam tuju ngan aku je...hahaha

bighagenjo said...

haha, terima je lah seadanya.

Mr. TN_SkY said...

ahahaha..memang entry mencari jodoh nie :-p fuh! fuh! gile ah ciri2 calon pilihan kamu~ aha.. =_=..neway keep prayin n try to find the best for u..what important is our heart..baik akal, baik budinya, baik budinya..cukuplah semua syarat2 cik loly tuu ahaha =_=

JELAS SAHABAT BUKAN SEBARANG SAHABAT, SAYANG SEMUA

cik NAD -miszhelena- said...

ciri ciri lelaki idaman da publish.. so cik lolly da jumpe ke lelaki idaman ni?

p/s: siap nak yang bley nyanyi tu. =)

~ NANA ~ said...

semua ciri2 tu ade kat cik abg aii...kahkahkah~


larikkkkkkk

juliet. said...

semuanya pun ada dalam list lelaki idaman juliet lah! jangan jumpa lelaki sama sudah! hikhik

FarhanaFabulous said...

sis...mmg tip top la laki idaman sis tu..like !

MIMIE AIZA said...

tak merokok tu penting heeee

Amir Said said...

lelaki ni kadang2 nampak je handsome, kemas, bergaya tapi kat rumah atau dalam bilik bersepah. kotor.

-----> Akhelaken said...

byknye komen kat sini... mcm xde harapan jek..haha ~LOL

ZACK ENTRY said...

rasa macam dah lulus jer semua..LOLLY, WILL U? ;p

nina suhaina said...

best nyerr kalo dapat pakwe pandai nyanyi..errk pahrin pandai nyanyi tak yangg? ekeke..

Eazy Izzuddin said...

eazy ada 5 ni
hehe
ade peluang?
:P

mesticun said...

yang paling penting jangan cari lelaki hidung belang.

# # mark zuckerberg berjumpa kembar jesse eisenberg !# #

LaDy DrEaM's... said...

Yang penting ikut kata hati... Kadang tuh kata hati ada benarnya...

Taufik Mansor said...

Saya tidak merokok... wahahaha :D